- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Tíznaponta azért tedd töltőre az Ulefone-t!
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Újabb magyar banknál elérhető a Xiaomi Pay
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Diokhan
addikt
válasz
M_AND_Ms #29539 üzenetére
óhh hát azt már le sem írtam, hogy ahány ilyen ajtó van rajta, mind szanaszét fityeg.
Kétség nem fér hozzá, hogy egy nagyon jó készülékről beszélünk, mert akkoriban Ő volt az első full HD kijelzős android telefon, csak már szépen lassan eljárt felette az idő és ugyebár egyik telefont sem örök életre tervezik. Viszont ahhoz képest, hogy mennyibe került, nekem rengeteg problémám volt vele, aztán a feleségem döntött úgy, hogy Ő együtt tud élni azokkal a problémákkal, amik engem őrületbe kergettek, úgyhogy jópár éve Ő használta, szerette is. Most kb 1 hete volt a pont, ahol azt mondta, hogy most már sok a jóból. A legkisebb lányom kapta meg SIM nélkül POU-t játszani meg kifestős programokkal rajzolgatni. -
Diokhan
addikt
válasz
M_AND_Ms #29536 üzenetére
Akkor neked egy különleges darab került a kezedbe. Nálunk kezdettől fogva jöttek a baromságok, amiket produkált. Néha nem volt hajlandó hálózatra csatlakozni, néha fogta magát kikapcsolt 60%-bél, (mondjuk ezt elég sűrűn megcsinálta). A kamerája egy időben borzasztóan vállalhatatlan képeket csinált, minden kép olyan volt, mintha vágni lehetne a füstöt a heéységben ahol készítettük a képet... és még sorolhatnám. Így is bírta vagy 6-7 évig. Mondjuk a melegedés folyamatos volt, volt már boot loop is, azt is egy napba telt mire megcsináltam, szóval épp eleget szenvedtünk vele.
Idáig cseréltem benne akkut kétszer, antenna kábelt és jack csatlakozót érzékelőkkel, mert nem volt hajlandó szólni és a hívást sem lehetett hallani. -
Yoshida
aktív tag
válasz
M_AND_Ms #29536 üzenetére
Nálam is 1 hónap és 4 éves lesz, napi használatban van. Igaz ha aktívan, akkor nap közben rá kell tölteni. De mobilnet-wifi valami mindig aktív egész nap, 1-2 óra kijelzőidőt bír így.
Samsung, Motorola, ezeket nem tudtam 2 évnél tovább használni, ez meg 4!! éves lesz
(akksi, és hangszóró lett cserélve régebben)
-
Studi
veterán
válasz
M_AND_Ms #29320 üzenetére
A telefonos navi nagy előnye, hogy gyakorlatilag percrekész tud lenni. De töltőből én is kellett, hogy vegyek egy nagyobbat a kocsiba, mert az 1A kevés volt a Z-nek is, Z5-nek is a töltéshez navi mellett. Legalábbis Google Maps esetén lassan merült, a HERE picit takarékosabb, azzal rettenetesen lassan, de töltődött azért.
-
-
Daw93
senior tag
válasz
M_AND_Ms #29243 üzenetére
Nem bizonygatok én semmit, csak nem értem hogy másnak 60 meg 80 fokos, nekem meg a 2,5 év alatt sosem volt olyan meleg h ne tudjak hozzányúlni semmilyen használat mellett sem.(tehát sose volt 60 fokos sem nemhogy 80)
A hátlap nekem is elvált vagy 1 éve, azóta kibírt egy nyarat is, most éppen bírja kifele a másodikat is, ja és teljesen nyugodtan teszem vízbe bármikor. -
Daw93
senior tag
válasz
M_AND_Ms #29240 üzenetére
Mert a Z5ben már van hűtés. Olyasmi, mint a laptopokban is, heatpipe, ami egy réz"cső" ami elvezeti, eloszlatja a hőt. Amúgy nem értem ezt a melegedés dolgot, kb negyed órája böngészek és csak langyos a hátulja. Játék után igaz hogy forró, meg ha max fényerőn töltés közben nyomkodom. De alap esetben közel sem megy fel 60 fokig, 40-45 körül mindig megáll
-
Studi
veterán
válasz
M_AND_Ms #29191 üzenetére
+1, Telekom akcióban én is ezt az utat jártam be.
És szerintem is teljesen jó telefon még mindig a Z, ha a típushíbái (beszédhangszóró, leváló hátlap) rendbe vannak téve. Vigyázni kell rá picit, hogy ne melegedjen túl (nekem az tett be a hátlapnak, hogy a kocsi szélvédőjén rásütött a nap, közben ment a navi, töltés, és a fejegység felé az USB-n az mp3 lejátszás. Ez okozta a hátlap leválást. és szerintem a beszédhangszórónak is ez a hőhatás tehet be.Én 90-ért vettem a Z5-öt, ennyit megér, hogy 2-3 évig megint nyugi van telefon fronton, de többet egy fillérrel sem szánnék a váltásra .Tényleg jó teló ma is a Z, ha 30-ért meg lehet venni jó állapotban, akkor az egy igen jó választás. Biztos van más gyártóknál is 30-ért jó telefon használtan, nem tudom. De hogy a boltban 30-40 pénzért kaphatók sehol sincsenek a Z-hez képest az tuti.
-
nexion218
tag
válasz
M_AND_Ms #29005 üzenetére
Nekem sincs bajom a telefonnal/GPS-szel, nem is azért írtam. Csak kíváncsiságból gondoltam kipróbálom a "hivatásos" tersztelő progit és meglepett, hogy besült egy ingyenes navigációs alkalmazáshoz képest... Pedig pont azt vártam volna, hogy a lakás miatt a navi program esélytelen és esetleg a teszter lát vmi halvány jelet.
-
Jumapili
tag
-
Scooter86101
tag
válasz
M_AND_Ms #28458 üzenetére
Többé kevésbé .. ? Ezt mire érted ? Amúgy én visszatettem a 4.4.4 et , mert megkezdődött ott a gond az 5.1.1 el hogy hívást indítottam,és ahogy a fülemhez tettem a telefont a kijelzo ugyan elaludt , de minta csak a fény kapcsolt volna ki , mert ahogy véletlenül a fulemmel hozzáertem már volt olyan hogy hívástartasra, nénitasra, vagy lehuztam az értesítés menut telefonalas közben sötét kepernyonel .. szóval maga a kepernyo úgymond nem "inaktivalodott" csak a fény ment el róla ..
és ez eléggé idegesítő volt , nem beszélve tényleg a nem fogadott hívásokrol .. és szerintem amúgy a 4.4.4 akksi szempontból üzemidoben is jóval jobb , akárhogy használom .. szóval ez a többé kevésbe konkrétan mire érted ? Vannak még hibák ?
Köszönöm Üdv -
besaints
tag
válasz
M_AND_Ms #28003 üzenetére
Kijött ez az 5.0 lockolt BL-ra, a hang problémára tutira megoldás (sztereó mod, stb.), a melegedésre meg ki tudja:
[ROM][LOLLIPOP][LB/UB][.454] eXistenZ Y | 2.0.0 | 06/08
Ha lesz egy kis időm, felteszem és beszámolok, de más is kipróbálhatja. Nálam a sima gyári .454 annyira durván melegszik, hogy vagy 20 perc folyamatos böngésző használattól is kikapcsol. KK-val ilyet soha sem csinált.
-
Jumapili
tag
válasz
M_AND_Ms #27968 üzenetére
Pontos adatok:
Napközben a 26 fok körüli szobában 55 fokos a telefon induláskor, és ez később is alig csökken, 50 fok alá nehezen vihető.
Mindjárt éjfél, sikerült 23 fok körüli hőmérsékletre "hűteni" a szobát, induláskor 45 fokos a telefon, de könnyen 40 fok alá vihető, pedig pontosan ugyanaz rajta a szoftver mint napközben.
-
Scooter86101
tag
válasz
M_AND_Ms #27837 üzenetére
Szia, és végree hogy a másik problémám, más is jelezte ... már 2 elaludtam a melóhelyről hajnalba , az ébresztője miatt éppen szólt mert szólt, de szerintem a szomszéd lakásból hangosabban horkolnak ! 3.jára nem én fogok elaludni, az tuti!
az 5.1 ről nincs valami infó ? illetve neked kijelzi a "nem fogadott hívásokat" ? ha csak csörrentenek is ? rootolt rendszer ?
-
Jumapili
tag
válasz
M_AND_Ms #27894 üzenetére
Ha kiteszi egy a Z hangszórójánál jobb (amit elég könnyű találni) hangkeltőre, szebben fog szólni, a Flac és a BT szabványoktól függetlenül.
Eredeti kérdés: Lejátssza-e a Flac-ot?
Válasz: Igen.
Lassan visszasírom a régi szép időket, amikor még nem kötözködésről szólt a fórum. Ennél még az is jobb, ha rootolással és kínai sufni szoftverekkel van tele.
Lehet, törlöm is a kedvencekből.
-
nexion218
tag
válasz
M_AND_Ms #27856 üzenetére
Megmondom őszintén, hogy egyszeri user módjára van fent: belakott KitKat volt rajta (igaz, az teljesen gyalult telefonra került rá a Cordon-ban - kontaktos lett a jack aljzatom, gondolom mert iszonyú sokat használtam, két évig napi 4-5 alkalommal volt ki-be dugva a füles és nem mindig finoman - és ők azt tették rá). Aztán amikor jött az értesítés Update Centerben, akkor PCC, USB kábel, gyalulás nuku és követtem, amit a gép kiírt. Gondoltam megnézem milyen és ha van értelme, akkor megcsinálom "rendesen". Aztán amikor beröffentettem a gépet és látám, hogy jó, akkor megpihentem.
Azóta meg nem merek/akarok hozzányulni, úgy jó, ahogy van. Nekem pl anno a KitKat volt nyűgös: merült, akadt, melegedett (igaz csak 3D játéknál). Most szélvészgyors, simán bír 3-3,5 fél napot az akksi és eddig semmiféle melegedés nincs. Az igazság része, hogy nem a telefonon élem az életemet: faecesbook, gmail, shitter meg tudomisénmégmi nincs, le vannak tiltva és nem is szinkronizálnak, wifi, 3G, skype, e-mail csak akkor megy, ha kell (de ha kell, akkor korlát nékül használom), játszani is szoktam (a reggeli "szeánsz" része
, 15-20 perc): Cow Evolution, Plague Inc., pasziánsz, zenehallgatás kihangosítva, telefonálás (igen, ezt is lehet vele!!!
) és van, hogy a kocsiban bluetooth-szal van rákötve a magnóra és zene. Se root, se greenify se semmi. Szóval ezért nem is értem, hogy mi a frászért nem ugyanazt teljesíti másoknál is (persze, más programok, más felhasználói stílus, na de azért ennyire csak nem...). Bár nekem úgy összességében nem volt semmi bajom eddig vele 2 év alatt: egyszer földhozcsaptam véletlen és a frontkamera meghalt (=nem éppen a SONY hibája, hogy elhajítom a telefont, de mivel tok volt rajta és karc nuku, gariban ment), a másik meg ugye a jack aljzat, ami sztem simán kopóalkatrész kategória.
Ja és majd' elfelejtettem: trémobilos ROM.
-
törölt tag
válasz
M_AND_Ms #27840 üzenetére
Ebben bizony egyetértek. Eddig nem akartam neki nagy jelentőséget tulajdonítani, de amikor feltoltam a hangerő csúszkát hirtelen a maximumra, szinte nevetséges hangerő fogadott. YT videóknál, telefonon levő videóknál, mindenhol.
Várjuk az 5.1-et, hátha. Mert ez így....
-
nexion218
tag
válasz
M_AND_Ms #27820 üzenetére
Nem is, mert a Lolli megadja minden alkalmazásnak - third party-nak is - a lehetőséget, hogy írjon az SD kártyára szabadon.
Elvileg első indításkor ha és amennyiben a kérdéses app kér a rendszertől engedélyt rá, kapsz egy párbeszédpanelt, amine eldöntheted, hogy megadod-e az engedélyt és ha igen, akkor mely könyvtárakra (én pl. megadtam a Total Commander-nek gyökértől felfelé mindenre a jogot=szabadon dolgozhat a teljes kártyán). A probléma ott lehet, hogy nem minden alkalmazás van úgy megcsinálva, hogy figyelembe vegye ezt a Lollipop specifikus módosítást és mivel nem kér engedélyt, így nem is kapja azt meg automatikusan.
http://www.androidcentral.com/lollipop-brings-changes-way-your-sd-card-works-kind-youll
-
MaxxDamage
félisten
válasz
M_AND_Ms #27617 üzenetére
Nálam melegedés nem tapasztalható (4.4.4 -en sem tapasztaltam számottevően) és az akku merülése mintha javult volna kicsit ! (látható) aminek kifejezettem örülök !
Carmageddon 2 -vel szoktam játszani (Teljes Game) és kicsi melegedést szoktam tapasztalni (xhr után)
Az említett 20-30% akkufogyasztás az nálam a 4.4.4 -en volt tapasztalható !L
-
törölt tag
válasz
M_AND_Ms #27617 üzenetére
Nálam ugyanez a helyzet, és jelenleg én sem tudok rá mit mondani. Egy sima zenehallgatás - Messenger kombó miatt már olyan forró, hogy megsütök rajta egy komplett vacsorát. Sokan ráfogták az amúgy sem kellemes időjárásra, hogy az miatt alapjáraton melegebb a készülék néhány fokkal, megint mások optimalizálatlan szoftverre gyanakodnak ( fórumokon olvastam ezeket. ) Gyári visszaállítás itt is megvolt, persze a probléma továbbra is jelen van.
-
AthlonXP
őstag
válasz
M_AND_Ms #27577 üzenetére
Tökéletesen látható volt eddig is minden rajta...
De megoldottam már launcherrel. Így lényegtelen már...
Viszont a kamera elég gáz így, hogy szinte minden állítási lehetőséget kivettek belőle. Ezt sem értem miért kellett?!
Néznem kell majd valami jó kamerás appot a boltban. -
-
-
lbence
aktív tag
válasz
M_AND_Ms #27330 üzenetére
Nem fordultam be, csak egy kis iróniával rávilágítottam arra, hogy nem vagyok teljesen hülye, nyilván csekkoltam magamnak is, és azért tettem fel a kérdést, mert hátha valakinek több információja van erről, mint nekem.
Egyébként köszönöm a tájékoztatást, tehát lassan már elérhetővé válik az OTA frissítés is.
ott süt nap?
-
Deck
titán
válasz
M_AND_Ms #27330 üzenetére
Akkora egy vicc ez a "tesztelték" duma
Telekom ír a Sonynak: "Az xperia z lollipop szoftverét teszteltük, memória szivárgást fixáltuk, 4k-s túlmelegedés javítva, gyorsítottuk, kisebb bugjavítások elvégezve."
És ezt mind a száz szolgáltató..
Valóság:" az xperia z lollipop romja teleszemetelve: by telekom"
-
MaxxDamage
félisten
-
ambrust
tag
válasz
M_AND_Ms #26581 üzenetére
Meg vagyok győzve
Bár nekem a fólia felrakás nem okoz gondot, csak a megfelelő dolgokra kell odafigyelni.
Bevált módszer: fürdőszoba, forró víz megnyit, hogy gőz legyen. Elég csak a mosdó felett, nem kell szaunát csinálni
A Z-t én (langyos vízben) meg is fürdetem, de ez nem kötelező. Alapos tisztítás pormentes törlővel és már mehet is fel a fólia a vizes kijelzőre. Nem vízálló telefon is bírja a nedves ruhás törlést. Az egész max 5 perces művelet takarítással együtt és nekem mindig buborék mentes lett a végeredmény. -
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Renault, Dacia topik
- Milyen széket vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Milyen okostelefont vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Xiaomi POCO X6 Pro 12/512gb - Makulátlan, Alza garancia, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB (Phantom Black, Dual SIM) Új akksi!
- Realme C75 256GB Lightning Gold, Bontatlan, Új, 0 Perces, Arany, 1 Év Garancia
- Realme C75 256GB Lightning Gold, Bontatlan, Új, 0 Perces, Arany, 1 Év Garancia
- Samsung A53 5G Dual-sim,kitűnő állapot,karcmentes kijelző,fóliás keret,doboz,kábel,fekete
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 3rd: i7-5GEN I 8GB I 512SSD I 14" WQHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Samsung S23 Ultra 8/256GB Állapot: 10/10 6 hó jótállás!