Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
hito
nagyúr
válasz
laszlolczka #12721 üzenetére
Köszi, megnézem. Tényleg mélyebb lesz a fekete? Színek is élénkebbek?
-
hito
nagyúr
válasz
laszlolczka #12719 üzenetére
LB/UB?
-
hito
nagyúr
válasz
Cruzolka #12667 üzenetére
Mivel üveg, így törékeny, ebből következik, hogy vigyázni kell rá. Ütést, leejtést nem bírja. Sőt, rosszabbul bírja, mint a többi. Egy műanyag értelemszerűen kevésbé törékeny, illetve ha törik, könnyebben cserélhető és jóval olcsóbb is. Kolléga nem tudom miért mondja, hogy bírja a strapát
-
hito
nagyúr
Én a 4.3-nak is örülök, nemhogy a 4.4-nek.
Sony-tól az is belefért volna, hogy 4.3-at se kap.
-
hito
nagyúr
-
hito
nagyúr
válasz
crane75 #12610 üzenetére
Z1-ben jobb a:
- kijelző valamivel
- kamera
- hardver (bár ebben a kategóriában szerintem már nem számottevő a különbség a két készülék között)
- IP58-as, ami azt jelenti, hogy elvileg nem fél méterig és 1óráig bírja víz alatt, hanem 1 méterig és 1óráig
- az akksi kb. 20%-kal szerintemHa van rá pénzed és nem számít a 40-50eFt, akkor a Z1 jobb választás, viszont a Z is brutálisan jó. Szerintem nincs köztük 40-50eFt, max. 25, de biztos van aki ezt másképp gondolja.
Hogyhogy egyébként? 808 maradna, vagy végleg szakítasz a szimbivel?
-
hito
nagyúr
válasz
WuuWuu #12579 üzenetére
USB hibakeresés és ismeretlen helyek pipálva? Én még a helyedben felnyomnám a PCC programot is a gépre, az is telepít egy csomó drivert. Lényeg, hogy minden driver telepítve legyen és ha rádugod a telefont a gépre, akkor ne az illesztőprogram telepítése jöjjön fel. Root elindítása után a PCC telepítésére nyomj egy mégsét a telefonon. Hirtelen ennyi tippem van.
-
hito
nagyúr
Szerintetek létezik az, hogy 40%-ig tetü lassal tölti fel az akksit és kb. 40%-tól jóval gyorsabban megy a maradék?
-
hito
nagyúr
válasz
korcsillio #12535 üzenetére
Kettőt találhatsz.
-
hito
nagyúr
Elvileg van új FW Z-re, a 2.74-es. Vagy ez eddig is volt?
Flashtool-lal egyébként tudok frissíteni 4.1-ről úgy 4.2-re, hogy ne vesszenek el az adataim. Sikeres lesz a szoftverfrissítés úgy, hogy nem wipe-olok?
pepe091: köszi, megpróbálom, aztán ha nem jó legfeljebb nyomok egy FR-et.
-
hito
nagyúr
Erre vigyázzatok, nekem hazavágta az egész rendszert (boot loop, no recovery). Francnak kell ilyen hulladékokat kiadni, persze büszkén írja hogy all roms, stb...
-
hito
nagyúr
Hogy kapcsolom ki ha boot loop-ba kerültem???Megvan. Ez de szemét dolog.
-
hito
nagyúr
válasz
Roland861010 #12459 üzenetére
Sajnos nem. A hang is csak 128kbps. Jó ez a kamera mod, fel is tolom miután downgrade-eltem 4.1.2-re. Azért kár, hogy emiatt kell visszamennem 4.1-re
-
hito
nagyúr
válasz
Roland861010 #12457 üzenetére
Nekem a videófelvétel alatti hang miatt kéne (256kbps), illetve elvileg a jpeg is jobb, 100%-os képet ment, nem tömöríti tovább, így elvileg a minőség is jobb lesz. Ezekkel kapcsolatban van tapasztalatod?
-
hito
nagyúr
Én meg feltettem a Cyber-shot camera modot és azóta FC-vel bezár a kamera amikor megpróbálom indítani
Wipe-oltam telepítés előtt és első indítás előtt az alkamazásból töröltem az adatokat is, ahogy a leírásban van, mégsem megy. Ugyanezt tettem fel múlt héten a T-mre és azon hibátlanul ment. Futott már valaki ilyen hibába?
-
hito
nagyúr
válasz
laszlolczka #12437 üzenetére
Ezt azt írja, hogy csak nyitott BL-el működik, az első hsz meg azt, hogy mindkettővel. Most akkor mi van?
Illetve ennek a telepítése recovery-ből vagy FB-ból lehetséges, az első hsz-ben lévő meg simán rendszer alól megy fel. Biztos ezt akartad linkelni, mert nagyon nem ugyanaz a kettő.
-
hito
nagyúr
244-es FW-hez jó az első hsz-ben lévő CWM?
-
hito
nagyúr
A 244-es root-nál a kernel felflashelésénél be kell pipálni a no final verification-t?
-
hito
nagyúr
válasz
pepe091 #12419 üzenetére
Semmi értelme és nem szeretek senki nyakára járni
Eladta, leszarja, már nem érdeke. Rengeteget üzletelek, tudom, hogy a befektetett energiát nem érné meg. Ilyenek az emberek sajnos, illetve a nagyon nagy többségük és természetesen tisztelet a kivételnek, ami egyre ritkább.
-
hito
nagyúr
válasz
darvinya #12409 üzenetére
Most tényleg vitatkozni szeretnél velem arról amit első kézből tudok és ténykérdés? Inkább ne tedd!
Illetve szerinted a Cordonnak (minek után a Sony Mobile szerződött partnere garanciális javításokhoz) majd saját zsebből kell ezt finanszíroznia? Vagy hogyha neki kéne finanszíroznia akkor ne jönne vissza az árának a többszöröse azután amit az ország összes Sony mobilkészülékének garanciális javítása utána kap? JAJJ-JUJJ!
-
hito
nagyúr
válasz
darvinya #12406 üzenetére
Jujj, ez fájt! Konkrétan egy 2mFt-os gépről beszélsz (ami kifejezetten Sony IP57/58-as készülékekhez van többek között), ami miután szakszerűen összeragasztotta a darabokban lévő gépet, még nyomáspróbázza is és ha azon megbukik, akkor kezdik előlről.
De Te nyugodtan próbáld meg otthon gitárpengetővel és utána ússz vele egyet. Kíváncsi lennék az arckifejezésedre utána.
-
hito
nagyúr
-
hito
nagyúr
Na leadtam a szervízbe a vibrahibás Z-t. Szakszervízben lévő ismerősének küldi a srác a készüléket, mert csak a Cordon-nak van olyan gépe ami szakszerűen szét tudja szedni és a végén úgy rakja össze, hogy vízálló is maradjon. 7eFt lesz a vibracsere.
-
hito
nagyúr
Használ valaki XDA-s főzött romokat? Elég komolyak vannak, Z1 romtól a MIUI-ig.
-
hito
nagyúr
Arra jöttem rá, hogy tök jó a Sharp kijelzős is, ha nem teszem mellé a JDC-set.
Úgyhogy gyorsan eladom a másikat és nem lesz miért siránkozni.
Milyen újítások jöttek a frissítéssel?
-
hito
nagyúr
válasz
#03372544 #12358 üzenetére
Biztos nem Sharp kijelzős készüléke volt a szellemi szerzőnek
Felejtsd el ezt a hülyeséget, itt van előttem mindkettő. Még azt se lehet mondani, hogy ízlések és pofonok, teljesen objektíven klasszisokkal jobb a JDC. És nem hazabeszélek, mert nekem is a Sharp fog megmaradni sajnos.
-
hito
nagyúr
válasz
#03372544 #12341 üzenetére
Közben találtam 2.67 changelog-ot 244-hez képest. Ez alapján nem érdemes váltanom, nem tartalmaz kijelzőjavítást. Ez mondjuk nem tudom mit jelenthet:
Some corrections in the MSM video driver
-
hito
nagyúr
Tudna valaki nyilatkozni ezekről az eltérő kijelzőkről? Lehet tudni, hogy mikor gyártott készülékek rendelkeznek jobb kijelzővel?
-
hito
nagyúr
Most két Z van nálam és hihetetlen, de az egyiknek sokkal mélyebb a feketéje. Létezik, hogy más kijelzőkkel adták ki (?), vagy csak az eltérő szoftververziótól ilyen, mert változtattak rajta. Mindkettőn ugyanazok a kijelzőbeállítások vannak belőve.
Egyiknél 244-es a 4.2.2, a másiknál 2.67.
-
hito
nagyúr
válasz
laszlolczka #12315 üzenetére
Idézek a topic 1.hsz-éből, ami egyben a GYIK is (mindkét root-nál azt írja, hogy tiszta telepítéssel kell kezdeni, azért kérdeztem, hogy szükség van-e feltétlenül erre):
Android 4.2.2 Rootolása: (LB)(UB)
1. Android 4.2.2 rakjuk fel először (Tiszta telepítés ajánlott)
2. Beállítások - A telefonról - buildszám (erre kattints sokszor amíg ki nem írja fejlesztő vagy)
3. Beállítások - Fejlesztői lehetőségek - USB-hibakeresés (pipa be)
4. Beállítások - Biztonság - Ismeretlen források (pipa be)
5. Töltsük le a DooMLoRD_Easy-Rooting-Toolkit_v17_perf-event-exploit.zip-et majd tömörítsük ki.
6. Futtassuk Windows alól a runme_win.bat-ot, Linux alól a runme_linux.sh-t, Mac alól a runme_mac.sh-t.
7. Csatlakoztassuk a telefont közben a számítógéphez.
8. A ROOT hamar lefut és onnantól kezdve élvezhetjük az előnyeitAz új Android frissítés Rootolása 4.2.2(10.3.1.A.0.244) (LB)(UB)
1. Telepítsük tisztán fel a ROM-ot (Pl: Flashtool-al)
2. Beállítások - A telefonról - buildszám (erre kattints sokszor amíg ki nem írja fejlesztő vagy)
3. Beállítások - Fejlesztői lehetőségek - USB-hibakeresés (pipa be)
4. Beállítások - Biztonság - Ismeretlen források (pipa be)
5. Töltsük le az alábbi 3 fájlt:XperiaZ_C660X_KernelOnly_10.3.A.0.423_Generic_NL.ftf
DooMLoRD_Easy-Rooting-Toolkit_v18_perf-event-exploit.zip
XperiaZ_C660X_KernelOnly_10.3.1.A.0.244_BE.ftf
6. Flasheljük fel flashtoolal a XperiaZ_C660X_KernelOnly_10.3.A.0.423_Generic_NL.ftf-et
7. Csomagoljuk ki a DooMLoRD_Easy-Rooting-Toolkit_v18_perf-event-exploit.zip-et
8. Futtassuk a runme_win.bat-ot miközben csatlakoztatjuk a telefont.
9. Kapcsoljuk ki a telefont és flasheljük fel az XperiaZ_C660X_KernelOnly_10.3.1.A.0.244_BE.ftf-et.
8. Telefont kapcsoljuk be és kész is. -
hito
nagyúr
Úgy néz ki erre a büdös életbe nem fogok választ kapni.
A QX10 nagyon jó. Egy dolgot nehezményezek vele kapcsolatban: szinte semmi beállítási lehetőség nincs. Még iso-t sem lehet állítani. Ezt nem tudom hogy gondolta a szoni. Ezen kívül brutál jó képeket lehet vele lőni. Ha érdekel tudok linkelni olyan képeket amiket én csináltam. Vittem magammal a 808-at és az S4 zoom-ot is. Mind a hárommal csináltam ugyanazokról a dolgokról képeket, hogy összehasonlítható legyen.
-
hito
nagyúr
Na megegyszer: root (244) elott tenyleg elengedhetetlen a flashtool-lal torteno friss rendszertelepites?
-
hito
nagyúr
Én ebből nem akarok és nem is űznék sportot, mert már-már csalásnak tartom. Egyet szeretnék: hogyha megoldható, hogy legyen garim (akár annak árán, hogy ez 20-25eFt-ba kerülne), akkor ezt el szeretném intézni. Szerintem elég korrekt a szolgáltatónak is, hogy 20eFt-ot fizetek és adok mellé egy hibátlan (azon kívül, hogy az egyik indikátor rózsaszín) ugyanolyan készüléket. A srácot is hívtam már, és ha ezt el lehet intézni akkor vele is elszámolunk, mindenki jól járna. Így csak a biztosító jár jól, mert a díjat fizeti, helyzet is van, de nem él az ügyfél a szolgáltatással.
-
hito
nagyúr
Root előtt (244) kötelező újrahúzni a szoftvert flashtool-lal?
-
hito
nagyúr
244-es FW esetén root előtt muszáj clean install? Tehát kötelező előtte FT-lal feltenni frissen a szoftvert?
busman: tehát még hazudnom is kell
-
hito
nagyúr
Én is ezt gondolnám. Legfeljebb ha egyszer szükség lesz a garira akkor bepróbálkozok és ha mégis garizzák, akkor megkeresem az embert, mert nagyon korrekt volt és elég baj volt ez szegénynek.
De én meg nem mertem egy elvileg gari nélküli példányra többet kiadni. Abból meg nagyon elegem volt, hogy ez volt a harmadik amit megnéztem és ebből három el volt szineződve. Ki tudja meddig kellett volna még fárasztó randevúkra járnom, mire találok egy ebből a szempontból hibátlant. Úgyhogy elegem lett, megmondtam nekem így mennyit ér, ő meg döntött.
-
hito
nagyúr
Köszi a véleményt! Végigböngésztem az összes hsz-t amiben benne volt az indikátor szó és elég ellentmondásosak az infók, vélemények.
Többiek mit gondolnak?
Viszont ha ez igaz, akkor lelkiismeret furdalásom van, mert a találkozón azzal az indokkal alkudtam le 75-ről 60-ra, hogy így bukta a gari. Én így tudtam
-
hito
nagyúr
Ha az USB takaró alatt lévő indikátor rózsaszín akkor bukó a gari? A többi fehét.
-
hito
nagyúr
Tegnap megnéztem egy használt vodás Z-t, de sajnos az USB csatinál az indikátor piros volt, úgyhogy otthagytam.
Ki mennyire meri vízbe tenni? Azt nézem, hogy ip57 ide vagy oda, nagyon sok a beázott készülék a neten. Ez így elég szomorú. Vagy ez azért van mert figyelmetlenek és nem zárják le a takarókat fürdetés előtt?
rangersanyi: beállítottam olyanra mint a Tied és tök jó. Egy kicsit hidegebb árnyalatú most a kijelző, de jól áll neki. Ami számomra érthetetlen, hogy miért nem lehet csak simán a szinítelítettséget állítani, miért csak egy bizonyos színárnyalatot lehet erősíteni?
-
hito
nagyúr
Basszus, ne lovagoljatok már ezen! Miért baj az, hogy egy ilyen pitiáner otthon is elvégezhető dolog miatt valaki azt tanácsolja, hogy ha úgy dönt a delikvens akkor otthon is meg tudja oldani és akkor nem kell hetekre nélkülözni a készüléket egy ilyen apró marhaság miatt. Ettől nem lenne szakértő? Pont, hogy emiatt szakértő, mert tudja, hogy ezt a helyzetet hogy lehet értelmesen megoldani saját magunk megszivítása nélkül. Mert szerintem az annak számít ha egy saját magam által is elvégezhető 2perces menőver miatt 2-3hétre nélkülöznöm kell a készüléket.
-
hito
nagyúr
Nektek is nagyon melegszik hatul a keszulek wifin valo netezes kozben?
-
hito
nagyúr
Tök jó, itt minden kérdést 2x kell feltenni
De legalább a másodikra mindig jön válasz.
Erre?
-
hito
nagyúr
Fuggetlenitett keszuleket vissza lehet zarni az adott szolgaltatora?
-
hito
nagyúr
Fel lehet ugy szabaditani a keszuleket, hogy vissza lehessen rabositani (nem BL-re gondolok)?
Valahol olvastam, hogy a megfelelo rendszermentes elvegzese utan ez kivitelezheto. Priviben is varom az infokat akinek van.
-
hito
nagyúr
válasz
Miara666 #12125 üzenetére
Használtan vettem. HTC One-t adtam érte és még kaptam 15eFt-ot. De valószínűleg vissza az egész, nem vagyok hajlandó vele rohangálni szervízbe úgy, hogy már hibásan kaptam meg. Mert úgy más lenne a helyzet ha nálam romlott volna el. Akkor ott a gari, aztán viszlát. De ezt konkrétan így kaptam egy órája.
-
hito
nagyúr
-
hito
nagyúr
Most vettem egy T-s Z-t. Egyelőre olyan pici problémám van vele, hogy a készülék nem akar rezegni. Hiába állítom be a hangnál, hogy rezgés érintésre, meg a billentyűzetnél szintén, egyszerűen nem rezeg. FR is volt, de semmi változás. Ez valami ismert bug, vagy kezdheteg aggódni?
-
hito
nagyúr
válasz
pepe091 #12089 üzenetére
Na innentől akkor nem érdekel, hogy független-e vagy sem. Inkább veszek függőt 20eFt-tal olcsóbban és nyomom a LB-es romokat. Gondolom úgyse sokmindentől esek el. Nem fogok ennyi pénzzel többet költeni egy gyári független példányra, aminek ha nyitom a BL-ét akkor bukom a gariját, ha meg nem nyitom akkor semmivel sem vagyok beljebb egy szolgáltatós darabhoz képest.
Mindenesetre köszi, hogy rávilágítottál a dologra
-
hito
nagyúr
válasz
pepe091 #12087 üzenetére
Tehát hiába szánok többet egy gyári független, gyári garis darabra, ha nyitom a BL-t, akkor a garijegyet hajíthatom is a kukába (?). Minden esetben megnézik a szervízben? Ha bizonyíthatóan semmi köze a hibához a BL nyitásnak, teszem azt hardverhiba, akkor se javítják gariban a készüléket? Ez nem tűnik túl fair-nek.
-
hito
nagyúr
Függetlenített készüléknek lehet nyitni a bootloader-ét, vagy ha egyszer szolgáltatós volt, akkor hiába nyittatom ki, akkor se lehet nyitni a BL-ét?
-
hito
nagyúr
válasz
soldier2 #11924 üzenetére
Mappákba rendezve, megint csak a .zip letöltést javaslom
Nagyon röviden, mert asszony már vár: képminőség nagyon korrekt, 808-at szerintem nem éri el, de nagyobb a látószöge és nem marad le sokkal mögötte. A mobilkamerákat maga mögé utasítja, az említett 808-hoz képest, 1020-nál nekem még sok a hiba (túlszaturált színek, túlélesített kép, zaj, stb...) ezért annál szerintem valamivel jobb.
Fekete leves: manuális beállítások zérus, kapcsolódás és hidegindulás viszonylag lassú, 5képet csinálok egy mobillal, mire ezzel el tudom lőni az elsőt. Ez mindenképpen hátrány. Kompaktokhoz azért nem érdemes megint csak hasonlítani, mert ott a lehetőségek száma szinte végtelen ehhez képest. Egyelőre nekem ott vérzik el leginkább, hogy egyszerűen nincs manuál, de még iso-t sem lehet állítani. Ezt nem tudom hogy gondolta a Sony.
Viszont akinek nagyon kis méretben kell mobilkamerákhoz képest jobb képminőség és 10x-es optikai zoom, annak mindenképpen ajánlott.
Nem sikerült röviden
-
hito
nagyúr
válasz
soldier2 #11922 üzenetére
Persze! Ezeket csak a minőség miatt lőttem. Ha van rá igény megvan ezeknek a képeknek az S4 zoom és a 808 által készített változata is. Vittem magammal és sorban lőttem mindegyikkel ugyanazt.
Jobb felső sarokban letölthető zip-ben és akkor nem kell molyolni, meg lehet nézni teljes méretben őket.
-
hito
nagyúr
válasz
SkyS1gn #11920 üzenetére
Tudom, hiszen napi szinten használom. De ilyen hátlap csak Z-hez és Z1-hez van és a csiptetős megoldás elég idegtépő és nem túl stabil.
-
hito
nagyúr
válasz
Szarvas01 #11912 üzenetére
Igen, én is ettől félek. Pl. ezen a videón nem túl rózsás a helyzet.
Ellenben a T valamivel talán jobb, pl. itt. Bár nem kap akkor löketet basszusból, mint a Z az első videón.
Azért nem lenne kitéve ilyen extrém helyzetnek, nem koncerten videóznék vele zenét. Ez a videó (Coldplay - 808 vs Galaxy S3) egy nagyon jó példa a telefonokba tett különböző mikrofonok között lévő ordas különbségre. Jó minőségű fülessel érdemes meghallgatni.
soldier2: az igen, arről nem is hallottam!
-
hito
nagyúr
válasz
soldier2 #11908 üzenetére
"koncertfelvételen hangminőség minősíthetetlenül rossz, mint minden mobiltelefonon. Ezen a szinten én nem tudok különbséget tenni a nagyon sz.r és a simán csak sz.r között."
Ezzel vitatkoznék. Hallgass meg youtube-on egy Nokia PV 808, vagy 1020, vagy egy HTC One konertfelvételt. Bődület néha véletlenül milyen mikrofonok kerülnek a mobilokba és milyen szoftvert írnak hozzá. Gyakorlatilag 1-2 eszközzel 50eFt-os külső mikrofonokat ki lehet váltani
A T-t is úgy találtam, hogy youtube-on túrtam Xperia-k között és még ez közelítette meg leginkább a 808 szintjét. Igen, ez a szempont elég szűk réteget érint és érdekel, sajnos nekem emiatt eléggé leszűkül a szóba jöhető készülékek száma, jóval kisebb a merítés.
A válaszokat köszönöm!
-
hito
nagyúr
Köszi!
Tényleg szorít az idő, de már nem annyira, mert akivel ma találkoztam volna az visszamondta se szó, se beszéd, pedig kp-ra vittem volna
A T-mel is nagyon meg vagyok elégedve, csak azért kéne a Z, mert ehhez gyártott a Sony QX10 rögzítős hátlapot. Ügyesen csinálják, hogy meg kelljen venni az újabbat, drágábbat.
A Z-ben még a vízállósága nagyon szimpatikus. Ma nagyon jól jött volna zuhogó esőben. Telefonálnom kellett volna és a T-t nem mertem elővenni.A hangszóró engem messzemenőkig nem érdekel szerencsére, sokkal inkább a hangfelvétel minősége, mert minden héten veszek fel élő zenét és a QX10-nek kritikán aluli a mikrofonja. Ugyanúgy, mint a Sony DSC-HX100V-mnél volt. 808 oda vissza felpofozta a 110eFt-os csúcsbridge mikrofonját. Nem akartam elhinni.
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, CW90
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700K / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500 SSD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2052
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest