Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
ambrust
tag
válasz
kaszaf #27288 üzenetére
A második telefonom egy Xperia SP. Gyári 4.3-al ha leteszem az asztalra és hozzá sem nyúlok akkor max 3 napig is bírja. Ez ugye nem is rossz?!
Namost kapott egy rootolást, legyilkoltam a számomra (és az userek 98%-nak szintén) nem hasznos cuccokat, adblock, greenify és most így majdnem 7 napot tud ha nem piszkálom!!!
Természetesen sok értelme nincs egy okos telefonnak, ha csak az asztalon hever, de itt nem ez a lényeg.
Hanem az, hogy a számukra nem igényelt dolgok mennyire pazarolják az erőforrásokat. Feleslegesen merítik az akkut -> fele élettartam! Feleslegesen lassítják a telefont -> erős vas mellett is lassúságot érzékelsz
Visszatérve az SP esetére normál használat mellett gyári állapotban 2 naponta kellett töltenem. "Okosítás" után most minimum 3, de jellemzően minden 4. nap kell csak feltennem a töltőre.
Na most akkor jó a gyári megoldás és van értelme rootolni stb?
Költői kérdés, nem kell megírni a választ -
ambrust
tag
válasz
kalmancsaba #27254 üzenetére
Ez jó kérdés, nekem is csinálja! De ha egyből tárcsázok akkor "lesz" térerő.
-
ambrust
tag
Nem vitatom a kernel szintet, de a kernel is egy szoftver
Az energiatakarékos megoldás amúgy nem a kernel szintű lenne, hanem ha egy célhardver figyelne a dupla klikkre és ha érzékeli akkor generál egy megszakítást (mint a power gomb) Bár mivel a kernel mindig fut így külön hardvert biztosan nem fejlesztenek, az érintőnek meg így is úgy is kell az energia...
Vagyis a labda a sonynál pattog vagy pedig nyitjuk a bootloadert... -
ambrust
tag
Tablet Z-re feltettem a lollit és abban van duplakoppintós ébresztés. "sima" Z-ben is?
-
ambrust
tag
Összefoglalóban cwm link nem működik
-
ambrust
tag
válasz
Reverting #27043 üzenetére
Nem, kínai
Elméletileg méretben megegyeznek, tehát ez nem számít. Viszont a méretezésnél nem számoltak plusz üveglappal, még ha ez nem is sok.
Természetesen azt nem állítom, hogy a dokkoló tette tönkre, lehet már előtte is meg volt repedve, ez meg csak tovább vitte. Ez sosem fog kiderülni már!
Én most azon vagyok, hogy a battery packos hátlapot fogom átalakítani wireless chargerré is egyben, akkor aztán tényleg nem kell többet vezeték semmihez! -
ambrust
tag
Na úgy néz ki sehogy sem úszom meg a Z szétszedését... A bal felső sarokban ugyanis megrepedt az üveg!
Poén, hogy nem a védő szerepet betöltendő "tempered glass", hanem alatta a "digitizer".
(Bocs, de ezeknek a szakszavaknak nem tudom mi a jó magyar megfelelője...)
Cserélte már valaki (házilag) a digitizert? Lehet külön, vagy kb esélytelen, mint a htc desire x-nél? (Ott egyszer sem sikerül épségben leműteni az lcd-t a digitizerről...) -
ambrust
tag
Megjött a tempered glassom! Háááát... hogy ezt nekem eddig miért nem mutatta meg senki???
Van polcon vagy 10db fóliám, most mit kezdek velük?
Messze jobb, mint eddig bármilyen (nem olcsó) fólia volt! A kép még a fényes fóliánál is szebb! Kaptam egy új telefont
Persze nem véletlen használtam főképp matt fóliát, mert hát bizony az üveg is tükröződik rendesen...
A másik negatívum - bár az első nem az annak, aki a fényes fóliát szerette - a fóliával ellentétben ez bizony vastag... A Z-n annyira nem is feltűnő, de az SP-n zavaróan. Meg lehet szokni mondjuk, de a Z-vel most szívok, ugyanis így már nem fér bele a dokkolóba...Vagyis belemegy, de nem lehet teljesen belenyomni és így bizony nem tölt, vagy 10-ből 1x sikerül pont úgy beletenni, hogy már töltsön
-
ambrust
tag
Nem akarom elkiabálni, de megszűnt a telefon hangszóró kontakt hibája... 2 hete egyszer sem kellett ütögetni
Gari nincs rá, ezért húztam-halasztottam a szervizt, reméljük így is marad -
ambrust
tag
válasz
M_AND_Ms #26581 üzenetére
Meg vagyok győzve
Bár nekem a fólia felrakás nem okoz gondot, csak a megfelelő dolgokra kell odafigyelni.
Bevált módszer: fürdőszoba, forró víz megnyit, hogy gőz legyen. Elég csak a mosdó felett, nem kell szaunát csinálni
A Z-t én (langyos vízben) meg is fürdetem, de ez nem kötelező. Alapos tisztítás pormentes törlővel és már mehet is fel a fólia a vizes kijelzőre. Nem vízálló telefon is bírja a nedves ruhás törlést. Az egész max 5 perces művelet takarítással együtt és nekem mindig buborék mentes lett a végeredmény. -
-
ambrust
tag
Cordonról jók a tapasztalatok? Sajnos egyre gyakrabban előjön a hangszóró kontakt hiba problémám és már nagyon zavaró
Mennyi idő szokott lenni egy átlag javítás és kb mennyi lehet a hangszóró csere? -
ambrust
tag
Tablet Z-t 4.4.4-el mivel lehetne rootolni? Towelroot nem támogatja, legalábbis ezt írja ki
-
ambrust
tag
Sziasztok!
Tudtok ajánlani egy jó szervizt? Kontakt hibás lett az xperia hangszórója, sokszor meg kell ütögetni ha nem szól
-
ambrust
tag
válasz
Ferrari fan #22248 üzenetére
Én itt csak akadást olvasok, zajról szó nincs. Sztereó bt headsettel kifogástalan nálam a 4.4
-
ambrust
tag
válasz
Ferrari fan #22245 üzenetére
Milyen "zaj"? Én nem tapasztaltam semmit.
-
ambrust
tag
Xperia Tablet Z-re hogy lehetne felküzdeni a waze-t? Play azt mondja, hogy tabletre nem megy fel, mert okostelefonra szánták...
-
ambrust
tag
válasz
oliwire #22230 üzenetére
Hát nyáron nem szeretnék vastagabb anyagot, meg hát hogy is mondjam...
Nem hiszem, hogy nekem kellene alkalmazkodni egy géphez! Egyelőre még a gépek vannak értünk! Plusz ez szoftveresen orvosolható, hiszen 4.3 alatt nem volt vele ilyen gondom. Downgradelni viszont nem szeretném emiatt. -
ambrust
tag
válasz
oliwire #22228 üzenetére
Igen, de staminanál elvileg a kivételnek mennie kellene... A viber pl jól működik ugyan így beállítva!
Zárnak minta alapú van megadva, de sajnos hívás elutasításnál ez nem játszik, illetve gyorsan fotózni így is lehet. Kijelzővel kifelé nem szeretném tenni, mert úgy sokkal könnyebben sérülne meg. Elég sokat mászkálok létrán stb, A battery packos hátlap elég komolyan védi a hátsóját
Van kihajtós bőrtokom is hozzá, de azt kb 2 napig bírtam elviselni. Minden egyes hívásnál kihajtogatni plusz ott lifeg végig...
Nem lehet valahogy kikapcsolni az sms-es hívás elutasítást meg a gyors fotó lehetőségét? Akár lock screen cserével is. Rootoltam már, de csak a gsam battery monitor miatt és csak kíváncsiságból. -
ambrust
tag
Érdekes illetve bosszantó dolgokra várnék megoldást tőletek!
Az egyik a hangouts. Sajnos nem működik jól. Ha nem fut az előtérben nem kapom meg az üzeneteket. Stamina mód be van kapcsolva és hozzá is van adva kivételként, de így sem. Ha elindítom az alkalmazásokból akkor pár mp után megjönnek az üzenetek akár több napra visszamenőleg is.
Hasonló jelenség van a dropboxnál is. Pár képet feltölt, párat meg nem. wifi és data plan is engedélyezve van benne, akku feltöltve. A régi htc desire hd kifogástalanul csinálja még mindig ezeket a funkciókat.
(A dokkolóról készült képek közül pl csak az akkus ment fel eddig, a htc-vel meg kb 10mp múlva ott van a pc-men a kép... )
A harmadik NAGYON bosszantó pedig a lezárt képernyő... Naponta 4-5x utasítok el hívást sms-el úgy, hogy nem is tudok róla plusz fényképezek a zsebemben 10-20 képet meg némi videót. NAPONTA! -
ambrust
tag
Na az előzőt már nem lehet szerkeszteni...
Kicseréltem az usb kábelt és bizony 1A FÖLÉ is megy a töltés! 1.12A-t is mértem -
-
ambrust
tag
válasz
#35914496 #22201 üzenetére
Amit én vettem, azon volt leszorító! Az 1500mA-es töltő JÓ hozzá, sőt jó hozzá a 2000mA-es és az 5-800mA-es is! Utóbbival persze tovább fog tartani a töltés, de a telefonnak ez nem árt (és a töltőnek sem!)
Elektronika pedig van a dokkolóban, ha hazaértem lefotózom igény esetén. Ha nem lenne benne, csak a csatlakozási módot alakítaná át akkor nem lenne 1000mA-es a korlát.
Amúgy érdekességképp jegyzem meg, hogy a dokkoló belső kialakítása lehetővé teszi 2db 18650 akku elhelyezését. Így akár mobil töltővé is alakítható, természetesen a megfelelő elektronikával. Így viszont akár 2A-el is tud majd tölteni igény esetén! Nálam is így lesz megcsinálva -
ambrust
tag
Én vettem és nagyon jó! Kb másfélszer tudja a 20% alá merült Z-t tölteni. Ugyan a tok leírásában az van, hogy külön kell tölteni, de én nem szoktam! Először 100%-ra töltöm a tokot, majd usb ki, tok bekapcs, usb vissza. Így reggelre a tok és a telefon is full töltéssel indul.
-
ambrust
tag
Én is egyetértek veled. Nekem is eddig jobban bejön a 4.4
Az akku idő meg gyakorlatilag az összes okostelefonnak mondott mini számítógépnél max 1 nap, vagy pedig nem használják. (Akkor meg minek?)
Mondjuk az tényleg bosszantó, hogy reggel 7-től du 4-re gyakorlatilag 0%-ra merül nálam, de könyörgöm ekkora kijelző meg proci sok áramot kíván használat közben és hát én bizony használom!!! Aki ezt nem tudja elfogadni annak nem való ekkora kijelzős készülék. Félreértés ne essék nem a sony-t fényezem, más készülékre is ugyanez igaz. A htc-m se bírta tovább semmivel csak cserébe sokkal lassabb és butább volt (desire hd) pedig 3 vagy 4 éve 150-be került..
Én csak azt nem értem a gyártók részéről, hogy a nyilvánvalóan nagy fogyasztás ellenére miért ilyen p.cs kis kapacitású akkut pakolnak a készülékekbe??? Aki 5"-os lapátot vesz annak +30g már biztosan nem lesz zavaró... Nekem most van akkupackos "hátlap" az 4200mAh-t tud. Persze sajnos nem direktben használja a telefon, így a a feszültségek oda-vissza konvertálása miatt a hatásfoka elég rossz. Kb másfél gyári egységnyi időt tudok hozzátenni a belső akkuhoz. (pl 8-at tudok belső akkuval 100->0% merítéssel az akkupack ehhez tud hozzátenni 12-t 1 teljes és egy 50%-os rátöltéssel) További hátrány, hogy így a belső és a külső akku élettartamát is duplán gyilkolom feleslegesen, de hát ez van. Ha a dokkoló (pogo?) pin-ek kvázi direktbe az akkura lennének kötve és mint a laptopoknál (vagyis inkább ultrabookoknál) plusz órákat lehetne nyerni.
De ez valahogy minden okostelefonból kimarad...
Ráadásul a Z-ben még csak nem is lehet cserélni az akkut, ami a napi többszöri töltés miatt 1-2 év alatt így kipurcan. Az átlagos li-ion akku 300 töltési ciklus után a kapacitásának 70-80%-át tudja már csak. Ez nálam 4-6 hónapot jelent... -
ambrust
tag
válasz
SkyS1gn #20506 üzenetére
Az előzőből kimaradt és szerkeszteni már nem tudom... Szóval otthon gondolom van wifid, majd azon feltöltöd automatikusan. A lényeg az, hogy ezt a telefon intézi és nem felejted el! A hangsúly nem az azonnali feltöltésen van, hanem az automatizált (netre) mentésen.
Amíg nem volt dropbox androidra addig pl az upload2nas-t használtam. Ez pl csak wifin működött és meg kellett neki adni melyik wifi a sajátod, amin a nas is van.
Persze a dropbox is be tud telni, ezért nekem a nas onnan letölti a képeket (nasban raid)
A céges és az otthoni nasom meg szinkronizál egymással...
Szóval lehet ezt nagyon ragozni, de szerintem felesleges tovább -
ambrust
tag
válasz
SkyS1gn #20506 üzenetére
Ott, ahol van net
Nálam is igen gyakran csak E betűt látni a térerőnél, de már ezzel is felmásznak a képek!
Ha az említett útvonalon jársz rendszeresen akkor meg kell nézni melyik szolgáltató biztosítja a legjobb (net)lefedettséget. Ha ez csak egyedi akkor meg nem a kivételt kell alapul venni! Tökéletes megoldás nincs, még műholdas netre is lehet buktatókat találni... -
ambrust
tag
válasz
ADAM1337 #20481 üzenetére
Mennyit használod naponta a telefont? Nekem powerbankkal együtt van meg a 24 óra... Igaz a pb még új, lehet kell még neki pár töltés a teljes kapacitáshoz. 20%-nál kapcsolom be és mire feltölti a telefont a pb-n a második led villog csak a négyből.
Mondjuk én rengeteget nyomkodom a Sonyt, rdp megy rajta, ami viszi a kijelzőt meg a netet is. Plusz bluetooth is pörög egér és billentyűzet miatt néha. Powerbank nélkül reggel 8-tól du 3-4-ig bírja, addigra 20%-ra merítem -
ambrust
tag
válasz
SkyS1gn #20444 üzenetére
Azért azt ne mondd, hogy naponta 1x sem jársz 3G közelben! Én sem vagyok pesti és munkám miatt kb naponta járok olyan helyeken, ahol a 2G-t is keresni kell... De mire hazaérek mindig a gépemen van már az aznapi fotózási anyag
Nyitott wifit meg igen is lehet találni, ez ma már egyre több helyen alap dolog kávézókban, kutakon stb. Külföldön is! -
ambrust
tag
válasz
SkyS1gn #20441 üzenetére
Nekem pedig be van kapcsolva a dropbox és automatikusan tölti fel a képeket amint ellőttem
Napi szinten sokat használom a telefont, de 3 gigát még egyszer sem sikerült elérni, szóval az adathasználat sem lehet kérdés. Külföldön pedig lehet használni wifit! (Amíg teljesen el nem törlik 2015-ben a roaming díjakat) -
ambrust
tag
válasz
besaints #20390 üzenetére
Hát ez sajna szívás... de legalább jó volt a megérzésem :-)
Ha van sd-microsd adaptered azon van r/w kapcsoló. Próbáld meg azzal formázni. Ha viszontaz van, amit írtál akkor lett egy backupod... nekem 64GB-os USB3-as verbatim pendrive csinálta ugyan ezt. Sajna ha egyszer bepöckölte az írásvédettséget akkor az úgy is marad, hiszen a megváltoztatásához is írni kellene... -
ambrust
tag
válasz
besaints #20350 üzenetére
Ha rám hallgatsz akkor adatmentés majd format...
A fájlrendszer hiba nem ok nélkül van. Én pc-n formáznám és ha tudod teszteld is le. Nekem jópár sd halálozott már el részlegesen és ez okozta pl a htc-m belassulását. Azóta csak class10-es kártyát veszek és pár havonta formázom meg tesztelem. Adatvesztésre meg kitalálták a backupot... -
ambrust
tag
Érdekes amit írtok a kamerával kapcsolatban. Nekem simán megy a gyári appal a foto és video a külső sd-re! Ma jött meg a 64-es kártyám, kipróbáltam és arra is jól megy... OTA frissítés volt!
-
ambrust
tag
Akku merülésre megérkezett a megoldás
Battery pack néven fut. 1 hete rendeltem, ma jött meg. Egy kicsit nehéz a kettő együtt, de nekem elviselhető.
4.4-el nekem eddig nem sok gondom volt. GPS villámgyors, akku nem merül nagyon. 1 napot kibír, pedig nyomkodom sokat. Stamina mód be van kapcsolva, google+ és search ki. Talkot viszont használom!
Egy hibát tapasztaltam eddig, mégpedig hogy egy idő után nem hallom a másikfelet és meg is szakad a hívás néha. Közben engem hallanak! De lehet ez ma a jó kis viharok miatt van... A htc-m is csinált ilyet néha. -
ambrust
tag
válasz
ambrust #20232 üzenetére
Még egy kérdésem lenne! A throw teljesen jól működött egy Viera TV-vel, de sajna nekem ilyen itthon nincs
Van viszont androidos tv box, ami dlna-val megy most. De azért valljuk be a throw adta kényelem csak jobb lenne. Play-en viszont csak késdobálós játékokat találok... Van valami app (a tv-box-ra) amivel működne jól a throw? -
ambrust
tag
Sziasztok!
Felment nekem is a KK, eddig ok. 1-2 furcsaság történt, de nem vészes (lock screen hang bekapcsolódott)
Tetszik a lock screen új elrendezése, a régivel kb naponta indítottam segélyhívást zsebből, vagyis pontosabban csak pár számjegyet tárcsáztam...Most jobban el lett rejtve, bár és a teljes kikapcsolásának örülnék leginkább.
Stamina mód be van kapcsolva, így 1 napot simán elmegy a készülék. De ha kivételnek hozzáadom a levelezést és a hangouts-ot akkor olyan, mintha be sem kapcsoltam volna... Pedig nekem ezek pont kellenének gyakorlatilag realtime-ba. (Hangoutson kapok rendszerállapot értesítéseket)
Rendeltem ebaey battery pack-et, majd meglátjuk az mennyire lesz használható!
Új hozzászólás Aktív témák
- Ventillátorok és tápkábel modding kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / Rog RX580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest