- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Yettel topik
- Mobil flották
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Studi
veterán
válasz
Atesz 666 #29354 üzenetére
Kérdezte valaki, hogy a Telekomos telefonját hogy tudja függetleníteni. Hivatalosan csak a Telekomnál. Mit nem tudsz ezen értelmezni?
Az ár egy másik kérdés, ismert a telefon megvásárlásakor is. Mindenki el tudja dönteni, hogy megvesz egy függő telefont, amit szükség esetén a későbbiek során ennyiért tud függetleníteni, vagy keres máshol függetlent, amivel nem merül fel ilyen probléma.
-
Studi
veterán
válasz
M_AND_Ms #29320 üzenetére
A telefonos navi nagy előnye, hogy gyakorlatilag percrekész tud lenni. De töltőből én is kellett, hogy vegyek egy nagyobbat a kocsiba, mert az 1A kevés volt a Z-nek is, Z5-nek is a töltéshez navi mellett. Legalábbis Google Maps esetén lassan merült, a HERE picit takarékosabb, azzal rettenetesen lassan, de töltődött azért.
-
Studi
veterán
válasz
Steve198310 #29199 üzenetére
Lehet, hogy triviális kérdés, de azért hátha: a kábelt is cserélted a töltőfejekkel együtt? Mert a kábel is lehet a szűk keresztmetszet, nekem van olyan kábel itt a fiókomban, amivel időtlen idők alatt sem hajlandóak feltölteni a telefonok. Pedig mint USB kábel tökéletesen működik.
-
Studi
veterán
válasz
M_AND_Ms #29191 üzenetére
+1, Telekom akcióban én is ezt az utat jártam be.
És szerintem is teljesen jó telefon még mindig a Z, ha a típushíbái (beszédhangszóró, leváló hátlap) rendbe vannak téve. Vigyázni kell rá picit, hogy ne melegedjen túl (nekem az tett be a hátlapnak, hogy a kocsi szélvédőjén rásütött a nap, közben ment a navi, töltés, és a fejegység felé az USB-n az mp3 lejátszás. Ez okozta a hátlap leválást. és szerintem a beszédhangszórónak is ez a hőhatás tehet be.Én 90-ért vettem a Z5-öt, ennyit megér, hogy 2-3 évig megint nyugi van telefon fronton, de többet egy fillérrel sem szánnék a váltásra .Tényleg jó teló ma is a Z, ha 30-ért meg lehet venni jó állapotban, akkor az egy igen jó választás. Biztos van más gyártóknál is 30-ért jó telefon használtan, nem tudom. De hogy a boltban 30-40 pénzért kaphatók sehol sincsenek a Z-hez képest az tuti.
-
Studi
veterán
válasz
Reverting #29087 üzenetére
Van róla video a youtubeon, xperia Z disassemble néven keresd. Elég tré, de a fő fogásokat látod rajta.
Én már megcsináltam, nekem csak annyi bajom van, hogy a hátlap el van deformálódva valószínűleg a hőtől, és ezért mindig újra szétnyílik ugyanott. De ez már így volt az első szétszerelés előtt is.
Megjegyzések:
- a hátlap ugyebár ragasztott, a ragasztót nem tudod újra felhasználni, ebből mindenképp újat kell venned. Mivel a postaköltséghez mérten olcsó a ragacs, érdemes venni tartalékot is egyből
- van, aki próbálkozott nem formára vágott, hanem szalagban kapható ragasztóval. Kis kézügyességgel biztos az is jó, de a vízzáróság 100% hogy ugrik vele.
- a telefon belében nálam minden össze volt ragasztva mindennel, ezeket a kis ragasztószalagokat elég sniccerrel átvágni, ha szükséges.
-a az akku is bitangul bele van ragasztva, ha nem akarod azt is cserélni, akkor szerintem ne vesződj a kifeszegetésével, csak húzd le, amíg szerelsz. Célszerű valami pos-itet az akkucsati és az érintkezője közé rakni a biztonság kedvéért. -
Studi
veterán
válasz
uveges13 #28710 üzenetére
Mindenképp csináltasd meg velük, ők tuti gyári ragasztóval, jól tudják összeilleszteni.
Arra viszont számíts, hogy nem lesz túl gyors a dolog. Elküldik a Cordonhoz, ők pedig ülnek rajta jódarabig, tróger egy banda. És ha nem akarod, hogy egekbe szökjön a vérnyomásod, akkor semmiképp ne vidd közvetlen a Cordonhoz. Inkább harcolj a T-nél egy cserekészülékért addig.És persze ments előtte mindent, a kontaktjaid szinkronizáld fel a google fiókba. A javításhoz elvileg nem kellene szoftveresen a telefonhoz nyúlni, mégis jó eséllyel lenullázzák majd.
-
Studi
veterán
válasz
uveges13 #28708 üzenetére
Yep, típushiba. Beszédhangszórót kell cserélni. Youtube-on vannak videók, hogy kell megcsinálni. Nem túl bonyolult feladat, kell szerezned hozzá egy új hátlapi ragasztót, és egy új beszédhangszórót.
Én épp a múlt héten csináltam meg, azóta tökéletes.
szerk: viszont annyi bajom van vele, hogy a hátlap nem ragad fel, ugyanott, ahol a csere előtt is elvált, most is elválik. Mintha valami feszülne a telefonon belül.
-
Studi
veterán
Én viszont végre rávettem magam, és kicseréltem a beszédhangszórót. Csak szétszedés után vettem észre, hogy a cserehangszóró, amit kaptam, az bontott, erről nem írt sajnos a küldő fél.
De szerencsére működik, így most megújult a cucc, mostanában elég sokat szívtam a hangszóróval.
És megjött a Xiaomi Powerbank is hozzá, úgyhogy most lesz energia is mindig bőven.Amúgy jó a szétszedős videó, amit a youtubon találtam, csak annyi, hogy amit a videókon simán kipattintanak, az nálam minden le volt ragasztva is.
Az akkut végül ki se vettem, kis feszegetésre nem jött, nagyon meg nem akartam gyötörni, végülis az alaplapot ki lehet szedni annak a kivétele nélkül is.
-
Studi
veterán
Srácok, hátlaphoz ragasztót hol érdemes beszerezni? A magyor webboltokban egyáltalán nincs.
Kezd leválni az enyém is, nekiesnék a beszédhangszóró cseréjének. Szóval jó lenne valami megbízható forrás, ahol mindkettő kapható, jó minőségben.
-
Studi
veterán
Jó neked.
Mikor lejárt az enyém garija, az utolsó héten elvittem hozzájuk. Ültem a váróban, ott ültek körülöttem hatan-heten, és mindenki megállás nélkül anyázta őket. Felálltam, ott hagytam az egészet. Inkább használom tovább a telót, aztán ha rosszabbra fordul a hangszóró probléma, kicseréltetem valami kisebb szervízben, ahol megcsinálják pár óra alatt, ha kell, és nem kell két hétre leparkoltatni. -
Studi
veterán
válasz
Just_Reboot #28166 üzenetére
Ha hozzájuk küldöd akkor is vársz heteket sajnos...
-
Studi
veterán
Köszi a tippet!
Elmentem a Deákon az aluljáróban a kis mobilboltba, ott azt mondta a srác, hogy neki csak mindent tudó, 3-az-1-ben micro simes, nano simes, kiszedős van 1 500-ért, de amikor látta, hogy sokallom, segítőkészen mondta, hogy menjek fel a Vodába, ott ha jól tudja tudnak adni simát, ~500 Ft-ért.
Felmentem a Vodába, ott az ajtónálló srác mondta, hogy ne is vegyek semmit, ad ő egy olyan sim-et, amiből ki van már törve a micro sim. Ha nem elég stabil, akkor nyomjak a hátuljára egy kis darab celluxot, és jó lesz.Ez volt a dolgok pozitív része. Aztán eleve kétségekkel telve elindultam a Cordonba, odaérve sorszámhúzás, várakozás. Közben minden várakozó anyázta őket, hogy kihasználják az időt maximálisan, sőt, akkor sem mindig vannak kész, nem lehet őket elérni telefonon, se e-mailen. Belegondoltam, hogy az ő nyitvatartásukban nem is fogok tudni visszajönni a telefonért, így inkább ott is hagytam őket. Most épp teljesen jól működik, ha romlik az állapota legfeljebb megveszem az alkatrészt, és kicserélem magam, vagy kicseréltetem valahol.
-
Studi
veterán
Köszi, akkor irány a Cordon! Már csak azt nem tudom, hogy mivel pótolom, míg ott van, nincs másik kis SIM-es telóm.
-
Studi
veterán
Srácok, sima Z-re mennyi gari van? Most leltem meg a garipapírom, 2013.07.12-i, ha két év, akkor ma bekanyarodnék a Cordonba a hangszóró miatt. (meg az usb aljzatról lejött már a tömítés, azt is cserélni kellene)
-
Studi
veterán
Független telóm van, felmászott rá a lolli, és m most merül, mint az őrült, és folyamatosam Awake állapotban van
van. Stamina be, minden más szar kikapcsolva van, és nem jövök rá, hogy mi nem engedi elaludni. Találkoztatok ilyen problémával frissítés óta? -
Studi
veterán
válasz
Scooter86101 #27080 üzenetére
Valami user error lehet, mert nálam a leghalkabbra állítva is olyan k... hangos, hogy a holtakat is felébreszti.
-
Studi
veterán
válasz
BUZZLGHTYR #26644 üzenetére
-
Studi
veterán
válasz
Repsol600 #26196 üzenetére
és ADAM1337: nagyon köszi, srácok!
Most pár napja megint tökéletesen működik, csak nagyon f@stam, hogy ha gáz lesz vele akkor ingem-gatyám rámegy majd. De ezekszerint már kéznél a megoldás!
Ha jól gondolom akkor így az akkucsere is megoldható szükség esetén, az is jó pont. Nagyon szeretem ezt a telót, remélem még hosszú távon jóbarátok tudunk maradni.(mert k... drága volt!
)
-
Studi
veterán
válasz
darvinya #26193 üzenetére
Beszédhangszóró némul nálam, arra keresem a megoldást.
(#26192) ADAM1337: nagyon szépen köszi a linket! Azt hiszem ennek csak végszükség esetén esek majd neki, de megnyugtató, hogy itthon elérhető hozzá a cucc.
Arról nem ír a cikk, hogy mivel érdemes/lehet a ragasztót levakarni, hogy a Speedhopossal jól fel tudd rakni. Erre van valami tipp? -
Studi
veterán
válasz
ADAM1337 #26190 üzenetére
Ja, hogy a hátlap ereszt el ilyenkor?
Akkor a vízállóságot már ne is nagyon teszteljem, gondolom.
Ilyenkor a hátlapot kell szépen lefeszegetni, a ragasztót róla levakarni, a hangszóró lábait megigazítani/újraforrasztani, és utána visszaragasztani a hátlapot? Van erről valami részletes leírás, hogy kell? Vagy olyan szervíz, ahol megbízhatóan megcsinálják, ámde nem kérnek érte csillagászati összeget? -
Studi
veterán
Némulás. Pár hónappal ezelőtt eljátszotta az én Z-m is a hívás közbeni némulást: frissítettem, kutattam, szenvedtem, egyszer csak megjavult. Most megint elkezdte, itt olvasva elkezdtem nyomkodni a hátlapot hívás közben a hangszórónál, meggyógyult. Szóval valóban hardveres probléma. Azóta megint jól megy.
Várható, hogy ennek az állapota romlani fog?Nem vagyok már garis...
-
-
Studi
veterán
De még félre is beszélsz... A leírásban is szerepel, hogy akkor vízálló a telefon, ha az ajtajai be vannak csukva. Ezt hivatott ellenőrizni az indikátor.
És szerintem elég nagy baklövés laza, kijáró ajtókkal víz alá vinni a telefont, előbb kellene azt a pár filléres gumi biszbaszt cseréltetni. -
Studi
veterán
Sziasztok!
Futáshoz, bringázáshoz tudtok ajánlani valami olcsó, könnyen beszerezhető (webshop + futár, bp-i bolt) karra erősíthető tokot? Jó lenne, ha közben a jack csatlakozó elérhető lenne.
Köszi!
-
Studi
veterán
mindkettőtöknek köszi! Nem sürgős különösebben, majd ha jelez a telefon, felteszem.
-
Studi
veterán
válasz
#03372544 #14517 üzenetére
A képernyőméret sem érv az i5 mellett, mert egyértelműen ízlés kérdése. Nekem például az i5 képernyője túl kicsi már. (na jó, a Z-é meg kicsit nagyobb, mint amit előzetesen kerestem, én 4,7-4,7"-osra vágytam
)
Más rendszer amúgy, alapvetően így szubjektív érvek mentén érdemes elkezdeni gondolkozni. Nekem jó az Android, nem kéne az iOS, amúgy sem bírom ai-k körüli hype-ot, így nem kéne i5.
-
Studi
veterán
válasz
gergo5991 #13630 üzenetére
Állati lenne, mert a szagminták alapján mindenféle diétákat tudna irányítani, és egyből bepakolni a naptárba, hogy mikor mit kell enni az egészséges bélflóráért.
szerk: mondjuk a témában a kedvencem a Fartdroid, időzített hangokat lehet nyomatni, mikor már nem vagy a telefon közelében.
-
Studi
veterán
válasz
#13110016 #13539 üzenetére
Szerintem energiatakarékosságból csak akkor mér/frissít térerő adatot, amikor aktív a képernyő. Nekem is ezt csinálja, mindig a fullszürkéről ugrik.
szerk: mérni persze mér, hisz anélkül elvesztené a hálózatot. Csak nem frissíti a háttérben a megjelenítendő adatot, mert fölösleges lekapcsolt képernyővel.
-
Studi
veterán
-
Studi
veterán
válasz
SonyNex7 #13151 üzenetére
8 napos cseregarancia fogalom nem létezik.
Online vásárlásnál van nyolc napod, hogy átnézd, kipróbáld a terméket, és ha nem tetszik, akkor sértetlenül, eredeti csomagolásban visszaküldd, és elállj a vásárlástól. Az eladó ezt követően 30 napon belül köteles visszafizetni a vételárat.
A Z nagyon jó telefon, nem hiszem, hogy bármi is tudhat jelenleg annyival többet, hogy +80e Ft-ot megérje ráfizetni. Az már csak presztízs-faktor, hogy tied lesz-e a legújabb, legmodernebb.
Én elégedett vagyok a Z fülesével, bár nem vagyok egy vájtfülő. Normál hangerőnél nem torzít, szép hangja van szerintem. Igaz metrón például, ahol kell az átlagosnál magasabb hangerő, én nem használom.Sehogy nem éri meg a T-nél venni. Azt nézdd meg, hogy tényleg van-e szükséged arra a méretű csomagra két évig, amihez kötöd magad. Jó eséllyel nem, és összességében rosszabbul jársz anyagilag, mintha megvennéd boltban kp-ra.
-
Studi
veterán
válasz
korcsillio #12524 üzenetére
Én hívtam fel ilyen hirdetést, Kalocsán volt. Mondtam, hogy akkor ülök az autóba, és másfél óra múlva ott vagyok érte. Az nem jó neki, nem ér rá. Mondom akkor másnap. Az nem jó neki, mert dolgozik. Akkor mondja meg, mikor, hol végez, én pontosan ott leszek, és átveszem a hirdetett telefont. Az nem jó neki, mert nem tudja garantálni, hogy nem veszi meg addig valaki.
És akkor még felajánlotta, hogy utaljam át, és akkor biztos tartja nekem a telefont.
-
Studi
veterán
válasz
korcsillio #12522 üzenetére
Persze ha tényleg ilyen közel van, és meg tudsz beszélni egy személyes találkozót, akkor hajrá!
-
Studi
veterán
Nem, csak rájöttem, hogy nem kell megfogni, egyáltalán nem csúszik ki a kezemből a telefon akkor sem, ha csak az ujjaimra fektetem. És úgy szinte elérem a jobb felső-alsó sarkokat is, pici híján. (balkezes vagyok)
Legjobban pedig ettől féltem, hogy az üveg hátlap miatt csúszni fog.
-
Studi
veterán
válasz
korcsillio #12449 üzenetére
Nekem a Z óriástelefon, a Note 2 meg már inkább minitablet. Szerintem a Note kétkezes, nem olyan jól kezelhető. Igaz, nincs nagy kezem, de a Z átellenes sarkait épphogycsak átérem.
-
Studi
veterán
Én nem egészen egy hónapja használom a Z-t, maradéktalanul elégedett vagyok vele minden téren. Ha ezen akár sebességben (itt most az általános haszánlat mellett tapasztalható sebességet értem, nem a játék/benchmark sebességet, mert ott a határ persze a csillagos ég), akár anyagminőségben tudott még javítani is a Sony, akkor le a kalappal. Nekem egyetlen sarkallatos pont csak az akkuidő, de az gyanítom minden hasonló kategóriás készüléknél valahogy így alakulna. -
-
Studi
veterán
válasz
Anulu79 #11975 üzenetére
Azok kívülről láthatóak, a microSD foglalatnál, a headset és microUSB csatlakozóknál lévő kis fehér négyzet, a takarók alatt.
szerk: Itt látszanak jól a második képnél például. Azoknak a négyzeteknek tiszta fehérnek kell lennie.
-
-
Studi
veterán
válasz
Micsurin #11935 üzenetére
Igen, üveg hátlap, több telónál alkalmazzák mostanában. Kézbe véve a telefont meglepően stabil, nem csúszkál. A mérete miatt persze máshogy kell tartani, mint egy 4" körülit. Leejteni persze nem érdemes.
A gyári fólia gyakorlatilag atomstabil. (normál körülmények között persze) Én az X10i-ről alig bírtam levakarni. Két évig mondjuk észre se vettem, hogy van rajta. :-D
-
Studi
veterán
Ha már akkutéma: bedobtam a memókártyámat, tele mp3-al. Egyelőre a gyári Walkman alkalmazással hallgatok zenét, nem tettem fel lejátszót. Így zenehallgatás közben fut mellette egy Mediaserver alkalmazás is, ami rettenetesen zabálja az energiát. Ezt le lehet valahogy lőni, vagy kell a WALKMAN-hoz? Ha teszek fel külső lejátszót, akkor ez megszűnik működni, vagy annak is ez az app fogja adni a médiatartalmat? Ha külső appot ajánlotok, akkor mit érdemes feltölteni? (Xperia X10i-n Winampot használtam, többnyire elégedetten)
-
Studi
veterán
Egy ilyen honlapnak te hiszel?
A GG mindenhol fel van tüntetve, reklámozva, szerintem kötelező is a gyártóknak feltüntetni, ahol használják. A GG honlapján sem szerepel semmi Sony mobil.Saját üvegek lesznek ezek szerintem, nem ilyen brandhez kapcsolódók. Amivel nincs is baj, ha jó minőségűek. Az kár, hogy a felirat a fólián van, de talán az erősen rápréselt fólia is segít elvezetni az energiákat egy élre esésnél, ezért is nem akarják, hogy levegyék az emberek.
Nekem az X10i üvege fél év igen aktív, nem kíméletes használat mellett is tökéletes. Persze kulcscsomónak a GG sem áll ellen.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A12 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Apple iPhone 12 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest