Hirdetés
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Betáblázta magát az Oppo
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Aktív témák
-
jogprof
csendes tag
de mondom a Vascső minet megold!

-
jogprof
csendes tag
ez igaz.de én nem vitázni jöttem csak mondtam h akkor esetleg kitudna belőle húzni egy pár Le-vel többet
de mint mondtam a szűrő is lényeg...
meg ha van egy jó vízhűtés
de a 8Le egyik része a szűrő az nemtom menyit növel szerintem 1lovat és akkor a malossi megbuherálva olyan 4.5 vagy esetleg 5LE-t
[Szerkesztve] -
raver
aktív tag
-
jogprof
csendes tag
válasz
Integra
üzenetére
oks
hát igen a motor tuninghoz eléggé szép lóvé kell mert jólmegkérik az árát(de lehet h jobbanjársz egy nemtom pontosán hány colos vascsővel
) azér mondom mert ha te találtál akkor gratula és énis megyek és veszek eggyet a simomra mert 4.5 helyett azért 12 az azért már jobb -
Integra
titán
válasz
jogprof
üzenetére
ugyan már semmi baj

a 8 le helyett írhattam volna 20ezret is
a lényeg pont az volt amire gondoltam, hogy ez az általánosan elfogadott alap ''tuning'' mert hogy mindenki azt hiszi ettől majd jól szétküldöm teljesítmnyben a vasat..
mert power commander helyeett, ami azért nem rossz, inkább ez kell mindenkinek...
meg mert ugye komoly motor tuningra már durva pénzek kellenek.. -
-
jogprof
csendes tag
megattól is függ h a ccm mennyi mert ha postás-simson akkor az 75ccm és arra tuti h kell vizsga mert azokon rendszám is volt emlékeim szerint.
-
jogprof
csendes tag
válasz
rebel56
üzenetére
hali
a simson milyen idős(mert pl az enyém 30éves idén//szóval az már veterán és nemkell rá vizsga(da h betudsz szerezni egy olyan kis fémlapot mint ami a két kormánykifli közt helyezkedik és és azon is azvan h 30éves és azt felrakod akkor semmi gond)
ezt kéne hozzá tudnod h le kell-e vizsgáztatni(mert amúgy én úgytudom h lekell) -
[lAyCsI]
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
nemá, póver kommander

-
[lAyCsI]
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
ez a téma elég lutri, vagy jól jársz a dologgal, vagy nem(márha ilyen kisipari végtermékekről beszélünk) igazából ennek télleg akkor lenne értelme ha az üzemanyagellátó rendszert is hozzá igazítják, majd a végén egy Dynopad-os méréssel
nyugtázzák, hogy volt értelme a dolognak... egy biztos, hangos kipufogó életet menthet
-
feca81
aktív tag
válasz
Kasza08
üzenetére
az,h le van vizsgaztatva SM-re (ez most ne msupermotot jelent
), talan azt jelenthwti,h a vazba akormanynal bele van utve a CM50 felirat. egy segedmotornal a kovetkezok kell, h nalad legyenek:
1 db jogsi - barmilyen, barmelyik jogsival lehet segedmotort vezetni
1 db kotelezo biztositasrol szolo matrica- ennek fel kell ragasztva lennie!!!!
1 db kotelezo biztositas befizeteserol szolo csekk
1 db adasveteli szerzodesrol masolat
+ jo, ha van egy biztositasi kotvenyrol szolo masolat is, biztos ami biztos.
ha ez mind megvan,+ a buko,nem tud mibe belekotni a rendor.
ja,es ha egy mod van ra, nezd meg,h a motorszam,es a vazszam nincs-e megbuheralva.
ezek a motorok nincsenek nyilvantartva sehol. ha lopottak,bejelentik oket, vmelyik szam alapjan. esetleg vasarlas elott lekerheted,h korozik-e
-
Integra
titán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
igen, ez a direkt légszűrő, meg sportkipuff, és +8 le kapásból...
-
rebel56
tag
Ez nem egyszerű használtmotor hirdetés, hanem licitálni lehet rá!
Kasza08: nem teljesen világos, olyan Simsonod van, ami egykoron rendszámos volt, majd utólag vizsgáztatták segédmotornak? Mert úgy általában a Simsonoknak nincsen forgalmi engedélye.
Ha korábban volt rendszáma, mert két személlyel akarták használni, és a ''levizsgáztatás'' annyiból állt hogy leszedték a rendszámot róla, akkor nincs ráütve a CM jelölés és elvileg nem lehet segédmotorként használni, de én még nem találkoztam olyan megátalkodott, végletekig precíz rendőrrel aki ezt ellenőrizte volna. Ha megállítanak, a jogosítványod mellett alapesetben a nevedre szóló kötelező gépjármű felelősségbiztosítás igazolólapját, ill. az adásvételi szerződést kérheti, amivel a tulajdonjogot bizonyítod.
[Szerkesztve] -
Kasza08
őstag
Lenne egy talán hülye kérdésem.
Ha megállítana a rendőr egy simsonnal, kérhetné-e tőlem a forgalmi, meg az egyéb papírjait a motornak? Vagy ezek már ilyen nem nyilván tartott gépek?
Akitől vennék egy simsont azt mondta, hogy az még le lett vizsgáztatva segéd motornak. Ez pontosan mit jelent? Főleg rám nézve?
Előre is köszi
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Oh, most látom csak, hogy az előző kérdésemre még egy válasz jött.
#1656:
[Szerkesztve] -
jogprof
csendes tag
sziasztok
valaki nemtudna egy 3sebis simson(endúróhoz)főtengyelyt szerezni (vagy esetleg egy egész blokkot?
előre is kössz
[Szerkesztve] -
Ugy néz ki tudok szerezni de azért ide is kiirom, hogy aki tud szerezni vagy van olyan ismerőse akinek van ETZ-re fékolajtartálya az irjon egy pm-et. Ne legyen átalakitva, és ne legyen szétbarmolva, festés nem számit.
-
Chieftec
őstag
Hali
Most viszem muszakiztatani majd a mocim. Az lenne a kerdesem, hogy miket neznek rajt, a lampakon, indexeken, fekeken, kormanyon kivul? Elsosorban a gumi erdekelene, lehet mar nincs is meg az 1,6mm. Az gazos vagy ezzel meg atmegy? -
Gaboman
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Az 550-nél 5.4LE/10600 fordulatnál,ennyit ír rá!
De hát ezért biztos nem fizetnék ki 380E Ft-ot! -
törölt tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
perszehogynem. az R1-esekre valo is csucsteljesitmenyben 3LE alatt hoz (a tartomany mas reszen egyszer 5LE korul), pedig ott nagysagrendileg 150LE-rol beszelunk. bar nyilvan egy mai sornegyes sportmotor mar ki van hegyezve rendesen. es 2T-nel tan sokkal tobbet szamit egy jo rendszer
mod: az egyik aprilia forumon altaji tulmelegedest okozott az rxv550
[link]
[Szerkesztve] -
törölt tag
-
Topiccsendőr
addikt
Igazság szerint az a 21 lóerő az 17, mert egy 251-es sincs még a kupában, csak a régi 250-es, ha jól emlékszem

Viszont az MZ példája, az, hogy ha meg van csinálva egy motor, és gondozva van akkor hajtani lehet probléma nélkül. Márkától függetlenül. Persze ennek elengedhetetlen feltétele az MZben a C4 SKF csapágy, illetve lehetőleg nem taiwani, hanem DDR hajtókar, főtengely. Sajnos az ingadozó minőségű utángyártott alakatrészek agyon tudják ütni egy kicsit az élvezetet, de jelentem a szezonból 2 verseny van hátra és csak egy megszakítót cseréltem, illetve egy gyertyát az egész motorban. Az esésektől egy kormányt is. Pedig nincs kímélve, mégiscsak hosszúlöketű 250-es, nem pörgetésre való.
[Szerkesztve] -
Bagoly
senior tag
Bár már válaszoltak rá, de mégis:
Agyonrágott, szerelőt nem látott, széthajtott RS valóban többet jár a helyi műhelybe kókányolásra, mint egy jól beállított 4t....
Számold össze egy 2T-nél hány alkatrész a blokk, meg mennyi a 4t-nél.....
Kevesebb alkatrész (ami mellesleg elérhető európában is) >> kevesebb hibalehetőség.
Meg normális szakival kell szereltetni, nem otthon kókányolni. Ha ilyen megbízhatatlan lenne az RS, akkor kialakult volna körülötte ekkora rajongótábor?
''Két Tével meg nem nehéz körbemotorozni egy nagyjából azonos lökettérfogatú gépet...''
Egy 21 lovas TZ-vel (ami kb 30 éves technikai színvolalat képvisel) nem nagy dolog egy 30 lovas mai hyot körbemotorozni?
Szerintem ez bőven megér egy kalaplevételt az MZ mérnökei elött.
''de ilyenből nincs 1-2 tucatnál több itthon''...Akkor hol fogsz valóban hozzáértő szerelőt találni? Vagy olyan egyszerű service manualokat szerezni a japán belpiacos motorokhoz, hogy itthon is szervizelhetőek legyenek? Vagy könnyebb lenne szerelni egy 4 ütemű, ilyen-olyan teljesítménynövelő ügyességekkel füszerezett blokkot, mint egy 2T-t? Megérné valakinek olyan motor alkatrészellátásával foglalkozni amiből van vagy 20 darab MO.-n?
Ezek itt a komoly kérdések?
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
dabadab
üzenetére
Ez a borzasztó, hogy mindenki elhiszi.
A mostani R6-omon is valami karbon dob féle van, meg sportlégszűrő (előző tulaj mániája), aztán úgy agyonvágta karkterisztikáját a motornak, mert arra nem volt esze, hogy az injektort hozzá kellene állítani. Még szerencse, hogy vissza tudom pakolni a gyári alkatrészeket. Én már teljesen gyári állapot mániás lettem.
Hidegrázást kapok az otthoni motorfűrészeléstől. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
Gaboman
üzenetére
Az utcai motoroknál a tuningolás abból áll (értsd, power commander, sport légszűrő sport kipufogórendszer), hogy teljesen kiiktatják a környezetvédelmet a motorban. Ettől növekszik a teljesítmény egy icipicit, de valószínűleg a motor karakterisztikájának rovására. De ha rácsapsz egy valaki által csinált sportrendszert, valahogy nehezen tudom elképzelni, hogy jöjjön az az 5 lóerő. Egy rendszertől nem történik semmi, vagy csak teljesítménycsökkenés. De honnan veszel olyat, aki lekoppint gyári sportrendszert?
-
-
feca81
aktív tag
válasz
Kasza08
üzenetére
az S50 az S51 elodje.olyan, mint pl az yzf es az R1 viszonya. mas a blokk benne.a vaz szinte ugyanaz. a ccm asszem 1ccm-mel ter el.az 51-es ujabb konstrukcioja miatt valamivel ''gyorsabb''. tapasztalataim szerint viszont mind a karbi,mind a blokk sokkal megbizhatobb egy 50-esen. mivel az 50-es regebbi,ezert olcsobb. a link meg nem mukodik

-
ALI_G
veterán
neked nem is kell nyúlni. Van aki megcsinálja, persze ehhez jó ismerni embereket, de a szocimotoros.hu-n sokat tudnak az MZ-kről
tuti tud vki ajánlani neked egy szerelőt, akárhol laksz.
Szerintem felfúrni nem kell. Még nem sokszor hallottam, h sokáig bírta volna felfúrás után. -
Gaboman
nagyúr
Srácok tudtok olyan szererőről akik kipufogó rendszereket csinálnak,kellene nekem az RXV-re egy jó kis sport rendszer rá!
A gyári iszonyat drága az olcsóbb az 300E Ft a drágább az meg 380E Ft.
Hát ennyiért biztos nem veszem meg. -
feca81
aktív tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
jaja,fekete yamahasokkal vigyazni,meg ha toljak is
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
[link]
[Szerkesztve] -
feca81
aktív tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
ok,ez igy van, de ha azt nezed,h 400E Ft meg 300E Ft az mar 700,es majdnem kapok erte egy ''vadiuj'' hyosungot.a 17 eves motoron meg ott vannak az egyeb ''kopo'' alkatreszek: teleszkopok, szimeringek, onindito, gumik, lanc, ules, fako kormanykapcsolok, muszerfal,stb. + a digitalis muszerfal,a kis jelentosegu visszajelzok (benzinszint,sebessegfokozat). 700-ert mar inkabb akkor egy hyo
.
na mind1,ma megyek a motorert.azt meg nem tudom,h keszen,v alkatreszekben hozom el,de hogy elhozom,az tuti. elegem van ebbol a szerelobol. -
Kris91
csendes tag
válasz
rebel56
üzenetére
Szia! Köszi, akkor még meggondolom... Viszont a motorba nem lenne sok kedvem nyúlni. Egyrészt nem tudom, hogy mennyibe kerül az átalakítás, illetve mennyi macera van vele... Másrészt nem nagyon bíznék benne, ha nem eredeti dolgokból áll.
Tudja valaki amúgy hogy mennyi a felfúrása?
-
rebel56
tag
Szerintem is 125-öst vegyél, amit ALI_G mondott. A 150-est nehezebb elpasszolni ha úgy alakul, éppen azért mert A1-ből kilóg (11kW és 125 ccm a felső határ), Akorlátozottal meg már inkább 250-est szoktak venni.
A 125-öst utána igényeid szerint átalakíthatod 150-esre, ami kb. ennyi: henger felfúr, 22-es karbi 24-esre cserél, ''ETZ 150'' feliratú matrica rárak.
-
ALI_G
veterán
125-ös MZ-m volt, szerintem jó gép kezdetnek, pont a föntebb felsorolt okok miatt. Sajnos a blokkját nem nehéz kinyírni, de ha nem pörgeted folyton 6000-en, akkor elmegy városi használatban sokáig. Városon kívül viszont hamar kinyírod, ha haladni akarsz. pár 100 km és vége ha 90-100-zal mész
Egyébként mi se bizonyítja jobban, hogy szoci motor nem vén motor, hogy van komoly MZ kupa!
A jogsinál meg azért kell A korlátos, mert az A1 csak 125 ccm-ig érvényes. -
Kris91
csendes tag
Köszi a gyors választ... Azt hittem hogy belefér az A1-be, mert a hirdetések 95%-ban 9Kw-nak írják (ami belefér a 11Kw-ba). És nem lehet azt úgy intézni, hogy 125-ös legyen papíron? (Külsőre ha jól láttam őket, akkor nem különböztek).
Mindegy, ha a 150-es nem jön össze, akkor gondolom a 125-ös kivitel sem lehet rossz (semmi tapasztalatom nincs róluk
). -
ALI_G
veterán
MZ jó motor kezdetnek, nagyobb nem is kell, még a 150 ccm is majdhogynem sok. Az már elég jól húz, nem kell annyira pörgetni, h menjen, elől tárcsafék.
Szerintem jó választás. Olcsó, sokan tudják szerelni, egyszerű szerkezet és alkatrész van hozzá dögivel. Még egy fontos, hogy 150-eset csak A korlátossal vezethetsz, A1-gyel nem. -
Kris91
csendes tag
Valaki nem tudna segíteni?
Itt van a link: [link]
Illetve nem egy kategória, de ez is MZ.
Mit gondoltok az MZ 150 ETZ motorról? Első motorom lenne, előtte még egy motoron sem ültem (kivétel egy 250-300cm-es robogóval mentem pár kört 11-12évesn...), úgyhogy teljes mértékben kezdő motor lenne. Pl itt van egy, ami a többinél jobban tetszik külsőre... [link]
Vélemények? Mennyire van Pesten alkatrész bolt, vagy szervíz MZ-khez?
Köszi! -
ALI_G
veterán
görkori VS 600 ccm:
[link] -
ALI_G
veterán
üdv néktek! Megjöttem szelidről! Zsír volt, bánhatjátok, h nem jöttetek. röviden, miről maradtatok le:
500 km tömör gyönyör a magyar utakon (3 km ebből autópálya
)
szép motorok, pucér csajok
ne fürdjé lee kupa
sörforgó kupa
jó koncertek
és hatalmas motoros felvonulás!!!
-
Topiccsendőr
addikt
A nálunk kapható RS 125-ösök... khm. Egy vicc. Tulajdonképp nézz szét, hogy miket árul a sok tapló. Megnéztem néhányat, mert valami zweitaktot szeretnék venni. Hát mit mondjak, tíz éves gépet azzal akarnak eladni, hogy hátul nincs csillapítás, de le van fújva széééép pirossal, és kétszázba kerül, mert szép. Soha nem látta szerelő, csak Dzsordzsó, aki felhányta a futóra, és hazajött velük. Ha jót veszel, az jól működik. Ha gondját viseled, jól működik. Nem ér ilyen véleményt alkotnod, mert vesz valaki egy agyonb*szott RS-t. A kis köbcentis olaszok kiforrottak, és nem az van, mint az RSV-nél, hogy még nem tudják, hova rakják a hátsó főfékhengert, hogy ne forrjon fel az olaj. A 250-es, kétütemű sportgépek meg annyira nem elterjedtek nálunk, hogy fikázni lehessen őket, de az biztos, hogy egy jó gumival kanyarsebességben bármit odaver. Bármit, bárkit.
-
marsu
veterán
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata KTM 150ccm-es motorral kapcsolatosan?
Lenne egy ilyen gép:
[link]
Van benne 150 mérföld ...
Érdemes megvenni?
[Szerkesztve] -
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Letilt, de 5 perc alatt ki lehet iktatni

Elvileg a 400as is letilt 180nál, de egyszer mértek mögöttem 1000-es K5-össel 234-et
Jó, áttétel szerint 226 azon a fordulaton (13500) -
DroneZ^
őstag
miert van az h néha olyat latok pályán, hogy megy a motoros (speed), nagyivben jobbra kanyarodik, a kereke meg balra fordul
tom h lehet igy is kanyarodni, de én probaltam, de max 5 fok volt még értelmes utanna csak bukta lenne.. aki tud annak hasznos? 1x probaltam cagiva mitoval, annak olyan geometriája volt amivel szinte csak ugy birtam kanyarodni.. viszont 1 naked vagy bmilyen felegyenesedett testtartasu motorral ezt nem lehet értelmesen megtenni... 
[Szerkesztve] -
No. Jelen állapotok szerint eladó lesz a mocim.
Akit érdekel az pm-be érdeklődhet.
Képeket itt találsz: [link]
Alapjában véve jó állapotban van, eltekintve 1-2 esztétikai hibától. (a váz 1-2 helyen javitva van és nemártana átfesteni)
Elől a legnagyobb fogaskerék van, ezáltal csökkent a fogyasztás és a fordulatszám, viszont nem lett olyan pörgős.
A kilóméter óra kihajtás megkopott, ezért ugrál a mutató. Az alkatrész meglett véve, adom hozzá, de nekem már nincs kedvem a cseréjével foglalkozni.
Az első féknyereg nem az igazi, az egyik oldala kicsit ragad, de ehez is szintén megvan a másik, de a mostanival is biztonságosan lehet közlekedni, de természetesen a másikat is adom hozzá.
Müszaki októberig van, de friss is megoldható.
[Szerkesztve] -
Kasza08
őstag
Ahoj all.
Lenne egy vagyinkább két kérdésem.
Az 1.
Miben különbözik a Simson S50, az S51-ben(amiért lényegesen olcsóbb lehet az S50)?
A 2.
Mi a véleményetek erről és az árról? [link]
Azért lenne ilyen olcsó mert S50, vagy mert rossz és elfelejtett erről szólni az eladó?
-
Kris91
csendes tag
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni! Találtam egy Mz 125 SM tip. motort a német ebay.-en. Ha valaki tudna segíteni elmagyarázni a főbb dolgokat a hirdetésből (Mivel nem nagyon tudok németül...), annak nagyon megköszönném! Kicsit fura, mert olcsónak tűnik, de majd meglátom. Ha segít valaki, akkor priviben el tudom küldeni a linket.

-
Már bocs, hogy beleszólok, de inkább egy belpiacos 4T 250es cbr-t vennék, mint egy 2T RS-t... 400as belpiacossal van már 20ezer km tapasztalatom, és egy fesszabályzón, meg olajcserén kívűl más nem volt vele. Meg egy szelepállítás...
Ezalatt egy környékbeli gyerek 25ös RS-e kétszer volt szétszedve.
belpiacos motorhoz ott az ebay.co.uk mint beszerzési forrás (bár kétségtelen, hogy 400ashoz több az alkatrész) de akkoris.
Ha meg versenymotort akarsz, akkor ott az RVF mint alternatíva (V4, USD showa, egykaros lengő... )
Két Tével meg nem nehéz körbemotorozni egy nagyjából azonos lökettérfogatú gépet... De azért egy 600RR+motorozni tudó soffőr ellen már nem nagyon kell erőlködni vele...
Végül én nem vallom ezt a ''minnél kisebb, annál égőbb motor'' elvet. Sőt... Lehet, hogy nekem csak 400asom van, de ilyenből nincs 1-2 tucatnál több itthon. Ilyen festésűből meg 2-3 max.
Szóval nem egy tipikus péniszmotorom van... tudod, amikor minden fasznak olyan van 
-
tildy
nagyúr
''Ha igényes 250-est keresel akkor RS-nél nem találsz jobbat. (fordított teló, banán villa, v2 vizes cvájtakt 60 ló)..Ennek még a 650-es hyo is csak a seggét nézné. ''
650es hyo 79 LE, fordított teló , vizes blokk.. Ringen valószínűleg igen, a seggét nézné.
MEg nem azt mondtam, hogy überbrutál gép kell 250esben, bőven elég 30 ló is, csak számomra a 110-120as max sebesség khm... nevetséges na, legalábbis nekem .
Jahm és úgy vagyok vele, kocsin , motoron max akkor adok túl, ha kikopik alólam. Értékcsökkenés nem érint emiatt(és nem is érdekel különösebben). És az se baj, ha mások nem hidalnak le tőle , hiszen nem másoknak veszem, hanem magamnak, csak az ok nélküli leszólás az egyedüli, ami néha bosszant . Eddig autóban bevált a koreai.
Pályán meg úgyis a kis köbcentisek a nyerők. A 250esek, de még a 125ösök kis lazán körbemotorozzák a 650eseket, bármelyik legyen is az szinte . Egy 650es pl kakucson, jó ha szökőévben felkapcsol 3asba. Versenyre nem járunk. Túlmisztfikálva sincs, merthogy azért elsőkézből vesszük észre a hibákat. pl. azt is, hogy most a szélvédő plexi rezonál valami miatt. -
Kris91
csendes tag
válasz
Stalker-2572
üzenetére
Köszönöm a választ!

-
Bagoly
senior tag
Teljesen más koncepció egy zxr meg egy cbf is........ez majdnem olyan, mint azt mondani, hogy nem veszek cbf 1000-et, mert az r1 300-al is tud menni a cbf meg nem. Másra tervezték őket. A honda egy olcsó (egy henger, olcsó alkatrészek, brazil gyártás) klasszikus (vagy kicsit ''vagányabb'') kinézetű, kis fogyasztású (egy henger, 4 ütem) munkamotort akart gyártani, amit a a külső ''optikai tuninggal'' (műanyag cuccosok a motoron) felturbózva még tanulómotornak is jó. (Nálam mondjuk pont itt szúrták el, nekem az ultraklasszikus formák jobban bejönnek...). A honda nem a legjobb 250-est akarta megépíteni (épített már a honda is v2-es 250-est, az meg ráadásul vizes is volt, nem úgy, mint a hyo....ráadásul nem is tegnap építették, hanem sok-sok éve). A 22 lóerő pont arra van kitalálva, hogy tartós legyen a gép. Ellentétben mondjuk egy sornégyes 250-essel ami 17000-ket forog. Na az nem egy hosszútávú befektetés. Persze 17000-nél már élednek a lovak, de milyen áron? (Ráadásul japán belpiac >> alkatrész=0, szakértő szerelő nálunk=0 >> ha hozzá kell nyúlni (márpedig hozzá kell) horror lesz a számla). Én sornégyes 250-est nem vennék soha. A V2 és a sorkettő már más tészta. Az akár jobb is lehet ebben a kategóriában, mint az egy henger, mert egyenletesebben jár > nem terheli annyira a rezgés a blokkot (egyenletesebben kopik), meg az egyenletesebb járás miatt jobban is pörgethető >> erősebb tud lenni. Csak 1 gond van...a 2 hengerben több a fém, több az alkatrész >> drágább. Ebben a lökettérfogatkategóriában meg már szinte csak a racionális alapon döntő emberek vásárolnak, mert köbcentiimádat van....mindenkinek az ezres kell, de minimum a hatszázas, mert az alatt csak ''égeted magad''....Azt csak lesnek a nagyvason, amikor körbemotorozzák őket egy rs 250-el a mátrában.
A hyo ennyi pénzért nem lenne rossz, de hát nyilván a nevükkel (mármint, hogy nem ismertek annyira, mint a nagyok) nem is tehetnek mást, mint hogy olcsóbban jobbat próbálnak adni a nagy neveknél. Különben senki nem venné meg a cuccaikat......Kinek kéne egy Hondával azonos árú egyhengeres kínai motor?
(Tudom, hogy Koreai, csak a példa miatt írtam)....Én ismerek olyat aki már látott szétszedve nem egy hyo blokkot és azt mondta, hogy nem rossz, de....
Ha igényes 250-est keresel akkor RS-nél nem találsz jobbat. (fordított teló, banán villa, v2 vizes cvájtakt 60 ló)..Ennek még a 650-es hyo is csak a seggét nézné.
zxr meg kisbandi meg az idióta japán adótörvények miatt születtek (meg a Honda által indított négyütemmánia miatt).
Ha olcsó kell akkor meg ott a cbf...és még honda is....vagy azt mondod Te bízol a koreaiakban (végül is a japánok is elkezdték az ipart egyszer) és lesz@rod, hogy nem hidalnak le a haverok az ''ismeretlen'' nevű járgánytól....no meg az se érdekel, hogy hatalmas értékcsökkenéssel lehet csak használtan a gépet eladni (szvsz ez a legnagyobb probléma a hyo-val manapság) akkor ott a hyo is.
Nem kell azért túlmisztifikálni azt se.....ha jártok ringre a versenyekre (asszem a galériáid között látam pályást is) akkor biztos láttál olyat is, ahogyan egy fénykorában 21 lovas emcet (MZ 250) körbemotorozza a kis hyo-t az MZ kupa versenyein....(és ennek ellenére sem gondolom, hogy utcára jobb lenne az MZ, mint a hyo...
, igaz az sem kutya gép
) -
sowi
őstag
válasz
Stalker-2572
üzenetére
mert hitelre vettem, es kozben ugy alakult, hogy nem igazan mukodott volna a dolog, en szerettem azt a mocit, vannak hibai de alapvetoen strapas kis dög
palyan nagyon fincsi volt, foleg a 6dugos husaberg fekkel es radialis pumpaval 
-
Kris91
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudjátok, hogy mennyibe kerül a műszakiztatás egy 125-ös motorra. És milyen papírok kellenek hozzá illetve mennyi macera van vele?
Köszi! -
Stalker-2572
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Most elméletben bebizonyítottad, hogy motorral nem lehet egykerekezni
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

-
DroneZ^
őstag
na a mai beszélgetés is tanulságos volt: nemérdekel más véleménye (szerviz) aztmondták hogy majd saját káromon tanulok... 04/05/06-os KTM 640 LC4 Supermotot fogok venni 1.5 év mulva. Bízok a KTM-ben és kész. Nemszámit hogy kényelmetlen, nemszamit semmi, csak hogy motorozz-motorozz-motorozz! Na addigis kökemény melo lesz, talán hitelbe bemerem vállalni bár KPben jobban jönnék ki de ez nem ma lesz köszönöm mindenkinek a segitséget!

-
válasz
Teszla_
üzenetére
Itthon is lehet venni karbantartott motort. Szerintem látogass el a cbr-club.hu-ra, ott szoktak lenni eladó 125ösök, és karban is tartják őket. Kérdezd meg, egy próbát megér.
Mert mire kimész svájcba, megveszed, hazahozod, műszaki, törzskönyv, eredetiségvizsga, regisztrációsszar, meg rendszám, meg kötelező, meg tökömtudja, valszeg drágábbra jön ki, mintha veszel itthon egy normális 125ös cbr-t.
Regadó olyan 50-70ezer között van, ha jólemlékszem. 699ezres motorból lett 770ezres, a különbözet a regadó. De mostmár nem tudom mennyi.
Szerintem egy próbát megér a fórum svájc előtt... -
qpakcovboy
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Rendben, köszi a tippeket, elviszem máshova is, lehet télen összerakatom, szerencsére addig tudok rá párat aludni.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
qpakcovboy
üzenetére
25-ért egy műszerfal az sztm okés ár...
Lehet ehhez szerezni mindent, haveromnak 1000 F-je van, nem papanaszkodott ilyesmire.
Innentől te döntöd el, hogy költesz rá, vagy sem, de érdemes több szervizbe elmenni, kérdezősködni. -
qpakcovboy
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Szerencsére az olajat nem nagyon eszi, mondhatnám semmit. tettem bele eddig 3000. mielött megvettem lemostam a blokkot(brigéciol) szerencsére cseppmets a mai napig! Van egy olyan érzésem, hogy ez a moci már volt generálozva, de az előző tulaj meghajthatta hidegen és azóta olyan amilyen, vagy pedig feltette a sportkipufogót és nem állította utána a karbit. Franc se tudja. Sajna én sem tudom hogy érdemes e beruházni, elég nehéz hzzá alkatrészt vadászni. pl nem jó a napi számlálója illetve a km nem mért rendesen, 25-ért adtak volna hozzá bontottatt. mondjuk vettem egy biciklis km órát, szerencsére ez 110% működik, sőt!!! még jobb mint az analóg
-
DroneZ^
őstag
amugy az én kis 125-ös hondámból is benzin szagú légnemű anyag áramlik ki a kipufogó csőből... és tudtommal tökéletes állapotban van, mondotta a honda szerviz...
[Szerkesztve] -
Topiccsendőr
addikt
válasz
qpakcovboy
üzenetére
Mindezt szelepcsiszolás után értettem...
Így is elmegy, kérdés, hogy mennyi olajat eszik. Nem a benzin a lényeg igazából. -
qpakcovboy
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
volt már rajta szelepállítás sajna és így is gyenge a kompresszió. Nem úszom meg a szelepbecsiszolást, viszont zok után kérdéses mennyit fog bírni
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
qpakcovboy
üzenetére
Hát az én Yamahám szervizkönyve 42 000 kilómétert ír szelepkoroncserére. Valószínű a tiéd is kibír ennyit, ha egyáltalán szelepkorongos. Ha nem korongos, akkor még olcsóbb a szelepállítás, és egyszerűbb. Valószínű előbb is kell állítani. Ezek után a szelepek még mindig zárnak, tehát csak hézagot kell állítani, nem pedig becsiszolni, stb. Ez egy egyszerű szerviz lesz nem ilyen, mint most.
Sajnos az árakkal nem vagyok tisztában. Mindenesetre nagyon sokat elmehetsz vele, de itt már nem a szelepekkel lesz gondod, hanem inkább a csapágyak a kérdésesek. -
DroneZ^
őstag
ha sokaig akarsz 1kerekezni, nemszabad váltani... lehet, de nem szabad... ( szerintem csak baleset forrasa lehet ha nem profi az alany pl én ) valassz 1 sebességet ahol még huz a motor ami még nemgyors, de el sem borulsz, 40-50 már elég, nemkell 120-ra felgyorsitani... felkapod és kb épp a holtjatek vegere rakod a fékpedált ás érezni fogod h szépen beszorul a fék, ha tulsagosan hátra esel, akkor taposd a pedalt rendesen! nyujtott karral egyenes háttal célszerübb, nem pedig felfeküdni a kormányra
állva nemprobaltam, térden probaltam a kis robogócskával, elég könyen felállt, hozzteszem rossz uton, majdnem esés is lett belöle
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Új, Gamer félgép - MSI Z890 GAMING PLUS WIFI + Intel Ultra 7 265K + Corsair 2x16GB DDR5 6400MHz CL32
- ASUS Rog Ally Z1 Extreme, 2027.01.12-ig gyári garanciás, hálózati töltőjével, szilikon tokkal eladó!
- HP 250 G7,15.6",i5-1035G1,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- Lenovo ThinkPad T480s,FHD,14",i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,TOUCH,jó akku
- Lenovo ThinkPad T480s,FHD,14,i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,TOUCH
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte G27F 27 FHD IPS 144Hz Gaming monitor garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4001
- Otthoni AI Workstation (E5-2697 v3, 32GB RAM + 2x RTX 3060 12+12GB VRAM)
- iPhone 15 Pro 128GB 89% (1év Garancia)
- Apple iPhone 13 Mini 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Eddig 200euróért árulták... Hogyisvanez???
Kozepen nemtom mennyi lehet, holnap megmerem, k keves. Szelen 3-4 mili ranezesre.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)