Hirdetés
- Mobil flották
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Megérkezett Európába a Soundcore Space 2 fejhallgató
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
Aktív témák
-
sowi
őstag
holnap delutan solymaron pitbikeozunk egy kicsit, akinek van kedve jojjon nyugodtan, kiprobalasi lehetoseg, meg egyebek

-
sowi
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
termignoni my friend, termignoni...

-
rebel56
tag
Üdvözlet! Tildy írta korábban, hogy a Hyosung szervízintervalluma 4.000 km, ami - legalábbis a többi gyártóhoz képest, na jó talán az Uralt kivéve
- kevésnek tűnik. Mi ennek a magyarázata? -
ALI_G
veterán
motoros java játékok a mobilarenán: [link]
ha vki próbálta írjatok már véleményt ide. -
ALI_G
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
nem 50-esre gondoltam, hanem kis gyári 125-ösre.
egyébként nem tudni milyen van a gyereknek aki autópályán megy a robival. -
Topiccsendőr
addikt
Ehh.
Egy Motogépé pilótának biztos jobban kanyarodik a Honda, mondjuk 0,0001 másodperccel. De a Suzuki - mivel előnye van modellújításban, vagy hátránya, ki tudja - egy körrel ''régebbi'', de azt igazán pályára teremtették. Mivel a Suzuki nem akkor újít, amikor a többi gyártó.
Semmi baj nincs azzal a motorral, azt, hogy mit tartasz szépnek, az meg szubjektív. Egyébként meg rengeteg múlik azon, hogy milyen gumikat raknak fel az ilyen összehasonlító teszteken. Nem hinném, hogy utcai használathoz és elvétve pályahasználathoz ki lehet azt mondani, hogy ez meg ez a motor jobb annál. -
djsenki
csendes tag
I.Love Honda motor!
-
sowi
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
benne vagyok, marmesszirol hallani fogjak ha jovunk, ugy fog csörögni mind2

-
törölt tag
ezert kene pontosabban h melyik repsol melyik valvo. mindegyikbol eleg sok van, meg 10w40 is tobb. kovetkezo lehet nalam is 15w50 lesz, mert ugy gondolom h a valvo is ezert higult fel. mikor leengedtem, majdnem sirtam. egy het horvacia meg furgen oda-vissza az ut es ez lett belole. katasztrofa.
mod: es kerhetnek pontos tipust q8-hoz meg a tobbiekhez is? anelkul nehez keresni neten.
[Szerkesztve] -
válasz
üzenetére
Pedig a repsol jobb a valvolájnál. Egyszer tettem a 400asba valvolinet. Racing 4T, 3300literje 2 éve. 10w40. Mentem belefele veszprémbe, annyira elfolyósodott az olaj, hogy elment az olajnyomás. Amint hazaértem vele, lecseréltem. Akkor vettem bele a Castrol R4-et (2500-3000ft/l), amit megintcsak soha többet, mert 2000km alatt úgy szétbarmolt a blokkban valamit, hogy azóta ciripel hidegen. Pedig szelepek frissen lettek állítva tavasszal. Vezérműláncom sincs, szóval az sem lehet...
Most vettem bele Q8 superbike olajat. Ciripelés nagyságrendekkel kisebb lett. Igaz, egy hangyányival később alszik el az olajnyomás lámpa, mert 15w50-es. De mivel ismerősömék ezt használták/használják pálya 600-1000RRbe, gondolom rossz nem lehet nekem utcára. Ja, ez 1500/l.
Ezeket megelőzően Selenia, és Igol propuls 4T (messze a legjobb olaj az igol, amit valaha láttam), ezekkel sose volt bajom, sose ciripelt, vagy hígult fel.
Ja igen. Egy jótanács minden motor/autótulajnak. Ha sokat mész városban... sokat araszolsz... sokat vagy úgy, hogy rövidgatyában is fulladsz a melegtől... és melegrekordok dőlnek meg, NE tegyél nyárra a motorodba 40es olajat. 50es a minimum már. Ja, és ásványit se, csak szintetikust, lévén sokkal kevésbé folyósodik el, tehát őrzi a viszkozítását.
Természetesen a Motul is nagyonnagyon jó olaj... csakhát 5000/l...
Abból nekem megvan egy 4literes olajcserém a Q8ból
majdnem 
-
Olcsi
senior tag
Ismét egy lámer kérdés: robogóknál van ilyen, hogy műszaki vizsga? Hirdetésekben nem igazán láttam, hogy pl lejárt műszaki vagy ilyesmi...

-
törölt tag
olaj
hali. mivel addig-addig halogattam az olajvasarlast, amig mar nem volt arcom tovabb halogatni, bementem az elso boltba es aszontam kell oil. kaptam repsol 4t syntetico 10w40. mondok annyira rossz nem lehet, legfeljebb 3-4ezer utan lecserelem. eddig is 10w40 felszint volt benne, ez is az.![[kép] [kép]](http://www.amotostuff.com/Merchant2/graphics/00000001/MS3511001_tn.jpg)
tapasztalatok:
az olaj szine szep vilagos mez. nos igen, nem elsodleges szempont, de ha mar valaki latott castrol olajat, akkor tudja h eleg bizarr tud lenni egyik-masik
raadasul vicces kis flakonban adjak, aminek van kis csovecskeje, szoval tolcser nelkul utantoltheto akarhova. persze olajcserenel, amikor negy litert kell atzavarni azon a szivoszalon, eleg bosszanto.
eddig amikor olajat csereltem (valvoline durablend 4t 10w40), utana mindig erezheto volt a valtozas azonnal: szebb motorhang, konnyebben jaro valto. ezek most elmaradtak
a valto csak egy hangyanyival jar konnyebben es icipicit most is akad lefele valtogatasnal.
raadasul nem latszik semmi az olajszint-ellenorzo ablakon
beleontottem 4l-t, es most vagy tul van toltve vagy tul van toltve, de a mocit akarhogy dontogetem semmi, mert annyira vilagos es tiszta meg az uj olaj. (eddig ugy voltam h beleborogattam 3.5l-t, aztan kukkolas es lassan feltoltogetni az ellenorzo ablak felso szintjeig. most ugyanezzel a technologiaval gozom sincs mennyi oil van benne, de keves nem lehet
ma egy kicsit asszem leszivok belole, ne terheljem agyon a hajtomuvet)
magyarul az en ezresembe elso erzesre egyaltalan nem jobb ez a kenocs, mint a valvoline volt. tolem reklamozhatjak a repsolt ahogy akarjak, de az en szornyetegem boldogabb a masikkal. 4k-nal le is cserelem, mert nem bizom benne annyira.
ez itten egy teljesen szubjektiv velemeny. es azt is mar tobbszor megallapitottuk, hogy ahany motor, annyifele olajat szeret igazibol. viszont egy regi japan ezresbe szerintem kevesbe jo, mint a valvo. ha mindenki irna _tapasztalatokat_ es tipusokat, lehet h fel tudnank allitani valamifele sorrendet -
DroneZ^
őstag
KTM 640LC4 Supermoto-n is gondolkodom.. elég jó áruk van, 120 felett mennyire húz?
-
tildy
nagyúr
válasz
zsoltee10
üzenetére
Hát ja, páromnak is ez a baja volt pl.a cbf600-assal . Hogy a 185 cmes magasságához nem tűnt elég zömöknek, nagynak, sőt majdnem kicsi is volt.
Egyébként nekem úgy tűnik a japcsik mintha csak ázsiai méretekre gyártanának (sport- túra) motort.Alig van pár kivétel, pl. a Varadero az pl. európai piacra készült , ázsiában nincs is.
A z750 pedig nekem is tetszik
(A versys viszont nagyon kicsi , nagyobbra számítottam )
[Szerkesztve] -
zsoltee10
addikt
válasz
Integra
üzenetére
''miért drága?
mert a kawa dömping áron kínálja a termékeit, alámenve a piacnak és kb semmit se keresve a modellen?''
Igen, azért. Szerintem a tudásához mérten drága.Drága a GSR is, csakhogy egy kategóriatársat említsek.
Igen, szubjektív dolog, hogy ronda, én se azt mondtam, hogy mindenki szerint ronda. Nekem nem tetszik. Nem csak a kipuf gáz, és azt tényleg le lehet cserélni.
Igen, kicsi. 185 cm vagyok, és kényelmetlen. 2 személynek pedig kifejezetten. 170cm-hez biztos elég.
Nem beszélve a motorról. Biztos jó, hogy sportos, na dehogy 6 liter körül egyen? Alul nyomatéka semmi, mire megjön az ereje, akkor már sokat eszik, meg feleslegesen forog. Szerintem túrázni egyáltalán nem jó. Nekem az jön be, ha már 3000-töl böven elegendö nyomatékot produkál a gép ahhoz, hogy haladjak, ne kelljen már állandóan szétforgatni.
Mondhatnád, hogy akkor a CBF lenne az én partnerem, de az meg egyszerüen nonszensz. 2007-ben ilyen elavult karbis blokkot árulni, ilyen igénytelen és szintén elavult futómüvel? 2008-ra is csak annyit ígértek, hogy kap egy új CBR blokkot. Nagyon kíváncsi leszek, hogy azt hogy tudják majd nyomatékosra hangolni.
Ne érts félre, szeretem a Hondát, ha autóban gondolkodnék, akkor csakis az jönne szóba, de motorban (nekem) nem nyújtott megfelelö alternatívát. Pedig a Hondához mentem legelöször, amikor motort venni indultam. -
Integra
titán
válasz
zsoltee10
üzenetére
miért drága?
mert a kawa dömping áron kínálja a termékeit, alámenve a piacnak és kb semmit se keresve a modellen?
semmivel se több a hornet mint a konkurens modellek.
pici motor? ha 190 centis vagy, valóban.
a ronda meg elég szobjektív. egyedül azt az alsó kipuffot kell lecserélni valami slip on dologra, azzal már nagyon vad -
rebel56
tag
Üdv!
Elképzelhető, hogy eladósorba kerül a motorom, egyelőre felteszem van-e érdeklődő:
SUZUKI GS 500, 2003
Műszaki vizsga érvényessége: 2009. július 2.
Teljesítmény: forgalmi szerint 25kW (A korlátozott jogosítvánnyal vezethető!)
Futott km: 19.500
Irányár: 660.000 Ft
- Apró esztétikai hibái miatt ~100.000 Ft-tal a piaci ár alatt!
- Nagyobb motor vásárlása miatt, tulajdonostól eladó
- Jó műszaki állapotú, rendszeresen szervízelt (a 3. kötelező szervízen esett túl, más gond nem volt vele)
- Fél éves Yuasa 12Ah akkumulátor, tavasszal cserélt teleszkópolaj
- A doboztartó konzol a motor tartozéka, igény esetén 2 db 42 literes Moto-Detail oldaldobozzal (felárért, vagy kisebb alkulehetőség
)
- Fogyasztás: ~3.8 liter / 90km/h; ~4.2 liter / 120 km/h + két személy
Érdeklődni privátban egyelőre! Ja, és jó állapotú Barkast beszámítok!
[Szerkesztve] -
fuzik
aktív tag
Ha valakinek ez kell (és mint mondtam van ilyen)... ...ez legyen az ő problémája. De nem is ez volt a lényeg, hanem a rendszám - meg a két személy - meg a lehetőség.
Azért ha összefutok ismerőssel, megkérdezem, hogy hogy bírja a bringa az autópályát. Hamár olyan büszke volt rá... -
fuzik
aktív tag
Értelme éppenséggel van... nem egy útszakasz van, ahova robogóval (alias segédmotorkerékpár) nem hajthatsz be. Persze jelentős hátrány, hogy ilyenkor lényegesen nagyobbak a fizetendő terhek is, meg persze kell a motoros jogsi is hozzá. Van ismerősöm, aki levizsgáztatta a robogóját, és azzal közlekedik (autópályán is.....).
-
Prof01
veterán
Hello!
Igen létezik 2 személyes. 125ccm-től vannak felfele.
125ccm-től vannak rendszámos motorok, azokon lehet 2 személlyel utazni.
125ccm-hez A1-es jogsi szükséges, amit 16 évesen lehet megszerezni.
Nagymotorhoz A korlátlant (akármekkorát vezethetsz), 21 évesen lehet megszerezni, vagy az A1 után 2 év gyakorlattal. Így 18 évesen meglehet nagymotorra. -
Olcsi
senior tag
Sziasztok!
A motororozás előkészületeivel kapcsolatban lenne néhány kérdésem! Soha nem foglalkoztam ezzel a témával, úgyhogy teljesen kezdő kérdéseim lesz8nek.
1. Robogóból tudtommal létezik 2 személyes, milyen jogsival lehet vezetni 2 sezméllyel?
2. Mitől függ, hogy rendszámos-e vagy sem? Úgy tudom, hogy ha rendszámos, akkor nagymotor, és ahhoz tuti kell nagymotoros jogsi.
Nagyjából ezek lettek volna...Ha valaki tud küldeni linket, ahol jobban utána tudok nézni a dolgoknak, azt szívesen fogadom!
Előre is köszi!
-
ALI_G
veterán
válasz
[lAyCsI]
üzenetére
üdv.!!!
23-án megyek szelidre a pirates family-s buliba, még senki se mondta itt fórumban azt, h jön-e, pedig én staffos leszek, szóval tuti leszek a kis hornyettel.
Fussunk már össze, gyertek le!!!
ui.: sajnos volt 3 perec
de mindenki jól van, egy mínusz motorunk van persuader részéről.
mod2: ja és én is összebasztam a hornetet
felmentem egy 3-as lépcsőn a babakocsi felhajtón és leért a kiömlő. 2 behorpadt.
[Szerkesztve] -
ALI_G
veterán
könyvenben 12000 km van írva 2. szervízre, de a magyar honda meg 6000-nél hívja be 2. szervízre...ha új, akkor csak a márkaszervízre kell hallgatnod, mert különben ugrott a gari.
ez a többieknek is szólt, vagy inkább csak nekik.
next: én is melegítem, amíg a digi mérő nem ír 40-et, addig egyesbe se rakom, kocsira is vigyázok, nem pörgetem egyiket sem, míg üzem hő nincs meg (70-80 fok). Hidegen semmiképpp nem forgatom max/2 felé. Igazából még addig sem.
bejáratásról meg milliót lehet olvasni, hallani...egy biztos, amikor lejön a japó moci a szalagról, odamegy kis emberke, beindítja és tiltásig küldi. Ha ott nem ragad meg, akkor elvileg semmitől. Alattam biztos nem. Óvom széltől is. Drága hobbi.nekem...
offensebe meg annyit, hogy magas és alacsony 2000 km-ig semmiképp. max/2-ről kell indítani, ahogy írtátok, szerintem is. Aztán 500 km-enként +2000/perc, a váltót is be kell járatni, váltakozó fordulat mellett váltogatva a sebességet is, tartós egy fordulat meg kerülendő. (de ezt írtátok is, és egyet értek vele, meg ezt hallom legtöbb helyről szintén)
[Szerkesztve] -
[lAyCsI]
addikt
Szasztok,
remélem mindenkinek jól telt a nyár, sokat motorozott és egyszer sem perecelt.
Ha a szakállas fent a felhők között, meg a T-com is úgy akarja, nemsokára lesz otthon nettem, és újra olvasgathatom itt a sok okosságot.
Idén nem rájdoltam túl sokat, de legalább jól sikerült a Dynokit inplant a vasba, mert
megszűnt 2 ezer alatt a üzemanyaghiányos jellegű harákolás, felül meg érezhetően jött
még pár ló.
Valamelyik 7végén valami kis közös gurulás? vagy még tart nálatok a nyaralós szezon?
peace
-
raver
aktív tag
általánosságban nem érdemes beszélni konkrét fordulatszám tartományokról. Típusonként más és más.
Arról inkább lehet vitatkozni, hogy egyáltalán szükséges-e bejáratni (szvsz igen) vagy hogy mikor kell olajat cserélni. Vagy hogy milyen körűlmények között történjen a bejáratás.....
De nekem Tüzi verziója tetszik a leginkább. Az olajcserékkel kapcsolatban. A sűrűbb olajcsere úgysem árt. A fordulatszámtartományokat meg én a gyár utasításának megfelelően tartanám be. Bár csak nekem is ezen kéne agyalni.... -
Stalker-2572
veterán
kötelezővé kéne tenni a védőfelszerelést (kabát, nadrág, csizma, kesztyű)
aha és milyen az a megfelelő kabát/nadrág/csizma/kesztyű?
Nem az a baj, hogy lehet kapni 100LE-nél erősebb sportgépeket, hanem hogy a használóik versenypályának tekintik a közutakat. A szigorításokkal csak még nagyobb ellenállást váltanának ki szvsz. Melyik az a rendőr, aki kozkáztatná az életét, hogy elkapjon egy 1000-es sportgépet?!
Nem lenne jó vége. -
jasszer
őstag
Azt lehet tudni egyáltalán h padon mennyit/hogyan járatják a gyártók a motorokat?

-
Stalker-2572
veterán
-
válasz
Stalker-2572
üzenetére
Azért mondom, hogy nekem mindegy, ki-mit csinál a motorjával.
Felőlem olaj nélkül is mehet vele, nem az én dolgom. Én csak annyit mondok, ami nekem-szerintem jó, én rosszat nem akarok senkinek. Ennyi. Én így járattam be a 125ösöm is, 2.5hónap alatt 12500at mentem vele, olajat nem evett, váltó hibátlan volt, és azóta is olyan a motor...
Én mindig bemelegítem, más már hidegen is tiltáson húzza, aztán csodálkozik, amikor hajtókarcsapágyas lesz.
Én mindig cserélek olajat, és nem szart teszek bele, más szarik rá, és csodálkozik amikor megáll a motor alatta.
Én mindig 5-600anként fújom-pucolom a láncot, más szarik rá, és csodálkozik, amikor 230nál elhagyja a láncot...
Szóval a ti dolgotok, hogy járatjátok be
Versenygépek megint más dolgok, azok arra vannak kihegyezve. 2T megint más dolog, mint a 4T.
Szóval ennyi
-
oda le van írva az is, hogy az 1000RRben 10ezrenként kell olajat cserélni
5ezernél meg már víz van a motorban, nem olaj...
Énnekem ez bevált, meg már másnak is. Azért írtam ezt ide
Aztán mindenki úgy csinálja, ahogy tetszik neki, de a lényeg az, hogy 2ezer km-ig a lehető legkisebb erő érje a blokkot. -
tildy
nagyúr
válasz
Stalker-2572
üzenetére
Le van írva szinte mindnek a könyvében hogy kell bejáratni. Az miért nem jó?
[Szerkesztve] -
válasz
Stalker-2572
üzenetére
Hát nem tök mindegy. Sőt. Bejáratástól függően egy 110lovas motornál 4-8LE különbség is lehet egy gyilkolt, és egy vigyázott blokk között. A kompresszióról pedig nem beszéltem... szóval, amit írtam, azt tartsd be. szerintem

-
válasz
Stalker-2572
üzenetére
hát pedig nem xD
100kmenként érdemes 500-al 1000el emelni a max fordulatot, kerülni kell a hegymenetet, és a folyamatos ugyanolyan fordulaton való pörgetést. Valamint a magas fordualtot... de, az alacsony sem jó!!!
max fordulat / 3 = ezen kezd, de 6dikban se menj vele 3ezer alatt.
max fordulat /2 fölé ne vidd az első 1000km-en, és 7-800nál olajcsere.
1500-2000től húzhatod neki, de 3000nél még egy olajcsere.
utána a dzűrő nélküli motornál 3.500anként, míg a szűrős motornál 4.500anként érdemes olajcserézni. Ha folyamatosan gyilkolod, akkor ezekből -500km-t vegyél el. -
tildy
nagyúr
váá ma láttam egy cbf1000-est, nem is drágán: pár ezer ft híjján 2 milláért , újan. Hát teljesen el vagyok ájulva. Szép.
-
stargazer
senior tag
nekem abszolút nem tetszik a z750. a fejidom valahogy fura...
-
-
zsoltee10
addikt
Nekem pont azért tetszik az er-6, mert nem sor4. sztem a sor4 hangja unalmas. mindegyiké. a sportdobbal pedig ez a sor2 nagyon brutál. hörög, durrog, állat hangja van.

Ha pedig a sor4 jön be neked, akkor a z750 tényleg jó választás. kifinomult, abszolút modern, friss fejlesztés, az ára is jó, és nagyon jól néz ki. ha valamire lecserélném a hatost, akkor a z750 lenne az.
ruha: Én nem bört vettem, mert meleg, meg mittudomén, nem volt szimpi. Alpinestars nyári dzsekit vettem, mert ez teljesen átszellözik, de véd. sosem volt benne melegem, mert a menetszél mindig optimálisan érte az egész felsötestem. a gatya nem alpinestars, mert nem volt a méretemben. az Revi't lett, de meg vagyok vele elégedve, ez is kellöen szellözik. mindkettöhöz van szél és vízálló bélés. csizma is alpinestars. nem volt olcsó, de megérte. kényelmes, és nagyon jól tart, véd. a bukó az nem nagy szám, de egyelöre megfelel. nitro-t vettem, 25k volt. csizma 50k, dzseki 50k, nadrág 35k. -
Uzmany
őstag
Akkor most másban is szeretném kérni a segitségetek.
A motor már lassan adott, ellenben a ruházatról, sisakról stb még nem beszéltünk.
Mit kell vennem?
Sisakot biztosan. Dzsekit is, természetesen bőrből, azt javasolták eddig.
Nadrág, gondolom az is bőr. Kesztyű valamint csizma.
Tényleg, csizma az kell? Használjátok?
Milyen márkát keressek és hol? Ti hol vásároltok?
Eddig elég sofélét láttam, de nem tudom mi az amit megvehetek.
Az árak elég széles skálán mozognak. Viszont láttam valami hamisitványt is, ennek a nevét elfelejtettem, de biztos irni fogjátok.
A Szallerbecknél mutattak egy dzsekit , nadrágot és sisakot. Ki van náluk állitva. Egy baleset utáni állapotot mutat be. Hát... -
Integra
titán
hidd el, részben én is egyet értek ezzel, nem véletlen néztem öcsémnek eh9-et d16z6 blokkal és nem valami újabbat. és úgy tűnik ki is fogtam egy fasza állapotú vasat neki..

no para, a kis f4-es 600 is hülyére picsázta az überszuper ssp mezőnyt két éven át, pedig már akkor mindenki kawara meg új gixerre csorgatta a nyálát, jövőre se lesz ez másképp, hiába az új modell
na ezért rúgnám én is a honda seggét hogy kaparják már össze magukat egy cbr750rr erejéig.. hihetetlen hogy ekkora ziccert kihagynak
Aktív témák
Hirdetés
- Gyúrósok ide!
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xbox Series X|S
- Felégeti készpénztartalékait a Tesla
- Autós topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mobil flották
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- LG 32MR50C-B VA Monitor! 1920x1080 / 100Hz / 5ms / FreeSync
- 27% - GIGABYTE GeForce RTX 5070 Ti GAMING OC 16GB GDDR7 Videokártya!
- Lenvoo M80q Micro - Mini PC - Core i5 10500T 16Gb ram 256GB SSD - gyári Wifi - csak 1db
- 2db Kingston FURY Beast 2x16GB DDR4 3200MHz összesen 32GB (KF432C16BB1/16)
- Fehér Config! 1060 6GB, R5 2600, 16GB DDR4
- Gamer billentyűzetek /Akko/Monsgeek/Montech/Asus/SteelSeries/Ozone/Deltaco/DE/UK/Számlával!/
- iPhone 14 128GB 100% (1év Garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
- HP üzleti laptopok Elitebook, Probook 4-11. gen gar.
- Logitech G502X Lightspeed gamer egér
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R5 7600 16GB DDR5 512GB SSD RX 9070 XT 16GB NZXT H7 Flow fehér 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

.

Abból nekem megvan egy 4literes olajcserém a Q8ból
majdnem

a valto csak egy hangyanyival jar konnyebben es icipicit most is akad lefele valtogatasnal.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

felmentem egy 3-as lépcsőn a babakocsi felhajtón és leért a kiömlő. 2 behorpadt.
5ezernél meg már víz van a motorban, nem olaj...