Hirdetés
- Headset, ami hangszóró is, AI nyaklánc, rúddal izélgethető porszívó... - CES
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- CES 2026: Háromkarikás játékokra készül a Dreame
- Apple iPhone 11 - népalma
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- MIUI / HyperOS topik
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
Aktív témák
-
tildy
nagyúr
válasz
[lAyCsI]
üzenetére
Hát nekem cordurában nemcsak a térdem rohadt be nyáron, khm...
Szóval az még rosszabb. Párom is ha azt vette fel, rendszeresen úgy jött haza, hogy az alsógatyájából!!! csavarni lehetett az izzadtságot.
Nem lesz ktm. hyo lesz. piros -lehet pont ilyen probiker- kabáttal. -
tildy
nagyúr
-
ALI_G
veterán
válasz
üzenetére
remelem nem ironikusan írtad

de nagyjából én vagyok itt az egyetlen aki a legpangósabb, Békés megyében lakom (ebből a megyéből tuti én vagyok az egyetlen itt a topicban
)
Azért kérdeztem Szegedet (itt tanulgatok), mert azért itt van egy-két bolt. Pestre nagyon ritkán járok, ha meg egy ruháért felmennék akkor kb a vonatjegy oda-vissza annyi lenne mint amennyit megspórolnék.
De olyan bolt szóba jöhet akik vállalnak házhoz szállítást. -
F1DO
senior tag
válasz
üzenetére
Nem vagy egyedül ezzel, én is minden körülmények közt a bőrre szavazok.
És inkább egy kopottabb bőr, mint egy új kordura!
Volt már pár csúszásom betonon, bőrkabátban meg sem éreztem a dolgot, de érdekes pl hogy a vastagabb farmernadrágok is egész jól bírják a pár 10 méteres csúszást.. (Mondjuk egy ilyen után nem igazán maradnak esztétikusak, dehát inkább egy nadrág menjen tönkre, minthogy a bőröd húzd le) Ja és mégegy jó tanács: Ha farmerban motoroztok, a zsebetekben ne sokminden legyen. (Pl kulcscsomó...) És kesztyű mindig, mindenkor legyen rajtatok! Elég akár egy kopottabb munkáskesztyű is, de legyen, mégha csak a sarokig próbáltok ki egy Simsont, akkor is!!! -
törölt tag
az. a bor nem gagyi. es most johetnek azok a hozzaszolasok h 'de nekem is corduramegaszuper dzsekim van es meg sosem volt baj vele'.
ha rovidet csuszol benne, kuka
ha hosszut csuszol benne, kuka + tobb negyzetkilometer sebtapaszelonyei: konnyu, szellozik (a jobbak), hajlekony, olcso.
en egy agyonhasznalt bor dzsekit vettem Paromnak, mert az vigyaz ra, akkor is, ha en nem. pont.
mod: bocs, lehet egyedul vagyok a velemenyemmel

-
ALI_G
veterán
ez gagyi?

18900 Ft., de elvileg 10 % kedvezményt kapok és a kisebb női méretek olcsóbbak szoktak lenni (vagy csak a bőrre érvényes?)jé, van itt olcsóbb is:
14500
13100
ezt már nem linkelem, mert úgy néz ki mint az előző.Akkor kitaláltam barátnőmnek a karácsonyi ajándékot, yeah! Szerintetek melyik a jobb ezek közül? Az árba mind belefér.
-
ALI_G
veterán
használt motoros bőr dzsekit lehet vhol venni Szegeden?
női méret kellene ócsón barátnőmnek. -
válasz
[lAyCsI]
üzenetére
Mert hosszabb a kipuffcső, több benne a kanyar. Amúgy nem tudom, de ezt mutatták ki az eredmények. Azért vitték fel ülés alá, mert az oldaldob keltette légellenállás miatti teljesítményveszteség nagyobb volt, mint az ülés alatti kipuff miatti veszteség.
Mondjuk itt most 0.1lóerőkről beszélünk kb
-
-
Új CBR 1000
PRO: Az első lámpa jó lett van benne valami különleges. A tank eddig a valaha legszebb a CBR szériákon, Spoiler mint mindíg jól fest. Nagyon elltalálták ezt az elemenkénti fényezést. Magas plexi! (piros pont), szép íves ülés
KONTRA: Kipufogó... Ha a motor csúszik az lesz az első ami deformálódik vagy letörik... Nemtudom miért nem lehetett az ülés alatt hagyni az annyira bejött. De ez nagyon nem, egyetemben az első indexel együtt, hát az vmi... CSIGASZEM! A rendszámtartó és az ülés síkjának elválasztása! 199KgFRAME: Diamond

-
ALI_G
veterán
asszem festőecset lesz. Csak reménykedtem egy gyorsabb megoldásban, nem szeretek pepecselni, de a motorom azért becsülöm! Egyébként is kellene ecsettel mert pl a hátsó felni mindig dzsuvás akárhogy küzdök.
tildy: biztos le lehet szedni, de mivel én semmi ilyenhez nem értek így nem is merem. Csak azt merem amit megmutatnak, nem vagyok felfedező, főleg nem a kicsi hornetemen.

-
jasszer
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Pedig de kitaláltam...
-
ferkoboy
senior tag
válasz
üzenetére
Én se km-re pucoltam anno. Látványra.
Kicsit kezdtem hallani a hangját a láncnak, akkor álltam neki.
Igy is elég jol birta.Néha láncspray hijján hidraulikaolaj... nem hivatalos, de lényeg, hogy kenése legyen. Hamarabb szedte össze ugyan a port,de a pénz (illetve a hiánya) nagy ur.
Szükséghelyzetek...de a lényeg, hogy ne szárazon darálják a fogaskerekek és lánc egymást. -
zsoltee10
addikt
Hát elég ciki, hogy minden nagyobb gyártónál 6000km a szervíz intervallum, a Hyo meg nem volt képes rakni a blokkra egy külsö olajszüröt, hogy ne kelljen már 4000-ként olajat cserélni. Sokan szidták is emiatt öket, így 2008-tól tudtommal már a Hyo is 6000km-es lesz végre.
-
Eccerű. Fogsz egy kis edényt, és egy közepes festősecsetet. Az ecsetre addig csurgatod a bigreciolt, amíg át nem itatja. Ezután a láncnak a belsejét meg tudod mosni alul (lengőkar alatt) amikor körbeértél, akkor ugyanezt eljátszod a hátsó fogaskeréknél (külseje)
Arra figyelj, hogy a narancs bigri szárítja a gumit. Ergó nagyon ne follyon rá a gumira, meg ha a belsejével a láncnak végeztél, akkor érdemes lefújni meleg-forró vízzel.
Az egész művelet kb 10 percig tart, cirka 1-1.5 deci bigrit igényel, tehát egy szezont kibír egy liter. Tisztítás után befújod, majd 5-600km után (ha mész esőben, utána azonnal) megint, és még egyszer. Utána puccen, mert a beleszáradó anyag miatt, az friss kenőanyag nem tud befolyni a gumitömítések közé.
Magyarán, tisztítás után 3szor fújhatsz láncot, és megint puccen.Ja, és miután befújtad, érdemes várni vele fél-egy órát, hogy rászáradhasson, különben a korai lánccserénél majd megtalálod az anyagot az első lánckeréknél, szétkenődve a lánckerék előtt

Ha pedig már iylen messzire elértél, akkor érdemes megpucolni a hátsó felnit is. Miután leöblítetted vízzel, hogy a por ne karcolja össze... és ha mááár ilyen messzire elértél, akkor érdemes lekaparni a láncvédő aljáról is a taknyot.
-
jasszer
őstag
Bicóhoz van ilyen, kétoldalról összeilleszthető, átlátszó kis teknő, amibe illesztés után, felülről lehet beönteni a folyadékot, majd tekered és hurrá. Motorhoz nem láttam még, de ha lenne tőkém lehet h gyártatnék vmi hasonlót, 1-3k-ért el lehetne adni sztem, különböző fogasokkal az eltérő lánctípusokhoz...
-
ALI_G
veterán
skaccok és tildy (
), adjatok már tanácsot, hogy a láncomat hogy mossam le fémig?
Eddig azt csináltam hogy spriccolóval lefútjam brigecioillal, az erősebbikkel, nem a keverékkel. Namost az "elég" jól le is hozza, de messze nem tökéletes. Kellene vmi egyszerűbb és jobb módszer.
Arra gondoltam hogy vmi kis "vájút" kellene eszkábálni fémból ami olyan kialakítású, hogy a lánc pont beleérjen, de ne follyon ki belőle az anyag és ahogy forgatom körbe a kereket, úgy minden láncszem beleérne és tök tiszta lenne mikor lemosom vízzel. Csak hogy a lánc legalacsonyabb pontja nekem nem hozzáférhető...
ötleteket várok. -
Lakott területen kívűl, főút, nekem enyhe balos kanyar, a szembejövőnek enyhe jobbos. Ergó NEM láthatja a szembe jövő forgalmat. Tömött, zárt kocsioszlopot, (2 autóra 3 nyerges jut) nekiáll megelőzni. Én meg jövök szembe. Igaz, szolgálati kocsival, de ha mondjuk személyautóban, vagy ne adj Isten, épp motoron (amivel nem 80al szoktam menni) tutira nem vettem volna észre. Semmi para nem volt, mert ráálltam a fékre, lehúzódtam, és elfért.
Persze, ha motorral jöttem volna, és esetleg le tudtam volna menni az árokba, akkor is az én kurvaanyámat, meg a hülyeköcsögmotoros. (onnan tudom, hogy a város másik végén ugyanígy halt meg két ismerősöm. Ami tavasszal volt 3as motoroshalál a 71-esen Almádi után.)Ha rendőr lennék, ilyenkor villogó fel, és jogsi bevon.
-
tildy
nagyúr
válasz
stargazer
üzenetére
Kicsit más dolog azért motorral két autó közt KÖZÉPEN elmenni (helyesnek semmiképpen nem mondanám ), mint úgy, hogy a motorosnak kell szélre húzódni. Remélem nem kell elmondanom miért, főleg, hogy ALI_g már szépen leírta.
Motor nem tud úgy biztonságosan lehúzódni padkára, vagy szélre mitn egy autó
-
ALI_G
veterán
válasz
stargazer
üzenetére
az szeritnem veszélyes ha szemből rád előznek (te/én a motoron) és neked teljesen le kell húzódj az út legszélére, hogy elférjetek 3an. Namost ok hogy elférünk, de az út széle ált. teljesen ki szokott lenni járva. Két autó között meg nem előztem még soha, annyit kibírok várni, hogy ne veszélyeztessek senkit, utánna meg úgy is mehet utamra.
-
stargazer
senior tag
válasz
[lAyCsI]
üzenetére
hát köszi csak az a szar hogy ha most a pót nem sikerál akkor cseszhetem és mehetek megint kresz-vizsgázni is, mert letelik a két év elévülési idő (tavaly előtt decemberben kresz-vizsgáztam)...
tegnap hazafele menet egy rendkívül érdekes szituáció történt velem (?). megyünk kocsival, mögöttem egy külföldi citroen. feltűnik a szembejövő sávban egy motor, erre elkezd engem előzni a citroen. namost én lehúzódtam amennyire tudtam, de a motoros ki volt akadva rendesen, be is mutatott a citroenesnek. kicsit ambivalensek az érzelmeim a dologgal kapcsolatban. persze nem tudhatom hogy konkrétan EZ a motoros szokott-e előzni miközben rendesen van szembeforgalom (mondván hogy úgyis elfér a két autó meg a motor egymás mellett) vagy nem, de hát ilyet igazábol meglehetősen sokszor látni. akkor miért gond ha az autós is úgy véli hogy elfér egymás mellett a 2 autó meg a motor? persze lehet hogy az adott motoros soha nem előz szembeforgalomban, és ezért elvárja hogy mások se tegyék, dehát nem lehet tudni, mikor épp milyen pilóta ül a motoron. és a nagy számok sztem is azt mutatják hogy több motoros szokott előzni két kocsi között mint amennyi nem. nemtudom csak érdekes na.
-
tildy
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
hyonál is 4000kmként van olajcsere
Igaz szervízintervallum is annyi. -
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Nincs ennyi pénzem, de inkább az 1500forintos Q8 SBK-t cserélem 4500anként, mint a 6000-es motult 6-8ezrenként

-
Topiccsendőr
addikt
Azért van a láncfeszítő, hogy feszítse, meg hogy ne kelljen mindig ránézni...

Szerintem teljesen felesleges a 4 500 km olajcsere, mert a csak pályán gyilkolt gépekben cserélnek ennyi km után, illetve némelyikük 3 000-nél. A tiéd annyit nem kap a szájára.
De ha neked ennyi pénzed van, nem az én dolgom
-
válasz
Integra
üzenetére
Azért egy MV Augusta az nem kymco
Megkockáztatom, hogy alig van nagyobb szervízigénye mint egy Suzukinak. Hondát nem mondok, de Suzut igen.
Pár ismerősöm jól mondta.
Felnit, lengőkart rugóstaggal, meg első futóművet bele egy 1000RRbe (szigorúan az első gen-be) és van egy fain motorod.Azon gondolkodtam, hogy mit jelenthet a "radial valve"
Lehet, hogy magamhoznyúlnék, ha az amire gondolok
Sajnos, nekem a mostani új keleti motorfelhozataltól nagyon elment a kedvem, mindenféle Nihon motortól. Pedig tiszta a lelkem, imádom a Hondámat, de ezek az újak... valami katasztrófa
Ez az MV pedig most nagyon megtetszett. Brutálisan szép.
Főleg a fekete-szürke.Tessék: [link] Lehet mazsolázni, mit tud

-
ALI_G
veterán
válasz
zsoltee10
üzenetére
neked van benzinkutad?

egyébként nem mintha nem akarnék többet motorozni, de hát ennyi jött ki idén. Talán még pár 100 belefér tél előtt, de akkor már megkéne fontolni, hogy olajcsere télire. De 3000 km-t hol teszek meg ősszel?Milyen bulik lesznek még idén ami motoros? fejből, googlelel nekem is megy, de csak a nagydurranások érdekelnek amikre fejből emlékezik az ember.
-
Integra
titán
-
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Vezérlésállítás = vezérműlánc ellenőrzése.
No mindegy, én maradok a bevált 4500-5000-es cserénél
-
Topiccsendőr
addikt
-
-
zsoltee10
addikt
mondtam, hogy az autómban megvárom a 30ekm-t? nem, 15e körül cserélem.
szerintem 6000-t kibír az olaj. többet nem nagyon. egy 125-ösnél elhiszem, hogy 8000-nél kell szelepet ellenörizni, de egy nagyobb motornál teljesen felesleges, 8000-nél még nem is nagyon van mérhetö kopás.
-
válasz
Integra
üzenetére
előről kinéz valahogy, de oldalról, azzal a fél méteres rendszámtartóval. Mi lesz, ha esik az eső? Ha teszel rá valami normális rendszámtartót, esetleg leszereled ezt, és megy az idomra a rendszám, meg az index, akkor telenyomja a hátad vízzel. Fasza
Legalábbis az utasét tuti... -
válasz
zsoltee10
üzenetére
Legújabb európai autókban is 30ezer a gyári olajintervallum. Te azt betartanád?
Attól is függ, mennyi olaj kell bele ugye. Ha 8 liter menne bele, akkor simán 10ezer az intervallum. 3.5 liter azért gyorsan elkopik
Jó, lehet, hogy ez az egyéni hülyeségem, de én szeretem, ha nagyjából mindig friss olaj van benne. Mindegy is.Szelepeket nekem 8ezernél ellenőrizték a 125ösben. Ha jól tudom, minden 8ezres szervíznél ellenőrzik, pedig az elég új motor.
Mindenki másképp gondolkodik, én így.

-
zsoltee10
addikt
azt mondd meg nekem, hogy ha 8ezrenként kell ellenörizni a szelepeket, akkor miért nem nyúlnak a motoromnál a szelepekhez, csak 30-36 ezernél. Legkorábban.
Én nem érzem úgy, hogy az én motoromban 5000-nél ki kellene cserélni a modern szintetikus olajat, hogy aztán 6000-nél megint kicserélje a szervíz.
Arról nem beszélve, hogy nagyon ritkán forgatom 6000 fölé.
Egy kihegyezet kis 400-as motort sürübben kell karbantartani, de szerintem ne általánosíts, nem minden motor egyforma. Egy nagy Boxer BMW-ben is 4000-nél cserélnél olajat, amikor a gyári intervallum 10000km, és 7-8000-nél nem forog többet? -
válasz
zsoltee10
üzenetére
Ez nem túlzás. Ezt hívják gondoskodásnak
Olaj a vére a motornak. Mivel álltalában minden motort kiforgatnak 8-10ezerig... talán gyorsan kopik 
Azért írtam szelepellenőrzésnek a 8000et, mert szakszervízben 8ezrenként ellenőrzik, egyúttal a vezérlést is. Szelepállítás álltalában 40-50ezrenként esedékes. De ha az egyik 8ezresnél már határon túl van, akkor korábban is beállíthatják.
-
DroneZ^
őstag
robogomba 10.000-ret, 125ösbe 8.000-ret és még 2ezret 1 kis 50-esbe toltam be 2 nyár alatt...
ami pont 20 
-
zsoltee10
addikt
Azért ez nem egészen így van szerintem, túlzol. szűrős motornál 6000-ként olajcsere.
lánc: akkor kell fújni sprével, ha kifényesedik, ez lehet 300km, de lehet 800 is.
blokk: ne viccelj már, 8000-ként szelepállítás?? Nálam talán majd 30-36e környékén.
ezek az én tapasztalataim egy 650-es motornál.
Gumi: túrasport esetén Nagyon jó a Michelin Pilot Road2, azt nekem találták ki, bár még a gyári gumi szettem sokáig elmegy, mert szolidan használom. A Continental RoadAttack inkább olcsó, mint nagyon jó, de ahogy én használom, nekem elég lenne. Road2 azért jó, mert elvileg a középső sáv keményebb keverék, így nem kockásodik könnyen, és lassabban kopik, a szélső sávok pedig puhábbak, így jobban tapad kanyarban. Tapasztalatom még nincs, de lesz.
-
ALI_G
veterán
hát mindenki bánhatja, hogy nem jöttetek, hatalmas show volt ma Mezőberényben.

-
Integra
titán
Honda Introduces 2008 CBR1000RR
by staff
Friday, September 28, 2007Torrance, Calif. -- American Honda Motor Company announced today an important addition to its 2008 motorcycle lineup: the CBR1000RR.
A completely new machine from the ground up, the CBR1000RR reinforces Honda's legacy of creating breathtaking breakthroughs in the literbike class and establishes a new pinnacle of sportbike performance and rideability.
"The CBR1000RR represents the ultimate in Honda's sportbike technology, with innovations that will establish new performance standards in all aspects of the open class," said Honda Motorcycle Division Press Manager Jon Row.
With the addition of the CBR1000RR, American Honda's powersports product line now encompasses 58 models, many of them all-new or significantly redesigned.ENDS
-
válasz
Flashback
üzenetére
15000-enként olaj?
wtf... xD Akkor két olajcserénél többet ne számolj 
Olajcsere: szűrős motornál 4500-5000km (pörgősre a kevesebb vonatkozik)
nem szűrősnél 4000-4500 (ugyancsak)
Karbantartás:
lánc (tisztítás, láncspré, utánállítás 500kmenként) nyúlástól függően lánc-lánckerékcsere (ez egyszerre történjen)
blokk: szelepállítás, vezérlésállítás (hacsak nem fogaskerekes a blokk) ez olyan 8ezrenként, szeleplapkázás 40ezrenként kb. Légszűrő: papír 10ezrenként pucol, vagy csere. legkésőbb 20ezrenként. Szövetszűrő 8ezrenként kimos (nem mosógépben), befúj (légszűrőolaj)
Télen akksi ki, kéthetente rátölt töltővel.
Tavaszonként minden érintkező átfúj nem elpárolgós kontaktsprével (vagy grafitos zsír, ez jobb)
Ezenkívűl kétévente hűtővízcsere, fékolaj-telóolajcsere.meg mosni nem árt néha.
Gumit meg úgy eszi, ahogy húzod neki. Ajánlom a Metzeller Roadtek Z6ot, vagy a Continental RoadAttack-ot. Komoly hegymenethez valami sportgumit, de ez gyorsan kopik

Aktív témák
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Hogyan tovább? — Ezeket várjuk 2026-ban 🖥️
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Samsung kuponkunyeráló
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- OTP Bank topic
- LEGO klub
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- G.SKILL Ripjaws V 2x4GB 3000MHz DDR4 kit
- APC Smart-UPS 1500VA LCD RM 2U (SMT1500RMI2UC) - űj ára 450.000Ft
- Digitus Network Cabinet 19'' 42U DN-43000 white - Rack Szekrény
- BROCADE Ruckus ICX7150-24port - Switch - több db - 130Gbps
- 3D nyomtató - SAURER MarkingSolutions Signum Eco Lasersysteme - laser marking system
- iPhone 13 Pro 128GB 100% (1év Garancia)
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Midnight - 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4071
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3747
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3756, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Szóval az még rosszabb. Párom is ha azt vette fel, rendszeresen úgy jött haza, hogy az alsógatyájából!!! csavarni lehetett az izzadtságot. 
Proti is van benne?

Megkockáztatom, hogy alig van nagyobb szervízigénye mint egy Suzukinak. Hondát nem mondok, de Suzut igen.
Főleg a fekete-szürke.![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Olaj a vére a motornak. Mivel álltalában minden motort kiforgatnak 8-10ezerig... talán gyorsan kopik