Hirdetés
Aktív témák
-
Kris91
csendes tag
Sziasztok!
Megérkeztem bukó vásárlásból... Végül egy matt fekete MT-Falcon lett (Elvileg AGV leányvállalata(?), vagy valami ilyesmi). 28ezer ft volt, a festett darabok 36ezerbe kerülnek kb (bár nekem a fekete jobban tetszik). Ja és vettem egy kesztyűt is. És a reklám helye: Ajánlom a Klinikáknál található IMET boltot mindenkinek, először voltam náluk, de nagyon segítőkészek voltak.
(Már csak motor kéne.
) -
DroneZ^
őstag
télleg pilis, ti merre szoktatok mocizni pest környékén? mondjatok már pár jó helyet... én voltam pilis fele, de csak pár emelkedöt láttam, solymár fele. Ezenkívül voltam Szentendrén, Dobogókőn, Visegrádon, Esztergomban... ha tudtok valami jo kanyargos hegyes-dombos helyet írjatok!

-
válasz
[lAyCsI]
üzenetére
Asszem nem kell vennem új motort...
Okádék mindegyik... Ronda, fos, egykaptafa... mostmár biztos, hogy alatta mfogja kilehelni a 400rr-em a lelkét, mert el nem adom... lenne egy tipikus pénisz motorom... amikor minden fasznak olyan van... hááááát
ez legalább kinéz valahogy nem? 
-
[lAyCsI]
addikt
válasz
üzenetére
http://motorinfo.hu/news_new.php?nid=6726&cat=2
csak így fura volt hogy egymás mellé pakolja...
-
[lAyCsI]
addikt
Új Géjjesixxer haccá... kékfehérben nemcsúf
http://motorinfo.hu/news_new.php?nid=6756&cat=3új ZX-10...
http://motorinfo.hu/news_new.php?nid=6726&cat=2má nem is próbálok linkelni...
-
[lAyCsI]
addikt
asszem a tiniknek új álom kerekedik
[L]:http://motorinfo.hu/news_new.php?nid=6760&cat=[/L] -
Japán belpiac. Megbízhatóság 5*
De...
Magyarország, tele barmokkal, akik olajcsere nélkül, hidegen, üveghangon gyilkolják. Szóval ésszel vegyél, mert rohadt (!!!) drága hozzá az alkatrész. Angol ebay-en néha van, de...
Ha veszel, pár dolgot alapossan nézz meg:
1: milyen az olaj benne. ha fekete, folyik mint a víz, akkor felejtős. Főleg ha csillog, és az elején az olajszűrőn fél méteres a sár. Ergo sose cserélték...
2: Feszültségre mérj rá alapjáraton. Akksihoz multiméter, (fesszabályzónál ne, mert 3 fázisos) lámpa nélkül, minimum 12.5-13.0 volt, lámpával 11V legalább. Pörgetve 2500nál vált a tirisztol a fesszabiban, onnantól stabil 12.5-13.5 volt között _kell_ proukálnia. Ha nem, akkor kétesélyes. Vagy a fesszabi szar (ez kb 15ezer német ebay, itthon 55-60ezer), vagy az alternátor tekercselése szart be, ez több. (most van 400rr-be 30fontért, szerintem ez jó a vfr-be is)
3: Váz nem-e sérült, lengőkart is nézd meg, és a teló nem-e köpi az olajat.
4: Ezután próbakör. Melegítsd be, ha üzemi hőfok közelében dadog az nem nagy baj, mert vagy karburátorpucolás, vagy karbiszinkron, vagy mindkettő, hidegen stabil 1300-1400as alapjárat kell, csörgés, zörgés, ciripelés nélkül. Féknek fognia kell, és erős fékezéskor sem koppanhat fel az eleje.Ezután imádkozz, hogy ne legyenek elbaszva a szelepek, meg a szelepfészkek a kontár munka, vagy nemtörődömség miatt.
[L]http://www.vsource.org/VFR-RVF_files/Bvfr400r-mi.htm[/L] itt találsz bővebb infót.
Sok sikert

ha jót fogsz ki, sokáig nem lesz vele bajod, csak az olajcserére figyelj.
Ha megvetted, akkor azonnal szétszed, olaj leenged, szűrő csere, víz csere, szelepállítás, és karbipucolás/szinkron.
Sokáig nem lesz vele bajod
-
[lAyCsI]
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
jövőre nekem is kéne valami siskát újítani, má csak azt nem tudom HJC vagy MDS legyen

-
-
sowi
őstag
Vor 503 supermotot ismeri valaki? most tudnek egyet pofatlanul olcson, de nem merem megvenni...allitolag nem kicsit szervizigenyes
-
feca81
aktív tag
mukodik ma'?
-
Kris91
csendes tag
Ma lesz az első rutin órám. Kb mire számítsak?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
U.I.
icsit mintha behülyült volna a fórum... -
ALI_G
veterán
válasz
Levi123
üzenetére
Hát ez az
És gondold el a léghűtéses V2-es nagy choppereket, azok mit élhettek át?!?!
100 fok még nem gáz, de ha huzamosabban olyan akkor tuti nem használ. Egyébként kettesben tötyögtünk haccáz fokban és az árnyékban volt csak annyi
majdnem csak bukósisakkal engedtek felvonulni, de akkor meg tudi kiborult volna egy pár 120 kilós állat mert nem bírták volna a börmellény meg bőrgatyában...
ha nem megy 90 fok felé, akkor menj el egy ilyen felvonulásra, tuti megizzasztja
hozzátenném mielőtt támadás érne, hogy mindig megtisztítom a hűtőrácsot, normál használat mellett haccáz fokban 100-as tempónál 80-85 fok általában. -
rebel56
tag
válasz
SzalaiG
üzenetére
A családi szájhagyomány szerint nagymamám öccsének volt egy ilyen. Az ötvenes években vette, szánalmas állapotban, működésképtelenül. Mezőgazdasági gépszerelő volt szakmája szerint, minden ''koma'' ócska járművét ő tartotta karban, a BMW azonban kifogott rajta, sosem tudta használatba venni.

-
Kris91
csendes tag
Remélem itt nem mindenki a 'speed' gépeket szereti csak.
Nem rég találtam: [link]
Hát nem gyönyörű?
-
ALI_G
veterán
uh, hát az kitudja nyírni a régebbi gépeket. Láttam jó állapotban lévő 400-as ilyesmi motort, yamaha talán. Pont most amikor volt szeliden a felvonulás. Tartott 20 percig, 2esben tötyögés végig, kánikula. Szegényből úgy folyt a víz orrán száján, hogy csoda, h nem nyomott ott szét vmi tömítést teljesen. Szóval egy ilyen szerintem Budapesten pl. nyáron kicsit necces. De ha ilyenre nem használja az ember akkor elég jók azok a gépek. De a kigyorsít fékez áll típustól az 1 éves hondám is 100 fok fölé megy. A felvonuláson 108 volt a max, de pedig már 104-nél bekapcsol a ventillátor. 108 már nagyon forrás környékén lehet.
-
jasszer
őstag
Azige'. Rendőr nem állított meg ezalatt? Karnyújtásnyira vagyok amúgy a jogsitól, csak kb. 1 hónap alatt nem tudtunk vizsgaidőpontot egyeztetni az oktatóval. (már csak a forgalom van hátra) Egyébként nem szívesen járok papír nélkül, de a munkahelyem motorral 30-40 perc (még így, óvatosan is), BKV-val / kocsival 1-1,5 óra...
-
F1DO
senior tag
válasz
ferkoboy
üzenetére
Én is évek óta szemezek már ezzel a típussal, most lenne egy amibe 'beleugranék'.
A mindennapokra vennék valami sportosabb járgányt Nem üveghangon pörgetve, de szinte ezzel kelni, ezzel feküdni. Nemtudom mennyire bírná az álllandó 'menetelést', a városi üzemet, a 100 méterenkénti lámpánál megállást, kigyorsítást, megállást, kigyorsítást... -
F1DO
senior tag
Üdv!
Honda VFR 400 R -el kapcsolatban van itt valakinek tapasztalata? -
válasz
jasszer
üzenetére
Sose felejtem el, annó megvettem 125öst, nem volt rá jogsim. Mentem vele 12.500km-t egy nyár alatt, utána megcsináltam jogsit 125-re, de eladtam, megvettem 400ast, azzal két évig nyomtam jogsi nélkül (15-16ezer km mindenfele az országban), hogy mehessek különbozetire.

De nem bíztatlak, mert ez miatt megsz.ptam, nem kicsit.
Nem a rendőrök fogtak meg, hanem egy ütöttkopott 20 éves volvó, és nem mertem pattogni (holott ő ütött el) mert nem volt jogsim... szal...
mod: és japán belpiacoshoz jó rohadt drága az alkatrész 
Ali: Engem már ismernek annyira, hogy nem jönnek utánam
még egy, vagy kettő ilyen festésű 400as van az országban, szóval tudják, hogy én jövök, és esélytelenek 
[Szerkesztve] -
válasz
ferkoboy
üzenetére
Q8 SBK racing, fullsynth, 15w50.
1500ért vettem literjét egy Érd-i klubbtagtól. Volt neki régen 300 liter, nyár végére maradt neki negyvenpár, azt gyrosan megvettem tőle
Neten találhatsz még hírdetést, érdeklődj, mert jó olaj ez, és inkább ezt cseréld 4ezrenként, mint a motult 7ezrenként...
Valvoline-vel óóóóvatosan
-
ALI_G
veterán
kerékpáros-motoros rögzítőkar PDA-khoz: [link]
gondoltam megosztom mit találtam
-
ALI_G
veterán
válasz
Stalker-2572
üzenetére
WTF!!!

köszi, megmosolyogtatott!!! -
stargazer
senior tag
elkezdtem a városit! ujra előjönnek a kis szivatós egyirányú utcák, egyenrangú útkereszteződések, az állandó indexelések ami kicsit nyűgös de annyi baj legyen! pénteken vizsgázok! szorítsatok!
ui.: mentünk a városban és jött szembe egy GSR és intett a pilóta nekem én vissza tök király volt! -
ja, ''NGK Iridium IX'' CR8EIX-et keressél

-
DroneZ^
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
még hasonlót sem szándékoztam vele tenni!
Csak rendbetenni próbáltam, aztán rakok rá egy kipufogót, az nemhinném hogy nagyon rontana rajta... -
válasz
DroneZ^
üzenetére
Ha van már 5 éves a moci, akkor ráférhet egy karbiszinkron. Igazából, ha egy karbi tönkremegy, akkor végleg tönkremegy, azaz csere.
Évente érdemes kipucolni is. Ez annyiból áll, hogy, tank le, légszűrő le, és a kabi hátán lévő edénykét lecsavarozod. Ebből érdemes kipucolni a vizet, sarat, rozsdát (narancs bigreciol foreva), fúvóka kiszed, kipucol. Ha többhengeres a motor, esetleg Vblokk, akkor figyelni kell a fúvókákra, melyiket veszed ki. Érdemes egyesével, hogy ne keveredjen össze. (V-blokknál a hátsó fúvókák kisebbek, mert kevésbé hűti a menetszél, de némely soros blokkon is a belsőbbek kisebbek.
Ha nem szeded le a karbit, akkor nem kell karbiszinkron, de 4-5 évente érdemes, hogy akkor dolgozzon, amikor kell neki.
Néha csodákra képes, nem kicsit éreztem meg amikor az enyémen megcsináltuk. (szervíz). Most ősszel megint lesz majd, ha már kormánycsapágy csere
Jó magyar utak 
Néha, ha bemelegszik a motor, meghülyül az alapjárat. Ez normálisan hangolt motornál nincs. Ebből (is) észre lehet venni.
(NGK a legjobb gyertya) -
válasz
ferkoboy
üzenetére
Hát, ha már a csereintervallum felén átesett az olaj, érdemes lecserélni téli lerakás előtt... így nem ülepszik le a sár, amit az olaj eddig megkötött. Azt a pár ezer forintot megérdemli a motor szerintem.
Mondd meg milyen gyertya kell, ha van adok. Igazából már nem foglalkozok vele, de két jóbarátomnak kell még, akkor hozunk neked is
update: [link]
Hát ilyenem már nincs
Na majd lesz. -
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
DroneZ^
üzenetére
Szerintem hagyd úgy, ahogy működik. Ami jó, ahhoz nem kell hozzányúlni. Nem értem, miért kezdesz el fűrészelni egy 125-ös négyütemű egyhengeres málhamotort. Ez nem arra van kitalálva, az ilyen légszűrő, meg kipufogócserékkel csak agyonb@aszod az egészet, ráadásul nem nyersz vele semmit. Ha nagyon be vagy sózva, inkább add el, és vegyél egy kétütemű 125-öst.
-
DroneZ^
őstag
olyan gyertyát vettem ami a szervizkönyvében van. 2 x 2 tipust ajanl, 1 akármiet meg 1 nagyobb höértéküt ''nagyobb sebességü motorozáshoz''
ez a magyar forditas, apám szerint ha az utobbit veszem nem fog kiégni rendesen sz4rt sem ér... szóval azt alap előirt gyertyát vettem, nemtom az mennyire jó-e, egy NGK, nemtom milyen tipusu... 
-
válasz
Levi123
üzenetére
Nekem a 15ezret pörgő kis 400asom, ami 14 éves lesz lassan, 4000 alatt fél deci olajat sem eszik.
Rakjál bele valami normálisabb (fenntebb felsorolt) olajat, 15w50-eset mondjuk. Lehet, hogy eltűnik az olajfogyasztásod.
Amúgy pl: Audinál 1liter/1000 km a megengedett olajfogyasztás... LOL
Új A4... Szóval kb 20 évvel vannak lemaradva, de ha jól hallottam, anno a Mitsu Zero repcsik sem az olajat ették, hanem a fenyőfákból kigyártott ''benzint''...

-
válasz
ferkoboy
üzenetére
Valvoline-t soha többet. De Castrol R4-et se... Valvoninnal ment el az olajnyomás, Castrolból meg megevett 7 decit 2ezer alatt.
Azóta a Q8-at nem eszi... érdekes.
Btw, én csak Igol-t, Selenia-t, Q8-at, meg Motult vennék... Bár az igaz, hogy kb 4liter Q8at vettem 1liter Motul áráért, és nem hinném, hogy 4szer jobb lenne a Motul
Szal, inkább a Q8at cserélem 4ezrenként, mint a Motult 8ezrenként... és még akkor is kétszer jobban jártam 
Amúgy bingó, cbr-club
-
DroneZ^
őstag
most visszaraktam középre... azaz 1el fel. Hát kicsit erélyesebben megrántom a gázt és leful
épp ezért raktuk 1-el lejjebb anno... 1 lap azt irja ha középen van a tű, akkor kb alacsony és magas fordulaton is kb elég üzemanyagot kap
... felfele emelkedik a benzinszint, most azért fuldoklik mert tul sokat kap hirtelen rángatáskor... vagy én nemtom, de kegyetlen gyenge közép állásban, alapjárat semmi, majd feltekerem de attol még nem oldodott meg a probléma, mindenesetre örülnék 1 szakértó hozzászolásának vagy tanácsának! 
[Szerkesztve] -
DroneZ^
őstag
válasz
Levi123
üzenetére
szóval ez túl sőtét.. szóval világosítani kell, ami annyit jelent hogy több benzin kell? Ugy tudom eleve felvan tolva az alaphelyéhez képest (nagybáttyám felrakta mert mondtam h nem megy rendesen, fuldoklik).
ismerösöm szerint az a vezeték amit láttam, az nembiztos hogy karter gáz, hiába jön belőle gáz... van valami másik lehetöség hogy ezt lekell dugózni, csak megkellene győződni arrol hogy az valoban mi is...
[Szerkesztve] -
-
DroneZ^
őstag
a sz*r telefonom ilyet tud
de a szín talán látszik, olyan szürke ...
[link]
[Szerkesztve] -
Levi123
senior tag
válasz
DroneZ^
üzenetére
A gyertyaszín alapján tudod állítgatni, bár ez 2 üteműre van ha jól tudom.
A megfelelő mennyiségű üzemanyag (megfelelő méretű fúvóka) megállapítására a legjobb módszer a gyertya vizsgálata.
Nagy gáz, motor leforgatva, mikor leforgott gáz vissza, gyújtás le, kigurulás az útszélére, gyertya ki, gyertyaszín ellenőrzés. Ha őzbarna akkor nem szabad hozzányúlni. Ha fekete, akkor sokat kap tehát kevesebb üzemanyagra van szüksége a motornak, ha fehér-szürke, akkor keveset kap, tehát több üzemanyagot kell adni neki.
Bővebben: [link]
mod: de lehet így kell a 4 üteműnél is
[Szerkesztve] -
DroneZ^
őstag
benzin levegö keverék arányt hogyan lehet minél jobban beállítani?
segítsetek 1 kezdőnek!
-
Levi123
senior tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
A 2,5 dl/1000 km az megengedett?
Mondjuk ha belegondol az ember: nagy fordulat, nagy igénybevétel stb.
Nekem is kell önteni olajat a motoromba kb 1 dl/1000 km-en..
Jó de az nem is ''mai gyerek''
-
ferkoboy
senior tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Jó uton tökéletesen maradt az iven, gödrös aszfaltcsik esetén volt kétséges a viselkedése.
-
ferkoboy
senior tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Igen, erröl már én is hallottam.
Gyárilag elöirt: félszint.
Most vett Valvoline is félszintetikus.
Idöjárásfüggö használtai utmutató szerint az egyéb paraméter.
20W50 is szerepel benne, megnéztem, mielött megvettem (az olajat).
Gátlókban nem vagyok biztos, keresek valakit aki ezzel foglalkozik, és odaadom neki a gátlókat. -
Topiccsendőr
addikt
A futóműnek ezekre az utakra pont hogy puhábbnak, lágyabbnak kell lennie. Ha kirántja a kormányt a kezéből huplikon kanyarodás közben, az a középen kopott első gumi rosszindulatú viselkedése. Mivel pályán valószínűleg pont hegyesre van kopva, ez a lehetősén nem áll fent, úgyhogy valahol máshol kell keresni a hibát. Lehet hogy már így is túl kemény az eleje.
-
-
ferkoboy
senior tag
Köszi!
Magam részéröl én is hasonlóan vélekedem, kb. 4000km-enként le lesz cserélve.
az olajak útvesztöiben nehezen igazodom ki. (Valvoline, Castrol, Repsol ... )
Te mit is vettél a vasadba anno? (olvastam, de el is felejtettem gyorsba)
szerk:
közben leesett valami: Tüzi mint Tűzoltó? ugye? cbr-club forum...
[Szerkesztve] -
DroneZ^
őstag
A kartergáz közvetlenül visszavan vezetve a légszűrő belsejébe. Ez ront valamit? Ha kikötöm jobb lesz vagy rosszabb? Miért vezetik be, mit változtat?

-
Stalker-2572
veterán
''Arabian Hells Angels'' [link]

-
válasz
[lAyCsI]
üzenetére
Miért nem? Mert nem hígúl szarrá melegben, hanem megtartja a viszkozítását? Ásványi olajjal pont az a baj, ha felmelegszik, vízzé válik. A szintetikus meg nem (annyira).
50-es olaj pedig már kötelező, főleg egy pörgős sportmotorba, vagy egy léghűtésesbe. Pont azért, hogy ne járjatok úgy mint én (is). Nyáron elment az olajnyomás, annyira felhígult a 40es...
Aktív témák
Hirdetés
- 2TB HDD 100/100 - Több darab!
- Gigabyte AORUS 16X - Core i9 14900HX - 32gb ram - RTX 4090 (175W) 1TB SSD + 2027 januárig gyári gar
- SEAGATE ST500DM002 SATA III 500 GB 3,5 HDD
- HP Z2 G4 Workstation 500W táp - üresen - alaplap+ház+táp+CPU hűtő - ram, ssd és cpu nélkül - 2db van
- AKCIÓS/GARIS/ÚJ/HASZNÁLT/ Ryzen 7 5700/16GB DDR4/RX 6800 XT 16 GB/ 500 GB M.2 SSD/1 TB HDD
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G2 SFF brand - i7 6700 16GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB W10
- WD SN8000S 4TB M.2 2280 NVMe SSD Gen4 7300-6800MB/s
- Dell Latitude 5400 14" FHD IPS, i5 8365U, 8-16GB RAM, SSD, számla, 6 hó gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4143
- Katonai Rugged laptopok Panasonic Toughbook 5-6. gen gar.
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
icsit mintha behülyült volna a fórum...