- Poco X6 Pro - ötös alá
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Hatalmas kedvezménnyel nyit az Ulefone új csúcsmodellje
- Jól néz ki a világoskék iPhone 17 Air
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- iPhone topik
- Honor Magic V2 - origami
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
burgatshow
Topikgazda
válasz
Garada #334817 üzenetére
Akinek igas lo kell es ezen az arszinten mozog annak pont mindegy az a hardveres kulonbseg ami a 2 telo kozott van. Foleg ha amugy Apple eszkozei vannak pluszban vagy csak siman szereti az iOS-t.
Bevallom en is a 16e-re gondoltam valtani a 13 mini utan mert tok jo utod lett volna, de vegul reszemrol az UWB es a MagSafe hianya miatt engedtem megis el. Nem a kamera vagy a kijelzo (magasrol teszek a kamerara meg a 120 Hz-re).
-
esbii22
őstag
válasz
Garada #334817 üzenetére
Átlag ember számára nem ez(ek) a belépő telefon(ok).
Egy átlag ember előbb vesz meg egy xiaomi / redmi / Samsung készüléket mint egy pixelt. Sőt állítom hogy a telefonvásárlók zöme még a mai vilagban se néz utána semminek a neten csak bemegy a legközelebbi Yettel/telekom/
vodaőne üzletbe és amit az eladó rásóz azt viszi el. -
-
Mike81
senior tag
válasz
Garada #334448 üzenetére
Érdekes jelenség. Amíg droidon voltam ez nekem is elég sűrűn észlelhető hiba volt. De mióta ios-t használok ez a “ficsör” teljesen eltűnt. Az jobban zavar hogy vezetés közben semmi jelzést nem ad a messenger. Se telefonról se óráról nem jön értesítés ha kapok üzenetet. Amikor meg kiszálok akkor nem mindig nézem meg a telefont. Amikor haza érek akkor meg szembesítenek hogy pedig írtam
-
havri1
félisten
válasz
Garada #332263 üzenetére
Érdekes dolog ez, szvsz fel van ez fújva. Ahol dolgozom, - közösségi közlekedés - jó pár éve alkalmazásra kerültek a járműveken a kamerák. X év után egy esetnél felmerült a hangrögzítés jogszerűsége. Bírósági állásfoglalás van róla, hogy - itt azért megjegyezném, hogy a közösségi közlekedésre más szabályok vonatkoznak, mint általában - az utastérben nem lehet, viszont a vezetőfülkében igen. Akkor derült ki, hogy az üzemeltető nem direkt rakta be a mikrofonokat, hanem a kamerákba gyárilag van, és a szoftverben egy pipa kivételével probléma megoldva.
De nem is ez a lényeg. Hanem az, hogy az esetnél az utastérben rögzített hangfelvétel fordította meg az esetet. És a rendőrség elfogadta. Utána lettek kikapcsolva a mikrofonok.
És konkrétan megköszönték a hangfelvételt...
Komolyan, van valaki, akinek van ismerőse, akit elkaszáltak hangfelvételért?Mai napig alkalmazzuk, jegyzőkönyvek készítésére. A megbeszélés elején felhívjuk a figyelmet, hogy hangfelvétel készül a jegyzőkönyv készítése miatt.
Személy szerint, ha lenne rá lehetőségem, és olyan hív, akiről tudom, ügy lesz, igen is saját felelősségre rögzíteném a beszélgetést. Fenyegetés, zsarolás stb..
-
válasz
Garada #332263 üzenetére
+ mindenki.
Nem akartam ekkora zűrzavart okozni ezzel az egyszerű kérdéssel.
Tudom, hogy alapból nincs még itthon ez a lehetőség és nem is szórakozásból kérdeztem meg ahogy az Apple Intelligence sem elérhető még itthon "hivatalosan".
Sokat beszélek és droidon pl jeleztem, hogy felveszem a beszélgetést iPhone esetén az új AI már bemondja mind a két félnek szóval ezzel nem kell törődni.A kérdésem csak annyi, hogy mindig manuálisan kell vagy van automata üzemmód.Köszönöm a válaszokat.
-
vargalex
félisten
válasz
Garada #328941 üzenetére
Csak egy kis pontosítás: mindenki használ DNS-t, máskülönben mindenre az IP címe alapján kellene hivatkozni (és így a virtual host megoldások miatt sok weboldal nem is menne). Te valójában egy domain szűrővel rendelkező DNS szervert használsz. Az emberek általában a szolgáltatóét használják, hiszen azt közli a kapcsolat felépítésekor. Lehet sajátot is használni, amit úgy konfigurálsz, ahogy szeretnél, vagy pl. az általad linkelteket, amik bizonyos domain-okat szűrnek.
-
törölt tag
válasz
Garada #295897 üzenetére
Az EU ilyenekben léphetne, számomra többet érne mint az USB-C. (ami környezetvédelmileg úgy sikerült 15 Pro port és A17 kontroller tudja a gyors adatátvitelt, de a gyors kábelt külön kell megvenni, a dobozban lévő csak sima)
Arról már vannak hírek könnyebbé kell tenni a felhők közti átjárást, ha pl. iCloud Photos-ból Google Photos-ba költöznél és fordítva.
Mindig utálom a jogi és törvényi különbségek miatt a digitális világban is mesterséges határok lettek. Legalább EU legyen egységes, egy EU App Store. Elköltözöl, utazol ne kelljen már szórakozni váltásokkal, streaming cégek régiónként más tartalom és egyebek. -
Ákinard
aktív tag
-
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
Garada #293124 üzenetére
Én is ezt vettem anno (fenéket, én 30W vettem, hogy később tudja a telefont (15W) és az órát (7,5) is egyszerre tölteni. Füles meg nem lesz, de az is beleférne.
Pár évig ki fog szolgálni, úgy érzem. Csak a kábeleket eszi a kocsi
A Samsunghoz elég volt 2db gyári kábel 3 évre és a második nem hibásodott meg. Itt 6 hónap alatt megadta magát a gyári (működik, de lecsúszik róla a csatlakozó kupak, szóval a zsinórnál fogva kell kihúznom).
-
Remus389
veterán
válasz
Garada #292131 üzenetére
Akkor a Lightroom-ot próbáljátok, bár ahogy emlékszem elég macerás volt ahogy elmentette a képeket, de lehet csak én nem jöttem rá az egyszerű használatára.
Nekem onnantól megfelelt a gyári is, miután "Téma felismerése, intelligens HDR kikapcsolva"
A Lightroom egy próbát megér.
-
Gardaai
senior tag
válasz
Garada #291122 üzenetére
Apple Store-ra gondoltam... még reggel van.
Kerestem garancia kulcsszóra, de szolgáltatós meg szürke importos kérdéseket találtam. Egy Apple rendelést láttam, arra azt írta valaki, hogy kötelezi őket a 3 év.
Viszont ez a készülékben is így szerepel a Beállításokon belül a garancia időtartama? -
adika4444
addikt
válasz
Garada #289452 üzenetére
Én is így vagyok vele, de ez a platformfüggetlenség csak addig lesz adott, míg úgy nem dönt a Google, hogy részrehajlik kissé az Android felé. Persze ez nem valószínű, de igazából az esély megvan. Én ugyan nagyon lassan, de igyekszem selfhostolni a dolgokat (kontaktok, naptár). Ez sem bombabiztos, de backupom lehet automatizálva szabványos formátumokban, amit már univerzálisan tudok használni. A Google-félékkel az a legnagyobb baj, hogy észrevétlenül bemegy az adat, de strukturáltan, gyorsan kivenni kb. lehetetlen sok esetben.
-
esbii22
őstag
válasz
Garada #288622 üzenetére
Igen én is erre gondoltam, de akkor arra mi a válasz, hogy pl felhív engem facetimeon, kihangosítja, lezárja a képernyőt és utána nem tudja feloldani egyből hanem csak 5-6-ik próbálkozásra
(Se a koppintásra nem reagál se az oldalsó gombnyomásra). Ilyenkor ugye nem is emeli a füléhez a telefont, tehát közelségérzékelőnek ilyenkor nincs szerepe.
-
Hovi
aktív tag
válasz
Garada #286900 üzenetére
Otthoni gépemen kb 2hete megy az Iphone. Céges gépen pedig ma engedélyezték. Mindkét gép win11. De ez azért nagyon fapad. Messze nem egy Mac. A hívás listát, telefonkönyv keresőt jól megcsinálták. Hívás indítás / fogadás OK! De otthon sima külső mikrofonnal, monitor hangszóróval én mindenkit jól hallok, de engem alig. Ordítani kell. Teams, Zoom szépen tiszta. Tehát nem a hardver a gond. Céges gépen (HP laptop Jabra kihangosítóval) hívás nekem tiszta, engem alig hallani. Mindkét esetben bluetooth csatlakozás.
-
Oliverda
félisten
válasz
Garada #285403 üzenetére
A nullára merítésnél és az állandó 100%-ra töltésnél lényegesen többet számít a ciklusok száma. Az imént megnéztem, és a bő 1 év (egészen pontosan 371 nap) alatt 353, vagyis majdnem napi egy ciklust tettem a 13 Pro akkujába, ami viszonylag sok:
Eddigi statisztikám:
iPhone 6s: ~1,12 ciklus/nap (két év alapján)
iPhone Xs: ~1,09 ciklus/nap (két év alapján)
iPhone 13Pro: ~0,95 ciklus/nap (egy év alapján)Ebből is látszik, hogy a 6s óta folyamatosan javul az akkus üzemidő, mert a készülékhasználatot tekintve kb. ugyanazt a szintet tartom (érzésre).
-
-
Wajk
addikt
válasz
Garada #281072 üzenetére
Szóval ha jól értem 20-80% között használtad a telefont, azaz a telep 60%-át használod ki. És aggódsz 3% romláson? Én nem igazán értem sokak hozzáállását, hogy ennyire vigyáznak az akksira közben, meg annyi teljesítményt használnak belőle, mintha már 70% alatt lenne az állapot.
Ennyi erővel 2 évig használnák figyelem nélkül a telefont megelégedéssel és 2-3 év után jutnának el csak oda ahogyan kezdettől fogva használnák. Hibázik valahol a logikám?
-
burgatshow
Topikgazda
válasz
Garada #281072 üzenetére
Nagyjából a 2 év az az időszak, amikor kb. mindegy, hogy mit csinálsz, elfogy. Egyszerűen nem hajlandók az emberek tudomásul venni, hogy az akkumulátor a telefon kopó-fogyó alkatrésze. Szóval lehet valakinek 1 év 10 hónap, másnak 2,5 év, átlagban a 2 év jön ki.
Ha hivatalosan cseréltetsz benne akksit akkor természetesen, egyéb megoldás esetén viszont rád bízom a dolog belátását.
-
_ak_
addikt
válasz
Garada #250061 üzenetére
A kényelmes kezelésre mérget azért nem vennék. Nekem a fő mobilom egy Note10+, ami 199g, az iPhone XS-em meg 177g és tartósabb mobilozás közben érezni ezt a 20g különbséget. Ok a méret is beleszól, de a 13PM majdnem akkora mint a Note10+ viszont 240g!
Nyilván a végén csak a felhasználási szokásokon múlik, hogy ez tud-e hátrányosan érinteni vagy sem, de én egy picit félek. Ha van amikor a note is sok, akkor az 13PM nagyon sok lesz. Igaz én csak jövőre tervezek váltani. -
Pfiucska
aktív tag
válasz
Garada #250061 üzenetére
Ha nagyobb valószínűséggel elég neked a 128GB akkor én a Pro Max felé mennék. Nekem 64-es van (nekem ez is bőven elég) viszont amire nem jó a nagyobb tárhely, hogy legyen egy biztonsági mentés ami a telefon teljesen KO-ra zúzása esetén is megmarad. Így én azt mondom, hogy havi 300ft-t megér a +50GB tárhely és a felhő alapú mentés. Persze csak akkor ha nagy eséllyel elférsz a 128 + 50 GB-n.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Garada #72965 üzenetére
A lényeges különbségek az 5S-ben i5-tel szemben:
- Kicsivel jobb képet készít, erősebb vakú + videó lassítási funkció
- Ujjlenyomat olvasó
- A kerete nem kopokKb ennyi ami fontos, még igaz hogy 2x gyorsabb hardver van benne, de jelenleg nem érezhető még a különbség, hosszútávon már valószínű előfog jönni.
Szóval ezek alapján tudsz mérlegelni...
-
-
heidrich
senior tag
válasz
Garada #72962 üzenetére
Attól függ. Elég-e neked a 3.5"-os kijelző. Ha hosszútávra gondolkozol (2 év akár több) akkor szerintem mindenképp iPhone 5/5S. De hát a pénz vagy úr, szóval egy 4S-el sem jársz rosszul, igaz legutoljára iOS 5-tel használtam 4S-t de szerintem a mai napig megfelelő a sebessége pláne iOS 7.1-gyel, támogattság terén pedig iOS 8-at mindenképp megfogja még kapni mivel még a mai napig forgalmazza az Apple.
-
Smile8822
senior tag
válasz
Garada #66014 üzenetére
Köszönöm
domerator Neked isÉn is fehérre gondoltam vagy kékre
Nem tudom hogy oda e adjam érte az i5 öm
Az a baj hogy ugye eléggé kopik az i5 black és nagyon nem szép látványt nyújt,pl: én tokokat nem használok mert ez a telefon így szép nem tokokkal!
És az i5c re pedig nem kell tok mert nem kopik
B-L-A-C-K Igen ez a bajom nekem is hogy olyan gyerekes a kinézete ezekkel a színekkel de még a fehér az nem rossz szerintem... -
RockHaRD
addikt
válasz
Garada #65933 üzenetére
Ha az OTAO-ra gondolsz, akkor nekem olyan van, szifonstore-ban vettem. Nekem volt előtte az SGP kerekített üvegje, az szimplán feljött egy idő után. Nagyon ideges lettem. Ezt kb harmadjára tettem fel normálisan, a felrakások között szintén idegbajt kaptam, és simán vízzel mostam le az üveget. Azóta rendesen fent van, de már kezd feljönni szépen kisbuborékosan. Ha ilyen marad, nem zavar, ha feljebb jön, akkor megint leveszem, és megtakarítom, majd megy fel újra. Ha sikerül elsőre felraknod normálisan, akkor imádni fogod. Sokkal jobb mint bármelyik fólia.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hardcore café
- Autós topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Bluetooth hangszórók
- Battlefield 6
- Projektor topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- új bontatlan iPhone 16 128GB black fekete független Apple 1 év garancia adapter
- új bontatlan iPhone 16 128GB white fehér független Apple 1 év garancia adapter
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Iphone 16 pro 128gb bontatlan
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900 XTX 24GB be quiet! SB 802 1000W
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Autószimulátor! Leírásokkal, mindenestül, játékkal, kulcsrakészen!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest