- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
cigam
titán
válasz
Courage_7 #332419 üzenetére
Az iTunes-al nem csak iCloud-ba tudsz menteni, hanem helyi, a számítógépeden tartott mentést is tudsz készíteni.
De ha jól rémlik már Windows alatt is szédszették iTunes-t, és Apple Devices van helyette. -
gretzky77
veterán
válasz
Courage_7 #331138 üzenetére
Nem vártam változást csak sűrűn cserélgettem korábban is a telefonjaimat, amikor meguntam (kütyümánia) és most kicsit iOS-sel is így vagyok, de valószínű, hogy a droid is unalmas lenne 1-2 hét után, ennyi! Semmi komoly oka nincs! Illetve, hogy a 24-es széria esetén történt e változás kameraügyileg.
-
válasz
Courage_7 #331127 üzenetére
Az mennyire megoldás neked, ha a főképernyőnek mondjuk a jobb-alsó sarkába teszel egy Shortcut parancsot ikont a kijelző zárolásra?
Korábban én is szórakoztattam magamat egy rövid ideig a hátlap kopogtatásával, de valóban totál megbízhatatlanul működött nálam és végül ez a Shotcut parancs maradt nálam és teljesen természetessé vált a használata.
Amikor sietek, akkor ugyanúgy az oldalsó gombokkal zárom a telefont, mert ez a Shortcut parancs sajnos késleltetve “lakatolja” a telefont és zsebrerakás előtt mindenképp ajánlott megvárni, hogy megjelenjen fent a lakat (pár pillanat ez amúgy), különben öntudatra ébred a zsebedben a telefon.
-
havri1
félisten
válasz
Courage_7 #331129 üzenetére
Teljesen megértem, én is keresem/kerestem ezeket. De ezek csak rossz beidegződések, megszokások, amik - beváltak - és keresi az ember. Sokkal zártabb a rendszer, és ezért vannak kompromisszumok igen.
Pl meg ne kérdezd, a csillag ikon Mac billen miért nincs. És miért másképp kell előcsalni, mint amit a chatgp mondNonszensz, hogy miért nem kapott egy + bilit, vagy miért nincs jelölve.
-
havri1
félisten
válasz
Courage_7 #331127 üzenetére
Ezt mondjuk. Engedd el, ez nem android.
Itt 1x nyomod az oldalsó gombot.
Én aneroidon sem használtam, hanem widgetet raktam ki rá jobb alsó sarokba.
1 hétig itt rendszeresen megnyitottam a messengerzt, mert az volt a helyén. Második héten ráállt a kezem, hogy kijelző kikapcsolásnál oldalsó gomb.
Cserébe viszont tökéletesen működik a telefon felvételkor a bekapcsolás, majd a face ID.
Na az sose ment xiaomin, mert Mi8 után kivették a fizikai közelségérzékelőt, és ha ez az opció aktív volt, a zsebemben állandóan feloldott. Csak egy példa.
Konkrétan akkor jársz a legjobban, ha totál elfelejted eddig mit csináltál. És nulláról kezded.
Ekkor fog élményt adni, és nem csalódást. Mert ha kijelző kikapcsolásnál minden alkalommal az a gondolat fog járni a fejedben, hogy az xxxx bxxa meg androidon ez tök jól ment, akkor el fogod adni hamar, és veszel samsungot -
havri1
félisten
válasz
Courage_7 #331112 üzenetére
Megszokás kérdése. Első hónapban marha sokat szerencsétlenkedtem az írással, aneroidról jöttem én is. Most már ugyanolyan sebességgel gépelek mint előtte switftkeyen. Minden gyári a telefonon. Szótárat is testreszabtam az idő alatt.
Most váltottam win-macre, na itt még a szótár kicsit beleszól...
És valóban nagyon fontos a következő: ne az android megoldásait keresd. IOS más megoldásokat kínál. Azokat kell megszokni, vagyis érdemes, és összességében ugyan olyan, vagy még jobb. -
törölt tag
válasz
Courage_7 #324116 üzenetére
Esetleg az Outlook fiók eltávolítása és újra hozzáadása? Ha csak a MÁV leveleknél van így és nem fontos napi szinten, olyan esetben majd egy másik eszközön előkeresed később amikor kell. A csatolmány ott van, csak akkor ezek szerint bizonyos esetekben, bizonyos fiók kombinációval nem 100% a megmutatása az iOS kliensen. Hogy app vagy szerver hiba azt nem tudom. Azt is csinálhatod Outlook címedről átirányítod a leveleket Gmailre, vagy csak az adott MÁV leveleket forwardolni.
-
törölt tag
válasz
Courage_7 #324079 üzenetére
Most is mutatja, szépen inline olvasható és ha rámegyek külön PDF, legalábbis nálam jól mutatja a MÁV levelet.
Más kérdés, hogy a MÁV honlap és app katasztrófa, busz helyjegy miatt rákényszerültem a Volán összevonás óta, siralmas egyszerűen. Ha már mindenféle város helyi buszjegyet is és országbérletet is lehet venni a BudapestGO-ban, ennyi erővel lehetne HungaryGO hiszen már nem csak Bp. dolgokra jó, szóval berakhatnák a távolsági busz helyjegyet is oda és akkor nem kellene a MÁV hülyeségeivel szórakozni.
-
törölt tag
válasz
Courage_7 #318821 üzenetére
Chrome dolog lesz, Safari esetében egy link nyomásra preview felugró ahol látod is a linkelt oldal tartalmát és ha elkezded mozgatni, akkor alakul kisméretűvé
amit lehet drag&drop máshová, viszont ha elengeded nem történik semmi Safariban. Ha Chrome-ban elengedés megnyitja a linket, akkor talán azt rosszul csinálta a Google.
Írtad, hogy céges gépen próbálod, engedve van ott a letöltés? Most próbáltam ki icloud.com-ról letölti az export a .vcf fájlt. -
Zsolt,72
Topikgazda
válasz
Courage_7 #318821 üzenetére
Mennyi ideig tartod nyomva?
Nálam pár mp után az általad kívánt [kép] látható, a másik opcióval pedig sosem találkoztam Safari alatt (a Chrome pár napig volt fenn, szerintem az sem csinálta nálam). Átnéztem a Safari beállításokat, nem találtam erről semmit. Furcsa ez a dolog, vajon mivel tudtad előhívni? Esetleg próbáld hosszabban, vagy rövidebb ideig nyomva tartani, hátha…
Esetleg van valami bővítmény telepítve?
-
Qtyii
aktív tag
válasz
Courage_7 #317615 üzenetére
"akkor jól látom, hogy jelkódos/faceID feloldás nélkül is ki tudják kapcsolni a mobilnetet, hogy ne lehessen nyomonkövetni a lokátor alkalmazással?"
Nem, be lehet állítani hogy feloldás nélkül ne állíthassák a netet.. de ATTÓL MÉG a sim-et kivehetik ugye... erre megoldás az esim .. így nem lehet inatktiválni a netet és az esimet... csak akkor szűnne meg ha szétszedik az alaplapig... azaz az alaplap nem haSZNÁLHATÓ CSAK A A TÖBBI RÉSZE A TELÓNAL ALKATRÉSZNEK -
törölt tag
válasz
Courage_7 #259542 üzenetére
Ne aggódj, nyugodtan töröld azt az appot, csak reklámnézegetésre és előfizetésre akar rávenni.
Van beépített QR olvasó a kamerában, egyéb alapfeladatokra a Notes és a Files app is tud scannelni, képeknél iOS15 óta exif adatok is gyárilag, nekem jó a beépített időjárás, mail, naptár stb. gyakorlatilag alig van 3rd party app a telefonon, áruházból nagyon megválogatom mit töltök le. -
-
herdsman12
őstag
válasz
Courage_7 #259423 üzenetére
A második kép rendszeradatoknál nyomjál rá a sorra és olvasd el mit ír, van ott minden nem csak a felmásolt zene.
Az első képen a foobar sorra nyomva, majd az oldal alján látod, hogy mi van oda másolva, az adatokat lehet majd frissíti később.
A tárhely Zene sor is megmutatja, hogy oda mi lett másolva.
Mert a foobar (Media Library beállítástól függően) képes a Zene alkalmazásba másolt zenék lejátszására is.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 27GR83Q-B - 27" IPS / QHD 2K / 240Hz & 1ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DisplayHDR 400
- Eladó karcmentes Apple iPhone 13 Pro Max 512GB / 12 hó jótállással
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Kodak PD460 Instant Dock Printer / Számla és Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest