- Eufy X10 Omni - lát, de nem néz
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Megjelent a Nothing OS 3.0 stabil változata
- Színpompás Galaxy S25 széria érkezik
- Mobil flották
- Garmin topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Kérek mindenkit, hogy a topikban kulturáltan kommunikáljunk: [link]
Archívum #1
Archívum #2
Új hozzászólás Aktív témák
-
akosxyz
senior tag
válasz Ákinard #328817 üzenetére
Böngészőben megnyitották az OtP internetbankot és ott a QR kódos beléptetést választották. Akkor ugye feljön egy QR kód. Azt ilyen GLS csomagos köntösben elküldték neki, hogy fizesse ki a GLS árát vagy valami ilyesmi, az otp bank appban tudja ezt beolvastatni. Hozzáteszem valóban ő rontotta el itt. De nem tudta, hogy az otp bank appban a QR kód olvasó menü belépéshez is használható. Onnantól, hogy beléptek, indítottak utalást és ahhoz már nem kért nekik megerősítést. Nem tudom ez otp-nél hogy működik. Egyszer olvasott be egy rossz qr kódot, ennyit mondott. Tudta ő is, hogy elrontotta, figyelmetlen volt. De szerintem azért kellett volna valami jelzés egy QR kód beolvasásnál, hogy tulajdonképpen mit csinálsz vele.
Én is ezerrel küldöm a szüleimnek, idősebb rokonoknak, sokszor kb egész családnak az ilyen híreket, hogy milyen átverések vannak. Sajnos az ember egyszer figyelmetlen és meg is van a baj. Bármennyit olvasom én is ezeket, meg próbálok odafigyelni, benne van, hogy egyszer egy álmos estémen benézek valamit. Nem gondolnám, hogy bárki buta vagy ilyesmi azért, mert belecsúszik egy ilyenbe. :/Na de nem offolom tele én se a topicot.
-
esbii22
őstag
válasz Ákinard #328804 üzenetére
iPhone 11. 4 éve van meg, 2 éve cseréltettem akksit hivatalos szervizbe (CareCenter). 83%-on volt a gyári akksi 2 éve mikor cseréltettem. Most is épp 83%-on van 2 év után. Semmire nem figyelek, éjszaka töltöm vezeték nélküli töltőn. Na jó 20% alá ritkán megyek vele.
iPhone 11 128 GB White, Apple Watch SE 44mm, Hyundai i30 II. gen.
-
Ákinard
aktív tag
válasz Ákinard #272793 üzenetére
Akkuval kapcsolatban felmerült egy kérdésem.
Ugye a hét közepén kicserélték új gyári akkura. (Se 2020). Viszont a héten többször feltűnt, hogy napközben hiába van töltőn, nem tölt 80% fölé. Éjszaka ha töltőn van feltölt, és 100%-kal veszem le. De pénteken utazás közben (powerbankról és vonat konnektorról) többször is csak 80%-ig töltött, ma napközben is (itthon konnektorról). Elkaptam a grafikonon is, ma a 15-ös után látszik, hogy 80%-on megállt.
Ez hiba? Vagy beállítás kérdése? Miért írja ki, hogy az iphone hőmérséklete miatt felfüggesztette a töltést?Tudom, hogy van az optimalizált akkutöltés, az be van kapcsolva, éjjel ki is szokta írni, hogy ekkor-akkor lesz 100%, jellemzően az ébresztőmhöz képest belőve. De napközben, amikor nincs ébresztő, miért csinálja?
Egy éve is tapasztaltam ezt, akkor meg is kérdeztem (lásd amire válaszolok), azt mondtátok az elhasználódott akku miatt. De most pár napos 100%-os akku van benne... -
-
dud998
őstag
válasz Ákinard #294838 üzenetére
Semmi baj az iCloud-al. Amióta Apple cuccokat használok (i7 óta), már nem mentegetek semmit se. A fotók és beállítások mennek oda. Zenét és filmeket streamelek szóval arra sem kell semmi.
“Ük-ük-ükunokáimnak, akikkel sohasem fogok találkozni. Jó érzés tudni, hogy ezeken a lapokon keresztül mégis kapcsolatba lépünk majd egymással. A legjobbakat kívánom nektek egész életetekre, bárkik is legyetek. Szeretettel, ük-ük-üknagyapátok, Brian Johnson”
-
félisten
-
dud998
őstag
válasz Ákinard #294829 üzenetére
Igazából minden gyártó teljesen visszaállítva veszi csak át a telefont szervizelésre, plusz itt még a keresést is ki kell kapcsolni. Lehet adatvédelem vagy a GDPR is. Annó évekkel ezelőtt mesélte egy szervizes ismerősöm, hogy egy kiscsaj adott le telefont és rajta hagyta a képeit. Hogy is fogalmazzak finoman, mehetne az OnlyFans-re. Szóval lehet nem hülyeség.
[ Szerkesztve ]
“Ük-ük-ükunokáimnak, akikkel sohasem fogok találkozni. Jó érzés tudni, hogy ezeken a lapokon keresztül mégis kapcsolatba lépünk majd egymással. A legjobbakat kívánom nektek egész életetekre, bárkik is legyetek. Szeretettel, ük-ük-üknagyapátok, Brian Johnson”
-
burgatshow
veterán
válasz Ákinard #294829 üzenetére
Find my kikapcsoltatas: Apple direktiva, amugy egy eleg egyszeru tenyt validal: ha nem tudod kikapcsolni akkor nagy valoszinuseggel nem a tied. Igy nem szervizelnek jogosulatlan keszuleket. Meg akkor sem, ha sorozatszam alapjan akar meg jogosult is lenne ra.
[ Szerkesztve ]
-
-
M1995
aktív tag
válasz Ákinard #294702 üzenetére
Még mindig nem jól látod. Amit te nézel az javítás. Te akkut akarsz cserélni, nem elromlott a telefonod. Akkucserét - ha van raktáron - aznap megcsinálják, világosan le van írva:
*Sárgával az utolsó, akkus mondatot akartam kiemelni, de mindegy ugyanaz az elv, van aznapi kijelző és akkucsere, csak egy telefon, email nekik alkatrész raktáron legyen.
[ Szerkesztve ]
-
esbii22
őstag
válasz Ákinard #294702 üzenetére
Foglalj időpontot Care Centernél telefonon. Felhívod őket, ebbe a telefonba szeretnék akksit cseréltetni, van-e raktáron? Ha igen mikor mehetnek? Beadod, megvárod azt a 2 órát és kész. Nemrég írta is valaki, hogy ő így cseréltetett. Nincs +5000 Ft mint istyle-nál. Az arra vonatkozik hogy bemész mindenféle időpont nélkül és te ki akarod cseréltetni most azonnal. Nem olyan bonyolult ez
iPhone 11 128 GB White, Apple Watch SE 44mm, Hyundai i30 II. gen.
-
M1995
aktív tag
válasz Ákinard #294695 üzenetére
Akkor nem jól láttad.
Hozza be hozzánk telefonját akkumulátorcserére, és még aznap átveheti.
Aktuális alkatrész készletről kérem érdeklődjön ügyfélszolgálatunkon. [link]Nekem 2-3 óra volt. (még a márciusi Apple áremelés előtt)
Mert a kereső "szerviz" vagy "akku" kulcsszavakkal, időben rendezve kidobja a fórum a témát friss hozzászólásokkal.[ Szerkesztve ]
-
-
sajtipajti
csendes tag
válasz Ákinard #167182 üzenetére
Ugyanezt a hibát tapasztaltam iPhone-on és iPad-en is. A korábbi fórumhozzászólások az Apple ID-ból való ki-, és bejelentkezést javasolták, ami nálam is működött. Mellékhatása: Az App Store angol nyelvűre váltott, (egyelőre lusta voltam utánajárni, hogy miért), illetve az offline tárolt zenéim törlődtek a Music alkalmazásból.
Állítólag valami Apple bug lehetett az oka, de a hivatalos Apple fórumokon semmi nyomát nem találtam egyelőre. Ha valaki talál egy hivatalos bejegyzést a bugról, linkelje légyszi.(Azért egy Apple esetében elég ciki, hogy egy ilyen jellegű bugról még kommunikációt sem adnak ki (maga a bug létrehozás emberi dolog, arra még azt mondanám "ez van", de legalább kommunikáljanak )!
-
-
Imy
veterán
válasz Ákinard #144117 üzenetére
Csak gondoltam megírom, mivel a BW kábel lehet tartósabb mint az új, és árban kedvezőbb. Én az apple kábelekkel nem vagyok megelégedve, nagyon sérülékeny, és vigyázni kell rá. A macbookom töltő kábele is vékony, és nem igazán szeretem, de sajnos arra nincs más alternatíva.
-
Noxy
veterán
válasz Ákinard #123123 üzenetére
Akkor segíts magadon.
Nézd már meg a beáll.., icloud, tárolóhely, tárhelykezelése alatt, még is melyik eszköz mennyi helyet foglal.
Ha akarod, akkor ott tudod törölni is, CSAK RÁ KELL BÖKNI A KIVÁLASZTOTT ESZKÖZRE.''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
-
Ragnar95
félisten
válasz Ákinard #111860 üzenetére
Nem, mivel nincs itthon hivatalos szerviz.
A refurbbel jobban jársz, mint a javítással, mivel csere esetén újraindul a gari, ráadásul így vadiúj házat kapsz és a gyárban ellenőrzik a készüléket, nem csak a szervizben. Mondjuk szavatosság esetén az újraindulással nem tudom, mi a helyzet.Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
Ragnar95
félisten
válasz Ákinard #111839 üzenetére
1 év gari van csak, így máshova kell vinned. Gariban cserélnék a teljes iPadet, de garancián kívül nem hivatalos szervizben csak a kapcsolót fogják cserélni.
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
Ragnar95
félisten
válasz Ákinard #106620 üzenetére
JB kell ehhez sajnos.
Valóban elég nagy baki ez az Apple részéről, én sem értem, hogy maradhatott ez a biztonsági rés még mindig a rendszerben...Mondjuk a home+power-es kikapcsolás akkor is meg kéne,h maradjon, hiszen különben nem lenne lehetőség resetelni a telefont egy esetleges fagyás esetén, de az még mindig kisebb kockázat, mintha simán kikapcsolható a telefon.Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
Vgabor92
tag
válasz Ákinard #71002 üzenetére
megkérdezhetem, hogy miért olyan fontos ez a funkció számodra?
egyébként nem tudsz vele semmit se kezdeni.#71003
valóban, most hogy jobban megnéztem a 113-at nem oda rakja, ahol valóban van. De más különböző váci úti házszám pedig jó..érdekes
Egyébként nálam eddig Magyarországon, Ausztriában, illetve Horvátországban jól működött. -
-
Ragnar95
félisten
válasz Ákinard #69509 üzenetére
Beállítások>Általános>Használat alatt milyen használati időt mutat a teló? Ha a használat és a készenlét megegyezik, akkor valami program beragadt, home+power gombot nyomvatartva kell újraindítani a telót, utána jónak kéne lennie.
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 15Pro 512GB, Natural Titan, Icentre vásárlás, makulátlan, független + kiegészítők
- Samsung Galaxy Z Fold 4, fekete, 12/256 DS, 2025.10.03-ig garis
- Iphone x
- IPhone 15 Pro max 256 gyári független hibátlan 2027.01.02. Apple jótállás névre szóló számla
- Apple iPhone 15 Pro , Blue Titanium , Usa ( eSim ) modell, kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest