- Színpompás Galaxy S25 széria érkezik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fényképen a Poco F7
- Mobvoi TicWatch Atlas - üzemidő ultra
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Új taggal bővült a Motorola filléres portfóliója
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Kérek mindenkit, hogy a topikban kulturáltan kommunikáljunk: [link]
Archívum #1
Archívum #2
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wajk
addikt
válasz Zsolt,72 #299004 üzenetére
én is megörültem a Magsafe-nek ezek miatt is, meg hogy egyszerűen rá lehet pattintani mágneses autós- és asztali tartókra mindenféle extra lemez nélkül, stb. előtte sokáig szemeztem hasonló tartókkal, de sajnáltam a telefon hátuljára ragasztani bármit is.
iPhone 13 Mini 256GB | RT-AC65P - SWRT B5.1.7 - M3 2TB
-
Wajk
addikt
válasz diegho #298972 üzenetére
mennyire? nagyon is na jó, lehet elfogult vagyok kicsit. Természetesen ha 6.3" felett éltél eddig akkor elég kompakt lehet. Továbbá ha nagyon tartalomfogyasztó vagy telefonon akkor érdemesebb lehet nagyobb méret. De ha van benned kis kompromisszum kézség, akkor egy elég erős, jó kamerás és könnyen zsebre vágható dögöt használhatsz. Úgy is tűnik, hogy egy utolsó mohikánt ebben a méretben. Amit még mobiltelefonnak lehet nevezni, de ezt csak halkan mondom....
-
Wajk
addikt
válasz Flashback #295989 üzenetére
szóval legjobb esetben is az akksikapacitásod 60%-át használnád ki? Csak nyugodtan. A megbontást én sem szeretem, de a kis SE telefonom 7 éves, újkorától kb két naponta vagy sűrűbben volt töltve, hogy este rátettem töltőre, reggel levettem. kb. 10-20% - 100% között használtam. Eredeti akksiban azóta is benne.
Sosem néztem a degradációt, de akkor annyian kiváncsiak voltak rá, hogy 3Utools-szal megnéztem. Mostmár úgyis csak másodlagos telefon, de még mindig az eredeti akksival, mivel nincsen anomália, hirtelen merülés ilyesmi. Pont annyit is éreztem újkorához képest ~20% használati idő csökkenést.
Hogy 6-7 év után lenne 90%-os az akksi úgy hogy 20-80% között tartottam volna elejétől kezdve? Nem kössz
-
Wajk
addikt
válasz Flashback #295931 üzenetére
mivel az első bekapcsolástól max 85%-ig használod, így nem kell sokat bírnia én továbbra is tartom, hogy a fő ok a hőhatás ami növeli a degradáció látványos esélyét, a többi babusgatás pár %-ot jelenthet évente, esetleg. Ami utóbbi nekem erősen önszívatás érzés lenne (figyelni a százalékokat, időben levenni, stb), de mindenki úgy használja ahogy akarja, Én este felteszem, reggel leveszem amelyik nap este kell neki a kraft. Eddig minden telefonomat így használtam, egyik sem volt akksi hibás. A 7 éves kis SE-m sem
[ Szerkesztve ]
-
Wajk
addikt
válasz atika88 #292110 üzenetére
Ha nem 13 Mini, én a 14 helyett inkább a 15-öt várnám meg,
vagy a 13-at választanám. A 14 nem rossz de szerintem elég gyenge eresztés lett.Ha mindenképpen kis méret akkor 13 Mini, de ha nyitott vagy nagyobb méretre, akkor az több előnnyel jár. (én nem )
-
Wajk
addikt
válasz Salamander #291782 üzenetére
véleményem szerint az akksicserét nem kapta meg, pontosabban nem lett elvgezve. Ha a hangszóró hiba miatt cserélték a készüléket, és abban a készülékben még cserélték volna az akksit akkor nincs min problémázni. Én egy egyszerű kérdéssel tisztáznám a helyzetet.
Egy refurbished készüléket kaptam a hangszóró hibával leadott készülékem helyett. Érdekődnék, hogy a megrendelt és kifizetett akkumulátor csere el lett-e végezve, megtörtént-e? Köszönettel
Amennyiben a válasz írásban megjön és nem, akkor felhívnám őket, hogy ha nem történt meg a csere. Akkor miért kellett kifizetni, kérem a visszatérítést. Ha erre az a válasz, hogy előbb akkumulátort cseréltek és utána lett cserélve a teljes készülék, akkor nem foglalkoznék vele tovább. De egy kérdést szerintem megér, mert a szolgáltatás meg lett rendelve, de nem biztos, hogy el lett végezve.iPhone 13 Mini 256GB | RT-AC65P - SWRT B5.1.7 - M3 2TB
-
Wajk
addikt
válasz Fritz Teufel #289551 üzenetére
iOS16-ra ezért nem léptem, de az iOS17-et már nem hagyom ki. Menjenek a fenébe
#289547grigo: ha 5+ évre tervezel én nem hagynám ki a 3 év garancia lehetőségét. Jól nézd meg mennyivel lenne olcsóbb 1 év garanciával és biztos vagy-e benne, hogy az az összeg nem éri meg a +2 év garanciát. Ebben a világban ahol mindent igyekszenek kicentizni.
[ Szerkesztve ]
-
Wajk
addikt
válasz Shyciii #286925 üzenetére
#286921 gippazoid: akkor esetleg próbáld ki, hogy Airplane módba teszed, úgy mit fogyaszt. Ezt a Parancsok appal is tudod automatizálni. Nekem két SIM van, Telekom-mal minden ok, de a Yettel SIM van bekapcsolva, azzal kb 0,5%-ot eszik óránként. Nem egetverő, de A módban semmit. Ezzel elkerülhető a készülék teljes kikapcsolása.
[ Szerkesztve ]
-
Wajk
addikt
válasz #24556544 #286619 üzenetére
így leírás alapján letiltás gyanús. Az eredete mennyire tisztázott? Másik szolgáltató kártyával tudjátok tesztelni? Ha jól tudom van valami oldal ahol lehet IMEI alapján az ilyet csekkolni, vagy a szolgáltatókat körbekérdezni. Ezirányba nincsen tapasztalatom.
-
Wajk
addikt
válasz Shyciii #285312 üzenetére
pedig én is várom. A lehetőség benne lenne, ugyanis Adatmódot lehet állítani vonalanként (4G/5G). Szóval a lehetőség benne van, de kicsit kellene bővíteni pár dologgal, de nem túl OpenSource sajnos
Nekem két eSIM van, és a Telekom WoWiFi szinte nem fogyaszt semmit, de ha a Yettel is aktív akkor éjszaka megesz +10%-ot. A Yettel WoWiFi-t várom, vagy hogy ki tudjam kapcsolgatni ShorCut-tal
-
Wajk
addikt
válasz galaxys80 #285201 üzenetére
Sajnos a Restore nem volt jó 5tlet. Ilyet ha szoftveres gond okoz egy restart megoldja. Ellenben ha HW gond, az esetek 90%-ban, akkor nem megy az aktiválás. Sajnos 7-8-as iPhone-oknál előforduló probléma. Ritkán alaplap gond, de van hogy egyszerűbb a megoldás, pl nem érintkezik a SIM.
1. SIM ki/be
2. másik SIMkártyával próbáltátok?
3. új SIM igénylése, ha csak a régivel megy
3. ezt esetleg nézd végig, hátha...
4. legrosszabb esetben az akksicserekor megsérült valami, ami most kiteljesedett[ Szerkesztve ]
-
Wajk
addikt
válasz lugosi #284383 üzenetére
köszi a csekkolást. Hívás közben erre felé sem?
-
Wajk
addikt
-
Wajk
addikt
16.4: van egy érdekes újítás:
...
- A mobilhívások esetében alkalmazható Beszédhang izolálása funkció az Ön hangját részesíti előnyben, és kizárja az Ön körül hallható környezeti zajokat
...
Aki frissítette a telefont megnézhetné pl iPhone 13 modellek esetén ugye megszűnt a zajcsökkentés opció hívás közben. Ezzel az opcióval mégis megkaphatjuk, hogy leszűrik a háttérzajokat végre?iPhone 13 Mini 256GB | RT-AC65P - SWRT B5.1.7 - M3 2TB
-
Wajk
addikt
válasz tothjozsi96 #284186 üzenetére
nálam csodákat tett amikor pár év után csináltam egy full mentést iTunes-szal, majd Gyári visszaállítás, majd mentés ment is vissza. Mintha kicserélték volna. Szóval igaz ez iOS és nem akkora mértékben, de ez is szemetel ami aztán lassítja a működést.
Szerintem megéri azt a pár órát. Veszteni nem fogsz vele.
-
-
Wajk
addikt
válasz Dahsur #282923 üzenetére
ha ennyit esett szinte biztos, hogy már cserélve lett. De az is tény, hogy 100-90% között hamarabbi eszi a százalékokat, mint majd 90% alatt. Szóval amúgyis ez az egész annyit is ér. Ha garanciális a telefon foglalkozz vele, de ha nem akkor meg használd és inkább ha anomáliákat tapasztalsz (alacsony üzemidő, kikapcsolás) akkor majd foglalkozz vele és rakj bele megfelelő helyről akksit. Addig meg ne foglalkoz a százalékokkal hanem használd, élvezd a telót
#282931 Big_Boss: egyet értek, én is így töltöttem hat évig az előző telefonom, és akkumulátor csere nélkül megúsztam
[ Szerkesztve ]
-
Wajk
addikt
válasz Micsurin #282562 üzenetére
ha jól tapasztalom, a készülék tanítható. Pl ha egy félhomály szobába vagyok és túl soknak érzem az automatát, akkor lentebb húzom a csúszkát. Kimegyek a világosra feltolja, ha vissza megyek akkor pedig a már általam beállítottra kúszik le...
Esetleg próbáld ki, hogy bekapcsolt AutoFényerő mellett a vonaton beálítod maganak a fényerőt.
#282566 Imi1981: 15.7-ről majd 16.7-re talán érdemes lesz frissíteni, vagy nem...
[ Szerkesztve ]
-
Wajk
addikt
válasz Metal213 #282276 üzenetére
egy fenét nem, ha anyag hiba van, az is garanciális Én biztos nem hagynám annyiban. Egyértelműen ltszódnia kell, hogy odaütötte-e az ember vagy a festék levállt. Sajnos az i12/i13 szériánál is vannak hasonló visszajelzések. Én személy szerint ezért is választottam a Starlight-ot, annak nem festett a kerete. A kis SE is jól bírta nálam a 6 évet tok nélkül.
-
Wajk
addikt
válasz gzbotii #282070 üzenetére
rengeteg féle van természetesen, bár ez pont FM-es amit linkelsz. Ha van Jack csatlakozó a stabilitás/minőség és a könyebb kezelhetőség miatt inkább egy Jack/Bluetooth adaptert szoktam javasolni. Ahol nincs Jack akkor ilyen FM-es is lehet alternatíva.
#282071Meghivott: ez érdekes. gondolom a Bluetooth menüben az "Eszköztípus"-okat végigpróbáltad.
[ Szerkesztve ]
-
Wajk
addikt
válasz Meghivott #282066 üzenetére
azért ha esetleg mégsem szeretnéd dugdosgatni, könnyen lehet bluetoothosítani
-
Wajk
addikt
válasz Revesz #281739 üzenetére
Próbáltad teszt jelleggel egyiket kivenni/kikapcsolni éjszakára, hogy akkor mit mutat? Én még esetleg megpróbálkoznék azzal, hogy az Adatmegosztót is e-sim-re váltani ha nem nagy macera. Emellett valami rémlik, hogy egyes szolgáltatók Adat only kártyái az APN beállítás miatt is sokkal többet harapnak az akksiból. Talán a Yettel AdatSim és NET APN.
-
Wajk
addikt
nem semmi, én nem tartom elképzelhetetlennek, hogy egy szolgáltató ezt meg tudja oldani, ha már mind a két kártya náluk van. Gratula. Van egy csak szükségből tartott Yetteles számom, lehet át is viszem feltöltősre a T-hez.
Csak az tart vissza, hogy azért két szolgáltató jobb mint 1 minden eshetőségre. Továbbá 80%-ban WiFi fedett helyen vagyok, így a WoWiFi-nek hála elér aki akar.
#281767 icecave: kompatibilitási gond lehet igazad van, de nálam 15.7.2 alatt egyeltalán nem jelentkezik. havonta ha egyszer be kell lépnem sokat mondok. pedig több eszközök használom az oldalt.
[ Szerkesztve ]
-
Wajk
addikt
válasz zeus_2k14 #281666 üzenetére
Én lehet a másik irányból közelíteném meg, ha jól értem a problémát. A Jack-re raknék inkább egy Bluetooth modult. Természetesen előtte mérlegelném, hogy melyik kütyüt használnám ki hosszabb távon. Mivel a telefonon én BL fülest használok nekem ez az egy dolog miatt nem érné meg a DAC.
Ellenben ezzel a kis kütyüvel, amit után akár máshol is tudsz használni. Én jópár évvel ezelőtt egy régi, de jó minőségű audio rendszeremhez vettem ilyen BL kütyüt. A garázsban jó szolgáltatot tesz azóta is, előtte már pár éve porosodott. A nem eredeti, itt említett átalakítókkal ellentétben az adatátvitellel semmi gond nincs, és a minőség is szerintem bőven vállalható.
Nem audio rajongóknak természetesen, bár ezeknél a kütyüknél is van már mindenféle minőségben természetesen. Nekem akkor egy $3-os verzió, tökéletesen áthidalta ezt a problémát.
-
Wajk
addikt
válasz kchris78 #281313 üzenetére
ha vennem kellene iPhone-t én tuti megvárnám az őszt, mivel ügye évközben nincs korrekció. A 12-13 modellváltásnál volt így, hogy a 13 olcsóbb volt 128GB-al mint az iPhone 12 64GB-al, megjelenéskor! Az aktuális árfolyam miatti beárazás okán. Simán elképzelhető, hogy ugyanez ismétlődik majd a 14-15 kapcsán.
-
Wajk
addikt
Az előző telóm a kis SE volt napi használatban, az eredeti, egyetlen gyári akksival. Nem babusgattam, 80-90%-ban egész éjszaka töltőn volt amikor már láttam, hogy a köv napot nem bírja ki. Általában másnaponta éjszaka töltöttem. (Reggel 8-másnap este 11-ig használatban.) 5 és fél év után:
-
Wajk
addikt
válasz kchris78 #281157 üzenetére
de itt megint az értelmezése annak a bizonyos százaléknak. arra vannak ráfixálva. A görcsös használat pedig nem bizonyított, hogy ér is valamit értelmezhetően. Mert sok minden elhangzott már és annak az ellenkezője is. Az akkumulátor százalék miatti pedig minden másnap felsír valaki. És nem olyanok akiknek egy hónap alatt 10%-ot esett.
Szerintem egyértelműen el lett rontva az ezzel kapcsolatos kommunikáció.
-
Wajk
addikt
válasz Fritz Teufel #281127 üzenetére
hát igen, írnak sokmindent mi a jó az akksinak meg annak az ellenkezőjét is. Egyedül a meleg/hő ami biztos hogy árt az akkumulátoroknak. Ebből kifolyólag én már azt is mondanám, hogy a 20-80% között tartással, így a töltés számának növelésével többet árthat egy user, mint használ. (több töltés=több hőhatás). Ilyen vitákba persze nem is kell belemenni, de többször olvasni olyanról aki "mindent" megtett, mégis 1 év után 90% lett az akksija. Van aki meg magasról tesz rá és legalább hasonló lett az eredmény. Véleményem szerint maximum pár szászalékot lehet nyerni folyamatos görcsöléssel, a fórumban előkerülő pánikolt felhasználókat olvasva nem gondolnám, hogy megéri.
-
Wajk
addikt
válasz Sungoo #281123 üzenetére
szóval inkább használják 1-2 évig 60%-on a telót, hogy 1-2 év múlva villoghassanak eladáskor? értem. Azaz mégsem, mintha autóval nem gyorsulnék 60km/h felé, hogy 5 év múlva jobb állapotban legyen a motor eladáskor. szóval nem értem, de ez már legyen az én gondom.
a kényelmes használat helyett rettegve figyelni az akksi használatát, 60% használva a telefont, hogy szebb legyen az adat vagy egy akksicserét megspóroljanak? nekem lassan 1 éves a telefon, de én nem néztem hány százalékos. nincs anomália, működik rendesen.iPhone 13 Mini 256GB | RT-AC65P - SWRT B5.1.7 - M3 2TB
-
Wajk
addikt
válasz Garada #281072 üzenetére
Szóval ha jól értem 20-80% között használtad a telefont, azaz a telep 60%-át használod ki. És aggódsz 3% romláson? Én nem igazán értem sokak hozzáállását, hogy ennyire vigyáznak az akksira közben, meg annyi teljesítményt használnak belőle, mintha már 70% alatt lenne az állapot.
Ennyi erővel 2 évig használnák figyelem nélkül a telefont megelégedéssel és 2-3 év után jutnának el csak oda ahogyan kezdettől fogva használnák. Hibázik valahol a logikám?
-
Wajk
addikt
uh. elsők között akartam iOS16-ra lépni, mert kéne a fektetett FaceID (de egyéb okok miatt nem volt rá időm). de menjen a fenébe az Apple, mert nemhogy az indulásra, de utána hónapokig reszelgeti az aktuális verziót (és nem lightos bugokkal). Minden évben reménykedtem, hogy most aztán, de ezt kb minden évben eljátsza.
Szerintem ez rohadt szomorú, hogy ekkora pénzügyi háttérrel ezt nem tudják megoldani. Persze biztos van akinek jó az iOS16 és csak az írkál be akinek rossz, de még ha fele ilyen komoly bugok lennének is kirugatnám magam a cégtől.
Ahhoz meg duplán pofa kell, hogy a 16.1 előtt már letiltotta a 15.7-re való visszaétérést. (Az volt a tervem megnézem már a 16.1-et aztán ha nagyon nem jó még nekem, akkor visszamegyek iOS15-re...) A kis SE-vel az iOS10-en ragadás után megfogadtam, hogy a Public bétatesztbe is becsatlakozok és előre futok a 13 Mini-vel. De már érzem a beragadást. Kamera, ok, akksi ok. 15.7-en meg vagyok elégedve...
[ Szerkesztve ]
-
Wajk
addikt
válasz allein #271470 üzenetére
Igen, természetesen
-
Wajk
addikt
nekem egyedül a fektetett FaceID miatt viszket a tenyerem, meg a kamerát értintő fejlesztések kellenének, de töltögetni nincsen kedvem a telót meg a többi fícsör valahogy nem hoz lázba. Mintha kicsit béták lennének még (pl Lockscreen)
-
Wajk
addikt
válasz Ron Swanson #271053 üzenetére
pff... erre nem gondoltam volna, hogy nagyobb bukta lenne mint a Mini.... persze azért várjuk ki a végét. Pont ezt a modellt nem az earlybird-ök szokták venni. De ezek után egy negyedévesre majd kíváncsi leszek.
De abban benne lennék, hogy egyik évben Plus, másik évben Mini jöjjön
-
Wajk
addikt
válasz Parson #271023 üzenetére
igen, mindkettőben van logika, hogy az XR-rt vagy a Mini-t veszik alapul. Én inkább az előbbire tippelnék, és a másodiknak örülnék
Lehet még az SE szériának még mindig 1 kamerát akarnak, hogy egyértelmű legyen. Ezért nem a 11 lenne az alap.A 14 Mini nem megjelenése pedig végképp egyértelmű, mivel az i13 vs 14 között is minimális a különbség (Sat üzenet, meg pár fejlettebb szenzor...), ezért egy rétegtelefonba feccölni totális badarság lett volna. Így most jól megszondáztatják az olcsóbb/nagyképernyős lehetőségeket. És valszeg ez is marad hosszab ideig a felállás...
[ Szerkesztve ]
-
Wajk
addikt
válasz Kbali #270962 üzenetére
szerintem már túlspiráztad. Az i13 széria a Yettelnél kizárólag függetlenül került forgalomba. Ennyi. (Erre példa sok volt, ellenpélda egy sem.)
Az oka? 90%-ra arra vezethető vissza, hogy elkezdték forgalmazni az eSIM-et. Addig még azt sem mondták az iPhone-okra hogy dualSIM-esek, hanem hogy Single...
-
Wajk
addikt
válasz vargalex #270981 üzenetére
a 11 akksiban nagyon jó, a 12 Mini korlátozottabban. Ha nem "gond" a méret, vagy pont jó a nagyobb kijelző, akkor egyértelműen 11. XS/XR-el sem nyúl mellé az ember, de én is már fentebb szavaznék... a 11 mellett a hype nem szól, de menőzés nélkül (OLED, vékony keret...) szépen teszi a dolgát. Még mindig népszerű, nem véletlenül.
-
Wajk
addikt
válasz burgatshow #269484 üzenetére
jópár dolgot el tudtam fogadni, de ezt nehezen veszi be a gyomrom, hogy a környezeti zajokat nem tudják telefonálás közben csökkenteni... na mind1.
Hang izolációt konkrétan nem találtam (13 Mini, iOS 15.6.1). Mire gondolsz pontosan? Köszi
-
Wajk
addikt
iOS16 kérdés: i13 on elérhető végre a zajszűrés telefonálás közben? Vagy van erről valami infó? Azért szerintem ez elég égő 2022-ben... nem élhetetlen, de a 2016-os kis SE-m is tudta...
#269483 plejik: abszolút egyetértek, nem lettem elvakult én sem, bár nekem Android fronton évek óta nincs ami megmozgatna. (Egykezes méret )
Lehet csak ezt említette, de valószínű ezek már csak hab volt a tortán.
[ Szerkesztve ]
-
Wajk
addikt
válasz plejik #269480 üzenetére
én el tudom hinni, hogy valaki pár hónap után sem tud együtt élni az iOS-szel. kell hozzá rugalmasság, nyitottság és van hogy az sem elég. Meg persze az elvárások. Ha valakinek napi szinten kellenek olyan funkcók ami itt körülményesen megoldható, annak még nehezebb.
Nekem mondjuk nem volt problémám 10+ droid után sem... szóval mind a 2 végletet elhiszem. Én sokáig a Gboard-ot használtam és jól elvoltam vele... ha már a bill említve volt.
-
Wajk
addikt
válasz DGery #266914 üzenetére
& #266919 szabonagyur: köszi nektek a reportot. Örülnék ha egyértelműbb lenne a hiba, mert reprodukálni is nehéz. Ha nem menne 100%-osan Telekom SIM-mel. Be is adnám szervizbe, de így meg ahhoz nem lenne kedvem, hogy leadom. Visszaállítják aztán egy hónap múlva visszakapom, hogy nem tapasztalták a hibát. Lehet még az ESIM-el teszek egy próbát. Ha meg semmi akkor átviszem a számot a T-hez. Telefon funkcióra szükségem lenne
#266924 AsakuraDave: én előre hátra teli edzett üveget tettem. Alig látszik belőle valami, de ha karc van akkor tudod cserélni könnyen. Én sem szeretem beáldozni az a szép designt, de ennyit feltétlen megér. Nekem.
[ Szerkesztve ]
-
Wajk
addikt
Yettel vs iOS 15.5 VoLTE hiba
Engem sajnos még mindig megtisztel az a hiba, hogy elérhetetlen vagyok néha. Mobilnet folyamatos, én tudok hívni. De sokszor előfordul amikor hívnak hogy nálam nem csong ki, vagy ha felveszem engem nem hallanak. Amikor letiltottam a Voltet az Ügyfélszolgálattal akkor minden szép amíg magától vissza nem kapcsolódik.Telekom eSim van mellette, az hibátlan. Yettel SIM még volt cserélve.
Tudom korábban volt ilyen hiba másnak is. Megoldódott?
-
Wajk
addikt
Még tartoztam az akkuszázalékkal. Alá meg az utolsó Akksi statot még bedobtam. Kb így is lőttem be -20% degradáció, az elején olyan 5+ SoT volt. Az utolsó években meg olyan 4+ SoT, ami nekem elég volt általában 2 napra.
[ Szerkesztve ]
-
Wajk
addikt
a Lockscreen sem rossz, de azért szerintem a legjobb az iOS16-ban az a FaceID upgrade lesz, hogy menni fog fektetett módban.
Lehet már a publikus bétát is bevállalom majd érte
-
Wajk
addikt
válasz PTomi92 #266067 üzenetére
majd megírom az én 6 éves telóm hány százalékos, már amennyire a 3Utools kíírja, de én úgy használtam, hogy kb 15-20%-nál raktam töltőre 2 naponta éjszakára. Reggelig rajta volt. Semmi anomáliám nem volt vele, nem kapcsolt ki 25-30% alatt és az éjszakai fogyasztás amikor nem volt töltőn az is tökéletes volt... kb. 4ó+ volt a SoT átlagban
de laptoppnál is hasonlót tapasztaltam. Volt a cégnél aki a töltőn lógatta a Laptoppját és kb. 3 évvel később kuka volt az akksi. Ami nálam volt az Excellent volt 3-4 évesen is. Én mindig akkumulátorról használtam és ha kellett feltöltöttem. Tippre pedig ezt mondtam volna, hogy ez pont kihasználja az akksit, de mégsem ezt mondanám.
Szóval az én nem technikai, de megtapasztalt tippem erre az, hogy használom amíg lemerül és feltöltöm 100%-ra. De ezt csak félve mondom, mert a mostani sláger az, hogy kerülni a 100%-ot mint a tüzet
-
Wajk
addikt
válasz DGery #266059 üzenetére
az lesz marad iOS10-en. Az akksiban tuti többet harapna az 5-el magasabb iOS márcsak a fícsörök miatt. Amire nem is lesz szükség.
Nézegettem mp3 lejátszókat de annyira nincsenek, hogy ebből lesz egy multifunkciós iPod
#266058 oszy: szép-szép a Pro, de a matt keret nekem sokkal jobban bejön. Legfőképpen ezüstben. Persze ebben nálam a nosztalgia faktor is benne lehet
[ Szerkesztve ]
-
Wajk
addikt
válasz Kbali #266048 üzenetére
szerintem tök felesleges az a menüpont, csak idegesebbé teszi az egyszeri usereket. Én spec az első napokban ránéztem, hogy gyárilag rendben legyen és azóta nem tettem be az ujjam abba a menüpontban, pedig viszketett rá a tenyerem. De rájöttem semmi értelme.
De úgyis érzi az ember ha már szar van a palacsintában. Csökken majd az üzemidő. Most hozza az én ütememben a két napot. Ha majd nagy gáz lesz majd megteszem a megfelelő lépéseket, de én nem fogom vadászni az amúgy is kétes eredetű százalékokat.
A korábbi telefonom (SE) 6 évet kihúzott az eredeti akksijával úgy hogy iOS10-et hagytam rajta így nem tudom hány százalékos most, de kíváncsiságból lehet megnézem majd. Úgyis nyugdíjjaztam, Zenelejátszó lesz belőle
-
Wajk
addikt
válasz Viper26 #265352 üzenetére
egyébként elég jó a dropteste, persze ne dobálja az ember. Ez elég egyéni dolog meg nem javaslom, hogy ne használjon tokot, de én spec minden telómat (és a feleségemet is) pucéran szeretem a legjobban. Mint egy falatnyi fehérnemű, előre hátra raktam fel üveget, de ezt a fogást nem cserélném. Az előző telóm 6 évet megúszott, remélem ez is.
[ Szerkesztve ]
-
Wajk
addikt
válasz lugosi #265238 üzenetére
az biztos, a 13 vs 14 viszonylatban én sem várnék, de a 13 Pro/14 Pro között azért már várható látványos/érezhető újítás. Az A16 mellett az új Notch design, új Selfie kamera, 48Mpx kamera hátra a 12 helyett.... De árban egyet értünk, a 13-as széria jókor jött, a 14 meg valszeg nagyon nem.
Szóval ha Pro-t vennék, én 14 Pro-t venném. Így láttatlanban is De nem fogom, marad Mini. Imádom a kis rohadékot.
-
Wajk
addikt
válasz AsakuraDave #264937 üzenetére
igen, még annyit hozzá, hogy a 13-as széria baromi jó időben érkezett, éppen erős volt a forint, ezért majdnem olcsóbb volt az új széria mint a 12-es. Szerintem idén ez nem fog összejönni és erre jönnek még a globális dolgok. Szerintem is jóval húzósabb lesz idén már az induló ár.
-
Wajk
addikt
válasz hitchins #264667 üzenetére
amit én el is fogadok, de sokan meg azt nem tudják elfogadni, hogy nem mindenki szeretne izmozni egy 6"-os telefonnal. Én elfogadom, hogy a többségnek 6,5" az ideális, nekem annyi kell, hogy azért ne legyen már bántva az akinek megfelel az 5.4". És itt most nem a konkrét threadre gondolok, hanem elég sok esetben.
Én hálás vagyok az Apple-nek, hogy megpróbálta a Mini vonalat, amit senki más szinte érinteni sem mert évek óta. Elfogadom, hogy kaszálják, bár mindig nagy örömmel kacsintok rá amikor látom a világban.
Nekem a fotózás, navigáció, keresés, ApplePay, Banki cuccok ügyintézés amihez kell a teló. És utána fogom és zsebre vágom (elöl/hátul tempered glass) Nagyon szeretem
-
Wajk
addikt
sziasztok, éjszakai fogyasztásnál figyeltem meg, hogy ha mind a két vonal aktív akkor ~1%/óra a merülés, ha Telekom vonalat kikapcsolom akkor ugyanúgy ~1%/óra, ha viszont a Yettelt lövöm le, akkor ~0,5%/óra a merülés. Ami nem hangzik soknak, de egy napra vetítve 12% vs 24% menne simán a levesbe amit ha lehet elkerülnék. (Az összes YT videón végigmentem, beállítottam/csekkoltam mindent amit találtam, a merülés ua.)
Jelenlegi állás: Yettel fizikai Sim és Telekom E-Sim
Arra gondoltam, hogy mivel egy kb 7 éves Telenor Sim-em van, azt cserélem egy újra, hátha megoldja. A másik ötletem, hogy Esim-re cserélem egyből. Ezzel kapcsolatban van esetleg valakinek tapasztalata? Járt hasonló cipőben?
A főkérdés: Yettel új fizikai vagy E-Sim?
Előre is köszönet!iPhone 13 Mini 256GB | RT-AC65P - SWRT B5.1.7 - M3 2TB
-
-
Wajk
addikt
válasz vargalex #262707 üzenetére
VoLTE ki/bekapcsolás volt látom, de VoLTE kikapcsolva hagyással még futnék egy kört. Nagyon VoLTE hiba gyanúsnak tűnik...
ismeretségi körömbe is sajnos tapasztaltak hasonlókat, ezért a feleségem iPhone-ját hagytam is 14.8-on...
[ Szerkesztve ]
-
Wajk
addikt
válasz h1ght3chzor #259007 üzenetére
Valószínűleg ez még az iCloud outage utóhatása...
-
Wajk
addikt
válasz tuzpenge #258560 üzenetére
Köszi srácok, kár
#258563Razzul: az "aláírás" modelleként eltérő, azaz az adott modellhez a legutolsó megjelent mindig alá resz írva.
Nekem az nem volt tiszta, hogy ami nincs aláírva arra Downgrade-elni nem lehet vagy Upgrdaelni sem. Úgy tűnik az utóbbi sajna...
-
Wajk
addikt
frissítem a kis SE-t. iOS15-re nem szeretném még semmiképpen, hanem 14.8-ra gondoltam, de akkor felmerült a gondolat, hogy feltenném előtte az iOS 13.7-et. Hátha azzal jobban ficánkol még.
Mivel most még iOS 10 van rajta ezért gondoltam, hogy iTunes-szal fel tudom rá tenni, mivel nem downgrade. Jól gondolom? Vagy már nem fog menni?iPhone 13 Mini 256GB | RT-AC65P - SWRT B5.1.7 - M3 2TB
-
Wajk
addikt
Igaz, hogy Kínából van a statisztika, de annyi jót írtak a 13 Mini-ről, hogy nem gondoltam ennyire lenyomják szegényt. Kíváncsi leszek a nemzetközi statisztikákra.... de valószínűleg újabb Mini modellről egy ideig csak álmodni lehet majd. Forrás
-
Wajk
addikt
válasz szabonagyur #255718 üzenetére
Tapasztalatod van? Jól bírta a maga korában, persze nem a folyamatos 3D Gaminget... Köszönöm a bizalmat, de ez az eredeti, gyári akksija. De elhiszem a kételkedést, mert én is olvasom a sok akksicserét, de ez van. nekem kb az elejétől hozta az iOS szerinti 4+ óra használatot, mondjuk akkor még többet játszottam. Mostanában már nem nagyon, ezt most lőttem neked. Nem egy durva használat, de nekem hozza amit kell, kb két naponta töltöm... Mail, fotózás/videózás, bankolás, Youtube, FB, Messenger, Viber, Folyamatos kapcsolattartás a gyerkőcök miatt is, HotSpot...
[ Szerkesztve ]
-
Wajk
addikt
válasz ferikek #255712 üzenetére
ez azért érdekes persze, bár az is ezzel kapcsolatban, hogy én spec nem tudom hány százalékos akksim, mert iOS10 van rajta. de nem csinál hasonlókat pedig van, hogy 5%-ra is leengedem és feltölteni 90%-ban 100%-ig szoktam. Semmilyen hektikus működést nem csinál, pedig 2016-tól napi használatban, fő telefonnak van nálam (gyári akksi). Még hozza a 4óra SoT-ot a saját használatomban. Ez azért elég érdekes.... amikor majd nyugdíjjazom majd rátolok egy új iOS-t hogy mit mutat az akksira (de nem csodálkoznék, ha az új iOS-ek is bekavarnak az akksi működésébe?!)
most jelenleg 21%on van
használat: 4h 15p
készenlét: 41h 41p[ Szerkesztve ]
-
Wajk
addikt
válasz pergabb #249097 üzenetére
előtte néztem meg a videót, hogy posztoltad. Érdekes, hogy mi kiszúrtuk, a maximalista Apple-nél meg senki? Szerintem elég csúnya baki. Kíváncsi leszek pár nap múlva javítanak-e ezen a videón mert ez szerintem kicsit azért fail...
-
Wajk
addikt
válasz Noukoum #248461 üzenetére
eddig szerintem "érthető" volt, de a nagyoknál bejön az 1TB-s modell, emiatt akár logikus lehet hogy a 64-et dobják. de egészen máig 64-et erősítették meg mindenhonnan, szóval engem meglepett, de örülnék neki ha alapáron 128GB jönne...
-
Wajk
addikt
au, remélem is. égő az a 64GB már...
iPhone 13 / iPhone 13 mini: 128GB, 256GB, 512GB
iPhone 13 Pro / iPhone 13 Pro Max: 128GB, 256GB, 512GB, 1TBiPhone 13 Mini 256GB | RT-AC65P - SWRT B5.1.7 - M3 2TB
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest