- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Årpi
őstag
válasz
Oliverda #285982 üzenetére
"de eddig nem éreztem semmilyen jellegű fájdalmat, amikor a 120 hertzes kijelzővel szerelt"
Fájdalmat én sem, de már a Windows / Mac OS asztalon is észrevenni a különbséget akár egy egérhúzásnál is, nem csak játék közben. Ettől függetlenül vígan használom a Macbookot én is persze. Ahogy az is vitathatatlan, hogy 60 Hz iPhone-on teljesen más élmény, mint a 60 Hz Androidon. Ellenben a 120 Hz-re való ugrás is erőteljesen érezhető, lehet, hogy valaki erre kevésbé érzékeny, de én már soha a büdös életbe nem váltanék vissza.
"1:1-ben hasonlítgatni az androidos és az iphone-os vonal specifikációt micsoda?"
Kiragadva valóban nincs sok értelme, ellenben technológiai szinten miért ne lehetne? A kijelzőket nem oprendszerre gyártják Samsung, LG meg BOE barátaink. Ha low-budget iPhone-t (pl. az aktuális SE-t) hasonlítanánk össze a top kategóriával és ott lenne a 120 Hz hiánya, azzal nem lenne semmi gond. Az, hogy 400k-s iPhone-okban sincs, miközben fele, sőt negyed annyiba kerülő készülékekben meg igen és ez sokaknak szúrja a szemét, inkább jogos észrevétel, mintsem trollkodás. Szerintem. Főleg annak tekintetében, hogy a kijelzőt mindenki használja, a sokszor felhántorgatott, mocsoklassú MicroSD meg hasonló elavult dolgokkal ellentétben.
3GS óta aktív iPhone használó vagyok, Mac-em még régebb óta van, ha szerintem is alja ez a termékstratégia a "Pro" vonalra ráhúzva, akkor én is troll vagyok? Annyi minden megkülönböztethetné őket, acél vs. alu, sokkal jobb kamera, erősebb hw, amibe bele sem lehetne kötni. A gyors képfrissítés már nem ilyen sajna, én teljes mértékben meg tudom érteni, akik ezt kritizálják. -
tacsk0
aktív tag
válasz
Oliverda #285982 üzenetére
Te totális képzavarban vagy! Nem hasonlítottam össze OS szinten semmit semmivel. Egy megjegyzés volt, hogy egy low end kategóriás telefont is 90hz-el szerelnek! Mivel 2 éve 120hz panelt használok ezért be kellett mennem a media marktba hogy megnézzem milyen is ez a 60hz iphone esetén mert az ipadem 120hz a saját telefonom 120hz a céges 90hz. Itt jegyeztem meg, hogy ez vállalhatatlan. Mintha egy bmw-ből ülnék át egy daciaba. Szóval, hogy értsd annyira gyatra hogy útra kellett kelnem, hogy ezt a vállalhatatlan kijelzőt élőben megcsodálhassam és összevethessem a 120hz-et a 60hz el mert 2 év alatt elfelejtettem, hogy milyen is
Ettől függetlenül szeretem az alma
-
Årpi
őstag
válasz
Oliverda #285978 üzenetére
240 Hz-en tolom PC-n (előtte hosszú évekig 144 Hz), vígan elvoltam a 60 Hz-es iPhone-okkal a 14 Pro-ig, ahogy a 60 Hz-es M1 Airrel is. Ettől függetlenül elbagatelizálni a 60 Hz -> 120 Hz ugrást, illetve azt a tényt, hogy lassan már az alja droidos kategória is legalább 90 Hz-el jön, pont annyira trollság, mint amennyire ti azt gondoljátok, hogy tacsk0 trollkodik.
-
tacsk0
aktív tag
válasz
Oliverda #285975 üzenetére
Kezd érdekes lenni az okfejtés amolyan vergődés, hogy na akkor is baromság a 120hz viszont ha az érvelésedet követjük akkor megállhattunk volna a 3310-es nokianal. Nem, természetesen akkor nem szenvedtem DE mivel 2 éve 120hz panelt használok és az ipadem is tudja ezért igen nagy visszaesés lenne egy 60hz kijelző. Majd ha beruházol egy 120hz eszközre elég savanyú képet fogsz vágni a 60hz-hez!
-
tacsk0
aktív tag
-
sharp4
őstag
válasz
Oliverda #285945 üzenetére
Hagyjuk a hülyeséget, anno a Samsung Galaxy S2 korszakában, amikor kijött elsők között az Amoled kijelző, akkor volt probléma. Viszont, akkor a Samsung ingyen cserélte. Azonban! Ezek az új kijelzők már nem égnek be annyira könnyen. Ha meg mégis, akkor cseréltetni kell! 3 évente belefér, nem? Ha nem, akkor olyan készülékre kell váltani, amiben nincsenek ilyen lehetőségek. Elég már olcsójánoskodásból!
Nem sértésből írtam, nehogy valaki a szívére vegye. Nem kell leszólni azt, aki használja a telefonja funkcióit.
-
Mike81
senior tag
válasz
Oliverda #285945 üzenetére
Már mint ennek a kijelzőnek. Főleg ha nem változtatja a helyét. Előtte eddig egy kis kitérővel csak droidom volt, és egyiknek sem égett be a kijelzője az AOD miatt. De még az aksi és térerő ikon helyén sem. Mert elvileg azok is 1-2 pixelenként változtatják a helyüket. Itt meg az Apple fel is hívja rá a figyelmet hogy beéghet az aksi és térerő helyén. Akkor ebből én azt következtetem hogy itt nem fogja változtatni a helyét az állandó icon kijelzés (térerő aksi). Ebben mondjuk még fejlődhetnek. Meg pl az AOD-ot is megcsinálhatták volna úgy hogy nem aktív csak ha jön valami értesítés. De majd pár verzió után eladják hogy ők találták fel a spanyol viaszt
Amúgy szerethető a rendszer. Nem is akarom savazni mert egyik sem jobb már a másiknál szinte. A Face ID bitang jó. Nem hiányzik az újlenyomatos b@szakodás. De ez az AOD is olyan mintha csak össze csapták volna
-
Sza_Sa
senior tag
válasz
Oliverda #285902 üzenetére
Mennyivel egyszerűbb lenne, ha mondjuk be tudnám állítani, hogy csak értesítésre jelenjen meg. Meg diszkrétebben világítana, mert ezzel a fénnyel garantált a beégés.
Meg vándorolna a jelzés a képernyőn. Sorolhatnám…Áhh, van még mit tanulni Californiában az aod működéséről, kezdhetnék azzal, hogy megnéznek egy random Samsung S kat. telefont…
Vásárlás után fél napig használtam, aztán kilőttem a halálba. -
válasz
Oliverda #285875 üzenetére
Hát köszi, most megint költhetek, már el is kezdtem nézni az Apple Watch 8-at, és egyre több hasznát látom.
160mm csuklókerülethez a 41 vagy a 45mm méret ajánlott? Leírás alapján beleesik az ajánlott intervallumba mindkettőhöz, nem találok egy egyértelmű megkülönböztetést, hogy X méretig az egyik, onnantól inkább a másik a jó.
-
Mike81
senior tag
válasz
Oliverda #285790 üzenetére
Szia!
Köszi a tippet. Már nézem is. Amúgy nem vagyok egy megrögzött Google fan. Pl a térképet alapból utálom. Legtöbbször Waze-t használok de alig várom hogy élesben kipróbáljam az Apple térképét.
Update. Már ki is próbáltam. Ez így tökéletes lesz nekem. Ezer köszönet -
KubanitoS
veterán
-
gyapo11
őstag
válasz
Oliverda #285615 üzenetére
Lehet. Az is lehet, hogy erről is van info a logban, több mint 3800 sor, a battery szó 122 sorban szerepel. Csak nehéz kitalálni, hogy melyik sor mire vonakozik.
Van egy ilyen:
<key>com.apple.power.battery.OriginalBattery</key>
<integer>0</integer>
Ez akár utalhat arra is, hogy nem origi akku van benne. -
burgatshow
Topikgazda
válasz
Oliverda #285613 üzenetére
Nem teljesen:
- iPhone 12/13 mini + MagSafe = 12W
- iPhone 12/13/14 Pro/Max + MagSafe = 15W -
burgatshow
Topikgazda
válasz
Oliverda #285603 üzenetére
Miota van Apple MagSafe az iPhone-hoz azzal toltom (pedig ugye ott megvan a 12W - minim volt/van), nem vettem eszre, hogy jobban amortizalodna mint ugy egyebkent. A kocsiban melegebb szokott lenni neha a telefon CarPlay hasznalata kozben mint a tolton.
Szoval ez a melegedes tema is tul van lihegve. Azt nem mondom en se, hogy nem “karos” de ha akksi elettartamra nezem kb. kerekitesi hiba.
-
esbii22
őstag
válasz
Oliverda #285601 üzenetére
Semmi hátrányom nem volt belőle hogy vezeték nélkül töltöttem. 2 év után 83%-al cseréltettem akkut kb 500 ciklussal. (csak a Dual SIM miatt, sokat telefonálok a cégesen, egy simmel hozta az egy napot 4-5 óra kijelzőidővel) Miota megvan a telefon azóta így töltöm. Én biztos nem fogom figyelgetni meg napközben 5w-al tölteni. Mivel tudtam már az elején hogy 4 évre tervezek vele ezért az akksicsere úgyis be volt kalkulálva.
Btw tényleg jó lenne már kivennie ezt az akkuszázalék kijelzése Apple-nek.
-
válasz
Oliverda #285585 üzenetére
14PM-et megjelenéskor vettem, először 100 ciklussal dugtam a Coconutbattery-re, akkor is még 103%-ot mutatott. Most 133 ciklussal is még 102% (101,6), tehát fogy az, csak gyárilag túlméretezve van az akku. Hogy milyen mértékben, az változó készülékenként, nincs két egyforma akku, de ezt tudjuk.
-
Zsolt,72
Topikgazda
válasz
Oliverda #285585 üzenetére
Jól saccoltál: 127 alkalom volt eddig. Életvitelemből fakadóan, gyakran csak 1-3 Wattos töltést kap, mert PC USB kimenetéről táplálom, amikor amúgy is gépnél vagyok órákon át.
Lehet, hogy ez is számít...Ellenben eddig nem tudtam a kb. +2% adatról, viszont el tudom képzelni, hogy így legyen. Ma is tanultam valamit.
-
Zsolt,72
Topikgazda
válasz
Oliverda #285582 üzenetére
Igen, a magam részéről ezeket az infókat eléggé tájékoztató jellegűnek gondolom. Amúgy már az enyém is szemmel láthatóan merül, ha töltés nélkül navigálok vagy nézek videót.
A visszajelzés is elég hektikus: 100-40% gyors zuhanás, 40 alatt lassabb és 3% kijelzésről nehéz lemeríteni. A múltkor teszteltem, mert amúgy kerülöm a teljes lemerítést, és 3 százalékról cirka 2 óra alatt "döglött meg", WI-FI-s zenehallgatással (inaktív kijelző). Szóval semennyire sem egyenletes a merülés, vagy annak kijelzése.
A 13-as iPhone-om pedig ősszel vettem és (szerinte) még mindig 100% a kapacitás. Ez nyilván nem így van, emiatt nem is tekintem mérvadónak.
"ennyit még ráköltök majd" Ez nekem is eszembe jutott, mert amúgy amire használom, arra teljesen OK a másod-telefon 6S.
-
törölt tag
válasz
Oliverda #285485 üzenetére
Nálam nem működött, magyar régió és angol nyelv a telefonon. Csak iOS 16.4 után jött fel a visual look up, hogy mégis milyen virág van a képen. Itt lehet nézni amúgy miről maradunk le:
iOS and iPadOS - Feature Availability -
madgie
titán
válasz
Oliverda #285443 üzenetére
Tudom, magas labda, mert lassú vacak, de a Lightning kábelből legalább csak egyfajta van. USB-C-ből azt se tudom hirtelen, hány darab van a hátizsákomban, mert pl. a DJI gimbal csak a saját lassabb kábelét szereti, a PD kábellel el sem indul, a régebbi Huawei telefonom normális sebességgel csak a saját “lila” kábelével tölt, az egyik fényképezőm megint más kábelt szeret, a külső SSD-k kábeleit nyilván egymással sem cserélhetem fel, mert akkor nézegethetem a 80 MB/s írási sebességet…
Sajnos óriási katyvasz az USB-C.
-
burgatshow
Topikgazda
válasz
Oliverda #285436 üzenetére
Ez szerintem az a fajta maszlag, ami jól hangzik csak kevés esetben válik igazán valósággá.
Nem tudok most olyan élethelyzetet mondani (pedig 10 éve Apple eszközöket használok), hogy ne tudtam volna megoldani eszközeim töltését. Tényleg. Bárhol voltam, egy Apple kompatibilis (jó a 30 pines csoda csatlakozót ne vegyük ide, de mondjuk mióta van Lightning) kábel volt elfekvőben.
-
Gubu0101
veterán
válasz
Oliverda #285381 üzenetére
En hasznalom minden gond nelkul.Reggel 6 kor szoktam felkelni kb 4-5 korul tolti bele a maradek 20%-ot.12 pro-t optimalizalt nelkul hasznaltam,meg ossze-vissza toltotogettem 1 ev alatt 15%- ot esett a kapacitas.14 PM-ra most figyelek optimalizat stb. az meg igy fel ev elteltevel is 100%.-os.Lehet nincs ezeknek hozza koze,de lehet van passz
-
kakuk.tamas
addikt
válasz
Oliverda #285373 üzenetére
Az optimalizált töltéssel lesz a gond 80% vagy afelett picivel fagy be a rendszer, hajnalban, amikor nem használja az ember. Valszeg elszámolja magát valahol a rendszer és nem tudja, hogy mit kellene csinálni, de a másik folyamat meg mondaná, hogy mi az oké.
Szerintem kapcsoljátok ki a javításig az optimalizált töltést próbaképp.
-
adika4444
addikt
válasz
Oliverda #285353 üzenetére
Nekem a 13 Mini szórakozik azzal a 16.4 óta, hogy ha a VLC-ben megy netrádió, akkor ha Safari-zok vagy bármit kattintgatok, csontra fagy a telefon és pár másodperc után kiüti a VLC-t, aztán megy minden tovább. Ezt már a gyári zene APP-pal is eljátszotta, de csak egyszer. amikor viszont csontra fagy teljesen kimerevedik, a főoldalra nem lehet kimenni, hangerőszabályozás nem működik, kijelzőt nem tudom lezárni, némító pöcök sem rezgeti. Szóval olyan 5--10 mp-re semmire nem reagál.
Elég bosszantó.
-
válasz
Oliverda #285365 üzenetére
Igen, gyanús hogy ugyanennél a verziónál jött elő, és akkor az baj ha a mostani frissítésben benne maradt.
Eléggé bosszantó, mert idős, beteg családtagok miatt van hogy éjszaka azonnal mennem kell ha hívnak telefonon (mostanában havonta 2-3 alkalommal). Csak az a mázli hogy cellular watch-om van így ha a telefon kikapcsol akkor azon még csörög, de ezt nem mentségként írom, ez azért nem megoldás. -
válasz
Oliverda #285353 üzenetére
Tök ugyanígy jártam vagy 2 hete, csak vezetékes töltővel (a gyári Apple kábel). Valamikor éjszaka megfagyott a telefon a töltőn, annyi hogy nem volt lemerülve. Ki volt kapcsolva és nekem is csak a kényszerített újraindítás működött. Annyi töltő és volt benne, amennyi a grafikon szerint a töltőn való lefagyáskor volt.
-
Blaise
veterán
válasz
Oliverda #18976 üzenetére
Weben nem elérhetők a képek.
Ha Windowsra akarod őket leszinkronizálni, akkor tedd fel az iCloud Control Panelt
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- OnePlus 12 5G 256GB 12GB RAM
- iPhone 16 Pro MAX 512 GB, Kártyafüggetlen - Makulátlan állapot! + AJÁNDÉK TOK - 3 ÉV GARANCIA
- Eladó egy Samsung a36 5g 8/256 GB samsung alle 2025/05/24 vásárlás
- iPhone 12 128 GB Éjfekete - 85.000 FT
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i7-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2192, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3040, 96% Akkumulátor
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 - 17.3" HD+ Intel 6305 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest