Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
formula01
senior tag
válasz
Tibiajax #302744 üzenetére
Szerintem ránézésre ez az átlátszó szélű fólia, ezzel nem lesz nagyobb a káva, csak szimplán ha oldalról akarod végigsimítani, pl visszalapozni, főleg tok nélkül, vágni fogja az ujjad, én kb 5 percig bírtam ezt a fóliát elviselni.
A fekete szélű Spigen, na az kiér jobban a szélre, tokban pl észrevehetetlen, tok nélkül alig észrevehető, de ahogy mondod, letakar körbe a kijelzőből egy szemmel látható darabot.
Torras fólia az 1, amiről nem hallottam negatívat, de azt még nem volt szerencsém kipróbálni.
Viszont nehogy már attól legyen igénytelen vki, hogy félti a telefonját. A fóliát pl. én se bírom elviselni, most 15 Pro-nál próbálkoztam 2 Spigennel is, itt se bírtam, de pl 1 szolidabb tok nem csak védi a telefont, de akár a fogása is kényelmesebb lesz, mint csupaszon, bármennyire jó az anyaghasználat.
Pl. nekem a gyári szilikon tok tapintása baromira bejön. Az más kérdés, hogy mennyire lesz majd tartós.
-
-
cross56
senior tag
válasz
Tibiajax #301799 üzenetére
Ugyanígy voltam mint te, nagyon vártam a telót, de az előzetes hírek eléggé elvették a kedvem. De miután kijött a 17.0.3-as frissítés, láttam egy cikket meg videót, hogy mennyit javult utána a telefon, úgyhogy még is megmertem venni. Első két napban még futottak a háttérben mindenféle folyamatok a régiről átköltözés miatt, de azóta tényleg nem melegszik a telefon. Nem fagy le, nem lassú. Úgyhogy szerintem nyugodtan vágj bele te is, nem fogsz csalódni
-
-
válasz
Tibiajax #298810 üzenetére
Rohadt nehéz? Konkrétan XS-ről (ha jól értettem neked is az van) váltottam 14Pro-ra, egy hete, és ez a "rohadt nehéz" dolog fel sem tűnt. Na jó, oitthon összemérem majd őket megooint kézben (még megvan az XS, kutyának sem kell, pedig teljesen jó cucc, de mindenki el van hülyítve azzal, hogy a legújabbat kell megvenni, és egy 5 éves teló már elavult - hat az XS nem az még)
-
-
-
sgeza
veterán
válasz
Tibiajax #298311 üzenetére
Azt nem a waze téveszti össze. Olyan közel vannak egymáshoz, hogy ha nem azon mész, amelyiket ő mondja, akkor ilyen kis különbséggel nem feltétlenül tesz át a másikra, gondolván, hogy te azon mész, amelyiket mondta. Mindazonáltal szerintem elég hamar átteszi, mert azért idővel rájön, hogy te stabilan a másikon mész.
-
Major Lion
senior tag
válasz
Tibiajax #298179 üzenetére
En egy ideje mar Apple Maps, Google Maps szereti valtoztatni az utvonalat, nem egyszer megtortent hogy kivalasztom az utvonalat majd azt veszem eszre hogy nem arra visz mert talalt egy fel perccel rovidebbet, az meg nem erdekli hogy keresztul visz akar a legszarabb utakon, akar lakoovezeten stb..
-
PACSA75
őstag
válasz
Tibiajax #298179 üzenetére
Nekem mostmár jobban bejön az Apple felé navigáció, mint a Google.
Előnyök:
1. Már tudja a sebességlimiteket és folyamatosan mutatja
2. Bemondja a fix traffipaxokat (sajnos néha miután már elhaladtam mellette)
3. Lehet már jelenteni útveszélyt, dugót, stb... és figyelmeztet is
4. Apple watchal nagyon fasza, mert az óra jelez (hang + rezgés), ha letérő, vagy fontos irányváltás következik. Ez autópályán nagyon hasznos, mikor 100 km után elbambulsz, és különben elfelejtenél kihajtani😁.Hátrányok:
1. Pontos címet kell beírni. Ebben jobb a Gmaps, mert ott elég cégnév, vagy egyéb kereső azonosító.
2. A magyar beszéd néhol gagyi. Pl " hajts fel az M1 autópálya autópályára, stb...Szóval sokat fejlődött, én már 80% ban azt használom. Valahol a Waze és a Gmaps között van a jelenlegi állapota.
-
törölt tag
válasz
Tibiajax #295140 üzenetére
Nem értem mi a problémád. Az a baj aki nincs "lázban" a visszaszámlálásodtól és az is baj aki bétázik? Hát utóbbi legalább tényleg teszteli az újdonságokat. Mivel a szoftver rész gyakran fontosabb és nem csak az új készülékeket érinti, több embert érdekel egy-egy új feature.
Hardver: hónapok óta sejteni a pletykák alapján Pro esetében titánium lesz acélkeret helyett, hova ugorjak, egyébként sokan direkt kerülik a pletykákat, mert úgy jobb nézni a bemutatót. Őszintén USB-C kicsit túl van lihegve, hiszen AirDrop és iCloud mellett sokan évek óta össze se kötik a telefont számítógéppel és wireless töltik. (annyiban jó USB-C legalább újabb pipa az Androidról váltóknak a kössünk bele az iPhone-ba listán)
Érdekes amúgy mennyit piszkálják emiatt az Apple-t, miközben ők voltak az elsők között elindítani az USB-A forradalmat a színes iMac gépekkel, majd később elsők közt laptop amin csak USB-C. iPhone esetében pont nem volt még kész, ezért kellett tíz évre a Lightning. (aminek szerintem a fizikai kialakítása sokkal jobb és szerintem annak idején a többi gyártó micro-USB volt a zsákutca, nem a Lightning, de mindig az Apple kapja az ívet, hiába az egyik legkörnyezettudatosabb gyártó)
Az érthető az EU miért akar egységes portot, de akkor minden cégre vonatkozzon. Például több tízezres egereket árulnak cégek, amin ugyan USB-C port van tölteni, viszont a wireless dongle ami a számítógépbe megy, az még mindig USB-A, hát csomó új laptophoz így már nem jó, csak imádkozz bluetooth-on keresztül normálisan fog működni és akkor a dongle csak e-szemét. Vagy külső HDD mi van a dobozban: USB-A cable (5Gbps), USB-A to USB-C adapter.
Egyébként az is igaz, hogy sokan az új iPhone széria 2. kiadását várják jobban, ahogy a 13-ban kipofoztak több dolgot a 12-es készülékhez képest.
-
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
Engem az új kamera lázba hoz, de a bukszát nem nyitom meg rá. Az idei iPhone 15 is csak egy köztes modell. Majd a jövő évi modell fog igazán izgatni, amikor új sorozat kezdődik. Jobbat mondok! Az utána jövő, tehát az iPhone 17 lesz igazán érdekes, mert úgy tudom, hogy minden generáció második tagja szokott jobban sikerülni, mert abban javítják az előd hibáit. Utána megint csak ráncfelvarrásokat az újabb generációig. Én így nézem.
Tehát, nálam a legközelebbi telefon vásárlás olyan iPhone 17 magasságában várható. Addig meg cserélem az Asus ROG-ot MacBook lehetőleg Pro-ra vagy a nagyobb Air-re. -
markknight
veterán
válasz
Azért mert nem nagy durranás ám amit leírsz. Villám USB-C? Szerintem úgy 3 éve nem dugtam be a telefont gépbe és sokan vannak így. A faltól-falig kijelző meg ízlés dolga, aki tokba teszi annak szerintem teljesen mindegy, a súlyra meg.. nem is tudom
Amíg notcht nem redukálják kb nullára, addig nem nagyon tudnak engem lázba hozni.
-
-
markknight
veterán
válasz
Tibiajax #293160 üzenetére
Majdnem jó példa az TV-s vonal, ám azt fontos látni, hogy egyiket csak nézed, másikat meg nyomod. Ha a káva túl vékony, akkor bizonyos helyzetekben akarva - akaratlanul is megnyomsz dolgokat. Persze, ránézésre szép ez az egész, de engem ez a notch meg dynamic island még mindig jobban zavar.. gáz, hogy ott egy lyuk. De nem csak iPhone-nál, Samunál is olyan mintha valaki átlőtte volna.
Az ilyen karosszéria, új csatlakozó, meg kamu nagyobb battery.. én már ezekre nem gerjedek. Hallottam már ezerszer.
ha mindezt összerakják, a mindenben eddiginél jobb elemet, a faltól falig 120hz-cel, és 200gr-nál kevesebb súllyal, akkor megkapjuk az eddigi valóban legeslegjobb iphone-t.
Így leírva keményen hangzik, de amúgy humbugMinden évben az aktuális iPhone a legjobb, így vitatkozni ezzel az állítással nem is tudok
-
Zsolt,72
Topikgazda
válasz
Tibiajax #292926 üzenetére
Mindkét céget felkérte az Apple, hogy fejlesszenek ki egy keret nélküli megoldást. A téma tehát náluk is terítéken van, innentől a koreaiak térfelén pattog a labda.
Forrás:
The Elec: teljesen eltüntetné az Apple a kijelző körüli keretet -
Fritz Teufel
addikt
válasz
Tibiajax #292926 üzenetére
Az Apple éppen erre kérte a Samsungot, hogy ezt oldják meg. Az az Apple elképzelése, hogy a kijelzőnek a body adja a keretet, körben teljesen vissza lenne hajtva. Ez még évek kérdése. Jelenleg az a megoldás, hogy két oldalon lehajtják a kijelző, ahogy a Samsung most csinálja és amit én annyira megutáltam. A hátránya az, hogy a kép torzul, a színek torzulnak, és még a fény is megtörik rajta.
Fel van adva a lecke, de ha ez a terv, akkor meg kell oldani.ui.: az kimaradt, hogy ne legyen kamera lyuk vagy pasztilla vagy mi. Mindent a kijelző alá kell tenni
-
válasz
Tibiajax #292234 üzenetére
Ha nem jelentek meg a névjegyek akkor sajnos nem az iCloud fiók névjegyzékét használtad (így az iCloud.com-on sem látszódnak), hanem a telefon névjegyzékét, és csak a backup tartalmazza. Tehát az iCloud fióknál nem volt bekapcsolva a kontaktok. Így a kontaktokat csak a telefonmemória tárolja, és így nem a fiókból tölti le, hanem a készülék backup tartalmazza. Esetleg próbaképp annyit tegyél meg, hogy hátha mégsem így van, hogy az iCloud fióknál kapcsold be a kontaktokat (Beállítások / neved / iCloud / -> az iCloudot használó appok, összes megjelenítése -> kontaktok). Ha mégis ott voltak tárolva akkor megjelennek.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest