- Mobil flották
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- One mobilszolgáltatások
- Kikristályosodik a Razr 60
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
jack982 #336133 üzenetére
Az Apple nem gyárt kompakt, pehelykönnyű GaN töltőket. De árul ilyeneket külsős gyártóktól.
Ha kicsi és kompakt töltő kell, nincs más választásod.
Igazán nem értem ezt a hisztikézést ezen, semmire nem jó azon kívül, hogy valamilyen vélelmezett szegényszagra hivatkozva fillérb*szással vádoltok másokat, miközben figyelmen kívül hagyjátok, hogy nem mindenkinek az ár számít, de az, hogy ne kelljen már egy téglát cipelni az igen.
-
pergabb
senior tag
válasz
jack982 #335699 üzenetére
lefotózol egy lapot, tényleg ilyen a szélén amúgy, ez a kép is onnan van kivágva, lessed meg a saját mobilod
viszont erős fókuszmező elhajlás van, így nem egységesen homály a kép szélein, ha nem néha visszatér az élesség.
#335700 Oldman2 nekem ilyen, mint fotós pont nem a telefonnal szoktam lövöldözni a szomszéd kiscicáját, de doksikra tökéletes lenne, viszont ez volt az első amit kiszúrtam, hogy mi ez a f*s, aztán rákerestem. Kutya is hol éles, hol nem, 13 pro maxról visszalépés a kamera.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
jack982 #334364 üzenetére
Duplán vagyok érintett, mert van egy kis cégünk, egy kis webshoppal, ahol van hagyományos Simple online kártyás fizetés és Qvik is, de utóbbit nagyon kevesen választják, pedig ha már eleve online fizetsz, egyáltalán nem bonyolultabb. A kártyás fizetésnél is bejön a 2FA, amit a mobilbankban le kell okézni. Ahol lehet, vásárlásnál én is a Qviket részesítem előnyben, örüljön az eladó is.
Meg emellett viszek egy egyéni vállalkozást is (fotó-videó) és a cégek jellemzően átutalással fizetnek, de van amikor magánszemélyekkel fotózásnál tök egyszerű lenne a Tap-to-Pay vagy a Qvik, helyben kifizeti, emailben kimegy a számla és mindenki megy aztán a dolgára. De a Qvikhez olyan bankokkal kéne szerződnöm, akik arcpirító költségeket gombolnak le minden másban (számlavezetés, kártyadíjak, deviza váltás, stb).
Most megnéztem a SumUp ajánlatát Tap-to-Pay-re és minden ingyenes, csak a tranzakciókért kell fizetni ~2%-ot, szóval a Revolut Business ajánlata sokkal vonzóbb (cserébe van számlavezetési díj, de folyószámlát és kártyát is kapsz, de egyelőre ez még Litván számla, nem magyar, szóval iparkodjanak a "magyarosítással").
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
jack982 #334359 üzenetére
A Qvik esetén kb 0,89% + 5 Ft díjat számolnak fel, ami kisvállalkozás esetén egészen biztosan olcsóbb, mint a hagyományos kártyás fizetés. Ha nincs elég tranzakciód, akkor 1,5-2% + 30-40 Ft is lehet a bankkártya tranzakciók díja és még ezen felül jönnek a terminál költségei. Ráadásul hiába AFR-en keresztül megy a Qvik, nem terheli átutalási tranzakciós illeték sem.... még.
Az idézett Revolut Business ajánlat amúgy elég hasonló a Qvikhez és ha mellé vesszük a jelentősen kedvezőbb bankolási költségeket, még a végén akár olcsóbb is lehet. Már csak az lenne jó, ha végre megnyitnák a fiókjukat Magyarországon (most tavaszra ígérik) és bekerülnének az AFR-be (meg lehetne igényelni HU előtagú magyar számlaszámot, ami a legtöbb vállalkozásnál kötelező).
-
-
-
Zsolt,72
Topikgazda
válasz
jack982 #333035 üzenetére
Persze, a pakliban benne van, hogy azzal is érkezhet, de nem túl esélyes. Egyrészt, ami tavaly ősz után jött le a sorról, az eleve iOS 18-at futtat, másrészt az Apple kifejlesztett egy kütyüt, amivel a csomagolás megbontása nélkül is lehet frissíteni a telefont. (Annak idején Mobilaréna hír is volt erről.)
-
szabonagyur
félisten
válasz
jack982 #333015 üzenetére
Attól függő a dolog szerintem, hogy az i15 meddig lesz elérhető újonnan, vagy i16 ára esetlegesen mikor kalkulálódik újra az új dollár-forint Apple féle logikában.
Egy érdekes példa amit beraktam máshova is:
Powerbeats Pro 2 135e HUF, Airpods Pro 2 115e Ft jelen állás szerint, 249 USD a apple.com-n mindkettő.
-
Garada
őstag
válasz
jack982 #332353 üzenetére
Kíváncsi leszek, ha igazak lesznek a pletykák azért az új SE elég erős konkurenciája lesz a 16-os alapmodellnek ár/érték arány tekintetében
- Lényegében ugyanaz a keret
- Notch vs Dynamic Island
- ugyanaz a képernyő és az alap 60hz-es képfrissítés
- ugyanaz a CPU
- ugyanannyi RAM
- ugyanaz a 128 GB-os alaptárhely
- Nagy eséllyel hasonló akkumulátor üzemidő mindkettő esetében
- Apple Modem vs Qualcomm (Ez majd elválik mennyire sikerült jól)
- ugyanaz az Apple AI
- kamera gomb hiánya nem feltétlen nagy érvágás
- extra kamera hiánya szerintem emészthető ha 300 dollárral olcsóbb leszAztán majd jövő héten úgy is kiderül végül ezekből mi valósul meg ténylegesen.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
jack982 #330520 üzenetére
Milyen meglepő, hogy az amerikai kormányt jobban zavarja, hogy egy kínai cég kémkedik az állampolgárai iránt, minthogy egy hazai.
Komolyan sosem értettem ezt a kettős mércét. Még mindig Kína az amely a nyugati szolgáltatásokat:
a.) Eleve letiltja az országban, ez a default hozzáállás.
b.) Csak akkor engedi be, ha közvetlenül a kínai titkosszolgálathoz van bekötve az adatközpont és a kínai kormány cenzúra előírásainak is megfelel és egy rossz szót sem lehet mondani Micimackóról. -
-
xhege
veterán
válasz
jack982 #323676 üzenetére
Ez nagyon régi vita itt a fórumon is. Én párhuzamosan használok egymás mellett 60 és 120 Hz-et. Egyáltalán nem érdekel ebből a szempontból melyik van a kezemben.
Ez én vagyok. Van itt olyan, aki hányni tudna a 60Hz-től. Mindenki másként éli meg ezért is jobb ezt személyesen kipróbálni. -
kchris78
veterán
válasz
jack982 #323676 üzenetére
Nem maga a 60/120Hz a zavaró hanem milyen a kijelző/a meghajtó elektronika... Meg lehet hajtani úgy egy kijelzőt hogy észre se vedd hogy 60Hz, kicsit az átmenetek lassúbbak, kevésbé legyenek négyszögesek a jelszintek... Tipikusan a régi CRT monitoroknál volt észrevehető a foszforréteg utánvilágítása miatt.. Ha 60Hzre volt hangolva akkor az is elment rajta (legelső noname 14" VGA monitor), de ha 90-120-Hz akkor ha lement az ember 60-ra akkor azt őrület volt nézni... (tipikusan a jobb pl EIZO Trinitron képcsöves monitorokon..)
-
-
SharpSA
veterán
válasz
jack982 #323643 üzenetére
Értem is ezt a véleményt, meg nem is. Pontosan hol érezhető? Görgetéskor. De közben ilyen olvassa is a szöveget az illető, vagy kigúvadt szemekkel figyeli a görgetett tartalom megjelenését? Én használok 16PM-ot, iPad Mini 6-ot, stb, amelyek képernyője ebből a szempontból 120 és 60 Hz-es. Persze, látom hogy melyik milyen, de azért messze van a katasztrofától és én például megállítom a görgetést, amikor olvasom a szöveget. Akkor meg tökmindegy, hogy hány Hz. De ahogy írjátok, mindenki próbálja ki élőben, hogy neki milyen, na meg állítólag a jövőre megjelenő készülékek mindegyike 120 Hz-es lesz.
-
november@
kezdő
válasz
jack982 #320680 üzenetére
Igazad van, – ezért lett már olyan opció, hogy csak a biztonsági frissítéseket kéred készülékhez mérten..
Plus: Nagyon odafigyelni arra, hogy ne évekig csak biztonsági mentés ből frissítsd a telót,hanem igenis
” beállítás új iPhone ként”Nem bölcs dolog sajnálni ettől az időt.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 64GB DDR5 500GB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Seasonic 750W
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E7280! I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD!
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- BESZÁMÍTÁS! Asus B360M i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650 XT 8GB ZALMAN N4 600W
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest