Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- uleFone Power
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr.Grincs
veterán
válasz
Pfiucska #291410 üzenetére
Ahogy xhege kolléga is írta a kosz miatt van. Szét kell szedni a telefont és belülről kifújni a koszt. Be kell a rácsot àztatni izopropil alkoholba, hogy feloldja a koszt ami össze van àllva a rácson. Sajnos ez jellemző az 1-2-3 éves telefonokra, hogy a beszédhangszóró ràcsa eltömődik kosszal… nagyon ritkàn halnak meg ezek a hangszórók….Takarítás kell neki aztán esernyő, lehet használni megint.
-
-
gyapo11
őstag
válasz
Pfiucska #289677 üzenetére
Mindenesetre nem szeretnék vitát generálni, már én is gondolkoztam rajta, hogy mit csinálnék ha fiatal gyerekem lenne és őszintén lövésem sincs..
Szerintem elég egyetlen dolgot megtanítani/belenevelni, hogy nem szabad hazudni. Ha ezt az elvet magáévá tudja tenni, akkor nem fog olyat tenni, amit kértek a szülők hogy ne tegye, mert amikor rákérdeznek azonnal lebukik, és azt nem szeretné.
-
-
vargalex
félisten
-
Skynet258
veterán
válasz
Pfiucska #264058 üzenetére
Minden objektív több lencsetagból áll. Ezek csiszolása/egymástól való távolsága miatt előfordulhat lens flare, ez úgymond fénytörés. Máshol láthattál már ilyet, autó szélvédőn is például. Olcsó objektívek rákfenéje is szokott ez lenni, szóval ha othonosabban mozogsz a fotózásban akkor ez nem egy újkeletű dolog. Annyi, hogy ahogy látom az iphone 12 szériára eléggé jellemző a dolog, legalábbis van rá találat bőven.
Utánakeresve amúgy volt akinek cserélték emiatt és az új készüléke jó volt. Mintha lemaradt volna gyártásnál az Anti-glare bevonat a külső üvegről, vagy nem tudom...
Ő például extrém szarul járt. -
válasz
Pfiucska #258794 üzenetére
2002-ben kaptam az első mobilom.
Ha az összeset nézzük a mai napig akkor az i13Pro valahol a 60-70. magasságában van,már nem tudom pontosan hányadik,már nem tudom fejbentartani.
Ennek a számnak 2/3-a okostelefon volt.
Sony,Huawei,Xiaomi (MI és Redmi),Samsung hegyek,Honor leginkább,meg 1-2 ilyen-olyan kínai moslék.
Mindig hajtott a “valami új kell” érzés,racionális érv kevés típus mögött volt.
A nőkkel is így voltam nagyon sokáig. -
válasz
Pfiucska #258791 üzenetére
A duplák közt váltottam droidra,aztán valahogy mégis vágytam vissza hamar,így újra az korábbi lett.
Ugye ezek a duplák akkor voltak amikor az adott széria volt a legújabb a piacon,ezért is lett újra ugyanaz a készülék.i4s-ből is volt 2 ugyanezen ok miatt,utána nekem az i5/i5s kimaradt,ahogy i7 után az X/XS,ezekben az években droidos voltam.
-
csaba1203
addikt
válasz
Pfiucska #258520 üzenetére
Pedig lehet...
Nemrég adtam el a 3 éves i7-em gyári 96%-os akksival és a napot végig bírta a munkahelyemen még. A 3 év alatt soha nem volt kikapcsolva éjjel repülő módban volt és felváltva használtam egy S10+-al. Soha nem hagytam 20% alá merülni éjjel sosem volt töltőn és ha elérte a 100%-ot vettem is le róla.
Szóval azért ha nem vagy hardcore user, akkor lehetséges ez.
Akinek kell a 7-8 óra SOT vegyen pro Max-ot magának azt javaslom. -
válasz
Pfiucska #258110 üzenetére
Akkor az a beállítás kéne neked, hogy engedélyezed neki a mobilnetet, de a Fotók opcióiban nem kapcsolod be a "korlátlan frissítéseket", így mobilneten nem tölt fel. Ha csak nézegetés, persze attól függ mennyi, úgy simán elég lehet, pláne úgy, hogy egyébként a képeket fokozatosan tölti le. Tehát ha nem nagyítasz bele a fotóba, csak a képernyőn jeleníted meg a teljes képet, akkor nem tölti le az egész képméretet, hanem csak a képernyőmérethez optimalizáltat.
-
-
bnorci71
addikt
válasz
Pfiucska #256323 üzenetére
nálunk cégnél is gyenge volt a térerő mondjuk nem annyira, hogy merítse a telefont, de IT jelezte a szolgáltató felé raktak fel a folyósókra valami erősítőket vagy miket, szolgáltató váltáskor az új szolgáltató ezzel kezdett. Szóval ha esetleg a cég is kérheti a szolgáltatót ilyenre
-
Pfiucska
aktív tag
válasz
Pfiucska #255998 üzenetére
A korabbi valaszokbol es a home office tapasztalat alapjan ugy nez ki, hogy Biatorbágyon az ipari parkban egy szemét a térerő és az szívja az akksimat. Hat ezzel sajna nem tudok mit kezdeni, repulo uzemmodba azert nem fogom rakni
de jo tudni h wifi/mobilnet/bluetooth nem igazan befolyasolja a dolgokat.
-
-
válasz
Pfiucska #255749 üzenetére
ha így teszed fel a kérdést, akkor már most mondom, hogy nem járnál jobban
csak pár dolog amiben együtt dolgozik az iphone, és azt nem tudja más OS:
- Handover
- iMessage / FaceTime
- alkalmazásokminden mást tud egy bármilyen másik laptop
más paraméterek, pl hogy "megéri-e" ne menjünk bele, arra vannak laptopos topikok
-
SharpSA
veterán
válasz
Pfiucska #255749 üzenetére
Felhasználó függő, de szerintem (legalábbis nekem ezek miatt is tetszik Windows-os géppel szemben a MacBook):
- telefon hívás fogadás, kezdeményezés ha mindkét készülék azonos hálózaton van (a hívást mindenképpen a telefon végzi)
- üzenetek (sms is) fogadása, írása
- fényképek lényegesen egyszerűbb kezelése (iCloud előfizetéssel)
- CTRL, azaz itt CMD + C (vágólapra másolt szöveg) azonnal használható a másik készüléken
- Safariban levő dolgok használata
- Jelszó kezelés (kulcskarika) működik oda-vissza
- és ami nem jutott eszembe…Egy szóval: ökoszisztéma.
-
bajaki
őstag
válasz
Pfiucska #255218 üzenetére
Ha előfizetés mellé vette (és kapott kedvezményt hűségidő aláírása miatt), akkor hiába van egy összegben kifizetve a telefon, ugyanúgy fennáll a veszélye a letiltásnak ha nem fizetik a számlát. Így gyakorlatilag csak akkor "biztos" a forrás, ha listaáron / dominóval vették.
-
Gáben81
senior tag
válasz
Pfiucska #252108 üzenetére
Én futó vagyok, volt régebben egy S3-am két évig, majd most S5 szintén két évig. Elvileg pénteken jön az S7. Jelenleg 87%-os az akku, úgy, hogy idén 3500 km körül futottam eddig, heti hat edzés, 1-2 órásak, fülembe mindig Airpods Pro ami erről szól, valamint résztávos edzéseken Garmin pulzuspánt csatlakoztatva.
ezeket csak azért mondom el hogy tudjál viszonyítani.Volt hogy túráztam a rekord 41 km, kilenc és fél óra és akkor merült le, idén tavasszal, ha új akkor biztos meg bírta volna tovább.
Mindennap este 6-7.00 felé teszem feltölteni, másnap délkörül 50-60 százalékon van, egy edzés és akkor estig pont kibírja.
Igazából nem nagy dolog míg fürdök addig is csak rácuppantam a bölcsőre, elég gyorsan tölt.Szóval elég hardcore módon használom.
-
válasz
Pfiucska #252067 üzenetére
Sokan használnak a mai napig Series 3-at,ami nem egy friss példány,hiába lehet még kapni most is újonnan.
Semmi bajuk,van egy kollégám akinek még egy lefelső S3-ja van (2017-ben vette),egy akkucserét leszámítva a mai napig elégedetten használja.
Nem egy villámgyors,de ezt csak akkor látom ha mellette az SE-met is nyomkodtam,amúgy teljesen rendben van.
Ebből kiindulva egy 2019-es hardverű (S5-é van benne,-ekg,-AOD) AW még pár évig teljesen jó lesz majd.Én még legalább 2 évet jósólok neki.
Az akku meg olyan dolog,hogy a töltésszám határozza meg mennyi idő alatt degradálódik le,de csak úgy magától nem nagyon szoktak elpusztulni.
Persze 2évesen már lehet aktuális lesz az akkucsere,ahogy a legtöbb telefonnál is,de ez csak egy saccolás,majd kiderül idővel. -
válasz
Pfiucska #251435 üzenetére
Jelenlegi periódus alatt 2,9GB szerepel,de én teljes korlátlanságot adtam neki (értsd felfelé is szinkronizál mobilneten).Korlátlan netem van,ezért nem érdekes nálam hogy mennyit használja,mindennek teljes hozzáférése van.
Amúgy a komplett adatforgalmam 81,6GB.Na ezért korlátlan a netem. -
válasz
Pfiucska #251408 üzenetére
A telefonon egy alacsonyabb felbontású verziót tárol,a teljes felbontású a felhőben van.
Amikor telón megnyitod nagyban a fotót akár megtekintésre,akár szerkesztésre (más appal is) akkor gyorsan betölti felhőből a teljeset.Szinte észre sem veszed olyan gyorsan megoldja ezt.
Teljesen mindegy hogy mobilnet vagy wifi a hálózat.
Viszont ugye ez adatforgalmat generál(még ha nem is sokat),tehát ezzel számolni kell ha kicsi a mobilnet adatkerete. -
válasz
Pfiucska #251288 üzenetére
Már kezdem elveszíteni a fonalat,illetve úgy 60. körül kezdtem el.Ennyi darab után nehéz számontartani,jegyezni meg nem jegyeztem sehol.
A sorszámmal tisztában vagyok,de a régebbiek közül sok pontos típusa már nem tiszta.Jobbára Samsung/Xiaomi/iPhone,pár db huawei,1-2 Honor,talán 2 LG,1-2 kínai csoda,plusz egy halom nyomógombos annakidején (Nokia,LG,Samsung,Sony-Ericsson,Siemens).
A 72db-ból sok db ugyanaz a típus volt,i4S-ből pl volt vagy 4db is.Volt olyan év amikor gyakorlatilag havonta cseréltem.
Az anyagi részét,főleg az elbukott összeget ne firtassuk,jobb nem belegondolni. -
-
Luser2000
addikt
válasz
Pfiucska #250840 üzenetére
Nem lehet módosítanom az életkort. Az ő fiókjából próbálva (mivel az egy Felügyelt fiók) azt írja, hogy kérje meg az egyik szülőt. Én az saját fiókomból a gyerek adatait azért nem tudom változtatni, mert ott meg azt írja, hogy a gyereknek (gondolom a felügyelt gyereknek) 13 év alattinak kell lennie. Kb. ördögi kör.
-
-
-
-
Krisztián980
csendes tag
válasz
Pfiucska #250657 üzenetére
hát most visszanézve a legtöbb képernyő időm ebben a hónapban 4 és fél óra de a napok 75-ban az 1-2 óra. Ez talán el is dőlt maradok a mininél. (A video nézés nem igazán releváns csak este lefekvéskor szoktam telefonon nézni bár ha zavaró lesz a kis képernyő akkor esténként marad az Ipad csak mindig elfelejtem feltölteni
-
válasz
Pfiucska #250616 üzenetére
Mi az aranyár?Mert mindenkinek más.
Mediamarktban vettem elsőnek a 12-höz Case and Pro magsafe tokot,szilikont,leginkább átmenetinek.
Nem túl vastag,mondjuk nem egy prémium tok,de teljesen jó volt (most is megvan),magsafe töltő a kocsiban is stabilan tartotta.2800ft,több színben is kapható: [link]
Az a fehér kör festve van a hátulján,az hajlamos kopni.
Felette van az ESR Halolock és az ESR Cloud Halolock,de ezek itthon bolttól függően 6-9e forint között mozognak.
Még feljebb 10-15k között ott vannak a Spigen magsafe-es tokjai (Ciel Cryl,Mag Armor,Crystal Hybrid Mag,Ultra Hybrid Mag,Tough Armor Mag).
Az apple szilikon már 18k-tól indul,a bőr meg ennél is drágább.
Spigen nem olcsó Magsafeben,de szerintem minőségben és árban az az arany középút.Amúgy lehet venni Magsafe kompatibilis gyűrűt is,ezt bármilyen tokra felrakhatod,természetesen kívülről.
[link] -
válasz
Pfiucska #250474 üzenetére
Amit láthatunk a képen az tegnap 17:44-től ma 17:44-ig lévő SOT.... Meg hogy közben feltöltötted reggel, de ettől még ebbe a SOT-ba a tegnap 17:44-től számolja, mert az elmúlt 24 órát mutatja mindig.
Szóval ha meg akarod tudni, mennyi a SOT-od, akkor nézd majd meg holnap reggel 8:48-kor, úgy, hogy közben ne tölts rá.NemMo: Nem, nem nullázza, elmúlt 24 óra az nem az éjjféli nullázás, nagyon nem!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Premier előzetest kapott a Snufkin: Melody of Moominvalley
- BMW topik
- Hobby elektronika
- PlayStation 5
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- További aktív témák...
- iPhone 14 - 128Gb Fehér
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 11 Pro Max 64Gb 100% Akkumulátor Újszerű állapot
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Apple iPad Mini 16GB / normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Bomba ár! HP Pro X2 612 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD Touch I CAM I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy S22 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest