- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
Új hozzászólás Aktív témák
-
TCr
veterán
-
Laza...
addikt
Pipo x7 megerositve, nalam masfel eve megy hiba nelkul, egy radugott vinyoval gyak. 0-24h-ban. Most keszulok venni egy masikat is, a legjobb pc-s "befektetesem" eddig ez a cucc
Az uj kiszemelt ez: [link]. Pont annyinplusz van benne,amit hianyoltam a pipobol: 4/64GB ram/rom, ac wifi, gigabit lan. Bonusz a kamera, beepitett mic, 4x usb 3.0
-
-
interstate76
addikt
Nekem a külső vinyóhoz volt külön egy 2 amperes tápom, a wintelhez 3 amperes van, úgy dobálta el folyamatosan (de én sem mértem ki egyik tápot sem).
Ami viszont már tényleg durva: kipróbáltam az előző hsz-emben linkelt AC Ryan cuccal, és azzal is eldobta, pedig ha az nem adott 2 amperes kakaót a vinyónak, akkor semmi! Korábban egy 3,5"-es, 1 TB-os, SATA vinyóhoz használtam, hiba nélkül, most meg egy 2,5"-es, 500 GB-os, szintén satás hdd-hez kevés? Érthetetlen!
Most már volt több vinyó, több, különböző házban, több, különböző kábellel, AC Ryan csatolóval, és ha bedugom a vezetéknélküli egér és bill. vevőjét és elkezdem használni, akkor előbb-utóbb vinyóeldobás a vége, mindegyik variációnál. Én itt feladtam.
Remélem, egyedi a probléma és csak engem érint, ill. megszűnik, amikor újrahúzom a windowst vagy ha lecserélem linuxra.
-
kukszi1
tag
Mike88: Nem adtam el a Meego T01. Nincsenek melegedési gondjaim mert nem kinzom crome böngészővel nem játszok le vele 30gb filmeket. A külsö vinyot dugom a tv-re. 63-76 fokra megyfel a proci ha online nézek filmet 2 órát. Nem szabályoz le nem lassul be. Eladni azért akartam gyorsan mert olcsobban jöttek ki a T02 modelek. Váltani akartam. De ha más nem megmarad tartaléknak ha jövőre veszek egy T07.
-
-
-
A tronsmart majdnem jó, de nem passzív. Egyébként jó lenne minden téren, olcsó is. De lehet megoldható lenne passzívvá tenni. Ennek a gépnek még utánanézek.Sajnos nem bővíthető a ram egyikben se.
A voyo akkumulátora nekem felesleges, és kevés az usb port.
Köszönöm a tippeket! A brix meg már túl drága. -
satmen
tag
Köszönöm a segítséged! Igen tartok a különféle ötletektől, -aminek eredménye nem egyértelmű- mert már pont eleget küzdöttem a Windows "magyarításával" is. Utána meg ez a boot választó eltűnés. Szeretek ilyenekkel bíbelődni, de most már kicsit kezdek besokallni. Nem vagyok benne biztos, hogy a felhasználónak kellene ezekkel küzdenie. Két hete, -amióta megvan- mókolásra megy el az az idő, amikor használni szeretném.
-
interstate76
addikt
Azt hiszem, ezt zoltan6-nak akartad címezni, ő írta hogy a melegedés miatt passzolta le. Mondjuk az enyém is eladás alatt van és én sem barkácsoltam.
-
Daffchy
őstag
Nem fele akkora a Te bordád, hanem vagy 10-15x nagyobb, az a nagy 5770-es az az alján van (gyárilag volt ott egy fél centi vastag gap pad ami a gyári ház aljára tapadt és oda raktam rá, elég sok hőt átvesz az a pad, és ha már ott volt ráraktam a kallódó VGA bordát.), nem a SoC-on rajta, azon egy 6 mm vastag borda van mert más nem fért oda ami a rendelkezésemre állt.
-
aelod
veterán
Remek. Most szereznék be egyet belőle és érdekel minden infó vele kapcsolatban.
Zene hallgatásra 5.1-re kötve mennyire élvezhető a minőség? Vagy inkább érdemesebb lenne egy usb-s külső hangkártyát beszerezni?Illetve még annyi, hogy chrome alatt az fb játékok (asszony nagyon tolja velük) mennyire élvezhetőek. Gondolok itt pl. az angry birdsre és társaira.
-
atillaahun
veterán
Ezt most nem egészen értem.
Azt feltételezed, hogy a Geekbuying-nál - aki 3 hétig hitegetett és tartotta vissza a pénzemet, úgy hogy én in stock vásároltam tőlük - az eBay-es eladók még jobban be fognak húzni? Ennél jobban már hova?(#1624) interstate76
Te mondtad, hogy gyémántos eladótól érdemes venni. Ennek van 17k értékelése és 99.6%-os. Ezzel mi a baj?Amúgy meg az volt az eredeti kérdés kitől vegyünk, nem az hogy kitől ne.
-
interstate76
addikt
Streamnél a külső felirat kezelésével volt gondja, mert akkor újra kell kódolni a filmet (ez számomra új infó volt), amit nem bír a Wintel W8.
A 35 GB-os filmet felirat nélkül könnyedén streameli, ott a Wintelen való lejátszással volt a gond: csak 6-7 percig bírta. Egyébként nem is erre való egy ilyen dobozka, csak tesztjelleggel eresztettem rá a cuccot. Viszont amikor LAN-on keresztül játszottam le (laptopon, ill BD Playeren), akkor szépen ment, nem okozott gondot neki.
-
Zoolika87
csendes tag
Köszönöm a plusz infót mindkettőtöknek!
Most ennek kapcsán botlottam bele, neki még van külön töltője:
http://www.geekbuying.com/item/PIPO-W3F-10-1-Inch-Win-8-1---Android4-4-Dual-OS-Tablet-PC-Intel-Z3735F-Quad-Core-1920-1200-IPS-2GB-32GB---Black-343231.html
Engem speciel egyáltalán nem zavar, de ha ezek az OTB-elosztók ilyen megbízhatatlanul működnek, akkor erre esik a választás, hiába gyengébb valamivel. Már csak továbbra is az a kérdés, hogy a nekem szükséges program hogyan futhat rajta. -
windlord
őstag
Mi a borzasztó kolléga?
A minél nagyobb felületen történő hőközlés?Thermal pad, vagy valami hasonló mindenképpen kell rá, mert a két chip nincs egy magasságban, így nyugodtan rá lehet pasztázni.
El sem éri az egyik chip a bordát.
Tehát meg lehet b*szni...Más házba meg biztos nem fogom átköltöztetni!
Ebben kell megoldani...Különben a minél nagyobb borda is tök hülyeség.
Kisebb vörösréz a legjobb megoldás.
De zárójelben megjegyzem, én is naggyal próbálom.De a magas thermal pad lesz a megoldás.
A hőt közvetlenül át kellene adni a háznak... és az eldiszipálná. -
atillaahun
veterán
Nah végülis már mindegy, pattintottam fel egy törtet, már ez is kitűnően fut. Legalábbis egyelőre.
Hanghoz ti mit használtok amúgy? Én csak simán bedugtam a fülesem az elejébe, de ha olyan videót nézek, amiben beszéd van, azt valahogy sokkal halkabban hallani mint a zenét vagy háttérzajokat. Ha a monitorba dugom, akkor ott normálisan kiegyensúlyozott.
Nektek ez nem ilyen?(#1387) windlord
Mármint a monitorba van dugva a hangszóród, vagy hogy érted? -
atillaahun
veterán
Csak annyi, hogy videó sem kell ahhoz, hogy elkezdjen akadni mint a szemét. Nah mindegy, majd akkor csinálok valamiféle hűtést bele.
A korábbi geek-es fw most felment, amit linkeltél és aktiválódott is rendben, viszont az Office-al nem jutok dűlőre. Elindítom a FIRSTRUN.EXE-t, végigvisz valami kezdeti beállításokon, majd a végén kiírja, hogy all done, de program sehol.
Kell ezzel valami különlegeset csinálni, mert mintha el sem kezdené a letöltést, vagy nem tudom mit próbál csinálni vele - ? -
atillaahun
veterán
XP-t azért kipróbáltam, de már a telepítő sem hajlandó boot-olni az usb stick-ről (hogy rohadjon meg), ez mitől lehet egyébként?
Úgyhogy marad akkor az egyel korábbi fw, amit linkeltél. Ahogy nézem ez még 4,8 GB, nem csak 3 mint a legújabb, gondolom akkor ebben benne van az Office is (nah most 1 óra míg letöltődik).
Viszont ha a Chrome-s problémára nem találok rövid úton valami megoldást, lehet beb@szom az egész dobozt a kukába és nem veszek több ilyet. -
atillaahun
veterán
Közben kipróbáltam egyébként a geek-es fw-t, felment hiba nélkül, csak épp az aktiválás nem működött benne.
Plusz még az Office-t is kispórolták belőle. Próbálta már ezt valaki?Végén az lesz hogy b@szok rá egy jó kis tört XP-t, lehet azon még a Chrome is működni fog. Nekem a többi böngésző nem pálya, oda van szinkronizálva az összes jelszavam könyvjelzőm, history meg minden.
-
Upo
addikt
Pont ezt mondom hogy a linkelt rom nem a pipora való, de létezik gyári pipo android, mivel árulják dual rendszerrel is, ráadásul múlt héten akciós volt 99$-ért az android+win8.1 dual bootos, olcsóbb mint a csak wines. Azt az androidot kéne dumpolni egy pendrive-ra, azzal minden kell hogy működjön.
-
PeterPH
senior tag
Én is LAN-t használok, szerencsére amúgy is behúztam már erre a helyre korábban. Viszont ha normális WiFi lenne benne, akkor a 100MBit helyett valós 150-200MBit elérhető lenne, anélkül hogy újabb külső eszközöket dugdosnék rá.
Félreértés ne essék, nem fikázásból írom, nekem tökéletesen kielégíti az igényeimet a Pipo, de akinek fontos a WiFi, az tudja, hogy a beépített nincs a helyzet magaslatán. -
atillaahun
veterán
Igen, olvastalak, köszi a részletes leírást, csak még nem volt erőm érdemben megválaszolni.
A hűtésnek mindenesetre jobban utánajárok akkor, bár ha jól sejtem pár hozzászólásnyi tapasztalat van csak erről a kütyüről. Esetleg túrok még valami külföldi fórumot is...
Windows Store-al meg még nem találkoztam, de szerintem meg leszek nélküle.
(#1237) tatararpad
Jó, hát játék az sokadlagos vele, de PS-en azért meglepődnék ha használhatatlan lenne. Biztos lehet vele komoly erőforrás igényes dolgokat is gyártani, de én egyelőre csak weblapot tervezek, az meg még az itthoni AMD Semprom 1,61 GHz-s kölcsön géppel is megy, bár igaz, ez már néhány dolognál sokat darál meg lassul kicsit, de szerintem az inkább az 1,25 GB RAM miatt van.(#1239) Laza...
Tehát akkor személyivel lehet csak átvenni a csomagot a postástól? -
ovika
tag
Úgy néz ki, hogy HDsentinel-lel megoldódik a probléma.
Beállítások/LemezFigyelés/Lemezek leállásának akadályozása bekapcsolva és nem csatlakoztatja le-föl a lemezt.
Ráraktam a pipo x7-re a második 1 tb-os lemezt is és nincs probléma eddig.
Remélem nem is lesz. Viszont azt nem tudom, hogy ez hogy befolyásolja a lemezeket. Esetleg ezzel kapcsolatban valaki infót? -
Mike88
senior tag
Wintel-el 4db 4k IE-el (ami valójában 360p)
1 db 4k (ami valójában is 4k)
1db 1080p chrome-alArra azért felhívnám a figyelmet, hogy közben futott a rufus a háttérben, mivel épp készítek egy telepítőt, sajnos a Pipo tegnap elkattant, s akárhányszor a kikapcsolásra kattintottam mindig kiírta, hogy leállítás majd ismét bejelentkezett. Elképesztő. S az is, hogy nem tudja magát helyreállítani. Nem erre lenne a recovery partíció? Ez a 2. eset, hogy "hard reset" miatt meghibásodik a rendszer s nem tudja magát helyreállítani, nem is értem a dolgot, egy sima hard reset-től ugyan miért borul minden? Nem linux, hogy ilyet műveljen.
-
tvamos
nagyúr
Jelen pillanatban ezt a kettot futtatnam rajta: [link] [link]. Meg a putty-t, de ugye az van minden platformra. (Azert futna rajta a putty, mert 500 kbps meg folotte nem nagyon mennek a BT / WIFI serial interface-ek. Mondjuk ez utobbi nem feltetel, erre jo a Raspberry Pi.) Termeszetesen nem egyszerre.
-
tlala
addikt
Akkor lenne igazad, ha a szélsőséges minősítésre, miszerint "gyakorlatilag használhatatlan", én azt válaszoltam volna, hogy "tökéletesen használható". Lásd wikipédia érvelési hibák: csúszós lejtő.
De én ilyet sohasem állítottam.
Nekem tökéletesen ment amúgy a uTorrent hűtés nélkül is, de ez most lényegtelen.
Ami a lényeg, és ezt már korábban kifejtettem, és valaki elismerését is kifejezte utána, hogy tudomásul kell venni, hogy egy 100 dolláros TV okosító dobozka az árának megfelelően, kompromisszumokkal használható (a Chrome atomos bugja meg egy másik kérdés). Azt mindenkinek el kell döntenie, hogy Office célra, a szerkezet teljesítményével arányos feladatokra, vagy film kódolásra használja, és ahhoz mérten döntenie. Tehát megerősítem: mindenki gondolja át, mihez akarja ezt a kis Atomos dobozkát használni, nem mindenhez alkalmas, és nem váltja ki a HTPC-t és a kódoló erő műveket.Azt hiszem, be is fejeztem ebben a topicban a működésemet, egyszerűen használom a Pipo-mat és kész.
-
envagyok
veterán
Azért a dvb-s2 tuner más tészta
Nekem tecntrend dvb-s2 3600 van, és a desktop pc-n kívül mással nem sikerült hd-s adásokat tökéletesen produkálni.
Amivel probáltam:
Asrock ion (atom proci, nvidia ion)
Intel z3735 tablet
Raspberry pi1,pi2
Sok nyomozás után kiderült, hogy hub után kötve sávszélesség problémák vannak. Akadozva jön csak.
És csak az asztali gépben vannak dedikált usb portok, a többiben az egy usb-t dobtak szét integrált hubbal.
Dvb-t nekem is tökéletesen megy mindennel. -
smithsys
aktív tag
A rommá fúrkálásnak én sem vagyok híve, ha nem jön be a jelenlegi állapot akkor maximum két kis alulfeszelt ventivel oldalról átszellőztetem a házat, hogy cserélődjön benne a levegő. De úgy gondolom, hogy a 60 C körüli hőmérsékletet bírnia kell. No majd ha komolyabban melegszik az idő akkor kiderül, egyenlőre jónak tűnik ez a hűtés. :-)
-
smithsys
aktív tag
Tökéletesen igazad van abban, hogy hatékonyabb a procin lévő hűtés. Egyszerűen csak kíváncsi voltam, hogy ez a módszer javít e valamit. No meg ehhez minden kéznél volt, illetve nem kellett sokat vesződni vele.
Ha hosszú távon nem jön be a dolog, akkor én is kidobom a lemezt, de egyenlőre még fut a tesztfázis. :-)
Itt van néhány kép is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen alaplapot vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Autós topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Drón topik
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Háztartási gépek
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Újszerű Gamer Asztali PC Számítógép 2026-ig Garis ASUS H510M-K R2.0 i5 11400F RTX 4060 8GB Dobozába
- Lenovo M900 Mini PC - Core i5 6500T - 8Gb ram - 256GB SSD -több db - ÁFA-s számla is
- vadi új DELL 5090 Micro - Mini PC - Core i5 10500T- 16GB 256GB NVMe SSD -gyári WIFI - több db
- Komplett PC I7-12700KF RTX 4070 TI SUPER! FULL SETUP ASZTAL MINDEN!!
- i5-13600KF, RX 9070, DDR5 32GB, 1 TB M.2, Fractal North TG és sok garancia
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest