- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Magisk
- iPhone topik
- Yettel topik
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
aelod
veterán
Azért azt ne feledjük, hogy ezeknek a prociknak az üzemi hőmérséklete sokkal magasabb mint egy rendes asztali CPU-nak.
Ha az én phenom II 1075T procim menne 85 fokon valószínűleg a hajam tépném. Nem kell itt olyan erős túlzásokat dobálni, hogy mod nélkül használhatatlan. Gondolj bele ha valaki meglátja a kütyüt óó milyen kis fogyasztású asztali masina felkiáltással (és még hazai hivatalos forgalmazása is van), az esetleg idetéved és látja, hogy itt XY egyből szétkapja mert "túlmelegedik". Levonja a következtetést és eláll a termék vásárlásától holott amire neki kéne (böngészni, e-mailezni, irodai alkalmazásokkal történő munkára adott esetben) arra tökéletes lenne.
-
Akkor leírom, most már először lassan és szépen fogalmazva:
Szerintem abba kéne ezt hagynod, mielőtt a forgalmazó (teljesen jogosan) egy szép polgári pert akaszt a nyakadba. Különös tekintettel arra, hogy internetes rendelés esetén elég hosszú idő van arra, hogy a vevő kipróbálhassa és ha nem tetszik, vagy arra amire használná nem lenne megfelelő, visszaküldhesse. Sőt, a kipróbálási idő után is tehet jogi lépéseket a fizetett ár visszaszerzésére, amennyiben nem működik az eszköz megfelelően.
Mindezek miatt teljesen felesleges neked itt előre, mindenféle bizonyíték nélkül, totál alaptalanul rontanod a termék hírét. Mert azt ugye elfelejted, hogy más-más dologra használnák az emberek, így nem tudhatod, hogy nem lesz megfelelő valakinek, ennek ellenére hibásnak hirdeted a terméket. A nyárról meg csak annyit, hogy lehet, hogy nálad meleg van, de képzeld egyes helyeken feltalálták már a légkondit (lehet, hogy felétek még nem járt aki kidobolja a hírt), így pl. egy irodában, sőt akár egy lakásban nyáron gyakran hűvösebb van, mint télen.
Nem vagyok forgalmazó, semmi közöm hozzá, ezért vállaltam fel, hogy - kéretlenül - helyette leírom. Neki meg javaslom nyugodtan pereljen be és kacagva megnyeri, te meg talán tanulsz belőle.
Talán egy részét sikerült megérteni....
-
ericssonfan2
tag
Többször is le lett írva, hogy normális használat mellett (böngészés, filmnézés, stb) nem produkálja a túlmelegedést, de ne zavarjon...
Nekem eddig egyetlen egyszer csinálta, 1080p film konvertálása közben, kb fél óra 100%-os pörgetés után. Ez a kütyü pedig nem erre való. -
Biztos nem egyforma az áramfelvételük. Érdemes lenne összehasonlítani, melyik milyen gyártmány!
A tv-men van egy dedikált usb csatlakozó, mellette 1A felirat, és a használati utasítás szerint ebbe kell dugni a külső hdd-ket. Valószínűleg az 500mA elég határeset egy ilyen meghajtására, nem véletlenül adtak Y kábelt nekem két ilyen készülékhez is. Érdemes lenne egy ilyet szerezned és azzal megpróbálni, 2x500mA már elég kell legyen, ha nem a táp a szűk keresztmetszet, hanem a port. -
tlala
addikt
Nekem egy ilyen Transcend 750GB-os vinyó van hátulról beledugva, tökéletesen működik, és ha nem használom, a Pipo hamar aludni küldi.
Hátul van még egy 64GB-os pendrive is bedugva, arról meg a torrentezés megy. -
tlala
addikt
Szerintem azt is figyelembe kell venni, hogy ezt a chip családot az Intel tabletekbe és apró dobozka kütyükbe tervezte, ahol nem nagyon van hűtés, a ventilátor pedig halálosan lehetetlen. Épp ezért úgy tervezte, hogy a teljesítmény visszavételével hűtse vissza magát a cucc.
Azt is látni kell, hogy ez a "100 dolláros kategória". Van neki 200 meg 300 dodós is, és pontosan be van lőve, hogy hol, mit kapsz a pénzedét (és milyen teljesítményt vagy épp alacsony fogyasztást nem kapsz meg az adott kategóriában).
Balgaság lenne azt gondolni, hogy ezzel a TV okosító dobozkával ki lehet váltani a 300 dolláros bikább HTPC-ket, csak épp 100 dodóért meg 2 W fogyasztással, kész dobozban WIFI-vel meg gyári Windows-zal.
Egyszerűen dönteni kell, hogy az ember melyik ár- illetve teljesítmény sávnál húzza meg az igényeit és kompromisszumait. A HTPC topicban is látni a szenvedést, hogy milyen házat vegyenek, milyen ventit, mert ugye muszáj, milyen tápost, stb.
És a kompromisszumok megtalálása mindig frusztráló, nem a kedvenc sportunk. -
Laza...
addikt
Ha terheled, melegszik. Nem döglik be, és nem hibázik, hanem az órajelet veszi vissza, akár 50MHz-re is, amitől így gyak. használhatatlanná tud válni. Ha netezel, böngészel, kodin lejátszol, akkor nincs szükség a + hűtésre. De (hogy extrém példát mondjak) folyamatosan filmeket kódolsz, akkor a proci elkezd túlmelegedni, és a leszabályozott frekivel már semmire nem lesz jó
-
tozso76
aktív tag
En nem felnek ettol. 260cm kepatlora vetitek. Ezen lattam egy wd kepet es a haswell procis htpcm kepet. Nem volt jobb a wd kepe az intel hd graphic kepenel. Sot, a mozgasmegjelenites sokkal jobb volt az intelnek. 720p felskalazas is szebb az intelen. Egyeb ficsorokrol nem beszelve: felirat instant letoltes, formatum tamogatottsag. Nalam jobbnak bizonyult az intel.
-
tlala
addikt
Nekem egy Popcorn A-210-es mellett van a Pipo-m.
Pont a torrent és a webezés miatt vettem meg. A uTorrent hasít, mint a zsír, és hihetetlen jó érzés a a kanapéról Facebook-ozni meg fórumozni, a légegérrel bohóckodva.
Gyakorlatilag 3 hete ezzel játszok, mint egy gyerek!Szóval a kérdéseidre:
- média lejátszás zsír, kodival használom, pöpec, tegnap egy röccenés nélkül játszotta le az 1080p-s Interstellart (azért a Popi képe határozottan szebb, ezt el kell mondanom),
- a Legyes által linkelt Minyonok előzetest 1080p-ben két fülön egyszerre is le tudja játszani (IE alatt, szóval a Chrome bug Bay Trail-lel egy másik kérdés),
- uTorrent hasít, azt használom én is. -
Mike88
senior tag
Nincs mit! Ez a fórumok lényege.
Azt még elfelejtettem hozzátenni, hogyha az androidból bármi is hiányozna elvileg, ugyan még itt tudtommal egyikünk sem próbálta az android x86-os verziója feltelepíthető, de még egyszerűbb az itt többször ajánlott amiduos ami emulálja az androidot, szintén még nem próbáltam, mert van egy 2. box, ami androidos, s az nekem bővenelégsok az androidból. -
Mike88
senior tag
Médialejátszásban az androidot meg is ugorja a tekintetben, hogy képes kadenciahelyes lejátszásra, fullHD filmekkel nem lesz problémád,BD25-ig teszteltem, addig gond nélkül lejátszotta a videókat. Ezt így többször is leírtuk, de tény, hogy elég sokat kell visszaolvasni, s aztán beszélünk itt összevissza mindenről, így figyelmeztetnélek arra is, hogy hűtéssel vannak gondok, (már ha elkerülte a figyelmed) valami hűtőbordát lehetséges, hogy rá kell applikálnod, de van itt is példa számos jó s olcsó megoldásra.
5.1-es hangot felfűzi HDMI-n, így azzal sem lehet problémád, ha arról valahogy letudod "gyűjteni".
Youtube fullHD-ról beszéltünk, nem írom le még egyszer, applikáció, IE használata vagy Chrome-ban megoldható tampermonkey kiegészítővel, hogy ha rákattintasz egy yt linkre, az az applikációban (Hyper-ben) nyíljon meg, én is így használom.
Úgy gondolom az itt összegyűlt elsöprő többség utorrentre (is) vette ezt a boxot. Mit akarsz tudni, megy meg jön minden...?DE nekem csak 30 megás netem van, azzal nincs gond, max. le, max. fel, stabil, szal ezzel sem volt még problémám...
Persze gondolom én a médialejátszásban a pipo az nem az androiddal vívna nálad párbajt, hanem a WD-vel, én azt nem ismerem, s nem ismerem a fogyasztási szokásaid sem, így erre nehéz válaszolni. Így viszont kérdés, hogy az androidot mire használod, mert itt nagy applikáció áradatra nem lehet számítani, a win store jóval szegényesebb.
tlac! Én azt hittem, hogy amit vlevi írt, az szarkazmus. Ha komoly, akkor ahogy írtad is, van, én is a hyper-t használom, s természetesen kodiban is van s működik is a kiegészítő.
-
Mike88
senior tag
Nem! FullHD youtube videókra, chrome-ban megnyitva, na arra alkalmatlan, de köze nincs ennek az egyéb fullHD filmek lejátszásához fileból! Sőt még magához a fullHD youtube videó lejátszáshoz sem, mert pl. kodin keresztül, applikáción keresztül, IE-ből a yt videók fullhd-ben is jól lejátszhatók. Egyszerűbb lett volna leírni azt, hogy csak a chrome-hoz van köze.
-
ericssonfan2
tag
Sajnos én is tapasztalom a melegedést a Piponál, de csak ha 100%-on van hajtva mind a négy mag (ami lássuk be, nem igazán életszerű egy ilyen eszköznél). Egy HD konvertálásom emiatt le is állt.
Most egy alulfeszelt (szinte néma) ventivel kap friss levegőt, így 100%-on pörgetve sem megy 60 fok fölé a hőmérséklet.
A filmnézésre mindennek viszont nincs negatív hatása, ahhoz nem kell hűteni. -
Mike88
senior tag
No ezért a linkért ezer köszönet, no meg legyesnek is. Valszeg akkor ez okozza nálam a YT videók akadozását, nálam alaphelyzetben 70-80 fokon fűt ez a szerencsétlen. Én is nekiállok barkácsolni. Azt értem, hogy a thermál padnak s az alsó váznak köszönhetően nagyobb a hőleadó felület, ugyanakkor ez mégis a ház kisebbik fém alkatrészére van leadva, azaz az aljára s pláne az aljára, ami kb. fél centis szivacs bakokon áll, alatta meg az a felület, amin elhelyezzük, így a meleg levegő elég nehezen tud alóla kiáramlani. Hozzáértőbbektől kérdezném, hogy szerintetek mi a szerencsésebb, ha ilyen thermal pad-al átvezetjük a hőt a doboz tetejére, vagy hűtőbordákat használunk? Az úgy gondolom mindenképp szerencsésebb ha a tetejére vezetjük a hőt, annál mint hogy az aljára, egyrészt az előbb leírt okból kifolyólag, másrészt nagyobb felület, s valamivel vastagabbnak is tűnik az anyag.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Goddess of Victory:Nikke
- OLED TV topic
- BestBuy topik
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Az áremelések és a GTA VI késése miatt nem költekeznek a játékosok?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Spórolós topik
- Mikrotik routerek
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Lenovo M900 Mini PC - Core i5 6500T - 8Gb ram - 256GB SSD -több db - ÁFA-s számla is
- Fujitsu Esprimo D738 Megbízható asztali számítógép irodai és otthoni felhasználásra
- GAMER PC : RYZEN 7 7800X3D /// 32 GB DDR5/// RX 9070 XT 16GB /// 1TB NVME
- GAMER PC : RYZEN 7 7800X3D /// 32 GB DDR5/// RX 9070 XT 16GB /// 1TB NVME
- MSI MPG Z390 GAMING EDGE AC Alaplap + Intel Core i7-8700K
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest