- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lifeforce
őstag
válasz
ericssonfan2 #3869 üzenetére
Ha jó neki a sleep is akkor igen.
-
windlord
őstag
válasz
ericssonfan2 #1406 üzenetére
Mindket oldala ragad?
-
windlord
őstag
válasz
ericssonfan2 #1404 üzenetére
Miyen szeles pad -ot tettel alulra?
Ugye ezek nem vezetok, igy mehetnek az alkatreszekre?! -
atillaahun
veterán
válasz
ericssonfan2 #1388 üzenetére
Nem, egy sima fülest dugtam csak bele.
Audio beállítás meg kb. 0 ebben a Pipo-ban. -
windlord
őstag
válasz
ericssonfan2 #1103 üzenetére
En is hasonloban gondolkodtam!
Bevonni a buliba a hazat is!Orulok, hogy mukodik a dolog!
-
Warter
addikt
válasz
ericssonfan2 #1103 üzenetére
-
Warter
addikt
válasz
ericssonfan2 #1099 üzenetére
A hengerbe hajtásról nem csináltál képet? Az szerintem sokkal érdekesebb lenne sokaknak. Legalább is én a leírás alapján nem nagyon értem, hogy pontosan mit csináltál.
-
Laza...
addikt
válasz
ericssonfan2 #1099 üzenetére
Élvezetes rajta a 4k 60fps
Lementem kávézni az emeletről, mire vissza értem semmiről nem maradtam le
Szerk.: letöltve a youtubról, a sima media player lazán lejátsza.. 15-20% proci terhelés mellett (mp4)
-
Mike88
senior tag
válasz
ericssonfan2 #814 üzenetére
Biztos voltam benne, hogy zúg.
számomra nem is alternatíva.
windlord! Ha 70 fok alatt vagy, az nem para, Ilyen kis sz.r vencsó simán mehet a tápról, max azt cseréled egy nagyobbra, 4A pl. de elveszti a lényeget ez a box, ha valamit zörgetsz benne.
Én ezeket a hőfokokat egy ekkorka bordával értem el, amit itt többen ráakarnak applikálni azért az sokkal nagyobb. Jómagam másik házban gondolkodom, amiben magasabb borda lehet, de a fő cél inkább az, hogy több mindent beleépítsek, mert a hőfok nekem így elfogadható. -
Guszti
aktív tag
válasz
ericssonfan2 #763 üzenetére
Nem is szándékoztam beszállni itt az ugyanannyi pénzért ITX-et című buliba
Csak az zavart kicsit, hogy ha már valaki sok időt tölt el egy egész jó logout-os cikk megírásával, és fontos szerepet szán ebben a cikkben a fogyasztásnak, akkor csinálja már egy kicsit precízebben, mert aztán máshol felhasználják az Ő adatait, és ilyen "viták" lesznek belőle. -
Guszti
aktív tag
válasz
ericssonfan2 #758 üzenetére
Akkor mégis félreérthető voltam.
Nem a te méréseddel van bajom, mert elhiszem, hogy egy 2.2W TDP-s procival szerelt gép 3-6W-ot fogyaszt, bár nem írtad, hogy mivel mértél, ami azért fontos lenne, mert ha pl. egy olyan mérővel, ami 2-3kW-ig mér, akkor az csalhat ilyen pici fogyasztásnál.
Nekem a logoutos j1900-as méréssel van bajom, mert azt nagyon soknak tartom, ott valami ismeretlen gondolom nagyon túlméretezett kockatáppal illetve valami gagyi picoPSU-val mértek.
Amit leírtam G3220 fogyasztásra az saját mérés, ezért is írtam pontos konfigot, mert ez előtt ülök.
Itt megtalálható hogy milyen táp kombóval, és milyen fogyasztásmérővel. Illetve a mérési módszert is leírtam. -
Milka 78
nagyúr
válasz
ericssonfan2 #760 üzenetére
Ezt viszont jó tudni,mert ugye úgy fest kell egy kis aktív hűtés a Piponak és miért is ne ha úgy is elfér...A panelba még a tojás is megfől miközben kivágom a másodikról
.Hozzáteszem HTPC-sem fogja bírni oda is rá kell számolni egy 5v-re szabályzott ventit.
-
Guszti
aktív tag
válasz
ericssonfan2 #749 üzenetére
"Csak pontosítás végett: ez alapján a J1900 átlagos fogyasztása 28.3W. 40 forintos árammal az egy évben 10e forint.
A Pipo dehogy fogyaszt 10W-ot, magam mértem ki: idle 3W, csúcson 6W! Átlagosan egy évben: 1600 Ft."Ugy illene azert szamolni, hogy ha az egyik sajat meres, akkor a masik is legyen az.
Ne legyen felreertes nem vitatom, hogy 1 nagysagrenddel kevesebbet fogyaszt egy ilyen atomos cucc, csak ez az altalad irt atlagos 28.3W elegge tulzas.
Egy MSI Z97I AC lap, egy G3220-as procival 2*8giga rammal 1 SSD-vel, wifi, lan, audio nem tiltva 1 monitor rakotve is 20W körül fogyaszt konnektorbol netezes kozben picopsu-val (tehat nem lekapcsolt monitorral, meg biosban mindent letiltva) tehat idle 15-be boven megall.
Még1* nem vitatom, hogy jóval kevesebbet fogyaszt egy ilyen kis gép, de abban is biztos vagyok, hogy idle 10W-nál nincs több egy J1900-es cucc normális picopsu-val, vagy egy olyan amihez egy sima kockatáp kell. -
Milka 78
nagyúr
válasz
ericssonfan2 #745 üzenetére
Tévedtem..J1900 25w-os fogasztással és 37ft/kw-os árammal számolva 24/24-be (most az idle állapotot nem is keverem bele) 7700ft eszik meg.
A pipo 10-12w-vel beéri ami kicsivel több mint az 1/3-a ami durván 4000-5000ft különbség.Ha ebbe beleszámoljuk,hogy szinte senkinél nem megy majd 10-12 óránál többet /nap,még keveseis ez az összeg.
Drágább,többeteszik,de annyival erősebb is...már méretéből adódóan sem összemérhető a kettő. -
interstate76
addikt
válasz
ericssonfan2 #703 üzenetére
Leírhattad volna normális stílusban, a legelőször feltett kérdésemre is, hogy mire használod, akkor lehet, hogy el sem jutunk idáig. De jobb megsértődni aztán keményen odamondani, hogy "erre és erre használom, mondj jobbat, te kötekedő troll"!
Azt kérlek hagyjuk már, hogy kinek mi és mennyiért csusszant be a vámon! A Pipo X7 jelenlegi ára hivatalosan 40e HUF, ez alapján kell értékelni.
Hasonló dolgokra, mint amire te használod a Pipo X7-et, arra én egy 12-15e Ft-os droidos mini PC-t és egy 20e Ft-os, Samsung BD Playert használok. Utóbbi gond nélkül viszi a 40-50 GB-os filmeket is, gyönyörűen kezeli a feliratokat, optikai hangkimenettel bír, a Plex meg egyenesen szenzációs, és teszi mindezt melegedés nélkül (a lemezes és a smart részét most nem részletezem), a mini PC-n pedig fut a Flud (torrent kliens), egy VNC-, egy FTP- és egy DLNA-szerver, amik a távoli hozzáférést és a médiamegosztást biztosítják, ill. néha netezek is rajta - jelenleg ennyire van szükségem, de tudna mást is a rendszer.
A fogyasztásról: a droidos mini PC még kevesebbet eszik, mint a Pipo, a Samu pedig csak akkor megy, ha filmet nézünk rajta (vagy ha wifin tovább kell osztania az egyébként vezetéken kapott netet).
A mini PC-m a monitoromban lóg, így tudok rajta netezni is, ha valami miatt nincs kéznél a laptopom, a Samu pedig a nappaliban teljesít szolgálatot (utóbbiból van egy a hálóban is). Nem szeretek TV-n netezni, így nekem a TV-k mellé nem mini PC kellett, hanem "csak" egy olyan média player, ami jó hálózati lejátszásban, van optikai vagy koaxiális hangkimenete és a (blu-ray, DVD és audió) lemezeimet is kezeli.
Ha valaki egy helyen (TV-n vagy monitoron) szeretne filmeket nézni, netezni és egyszerűbb játékokkal nyomulni, és mindezt nagyon energiatakarékosan, akkor lehet, hogy 40 ezret is megér neki egy Pipo X7. Nem én vagyok ez az ember, mert én laptopon netezek és játszom, de biztos van olyan, akinek a Pipo jobb megoldásnak tűnik.
(#706) aryes Ne haragudj, de ez elég érdekes okfejtés volt. Akkor ha egy 79e Ft-os laptophoz van win8.1, akkor 50e Ft-ért vettem a laptopot? És ha külön kiveszem belőle a proci árát, akkor anélkül csak... A vége az lenne, hogy ingyen kaptam az alaplapot... Ne szedjük darabokra, ítéljük meg egyben! Szerintem.
-
interstate76
addikt
válasz
ericssonfan2 #693 üzenetére
Mit hagyjak abba? Ne legyek rá kíváncsi, hogy mire lehet használni a Pipo X7-et?
Ne haragudj, de ez nem fog menni.
Még egyszer mondom: egyetlen topikban sem találkoztam még olyasmivel, hogy gond lett volna azon kérdés feszegetése, hogy a tárgyalt hardver mire használható, milyen célból éri meg megvásárolni. Épp ellenkezőleg, sok topik gyakorlatilag erről szól - bármily meglepő legyen is ez neked vagy másnak.
-
zoltan6
addikt
válasz
ericssonfan2 #658 üzenetére
ilyen bordáim vannak itthon,még az artic cooling vga hűtőhöz adták,csak ragasztóm nincs hozzá,hogy tervezed? az árnyékoló lemezre rakod a bordákat,vagy közvetlenül az alkatrészekre? illetve a ventillátort az alsó lemezre rakod majd?
gondoltam hogy ezek a 2cm-es ventilátorok nem sok mindent érnek,a ventillátor amit linkeltél 12v-os az biztos hogy halk lesz,de elég lesz a hűtése 5v-ról? -
zoltan6
addikt
válasz
ericssonfan2 #650 üzenetére
lefényképeznéd hogy oldottad meg a ventit?
találtam ebay-en 20mm-es 5v-os ventit nem túl drágán,az elvileg beférne a két oldalába,egy szívó,egy fújó,csak nem tudom mekkora hangja lehet.
vagy esetleg ez? -
tlala
addikt
válasz
ericssonfan2 #650 üzenetére
Tudnál linket dobni, hogy honnan rendelted és pontosan milyen bordát/ventit?
Köszi. -
Legyes
tag
válasz
ericssonfan2 #640 üzenetére
A 100%-ot csak akkor írja a task manager, amikor még nincs megfőzve. Amikor már megsült, akkor 10%-ot mutat, de 170MHz-en száguld akkor is, ha épp a világegyetem összes bolygójának pályáját számítom vele párhuzamosan. Ami részben igaz is, mert a teljesítményt egy böngészős űrstratégia körváltójával mértem, úgy, hogy kimaxoltam mind a 4 magon a turbót induláskor
Pikk-pakk megsült... De max turbóval olyan teljesítményt ért el, mint egy 2.4-es Prescott P4 (HT). 170MHz-en a task manager is durván lagolt, és az egérmutató is. Ha FullHD videót indítottam rá, 1 perc volt, mire elindult és a mellékelt kép szemlélteti mi történt.
talán ez beszédesebb:
-
zoltan6
addikt
válasz
ericssonfan2 #616 üzenetére
én is pár napja üzemeltem be a pipo x7-et,eddig nagyon tettszik,szerintem fényévekkel jobb a kodival, mint az egreat r6s médialejátszóm, visz mindent az enyém is,3d-t nem próbáltam,mert nincs hozzá tv-m.
szerintem az idei év slágerei ezek a mini pc-k lesznek,jönnek ki a jobbnál jobbak.mint pld a hp,aminek bővithető a ramja+rendes ssd van benne.
még én is 92 dollárért vettem,(25-be jött ki) most meg jól felment az ára,már 120-130 dollár körül mennek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Újszerű Gamer Asztali PC Számítógép 2026-ig Garis ASUS H510M-K R2.0 i5 11400F RTX 4060 8GB Dobozába
- Lenovo M900 Mini PC - Core i5 6500T - 8Gb ram - 256GB SSD -több db - ÁFA-s számla is
- vadi új DELL 5090 Micro - Mini PC - Core i5 10500T- 16GB 256GB NVMe SSD -gyári WIFI - több db
- Komplett PC I7-12700KF RTX 4070 TI SUPER! FULL SETUP ASZTAL MINDEN!!
- i5-13600KF, RX 9070, DDR5 32GB, 1 TB M.2, Fractal North TG és sok garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új, verhetetlen alaplap sok extrával!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest