Új hozzászólás Aktív témák
-
envagyok
veterán
válasz
interstate76 #3943 üzenetére
És még szünetmentes is van benne
-
envagyok
veterán
Állítólag van a 15.40-es béta VGA driver, ami az n3xxx-es cpukkal már tudja a HD audio kimenetet HDMI-n.
Próbálta már valaki?https://downloadcenter.intel.com/product/92135/Intel-HD-Graphics-for-Intel-Celeron-Processor-N3000-Series
-
envagyok
veterán
Az eszközök között látok usb3 eszközt.
Azt nem lehet valahogyan kivezetni? -
envagyok
veterán
Szerintem az sem:
http://forum.kodi.tv/showthread.php?tid=243481
Plusz csak winnes kodival tudod használni, libreelecből vmi kezdetleges van csak komolytalan fejlesztőtől, csak sztereó hangkimenetet tud úgy.
Win alatt megy a Multichannel pcm, szóval a dts-hd-t ki tudja adni úgy. Bár akkor elég egy Raspberry pi, az is tudja
Vegyél Baytrail N-es procis cuccot, az tudja, vagy a j1800/1900.
Van laptopom N3540, az tudja, vagy Asrock Beebox. -
envagyok
veterán
válasz
envagyok #3509 üzenetére
Felkísérleteztem a tabletre.
A Libreelec uefi32bites cnx-en megjelent verziót.
Elvileg felment, pozitív dolgok:
-Megy az fps kapcsolás, tudja a 23.97-et. Jó képminőség progresszív anyagoknál.
-Wifi megy, tettem rá egy usb lan kártyát, az is megy.
-Tv tunerek is mennek tvheadenddel.Negatívumok:
- Magyar HD adások iszonyú darabosan váltottsorosság mentesítődnek.
- nincs bluetooth
- Nincs sem audio, sem hd audio passtrough, sem multichannel audio. Minden 2.0-ban szól
- filmeknél (nasról próbáltam) iszonyúan csúszik a hang, már rég beszélnek, én meg csak zenét hallok.
- amenü elég röcögősSzóval nálam jelenleg használhatatlan
Egy pi, vagy egy s905 messze-messze kenterbe veri, de még egy s805 is.
Jelenleg windowson is jobban megy, ott legalább van multichannel audio. -
envagyok
veterán
válasz
tordaitibi #3512 üzenetére
Egy halk válasz:
Persze
Win 8.1 bing van rajta, és simán be lehet lépni a biosba. -
envagyok
veterán
válasz
DoItYourself #3510 üzenetére
Én bíztam benne, azért is vettem meg 1 éve.
Volt előtte s805,812 is. Kszaq ott is megoldta a kadenciahelyes lejátszást. -
envagyok
veterán
válasz
DoItYourself #3492 üzenetére
Ez igen!
Még jó hogy több mint másfél éve vettem egy z3735f Tabletet olyan álom által vezérelve, hogy milyen jó is lesz, openeleccel. A dupla kijelző (tv Hdmi-n plusz a saját) segítségével pl zenehallgatáskor nem kell majd a tv-t kapcsolni.
Amennyiért vettem akkor, 3-5db s905 boxot vehetnék most -
envagyok
veterán
Az miért van, hogy ezekkel a mini pc-vel pár dolog nem úgy működik, ahogy rendes Pc-n?
Például szereztem most egy USB-s kártyaolvasót.
Firmware-t kellett rajta frissíteni, a kis gép próbálta frissítő üzemmódba kapcsolni, de nem sikerült neki.
Az asztali simán megcsinálta. Van USB-s dvb-s2 tunerem, az meg mini Pc-n akadozva veszi a streamet, a nagy simán játsza. (nincs procilimit)
Mindkettőn ugyanaz, és ugyanolyan verzióju win10 van. -
envagyok
veterán
válasz
interstate76 #3422 üzenetére
Hd hang valszeg nem fog menni rajta (én z3735f-el próbáltam)
Viszont a win frissítésekkel, stb fog szivatni.
Multichannel pcm kimenetre tud dekódolni.
A 30-40MB-ot az usb 2.0 s905 is tudatja elvileg. -
envagyok
veterán
válasz
DoItYourself #3328 üzenetére
Akkor ez 32 bites uefi bison is elindul?
HD audio passtrough mehet Linux alatt? -
envagyok
veterán
Én 70-ért vettem akciósan 3 év garival 13 colos fhd ips-es laptopot 500GB hdd-vel, 2GB rammal N3540 4 magos Intel procival hdmi kimenettel, usb3,lan,wifi,bt
-
envagyok
veterán
Jó hír:
http://www.cnx-software.com/2016/04/19/hdmi-audio-in-linux-is-now-working-on-cherry-trail-mini-pcs-openelec-7-0-image-released/ -
envagyok
veterán
válasz
DoItYourself #2673 üzenetére
Gearbesten kupon sem kell, úgy 81 dodó
-
envagyok
veterán
Én most már megvárnám az Intel Broxton-t.
-
envagyok
veterán
válasz
DoItYourself #2497 üzenetére
32 bites uefi bios (openelecnek 64 kell) illetve hiányzó driverek.
-
envagyok
veterán
Meg lehet oldani valahogy openelec telepítését ezekre a vasakra?
-
envagyok
veterán
-
envagyok
veterán
Van már 64bites uefi bios mod Ezekre, vagy valami trükk, amivel 64bites Linuxot lehet telepíteni?
-
envagyok
veterán
Modecom mini pc-ről van tapasztalat?
http://www.euronics.hu/ujsag/lapozo/669/hQRPr6SQH3JYado1KcHreochUMost 35k az euronics-nál.
-
envagyok
veterán
Az új x-es atomoknak van már fóruma?
Elvileg megjelenjen.
Én abban bízom, hogy lesz belőlük GBit ethernetes, usb3-as verzió hdmi 2.0-val korrekt áron.
(és persze javított hűtésű) -
envagyok
veterán
válasz
Lifeforce #1933 üzenetére
Hogy sikerült Openelecet tenni rá?
Nekem ugyan tabletem van ilyen procival, de a (szerintem) 32 bites uefi bios miatt eddig nem sikerült feltennem, pedig kipróbáltam volna.
Sőt, azért vettem a Tabletet, a titkos cél az volt, hogy zenét is tudjak hallgatni a tv bekapcsoltam nélkül, a tablet kijrlzőjét használva, vagy filmeket nézve a tv-n. -
envagyok
veterán
Ez az ára az olcsóbb húsnak.
A kezeim között nagyon sok hardver átfolyt már, és a tapasztalatom szerint vagy újkorában van gond, vagy csak hosszú évek múlva, mikor nincs garancia.
Hogy egy kicsit rászámoljunk, mondjuk a cuccok 10%-a romlik el gari idő alatt. Így számolj rá 10%-ot az árra, ha így is megfelel, akkor vedd meg. Hosszú távon így megéri. -
envagyok
veterán
válasz
interstate76 #1800 üzenetére
http://m.gearbest.com/tv-box-mini-pc/pp_94470.html
43usd, plusz még tudsz keresni kb. 5 USD-s kupont a neten. Így kb. 10-12 Huf szállítással.
-
envagyok
veterán
válasz
Hali1975 #1797 üzenetére
Dehogynem..
Beelink mxq Linux alapú OpenELEC-el meghackelve.
Kb. 10.000ft és játsza a h.265-öt is fhd-ig. Távirányítóval, és tudja a hdmi cec-et, azaz a tv távjával tudod irányítani.
Vagy raspberry pi2 kb. 12-15k hufért, de ahhoz még kell sd kártya, doboz,töltő,igény esetén táv -
envagyok
veterán
Nekem tabletem van. Emdoor i8170.
Erre is lehet 64 bites BIOS?
A 64 bites BIOS a hdmi-s hangot is odavágja, vagy csak az alaplapi analógot?
Openelecet szerettem volna rátenni, de eltelt majd egy év és sehol semmi lehetőség. -
envagyok
veterán
Sziasztok, lenne pár kérdésem, igaz nekem z3735g-s tabletem van. (emdoor i-8170)
- Lehet erre is 64 bites uefis bios tenni? Hol lehet beszerezni?
- Milyen hőmérsékletnél kezdődik a throttling? Úgy veszem észre, sima filmlejátszásnál is idővel elkezd szaggatni.
-Mivel lehet megoldani, hogy ne lassítson be? Esetleg lehet a biosban állítani valamit? Nekem az is jó ha kicsit lassabb lesz, csak akkor mindig maradjon fix lassú sebességen.
A 64 bites biosra akkor fel lehet tenni az openelecet? -
envagyok
veterán
Lehet már Linuxot telepíteni ezekre a vasakra?
Eddig úgy tudtam, hogy a32 bites uefi miatt nem lehet..
Van egy tabletem, amit médialejátszónak szerettem volna használni, de az Openelecet az istennek sem tudtam feltelepíteni... -
envagyok
veterán
Van már megoldás vagy driver hd hangok (dolby HD DTS HD) kiadására bitstream módban HDMI-n keresztül?
-
envagyok
veterán
Azért a dvb-s2 tuner más tészta
Nekem tecntrend dvb-s2 3600 van, és a desktop pc-n kívül mással nem sikerült hd-s adásokat tökéletesen produkálni.
Amivel probáltam:
Asrock ion (atom proci, nvidia ion)
Intel z3735 tablet
Raspberry pi1,pi2
Sok nyomozás után kiderült, hogy hub után kötve sávszélesség problémák vannak. Akadozva jön csak.
És csak az asztali gépben vannak dedikált usb portok, a többiben az egy usb-t dobtak szét integrált hubbal.
Dvb-t nekem is tökéletesen megy mindennel. -
envagyok
veterán
Én is a GB lant és az usb 3.0-át várom
Az ASUS T100 transformerem tudja, de az túl drága erre a célra, az inkább laptop. Ahhoz vettem egy usb 3.0 hubot gigabit lannal, tuti jó, csak hát nem 30000 forint
Egyébként itthon is kapni hasonló jó áron cuccokat, és azokban még érintőképernyő is van.
Én ausztriában vettem 2 év garival 33-ért 7-es tabletet z3735 procival, vettem hozzá olyan USB hubot, ami tölti is, és csinál 4 db USB csatlakozót plusz van HDMI kimenete.
Szóval ha akarom rákötöm TV-re/monitorra, rádugok egy usb-s vagy bluetoothos billentyűzetet, és vagy wifin vagy 100mb-es usb-s hálókártyán meg a netet.Azért gondolkodom egyedül az eladásán, mert nem usb 3.0 van rajta, és a műholdvevő 2.0-ás usb-s kártyám hub után kötve nem igazán jól veszi a HD-s csatikat sávszélesség problémák miatt.
A másik gondom hogy a kodi nem támogatja a dual képernyőt, pedig milyen jó lenne, ha pl. nem használom a TV-t, akkor digitális képkeret lehetne, zenehallgatáskor sem kellene TV-t kapcsolni, mutatna mindent, Film nézéskor meg szintén digitális képkeret, vagy időjárásjelző lehetne. Szerintem nem lehetetlen, csak még senki sem vállalkozott rá, hogy megcsinálja.
Filmeket nekem is tökéletesen játssza.
-
envagyok
veterán
Én nem mini pc-t vettem hanem 7-es tabletet 33k-ert Hdmi kimenetest. Elégedett vagyok vele, csak azt kellene még megbuherálni, hogy a Kodi mindkét kijelzőt rendesen használja, ill. Openelec lenne még jó rá, de sajnos csak 64 bites telepítője van, ennek még 32bites uefi-je.
Gondolkodom hogy megválok tőle, és várok olyan mini atom pc-re, ami támogatja a hevc HW ddekódolást és a 4k kijelzőt, ill usb3 van rajta és gigsbit lan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Demót kapott a Stellar Blade PC-s kiadása
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Bittorrent topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AliExpress tapasztalatok
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Új Gamer PC - Ryzen 7 5700X / RTX 5060 / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 240GB + 1TB M.2 SSD / 650W
- Gamer PC - R5 2600, RX 580 és 16gb RAM + GARANCIA
- HP ProDesk 600 G2 SFF PC, Intel 6. generációs CPU, SSD és RAM nélkül
- Gamer PC - i5 13400f, RX 6700 XT és 16gb RAM
- i5 10500/ RX6600XT/32GB DDR4/ 512GB m.2 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB NZXT H5 Flow RGB 650W
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged