- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Melyik napszakban merül majd le az iPhone 17 Air?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
petakpa1
őstag
válasz
windlord #4297 üzenetére
Win10-ben szerintem már nem lehet letiltani az update-t.
Én az alábbit csinálnám:
1) Win8 driverek lementése Double Driver szoftverrel
2) Win10 1809 verzió levadászása és pendrive-os telepítő készítése belőle
3) Win1809 telepítése
4) Driverek telepítése, Windows beállítása/testreszabása
5) Windows update-tel 1903 vagy 1909-re upgrade
6) Rendszergazdai móddal futtatott lemezkarbantartó segítségével windows update mappa és egyéb huladékok eltávolítása
7) Windows update maradhat bekapcsolva had frissítsen amit jónak lát
8) Erről az állapotról esetleg Marciummal lehet mentést készíteni, hogy ha legközelebb megint újra kell telepíteni akkor egyszerűbb legyen a dolgod. -
petakpa1
őstag
válasz
windlord #4294 üzenetére
Nekem Pro van, az foglal annyi helyet amit fentebb írtam. Persze 1903/09-refrissítés után kell majd csinálni rendszergazdai módban egy lemezkarbantartást, hogy a Windows update mappából pucolja ki a em szükséges hulladékot.
Amit még javaslok: Mielőtt nekiállsz nézz utána, hogy drivereket le tudod e tölteni az eszközödhöz, de méginkább azt javaslom, hogy Windows 8 alatt Double driver nevű progival mentsd le az összes drivert. Ha netán Win10 nem talál majd drivert mindenhez a Windows update webhelyen akkor megpróbálhatod a lementett Win8 drivereket, van rá esély, hogy menni fognak Win10 alatt is.
Sajnos ezeknek a kütyüknek nem valami jó a gyártói supportja, nehéz hozzájuk drivert találni.
Azt is nézd meg, hogy milyen rendszer van most fenn 32 vagy 64 bites.
Az enyém 64 bites Win10 Home-al jött, de nem bíztam abban amit a kis szorgos kínaiak rátelepítettek ezért driver backup után egyből gyalultam és ment fel a Ms-tól letöltött 64 bites telepítővel a szűz Pro verzió. 32-est akartam volna, mert csak 2 GB RAM van a cuccban, de 32 bites drivereket sehol nem találtam hozzá, így maradt a 64 bites Win10 Pro. 32 bitessel OS-szel szerintem némileg jobban menne, de médialejátszónak így 64 bitessel is megteszi.
-
petakpa1
őstag
válasz
windlord #4291 üzenetére
Nekem Enybox EW05-en (Nexbox T11 néven is kapható) Windows 10 van, és elég neki a 32 GB tárhely, igaz szoftverek csak nagyon minimálisan vannak rajta (FireFox, Kodi, 7Zip, Irfanview, Macrium, MPHC), mert medialejátszónak használom. 27,8 GB tárhelyből 13,8 GB szabad így jelenleg.
Ha Windows-t akarsz akkor próbálkozz meg a 10-essel, de a 1809-es verzióval, mert a 1903-asnak minimum 32 GB tárhely kell, nem biztos 1903-as telepítő engedi majd telepíteni magát. Viszont ha a 1809-est feltelepíted akkor azt már fogja engedni felfrissíteni 19.03-ra, vagy 1909-re. Nekem legalábbis engedte.
Linux Mintről nem tudok nyilatkozni sajnos.
-
petakpa1
őstag
válasz
Scooter86101 #4260 üzenetére
Ha kell el tudom küldeni az 64 bites drivereimet. Persze jó esély van rá, hogy a Tiedre nem ugyanezek valók, de egy próbát megér.
Win10 amúgy nekem elég sok eszközt felismert magától, de volt azért jópár amihez kellettek a Double Driver-rel készített mentések
-
petakpa1
őstag
válasz
Laza... #4258 üzenetére
Ez igaz, de ha csak 64 bites driverek vannak hozza, mert gyarto eszetlenul 64 bites OS-el adta ki a 2 GB memorias verziot is, akkor megyulik a baja a 32 bites Win telepitessel.
Ezekkel a MiniPCkkel a legnagyobb problema a gyartoi tamogatas es driverek hianya. Különösen igaz ez az olcsobb noname kinai verziokra.
Nekem is ilyen van, hardverileg semmi gond vele, pedig 24 oraban megy tobb mint 1 eve már. Ellenben mikor megerkezett elbol azzal kezdtem, hogy Double Driverrel mentes a szorgos kinai kezek altal telepített Win10-bol. Aztan gyari Win10 legyalulva, sajat telepitobol vissza, nehogy mar valami rejtett kis kemprogi lapuljon a kinaiak altal feltelepitett OS-ben.
-
petakpa1
őstag
válasz
interstate76 #4191 üzenetére
MIért Asix chipes-t? Ez kompatibilis a droiddal?
-
petakpa1
őstag
válasz
Optika01 #4184 üzenetére
Ha közvetlenül a router mellett van, akkor viszont wifi-nek sem szabadna ennyire lassúnak lennie. Az enyém úgy volt lassú, hogy volt egy vasbeton fal + egy LCD TV a router és a MiniPC között, ugyanis a MiniPC az LCD TV hátára van rögzítve.
Wifi channel-ek terheltségét nézted már? Nem olyan csatornán vagy épp amelyen a szomszádok is?
Ha ez nem segít akkor Esetleg egy USB-s Lan kártyával megpróbálhatod használhatóvá tenni a sticket.
-
petakpa1
őstag
-
petakpa1
őstag
válasz
petakpa1 #4168 üzenetére
Na kipróbáltam az egyedi méretezés hozzáadását HDMI kábellel történő csatlakozás esetén, de amikor beírtam az 1360x768@60Hz felbontást és próbálom menteni (rányomok a hozzáadás gombra) akkor azt írja ki, hogy a felbontás túllépte a maximális sávszélességet
Így marad a DSub, egyébként ezzel is szép kép van
-
petakpa1
őstag
válasz
tordaitibi #4167 üzenetére
Köszi, majd kipróbálom, de nállam a tv nem videokártya oldalon van a probléma. Ha 1280x720-től eltérő felbontást is állítok be a TV azt is lekonvertálja az alőbbire, azaz alul és felül marad fekete, ki nem használt terület.
-
petakpa1
őstag
Jelentem z8300 alapú Enybox EW05 MiniPC-mre most kúszott fel Fall Creators update. Elég sokáig elszöszölgetett vele, de végül hibátlanul felment. Amúgy kizárólag médialejátszóként használom Win10 + Kodi-val és teljesen meg vagyok vele elégedve, annak ellenére, hogy
- a hálózati vezérlő csak 100 Mbites és nem PCI, hanem USB2.0 buszon keresztül van megoldva
- SATA vezérlőre szintén ugyanez igaz (nem PCI, hanem USB2.0 buszon keresztül van megoldva), így ha SSD tennék bele akkor már szűk keresztmetszet lenne az USB2.0
- csak 2 GB RAM-os, de a fenti célú felhasználás során ennek még nem éreztem hátrányát.
Pozitív viszont, hogy
+ van egy USB3.0 port is;
+ van D-Sub kimenet (régebbi Sharp LCD TV-t hajt ami sajnos csak D-Sub-on keresztül hajlandó fogadni a 1366x768 natív felbontását. Ha HDMI-t használok akkor 1280x720 felbontást enged csak)
-
petakpa1
őstag
válasz
Victoryus #3742 üzenetére
Nekem Enybox EW05 van, ami Nexbox T11-el egyezik meg. Ebben a sata port egy USB 2.0-as USB-SATA hiddal van megoldva, igy sebessege nagyon gyer
Ha USB 3.0-as kulso hdd keretembe teszem be a vinyot es a MiniPC USB 3-as pirtjara kotom, akkor sokkal jobb a sebesseg, mintha a beepitett SATA porton.
Lan is USB 2.0-n keresztul van megoldva, de az hozza egy 100 Mbit-es NIC-tol varhato sebessget. -
petakpa1
őstag
Ethernet port ebben USB-n vagy PCI Expressen keresztül van megoldva? Wake-on-lan funkciót esetleg próbáltad rajta?
Én Enybox EW05-t rendletme aliexpress-ről kb 1 hónapja 19 eFt alatt megvolt, ÁFÁ-t/VÁM-ot nem számoltak fel rá, igaz ráírattam a dobozra az eladóval, hogy kis értékű a cucc
-
petakpa1
őstag
Végre megérkezett az Enybox EW05-öm
Egyenlőre az alábbiak a tapasztalatok vele:
nyilatkozni még.
- Win10 Home x64 van rajta, aktiváltnak mutatja magát, de nem vagyok róla meggyőződve, hogy eredeti a Win rajta.
- Proci nem engedi magát 80 fok felé, visszaveszi az órajelet és a feszültséget.
- USB-k és HDMI működik rajta, SATA, VGA és audio jack csatikat még nem próbáltam.
- 64 bites Win kicsit lassúcskának tűnik nekem rajta, de lehet csak azért mert egy Amd 3870K APU-n futó Win7 Ultimate x64-hez vagyok szokva.Gondolkozom, hogy kipróbálom Win7-et is rajta, illetve 32 bites Win10-et is. Ezzel kapcsolatban kérdezném, hogy mi ez a sok partíció a beépített eMMC-n?
Ha simán bebootolok egy Win7 telepítő USB-s pendrive-ról, letörlöm vele az összes partíciót, és telepítem a Win7-et akkor telepítő létrehozza majd a szükséges új EFI partíciót?
Jelenlegi asztali PC melyen Win7 Ultimate x64 fut csak 2 partíció van: egy rendszer számára fenntartott 100 MB-os és maga a C meghajtó amin a Win van. Igaz ez a gép MBR módon van telepítve nem EFI/UEFI-vel.
-
petakpa1
őstag
válasz
#79335424 #3404 üzenetére
Majd ha megjött a kütyü beszámolok a tapasztalatokról. Mondjuk időközben rájöttem, hogy nekem Win10 Pro-ra lesz majd szükségem, mert Home nem támogatja az rdp-t, amire nekem viszont feltétlenül szükségem van, mert nem lesz rá külön billa+egér kötve, így ha bármit módosítani kell a beállításokon akkor azt csak rdp-n keresztül tudom majd megcsinálni.
-
petakpa1
őstag
válasz
interstate76 #3401 üzenetére
Én is pont ettől tartok: a kínai kütyükön lévő aktivált Win10 nem legális. Enybox nevű cucc supportja egészen pontosan ezt írta az ezt firtató kérdésemre:
We have preinstalled the activated windows 10, but it is not offical version. We also can preinstall the offical version for you, but price is us$25 for each offical licenseEzt én úgy értelmezem, hogy alternatív módon beaktiválják a készüléken a Win10-et, ami addig szuperül működik is, amíg nem húzod újra a Win-t. Viszont újrahúzott Win10 az első internetkapcsolat elérésekor keresni fogja a Microsoft szerverén az alaplap azonosító adatai alapján, hogy hivatalosan volt-e aktiválva már a Windows ezen az eszközön. Ha megtalálja az adatbázisban automatikusan, minden további felhasználói beavatkozás nélkül újra beaktiválja. Viszont ha nem találja akkor inaktív lesz, és gondolkozhatsz rajta hogyan aktiváld ismét...
Ez még nem tapasztalati tény, mert a 08.25-én megrendelt boxom még mindig nem ért ide kínából, de neten Win10 aktiválás témában olvasottak alapján erre számítok.Egyébként Win10 Home 64 bittel fog érkezni a cucc, de számomra kérdés, hogy 2 GB rammal nem e jobb lenne a 32 bites Win. Van erre valakinek tapasztalata?
Hardware spec amúgy ilyen. -
petakpa1
őstag
Én meg rendeltem egy ilyet: Enybox EW05
70 USD-t rákockáztattam, majdnem fele annyi volt mint a valamivel márkásabbnak tűnő Nexbox T11 a geekbuying-on vagy gearbesten.
-
petakpa1
őstag
Ezeknek is utána néztem időközben, de elvetettem a miatt, hogy nekem 1366*768-as felbontást kell kitolni az LCD TV-mre. Ezt ezek a HDMI-VGA adapterek meg is tudják oldni mert jellemzően 1920x1080 felbontásig képesek átalakítani.
A probléma az viszont, hogy mivel az 1366*768 nem egy HDMI szabvány felbontás készüléktől (esetünkben Android-os mini pc) függ, hogy ilyen felbontást hajlandó-e egyáltalán kiadni.
Anno az M8-al azt hiszem pont ez volt az egyik bajom, hogy vagy 1280*720-at vagy 1920*1080-at adott ki, de ekkor LCD TV-n körbe volt egy fekete sáv ami engem zavart. Ha sima VGA csatlakozóval rákötöttem egy laptopot és beállítottam 1366*768-as felbontást akkor minden fain volt
Nyilván hanghoz külön kábel kellett...
-
petakpa1
őstag
válasz
interstate76 #3366 üzenetére
Ezt kicsit ki tudnád fejteni jobban?
Árban minden bizonnyal így van, viszont S905-ből nem láttam D-Sub kimenettel rendelkezőt.
Tavaly amúgy volt nálam egy M8, ami még S805 SoC-ra épült tidom, de valahogy az Androiddal nem sikerült megbarátkoznom. Nem vagyok szakmabeli, win-hez már valamennyire értek, de sajnos nincs időm, hogy droid és/vagy linux rejtelmeit kitapasztaljam. Ezért hajlok a Win felé inkább.
-
petakpa1
őstag
válasz
interstate76 #3363 üzenetére
Igen. Kodi-val néznek filneket, képeket rajta, néha youtube, vagy más streaming videók, szükség eseten azért lehessen böngészni is vele, de erre a célra,van külön pc is itthon. Ami meg felmerülhet, hogy csatlakoztatok hozzá egy USB-s tunert és dvb adásokat nézek vele. Talán netflix is szóba jöhet meg.
-
petakpa1
őstag
Találtam egy ilyet is: NEXBOX T12/T11
Igazából médialejátszónak szeretném használni Kodi-val, egyenlőre egy régebbi HD Ready (1366*768) Sharp LCD-TV-re kötve később talán egy Full HD felbontású LCD-re. Esetleg max 1080p youtube videók lejátszása alkalmanként egy két weboldal megnézése Edge-el vagy FF-al.
Szerintetek a képen látható hűtőbordával akadásmentesen lehetne filmezni youtube-ozni vele? Nem melegedne túl ennyi terheléstől? Játékra, filmezésen kívül más hardverigényes feladatra nem lenne használva.
Megtaláltam egy másik gyártónál is kívülről ugyanezt a boxot: HiDeer EW05.
Vajon belülről is ugyanaz a kettő? Különösen a hűtésre gondolok.
-
petakpa1
őstag
D-Sub csatolóval is rendelkező mini pc-t keresnék. Ebay-en találtam egy ilyet, de a leírás (csak HDMI-t említ) ellentmond a képnek (van D-Sub) is.
[link]
Létezik ilyen termék egyáltalán?
Új hozzászólás Aktív témák
- Asztali PC , i5 11400F , RTX 3060 12GB , 16GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- AMD gamer PC (R7,Corsair,BeQuiet,Radeon,Arctic,WD,Kingston,Thermalright) Sok garis!MAC MINI csere!
- ÚJ ASUS TUF AMD RYZEN 5 5600X GAMER MAX PC 32Gb RAM 512GB SSD NVIDIA RTX 3070TI 8GB DDR6 2ÉV GAR!
- ASUS CORE I7 8700 GAMER MAX PC 16Gb DDR4 RAM 512GB SSD NVIDIA RTX 2060 6GB DDR6 1ÉV GAR!
- Asrock B75M-DGS/G2030/4gb DDR3
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G7 - i5-10G I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Zebra ZP505 EPL hőpapíros címkenyomtató
- HP ZBook Studio 8 WorkStation i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1200 15.6" FHD IPS 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B150M i5 7400 16GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1060 3GB BitFenix NOVA MESH 400W
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3033, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest