- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Egy hét múlva érkezik a Honor Magic V5
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
Új hozzászólás Aktív témák
-
Upo
addikt
válasz
frankdelgado #4280 üzenetére
A 32 giga tárhely elég harmatos, az első nagy rendszerfrissítésnél már bajba kerülhetsz. Az az atom is elég gyenge, 1 csatornás memóriavezérlővel és a gyenge cpu-val elég szenvedős. Filmnézésre elég korlátozott, talán még hd anyagot tudsz jórészt akadásmentesen nézni vele, neten a flash oldalak keményen megizzasztják. De legalább kicsi, könnyű, nem nagy erőkifejtést igényel ha a falhoz akarod csapni.
Ha már onnan, akkor én inkább ezeket nézném:
hdd és ssd változat, de szétszedhető, bővíthető a gép.
Esetleg:
[link]
ez régebbi i3Itt egy összehasonlítás:
[link]Az i3 a legrégebbi, HD4400 grafikus vezérlővel.
Az atom kicsit újabb, HD5500-nak megfelelő vga.
A celeron az friss 2017-es, Kaby Lake magokkal, HD610 grafikus vezérlővel. Újabb formátumú vidók lejátszásához komoly előny, tehermentesíti a cpu-t. Az i3 és a celeron is 2 csatornás memóriavezérlős (az atom csak 1), a celeron ráadásul ddr4-es, neki van a legnagyobb memória sávszélessége.
Az atom abszolút lemarad mindenben, én azt inkább kiejteném. Inkább a celeron 3865U-i3 4010U között érdemes választani.
Én személy szerint ezekből a celeront választanám, 4 évvel újabb generáció mint az i3. Ezeken a teljesítményszinteken a minimális cpu sebesség különbségnél sokkal többet ér a járulékos tulajdonságokban mutatott előnye, legjobb memória sávszélesség, legfejlettebb vga, ráadásul az egyszálas végrehajtásban (Single Thread Rating) a celeron lenyomja még az i3-at is, ez régebbi szoftvereknél előnyös is lehet.
Igaz hogy drágábbak ~10-16e forinttal, de szerintem 61000 forint elég sok pénz ahhoz hogy gagyira költsük, inkább raknék hozzá egy kicsit hogy használható gépem legyen.
A celeronosban a ram, hdd cserélhető ráadásul, 4x usb 3.1, kártyaolvasó, optikai hangkimenet, 4K UHD támogatás.
A minix meg egy egybeforrasztott kész valami, aminek már az üres operációs rendszer üzemeltetése is kihívás. Ja, és olyan is szokott lenni hogy jópár komponenst, pl. a lant belső usb buszról hajtanak, azaz a sebessége is gyenge, és még az amúgy is gyenge cpu-t terheli közben. Ha még a háttértár is usb-n keresztül megy, az meg a vége, az egy használhatatlanul idegőrlő gép a gyakorlatban. -
Upo
addikt
válasz
Sándor -P20- #3986 üzenetére
Ez így van a mai áramköröknél. Egyrészt az áramkörökben a szivárgási áramok csökkentése fontos technológiai célkitűzés, fejlesztési cél. Másrészt a modern cmos áramkörök még rendkívül alacsony feszültségen is képesek működés jeleit mutatni (0.7-0.8 volton még simán mennek), ezért pár perc alatt nem fognak resetelősre kisülni, tényleg érdemes fél-egy napra félretenni.
-
Upo
addikt
Apollo Lake Pentium N4200 mennyire ütős?
Most akciós a Voyo V1, 4G ram, 32 emmc+128 ssd (M2 foglalat, cserélhető), usb3, giga lan, 2.4/5 wifi, foglalatos, cserélhető a ram is, és állítólag 2.5" hely is van egy benne. Licencelt win10.
[link] -
Upo
addikt
Véletlenül régről ismerős névre bukkantam: Iwill. (szép emlékek, KK266 alaplap...)
Csinálnak passzív mini pc-ket j1800 j1900-al pfsense appliance megnevezéssel, 2 vagy 4 intel gigabit lannal.
[link]
[link]
[link]Sőt van N2930-al, hdmi, usb3, soros port (!), sata, 2xgigabit, microsd, szervizes gépnek jó lehet. [link]
-
Upo
addikt
válasz
interstate76 #3349 üzenetére
Szerintem pont azért mert ott nincs raktáron. Néha tudnak érdekeseket dobni a kínaiak rendszerei.
-
Upo
addikt
válasz
#79335424 #3301 üzenetére
Az se rossz, nem is gondoltam rá. De a dvd háta szinte teli lemez, lehet vágni nyílásokat a hátlapi portoknak, a többit meg kivezetem előre.
Bár most hogy így belegondolok, nem kicsi az a hely? Gondolom soho router házra gondoltál, nem rackes kategóriára. A dvd-be óriási passzív borda belefér, át lehet vezetni a hőt az alaplemezre is. És kicsinek se kell lennie, van még helyem a többi audio/video cucc között.
Esetleg még nas ház is jó lehet, vagy most bevillant hogy volt pl. régen a coolink-nek külső 5,25" dvd háza asztali meghajtóhoz, full alumínium házzal, külső táppal ami 5 és 12v-ot is ad. Van is valahol a padláson belőle.
Ilyen.Na, most még jobban megindultak a fogaskerekek.
Kéne a legközelebbi Veletechen mini pc/stick pc casemod kategória is... -
Upo
addikt
válasz
kukszi1 #3298 üzenetére
Így válik értelmetlenné a stick formátum...
Most eszembe jutott, hogy vettem anno egy ezresért egy CyberHome dvd lejátszót. Tápegység, alaplap és egy szabvány PC méretű IDE dvd meghajtó van benne. 5 és 12V-ot ad a tápja, simán meg lehetne csinálni hogy kidobom a belét, a mini pc alaplapját simán bele tudom rakni, még agyonbordázva is táncolva belefér, a meghajtó helyére meg egy dvd vagy BD meghajtót, usb átalakítóval a gépre dugva. Ez simán elfér a TV szekrényben a többi cucc között. (egyébként hasonló célból vettem, csak media playert akartam beletenni, de azóta már vannak mini pc-k is) -
Upo
addikt
válasz
idegen lény #3194 üzenetére
Új x220-at 60 ezerért? Hol? Vegyél nekem is, kifizetem! Komolyan!
Bár kinézetre ez is olyan mint az új, össze sem hasonlítható a mostani olcsó teszkósmédiamarktos tejfölöspohárból készült gépekkel. És még 5 év múlva is kifogástalan lesz a zsanérja és a billentyűzete is.
Vagy ha nem x220-ra gondoltál akkor mutass nekem 60-ért új i5-ös gépet 8GB rammal IPS kijelzővel 8 órás akkuval normális billentyűzettel magnézium vázzal gps-el és mobilnet kártyával ami kibírja mondjuk a garanciaideje dupláját szétesés nélkül!
-
Upo
addikt
válasz
idegen lény #3187 üzenetére
60-ért vettük. Tudom lehet olcsóbban is, de itt volt helyben, a garancia miatt is jobb így.
-
Upo
addikt
válasz
interstate76 #3183 üzenetére
X220 +1, fiamnak is azt javasoltam így egyetem előtt, meg is vettük. i5, 8iga ram, 100%-os nagy akku, 3G+GPS is benne, nagyon egyben levő gép. Csak röhögni tudok az ennyiért vagy drágábban kínált 2/32-es bay trailes csodakészülékeken... Lassan cserélni kell a hurcolós öreg eee-t, magamnak is ilyenre gondoltam a szerelős hátizsákba.
-
Upo
addikt
válasz
#79335424 #3150 üzenetére
Én frissíteni szoktam a systemben a google appokat hogy ne foglaljon még a data alatt is helyet. De a GPSZ-t nem lehet átrakni mert elszáll. Oda egy romba való appot kell berakni, és akkor le fogja frissíteni a play áruházból. Nincs valami custom recovery (cwm/twrp) ahonnan egy gapps csomagot lehetne telepíteni?
-
Upo
addikt
válasz
Suparman #3094 üzenetére
Az a Vorke jobban tetszik, mert moduláris/bővíthető, de ennyi pénzért azért erősen elgondolkoznék rajta, hogy vegyek-e kínai nem létező/körülményes és fizetős garanciával ilyen gépeket. A vámon úgyis elkapják a röntgenben, áfával meg majdnem 75e az ára.
Ennyiért van pl. Asrock 2 év itthoni garanciával, és bemész érte vagy másnapra elküldik. Mondjuk a j3160 az jóval erősebb (magasabb órajel és 4 magos a 2 magossal szemben), ha nem elég az asrock akkor inkább keresnék valami brix/zotac gépet i3-al mondjuk. Mondjuk mire megjönne az a vorke a június 30. presell után (2-3x még szokott tolódni az időpont, plusz még kb 1 hónap mire ideér, reálisan aug. - szept. érkezés valószínű), addigra bőven lehetne keresni akár erősebbet is keveset futott használtat, akár több év fennmaradó garanciával.
Olyan 150-160$ körül esetleg már el lehetne gondolkodni rajta, de nekem így még drágának tűnik.
Kísértetiesen hasonlít az a Vorke a Pipo X6S házára, lehet lesz ez még más néven jó áron.
Ha meg nem fontos az 1 számjegyű fogyasztás, akkor van akár i3 vagy i5 procis gép is nem sokkal többért, vagy van az Onda, amibe vadászol az aprón belevalókat. Most hogy így írom, nem is lenne rossz, a lányom gépe 1150-es, vennék bele egy erősebb procit, kibugáznám belőle a pentuim g-t, van a fiókban kallódó 128-as samsung ssd meg 4-es notebook ram...
-
Upo
addikt
válasz
idegen lény #3071 üzenetére
Nemcsk húsvét, hanem father's day és black friday is, ahol a 15$-os cuccot csak most meg lehet venni 25 helyett 18$-ért...
-
Upo
addikt
válasz
Victoryus #2812 üzenetére
Az ilyenekre nem nas kellene? Nemrég vettem itt az aprón 15-ért egy zyxel NSA325-öt, még csak 1 hdd van benne, de nagy fájlokat simán írok rá 40-50 megával, és annál is gyorsabban olvasok róla. Fogyasztásban is jó, hangját nem hallom mert bedugtam a spájzba a befőttek mögé. A szobában se volt rossz, megbordáztam az alaplapját, a ventijét meg zalman előtét ellenállással halkítottam, 40 fokot soha nem éri el. Ennyiért nem nagyon tudsz kompetens kínai boxot mutatni, még tán használtat sem. Akartam én is itx-es épített gépet nasnak, de ezt meg hetekig nem vitték el ennyiért, végül muszáj volt elhoznom.
-
Upo
addikt
válasz
sanzi89 #2630 üzenetére
Kinyilatkoztatás helyett inkább a feltételezéseimet fogalmaztam meg a termékekkel kapcsolatban. Azt viszont általánosságban most is tartom, hogy egy rendszer nem biztos hogy gyorsabb egy másiknál, hiába kapott a processzora a passmark tesztben egy magasabb cpu pontszámot.
Valóban, az említett két platform elég közel áll egymáshoz teljesítményben, a J1900 kicsit erősebb, és kicsit többet fogyaszt. Van akinek előnyösebb az usb3/sata3 támogatás, frissebb vga, kisebb fogyasztás, van akinek a proci nyers ereje fontosabb, egyéni döntés kérdése a dolog, szerintem nem lehet egyiket sem egyértelműen a másik elé helyezni.
Én személy szerint az újabbat preferálom, ezen a szinten nem renderelésre vagy molekuláris szimulációkra szokták használni a gépeket, netezésre jó bármelyik, filmezésre, kis retró játékra inkább az újabb vga-t választanám, ráadásul abban h265 HEVC hardveres kódolás/dekódolás támogatása is benne van, a J1900-nak cpu-ból kellene kiizzadnia. Filmezésre egyértelműen jobb az újabb.
NAS célokra jó lehet egy J1900, az árkülönbség egy HDD árának jelentős részét adja, bár a natív sata3, a hardveres AES-Ni kódolás azért NAS vonalon is előnyt jelenthet a braswell platformnak.
Hirtelen ezt találtam n3150-el, németül nem tudok, de angolra google fordítózva megerősíti a véleményem, hogy nekem a 3150 jobb lenne. Gyakorlati fogyasztásban szinte nincs különbség, a média jellegű alkalmazásokban meg jobb tud lenni az 1900-nál. -
Upo
addikt
válasz
sanzi89 #2603 üzenetére
Azért nem minden a passmark cpu score. Az N3150-nek dupla ram sávszélessége van a J1900-hoz képest ha jól rémlik, 8.gen vga a 7.gen vga-val szemben, úgyhogy maga a rendszer igenis lehet sokkal fürgébb annak ellenére, hogy a passmark valamivel kevesebb cpu pontszámot írt rá. Előbb hazavinnék pl. egy ilyen alaplapot mint bármelyik J1900-at. USB3, SATA3, giga lan, házi netezősnek nem rossz.
-
Upo
addikt
válasz
DoItYourself #2592 üzenetére
Na ebből kellene nagy enteres, hosszú í-t is tartalmazó magyar billentyűzettel. Túl sok értelmét így nem látom, monitor mindenképp kell hozzá, tehát úgymond fix telepítésű. Akkor meg legyen normális billentyűzet, ezen a nyomoroncon nem egy öröm a munka. Tudom hogy lehetne rádugni egy rendes usb billentyűzetet, de akkor meg inkább veszek egy kis téglatest dobozost.
-
Upo
addikt
válasz
DoItYourself #2505 üzenetére
Akkor már inkább ez, J1900, 4GB ram és 128GB SSD! Kár hogy csak 100-as lan van benne, gigabitessel azonnal berendeltem volna.
-
Upo
addikt
válasz
tibcsi0407 #2484 üzenetére
EU-ból már csak 2.
Ez egy sima 2/64-es, de miért kellett 2 felé particionálni?
Egy 4G ramos verzió azért jobb lenne. -
-
Upo
addikt
válasz
interstate76 #2374 üzenetére
Ha van a biosban hőmérséklet kijelzés, akkor azt kell referenciának venni. Ha van pl. egy beállt idle hőfok, akkor azt meg kell jegyezni, gyorsan reboot a biosba, megnézni a valős hőmérsékletet, akkor kiderül, hogy az a bizonyos szoftver mennyivel mutat többet vagy kevesebbet. A normálisabb szoftverekben szokott lenni kompenzáció a beállításokban. Azt be kell lőni, és akkor ugyanannyit fog mutatni mint a biosban. Ha nincs a biosban, akkor fogalmam sincs, mert ami értéket szoktak mutatni, az a proci belső hőmérőjétől származik, a szilícium lapka belsejének a hőfoka, azt meg kívülről nem nagyon lehet mérni. Esetleg pl. egy infrás hőmérővel rá lehet mérni, és arra kalibrálni az összes ilyen szoftvert, de az nem lesz ugyanaz az érték mint amit a processzor ad.
-
Upo
addikt
válasz
interstate76 #2227 üzenetére
Az a 128-as kijelölt lesz szerintem a 350-es windows boot. Az ESP az az efi shell helye, azért nem árthat meghagyni. A második 64 megástól a kijelölés fölöttiig lesznek az android dolgai ha minden igaz, de azért megnézném android alól egy DiskInfo progival. Az 1 gigásak lesznek a cache és a system, a 4.5 a data, a többi kicsi meg android rendszer partíciók (boot, kernel, gpt, recovery, stb). Ha nem sikerül akkor max. újra kell rakni a windowst (ha nem téglázza le a gépet). Azért érdemes lenne az egészről egy mentést csinálni acronis-al minden piszkálás előtt egy külső hdd-re, ha valami beüt akkor vissza lehessen állítani.
-
Upo
addikt
-
Upo
addikt
válasz
Victoryus #2115 üzenetére
Kérdés hogy az tényleg msata vagy csak sima minipcie wifi/bt kártyának?? A chipsetben van natív sata (igaz, csak sata2), feltételezem hogy olyan, bár a kínaitól kitelhet bármi. Egyébként nem feltétlenül kell mindenáron passzívnak lennie, van egy régi media playerem, abban egy szörnyű 4cm-es visító volt, azt lehúztam, levettem az oldallapját, rátettem egy 8 centis halk ventit, és rákötöttem az eredeti helyére. Szerencsére lehet setupból állítani a ventit, auto/manual-t is tud, manual módban annyira visszavettem, hogy TÉNYLEG nem hallatszik pár centiről sem, néma a motorja forgás közben, azt se hallani ahogy a levegő surrog a lapátoknál, olyan lassú. 0-300 között lehet állítani, 11-en áll most. Indítással nincs gond, mert bekapcsoláskor felpörgeti és utána engedi vissza a beállított értékre pár másodperc alatt. Épp hogy csak legyezi rá a levegőt a gyári bordára, és még csak nem is melegszik. Simán bekapcsolva lehet hagyni éjszakára is, pedig mikor lefekszünk aludni akkor a légyzümmögést sem tűröm a készülékeimtől. 6 éve gond nélkül megy.
A tronsmart-ba ha nem ssd megy, akkor a notebook hdd úgyis üvölt benne, úgy nem nehéz másik ventivel kiváltani. Ha ssd, akkor már trükkösebb, de nem lehetetlen, csak meg kéne egyet kaparintani...
Egyébként én már elég régóta minigép mániás vagyok, socket a időkben kezdtem, volt asus terminator, biostar ideq (ezek akkoriban nevetségesen picik voltak, megvannak még most is), itx-es cuccok, legutóbb asrock ion330HT volt, azt tavaly eladtam, azóta nincs használatban minigép, de piszkálja a csőröm. Az atomos minivackok is, de ez a bővíthető leginkább. Nézegettem mára hp pavilion/hp stream minipc-ket is, de drágák mire idekerülnek. Amúgy M.2 és 2.5" sata hely is van bennük, 2 sodimm slot, de ezek se passzívak.
-
Upo
addikt
válasz
Victoryus #2112 üzenetére
Mire gondolsz hogy nem bővíthető a ram? Akkor az a megoldás a tronsmartnál, hogy rögtön egy olyan ram modult teszel bele amilyennel használni akarod és nem bővíted, habár csak 8 gigást kezel maximum. Kezd engem is érdekelni a gép, úgyis van a fiókban elfekvőben egy 128-as ssd-m, meg valami macbookból kitermelt 4 gigás ramom, a hűtést meg megpróbálni valami hőcsöves passzív moddal csendesíteni. Már csak eu raktárasban kellene valami kevés felárral...
-
Upo
addikt
válasz
tibcsi0407 #2033 üzenetére
Én meg EZT nézegettem, bár jöhetne az újabb belsővel.
-
Upo
addikt
válasz
interstate76 #1995 üzenetére
És be tudsz lépni del-el a biosba vagy csak windows alól a speciális rendszerindításból?
-
Upo
addikt
válasz
interstate76 #1993 üzenetére
Hát én nem biztos, hogy piszkálnám a fast bootot. Többek között a biosba lépés billentyű figyelést is kihagyja, akkor del-el már nem lehet belépni, csak a windows ha elindult akkor a helyreállítási menüből. Ha bedöglik a windows, akkor nem tudsz bejutni a biosba. Eddig egy megoldás volt arra a helyzetre, ki kell forrasztani az alaplapról a bios chipet és beflashelni egy biost amin ki van kapcsolva a fast boot, utána visszaforrasztani, de ahhoz kell lennie egy megfelelően lementett chip tartalomnak, amit a jól beállított kiforrasztásával és lementésével lehet megkapni. Vagy kikapcsolva tartani a fast bootot, és kivárni azt a +fél másodpercet bootoláskor.
A biosban bármit állítasz, nem jön vissza a boot menü. Akkor nincs benne reset gomb, szét kell szedni a gépet, az említett 2 padot összezárni a panelen, és úgy bekapcsolni, akkor indul boot menüvel, ott meg be kell pipálni hogy mindig megjelenjen. Valami kikapcsolta azt az opciót, és csak így lehet visszaállítani.Szerk: Ja, és ha megcserélteted a boot opciókat, akkor az uefi shell fog elindulni, az egy parancssoros dolog, parancsokat kell begépelni. Pl. a biost is így lehet flashelni. De azzal nem fog semmire menni, hogy fekete háttéren megjelenik egy villogó kurzor.
Sőt, ha azt csinálja amit írtál, fast boot bekapcsolása, és a windows helyett az uefi shell-ben indítja a gépet, akkor hogy fog belépni a biosba? Ki fizeti a forrasztgatást?? -
Upo
addikt
Találtam talán valamit. Van benne egy reset gomb, ITT a második képen látszik, az sd/microusb aljzat mellet van egy lyuk. A reset gombot nyomva kell bekapcsolni, akkor előjön a boot menü és be lehet pipálni.
De van amelyikbe nincs a gomb beforrasztva. A harmadik képen látszik a reset gomb, ha nincs benne akkor vagy be kell egyet forrasztani, vagy a gomb két széle alatt levő kis négyzetes érintkezőket egy darab dróttal rövidre zárni és úgy bekapcsolni. -
Upo
addikt
A techtableten találtam ilyent:
Press both power and sound + at the same time. When the boot screen appears place a tick in the top LH box to ensure the boot up screen is enabled.
Azaz power és hangerő+ gombot kell egyszerre nyomni, és amikor a boot képernyő megjelenik, akkor valami felső LH dobozt be kell pipálni (ez nem tudom mi, mert nincs ilyen készülékem).
Hátha jól jön még valakinek később, ha működik akkor írd be ide is.
Szerk: tényleg, az nem tab, de hátha valami billentyűnyomással együtt beadja minipc-n is. Shift vagy Ctrl vagy Alt vagy akármi...
-
Upo
addikt
válasz
tatararpad #1782 üzenetére
Nem lehet, hogy az Intel Sticket láttad? Az 2/32-es.
Átnyaliztam gyorsan a datasheetet, ram limit az van, a 3735E és 3735G-nél 1 giga, a 3735D és 3735F-nél 2 giga. A tárolónál nem láttam limitet, csak a szabvány vezérlőket:The Storage Control Cluster (SCC) consists of
SDIO, SD Card and eMMC controllers to
support mass storage and IO devices.
• One eMMC 4.5 interface
• One SD Card 3.0 interface
• One SDIO 3.0 interface for SDIO-based Wi-FiEMMC4.5 chip van akár 128 gigás is, utánanéztem, mikor megfordult a fejemben hogy ki kéne cserélni a tabban a 32 gigást nagyobbra.
-
Upo
addikt
válasz
tatararpad #1776 üzenetére
Milyen 32 gigás limit? Akkor a 64 gigás tabok azok kamu? Bár volt már a kezemben 64 gigás tab és 54 giga üres hely volt rajta...
-
Upo
addikt
Megéri inkább ilyesmit megvárni, vagy nem ad sokat a Z3735-höz képest? Nem sürgős, de valószínű év vége felé is lesz még árkülönbség köztük.
-
Upo
addikt
válasz
interstate76 #1687 üzenetére
Ez a távoli játék egy remote desktop szerű dolog lehet, itt nem az atom szerintem a szűk keresztmetszet, hanem a hálózat sebessége. Nem tudom hogy oldják meg, mi lesz az igénye, de egy gigabites hálózaton biztos nem lesz gond. Az a baj, hogy a kis boxokban csak 100-as háló van, majd kiderül hogy az elég lesz-e, illetve egy gyors wifin mennyit fog lagolni...
-
Upo
addikt
válasz
fpeter84 #1672 üzenetére
Csak úgy aktivál, ha a 8.1 alól indítod a telepítést frissítéssel. Akkor a legális 8.1 alapján aktiválja is, sőt olyant is olvastam már, hogy ha már egyszer aktiválva lett akkor már lehet új telepítést is indítani formázással, akkor is aktiválni fogja, mert a gép azonosítója már bekerült a microsoft rendszerébe. Holnap ha minden jól megy ki fogom próbálni a frissítést, utána a friss telepítést is formázással.
Ahhoz hogy UEFI-ből felismerje, kellene win10 kompatibilis bios és win10 with bing telepítő, akkor talán.
-
Upo
addikt
Nem is az 1066-akl lenne talán gond, bár nem tudom hogy implementálva van-e az asrocknál az 1066-hoz való osztó, bár még esélyes lehet hogy működik. Inkább az, hogy DDR3L-t támogat, ami alacsonyabb tápfeszt jelent (1.25 - 1.35V az 1.5V helyett). Az L-es drágább szokott kicsit lenni, mert a gyártók altalában válogatják az alacsonyabb feszt bíró chipeket, ami többlet költség. Mondjuk volt régebben is alacsonyabb feszültségű ddr3 modul, csak azóta nevezik ddr3l-nek amióta elfogadta a JEDEC szabványként, amúgy ugyanaz mint a ddr3, sőt az L-es modulokat a nagyobb feszültségű normál foglalatban is lehet használni (mivel ugyanaz).
Úgyhogy nem lehet egyértelműen kizárni hogy működik, legegyszerűbb kipróbálni ha már megvan a gép, kárt nem csinál. Maximum plusz időveszteség ha utólag kell még bele másik ramot is rendelni.Szerk: Bocs, valamiért abban voltam hogy sima ddr3 ramod van. Akkor a tápfesz rész nem játszik. A frekit meg vélhetően vinni fogja. A SOC elvileg tudja, az Asrock meg nem arról híres hogy kihagy olyasmit ami amúgy benne van.
-
Upo
addikt
válasz
atillaahun #1551 üzenetére
Olyant nem szoktunk csinálni...
-
Upo
addikt
válasz
Zoolika87 #1530 üzenetére
Hasonló lehet a cuccok teljesítménye, de azért ITT előbb akadhatsz tulajra. Nem csak a proci számít, az sem mindegy hogy mennyire jól, gördülékenyen kezelhető érintővel a program. Előfordulnak rendszeresen érintő problémák, pláne több pontos érintésnél, pláne mikor az érintési pontok koordinátái keresztezik egymást. Olyan tulajt keress akinek ugyanolyan gépe van mint amit kinéztél, mert másikkal hiába megy jól, lehet hogy ebben van valam kis bug az érintőnél ami miatt mégse lesz jó.
Amúgy a procit ki tudod próbálni ha bemész valami mediamarkt vagy hasonlóba ahol van ilyesmi kirakva. Neten valami tárhelyre bekészíted az anyagokat, vagy magaddal viszed mikrosd-n.
-
Upo
addikt
Persze hogy az. Közben találtam egy ausztrál fórumot, azt írják hogy rendes gépen fejlesztesz rá visual studio-ban, és azt tudod ráküldeni a pi2-re (mint egy arduino kb.). Csak azért írtam, hogy mi a garancia, hogy az a konnektoros kütyü nem ilyen? Annál is inkább, mert a 2 usb-n kívül nem látok rajta se monitor kimenetet se semmit. De attól még windows 10-es pc...
-
Upo
addikt
válasz
windlord #1498 üzenetére
Ha sok kicsi file van akkor még ennél is tud lassabb lenni. Ha nagy, több száz megás akkor feladatkezelőben megnéznéma cpu terhelést, ha 100% közelében van akkor gyanús hogy ennyi a vége.
Illetve még lehet hogy nem usb2.0-nak ismerte fel. Nem írt olyant hogy nagyobb sebességre képes az eszköz egy másik portban? -
Upo
addikt
Pont ezt mondom hogy a linkelt rom nem a pipora való, de létezik gyári pipo android, mivel árulják dual rendszerrel is, ráadásul múlt héten akciós volt 99$-ért az android+win8.1 dual bootos, olcsóbb mint a csak wines. Azt az androidot kéne dumpolni egy pendrive-ra, azzal minden kell hogy működjön.
-
Upo
addikt
Most van krézidíl a pipo x7s-re, 99.99$, három színben is. Pár óra múlva lejár, hátha valakinek érdekes lehet.
-
Upo
addikt
Hogyne lenne dual bootos, ráadásul sukár törtarany színben!
Dehát ugye a 32G tárhely felezve van, és a win-nek a 16 az nem egy acélos. Szerintem simán használhatóbbak lennének ezek a dual bootosok, ha az androidnak 8 gigát hagynának, a felszabadult 8-at odaadnák a windowsnak. Tehát 24+8 felállásban a 16+16 helyett. -
-
Upo
addikt
válasz
Lifeforce #1061 üzenetére
Van rajta valami warranty sticker amit feltépsz amikor szétszeded? Ha nincs akkor meg
1. úgy kell modolni hogy a gyári állapotot vissza lehessen állítani, tehát törés/fűrészelés/ilyesmi nélkül
2. amikor gond van akkor leszedni a bordá(ka)t, thermal padokat, pasztát letörölni, összerakni - ki mondja meg hogy nem gyári használat volt? -
Upo
addikt
válasz
SUPREME7 #941 üzenetére
Nehogy már meg kelljen előre kérdezni! Belföldi forgalmazás, talán feltételezné az ember hogy belföldi használatra alkalmas. Elvileg a jogszabályoknak meg kell felelni. CE, érintésvédelem, minden. A magyar nyelvű kézikönyvről és társairól ha el is feledkezünk, akkor is.
-
Upo
addikt
Találtam most olyant is, hogy tableten wim-boot-os recoveryt szoktak használni. Ez úgy működik, hogy a recovery partíción rajta van tömörítve, a c meghajtón pedig csak pointerek vannak amik a recovery partícióra mutatnak. Ezért lehet a c-n olyan kicsi a windows. Amikor frissít, vagy fájlokat ad hozzá, akkor azokat meg a c-n tárolja. Ezért nem engedi törölni a partíciót.
Meg lehetne csinálni hogy összevonni a 2 partíciót és arra telepíteni, de ugye a win8-ban van ez a helyreállítási opció, azaz mindenképp letárolja a helyreállításhoz szükséges dolgokat is. Normál telepítésnél ezért a rendszer fájlokat duplán tárolod, egy a helyreállításhoz, egy amit használ a rendszer. Ha nem wim-boot-osra telepíted akkor sokkal nagyobb helyet foglal, valószínű még kevesebb helyed lenne mint most van.
Ha gondolod akkor próbáld ki, pendrájvos telepítőről felrakni a win-t, a recovery-t meg a C-t törölni, létrehozni helyette 1 nagy partíciót és arra telepíteni, kíváncsi lennék hogy így mennyi hely maradna.Szerk: nem biztos, hogy kevesebb hely maradna, dik má he, mit találtam!
-
Upo
addikt
Nincs ilyen készülékem, de ez egy kombinált recovery/system reserved partíció lesz. Asystem reserved-en van a boot rész, ha dvd-ről telepítesz akkor a win7 létrehoz egy 100 megás, a 8 pedig 300 megás partíciót, na ez az. Ezt szokták úgy is, hogy nagyobbra csinálják és erre megy a recovery is. Valószínűezért nem engedi a tool sem törölni. Rá kell nézni, ha van rajta boot vagy efi könyvtár akkor ez a helyzet. (ha nem látszik akkor a lemezkezelőben lehet hozzáadni betűjelet és akkor fog) Meg lehet próbálni, hogy a recovery könyvtárait törölni, összezsugorítani a partíciót, a c-t pedig kiterjeszteni az üres helyre, bár mindenképp macerás hogy nem lehet a "meghajtót" kiszerelni és berakni egy másik gépbe. Esetleg lehet bootolni egy win8 to go penről, vagy hasonlóról, akkor esetleg enged a lemezkezelő átméretezni. Linuxot is lehet esetleg bootolni, de mikor utoljára próbáltam pár éve, a gparted-es átméretezés után elhasalt a win, nem bootolt.
Másik megoldás lehet, hogy a boot fájlokat átrakni a c-re, akkor lehet törölni a recovery partíciót. -
Upo
addikt
Ilyen házban lenne jó hűtése!
-
Upo
addikt
régi cd/dvd meghajtókban szoktak lenni ilyen kis 1x2cm-es barna hővezető lapkák, 0.5-1 mm vastagok, azokkal is meg lehet ilyent oldani. PC bontóknál kilóra utánad dobják a régi/rossz meghajtót, esetleg számtek boltok padlás/pince kotrása ha van ismerős. Azok igen jól vezetik a hőt, ráteszed a kezedre és egyből hidegnek érzed, ráadásul nem vezeti az áramot, úgyhogy közvetlenül lehet panelre, cpu-ra akárhova rátenni. Pl. az említett cpu és árnyékoló lemez közé (bár nem tudom mekkora hely lehet ott).
-
Upo
addikt
Sőt, ahogy nézem, a ram foglalat mellett van a mini ssd, de mellette a gombelem fölött van még egy foglalat.
Szerk: ja, abban van a wifi/bt kártya, azt nem láttam elsőre. Mondjuk egy 3G/4G kártyát be lehetne tenni a helyére, még car pc-nek is jó lehetne egy kis monitorral, mobil netről még zenét is lehetne streamelni...Na valami ilyesminek kéne ezeknek az atomos boxoknak is lennie, egy kis jövőállóság/hackelhetőség nem ártana.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Trollok komolyan
- PlayStation 5
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Facebook és Messenger
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Autós topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- További aktív témák...
- Újszerű Gamer Asztali PC Számítógép 2026-ig Garis ASUS H510M-K R2.0 i5 11400F RTX 4060 8GB Dobozába
- Lenovo M900 Mini PC - Core i5 6500T - 8Gb ram - 256GB SSD -több db - ÁFA-s számla is
- vadi új DELL 5090 Micro - Mini PC - Core i5 10500T- 16GB 256GB NVMe SSD -gyári WIFI - több db
- Komplett PC I7-12700KF RTX 4070 TI SUPER! FULL SETUP ASZTAL MINDEN!!
- i5-13600KF, RX 9070, DDR5 32GB, 1 TB M.2, Fractal North TG és sok garancia
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE H77-DS3H H77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest