- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sándor -P20-
senior tag
válasz
tordaitibi #4320 üzenetére
Talán segít.
Miután kivetted a memória elemet, az elem két kapcsát zárd rövidre.
Az én kicsikém csak úgy állt alapba. A sima elem kivételre nem mindig. -
Sándor -P20-
senior tag
válasz
previa69 #4306 üzenetére
Én egy OFF Voyo V1-et használok, mióta Ontopic HDMI PC stick-em elhalálozott.
Crom 8- 10 megnyitott lap meg sem kottyan neki.
Videós portálról videók simán jönnek, full HD filmeket szépen viszi a hálózaton levő NAS-ról.,
Már lehet hogy van újabb, jobb, olcsóbb.
Én az aliról rendeltem. -
Sándor -P20-
senior tag
válasz
frankdelgado #4280 üzenetére
Én most egy OFF Voyo V1 -et nyúzok.
A modecom sajnos megsínylett a nyáron egy villámot.
Azóta bizonytalan a kicsike. Megmagyarázhatatlan, fagyások, újraindulások.
Sajnálom mert nekem nagyon bevált a kicsike... -
Sándor -P20-
senior tag
válasz
fullboy88 #4278 üzenetére
A microsoft-tól letöltöd az utolsó 32 bities win 10 home iso-t.
Rufussal kiírod pendrive-ra, azt bele kicsikébe és ennyi.
Indulásnál megtalálja az isot, rákérdez honnan szeretnéd telepíteni, és a penről benyalja a friss wint.
Nekem gond nélkül lefutott.
Ráadásul ha a home-t rakod fel, alapból jogtiszta lesz a cuccos. -
Sándor -P20-
senior tag
válasz
Scooter86101 #4260 üzenetére
Hi.
Nem tudom hogy állsz a telepítéssel.
Én feltelepítésre (először) mindenképpen a hivatalos, a microsoft oldaláról letöltött legfrissebb 32 bites win10 feltelepítését ajánlanám.
A FreePc-t home verzióval regisztráltan árulták, tehát az újratelepítés után automatice megkapod a licencet, nincs vele semmi dolog. (Utána mit csinálsz vele, az a te dolgod.)
Annó az első szervizes visszaküldésem után DoubleDriverrel leszedtem az enyémről a drivereket.
[ModecomFreePc driverek Double Driverrel leszedve.zip] Ez 2015. 12. 25.-én történt. Használni egyszer sem használtam, tehát nem tudom, hogy az állományok egyáltalán használhatóak-e.
Az újratelepítés után én a belső wi-fi eszközt tiltani szoktam. A netet vagy egy wi-fi sticken, vagy egy USB/LAN adapteren keresztül kapta.
Az utóbbival rettenetesen tudott menni...
Ha valakinek van lehetősége tegye fel az állományt olyan helyre, ahonnan majd mások is le tudják szedni a későbbiekben, mert én pár nap múlva törölni fogom. -
Sándor -P20-
senior tag
válasz
Scooter86101 #4260 üzenetére
Az enyémen a Microsoft oldaláról leszedett 32bites win szalad, gond nélkül felment.
A wi-fi drivere nem müxik, de úgyis egy USB/LAN adapterről kapta a netet.
Egyébként parkolópályán van, mert egy OFF Voyo V1 dolgozik helyette... -
Sándor -P20-
senior tag
65-ért én sem vettem volna meg.
Ha gondoljátok kukkantsatok be az eMAG-hoz, és nézzétek meg milyen árkategóriában fut. (50E)
A 32E-s vételárhoz szerintem tökéletesen korrekt a cuccos.
Főleg azt nézve, hogy egyenlőre úgy tűnik tökéletesen sikerült a műtét az enyémen.
Arra amire használni fogom pláne jó lesz... -
Sándor -P20-
senior tag
Nos igen épp erre írom a "válaszom".
Pro és kontra.
Az enyém full magyar billentyűzetes.
A dokkolóban kellemesen feszül a tab. Pont annyira, hogy könnyedén el lehessen távolítani, de azért benne legyen. Asztalon használva tökéletes, ágyban fekve már képes szétcsúszni, de akkor amúgyis tabletként illik használni.
Az egész olyan kellemesen összerakott érzetet kelt.
Touchpad nekem teljesen használható. Küzdöttem sokkal rosszabbakkal is.
Hangszóró valóban nagyon gyér, de ha zenét akarok hallgatni ott a házimozi cuccos, vagy fülest használok. "Tilinkózni" rendszerhangokhoz tökéletes. Nekem ez egyáltalán nem szempont.Akkor jöjjön a kontra, ami miatt lehet hogy én is visszaviszem.
Reggel 7 óta küzdök vele, és még lövésem sincs mikor tudom úgy istenigazából elkezdeni "nyúzni".Bekapcsoláskor volt már a készüléken egy profil. Ezek szerint nem "szűzen" kaptam, valaki már bekapcsolta.
A Win10-nek az első bekapcsoláskor kellene létrehoznia a felhasználói profilt.(ha jól tudom)
Egy csomó nyelvi, beviteli "biz-basz" volt rajta ami folyamatosan hibaüzeneteket dobált.
Bluetoot fülesemmel az istennek sem boldogult. (Lidis cuccos, eddig minden kütyüvel pillanatok alatt összepárosodott, és tette a dolgát. Nem volt eddig panaszom rá)
Első körben jó volt itt is, aztán bemakacsolta magát. A végére (hajnali 1) sztereó üzemmódban a teszt le sem futott már, headszet módban rendesen működött, de az csak "zörög". (telefon üzemmód, erősen korlátozott minőségben. Beszélgetni, telefonálni jó, másra nem.)
Na itt pipultam be, és eltettem mára az egészet.
Reggel Double driverrel driverek leszed, és full gyalu, Win újrapakol.
Indítás után jött a döbbenet. A hardver eszközök még csak nem is hasonlítanak a tegnapira. A "lengyel" (nevű) kacatok eltűntek, minden driver felkerült, van wifi, bluetoth, STB...
Rúgásra megismerte, és lekezelte a fülesemet, (Jajj új hardvert találtam meg minden wines hisztivel ahogy kell. Ezek tegnap elmaradtak.)
Első körben szépen viszi a videósportálos videókat, kikapcsolhatom újraindítom egyenlőre jónak tűnik.Alapvetően Netezésre, videónézésre szánom, játszani nem fogok vele szal igazából nem tudom mit csináljak.
Ha összejön a buetoth kezelése szerintem maradni fog.
Ebben az árban verhetetlen. -
Sándor -P20-
senior tag
Hi all.
Nem pont on, de nem is teljesen off. Egészen pontosan az Atom x5-Z8350 prociról van szó.
Ha valakit érdekel. A Tetsco leakciózott egy ilyet procival szerelt gépet. Egészen pontosan a KIANO Intellect X3 -ról van szó. [link]
Ez most a Tesco egyes áruházaiban 32495 Jómagyar királyi valutába kerül.
A linken van az áruházak listája ahol leakciózták a kicsikét: [link]
Én a Siófoki áruházból hoztam el egyet. Még kettő ott maradt... -
Sándor -P20-
senior tag
Sajnos buherával jár az élesztés.
Olvass vissza, ott leírtam már mindent.
Címszavakban:
Cuccos szétkap, panel kiszed. Hátsó hűtőlemez leszed, alatta lítium elem lehúz (szerintem cserélni is esedékes) A panelon a csatlakozó 15-20 másodpercre rödidrezár.
Összeszerel, pár miatyákot elmormol, egy rózafűzér elég lesz, esetleg mala mantrázva körbepörget...
Villanyt neki. -
Sándor -P20-
senior tag
válasz
Necronom #4226 üzenetére
Lehet hogy rosszul írtam valamit.
30 Giga adat átmásolásához nem kell 8 perc.
Szerintem nincs akkora film aminek a lejátszásánál ez gondot okozna.
Az OMV-től sztem nem kell félni. Pi-re rettenetesen egyszerű telepíteni.
A lementett állományt fel kell másolni egy memóriakártyára, beletolni a PI-be, és villanyt neki...
Beállítása szintén egyszerű. ( Ha én is meg tudtam csinálni... ) -
Sándor -P20-
senior tag
válasz
Necronom #4224 üzenetére
Én egy Off Raspberry Pi 3-at használok NAS-nak OMV-vel. (Openmediavault)
Vannak kompromisszumok (PL USB2, és egy belső porton osztozik az USB és a LAN)
Viszont cserébe szinte nulla a fogyasztása.
Ha megelégszel a belső hálózaton a 10 megás sebességgel akkor nem csalódnál benne.
Nekem jelenleg ezen fut a torrent kliens is.
Simán kiszolgálja 2db 8 - 10 gigás film streemelését, + a torrentkliens. Nekem nagyon bejött...Mod: Ja és ócssó...
12K a cuccos + az esetleges köcöllékek.
-
Sándor -P20-
senior tag
Ötletet, tippet kérnék az értőbbektől.
Black freeday alkalmából van valami best buy ajánlat a Modecom FreePc-m leváltására?
40K kategóriában gondolkozom.
Jó lenne a win10.
Filmnézés, netezés a fő profil.
Ha izmosabb mint a Modeom, akkor az már jó.
Passzív hűtés előnyben, moddolást megoldom, ha elégtelen a gyári...
Előre is köszönöm az ötleteket. -
Sándor -P20-
senior tag
válasz
kmisi99 #4120 üzenetére
Nekem is egy OFF Pi2 dolgozik nas-ként, OMV-vel.
Pár hete egy szintén OFF Eee PC 4GB Surf-ra raktam fel OMV-t. Szépen szalad rajta a cuccos, de még nem vitt rá a lélek, hogy rádugjam a Pi2-n lakó mobil vinyót és beállítsam rajta a dolgokat...Azt tudom, hogy a modecomra fel lehet varázsoni linuxot. Elméletileg le is töltöttem ami kell hozzá, de idő hiányában egyenlőre tolódik az a dolog is.
Mindenesetre ha jutsz valamire, légyszi ne tartsd magadban... -
Sándor -P20-
senior tag
Modecon Free PC-n a Throotlestop-on a SetMultiplier szorót vissza kellett vennem 20X-re.
22X-en néha szétesett a kép....
Meglátjuk így mit mutat.... -
Sándor -P20-
senior tag
válasz
linuxforum #4070 üzenetére
Amit tudok:
Bootolni tudsz, én már reszeltem újra a win10-et.
Throotlestop-ot elég egyszer beállítani, többet nem kell.
Többi passz.
A linux engem is érdekelne, ha jutsz valamire, légyszi ne tartsd magadban. -
Sándor -P20-
senior tag
Biosz elem kiszedés, resetelés nem változtat semmit.
Nekem sajnos kellett beépítenem reset jumpert, mert rendszertelenül csonttá fagy a bios indulásakor, és akkor csak a bois reset segít...
Egyébként a bios elem az alsó oldalon van, a burkolat alatt. Nem tudom tettem-e fel képeket...Mod:
Egébként a bios elem eltávolítás nem elegendő a reseteléshez, a panelen az elem csatlakozó tüskéit is rövidre kell zárni jópár másodpercre, -
Sándor -P20-
senior tag
válasz
#79335424 #4023 üzenetére
Én most reszeltem teljesen újra a Modecomot, mert a gyári 10 teljesen magába fordult...
Igaz hogy ebbe nagy részben besegített egy USB hub is, ami nem kompatibilis a Modecommal.
Kivezettem az alaplapi elemet egy jumperra, amivel szétszedés nélkül tudom resetelni a kicsikét, tehát úgy érzem így már nyugodtan nekiállhatok kísérletezni...
Mivel hogy a 10-et bármikor vissza tudom rakni, elkezdtem a gondolattal kacérkodni, hogy jó lenne valami linux alapú cuccot rátenni...
Sajnos időm... Nos az nagyon kevés van az egészre...
Mostanra tudtam nagyjából belakni a kicsikét.
Igaz közben sikerült felélesztenem / belaknom egy OFF Pi3 bázisú NAS-t is... -
Sándor -P20-
senior tag
Vállalkozóbb Modecom Free PC tulajok figyelmébe ajánlom az alábbi videókat.
It Modecomra kerül linux: [link] Sajnos nekem a videón használt nyelv.... Szal kínai is lehetne ennyiből...
Mivel annó az intel stick driver készletével tudtam életet lehelni a Modecomba, gondolom nagyjából a linux is felmenne ahogy az intelre felmegy.
Tehát egy videón Ubuntu Intel stick-re: [link]
Sajnos a szükséges bootloader letöltésére nincs hozzáférésem.
Ha valakinek van ötlete hogy innen: [link] hogyan lehetne megszerezni a szükséges cuccost, ne tartsa magába. -
Sándor -P20-
senior tag
Modecom Free Pc tulajok figyelmébe.
Ha szeretnétek aktív tápos USB hubbal bővíteni a kütyüt, nagyon figyeljetek oda, hogy csak olyancuccost tegyetek rá, ami nem táplál vissza a stick felé. Ellenkező esetben könnyen úgy járhattok mint én.A story:
Annó bementem magyorboltba, magyrpénzért vettem (vetettem a párommal) Egy külső tápos USB hubot.
Feldugtam, szépen ment, öröm és boldogság... (Speedlink USB hub [link])
Igen ám, de kevés volt a csatlakozó. Rendeltem kínából egy 10-es elosztót, táppal.
Először ezzel borult meg a kicsike. Gondoltam hitech kínai, legalább olcsó volt, nem sokat buktam.. Ekkor utazott garba servicébe, és csinálták a bios resetet.Ezután Modecom garanciája lejárt.
Speedlink USB hub egyik kimenete elhalálozott. (kinyírta egy kártyaolvasó (biztos hogy az nyírta ki??? )). Vettem egy másikat USB hubot ugyanabban a boltban jómagyarforintért.
Nos ez a friss szerzemény vágta tönkre a Modecomot másodszorra, ami természetesen már garanciaidőn kívül történt, tehát nem servicébe került a Free PC, hanem a fiókba...Ez után jött a Modecom Free PC bios reset, amiről már írtam.
Utána öröm és boldogság, amíg két nap múlva ismét meg nem feküdt a stick...
OK, hűtőbordák leszed, lítium elem lehúz, csatlakozó rövidrezár, újból összerak, működik, az első kikapcsolásig.... Na itt kezdett elborulni az agyam
Gondoltam még egyszer szétszedem, és rakok bele egy bios reset jumpert. Nem akarom naponta levagdalni a bordákat, és feszegetni a cuccost feleslegesen...A lényeg a lényeg, kiszereltem a lítium elemet, elvágtam a pozitív szálat és bekötöttem egy jumpert, aminek a zárúdugóját a másik oldalra átdugva rövidre is tudom zárni a panelon a telep csatlakozót. (régi, egyszerű, működő megoldás)
Mivel a bios resethez már nem kellett szétszedni, bátrabban kísérletezgettem.
A lényeg, az új USB hub, akárcsak a 10-es kínai ügyesen kiadja a tápfeszt bemenetre is, amit nagyon nem szeret a Modecom.... (Az off Raasberry Pi3, pl ezzel a hubbal a saját tápegységének csatlakoztatása nélkül, csak a visszatáplálással simán fut... Néztem is amikor bedugtam a hub tápját, és elindult a PI...)
Megoldás az lett, hogy az új hub táp nélkül dolgozik, míg a régi (a behalt kimenetű, de működő) látja el táppal a rádugott HDD-t, és sajnos időközben szükségessé vállt USB - Wifi stick-et.
Valamiért teljesen érzéketlenné vállt a Modecom wifije... Biosból kitiltottam az eszköt, és kivülről kapott egy TP-Link, antennás csodát. Még gyorsabbá is vállt a dolog, tehát nem igazán bánom...
Naszóval itt tartok most. Ezzel a felállással a héten gyönyörűen dolgozott a kicsike. Bírja kikapcsolásokat, tápelvételt, STB... -
-
Sándor -P20-
senior tag
Az alsó két képen látszik a csatlakozó, amibe bele van dugva a lítium elem.
A középső képen nincs csatlakoztatva, az alsón csatlakoztatva van.
Lecsatlakoztatott elemnél benyúltam egy kis csavarhúzóval a csatlakozóba, és rövidre zártam a két tüskét.
De a csatlakozón kívül a panelba forrasztás felett is megoldható a dolog, a csatlakozó műanyag háza alatt közvetlenül a csatlakozó lábánál. (Remélem érhető)
Azt hogy ez segített vagy a pihentetés, nem tudom.
Érdekesség képpen, minden beállítás, adat, megmaradt a sticken...
Ezen elég rendesen meglepődtem, mer én úgy tudtam, hogy a SSD-nek táp kell, hogy a rajta levő adatokat ne felejtse el... Naszóval a tápot levetem, az adatok megmaradtak. Tehát vagy én tudom rosszul és az SSD-nek nem kell táp, hogy megtartsa az adtokat, vagy nem SSD van a kicsikében, vagy nem tudom...
De leginkább nem tudom..
Egyébként ezért is hezitáltam a "durvulás" ellen, mert féltem hogy táp nélkül törlődnek az adatok az SSD-ről.
Márpedig nem akartam még azzal is szotyizni hogy Win 10-et szerezzek, ráadásul egyszer még az elején sikerült valahogy elröptetnem wifi drivert annyira, hogy azt is a servicében tették helyre...
Akkor leszedtem a Modecomtól a driver packot, de azzal sem tudtam életet csiholni a wifi-be....A service megoldotta garba...
-
Sándor -P20-
senior tag
Új történés a Modecom Free Pc fronton. Egészen pontosan én is megcsináltam az úgynevezett bios resetet...
Tehát akkor kezdem az elején. Decemberben bemakacsolta magát a kicsike. Amint rádugtam a tápot világítani kezdett a power led rajta, és ezzel be is fejezte a funkcióit. Ez akkor még nem volt nagy ügy, mert garba go service, és játszanak vele ott. A munkalapra azt írték, hogy bios resetet csináltak rajta. Ez után rengeteget túrtam a netet, de infó egy szálse.
Kb 3 hete, megint bemakacsolta magát a kicsike. Szerencsére addigra megjött a Rasberry Pi3 -am amiből egy NAS szervert szándékoztam csinálni, és ha már van, átvette a torrent kezelő funkciót is. Közben leporoltam a nagy gépet, és had menjen az...
Naszóval azért nem adtam fel a dolgot hogy életet leheljek a Modecomba, de mivel infót nem találtam altattam a dolgot, egészen tegnap estig.
Egy hete ugyan már kifordítottam a panelt, és a rajta levő lítium elemet is levettem pár percre, de nem változott tőle semmi.
Tehát tegnap este felszívtam a latyakot, és úgy döntöttem kicsit bedurvulok.Tehát hűtőlapok leszed, lítiumelem kihúz, csatlakozónál rövidre zár, majd az egész úgy darabokban elrak, mert már késő volt...
Ma délután úgy gondoltam itt az ideje kideríteni, hogy mit is csináltam.
Szerkezet összerak, tápot neki, és indul mint kisangyal....
Holnap lesz mivel elütnöm a délutánt.... -
Sándor -P20-
senior tag
Hi all.
Szerintetek mire cseréljem a modecomot?
Passzív legyen, win10 nem kizáró ok, sőt, mivel a párom is elboldogul vele....
Lehessen telepíteni, oprendszert cserélni.
Ötletek? Tippek? -
Sándor -P20-
senior tag
válasz
Optika01 #3912 üzenetére
Na ez a kérdés engem is érdekelne...
Hogyan lehet a sticken resetelni a biost?
Az enyém volt service-ben pár hónapja, és állítólag ezt csinálták vele. Szóval engem is érdekelne, van-e valakinek infója arról, hogy hogyan lehet?
Még nem szedtem szét annyira, hogy megnézzem. -
Sándor -P20-
senior tag
válasz
interstate76 #3846 üzenetére
Tökéletesen igazad van,
ezért hangsúlyozom szinte minden hozzászólásomban, hogy az enyém alaposan meg van hűtve!
Ezt nem tudom elégszer elmondani.
Nincs annál bosszantóbb, hogy egy darabig megy mint állat, utána sajtreszelő üzemmód...
Ráadásul szerintem hiába mondják, hogy erre van tervezve beállítva, szerintem jobb neki hűvösen. -
Sándor -P20-
senior tag
Azt azért hozzá kell tenni, hogy ez nem egyen értékű egy asztali géppel. Nem is lehet az.
Az igaz, hogy amióta megvan, az asztalit szinte nem is használtam.
A lényeg, ha valaki bevállal egy kisprocis gépecskét, készüljön fel, a gép korlátaira.
Ja a periféria lisrából kimaradt, hogy fixen rajjta van egy Brother lézer nyomtató, és alkalmanként egy hp tintás szkennerrel.
És azt is jó tisztázhi, hogy az extra bordák kellenek ha valaki valóban használni is szeretné, nem csak mérgelődni. -
Sándor -P20-
senior tag
Én bontóban vettem eredetileg két NorthBridge bordával.
Mondtam az emberkének, hogy kb 40 X 40 mm-es bordát keresek, szilikon hővezető gumival.
Előszedett valahonnan egy nagy fiókot, elém rakta, és válogattam.
A régi hozzászólás amikor összeraktam: [link]
Azt, hogy nálunk hol lehet ilyen szilikon cuccost venni a Conrad-on kívül, nem tudom.
Itt egy Alis link: [link] -
Sándor -P20-
senior tag
Az enyémnek most járt le pár hete a garija.
A fedél simán lepattintható, az eredeti bordára pedig 2mm vastag lágy szilikon hővezető lapok közbeiktatásával tettem fel a bordákat gyorskötegelővel. Az egész 2 perc alatt visszaállítható a gyári állapotába.
Az átalakítás óta 2 útja volt a servicébe. Nem vették észre az átalakítást... -
Sándor -P20-
senior tag
Egy másfél terás külső USB tároló lóg a kicsikén.
Előtte egy külső tápos USB hub osztja szét az igét. Ez egy Speedlink cuccos. (Ezt kaptam az első boltban ahova benéztem.) Mindenféleképpen külső táposat kerestem, hogy a vinyó ne a stick-ből szedje a kakaót...
A tévémen ez csücsül: [link] -
Sándor -P20-
senior tag
válasz
#88470784 #3812 üzenetére
Részemről egy Modecom Free PC-t nyúzok egy éve.
NonStop megy a kicsike. (Torrent..)
Böngészés, yutube, Webródió, a páromnak Face, mindennel ami hozzá tartozik.
Minimális képszerkesztés, szövegszerkesztés, Szkenner, tintasugaras nyomtató, laser nyomtató van ráaggatva. Videó kódolás. (tart ameddig tart alapon)
Ja és film lejátszás.
Azt hozzá kell tenni, hogy alaposan meg van hűtve, nem gyári állapotban. Ha visszakeresel, találsz képeket. -
Sándor -P20-
senior tag
válasz
schulzz #3803 üzenetére
Az enyém olyat csinált (Modecom) hogy folyamatosan világított rajta a power led amint rádugtam a tápot. Nem reagált semmire. Képet nem adott ki, power gombot nyomhattam ítélet napig nem történt semmi...
Szerencsére még garis volt, ezért visszaküldtem....
A servicében állítólag egy bios resetet csináltak rajta. (A munkalapon ez állt, és itthon ugyanúgy indult mint amikor először bekapcsoltam.)
Az hogy pontosan mit takar a bios reset, nem tudom. Bár mivel eMMC van benne, és a biosnak is kell valami tápfeszültség amikor nincs üzemben, valószínűleg levették a kicsikében levő miniatűr akkut, vagy kisütötték az elkót ami a tápellátást biztosítja.
Szerintem szedd szét, és nézd meg, van-e benne valami akkumulátorra, vagy nagy kapacitású elkóra hasonlító dolog.
Ha aksi, leszed, ha elkó óvatosan (egy ellenálláson keresztül) kisüt.
Egy próbát megér szerintem. -
Sándor -P20-
senior tag
válasz
#79335424 #3790 üzenetére
Somatom ha van némi szabad kapacitásod, ránéznél erre a videóra a filmmegosztós portálon? [link]
Érdekelne a véleményed, hogy szabad-e vele próbálkozni.Mod: Találtam egy videót az intel cuccosról is: [link]
Továbbá erősen gondolkozom, egy második mini PC beszerzésén.
Őszintén szólva semmi "kedvem" beleverni 50 / 60K-t (100K?) az öreg asztali gépbe. Viszont addig nem akarok "belebarmolni" (másik oprendszerrel kísérletezni) ebbe a kicsikébe, amíg nincs helyette valami, mit azonnal használatba tudnék venni ha beüt a jajeznemúgysikerültahogyelterveztem...
.
Esetleg szóba jöhet valami egyéb eszköz is. (jelenleg egy MODECOM Free PC-t "nyúzok" ha nem lenne valakinek világos.)Ami most fut a Modecomon:
Torrent: 5-600G van most visszaosztáson. (79db) De volt ez sokkal több is, minden probléma nélkül szaladt a dolog.
Általános net használat. (A páromnak FaceB) Leginkább Crom, de ott a foxi is. (A crom látszatra jobban szalad), 8-10 megnyitott böngésző laping nincs gond, max az oldal váltásoknál kell kicsit várni amíg betöltődik a cuccos. Persze filmmegosztós, mindennel ami vele jár.
A párom szokott róla Mp3-ba konvertálni mindenfélét, szal konvertáló progi.
Alap képnézegető képszerkesztő. IrfanVieW
OpenOffice legújabb ver.
Webrádió alkalmazás. Jobb mit böngészőből.
És persze filmnézés. MPC-HC 5.1-be külső USB-s hangkártyáról, mert az erősítőmön még nincs HDMI bemenet, és kellett egy optikai / koax (S/PDIF) kimenetet varázsolni a kicsikére. (Aliexpress)
Játék nincs.Szal ezt kellene tudnia az alternatív eszköznek is. A fentieket közel probléma nélkül tolja a Modecom.
(Mint már említettem párszor, és nem győzöm hangsúlyozni nem gyári állapotban, hanem durván meghűtve!!! A gyárihoz képest)
Nem ragaszkodom a win-hez, sőt ha van valami alternatíva amivel a fentiek megoldhatók, örülnék is ha szabadulhatnék a wintől...
Nos az ár....
Hát igen. Jó lenne valami költséghatékony megoldás, de őszintén szólva én ennél jobbat még nem találtam.
De nagyon szívesen várok minden javaslatot.
Előre is köszi. -
Sándor -P20-
senior tag
válasz
#79335424 #3774 üzenetére
Szájbarágós, ungarisul kódolt infóhalmaz nincs valahol ebben a stickenfuttasunklinuxot témában?
Megnéztem amit ajánlottál, de ehhez az én agolom veri IQ light....
Ráadásul valamikor az Ókorban próbálkoztam még a win95 mellé linuxal...
Tehát ez így sajnos számomra nagyon reménytelennek tűnik.
A videómegosztósportálon találtam egy filmet ahol linuxot varázsolta a modecom stickre, de nem volt idegzetem komolyan beleásni magam a témába. Lehet hogy az ünnepek között a leállásban?
Az ötlet mindenesetre nagyon piszkálja a fantáziámat nekem is. Annál is inkább, mert szerintem a win erősen visszafogja a kicsikét... -
Sándor -P20-
senior tag
Én egy Modecom Free PC-t nyúzok egy éve.
Eléggé megtoltam a hűtését, azóta semmi gondom vele. Így 60 fok fölé nem képes melegedni!!!
Ha kicsit visszanézel megtalálod a képeket.
Perpill egy 1.5 Terás külső vinyó van rajta kb 6 - 800 G torrenttel.
Net, online vidók simán szaladnak. a 10 giga alatti filmeket simán viszi. (nagyobbal nem igazán próbáltam, nem szedem le, mert minek?)
A filmek néha média lejátszás közben megakadnak. Gógyírt nem találtam, azt mondták winbaj...
Utána ugyanaz a film gond nélkül szalad.
A hűtését tényleg megtoltam, nézz vissza a fórumban!!!! -
Sándor -P20-
senior tag
Hehe..
Én is erre gondoltam, csak nem akartam linkelni, de ha már itt van...
Szal két hónapja nyúzom a kicsikét. ( na jó, kissé moddoltam... hátrább megnézheted mennyire..) Bár észrevehető különbséget nem tapasztaltam, max a lelkem nyugodtabb..
Szépen szalad rajta minden.
Na jó nem egy erőmű..De sok-sok torrent, Crom /4 lap + webrád akadás mentesen most is... Filmet eddig mindent megevett, max másik lejátszót ugrasztottam neki...
+ kapott még egy külső USB hub-ot azon lóg egy 1.5 T-s HDD, veznélküli egér/bill, Egy külső 5.1-es hangkari az 5.1-es SPDIF miatt, és még egy USB hosszabbító, hogy könnyű legyen csatlakoztatni rá a telókat, kártyaolvasót + a többi kacatot...
Lényegében, részemről teljesen kiváltotta az asztalit, + minimális fogyasztás, jogtiszta win, belföldi terméktámogatás...Összességében: -
Sándor -P20-
senior tag
A wifi jelenség szerintem 99%-ra win10 problem...
Nálam a router biztonsági protokolljaival történő variálás oldotta meg a problémát.
Első körben ideiglenesen tedd szabaddá a hálózatot. Ha úgy jó, variálni kell a biztonsági protokollokkal amíg az egyikkel stabilan fog menni.
Nálam ez volt a megoldás. -
Sándor -P20-
senior tag
válasz
interstate76 #2470 üzenetére
Részemről egy stic-et nyomok, tökéletes megelégedéssel....
Ez egy Modecom Free Pc win10-el. Kicsit visszábbnézve láthatod, hogy a hűtését kissé megtoltam, bár a modding nélkül is tette a dolgát..
Perpill 114 aktív torrent fut rajta Qbittel. VLC-n szól a webrád... Nyitva van 5 ablak a foxin, gond egy szálse...
Akadás nélkül szakad rajta Cromon a youtub...
Filmet eddig mindent megevett..
Játszani egy pillanatot sem játszottam vele.
Amióta megvan, csak nyomtatáshoz kapcsolom be az asztalit, szal tökéletesen hozza amit elvártam tőle, bár itt nagyon le akartak róla beszélni... -
Sándor -P20-
senior tag
válasz
interstate76 #2389 üzenetére
Fut valami a procit (rendszert) monitorozó progi?
Pl RealTemp, Core-Temp, STB...
Sztem próbáld meg egyszer nélkülük... -
Sándor -P20-
senior tag
Feltettem a Core Temp 1.0 RC6: -t. [link]
Ugyanazokat az értékeket mutatja mint a realtemp. -
Sándor -P20-
senior tag
Ismét én...
Naszóval tegnap végre sikerült, -sokadik próbálkozás után úgy látszik valóban- kiirtanom a win10 automata kikapcsolás, vagy hibernálás, vagy mittudomén milyen funkcióját.
Tehát ma reggelre nem kapcsolt le a "kicsike".
Egész éjszakás aktivitás (torrent) után ez fogadott...Előre is jelezném, hogy nekem tetszik...
A proci órajelét nézve, lehet hogy fázik?
Viszont lenne néhány kérdésem a RealTemppel kapcsolatban.
Mit jelentenek a Distance to TJ Max sorban levő adatok?Viszont van egy másik progi ami 10 fokkal magasabb processzor hőmérséklet értéket jelez. Akkor most minek higgyek? Bár ha jól működik a "kicsike", akkor mind1...
-
Sándor -P20-
senior tag
válasz
Sándor -P20- #2367 üzenetére
Belső hálózat sebesség probléma megoldva.... Most már részemről élhető a dolog.
torrent ugyanúgy megy mint kábelen...
A titok a wifi csatornakiosztásban volt.
Leszedtem a telómra egy wifi analizátor appot, és kiderült, hogy ugyanazon a csatornán próbálkozik a környéken jópár eszköz.
Átraktam a routeremet egy olyan csatornára amit nem használ semki, és megy minden mint a szél... -
Sándor -P20-
senior tag
válasz
Victoryus #2366 üzenetére
Stick-ről csak a saját tapasztalataimat tudom leírni, más nevében nem tudok nyilatkozni.
Nálam torrentet tökéletesen viszi.
Amióta próbálgatom, nem igazán vettem észre különbséget az asztali, és a stick között. (Ja a legkisebb TarKft-s csomagom van. )
Az asztalin 2.2-es utorrent, a sticken a legújabb qbittorrent szalad a win10 miatt.
Böngészésre, youtube videók lejátszására tökéletesen alkalmas. Nálam akadás nélkül megy, de kicsit visszább láthatod, hogy már nem az eredeti állapotban működik. Az is igaz, hogy modding nélkül sem volt vele problémám, bár igazából csak azóta nyúzom, hogy rajta vannak a bordák...
A belső hálózaton másolásnál nagyon csúnyán teljesít...Ennek még utána fogok nézni, mert szerintem itt valami beállítási, vagy kompatibilitási gubanc van.
A stick-be rakott wifi nagyon nem nagy szám. Finoman szólva gyér....
Kb 4 méterre a rutertől feles, 3/4-es térerőt produkál. a kapcsolat adatainál 72,0 Mbps sebességet ír...
Most Total Commanderrel másolva 2500 kbyte/mp körül teljesít. 3000 és 2000 között valahol, ami szerintem elsősorban a csillagok állásától függ... -
Sándor -P20-
senior tag
Összeraktam a "kicsikét"..
Tehát egy MODECOM Free PC -ről van szó, amit kicsit meghűtöttem, mivel ez is jobb "hűvösen".
A gar miatt csak olyan modding jöhetett szóba, amit "baj" esetén nyomtalanul el tudok távolítani.
Szerencsére a szétszerelés rém egyszerű, és ha jól sejtem a Service, (ahol driver probléma miatt már járt) besegített a szétszedésben.
Egy enyhe nyomás körömmel a fedő burkolat alá, és a fedél engedelmesen lepattant...Előtte Pécsen egy bontóban kemény 200 Ft-ért beszereztem néhány apróságot.
Ez most a jelenlegi, remélhetően végleges állapot.
Az előzőhöz képest annyi a változás, hogy a bordával nem fedett részekre rákerült egy-egy plexi darab, nehogy valami odakeveredjen ahol árthatna.Naszóval ennyi.
-
Sándor -P20-
senior tag
válasz
eszgabor #2358 üzenetére
Sajnos így sem a hőforrás van hűtve, hanem a lapkákra rakott "borda" lemez, amit pont a gari miatt nem bántottam. (így is tisztességesen felmelegszenek a bordák)
Ha valami gáz lenne, kötegelő elvág, hővezető szilikon leszed (kipróbáltam, nem ragad, nem hagy nyomot), fedél visszapattint....Ártatlanul (értetlenül?) bámul...
Most raktam fel a stick elejére és végére egy-egy plexi lapkát, hogy a borda által nem takart részekhez nehogy valami bekeveredjen...
Én tudom, hogy ez így jobb a cuccosnak. Szerintem ezt mindannyian tudjuk, de ez senkit nem hat meg...
Na mind1, ebbe ne menjünk bele... -
Sándor -P20-
senior tag
-
Sándor -P20-
senior tag
válasz
eszgabor #2346 üzenetére
Az alábbi HDMI stick kb két hónapos. Én így oldottam meg a hűtés / gari problémát.
Lepattintottam a fedelét, és kb 1mm vastag hővezető gumik (szivacs puhaságú lágy gumi) közbeiktatásával raktam fel a north bridge bordákat.Ez egy MODECOM Free PC.
Magyar garis, amit sajnos már igénybe is kellett vennem.
Az első héten bekaptam valami csúnyaságot, és az avast úgy kitakarította, hogy az újratelepítés után eltűntek a gyári driverek...
A hozzá való cuccost leszedtem a gyári oldalról, de a wifi az istennek sem települt fel, tehát dobozba-be, GO service....
Ott valamit mókoltak, most jó.
Igaz van egy ismeretlen eszközöm még az eszközkezelőben, rendben müxik a cuccos..
Egész napos torrent kliens + webrádió + netezés, és nem ment fel 45 fok fölé.
Film + torrent 55 / 60 fok. Lassulást nem érzékeltem. -
Sándor -P20-
senior tag
válasz
Cannabis7 #2320 üzenetére
Alapvetően egyet értek veled... de én itthonról intézem a család pénzügyeit, (webbank) vásárolok, bankkártyát használok. Tehát nem akarom a lehetőséget sem megadni...
Szar érzés lenne ha valaki besegítene a fizetésem elköltésében...
Inkább a víruskereső. Legalább az illúzió megvan, hogy megtettem amit lehet. -
Sándor -P20-
senior tag
Részemről az asztalin közel 10 éve én is Avast-ot használok.
Erre is az került első körben, de gondoltam hátha van a tapasztaltabbaknak valami jobb 5letük.
Szal egyenlőre marad.(#2317) kukszi1 Köszi a tippet. kipróbálom.
-
Sándor -P20-
senior tag
Víruskeresőt mit ajánlotok, ami némileg biztonságos, de nem fogja agyon a processzorocskát?
-
Sándor -P20-
senior tag
válasz
Sándor -P20- #2313 üzenetére
Bocs, de közben volt pár percem keresni.
Feltettem a Real Temp-et.
Esetleg valami más alkalmazás win10-re? -
Sándor -P20-
senior tag
Bocs hogy nem kerestem, csak kérdezek. (Karácsonyi bevásárlás, ősöknél megjelenés, STB...)
Win 10-re kellene valami progi amivel a proci állapotát lehet indikálni.
Hőmérséklet, mennyivel megy, visszavette-e magát? STB...
Előre is köszi. -
Sándor -P20-
senior tag
válasz
Lifeforce #2192 üzenetére
Üdv.
Először is köszi a választ.
A hűtés problémára első pillanattól számítottam, az méret csökkentés egyértelmű következménye. Valamit valamiért.
Akkor miért is akarok ilyet venni? És mért pont ilyet, azaz EZTET.. (még írtam volna mögé pár "tetet")
Először mivel kicsi, befér a tv mögé, és a kutya sem látja hogy ott van. (pl a párom) Ami passzívakat néztem, az már a méret miatt is kiesett a pixisből...
Aztán miivel magyar boltban, magyar garival megvehető. ( Úgy látszik már túl vén vagyok, hogy adok az ilyesmire, bár a telefonjaimat, és még pár kütyümet tekintve masszívan rúgom ezt a feltételt. ) Továbbá a garanciát tekintve, további 2 évvel megtolható, és akkor kínlódjon a melegedés, és behaló a venti jelenséggel a garanciás szervíz. Max visszabalhézom az árát, a tapasztalatot pedig megtartom...Miért nem kerestem?
Töredelmesen bevallom, örültem hogy egyáltalán idetaláltam,és ahogy belenéztem a fórumba, amiket olvastam, ott a passzív hűtős cuccokkal voltak gondok. Az is igaz, hogy ez nem volt több fél óránál...
A stickekkel kapcsolatban jó ideje "nyalom" a netet hasonló cuccok után, de komoly lehúzást, kritikát ami kizárná a vásárlást nem találtam.Tehát erről a cuccról, van valakinek infója?
-
Sándor -P20-
senior tag
Üdv mindenkinek.
Szal erősen gondolkozom egy ilyen: [MODECOM FreePC 32 GB] beszerzésén.
Amire szánom:
Net böngészés, torrent kiliens, természetesen médialejátszó, meg amit még bír.
Elsősorban az asztali gép mindennapos kiváltására szánom. Ja játék semmi.
Szerintetek, megérheti?
Esetleg valaki hallott már valaki valamit erről a lengyel cégről?
Előre is köszönöm a válaszokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fotók, videók mobillal
- Le Mans Ultimate
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Gamer PC - R5 2600, RX 580 és 16gb RAM + GARANCIA
- HP ProDesk 600 G2 SFF PC, Intel 6. generációs CPU, SSD és RAM nélkül
- Gamer PC - i5 13400f, RX 6700 XT és 16gb RAM
- i5 10500/ RX6600XT/32GB DDR4/ 512GB m.2 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- i7 8700/ 32GB DDR4/ 512GB gen4 SSD/ R5 430 2GBD5/ HP 400G5 SFF/ garancia/ ingyen foxpost
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Western Digital SN850X NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest