Új hozzászólás Aktív témák
-
-
tlala
addikt
válasz
Nono0000 #4219 üzenetére
Köszi.
Ha jelzed, hogy hálókártya driver kell a Pipohoz, dobtam volna a linket azonnal.
Az Ubuntuval kapcsolatban azt, hogy "igen van live verziója is" úgy érted, hogy felkínálja opcióként, vagy a Live verzió az egy külön letölthető fájl? Ha utóbbi, akkor esetleg arra is van linked?
-
tlala
addikt
válasz
Nono0000 #4216 üzenetére
Nekem is Pipo 7-esem van, 2015. márciusa óta használom, de nálam nagyon rendben van, pörgős a Win10, semmiképpen nem szeretném legyalulni.
Viszont szívesen kipróbálnék egy Linux verziót én is, de csak USB-ről indíthatót, vagy max. USB-re telepíthetőt.
Ez a verzió amit linkeltél, telepíthető egy másik USB-re? Vagy még inkább: létezik Live verzióban? (Nem értek a Linuxhoz amúgy.)Szerk.
Bár most látom, hogy már a linkeden sem letölthető ez az Ubuntu kiadás. -
tlala
addikt
Valaki próbált már ilyen ONtopic készülékkel torrentezni bivalyabb nettel?
Vajon ennek az USB 2-es hálókártyának hol van a határa letöltésben?
A kis Pipo-m remekül elvan a mostani 15 Mbites Matáv ADSL-en, de a hamarosan érkező 500Mbites UPC-n biztosan el fog vérezni.
Kíváncsi lennék, mi lehet ezeknek a dobozkáknak a letöltési maximuma. -
tlala
addikt
válasz
tordaitibi #4074 üzenetére
Attól függ, miben kéne, hogy erősebb legyen.
De görgess le egy kicsit, nem rég én is linkeltem a Voyo V1 Plus-t, de nézd meg hozzá interstate76 kolléga kiegészítését is! -
tlala
addikt
válasz
LantosBerry8 #4049 üzenetére
Esetleg ez a Voyo V1 Plus, még erősebb (J3455) procival.
Érdemes az oldal aljára görgetni, és megnézni az N4200-assal összevetést is. -
tlala
addikt
válasz
LantosBerry8 #4049 üzenetére
Ha tényleg szánsz rá ennyit, akkor már inkább egy ilyesmi, már-már offtopic gépet ajánlanék 2017. július végén.
Apollo Lake, 4/64GB, gigás ethernet, ac-s wifi, stb. -
tlala
addikt
Az én általános tapasztalatom az (nem Tronsmart specifikus), hogy 3 dolog kell a penről bootoláshoz (és telepítéshez):
- erre alkalmas USB pendrive (az én tapasztalataim szerint nem mindegyik alkalmas rá),
- erre megfelelően előkészített pendrive (Rufus),
- megfelelő beállítások a (mini) PC BIOS-ában. -
tlala
addikt
Nem tudom, hogy épp ezt próbáltam-e a számos verzió közül, de szerintem igen - és nem működött nálam.
Igazából nekem csak valamilyen Live Linux verzió lenne jó, mert eszem ágában sincs szétcseszni a hibátlanul működő Win10-et az SSD-n. A többi verzió vagy mindenáron telepíteni akarta a linuxot, vagy nem volt hajlandó telepíteni egy másik USB-re azt, vagy nem indult, vagy hasonlók.
Miután csak kíváncsiságból akartam megnézni, hogy hogyan fut a linux a Pipo-n, egy idő után feladtam a próbálkozást, hiszen amire nekem kell - torrent, hibátlan filmnézés 1080p-n, Facebook és emailezés a kanapéról 50 collon - arra számomra tökéletes a windows is.
Ha majd egyszer lesz egy könnyedén kipróbálható verzió, akkor talán újra nekifekszek - csupán a kihívás miatt. -
tlala
addikt
válasz
interstate76 #4028 üzenetére
"néha..."
Ja. -
tlala
addikt
válasz
interstate76 #4026 üzenetére
Ne haragudj, de nem hagynád abba ezt?
Annyira idegesítő, hogy idejön egy új kérdező, és te azonnal leoltod, hogy nem éri meg ontopic eszközzel foglalkozni, mert mennyivel jobban megéri android dobozt venni vagy használt laptopot turkálni.
Ráadásul az új kérdező nem akart semmi újat vásárolni, hanem csak belinkelt egy új megoldást a meglévő Intel eszközökeinkre.
Egyszerűen szeretnénk a topic tárgyát képező mini kütyükről beszélgetni - használt laptop hirdetések meg android ajánlgatások nélkül, ezt már százszor megtetted, tele van vele a topik.
Kérlek tedd ezt lehetővé nekünk, zavartalanul. -
tlala
addikt
Ha találsz olyan linux verziót ami megy Pipo x7-esen, írd meg feltétlenül kérlek!
Több ontopic procira ajánlott verziót kipróbáltam már, de nálam egyik sem ment Pipo-n.
Pedig jó lenne USB-ről futtatható valamilyen Live verzió, mert szívesen megnézném, hogy muzsikál vele a Pio, de a windows10-et persze nem akarnám legyalulni, meg mellé sem telepítenék semmit, tekintettel az SSD limitált méretére. -
tlala
addikt
válasz
#79335424 #3392 üzenetére
Igen, a Pipo Inteles, abszolút ontopic termék, Z3736F procival.
Viszont én hiába próbáltam a topicba linkelt, Bay-Trail-re optimalizált Ubuntut indítani, a Try... menüpontig jut, azt megnyomva masszív fekete képernyő, semmi tovább.
A leírás szerint írtam ki az iso-t Rufus-szal.
A Puppy-val pedig az történt, hogy kiírtam az USB-re Rufus-szal, de a masina "nem veszi észre", továbbra is csak a Win-nel bootol.
Pedig nagyon szívesen kipróbálnék egy Linuxot a Pipo-n. -
tlala
addikt
válasz
#79335424 #3388 üzenetére
Ez a Pupplet 32 bites bios-on is működik?
Lehet esetleg oilyan verziója, amit nem kell telepíteni, csak "kipróbálós" - szóval SD-ről indítom, és megy kikapcsolásig?
(Elnézést, sügér vagyok Linuxból.)
Egy kicsit kedvet kaptam én is, hogy játszadozzak valamit a Pipo 7-esemmel. -
tlala
addikt
válasz
tordaitibi #3292 üzenetére
Ennyiért venni egy PC-t, hidd el, hogy ajándék!
Anno én is elsők között vettem meg a Pipo X7-et, és egyáltalán nem bántam meg egy percig sem!
Remek böngészős, filmnézős, hangtalan torrentezős cucc a TV mellett, és vállalható kinézetű apró kis dobozka a nappaliban, nem valami ócska használt batár. A hozzá vett légegérrel az egész család kedvence.
Ezeknek a mini PC-knek a belseje szerintem nagyon egyforma, szabvány Intel panel, a Pipo-hoz is könnyen találtam friss USB-LAN drivert, mert ismert a gyártója.
És a rajtuk lévő, "előrecsomagolt" win10 bingnek köszönhetően bármikor újra telepíthetőek, és a driverek szempontjából is barátságos a win10 ezekkel az újabb cuccokkal.
Szóval ne aggódj, jó boltot csináltál ennyi pénzért! -
tlala
addikt
válasz
tordaitibi #3280 üzenetére
Kérdezz esetleg rá a gyártónál, de szerintem 90%, hogy 32 bites Windows 10 van rajta.
Viszont annak esélye, hogy ennyire új cucchoz, amit eleve w10-zel adtak ki, visszamenőleg írjanak w7-es drivereket, gyakorlatilag 0. -
tlala
addikt
válasz
tordaitibi #3213 üzenetére
100 dodóért 8300-as, és 4GB/64GB???
Ez nagyon jó ár!
Végre mennek lefelé az árak.Az nem derül ki az ajánlatból, hogy pontosan mit is jelent a "Supports Windows 10 system" meg a "Windows 10 system".
Az a tippem, hogy Win10 van rajta, de nem aktivált.
De az ajánlat így is nagyon jó.Nagyon-nagyon kicsi az esélye, hogy átcsúszik a vámon.
Inkább úgy számolj, hogy ennyibe fog neked kerülni:
100USD X az aktuális Ft/USD árfolyammal + 27% ÁFA + 2000 Ft vámkezelési díj. -
tlala
addikt
Közületek valaki frissített már romot/firmwaret Pipo x7-en?
-
tlala
addikt
válasz
interstate76 #2768 üzenetére
Nekem a Pipo mindig is ennyivel másolt,szintén szolgáltatói routerrel.
-
tlala
addikt
válasz
interstate76 #2712 üzenetére
Nézegettem én a 10 collos változatát, mert nekem az kéne, de nem értem, miért kerül duplájába az a +2 coll..
-
-
tlala
addikt
És hogy nem csak illúzió amit írtam, hogy várom a 4GB-os dobozokat normális áron:
A MEEGOPAD stick 2GB/32GB-os verziója USD 109,99-be kerül, a 4GB/32GB-os verzió pedig USD 125,99-be - szóval megfizethető a különbség (miközben mindkettőben ugyanaz a Z8300-as proci van.).
Az más kérdés, hogy sticket sohasem vennék, de a trend illetve az árkülönbség miatt hoztam fel.
Előbb-utóbb a gyártók is meglépik a hasonló árképzésű dobozosokat - lásd az imént példaként felhozott Wintel Pro CW-W8-ast 81 USD-ért. Szerintem sokan megadnánk ezt a különbséget a 4GB-os verzióért (a fenti arányokat nézve az pl. 97 USD-t jelentene). -
tlala
addikt
válasz
Lifeforce #2518 üzenetére
Nekem sima Pipo S7 van, nincs dualboot, a wifit meg sohasem használtam, csak a lan-t.
Tudnál segíteni kérlek, hogy hogyan tudnék egy olyan penre tehető linux verziót készíteni, amihez átállítom a biosban az elsődleges boot eszközt, és büntetlenül kipróbálhatom a linux futtatását a Pipo-n.
(Penről bootolható androidot már csináltam, de az nagyon kiábrándító volt.) -
tlala
addikt
válasz
interstate76 #2444 üzenetére
Nem viszem én azt a pent az égvilágon sehova.
A Pipoba be van dugva egy olcsó 64GB-os pen, az az egyik háttértárolója, arra torrentezek, és a filmeket is a Pipon nézem meg. -
tlala
addikt
válasz
Gabesz84 #2420 üzenetére
Nekem az a véleményem, hogy ha most kéne vennem valamit, akkor pont egy ilyesmit vennék, Cherry Trail/4GB, stb.
Egyike vagyok a topicban azoknak, akik nagy elégedettséggel használok egy Pipo X7-est. Pont azt tudja, amire nekem szükségem van: a plazma TV mellett egy kis dobozka, amit sohasem kell kikapcsolni a mikro fogyasztása miatt, kanapéról netezek+FB, emailezek, letölti a filmjeimet egy penre, amit aztán meg tudok nézni este MPC-HC-vel. Nincs szükségem Kodira, nem akarok belőle szervert csinálni, játszani, stb.
Szerintem az új Cherry Trailes lapkák 4GB memóval még inkább alkalmasak erre.
Persze még - mint minden zsír új terméknek a piacon - relatíve magas a kezdő ára. -
tlala
addikt
válasz
Victoryus #2369 üzenetére
Ismét visszalyukadunk oda, hogy az igényeinknek megfelelő eszközt kell választanunk.
Nekem teljesen bejött a Pipo X7 arra, amire gondoltam. A TV-re van kötve, sohasem kell ki-be kapcsolni, torrentezek USB drive-ra, böngészek és filmet nézek rajta. Az asztali gépemmel is össze van kötve LAN kábellel, néhány sorozat van a gépemen, a kis Pipo-n vidáman lehet nézni az 1080P-s filmeket hálózaton keresztül, illetve ha néha másolni kell valamit hálózaton, akkor sem zavaróan lassú.
Néha megdöbbenek, hogy egy kollégám méregdrága smart TV-je, amit direkt azért vett meg az ember, hogy majd azon tud böngészni meg youtubozni, mennyire használhatatlan egy 89 USD-s mini pc-s megoldáshoz képest. -
tlala
addikt
válasz
Victoryus #2366 üzenetére
Szerintem ez ugyanúgy van, mint a médialejátszók esetén.
Ott is több modellbe beletették a gigás LAN-t, de a kis procik nem bírták kihajtani sávszélességgel, ergo semmivel sem lett gyorsabb a gigabitesnek hirdetett csatlakozás.
Szerintem ugyanez a helyzet ezeknél a mini pc-knél is, a kis proci miatt. -
tlala
addikt
válasz
Victoryus #2180 üzenetére
Letöltöttem és kipróbáltam én is egy PipoX7-en (Z3736F, Win10) ezt a zombis filmet - egyetlen röccenés vagy elcsúszás nélkül lejátszotta, kínoztam mindenféle pörgetéssel, stb., de nem sikerült kiakasztani.
Semmilyen kodeket nem telepítettem soha, lejátszásra MPC-HC-t használok (v1.7.9), a portable verziót, amit még installálni sem kell.
Szóval az akadás nem a proci miatt van, az biztos.
Próbáld ki, adj egy esélyt az MPC-HC lejátszónak, a gondot okozó kodekcsomagot pedig próbáld meg eltávolítani. -
tlala
addikt
Vannak itt szalvétagyűjtők?
-
tlala
addikt
válasz
atillaahun #1446 üzenetére
Állítsd a Power Technologyt Custom-ra és ott lesz a Turbo.
-
tlala
addikt
válasz
atillaahun #1442 üzenetére
A Pipo-nál is ott van az Advanced/Cpu configuration menüpontban a Tudbo mode.
Tényleg, nektek milyen bios verzió van a Pipo-n?
Nekem 2.16.1242.
(Belépve a kék bios felületre, legalul olvasható.) -
tlala
addikt
válasz
atillaahun #1422 üzenetére
Azon gondolkodtam, hogy a méregdrága hővezető ragacs hőátadó képessége 5 W/mK-s.
Az alumíniumé 200, a rézé 400.
Nem lenne akkor érdemes a lentebb linkelt 0,99 dolláros vastag réz hűtőlapkákat kétoldalról bevonni vékony (és olcsóbb) hővezető (és szigetelő) ragaccsal, és úgy alkalmazni pl. a nyák lemez és a doboz fém alsó lemeze között? Összességében szerintem jobb hővezetést lehetne elérni jóval olcsóbban.
Persze biztosan kell egy adott vastagság a nyák felől, hogy ne szúrják át a forrasztások. -
-
tlala
addikt
Azt én is megerősíteném, hogy a nyák alja és a doboz alsó lemeze közé tett hővezető ragacs többet számít, mint a hűtőborda. Persze az alsó-felső hűtés együtt az igazi.
-
tlala
addikt
válasz
atillaahun #1371 üzenetére
Pontosan melyik fw-t tetted rá?
Tudnál dobni hozzá egy letöltési linket? -
tlala
addikt
válasz
atillaahun #1226 üzenetére
Bocsánat, de tényleg Atomos stickkel tervezel Photoshopozni? Szerintem arra alkalmatlanok ezek a 100 dobozkák. Sajnos pont a Chrome is bugos a Bay Trail-es chipsettel.
Tipikus Office/Facebook stb. böngészgető feladatokra remekül alkalmasak, torrentre és bizonyos kódolásig filmnézésre is, de aztán eljönnek az Atom határai, szóval szerintem ne ezzel akarj Photoshopozni meg izmos feladatokat elvégezni.
Amúgy itthon 45e Ft a kategória egyik legjobbja, a Pipo X7, én ezt használom. Játékhoz nem tudok hozzászólni, azt majd elmondja más. -
tlala
addikt
Már lepattintottam az árnyékoló lemezt a prociról, ott is kb. 0,5 mm-es, kék ragacsból van kivágva egy-egy kis négyzet a két chipre, talán az egyik még vastagabb is, amelyik az alacsonyabb chipen van. Ez a kék kis ragacs.négyzet köti össze a chipet a sík takarólemezkével.
A gond a doboztetőnél van, ott nehéz ráfektetni a doboztető síkjára, a beragasztott tartó miatt (lásd hűtőborda szerelős képeimen).Amúgy a legegyszerűbb megoldás egy 15x40 vagy 45 mm-es külső méretű alumínium zártszelvény alkalmazása lenne, ami teljes hosszban végigfutna a dobozban hosszirányba, és az lenne a procin a "hűtőborda".
Fent és lent ki kéne köszörülni belőle részeket, hogy a doboztetőre is ráfeküdjön ragaccsal vagy hűtőpasztával (kiköszörülve azokat a részeket, ahol a műanyag beragasztott távtartó alap van), a másik oldalán, a chipek felől pedig kiköszörülve azokat a részeket, ahol a panel alkatrészek magasabbak, mint a hűtendő chipek. (Ott, ahol az a fekete kerek ferrit vagy mi van, meg a sárga kerek aksi, stb.)
Miután ez a zártszelvény hosszban "oldalfaltól-oldalfalig" futna, egyfajta csőként ki is vezetné az oldalsó perforált nyílásokon a hőt. Ezt úgy lehetne még forszírozni, hogy az ember felállítja az oldalára a Pipot, hogy egy "kéményhatás" is létrejöjjön a zártszelvényben.
Filléres anyag, meg egy kis szakmunka. -
tlala
addikt
Nálam a 12 mm magas hűtőborda alatt még bőven maradt hely, szerintem olyan 15 mm lehet a teljes távolság, amit tovább bonyolít, hogy ott középen van az a négy távtartót rögzítő "X" alakú műanyag vacak, ami a tetőhöz van ragasztva. Ahol az fut a proci alatt, ott nem fekszik fel a hűtés a doboztető anyagára.
De a full ragacsos megoldás nem jó ötlet sajna.
A ragacs hővezető tényezője sajnos elég rossz, általában 2-3,2 W/mk, a drágáké 5W/mk (pl. ez), a méregdrágáé 7 W/mk. Ezzel szemben az alumínium hővezető képessége kb. 200 W/mk, a rézé 400.
Tehát az optimális megoldás: minimális ragacs és vastag (magas) hűtőborda. -
tlala
addikt
-
tlala
addikt
Akkor lenne igazad, ha a szélsőséges minősítésre, miszerint "gyakorlatilag használhatatlan", én azt válaszoltam volna, hogy "tökéletesen használható". Lásd wikipédia érvelési hibák: csúszós lejtő.
De én ilyet sohasem állítottam.
Nekem tökéletesen ment amúgy a uTorrent hűtés nélkül is, de ez most lényegtelen.
Ami a lényeg, és ezt már korábban kifejtettem, és valaki elismerését is kifejezte utána, hogy tudomásul kell venni, hogy egy 100 dolláros TV okosító dobozka az árának megfelelően, kompromisszumokkal használható (a Chrome atomos bugja meg egy másik kérdés). Azt mindenkinek el kell döntenie, hogy Office célra, a szerkezet teljesítményével arányos feladatokra, vagy film kódolásra használja, és ahhoz mérten döntenie. Tehát megerősítem: mindenki gondolja át, mihez akarja ezt a kis Atomos dobozkát használni, nem mindenhez alkalmas, és nem váltja ki a HTPC-t és a kódoló erő műveket.Azt hiszem, be is fejeztem ebben a topicban a működésemet, egyszerűen használom a Pipo-mat és kész.
-
tlala
addikt
Friss tesztem.
Beállítottam a hirhedt Killa_sample_1080p fájlt a MPC lejátszóban végtelen lejátszásra (amúgy röccenés nélkül lejátsza a Pipo), és elmentem vásárolni.
Hazajöttem 1,5 óra múlva, és a proci magok hőmérséklete 49-50 fok volt, és ennek megfelelően a Feladatkezelő sem mutatott semmi belassulást/freki csökkenést (minden GHz felett maradt). -
tlala
addikt
Ne hülyéskedjetek már.
Ennek a készüléknek a doboza és a csavarjai olyan egyszerűek, mint a faék. A doboz festése kívülről nem rossz, de a belső tartó ragasztása meg az egész egy falusi munka. A doboz alsó perforált lemeze meg egy olyan suttyó horganyzott lemez, mintha a bádogosom vágta volna valami csatornalemez anyagból, abból is az akciósból.
A csavarok tök egyszerű apró fekete fémcsavarok, még a festésük sem egy minőség. Védőgáz...
Mondom ezt úgy, hogy imádom a készüléket, de megmaradok a realitás talaján. (Viszont az alaplap korrekt munka, és szerintem az a lényeg.)
Szóval aki esetleges gond esetén nem tudja kivenni a mindössze a hűtőzsírral rácuppantott bordát, meg a ragacs helyét egy benzines vattával lemosni, az tényleg rettegjen csak nyugodtan "a garancia elvesztésétől". -
tlala
addikt
Nekem egy ilyen Transcend 750GB-os vinyó van hátulról beledugva, tökéletesen működik, és ha nem használom, a Pipo hamar aludni küldi.
Hátul van még egy 64GB-os pendrive is bedugva, arról meg a torrentezés megy. -
tlala
addikt
válasz
unimatrix42 #1039 üzenetére
Nálam ez a borda került beépítésre, a 12 mm alatt még bőven maradt hely, emlékeim szerint én 15 mm-t mértem, amilyen magas a borda lehetne. Ott még bejátszik, hogy ott van a nyák alatt az az "X" alakú beragasztott alap, ami a csavarozós távtartók alsó felét rögzíti a készülékházhoz (a lenti képemen látható), és ezért ott más távolság marad a lefordítva álló borda alatt majd, mint a borda azon része alatt, amelyik oda esik, ahol nincs az az X tartó. Ezért választottam én alulról is azt az 5 mm-es ragacsot, hogy kiegyenlítse ezt az egyenetlenséget, és így viszonylag egyenletesen oda legyen szorítva a hűtőborda a procihoz.
Illetve még az akkori méricskéléseimből úgy emlékszem, hogy a nyákot tartó távtartók közé max. 48 mm széles anyag férne el, de abból még többet kéne kireszelni amiatt a fémtokos oszci miatt.
A hűtőborda max. hossza pedig ha jól emlékszem 140 mm lehetne. -
tlala
addikt
Szerintem azt is figyelembe kell venni, hogy ezt a chip családot az Intel tabletekbe és apró dobozka kütyükbe tervezte, ahol nem nagyon van hűtés, a ventilátor pedig halálosan lehetetlen. Épp ezért úgy tervezte, hogy a teljesítmény visszavételével hűtse vissza magát a cucc.
Azt is látni kell, hogy ez a "100 dolláros kategória". Van neki 200 meg 300 dodós is, és pontosan be van lőve, hogy hol, mit kapsz a pénzedét (és milyen teljesítményt vagy épp alacsony fogyasztást nem kapsz meg az adott kategóriában).
Balgaság lenne azt gondolni, hogy ezzel a TV okosító dobozkával ki lehet váltani a 300 dolláros bikább HTPC-ket, csak épp 100 dodóért meg 2 W fogyasztással, kész dobozban WIFI-vel meg gyári Windows-zal.
Egyszerűen dönteni kell, hogy az ember melyik ár- illetve teljesítmény sávnál húzza meg az igényeit és kompromisszumait. A HTPC topicban is látni a szenvedést, hogy milyen házat vegyenek, milyen ventit, mert ugye muszáj, milyen tápost, stb.
És a kompromisszumok megtalálása mindig frusztráló, nem a kedvenc sportunk. -
tlala
addikt
válasz
tozso76 #1025 üzenetére
Talán annyit pontosítsunk (bár nem vagyok a téma szakértője), hogy a profik a HTPC topicban a Kodiba a saját belső Kodi lejátszó helyett beállítják külső, lejátszáskor alkalmazandó lejátszónak az MPC-HC-t, és aztán abba integrálnak/beállítanak olyan számításigényes szűrőket (madVR, stb.), amelyek segítenek jobb képet előállítani. Viszont az is elhangzott, hogy bizony kell procierő hozzá, hogy a számításigényes szűrők röptében dolgozni tudjanak a lejátszás alatt.
Szóval csak arra akartam utalni, hogy Intelnek Intel ugyan, de nem tudom, hogy az Atom ereje elég-e az erőforrás igényes szűrőkkel megspékelt lejátszóprogram meghajtásához. -
tlala
addikt
Ránéztem, de az igazán jó hővezető képességű fajtából (5W/mk) nekik sincs 5mm-es.
Egy ilyen anyag lenne jó, de nem olcsó.
Mondjuk ez 4 embernek is elég. -
tlala
addikt
válasz
windlord #1015 üzenetére
Igen, a ragacsos/szivacsos cucc 5mm vastag, és alul pont alkalmas rá, hogy összekösse a nyák lemez alját a doboz alsó, perforált fém lemezével, ami érezhetően át is veszi a hőt. Szerintem ez többet ér egyébként, mint a hűtőborda (de ez amolyan megérzés, tapintós érzékelés). Az viszont biztos, hogy filmlejátszás alatt is csak 50 fok körüli a proci hőmérséklete a modding után.
(Ezúton is nagyon köszönöm Legyes kollégának, hogy kérésemre elküldte az ő ragacs maradékát, még az árát sem fogadta el.) -
tlala
addikt
Szét kellett kapnom a Pipo-t, mert amikor a hűtés moddingot csináltam, elfelejtettem visszaakasztani a wifi antenna drótját az alaplapi csatira.
Viszont ha már szétkaptam, akkor készítettem pár fotót a hűtőborda applikálásról. Sajna gépem szétvakuzta a képeket, nem olyan jó minőségűek, de azért a lényeg látható.A bezsírozott árnyékoló lemez a proci felett, az alsó takarólemezen jól látható a hővezető ragacs. Lent, a dobozban látható, hogy csíkokat vágtam a hővezető ragacsból, hogy alulról is helyére nyomja a bordát, ne "essen le" a procit árnyékoló fémlemezről.
A borda felzsírozva a helyére, látható, hogy egy kicsit ki kellett reszelni belőle, mert az a fémtokos oszci útban van.
Látni, hogy nyák visszacsavarozása után a 290 Ft-os borda mennyire lóg ki, illetve látható az alaplapot az alsó zárólemezzel összekötő hővezető ragacs helye.
-
tlala
addikt
Nekem egy Popcorn A-210-es mellett van a Pipo-m.
Pont a torrent és a webezés miatt vettem meg. A uTorrent hasít, mint a zsír, és hihetetlen jó érzés a a kanapéról Facebook-ozni meg fórumozni, a légegérrel bohóckodva.
Gyakorlatilag 3 hete ezzel játszok, mint egy gyerek!Szóval a kérdéseidre:
- média lejátszás zsír, kodival használom, pöpec, tegnap egy röccenés nélkül játszotta le az 1080p-s Interstellart (azért a Popi képe határozottan szebb, ezt el kell mondanom),
- a Legyes által linkelt Minyonok előzetest 1080p-ben két fülön egyszerre is le tudja játszani (IE alatt, szóval a Chrome bug Bay Trail-lel egy másik kérdés),
- uTorrent hasít, azt használom én is. -
tlala
addikt
3 mp alatt áll fel a Kodi a Pipo-n.
Nagyon látványos.
Sohasem használtam Kodi-t, de lenyűgöző, amilyen minőségben meg tudnak egy feladatot oldani ingyenes szoftverrel. -
tlala
addikt
Ó, nagyon köszi, hogy reagáltál.
Az a helyzet, hogy Kodi-ig még nem jutottam el. Csak a Win 8.1 beépített lejátszóját próbáltam, Ezzel a filmmel az volt a helyzet, hogy a win lejátszó megtagadta a lejátszást, hogy általa ismeretlen formátum, ezért próbálkoztam a VLC-vel. A lejátszás alatt született a belinkelt hálózati adatfolyam.
Tervezem amúgy én is feltenni a Kodit, csak még előbb ki akartam ismerni a cuccot, meg a win 8-at, mert azt sem használtam még soha.
Arról meg nem is beszélek, hogy a Koditól az is visszatart, hogy még csak nem is láttam működés közben, halvány fogalmam sincs a telepítéséről, használatáról. -
tlala
addikt
Ez meg WIFI, ez sem jobb (N-es).
Érdekes viszont, hogy ha a Popcorn-ba dugom át a hálózati kábelt, akkor azon nem akad a film.
Szóval úgy tűnik, nem a router oldalon van a bibi.
A Pipo-n már hálózati kártya drivert is frissítettem.
Sajna tök sügér vagyok a hálózati beállításokhoz, nem tudom, hogy hol kéne elkezdeni. -
tlala
addikt
válasz
szasza_1 #868 üzenetére
Igen, szerintem a kolléga a V2 alatt egyszerűen egy "újabb verziót" értett, mert az előzővel állítólag voltak valami hálózati problémák.
De majd elmondja ő, könnyen lehet, hogy sokkal jobban képben van, mint én, hiszen talán a gyártóval tárgyalt.
Az viszont biztos, hogy a neten nem látható semmilyen "V2" verzió. -
tlala
addikt
válasz
szasza_1 #865 üzenetére
Ránéztem az Egreat speckójára, a doboz mérete 134 mm - szemben a Pipo 185 mm-es (emiatt sokkal szellősebb) dobozával. Ahogy nézem, a Pipo alja sokkal jobban perforált (és talán az oldala is).
Hacsak nincs valami nagy varázslás ez Egreat belsejében hűtés ügyben (ami nem valószínű), akkor szerintem méginkább melegedős. -
tlala
addikt
Tesztelem a hűtőborda + panel alja és alsó fém fedél között ragacs megoldást, hogy mennyire hoz megnyugtató eredményt a Piponál.
Ehhez a Real Temp GT 3.70-es progi Sensor Test funkcióját használtam.
Beállítottam a "Torture" meg a Small FFT (maxium heat, FPUS stress...) funkciókat (Prime95-öt használja), stb. de nem ment túl magasra a hőfok.
Ezutána BIOS-ban aktiváltam a GFX Boost funkciót, az eredmény szemmel láthatóan valamivel gyorsabb video megjelenítés volt, cserébe megasabb hőfokok. De még így is minden bőven a "normál" tartományban (ennél a chipsetnél).
Próbaképpen lefuttattam a Legyes cikkében melegedés teszteléshez használt "Minyonok" előzetest, 1080p-ben, háromszor egymás után.
A hőmérséklet maxium 44 fokig ment fel.
Mindezekből azt a következtetést vonom le, hogy a 290 Ft-os hűtőborda és alulra a ragacs elegendő megoldásnak tűnik.GFX nélkül:
GFX Boost aktiválva:
-
tlala
addikt
Van egy új remek, passzív hűtési ötletem!
Tudjátok hogyan lehet másodpercek alatt remekül perforált, csupa lyuk tetőt varázsolni a Pipo dobozának a tetejére??
Megfordítva (a doboz aljával felfelé) kell az asztalra letenni! -
tlala
addikt
Na, ma produktív voltam.
Vettem egy ilyen hűtőbordát, kerül amibe kerül, egyszer élünk, 290 Ft-ért.
Plusz kaptam valakitől (thx) egy darab 4-5mm vastag szilikon hűtőragacs lapkát. A ragacsot alulra tettem a NYÁK-ra, hogy átadja a hőt az alsó takarólemeznek.
A hűtőbordán egy kicsit kellett reszelni, hogy az a fémkupakos oszci ne legyen útban.
Némi hűtőzsírt kentem a bordára, illetve a hőközvetítő ragacsból vágtam 3 kis csíkot, amit a doboztetőre ragasztottam (a fekete részre, nem a fényes X alakú távtartó alaplemezre ), hogy az nyomja majd a procira a hűtőbordát a procira (a proci feletti fém árnyékoló lemezt a helyén hagytam).Az eredmény 2,5 óra 1080p-s nonstop youtubozás után (a Pipo állítva van, egyelőre 2 ceruzán):
-
tlala
addikt
Aki ventit akar használni, az esetleg gondolkozhat egy olyan elven alapuló megoldásban, mint a notebook hűtő alátétek/tartók.
Egy olyan aláépített rétegben, amelyben egy alacsony fordulatú, nagyobb méretű venti forog, arra ráhelyezni a Pipot eltávolított alsó lemezzel, és az alulról jövő levegő hűti az elektronikát, majd az oldalsó nyílásokon távozik.
Lehetne ezt forszírozni is oly módon, hogy a venti befúvó pozícióját az egyik oldalsó "üres" tér alá tenni (hiszen az elektronika csak középen van), azt az oldali perforációt lezárni, és így kényszeríteni a levegőt, hogy a panel alatt (és így közvetlenül a proci fölött) átáramolva a másik oldalsó nyílásokon menjen ki.
Vagy ha valaki az alap kivágásán és egy venti beépítésén gondolkodik az egyik oldalra, akkor max. 40 mm-es venti férne be, és azért a nem látható alsó lemezt kivágni mégis csak más, mint a tetőt. -
tlala
addikt
Valamelyikőtök már megpróbálta leszedni a Pipo alaplapon a proci árnyékolólemezt?
Tényleg olyan egyszerű lepattintani?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Egérpad topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nintendo Switch 2
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkCentre M700 - i5-6400-3.3GHz, 8GB DDR3, SSD 250GB, HDD 200GB eladó!
- Fujitsu Esprimo D738 Megbízható asztali számítógép irodai és otthoni felhasználásra
- Lian Li 011Dynamic Evo/RTX4070Super Eagle OC/Intel Core i5-14600K/DDR5 G.Skill Trident Rgb 6000MHz
- Komplett PC I7-12700KF RTX 4070 TI SUPER! FULL SETUP ASZTAL MINDEN!!
- Lenovo M900 Mini PC - Core i5 6500T - 8Gb ram - 256GB SSD -több db - ÁFA-s számla is
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone X, 256GB, Kártyafüggetlen
- Noblechairs HERO Fekete/Platinafehér Gamer Szék
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest