- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor 200 Pro - mobilportré
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Realme GT Master Edition - mestermunka
Új hozzászólás Aktív témák
-
atillaahun
veterán
PiPo-nál azt szerintetek se lehet beállítani, hogy csak a monitor kapcsoljon ki egy idő után?
Néha használnám távolról TW-el is a gépet, de ahhoz nem kéne hogy folyamat menjen a kép.
Plusz időzített be (/ki) kapcsolást sem lehet megoldani a géphez szerintetek (éjszakára nem kéne hogy menjen)? -
atillaahun
veterán
Ezt most nem egészen értem.
Azt feltételezed, hogy a Geekbuying-nál - aki 3 hétig hitegetett és tartotta vissza a pénzemet, úgy hogy én in stock vásároltam tőlük - az eBay-es eladók még jobban be fognak húzni? Ennél jobban már hova?(#1624) interstate76
Te mondtad, hogy gyémántos eladótól érdemes venni. Ennek van 17k értékelése és 99.6%-os. Ezzel mi a baj?Amúgy meg az volt az eredeti kérdés kitől vegyünk, nem az hogy kitől ne.
-
atillaahun
veterán
válasz
atillaahun #1620 üzenetére
Nah látom az izraeli utolsó példányra sikerült valakinek lecsapni 5 perc alatt, vagy lehet az eladó vette le mert ráírtam hogy mennyi a szállítási idő.
Ahogy nézem az Ali-snál meg az van írva hogy csak Trial Win-es. Nem úgy volt hogy a T02-re már teljes verziót tettek? -
atillaahun
veterán
Én 3 hete rendeltem meg a T02-t Geekbuying-ról, kb. 1 hét után vallották be hogy amúgy nincs is nekik, de várjak türelmesen, majd másnap átnyomták presale-re a cuccot. Indítottam is egyből a refund-ot PayPal-on, közben írtam vagy hat levelet a GB-nek hogy adják vissza a pénzem és pár napja jött az értesítő PP-től hogy végre visszaküldték a kis szarrágók, pont mielőtt lejárt volna a claim PP-n.
Szóval most én is gondolkodok melyik legyen helyette. Ez eBay-ről Izraelből vagy kicsit olcsóbban de gondolom lassabban ez Ali-ról?
-
atillaahun
veterán
válasz
atillaahun #1542 üzenetére
Látom a GB-ről se kell többet rendelni semmit. Vasárnap vettem egy Megoopad T02-őt, tegnap nézem még fel se adták. Írok, hogy WTF?! erre ma jön a válasz hogy ne aggódjak, majd szólnak ha meglessz a cucc. Úgyhogy írtam nekik egy sok *-os szívhez szóló levelet.
Holnap meg asszem indíthatom a refundot.
Valami megbízható forrásra javaslat esetleg? -
atillaahun
veterán
válasz
tatararpad #1544 üzenetére
Itt nem egészen értem mire gondolsz vagy hogy mi az a legacy support, de gondolom a W10 támogatására vonatkozik, az meg nem érint különösebben. Jó az nekem a mostani W8-al is, bár az XP volna az igazán jó, csak az meg ugye nem telepíthető erre a processzorra.
(#1545) pdan2
Köszi szépen. -
atillaahun
veterán
-
atillaahun
veterán
-
atillaahun
veterán
válasz
zsozsoooooo #1482 üzenetére
Azt sejtettem, de a kérdésem az volt hogy ez valódi alvó állapot-e, mert kb. 1s alatt felkel belőle töltés nélkül, ami nekem azért gyanús hogy nem csak a monitort kapcsolja-e ki (ahogy írja is a specben).
-
atillaahun
veterán
Pipo-nál hogy van ez az alvó állapot?
Tényleg kikapcsolja magát a gép? Csak mert azt vettem észre, hogy ha simán megmozdítom az egeret, már vissza is villant a képernyő ahogy hagytam 1-2 s alatt. Azt hittem eddig csak a monitor kapcsolt ki. Meg a spec energiagazdálkodásban is monitor kikapcsolást ír.
Viszont hálózaton meg nem elérhető ilyenkor, úgyhogy tényleg lekapcsolja magát a gép?
-
atillaahun
veterán
Ja hogy ja. Erre nem mostanába jöttem volna rá.
Köszi. -
atillaahun
veterán
válasz
zsozsoooooo #1440 üzenetére
Azt még a MeegoPad-ra írta nekem Mike88, gondolom ott van a Turbo-ra külön menüpont. Én is azt hittem a Pipo-nál is lesz, de úgy tűnik mégse.
Az hogy miért csak 1,5 GHz-ig megy fel neked teszt alatt, valóban jó kérdés. Bár én még ezt a %-os kihasználtságot se értem igazából a processzornál. -
atillaahun
veterán
válasz
zsozsoooooo #1438 üzenetére
Én még nem tudok sajna ilyet tesztelni, mert nincs rendes hűtésem egyelőre, hamar leszabályoz.
-
atillaahun
veterán
válasz
zsozsoooooo #1435 üzenetére
Én is átnyálaztam már a BIOS-t oda-vissza és nem találtam a Turbo-val kapcsolatos beállítást.
Bár nekem simán felugrik az órajel 2 GHz-ra is, ha indítok valami izmosabbat (Task Manager-ben meg tudod nézni), szóval nem tudom mit jelent az az 1333 MHz igazából. -
atillaahun
veterán
Laza írt ITT méretekről, bár nekem sem egyértelmű ebből, hogy akkor melyik mekkora.
A pasztás lemezes megoldásnál szerintem az a rossz, hogy nem látod mennyit kell odanyomnod, hogy kevés se legyen meg sok se. Meg 1-2 leszedés után már az a lemez se szeret túl egyenes maradni. Persze így könnyebb, mert arra lehet ragasztani bordákat, nem kell odafogatni valami plusz cuccal (mintha levennéd).
-
atillaahun
veterán
válasz
zsozsoooooo #1429 üzenetére
Végülis... hazaérek belehajtogatom a fél guriga alufóliát a házba.
Mondjuk ez már korábban is eszembe juthatott volna. -
atillaahun
veterán
válasz
PeterPH #1425 üzenetére
Jah, csak 6k, postával együtt.
Amúgy mennyi idő alatt kaptad meg (mert az nincs ott)?
És neked emellett van még hűtőbordád is? Mit lehet vele elérni, komolyabb izzasztás után sem szabályoz már le vele?(#1426) windlord
Nah jó, akkor eldöntöm még hogy bírok-e rá egy hónapot várni, vagy megveszem drágábban nemkínából. -
atillaahun
veterán
válasz
zsozsoooooo #1423 üzenetére
Hmm, pedig az mintha az előbb még csak egy képre mutatott volna.
Köszi.
Akkor ezek szerint tojjam le a hővezető képességét a lapnak? Csak mert amit a kollága linkelt elég gyengusznak tűnik a másfeles értékével. -
atillaahun
veterán
válasz
windlord #1398 üzenetére
Igen, de 5.000 Ft az 5 mm-es és csak 1,5 W/mK-s. Az 5 W/mK-s meg már 9.000 Ft plusz még a szállítás.
Nem gondoltam hogy ilyen mocsok drágák ezek a hővezető lapok.Talált valaki ennél olcsóbban belföldön?
(#1406) ericssonfan2
Te honnan rendeltél és milyen vastagot még hővezetésűt? -
atillaahun
veterán
válasz
windlord #1398 üzenetére
Köszi.
De nekem Miskolcon kell majd megpróbálnom ilyet találni.
Amúgy jól értem te a procira akarsz rakni termál padból még többet? Lehet a felfekvés miatt nem hülyeség, de szerintem inkább az alaplap aljára tegyél majd egy jó nagy darabot, mert az is felforrósodik az egész és szerencsére jó közel van az alu ház aljához, hogy át tudja adni a hőt. Legalábbis ezt remélem.
-
atillaahun
veterán
válasz
atillaahun #1394 üzenetére
Nah, ennyit bírt ki, kb. fél óra 1080p-s Youtube után végül leszabályozott 1 GHz alá. Bár eddig ez kb. fél perc után történt.
Most nem volt rajta az alja a házon, tapogattam az alaplapot alulról ahol a proci van, meg mindenhol máshol is, kurva forró, de még a felrakott borda szélei is, amennyire elértem az ujjammal. Ez gondolom egyrészt jó jel, hogy sikerült viszonylag erősen ráhúzatni, másrészről úgy tűnik messze nem elég oda az a borda.
Szerintem az lenne talán a leghatásosabb ha a házra lehetne kivezetni a hőt. Láttam sokan csinálják ezt is egy fél centi vasta 10x10-es termál lapot tesznek az alaplap és ház alja közé, azon keresztül talán még sikerül több hőt leadatni vele mint a bordával. Megyek is holnap keresek ilyen cuccost, remélem lehet kapni a városban. -
atillaahun
veterán
válasz
windlord #1392 üzenetére
Én most pont ezt csináltam. A lyukacsos lemezt levettem a fóliával együtt, a két kis kék hő lapra pedig közvetlenbe egy jó nagy hűtőborda került, amit egy régi gépből kikaptam (türelem híján). Mondjuk ráfogatni nem nagyon volt épp itthon eszközöm, ezért az alaplap négy nagy csavaros lyukján keresztül ráhúztam a bordát a lapra és az alján összecsavartam a drótokat.
Még csak most kapcsoltam be - mindjárt meglátjuk lesz-e valami haszna.(#1393) Mike88
Viszont azt vettem észre, hogy a proci mellett kicsit - a kábelek felé van egy pici hosszúkás kiálló bütyök, ami mintha magasabb lenne mint a proci, és ha nincs ott a a kis kék hőlap hogy megemelje, akkor az eltartja a bordát. Nem? -
atillaahun
veterán
válasz
ericssonfan2 #1388 üzenetére
Nem, egy sima fülest dugtam csak bele.
Audio beállítás meg kb. 0 ebben a Pipo-ban. -
atillaahun
veterán
Nah végülis már mindegy, pattintottam fel egy törtet, már ez is kitűnően fut. Legalábbis egyelőre.
Hanghoz ti mit használtok amúgy? Én csak simán bedugtam a fülesem az elejébe, de ha olyan videót nézek, amiben beszéd van, azt valahogy sokkal halkabban hallani mint a zenét vagy háttérzajokat. Ha a monitorba dugom, akkor ott normálisan kiegyensúlyozott.
Nektek ez nem ilyen?(#1387) windlord
Mármint a monitorba van dugva a hangszóród, vagy hogy érted? -
atillaahun
veterán
Csak annyi, hogy videó sem kell ahhoz, hogy elkezdjen akadni mint a szemét. Nah mindegy, majd akkor csinálok valamiféle hűtést bele.
A korábbi geek-es fw most felment, amit linkeltél és aktiválódott is rendben, viszont az Office-al nem jutok dűlőre. Elindítom a FIRSTRUN.EXE-t, végigvisz valami kezdeti beállításokon, majd a végén kiírja, hogy all done, de program sehol.
Kell ezzel valami különlegeset csinálni, mert mintha el sem kezdené a letöltést, vagy nem tudom mit próbál csinálni vele - ? -
atillaahun
veterán
XP-t azért kipróbáltam, de már a telepítő sem hajlandó boot-olni az usb stick-ről (hogy rohadjon meg), ez mitől lehet egyébként?
Úgyhogy marad akkor az egyel korábbi fw, amit linkeltél. Ahogy nézem ez még 4,8 GB, nem csak 3 mint a legújabb, gondolom akkor ebben benne van az Office is (nah most 1 óra míg letöltődik).
Viszont ha a Chrome-s problémára nem találok rövid úton valami megoldást, lehet beb@szom az egész dobozt a kukába és nem veszek több ilyet. -
atillaahun
veterán
válasz
tatararpad #1374 üzenetére
Hát nem.
ITT még arról volt szó, hogy az UEFI tárolja. -
atillaahun
veterán
Közben kipróbáltam egyébként a geek-es fw-t, felment hiba nélkül, csak épp az aktiválás nem működött benne.
Plusz még az Office-t is kispórolták belőle. Próbálta már ezt valaki?Végén az lesz hogy b@szok rá egy jó kis tört XP-t, lehet azon még a Chrome is működni fog. Nekem a többi böngésző nem pálya, oda van szinkronizálva az összes jelszavam könyvjelzőm, history meg minden.
-
atillaahun
veterán
Csak én nézek be valamit vagy a Pipo-n tényleg nincs hang ha beledugok egy fülest és hdmi-n megy a kép?
Monitorba dugva működik egyébként, de ott valami brutális alapzaj van bármit bármerre állítok. -
atillaahun
veterán
válasz
tatararpad #1332 üzenetére
ATM-re egy ILYET találtam. Végigolvastam de ez nekem magas. Főleg ez a WMC-s dolog, de még az Office-al is kavar benne valamit.
Akkor ez a dolog nem tud úgy működni, hogy valahol a Win-ben van egy 5*5 karakter hosszúságú kulcs, amit felírok magamnak és újratelepítés után meg simán bepötyögöm?
(Win 8 topic-ban egyébként nem úgy néz ki, hogy nagyon segíteni akarnának.)
-
atillaahun
veterán
Oké, megpróbálok, köszi. Valaki?
És ezzel az aktiválási kóddal mi a helyzet? Ha újrahúzom a Win-t, akkor gondolom ezt újra meg kell adni, nem? -
atillaahun
veterán
Nah, megérkezett a Pipo-m. Használtan vettem úgyhogy szeretném teljesen gyári állapotba állítani. Hogy lehetséges?
-
atillaahun
veterán
válasz
zsozsoooooo #1308 üzenetére
Közben már elmagyarázták, hogy 1830-MHz-vel is tud működni ha engedélyezem a BIOS-ban.
Csak azt nem értettem elsőre, hogy pár helyen csak az 1333 volt kiírva, máshol meg egy tartomány és hogy akkor miért nem csak a tartomány felső értékét tüntetik fel. -
atillaahun
veterán
Megtudnátok mondani hogy mit jelent ezeknél a processzoroknál az 1333 ~ 1830 MHz?
-
atillaahun
veterán
Igen, olvastalak, köszi a részletes leírást, csak még nem volt erőm érdemben megválaszolni.
A hűtésnek mindenesetre jobban utánajárok akkor, bár ha jól sejtem pár hozzászólásnyi tapasztalat van csak erről a kütyüről. Esetleg túrok még valami külföldi fórumot is...
Windows Store-al meg még nem találkoztam, de szerintem meg leszek nélküle.
(#1237) tatararpad
Jó, hát játék az sokadlagos vele, de PS-en azért meglepődnék ha használhatatlan lenne. Biztos lehet vele komoly erőforrás igényes dolgokat is gyártani, de én egyelőre csak weblapot tervezek, az meg még az itthoni AMD Semprom 1,61 GHz-s kölcsön géppel is megy, bár igaz, ez már néhány dolognál sokat darál meg lassul kicsit, de szerintem az inkább az 1,25 GB RAM miatt van.(#1239) Laza...
Tehát akkor személyivel lehet csak átvenni a csomagot a postástól? -
atillaahun
veterán
válasz
PeterPH #1230 üzenetére
De hát ott van az oldalán a microSD slot, akkor az mire való?
És honnan tudják mennyi áfát kell rá tenni?(#1231) tlala
Melóban egy 2 GHz-z 1 magos Celeron van, azon is egész jól gurul a PS, akkor már talán ebbe se fog beleakadni, nem?(#1229) tatararpad
De ezt tudjuk amúgy valami tapasztalatból konkrétan, hogy ha ezt a Meego-t nagyon meghajtjuk akkor fejreáll?
Nem úgy kéne ennek működni, hogy ha túl sokat akarok tőle, akkor egyszerűen belassul, de nem engedi túlmelegedni a processzort? -
atillaahun
veterán
válasz
kukszi1 #1227 üzenetére
Ha jól láttam bővíthető, úgy hogy 32-es bőven jó lenne nekem.
Mennyi idő alatt ért oda? Az ár hogy működik egyébként? Mert emlegettek itt sokan vámot meg áfát, de én azt nem egészen értem hol teszik rá, mikor fizetni gondolom előre kell az oldalon. Még a postás is kérhet érte plusz pénzt mikor átadja, vagy hogy?Chrome-val akkor neked megy rendesen a böngészés, meg videólejátszás?
-
atillaahun
veterán
Sziasztok,
800-ig volt türelmem elolvasni a topic-ot, viszont ott már kezdtem letörni hogy még mindig nem kapható az országban Win-es miniPC?
Inkább HDMI stick-es cucc érdekelne, ilyen doboz nem annyira. Ja és értelmes áron, tehát kb. 40e-ig, vagy nem tudom mennyit érnek meg ezek.
Az Intel-es MeegoPad-ról és Compute Stick-ről olvastam már.Melyiket, vagy mi egyebet javasolnátok otthoni/munkahelyi gép kiváltására?
Amiket én konkrétan használnék rajta az elsősorban Chrome (max 10 ablakban), Photoshop és Office. Aztán mellékesen még kis torrent, sorozatok stream-elése, melóban meg persze némi nyomtatás meg számla program, de azok gondolom nem tételek. Illetve még kicsi játék is szóba jöhetne, mint Rome Total War 2, de az nem fontos.Ha itthon semmi jó nem kapható, tudnátok adni megbízható külföldről rendelős linket?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Játékra optimalizált chipkínálatot tervez a Microsoftnak az AMD
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- World of Tanks - MMO
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Óra topik
- 3D nyomtatás
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- AKCIÓ!! i9 9900 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- GAMER PC - RTX 4070 Ti - Ryzen 7 5700x - 32GB DDR4 - 1TB Nvme SSD
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Asus Prime B560M-K + i5 11500 + be quiet! + 32 Gb Patriot Viper 3.200 Mhz Beszámitok!
- Eladó Konfig Ryzen 7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX6800XT 16GB!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9800X3D Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- 12.000 ft tól elvihető ELITRO Bankmentes , kamatmentes vásárlás .Cooler Master GM2711S Monitor
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest