Új hozzászólás Aktív témák
-
tibcsi0407
félisten
válasz
Sándor -P20- #4308 üzenetére
Én is.
Azóta megpimpeltem a hűtést is és felhúztam a procit a topikba linkelt leírások alapján.
-
tibcsi0407
félisten
válasz
LantosBerry8 #4049 üzenetére
Olvasd el a tesztem, hogy egy ilyen miniPC elég-e Neked: [link]
(#4054) headhunter
Megelőztél. -
tibcsi0407
félisten
Megírtam Voyo V1 tesztet, be is küldtem korrektúrára. Másik blogon is elérhetővé tettem, de azt itt a szabályok miatt nem szeretném megosztani.
Ha esetleg valaki kíváncsi rá, akkor privátban el tudom majd küldeni. -
tibcsi0407
félisten
válasz
kisninja #4039 üzenetére
A venti nagyon csendes, egy óra Aida stress után is 80 fok alatt tartotta és a ventit csak akkor hallom, ha a fülem a kütyühöz teszem.
Az USB 3.0-at és a Sata portot még nem teszteltem, de a héten fogom azokat is. Az SSD nagyon gyors benne és a 4 GB DDR 3 1600 is elég tempós. Bővíthető az is.168+30 USD (EU Express) volt az ára. Nincs ÁFA és VÁM.
-
tibcsi0407
félisten
Nem hagyott nyugodni a Mini PC, hiába van itthon most egy kis Home serverem, beszereztem egy Voyo V1-et. Fogok írni róla egy logout tesztet, de szeretném kikérni a véleményeteket róla, hogy miket tartalmazzon a teszt a szokásos sebességteszteken kívül.
Hangsúlyt szeretnék fektetni a Sata port és a hálózati sebességre, valamint a multimédiás képességekre, de ezen belül, ha van konkrét kérdésetek/kérésetek, akkor szívesen megnézem. Persze, ha a tesztprogram free. -
tibcsi0407
félisten
válasz
#79335424 #3170 üzenetére
A cikk oda saccolja az árát. De a Zidoo támogatás miatt 150-ért is ezt választanám. A régi X1-hez meg áprilisban is jött frissítés. A kodihoz saját kodeket irtak, majd nézd meg mit hozták ki a kis Allwinner chipből.
Te magad is tudod, hogy milyen fontos a jó rendszer, nem kell bemutatnom az Androidot. -
tibcsi0407
félisten
válasz
interstate76 #3161 üzenetére
Ha már Android box, akkor ez tuti ütni fog.
Van itthon egy X1, hihetetlen mit kihoztak belőle. -
tibcsi0407
félisten
válasz
DoItYourself #3138 üzenetére
Szomorú, ezért is vettem végül egy Celeron 847 HTPC-t használtan. Persze továbbra is figyelem a miniPC-ket, mert lesznek még érdekes darabok.
-
tibcsi0407
félisten
válasz
DoItYourself #3135 üzenetére
Mindig az ár az érdekes.
-
tibcsi0407
félisten
válasz
DoItYourself #3133 üzenetére
Na, itt már az iperf teszt sincs agyonlimitálva. Jó az irány. (mire az Atom eltűnik a piacról...)
-
tibcsi0407
félisten
válasz
interstate76 #2996 üzenetére
17 W a TDP a procinál.
Van benne egy 500-as, egy 320-as HDD és egy USB 3-as 500-as ADATA.
Home server és HTPC lett belőle. -
tibcsi0407
félisten
válasz
interstate76 #2992 üzenetére
Én ezt vettem meg végül. Kapott egy FSP tápot még, meg a kis turbinát kell lecserélnem a procin és tökéletes lesz. 0-24-ben megy, egy Ubuntu desktop van rajta Xfce asztali környezettel. Tökéletes.
-
tibcsi0407
félisten
válasz
interstate76 #2901 üzenetére
Nem is a torrentek száma a lényeg, hanem a nyitott kapcsolatoké. Azt kell megfelelően beállítani, mert a le- és feltöltési szálak mennyisége terheli a CPU-t. Futtathatsz 1000 torrentet is, ha megfelelően korlátozod a szálak számát.
-
tibcsi0407
félisten
-
tibcsi0407
félisten
Gearbestnél nagy akció van.
Ezen akadt meg a szemem. USB 3.0, Gigabit LAN, EU raktár. -
tibcsi0407
félisten
Nézz itt szét.
Itt vettem a Win8-am, amit upgradeltem W10-re és hibátlanul működik, aktivált. -
tibcsi0407
félisten
válasz
DoItYourself #2677 üzenetére
Redditen kb 15 Dollár.
-
tibcsi0407
félisten
válasz
Arolotifar #2669 üzenetére
Abból van bőven.
Általában fizetett embernek nevezik, aki meri javasolni, engem is sokszor leoltottak. Vicces srácok vannak itt néha.
-
tibcsi0407
félisten
válasz
LógaGéza #2646 üzenetére
Nem kevered a ÁFA-t véletlenül a VÁM-mal?
Idézek a külföldi rendelős topik összefoglalójából:
Viszont a fent említett kereskedelmi vámtarifa néhány termék esetén (pl. tablet, telefon) 0, tehát vámot nem, csak áfát kell fizetni függetlenül annak összegétől.
1001/2013/EU végrehajtási rendelet Ezek azok a termékek, ahol a szerződéses vámtétel (%) mezőben a "mentes" szó szerepel. -
tibcsi0407
félisten
válasz
DoItYourself #2564 üzenetére
Viszont van USB 3.0, az is bőven jó egy aktív HUB mellett. Nem rossz! Köszi
-
tibcsi0407
félisten
válasz
DoItYourself #2557 üzenetére
Erre sem tettek volna egy Sata és egy Gbit LAN portot. Ejnye már.
-
tibcsi0407
félisten
válasz
interstate76 #2533 üzenetére
Végülis igen. Csak a megrendelő, vagy a főnök nem tolerálná
-
tibcsi0407
félisten
válasz
DoItYourself #2531 üzenetére
Ettől válik érdekessé a dolog. Van, aki így szeret játszani vele.
Sőt, van egy Androidos lejátszóm itthon (Zidoo X1) a másik TV-n, szívesen berhelném, hogy a Kodi adatbázis egyezzen. -
tibcsi0407
félisten
válasz
interstate76 #2529 üzenetére
Persze, ez mindig egyéni preferencia kérdése. Mire lefuttatnék egy komolyabb FEM analízist a kis i3U-n, igencsak megőszülnék.
Viszont filmezni, netezni, letöltőgépnek kiváló lenne számomra egy Celeron is.
De azért is írtam, hogy kinek mi a célja vele. Vehetnék egy NAS-t is, meg egy Androidos médialejátszót, de akkor hol lesz a kreativitás? -
tibcsi0407
félisten
válasz
interstate76 #2527 üzenetére
Én a miniPC-ben mindig a home server és media lejátszó, kisebb tartalmak fogyasztására való eszköz keverékét látom. Minden másra asztali PC-t használok.
-
tibcsi0407
félisten
válasz
DoItYourself #2524 üzenetére
Biztos bele lehet gyógyítani egy ventit. Azért ebben a kis házban már el is fér. Nem rossz vételek ezek. Jó lenne egy EU raktáras verzió.
Mondjuk ebből már lehet egy Brix is kijönne.
Vagy egy ilyen. Én linkelhetem. -
tibcsi0407
félisten
Ennyiért még stick létére is baráti az ár. Persze már ebből sem sok van.
Másik.
Meegopad pro. -
tibcsi0407
félisten
válasz
DoItYourself #2507 üzenetére
Kár a 10/100 Lan miatt.
-
tibcsi0407
félisten
Na, ez nem rossz. Gigabit LAN és USB 3.0. 5 db maradt.
-
tibcsi0407
félisten
válasz
interstate76 #2477 üzenetére
Arra is lehet tenni egy Linuxot, onnantól kezdve pedig asztali gépként funkcionál, persze ARM korlátozásokkal.
Cloudshell. -
tibcsi0407
félisten
válasz
interstate76 #2475 üzenetére
Kár a 100 Mbit LAN miatt. Szerintem nekem maradni fog az Odroid XU4+Cloudshell kombináció.
-
tibcsi0407
félisten
válasz
eszgabor #2330 üzenetére
Van Gigabites LAN-nal ellátott USB HUB. Szerintem egy csapásra minden meg van oldva.
Pl egy ilyen. -
tibcsi0407
félisten
-
tibcsi0407
félisten
válasz
interstate76 #2264 üzenetére
Fuh, ez tényleg nagy jó vétel ennyiért. Kár, hogy most az asszony leszedné a fejem, ha megrendelném
De észben fogom tartani, mert lesz ez még olcsó máskor is. Lehet lassan beindul az árcsökkenés. Ha azt nézzük, hogy valószínűleg nem drágább egy ilyet előállítani nekik (ram, hdd hiánya), akkor nem kizárt, hogy fog még ez állandósulni. -
tibcsi0407
félisten
Ez is menő. (bár a Gearbestről az utolsó rendelésem az lesz, amikor visszaadják a 180 Dolláromat a meg nem érkezett telefonomért...)
Már hűvösebb darabnak tűnik. Nekem olyan kellene, hogy USB 3.0+Gb LAN, vagy (teljes értékű) Sata+Gb Lan, hogy a router válláról levegyem ezt a feladatot. De ebben a párosításban nincsen sajnos.
Akkor az összes munkámat fel tudnám pakolni a hálózatra. Jelenleg a sok kis fájl másolása nagyon leterheli a routert és lassú is. -
tibcsi0407
félisten
Az aktív USB hub is jó megoldás. Akkor nem kell több USB portot veszíteni. Vagy valóban egy külső tápos HDD ház is segíthet.
-
tibcsi0407
félisten
Na ehhez mit szóltok? Első nekifutásra nagyon szimpatikus.
-
tibcsi0407
félisten
válasz
Lifeforce #2025 üzenetére
Én azt hittem, hogy a Tronsmart annyira nem gagyi.
Ezt írták:
To test thermal performance, I loaded up the unit with HeavyLoad, a freeware application that simultaneously stresses the CPU and GPU.
After 30 minutes, the SoC temperature reached 86°C according to HWiNFO without any throttling. Ambient temperature was 20°C. Whilst this is close to the thermal maximum of 90°C, this test does represent an unrealistic use case where both the CPU and GPU are pushed to 100% for the entire 30 minutes. It’s unlikely real world use would replicate these conditions.Ezek szerint meleg, de nincs throttling.
-
tibcsi0407
félisten
válasz
Victoryus #2020 üzenetére
Az EXT4 nem akadály Windowson sem.
Persze, attól még nem jó ide-oda dugdosni, mert akkor mi értelme a routernek?
Nekem egy ASUS-RTN18U router szolgálja ki a média feladatokat, nem gond neki egy 20 gigás fullHd film sem.
Azért ne feledd, hogy az USB teljesítménye ezeknek az eszközöknek sem túl magas. Jó lenne, ha már kijönne valami jó kis cucc normális áron USB3-al és gigabites LAN-nal, mert arra én is szívesen beruháznék. -
tibcsi0407
félisten
válasz
interstate76 #2018 üzenetére
Nekem a Zidoo X1 is tudja a kadenciahelyes lejátszást. 40 Dollárt simán megért nekem.
-
tibcsi0407
félisten
válasz
Victoryus #2014 üzenetére
Szerintem, ha csak filmezel és nem ragaszkodsz a Windowshoz, akkor jobban jársz egy Androidos cuccal. Kodi felmegy rá és lehet is nyomatni.
Ez media terén sokkal többet nyújtana Neked. Tudja az 5G Wifit is.
Nekem egy Zidoo X1 van, szerintem iszonyat jó a Supportjuk. Minden kicsi kérésre reagálnak. -
tibcsi0407
félisten
Szerintem aki nagyon akar hangot, az vesz rá egy két Dolláros USB hangkártyát és a probléma meg is van oldva.
Ha profi hangot akar, akkor arra is van USB-s megoldás. -
tibcsi0407
félisten
Így nézve mondjuk igaz is. Még az is lehet, hogy a Brix-et, vagy a Zotac-ot is le lehet valahol Ebayen akasztani még jobb áron.
-
tibcsi0407
félisten
válasz
interstate76 #1692 üzenetére
Jaja, 0-24 menne. 2 TV van itthon, az egyiken van egy Zidoo X1 Android box, amit nagyon szeretek, de nem való arra, amit szeretnék. Így ezt a cuccost rá tudnám kötni a másik TV-re a nappaliban.
Most nagyon elgondolkodtatott ez. Ilyen ár mellett nem éri meg építeni HTPC-t, mert mire megveszed hozzá a házad, az alaplapot a procival, meg a paneltápot, ott sem lesz olcsóbb, sőt. Kell bele még 4 giga ram, meg egy nagy 2.5 HDD belülre, egy USB-s kívülre és kész is a szerver/HTPC. -
tibcsi0407
félisten
válasz
interstate76 #1690 üzenetére
A sok kis fájlt már nagyon lassan mozgatja és az SMB is hamar telepakolja a memóriát, ott pedig jönnek a bajok.
De amit linkeltél nagyon elgondolkodtat. Lehet megrendelem majd, csak az asszonyt kell rábeszélni -
tibcsi0407
félisten
válasz
interstate76 #1687 üzenetére
Nekem most az ASUS RT-N65U látja el ezt a feladatot, de 30 MB/s-nél nem tudja gyorsabban olvasni a fájlokat a hálózaton a kliensgépem. A munkában meg sok pici (több ezer) fájlt kell mozgatnom, ezért jobb lenne, ha egy fürgébb hálózati tárolóval rendelkeznék. Lehetne egy NAS is, de akkor már mindegy, ha egy ilyet veszek és filmezek is rajta, stb.
Igazából valami Androidos miniPC is megfelelne, de még nem találtam olyat, ami megfelelne az elvárásaimnakMondjuk ez nem rossz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gamer PC - i5 13400f, RX 6700 XT és 16gb RAM
- i5 10500/ RX6600XT/32GB DDR4/ 512GB m.2 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- i7 8700/ 32GB DDR4/ 512GB gen4 SSD/ R5 430 2GBD5/ HP 400G5 SFF/ garancia/ ingyen foxpost
- AKCIÓ!! i9 9900 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- GAMER PC - RTX 4070 Ti - Ryzen 7 5700x - 32GB DDR4 - 1TB Nvme SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP ProBook 430 G4 Pentium 4415U (bios jelszavas)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest