- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Egy rövid ideig még féláron tudsz hirdetni, előfizetni!
Új hozzászólás Aktív témák
-
echterion
nagyúr
válasz
frankdelgado #4280 üzenetére
Én egy ilyen Wintel-t használok évek óta win10-zel. Film + torrent, nagyon ritkán net. Azon kívül, hogy lassúcska, semmi baj nincs vele, a 4k és 3D film is megy vele simán, csak megfelelő program kell neki. Én anno vettem 55 dolcsi körül egy Powerdvd 16-ost, az mindent kiválóan lejátszik.
-
Sándor -P20-
senior tag
válasz
Én most egy OFF Voyo V1 -et nyúzok.
A modecom sajnos megsínylett a nyáron egy villámot.
Azóta bizonytalan a kicsike. Megmagyarázhatatlan, fagyások, újraindulások.
Sajnálom mert nekem nagyon bevált a kicsike... -
Upo
addikt
válasz
A 32 giga tárhely elég harmatos, az első nagy rendszerfrissítésnél már bajba kerülhetsz. Az az atom is elég gyenge, 1 csatornás memóriavezérlővel és a gyenge cpu-val elég szenvedős. Filmnézésre elég korlátozott, talán még hd anyagot tudsz jórészt akadásmentesen nézni vele, neten a flash oldalak keményen megizzasztják. De legalább kicsi, könnyű, nem nagy erőkifejtést igényel ha a falhoz akarod csapni.
Ha már onnan, akkor én inkább ezeket nézném:
hdd és ssd változat, de szétszedhető, bővíthető a gép.
Esetleg:
[link]
ez régebbi i3Itt egy összehasonlítás:
[link]Az i3 a legrégebbi, HD4400 grafikus vezérlővel.
Az atom kicsit újabb, HD5500-nak megfelelő vga.
A celeron az friss 2017-es, Kaby Lake magokkal, HD610 grafikus vezérlővel. Újabb formátumú vidók lejátszásához komoly előny, tehermentesíti a cpu-t. Az i3 és a celeron is 2 csatornás memóriavezérlős (az atom csak 1), a celeron ráadásul ddr4-es, neki van a legnagyobb memória sávszélessége.
Az atom abszolút lemarad mindenben, én azt inkább kiejteném. Inkább a celeron 3865U-i3 4010U között érdemes választani.
Én személy szerint ezekből a celeront választanám, 4 évvel újabb generáció mint az i3. Ezeken a teljesítményszinteken a minimális cpu sebesség különbségnél sokkal többet ér a járulékos tulajdonságokban mutatott előnye, legjobb memória sávszélesség, legfejlettebb vga, ráadásul az egyszálas végrehajtásban (Single Thread Rating) a celeron lenyomja még az i3-at is, ez régebbi szoftvereknél előnyös is lehet.
Igaz hogy drágábbak ~10-16e forinttal, de szerintem 61000 forint elég sok pénz ahhoz hogy gagyira költsük, inkább raknék hozzá egy kicsit hogy használható gépem legyen.
A celeronosban a ram, hdd cserélhető ráadásul, 4x usb 3.1, kártyaolvasó, optikai hangkimenet, 4K UHD támogatás.
A minix meg egy egybeforrasztott kész valami, aminek már az üres operációs rendszer üzemeltetése is kihívás. Ja, és olyan is szokott lenni hogy jópár komponenst, pl. a lant belső usb buszról hajtanak, azaz a sebessége is gyenge, és még az amúgy is gyenge cpu-t terheli közben. Ha még a háttértár is usb-n keresztül megy, az meg a vége, az egy használhatatlanul idegőrlő gép a gyakorlatban. -
Mike88
senior tag
válasz
frankdelgado #4231 üzenetére
Lehet, nem tudom, nem olvastam véleményeket. Mindenesetre a két használt eleve jobb ajánlat a Z83-nál, hisz ha annál számolsz még ÁFA-val (és nem árt!), akkor nem túl olcsó. Két használt közül az utóbbi sajnos jegelve lett, ha nem miattad, akkor sajnálom a dolgot, azt a boxot elnézve valószínűleg jobb lett volna, a jobb kialakítás (szellőző lyukak) miatt.
-
Mike88
senior tag
válasz
frankdelgado #4229 üzenetére
-
Solten
őstag
válasz
frankdelgado #2061 üzenetére
Hello. Nezz valami J1900-es NUC-ot, bar kell hozza hattertar es memoria. Van kinai is ([link]) de en inkabb maradnek pl egy Gigabyte-nal amihez van normalis support is. Ezek a Z37**-es mini pc-k inkabb mediaboxnak jok, mindennapos felhasznalasra meg turelmes embereknek..
Szoval gyenge ahhoz szvsz hogy kivaltson egy PC-t olyan felhasznalonal aki hozzaszokott a sebesseghez (pl i5+SSD-vel).
Most teszteltem, nemely esetben kohigcsel 1080p youtubnal a pipo...
-
interstate76
addikt
válasz
frankdelgado #2066 üzenetére
A hűtésmódosított wintel w8-asom olyan szépen vitte a legmagasabb bitrátájú full hd anyagot is, hogy öröm volt nézni. Persze nem 10%-os cpu-használat mellett, de nem akadt, nem lassult be és nem voltak képhibák sem. Szóval - az én tapasztalataim szerint - nem feltétlenül kell 4 mag és 4 GB RAM. De a HTPC topikban ezt sokan jobban vágják, mint én.
-
varmi2
nagyúr
válasz
frankdelgado #2066 üzenetére
htpc-re fullhd-ig amd oldalon egy am1-es Athlon5350 bőségesen elég 2-4Gb ram táraságában, és fogyasztani 30W körül fog.
-
interstate76
addikt
válasz
frankdelgado #2064 üzenetére
Esetleg ilyesmiben is gondolkozhatsz. Jelentéktelen többletfogyasztás mellett agyonveri az összes kínai mini pécét, csak sajnos már nem aktív a hirdetés (nem néztem, hogy most van-e hasonló).
-
interstate76
addikt
válasz
frankdelgado #2061 üzenetére
Ha nem akarsz buherálni, akkor szerintem ne vegyél wines mini pécét Kínából. Egy wintel w8-asom volt, de amíg nem építettem rá pár extra hűtőbordát, addig még egy párlapos böngészéstől is hamar 70°C felett volt, márpedig ha túlmelegszik, akkor leszabályozza a cpu-t és onnantól kezdve használhatatlan a kicsike, amíg le nem hűl. Röviden: vagy mókolt hűtés, vagy semmi. Olyat olvastam itt valakitől, hogy laptophűtőn használja a saját kis gépezetét, mégpedig úgy, hogy nem bontotta meg az eredeti házat, tehát a garit sem bukta el, de a wintel erre alkalmatlan, mert finoman fogalmazva sem elég szellős a háza.
Nekem továbbra is az a bajom a történettel, hogy nemcsak monitor, aktív usb hub, billentyűzet, egér és vinyó kell mellé, hanem vagy hűtést kell rá mókolni, vagy laptophűtőt is kell venni, szóval annyi lesz az összköltsége egy bővíthetetlen memóriájú, usb 3.0 és gigabit lan nélküli kis gépecskének, amennyit - szerintem - nem ér meg. Ez itt már némi kis tudást is fel tud mutatni, csakhogy ÁFA nélkül is közel 40e Ft az ára, az meg megint túl sok. Szóval nem egyszerű jól választani, na! Nálam az lett a vége, hogy visszatértem a laptop + droidos mini pécé vonalra.
Új hozzászólás Aktív témák
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vezetékes FEJhallgatók
- Synology NAS
- Házimozi haladó szinten
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Napelem
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- ZIDOO médialejátszók
- Vezetékes FÜLhallgatók
- További aktív témák...
- Dell Precision Tower 3620 tervezőgép
- Eladó újszerű belèpő gamer pc! Msi Rtx 3050, 3terra tárhely, 16gb ram +tartozèkok
- Dell 3280 Intel core i3 10100T 8gb ddr4 3,0Ghz 250ssd aio all in one pc
- i5 3570 / 24GB DDR3 / 240GB SSD / GTX 1650/ WIFI, takarítva, pasztázva, telepítve / HP Compaq 8300
- Dell Optiplex 7050 SFF + Quadro K620
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3026, 91% Akkumulátor
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3023, 90% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest