Új hozzászólás Aktív témák
-
envagyok
veterán
válasz
envagyok #3509 üzenetére
Felkísérleteztem a tabletre.
A Libreelec uefi32bites cnx-en megjelent verziót.
Elvileg felment, pozitív dolgok:
-Megy az fps kapcsolás, tudja a 23.97-et. Jó képminőség progresszív anyagoknál.
-Wifi megy, tettem rá egy usb lan kártyát, az is megy.
-Tv tunerek is mennek tvheadenddel.Negatívumok:
- Magyar HD adások iszonyú darabosan váltottsorosság mentesítődnek.
- nincs bluetooth
- Nincs sem audio, sem hd audio passtrough, sem multichannel audio. Minden 2.0-ban szól
- filmeknél (nasról próbáltam) iszonyúan csúszik a hang, már rég beszélnek, én meg csak zenét hallok.
- amenü elég röcögősSzóval nálam jelenleg használhatatlan
Egy pi, vagy egy s905 messze-messze kenterbe veri, de még egy s805 is.
Jelenleg windowson is jobban megy, ott legalább van multichannel audio. -
-
-
interstate76
addikt
válasz
envagyok #3424 üzenetére
Elvileg tudja az usb 2.0, de nálam a Mini MXIII-ason nem sikerült elérni a 30 MB/s-os tempót, ha jól emlékszem (nem vagyok benne biztos, nagyon rövid ideig volt rajta külső hdd).
Nekem a Wintel W8-asokon annyi gond volt a frissítésekkel, hogy többnyire nem sikerültek.
Viszont a Z83 egy 25 ezer Ft-os cucc, és mindezért cserébe tudja azt, amiket tegnap írtam, meg még egy csomó dologra használható. Nagyon elgondolkoztam egy Zyxel NAS520-ason (valaki, talán Patice linkelte az S905-ös topikban az edigitalos, 30 ezer Ft-os akciót), de ha egyszer nekem elég egy lemez megosztása és a Z83 tempója, ugyanakkor jól jön még egy mini PC, ami egyben médiaplayer is és még fogyasztásban is jobb a fent említett Zyxelnél, akkor - egyelőre legalábbis - maradok ennél.
-
-
-
interstate76
addikt
válasz
envagyok #2862 üzenetére
és (#2863) tvamos
Azt hittem, kimerítő lett a 15 pontos felsorolásom az előnyöket illetően, erre kihagytam ilyen alap dolgokat.
Ha hiányosságot akarnék említeni, akkor én - ha már laptopra cserélem a mini PC-t - olyat szeretnék, amiben van optikai meghajtó is. Az a baj, hogy a 12" méretű laptopokban ritkán van (azért előfordul). Optikai meghajtóval felszerelt dokkolóval rendelkező gép kellene, akkor bármikor ki lehetne kapni a helyéről a kis gépet "normál" felhasználásra!
Na, ilyet keressen nekem valaki 40 ezerért! Dokkolóval együtt lehet 50 is!
(A felvetés csak vicc, üzleti kategóriás gépek nincsenek ilyen áron.) A másik opció a külső (usb-s) meghajtó.
-
batuz
csendes tag
válasz
envagyok #2697 üzenetére
Wintel Pro W8 PRO Intel Z8300
Nem a
vám, pontosabban az ÁFA fizetés lepett meg, mert arra számítottam, hanem a vámkezelési költségnek ( 6E) nem néztem utána. Így 35E Ft körül jött ki. Lehet, hogy most jön egy pár hozzászólás, hogy ezért ezt+ezt lehetett volna venni, de nekem pontosan ilyen gépre volt szükségem. -
Lifeforce
őstag
válasz
envagyok #2501 üzenetére
Természetesen megy minden.
Bár ha használsz BT-os eszközt, és egyedüli a KODI felületed, akkor konfigolgathatsz "kézzel", én nem állítottam be a BT-t mert nem használom.
De felismeri és látja.
Semmi extra, debian netinstall, bootia32.efi segítségével, és gyia.
Kellett 2 drivert leszedni, de semmi exta (kiírja mi kell, és csak be kell másolni a pendriev firmware köbnyvtárába). -
interstate76
addikt
válasz
envagyok #2383 üzenetére
Ez nekem is eszembe jutott, de win mellett is elbírja a Kodit (persze nem árt, ha kilövöd a böngészőt a Kodi indítása előtt).
(#2384) ACE- Szerintem az Y-kábeles és az aktív hubos megoldás végeredménye tápellátás szempontjából ugyanaz. Sőt, Y-kábel esetén csak a HDD használja a bejövő tápot.
Amúgy ma is ugyanaz fogadott, mint tegnap: éjszaka futott pár torrent és a PMS (mindkettő a külső vinyóra tölt, ill. ott vannak a megosztott anyagok is), minimális rendszerterhelés mellett, a HDD pedig vígan elérhető.
Kábelcserét már próbáltam, ill. külső hdd-ből is rákötöttem már vagy 3-at, ugyanez volt a végeredmény.
-
rbalint88
addikt
válasz
envagyok #2217 üzenetére
De mindegyik aktiv hutos, ez a legnagyobb baja. Most egy i3 htpc van, ezt valtanam ki egy ilyennel es egy nassal. A ket legfobb szempont a passziv hutes es a teljeserteku hasznalhatosag, ezert nem jo egy sima medialejatszo. De lehet egyszerubb antituningolnom a meglevot, hogy venti nelkul is ketyegjen, mert fogyasztasban nem lenne olyan nagy kulonbseg.
Az asusszal a hutes mellett az is hond, hogy a finglilingi proci ellenere 60 majdnem ram es ssd nelkul. -
interstate76
addikt
válasz
envagyok #2201 üzenetére
Vannak olyan topiktársak, akikkel nem érdemes segítőkésznek lenni, mert ők úgyis okosabbak. ACE- inkább k.rva olcsón berendeli a 8 Mbit/s-ost aztán szidja az eladót és a sorsot, de az nem fordulhat elő, hogy te jobban tudsz valamit.
(#2202) Mike88 Csak egy kis kiegészítés: azért a soklapos böngészést és a magas bitrátájú filmeket sem szereti annyira a Wintel.
-
ACE-
addikt
válasz
envagyok #2166 üzenetére
Ezen gondolkodtam én is, mert a chipek tök tisztának tűnnek, bár ez a kis négyzet alakú cucc ilyen gumis... meg a vékony lemez és a vaslemez közötti szürke cucc is ez a gumiszerű anyag, szóval elvileg összecsavarozásnál ráfeszül, de amikor visszateszem ezt nem nagyon érzem, mivel be kell az egész lapot kicsit pattintani a bekapcsológomb alá... trükközni kellett vele mire visszaraktam. Tegnap teszteltem még, ha valamit csinálok rajta pillanatok alatt felmegy 80-85 fokra, ami gondolom nem jó...
-
-
interstate76
addikt
válasz
envagyok #1799 üzenetére
Beelink MXQ 10e Ft-ért? Hol? Én csak olyan 50 USD környékén találtam.
Ebben az árkategóriában én csak az MK808B Plus-ról tudok, amire szintén van OpenELEC. Egy vaddisznó és összesen 8-9e Ft-ba került (plusz az "usb to lan"-átalakító, de még azzal együtt sem került 10e Ft-ba). Egyébként én többnyire telóval távirányítom.
-
Hali1975
tag
válasz
envagyok #1796 üzenetére
Koszi!
igazsag szerint filmnezos lejatszonak hasznalnam .
es mivel nem nagy fajlokat kezelek , ezert nekem erre eleg az usb 2 is.
a halozatra meg szinten eleg a wifi is,nem kell a gigas lan.Azert filozom ezen,mert ennyiert nem kapok medialejatszot ,ami ennyi mindent tud.
-
Lifeforce
őstag
válasz
envagyok #1749 üzenetére
Értem én, hogy sokan árra mentek, de miért kell anonim szarokat venni?
Itt az eredménye.
Vannak ennél jóval ismertebb drága és olcsó eszközök.
Nem ismerem a készülékedet, fel kell túrni a googlet, vagy szét kell kapni, hogy milyen pcb van benne.
Hátha koppintott valamelyik ismertebb készülékről. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Steam topic
- Rábólintott az EU, eltakarítja az illegális termékeket az AliExpress
- Háztartási gépek
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Lexus, Toyota topik
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen autót vegyek?
- Linux kezdőknek
- Windows 11
- További aktív témák...
- Asus Prime B560M-K + i5 11500 + be quiet! + 32 Gb Patriot Viper 3.200 Mhz Beszámitok!
- Eladó Konfig Ryzen 7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX6800XT 16GB!
- 5700x / B550i ITX Aorus / 32GB HyperX / Lianli vízhűtés /1000 SFX-L corsair táp/ 1TB nvme
- Eladó Konfig Ryzen 7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX5070 12GB!
- Gamer PC , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB 3200MHz , 512GB NVME , 1TB HDD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Phanteks NV5 MK2 White (PH-NV523TG DMW02)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest