- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Tokba kerülnek a Pixel 10 mágnesei
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laza...
addikt
Detto, el sem adnám
Nincs mivel pótolni. Évi 2k villanyszámláért mi mást kapni? youtube megy fullHD-ban, mkv bármekkora bitrátát visz simán, ami néha lassu az az ethernet port. Más része nekem tök elég.
Tegnap raktam újra én is, a win 10 fél napot szarakodott rajta, mert felpakolt valami új verziót is, de nekem nem voltak driver gondjaim szerencsére. Valószínűleg azért, mert megvan, kéznél. Murphy
jah, meg most vettem új egér+bill kombót hozzá. Ez is szintén nagyon megérte!
Ezt itt ni Magyar ékezetes
-
Nono0000
tag
Szia!
Egy pár nap után már nem vagyok olyan lelkes, mint a múltkor, sajnos.
Természetesen a kodi tökéletesen fut Ubuntu alatt, a hardvert sem terheli annyira, talán egy kicsit hűvösebb is a Pipo, de mivel én két különböző hálózatot használok egy gépen, így az útválasztás egy kicsit kaotikus, még mindig nem az igazi. A win-ben egyszerűen hozzáadom a statikus útválasztást és működik, viszont linux alatt ezt nem kellett megtennem tudta a dolgát automatikusan, amíg újra nem indult a Pipo. Újraindítás után a hálózati kártyákat ugyan felismerte, de kapcsolódni a hálózathoz már nem tudott. Egyenlőre visszament a win, de mire találtam win8 alá hálókártya drivert, az egy napba telt. Ha gondolod írj egy privátot email címmel és átküldöm az iso-t, hogy ki tudd próbálni. Rufus-sal egyszerűen készítesz egy bootolható usb-t és újraindítod, bootoláskor megkérdi, hogy mit szándékozol tenni, igen van live verziója is. -
petakpa1
őstag
-
Nem, eppenhogy jol mondod,
sokszor nem maga a mini pc hardveresen a korlatozo tenyezo, hanem pl. az enyembe osszesen 3 sor a bios, meg azt sem talaltam meg benne, valszeg. nincs is, hogy kulso usb eszkozro lhogyan lehetne bootolni.
Mondjuk egy linux telepitorol.Tehat ha valaki tudja, egy Cenovo Z8300 mini pc hogy bootol be kulso eszkozrol, az ne tartsa magaba.
-
interstate76
addikt
A J3455 egy kicsivel erősebb, viszont többet is fogyaszt (6 vs 10 watt - egyik sem sok, de relatíve akkor is komoly különbség), ill. Intel HD Graphics 500-as van mellette, szemben az N4200-as mellett csücsülő Intel HD Graphics 505-össel, ami sokkal erősebb az 500-asnál (kb. másfélszeres a különbség).
Óvatosan kell bánni a kínai webshopok által készített összevetésekkel, ki-kihagynak 1-1 lényegi infót a kis barátaink.
-
interstate76
addikt
Senkit nem oltok le, mindössze néha alternatívákról is írok. Jelen esetben egy jobb és egyben olcsóbb alternatíváról. Ha ez neked fáj, akkor görgess tovább.
Megjegyzem, hogy az Intel Z3735F-es CPU-val szerelt, azaz ontopik eszközökről is több infót tettem már itt közkinccsé, mint te.
Egyébként azt írta, hogy próbálta-e valaki az általa linkelt dolgot, én meg leírtam, hogy én miért nem. Ettől te még nyugodtan kipróbálhatod.
-
törölt tag
Ez így van. A motoromban odavan a generátor, a barátnőm tőlem 2700Km -re lakik, a csokoládé meg hízlal. Marad a Vorke V1.
A Puppy -t vétek telepíteni. Alapértelmezett működési módja, hogy bármilyen adathordozórol betöltődik a RAM -ba, és onnan fut. Első kikapcsoláskor rákérdez, hogy létrehozhat -e mentésfájlt, amire kiírja a beállításokat, változásokat. Ez lehet merevlemezen, vagy akár azon az adathordozón is, amiről bootoltad. Ez egy (de, ha akarod, akkor több) sfs. kiterjesztésű fájl lesz. Következő bootnál ezt automatikusan felismeri. A fő rendszert mindenképpen betölti a RAM -ba, az sfs -nél ez opcionális. Ha betölteted, akkor akár az összes adathordozót eltávolíthatod a gépből (a belsőt is), a Puppy -nak nincs rá szüksége.
Tengernyi Pupplet van. 32bites, 64bites, Magyar, külföldi, stb., stb.
Itthon a skamilinux.hu -n van a kutyaház.De, az a Pipo7 ugye x86, nem ARM! ARM -ből csak az Allwinner A10 -ről tudom, hogy Puppy kompatibilis.
-
Ilyesmi mini pc-k jottek w7, w8, w10, 4.4 droiddal,
ugy gondolom elegge egyformak hardverileg,'ezert bizakodok hogy drivergond nem nagyon lehet.
Persze lehet oriasit tevedek.
Proci gpu az tuti egyforma, usb vezerlo, bt wireless, haat.. A fene tudja.
Benevezek egyre, a fiam megrendeli ebayrol, ha megerkezett, ugyis itt fogok a mini pc topikba nyuglodni hetekig, sose volt dolgom ilyen mini pcvel, es w10-et is csak messzirol lattam. -
interstate76
addikt
Lehet, hogy azért, mert ezek használhatók a mini pécék alternatívájaként, és mielőtt valakit beleugratunk egy 60+ ezres kínai vásárlásba, célszerű neki hazai alternatívát mutatni?
Hab a tortán, hogy olcsóbbak, általában van bennük akksi, HDD, RAM és a hazai gari sem feltétlenül rosszabb, mint a kínai.
De feltehetném azt a kérdést is, hogy ki az az őrült, aki Kínából rendel meg bármit is, amikor van itthon olcsóbb alternatíva?
Ugyanis - akár hiszed, akár nem - a Kínából történő rendelés legfontosabb motivációja az ár.
-
tlala
addikt
És hogy nem csak illúzió amit írtam, hogy várom a 4GB-os dobozokat normális áron:
A MEEGOPAD stick 2GB/32GB-os verziója USD 109,99-be kerül, a 4GB/32GB-os verzió pedig USD 125,99-be - szóval megfizethető a különbség (miközben mindkettőben ugyanaz a Z8300-as proci van.).
Az más kérdés, hogy sticket sohasem vennék, de a trend illetve az árkülönbség miatt hoztam fel.
Előbb-utóbb a gyártók is meglépik a hasonló árképzésű dobozosokat - lásd az imént példaként felhozott Wintel Pro CW-W8-ast 81 USD-ért. Szerintem sokan megadnánk ezt a különbséget a 4GB-os verzióért (a fenti arányokat nézve az pl. 97 USD-t jelentene). -
igazából engem az 1db 2,5"-os sata csati fogott meg abban amit korábban linkeltem, a 4GB ram meg alapvető igényem
. OS-nek 32GB is elég lenne szűkösen, szal a beépített SSD mérete e felett annyira nem lényeg.
Most egy HP gen7-es microserverrel nyomulok (NAS, letöltő gép 24/7), amihez anno elég olcsón hozzájutottam, ez van egy videokártyával felokosítva hogy vigye a filmeket, viszont az újabb kódolások fullHD-ben sajnos megfektetik, mert a proci harmatgyenge hozzá, ennek keresgélek alternatívát. Eddig a gen8-as microserver az amivel szemezek, de keresgélek alternatívát.
Esetleg valami ilyen olcsóbb kis kütyü és egy olcsóbb NAS is szóba jöhet. -
interstate76
addikt
Nem akarok beleszólni, de miért jobb pendrive-ra töltögetni és azt vinni ide-oda, mint egy szervert futtatni a letöltésre is használt gépen? A PMS nálam jelenleg olyan 10-12 MB RAM-ot használ a rendszer erőforrásaiból, 0-0,5% CPU-terhelés mellett, és ha épp nézünk valamit a rákötött külső vinyóról, az sem terheli meg a gépet.
No offense, csak érdekel, hogy mi szól a pendrive mellett.
-
-
ovika
tag
Köszönöm. Próbálom fejben összerakni,hogy lehetne ár/értékben jó hűtést összehozni. Mennyire lehet terhelni a cpu/gpu-t ? Milyen súly a megengedett, ha van ilyen érték egyáltalán? Korábban is kérdeztem, hogy vörösrézből hogy lehetne bordát "farigcsálni", mert azt be tudom szerezni. Olyan helyen dolgozom (épületgépészet).
Leeső rézcső dbkákat kikalapálom ha kell
-
-
Mike88
senior tag
Pontosan tudom, hogy hűtőbordát használsz, szóval én ezt nem véletlenül kérdeztem. Zsolx állítására, miszerint: "plusz hűtés nélkül gyakorlatilag használhatatlan" azt mondtad, hogy nem igaz.
Ehhez képest jössz itt mérési adatokkal, hűtőbordát használva, én azt hittem, hogy egy ilyen állítás után jössz valami konkrétummal, hogy pl. "direkt most vettem le a hűtőbordát, s ezzel s ezzel terhelve is abszolúte használható a Pipo, úgyhogy miről beszélsz Zsolx?"
Az, hogy lassulások voltak nálam is normál használatnál, én legalább annyiszor írtam le, mint te azt, hogy 290Ft volt a hűtőbordád.
Szal elfogadom azt, hogy te itt gyak. mindenkivel ellentétben normál használat mellett úgy gondolod, hogy nem igényel plusz hűtést (pl. böngészés, filmnézés) s ha már böngésző, chrome, mert sehol sincs leírva, hogy arra alkalmatlan, még akkor is elfogadom, ha freaktab ezen része másról sem szól, mint hűtés mod-ról, de akkor látni szeretnék pár screenshot-ot hűtés nélkül (nem feltétlen tőled, elég attól, aki úgy szint egyetért veled) ugyanúgy killa sample egy bevásárlás erejéig, vagy elegendő nekem az is, hogy chrome, 720p teljes film elejétől a végéig. Zárójelben nálam elég volt a lassuláshoz annyi, hogy reggel 6-tól ment az utorrent, majd délután hazaérve megnyitottam a chrome-ot, sőt napközben nincs fűtés a házban, ezért vagyok annyira biztos magamban.
Szóval ha arra gondolsz, hogy használható a box office-ra, plusz hűtés nélkül, az igaz, de azért ne vicceljünk már! Senki sem kimondottan erre veszi, s ez elméleti síkon ugyanúgy egy általános célra szánt doboz (szal nem irodai), mint egy androidos kütyü, így végeredményben igaz az az állítás, hogy gyakorlatilag használhatatlan hűtés nélkül. Annyira sem használható, mint egy RK3066-al szerelt stick. -
tozso76
aktív tag
-
windlord
őstag
Én is 5cm vastag ragacsot vettem (merlinhardver.hu), és Laca... által linkelt bordát megrendeltem ebay -ről.
Van nálam asztali gép buherálásból MX4 paszta...Mire neki ugranék lett vevő a is masinára.
Így mellé elcsomagolom majd a leendő gazdának, s ha akarja, igényli akkor megcsinálja a moddot...Én meg építek egy htpc -t... de ez egy másik tánc
-
-
Mike88
senior tag
Ha "egyszerűbb" lejátszót is szeretnél telepíteni, akkor a media player classicot ajánlom (mpc-hc). Külön is letölthető, de én k-lite packal telepítettem (ami eleve tartalmazza az mpc-t) mivel így elérhető az, h a hdmi-n ott legyen az 5.1-es hang. 1080p felbontással nincs probléma (hálózatról), BD25-el sem, BD50-el még nem próbáltam. Ha sok filmet tárolsz nas-on, akkor nem árt kicsit jobban megismerned a kodi-t, igazából akkor van értelme, ha van egy állandó gyűjtemény, ami nem igazán cserélődik, max. bővül.
-
PeterPH
senior tag
Most direkt kipróbáltam a Pipo hálózati sebességét, és Windows intézővel másolva a szerveremről stabilan hozza a 98Mbps sebességet.
A KODI egy FullHD film lejátszása közben hasonló hálózati grafikont rajzolt nekem is, én nem látok ebben semmi rendelleneset. A KODI puffereli a filmet, és csak akkor olvas, ha szükséges, tehát a grafikonon az átlagos sebességnek a film bitrátája körül kell lennie.
Szerintem nálad inkább a KODI videólejátszási beállításaival lesz a baj, nem a hálózattal. -
SanyiSay
aktív tag
Ez egy hasznos tanács mivel sokan nem szeretnék szétszedni a készüléket, bár a problémájuk ettől még nem változik. Ellenben ha nincs levegő mozgás, azaz nincs alján is lyuk, a forró légburok nem cirkulál megfelelően. Van hogy semmit nem ér, viszont lehet hogy hatásos ki tudja. Ha tennél mellé pár számot terhelés közben, egy hőfok fejjel lefelé és egy normálisan pozícióban az lenne ám az igazi.
Szerintem. -
Laza...
addikt
Ezen agyaltam én is, de a ház nem tudom milyen anyagből van, gyak. semennyire nem melegszik, akkor sem, ha a borda már forró. Inkább ki kellene vágni a tetejét, és nagyobb bordát rétenni, ami akár ki is nyúlik a házból. Nem lenne egy esztétitkum bajnok, de hatásos lenne. És/vagy lukakat mindenképpen fúrni kell a felső részbe, mert a meleg levegő bennreked a házban, sehová nem tud távozni a házból. Ritka sz@rul van tervezve, na...
Néztem egy videót MiniX-el, ott pl. csavarral van rögzítve a nyákhoz a borda, a borda pedig közvetlen a procira ül fel. Na igen, más tervezés... -
Laza...
addikt
Én is igy terveztem, de túl sok macera, nameg a proci és a video "kártya" mélyebben ül a nyákon mint a környező alkatrészek.
A proci, a videó chipek a lemezhez ezzel vannak összekötve, a csavar hogy ezek sem egyforma vastagságúak, a procin vastagabb (mélyebben ül), a videon vékonyabb (magasabb). Úgyhogy én a lemezre fogom a fentebb linkelt bordát tenni, ugyanilyen kék szilikonon keresztül az alsó részhez is teszek bordát.
Jelenleg összedobozolva ha izzasztom, ez a hűtés sem elég. Ezért lóg a bele, mert igy kibir mindent
így most max 69 fok bír lenni
-
Legyes
tag
Szerintem annyiban mindenképpen a témához kapcsolódik a vita, hogy a hűtés a gyenge pontja az összes ilyen SoC-kal szerelt eszköznek. Szép és jó, hogy az ingzsebben elfér és hogy akku is van benne, de igazából ha az óra mutatásán kívül bármire szeretné használni az ember, akkor komoly gondokkal szembesül.
Én először a Pipo X7-et rendeltem meg (nov 1.én, amikor megjelent). Szállítási gondok voltak, megjelent decemberben a Voyo mini PC és sokkal jobb vételnek tűnt (az, hogy később akku is került bele, külön tetszett). Viszont a Pipo X7 kb. az egyetlen fémházas, ami elég nagy is.
A Meegopad T01-ről sok helyen olvasni hogy üresjáratban is brutál forró és gyárilag lockolt, downclockolt benne az Atom.A Pipo X7 utáni tapasztalatok alapján bátran ki merem jelenteni, hogy a jelenleg kapható ilyen SoC-kal szerelt eszközök esetén óriási felelőtlenség pénzt költeni rá, ha a hűtése nem megoldható (és ebbe a moduláris Mele-t is beleértem - aminek nem ugrik be az azonosítója, de cserélhető benne a proci modul és a hűtés).
-
ericssonfan2
tag
ilyen bordát és ventit rendeltem, két-három hét míg megjön.
zoltán6: jelenleg oldalról fúj be levegőt egy 8cm-es venti, amit 5v-on hajtok. így nyilván hülyén néz ki, ezért mennek bele a fenti dolgok...
a 2cm-es ventikkel nekem rossz tapasztalatom van, nem találtam még olyat, ami tényleg mozgat is valamennyi levegőt... -
szbarna1
csendes tag
A bios beallitasokat neztem , de nem emlekszem, hogy lenne benne olyan opcio ahol mutatna a homersekletet. A programban egy dolog, hogy magas ertekeket mutat, viszont az a masik dolog, hogy tapintasra igen erezheto, hogy nem epp meelg mar mar forro :-) 40-60 perc aktiv flash palyer hasznalataval. (gyerek sokat youtube-zik )
-
interstate76
addikt
Figyi, össze ne vesszünk, nem ér annyit az egész!
Esküszöm, hogy tiszteletben tartom mindenki más felhasználói szokásait és hogy nem akartam leszólni a Pipot, csak arra voltam kíváncsi, hogy ki mire tartja ár/érték arányban jó választásnak, aztán meglepett, hogy az asztali gép volt a válasz.
Mindeki arra használja, amire jól esik neki, eszem ágában sincs leszólni senki szeretett kis ketyeréjét!
Szép, vita- és konfliktusmentes napot mindenkinek!
-
interstate76
addikt
Amikről írtál, arra én egy 12e Ft-os MK908-ast használok (pár letöltés, ezek megosztása belső hálózaton, néha kis YouTube, néha kis filmnézés, ill. korábban egy darabig a monitoromban lógott, mert egy darabig nem volt laptopom). Pont az a bajom a Pipo-val, hogy nem látom, miben tud 3-4-szer annyit, mint a droidos mini PC-m, nem látom a piaci rést, amit betölt. Erre írták itt, hogy milyen jó asztali gépnek, azóta vitatkozunk róla, mert szerintem márpedig nem jó.
Ha 50-60 USD-be fognak kerülni, akkor bőven megérik majd az árukat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Újszerű Gamer Asztali PC Számítógép 2026-ig Garis ASUS H510M-K R2.0 i5 11400F RTX 4060 8GB Dobozába
- Lenovo M900 Mini PC - Core i5 6500T - 8Gb ram - 256GB SSD -több db - ÁFA-s számla is
- vadi új DELL 5090 Micro - Mini PC - Core i5 10500T- 16GB 256GB NVMe SSD -gyári WIFI - több db
- Komplett PC I7-12700KF RTX 4070 TI SUPER! FULL SETUP ASZTAL MINDEN!!
- i5-13600KF, RX 9070, DDR5 32GB, 1 TB M.2, Fractal North TG és sok garancia
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged