- iPhone topik
- Apple Watch
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sándor -P20-
senior tag
65-ért én sem vettem volna meg.
Ha gondoljátok kukkantsatok be az eMAG-hoz, és nézzétek meg milyen árkategóriában fut. (50E)
A 32E-s vételárhoz szerintem tökéletesen korrekt a cuccos.
Főleg azt nézve, hogy egyenlőre úgy tűnik tökéletesen sikerült a műtét az enyémen.
Arra amire használni fogom pláne jó lesz... -
interstate76
addikt
Hardveresen lenne a legjobb a BT7, nem mint vétel: a Z83-hoz képest több RAM, gyorsabb CPU, erősebb IGP és cserélhető SSD, DE olyan sokba kerül, hogy annyiért én biztosan nem veszek kínai mini pécét (sem egyéb műszaki eszközt, aminek van hazai alternatívája).
Bocs, ha félreérthetően fogalmaztam!
-
interstate76
addikt
Jogos!
De azért a kényszer is belejátszott (a Gearbestnek 2-szer sikerült törölnie a Z83-megrendelésemet - ha már az elsőt kiküldik, akkor most sem veszek NAS-t, hanem egy usb 3.0-s, külső vinyót osztanék meg hálón belül és kívül), ill. 1 éve nem lehetett Zyxel NAS520-szintű eszközt kapni 30 ezer Ft-ért.
-
idegen lény
addikt
Ha ragaszkodsz a stick-ekhez, akkor ezek közül az első, a kevésbé melegedő, újabb, Cherry Trail processzor miatt. A stick-ek általában kevésbé ajánlottak. Keress róluk értékeléseket!
(#3210) tordaitibi válasza Legyes (#3208) üzenetére
Szerintem ez így túl sok feltétel, én legutóbb ilyenben gondolkodtam, csak ez nem duál: [link]
-
tibcsi0407
félisten
Nézz itt szét.
Itt vettem a Win8-am, amit upgradeltem W10-re és hibátlanul működik, aktivált. -
DoItYourself
addikt
Nem aktivált rajta a Win10.
(a hardveraprón láttam Win7/8 kulcsokat/lemezeket (?) 10e alatti áron, de hogy ezeket enni vagy inni kell, nem tudom, kicsit off is itt) -
interstate76
addikt
Minden a felhasználási területtől függ. Van, amiben a droidosok jobbak: ha pl. OE-t akarsz telepíteni, akkor olcsóbb droidos mini pécét venni, de tartalomfogyasztásra szintén megteszik, ill. pl. a Horizon Go-hoz csak droidra van program, windows alatt csak böngészőben nézhető (vagy bluestacks-szel droidos környezetet emulálva, de úgy talán még erőforrásigényesebb, mint böngészőben, silverlight pluginnal).
Szóval szerintem a 30 USD környékén kapható, S805 CPU-s eszközök eléggé verhetetlenek ár/érték arányban, és most már a gigabit lannal szerelt S812-esek is 50 USD alatt kaphatók.
-
interstate76
addikt
Persze nem árt megemlíteni, hogy teljesen egyedi eset volt, aminek ugyan máig nem értem/értjük az okát, de a lényeg, hogy nem általános, és hogy ugyanaz a vinyó, ugyanazzal a külső táppal azóta is hiba nélkül működik, különben nyilván nem ajánlgatnám senkinek.
Szóval nem értem, hogy jött ide, de látom, benned nagyon megragadt az a történet.
Én leírom azt is, ha problémásan működik egy eszközöm, sőt még azt is, ha egy rakat sz.r, és nem ajánlok senkinek problémás hardvert, viszont vannak olyanok is, akik mindig, minden körülmények között a sajátjukat fényezik, még akkor is, ha valaki másnak esetleg nem pont az lenne a legjobb.
-
interstate76
addikt
Sztem az a frankóság, ami neked az adott célra a legjobban bejön. Pont azt nem bírom, amikor valahol erőlködnek rajta, hogy drága célhardverre van szükségem, amikor én tudom, hogy nincs. Ugyanez fordítva is igaz: senki ne mondja azt, hogy miért nem hozok össze valamit olcsóbban, ha nekem nincs időm/kedvem/tehetségem/lehetőségem foglalkozni az adott dologgal és inkább készen, "dobozosan" veszem meg.
-
interstate76
addikt
Én is azt írtam, hogy a laptopom is 70 °C-ra vagy kicsivel többre melegszik, ha ráeresztek egy-egy régi kedvenc játékot (2. gen i5 hd3000-rel + GT610M). De nem ez a lényeg, hanem hogy egy normális gép esetén a hardver jelenti a szűk keresztmetszetet, a wintelnél meg a rossz gyári hűtés miatt a hardverkapacitás maximumának a közelébe sem tudsz jutni.
(#2253) tvamos Hűtésmódosítva, huszonakárhányezerért nagyon jó vétel a Wintel, bőven elég a legtöbb fajta munkára, ellenben hűtésmod nélkül alig használható.
-
Cannabis7
senior tag
próbáld kio ezekkel az atomokkal, 80 fok fölött lesz bőven, ahol már leszabályoz, ez a léyneg.
Tőlem lehetne 1000 fokos is ha azt bírná évekig és és nem throttingolna, legalább meg lenne oldva s zoba fűtése, ugyanakkor lehetne 10 fokos is ha akkor is throttingol, érted nem a hőmérséklet a lényeg, hanem hogy ezek a procik olyan hőmérsékleteket érnek el zeekben a hűtetlen kis házban, ami nem ideális nekik.
Az meg természetes ha pörgetve egy laptop 70 fök körül mozog, de üresjáratban gondolom 40 körül van, holott ezek a minipc-k 70 körül jó easetben. -
Lifeforce
őstag
Nem tudom mit vártok a Cherry Trailes gépektől, de a helyzet ugyan az.
Nem megfelelő hűtéssel pont ugyan úgy melegszik, csak kicsit drágább, mert új.
Miben jobb?
Semmiben, abban jobb, hogy "kijött egy úúúúj, cseréljük le a régit" típusú emberek megvegyék.
Természetesen ha valaki csak most vesz ilyet, bár mérlegeléssel (mert még mindig jóval magasabb az áruk mint kellene), de az újabbat kell venni.
Szerintem jöhet az is ide, mert a rendszere ugyan az. -
Lifeforce
őstag
Ha megterheled természetesen kell.
Mert linux van rajta, attól még a proci ugyan úgy melegszik.x86 lévén bármit és bárhonnan bebootolhatsz,
Nem csináltam iso-t az enyémből, debian netinstallal installáltam.
Kicsit hackolni kell, hogy a kodit be tudd fűzni, mert debian alá nagyon lassan fejlesztik.
Viszont az ubuntuval egy állatfaj, így egy kis repository bütykölés, és már megy is
Nekem a kodi bootol, mert media lejátszónak használjuk csak, illetve torrent szerver, smb, és kész.
Szeretem, megy mint az álom. (Mele F10 pro-val használom) -
Mike88
senior tag
Attól függ mire használnád elsősorban. A 2GB miatt én annyira nem aggódnék, az asztali PC-mben is 4GB van, de nem érzek különbséget a 2 gép között, igaz mindkettőt csak netre, médiafogyasztásra használom.
Warter! Igen, ezt így abszolút életképesnek tartom, egyedül a wifi az, ami lutri az ilyen stickeknél, hogy milyen lehet a vétel, azt megjósolni sem lehet, érdemes kutakodni a témában, amennyiben a router nem lenne a közvetlen közelében, mert pl. android stickeknél ált. csapnivaló, de kitudja, max. használsz egy USB-WIFI-t vagy ha van annyi hely, belefúrsz egy SMA aljzatot s kivezeted az antennát.
-
Mike88
senior tag
Ennek az ára reálisan kb. 75 dollárnál kéne megálljon, már amennyiben feltételezzük azt, hogy Kínában nem a lychee fán terem a min. 4000mAh-s akku, a 8 colos 1280×800-as IPS kijelző, s az érintőpanel.
A mérete miatt valóban lehet vonzó, s amennyiben eleve bt-s bill+egeret használunk, s nem monitorra, hanem TV-re kötjük, akár még használható is lehet, plusz befektetés nélkül. Egyéb esetben a 2 USB csatlakozó miatt, amiből az egyik egy microUSB OTG, gyak. használhatatlan HUB nélkül, amiből biztos, hogy aktívat kell használni, hisz egér+billentyűzet+hangkártya+winyó s esetleg egy USB-LAN. Gyönyörűen néz ki, mikor ez összehoz egy olyan "kábel" rengeteget, amibe nyitott ablaknál félő, hogy belefészkel egy galamb. Szóval ennyi erővel tényleg egy tabletet is lehet használni erre a célra, s akkor az valóban mobilis, nem mint az Ainol vagy a VOYO amiben van akku, de minek, ha nincs megjelenítésért felelős eszköz.
Szóval ezt a 112 dolláros izét ha összehasonlítjuk a 119 dolláros Pipo-val, akkor plusz 7 dollárért van LAN csatlakozó, 4 USB csatlakozó 2 helyett, analóg hangkimenet, ha wifiről van szó, külső antenna, ha építesz akár pár 100 ft-ért egy hűtést, akkor van jól működő turbo.
A jelenlegi felhozatal közül az, ami bizonyos szempontok szerint akár többet érhet a Pipo-nál, úgy gondolom jelenleg a Minix, amiben van hűtőborda, tartozék a távirányító, s az Egreet i6 a VGA csatlakozó miatt, ha valakinek kellene, ill. ha jól látom 3A-s a táp, usb csatlakozóból viszont csak 3 van, s erről a boxról belső képet még nem találtam és mindkét boxban 3735 van.
Ha azt nézzük, hogy a minix (akik szeretnek normálisan, igényesebben összerakni miniPC-ket) hűtőbordát tett a 3735-re, akkor képzelem, hogy a VOYO mit csinálhat abban a szappantartóban ugyanúgy 0 hűtéssel, mint a Pipo. A VOYO-ban is csak egy ugyanolyan acél lemez fekszik a procin. -
Lifeforce
őstag
Juhij...
Android alatt szét izzadt a kütyü, melegedett mint a fene.
Viszont linux alatt hideg a kezemnek, miközben "gyötröm" a fullhd filmmel.
Gondolom írnom sem kell, hogy mint egy álom úgy megy, még hálózaton keresztül is! (Minix neo z64a)
Nah most már nem nyugszom míg tökéletes nem lesz! -
Lifeforce
őstag
-
Mike88
senior tag
Mármint mi igaz? Hogy próbaverzió kerül rá, nem bing? Az igaz... Hogy nincs hozzá helyreállító lemez? A pro próbaverzióhoz ugyan minek? Megkapod, mented a drivereket pl. double driverrel, aztán ennyi, én nem vagyok túl hozzáértő, tényleg csak alap felhasználónak tartom magam, de ennyire ne legyen már tehetetlen a cikk írója. Két verzió van belőle tudtommal, egyiken pro próbaverzió, másikon bing, az a drágább, de van itt t01 tulaj, az majd pontosan elmondja. Tudtommal van elérhető "firmware" hozzá, úgy, ahogy pl. a Pipo-hoz is, meg a legtöbb kínai tablethez. Ezt gyak. rárakod egy pendrive-ra, bebootolsz róla, paranccsorban elmolyol egy kicsit, megvárod, s kész is a telepítés.
S milyen biztonsági frissítést veszítesz el, ha illegális windowst használsz? Mikor volt ez utoljára így, XP-nél? Azt sem tudja hogy kell csinálni, de azt állítani merészeli, hogy nem frissíthető egy kalóz windows... Nem tom kitől vette a sticket, de jó néhány helyen láttam, hogy próbaverzióval árulják! Szal az, hogy ebay-en esetleg nem tüntette fel ez az eladó s így átverték, az az Ő baja...
-
Mike88
senior tag
Jaja. Tabletnek én is a tabletet ajánlom.
Számomra a LAN csatlakozási lehetőség baromira hiányzik erről a voyo-ról, pláne így, hogy még egy külső wifi antenna sincs rajta, nehogy már úgy kezdődjön a történet, hogy usb-s eszköz kell a lan csatlakozáshoz. Aztán most meg ez a belső kép, hogy igazából egy átbuherált tablet (mondjuk így érthető, hogy miért nincs lan)... Az akku láthatólag vaskos, mégis csak 3 órát bíra legbénább kínai win tablet is bír 5 órát. Én nem akarok borúlátó lenni, de én úgy gondolom ezek egy az egyben félredobott alkatrészek.
Szóval várom az első boxot, amivel elégedett lehetek...Pipo korrekt dobozba került, csak nem ártott volna kihasználni, hogy fém, s átvezetni rá a hőt, s nem ártana, ha nem "győzné le" az 1/16-os kínai Kingsing tabletem, többet vártam a plusz 1GB ramtól, mert baromira győzködtek az okosok a tabletes topicban, hogy az bizony kell, s pfőőő, 1/16-al nem is létezhetne windows 7/8 de ezzel az erővel nyugodtan ráköthettem volna a Kingsinget is a TV-re...
-
Zol77
aktív tag
Találtál már sticket? Én itt néztem, itt 100$ : [link]
Innen 1x vásároltam már,meg még két kollégám,nem volt velük gond.
Néztem itthon használtban is,de sehol nem találtam az apróhirdetéses oldalakon,pedig adnék érte annyit mint amibe kint kerül. Az RK3288-as boxomat is aprón fogtam ki jó áron,kevesebb volt,mint kintről véve.
Na majd lesz valami i5 , i7 huszár,aki eladja jó áron,mert "há ez nem is olyan gyors mint az asztalim"
Vagy a B verzió lesz,addig halogatom a vásárlást,amíg lesz itthon Pipo X7,és megveszem,mert kell -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Újszerű Gamer Asztali PC Számítógép 2026-ig Garis ASUS H510M-K R2.0 i5 11400F RTX 4060 8GB Dobozába
- Lenovo M900 Mini PC - Core i5 6500T - 8Gb ram - 256GB SSD -több db - ÁFA-s számla is
- vadi új DELL 5090 Micro - Mini PC - Core i5 10500T- 16GB 256GB NVMe SSD -gyári WIFI - több db
- Komplett PC I7-12700KF RTX 4070 TI SUPER! FULL SETUP ASZTAL MINDEN!!
- i5-13600KF, RX 9070, DDR5 32GB, 1 TB M.2, Fractal North TG és sok garancia
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest