- VoLTE/VoWiFi
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Google Pixel topik
- Netfone
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
PeterPH
senior tag
válasz
interstate76 #2910 üzenetére
Digitális adás felvétele nagyjából zéró erőforrás (CPU, diszk) használatot jelent, mivel nem történik újrakódolás, csak a beérkező stream diszk-re írása (5-15Mbit/s). A lejátszás meg GPU segítségével szintén minimális erőforrás használattal jár. Az egyetlen szűk keresztmetszet a diszk lehet, és itt megint elérkeztünk az SSD használatának előnyéhez.
-
PeterPH
senior tag
válasz
tibcsi0407 #2897 üzenetére
Úgy van igazad, hogy közben mégsem.
A túl sok írás valóban nem használ a FLASH alapú tárolóknak.
Na de mennyi az a túl sok, a jelzett felhasználási mód annak számít? NEM.
Egy SSD több 100 TB adatmennyiség írását elviseli, amit még sok sok év alatt sem könnyű elérni.
Például ebben a tesztben alsóhangon 300TB írást elviselt bármelyik példány, de volt ami ennek többszörösét.
Ez 10 évre vetítve (ki használ 10 évig egy számítástechnikai eszközt...) napi kb. 80GB írást jelentene. Ez is sokszorosa a jelzett felhasználásnak.
Ez én véleményem szerint aki néma gépet akar az igenis SSD-t használjon, akkor is ha torrentezik. -
PeterPH
senior tag
válasz
#01378048 #2126 üzenetére
Én Pipo X7-et használtam egy ilyen HDMI-VGA konverterrel, és egy régi VGA-t fogadó HD Ready LCD TV-vel. A hang a 3.5 mm jack csatlakozón ment át. Azért kellett ez, mert a TV HDMI portját nem szerette a Pipo, csak a kép ment át a hang nem.
Semmi probléma nem volt vele.
ui.: a Pipo X7 már nincs meg, de az átalakító igen. -
PeterPH
senior tag
Specifikációkra gondolsz?
-
PeterPH
senior tag
válasz
interstate76 #1505 üzenetére
A lejátszás során hardveresen dekódol szinte bármit mindegyik, így az nem igazán terheli a processzort, Ugyancsak a recode nélküli stream-eléshez sem kell nagy erőforrás.
Kérdezz rá a HTPC topicban, ott van elég sokféle gép, de érzésem szerint ezek az igazán alacsony fogtyasztású passzív hűtésű cuccok kevesek ilyesmihez. Én nem is kisérleteznék a fő gépemnek tartott J1800-on hasonlóva, hiszen sávszélesség van bőven. -
PeterPH
senior tag
válasz
interstate76 #1503 üzenetére
Mert külső felirat esetén rá kell tennie a feliratot a filmre, tehát mindenképpen recode van.
-
PeterPH
senior tag
válasz
atillaahun #1427 üzenetére
Igen, tettem hűtőbordát is a perforált lemezre.
Nem volt még érkezésem komolyabban megizzasztani, de igyekszem pótolni.
A thermal pad németországból jött, a borda meg kínából 1-2 hét között volt ha jól emlékszem. Ehhez hozzátartozik, hogy a németeknél első körben visszafordult a csomag, gyanítom, hogy a Hungary címzés miatt, mert a csomagon kézzel külön ráírták hogy Ungarn. -
PeterPH
senior tag
válasz
atillaahun #1422 üzenetére
Én ezt rendeltem, ez azért mégse 9000.
Félbevágtam, és csak az egyik felét tettem fel az alaplap és a ház közé, majd kiderül mire elég így, de nem akartam a komplett szellőzést elzárni a teljes lappal. -
PeterPH
senior tag
Ezt az android verziót próbálta már valaki a Pipo-n? Van értelme W8.1 helyett, vagy inkább csak egy lehetőség?
-
PeterPH
senior tag
Én is LAN-t használok, szerencsére amúgy is behúztam már erre a helyre korábban. Viszont ha normális WiFi lenne benne, akkor a 100MBit helyett valós 150-200MBit elérhető lenne, anélkül hogy újabb külső eszközöket dugdosnék rá.
Félreértés ne essék, nem fikázásból írom, nekem tökéletesen kielégíti az igényeimet a Pipo, de akinek fontos a WiFi, az tudja, hogy a beépített nincs a helyzet magaslatán. -
PeterPH
senior tag
válasz
interstate76 #1266 üzenetére
Akcióban a Pipo is 100 alatt volt. A Wintel-en viszont nem aktivált a windows!
-
PeterPH
senior tag
válasz
atillaahun #1228 üzenetére
Ezekben sem a RAM, sem a háttértárként szolgáló eMMC nem bővíthető.
Ha EU- kívülről rendeled, akkor az országba érkezés után valószínűleg vámeljárás alá vonják, és ÁFÁ-t kell rá fizetni. -
PeterPH
senior tag
válasz
zsozsoooooo #1213 üzenetére
Nekem a régi 8 éves LCD TV-n nem ad, de egy újabbon igen. Szerintem EDID problémája van a régivel.
-
PeterPH
senior tag
válasz
zsozsoooooo #1196 üzenetére
Itt is volt már szó róla korábban.
Nem bontják ki a terméket a fóliából, hogy megnézzék a dugvillát, ámde éppen ezért hozzácsaphatnának egy filléres átalakítót szó nélkül. -
PeterPH
senior tag
Van már Pipo X7s verzió is (dualboot windows/android). "Gyönyörű" arany színben pompázik.
-
PeterPH
senior tag
Most direkt kipróbáltam a Pipo hálózati sebességét, és Windows intézővel másolva a szerveremről stabilan hozza a 98Mbps sebességet.
A KODI egy FullHD film lejátszása közben hasonló hálózati grafikont rajzolt nekem is, én nem látok ebben semmi rendelleneset. A KODI puffereli a filmet, és csak akkor olvas, ha szükséges, tehát a grafikonon az átlagos sebességnek a film bitrátája körül kell lennie.
Szerintem nálad inkább a KODI videólejátszási beállításaival lesz a baj, nem a hálózattal. -
PeterPH
senior tag
Talán a kérdés megfogalmazása nem volt elég egyértelmű, de a magyar nyelvben megfelelő szövegkörnyezetben "hol" kérdőszó nem feltétlenül helyre vonatkozik.
Jelen esetben egy hőmérséklet érték lenne a várt válasz, tehát milyen hőmérséklet elérésénél szabályoz le a processzor. -
PeterPH
senior tag
válasz
zsozsoooooo #607 üzenetére
Konkrétan hűtőborda nincs, de passzív.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- E-roller topik
- VoLTE/VoWiFi
- Xbox Series X|S
- Formula-1
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Játékra optimalizált chipkínálatot tervez a Microsoftnak az AMD
- Microsoft Excel topic
- További aktív témák...
- Gamer PC - R5 2600, RX 580 és 16gb RAM + GARANCIA
- HP ProDesk 600 G2 SFF PC, Intel 6. generációs CPU, SSD és RAM nélkül
- Gamer PC - i5 13400f, RX 6700 XT és 16gb RAM
- i5 10500/ RX6600XT/32GB DDR4/ 512GB m.2 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- i7 8700/ 32GB DDR4/ 512GB gen4 SSD/ R5 430 2GBD5/ HP 400G5 SFF/ garancia/ ingyen foxpost
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR X670E GENE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest