- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- VoLTE/VoWiFi
- Google Pixel topik
- Netfone
Új hozzászólás Aktív témák
-
Solten
őstag
válasz
interstate76 #4140 üzenetére
"Nem vitatkozni akarok, de az én tapasztalatom is az, hogy a Z8300-as használható hűtésmod nélkül is, és azért ez igen nagy különbség."
Na, ennyi.
-
Solten
őstag
válasz
SunMount3r #4133 üzenetére
Z3735F sz@r, lassu es nagyon melegszik, 1080p YouTube meg tudja akasztani. Min. Cherry Trail.
-
Solten
őstag
válasz
kmisi99 #4123 üzenetére
Nezz korul a kinai webshopokban (ali.... pl.) fanless kis vasakat lehet venni eleg jo aron (N3050, N3150, J3160 vagy regebbi generaciok is megfelenek (j1900 pl.). Bar ezek tobbnyire barebone-ok. Ha nincs video-transzkodolasos igenyed, jobban megeri egy "kesz" NAS-t venni pl. a Synology "beugro cuccai" ajanlottak (DS115j, DS 216j) a jo kis szoftver miatt.
-
Solten
őstag
válasz
idegen lény #3090 üzenetére
Ez nem webshop-specifikus, egesz kinara jellemzo. Vegyuk hogy rendelsz egy Wintelt. Rairjak a dobozra vamolnivalokent hogy pl $20 erteku adapter. Kicsi es konnyu, mivel konternyi cuccot kell atvilagitani, a vamosok a nagyobb es ertekesebb dolgokra utaznak, igy a cuccod nagy esellyel "atcsuszik".
Orszagonkent valtozik a helyzet, az UK-ban pl £120 alatti termek vammentes. Elvileg adot kene meg fizetni ra de ha atcsusszant nem foglalkoznak vele. Szuroproba-szeruen felbonthatjak a csomagod, akkor megszivtad. De erre kicsi az esely. -
Solten
őstag
válasz
interstate76 #3087 üzenetére
Es igazad van, qrvajo feedbackjuk van vagy 4k juzertol a Trustpilot UK-n (Az Aliexpress meg a sarba van tiporva, mikozben mar vagy 10x rendeltem toluk es 10x gyorsak es korrektek voltak).
-
Solten
őstag
válasz
interstate76 #3085 üzenetére
Geekbuying: "Cons: the windows is not activated"; Aliexpress: "perfect but license is not original"; "Good Price, throttling and non genuine Windows 10."
Erre a Banggood:
"we will give you a new licenced key"
Csak ugy van nekik liszenszuk a Microsofttol vagy mi?
Egy webshopnak? Miert nem aktivaltan, jogtisztan szallitjak? Mert ezek a kinai shopok nem adnak a juzernak kulcsot, a keszulek:
1. aktivalt jogtiszta verzioval jon,
2. aktivatorral aktivaltan jon,
3. hagyjak a fenebe, telepitenek ra egy regisztralatlan win 10-et aztan a juzer majd vesz hozza kulcsot ha akar.A fent lathato visszajelzesekbol nekem az jon le hogy az elso verzio nem igazan realis (Wintel W8 Pro-rol beszelunk). Amugy ha ekkora kamu ugyfelszolgalatuk van, 2x is meggondolnam hogy rendeljek toluk (meg sose tettem, arban se tul jok).
Nem kicsivel csak kicsivel: [link].
"Az Atom x5-Z8500 sem váltotta meg a világot, az Atom Z3775-nél mindössze néhány százalékkal bizonyult gyorsabbnak, csak a Cinebech 10 jelentett kivételt, de ott is inkább a Z3775 pillanatnyi gyengélkedésére tippelünk inkább."
-
Solten
őstag
válasz
interstate76 #3082 üzenetére
Ugy tunik kisse osszezavarodtal. Te Bay Trail-t rendeltel (aka Wintel W8). A Bay Trail atomokhoz a Microsoft nagylelkuen adta a jogtiszta Home verziot, INGYEN (gondolom Intel bacsi allta a cekket) 1 ev Office 365 elofizuval.
Idegen lény a Cherry Trail-s verzio irant erdeklodik (aka Wintel W8 Pro), amihez NEM JAR jogtiszta Windows, legalabb is nem a ~£60-ba kerulohoz. Mivel birtokoltam egyet gondoltam (ja es volt Z3735-om is) megosztom a tapasztalataimat, sajnalom hogy Te ezt szemelyes sertesnek vetted
A Cherry Trail egy felpofozott Bay Trail, egy Bay Trail 2.0 verzio, kipofozva, feljavitva a kor kovetelmenyeinek, A CPU reszhez nem igazan nyultak, maradt olyan halovany amilyen ellenben egy joval fejlettebb es erosebb GPU van benne (H.265 tamogatas - nem tolja ossze magat a rendszer egy jutub 1080p-tol juhhe) valamint nem termel qrva sok hot es emiatt nem throttlingol. Szoval siman beepitheto egy Apple TV meretu muanyag kis gyufasdobozba es nem kell sz@rakodni hutes-moddingal.
Szoval ugy gondolom Bay Trail-t ajanlgatni Cherry helyett 2016-ban, nagy melleloves. -
Solten
őstag
válasz
idegen lény #3077 üzenetére
Ezeket a marhasagokat nagyreszt beepitett emberek irjak (hu megkaptam tok jo szuper, blablabla). Matrica? Nincs is rajta matrica. 32 bites UEFI van hozza nem 64 bites (sok sikert Linux telepitesehez. Linux alatt amugy se mukodik a Wlan meg a hang HDMI-n (egy ficko keszitett hozza hekkelt kernelt (ubuntu) de azota mar kijottek frissebb disztrok).
A masik eszkombajn irasahoz: a Windows 10 aktivatorral aktivaltan jon vele. Szoval ha ujratelepiti, mi a gorcsert nem tudja aktivalni? Vegyen egy nyomorult kulcsot a Micro$oft-tol. Ha meg aktivalatlanul jon vegyen egy nyomorult kulcsot a Micro$oft-tol (vagy frissitsen 7-rol 8-rol amig az ingyenes akcio tart hehhe).(#3074) interstate76: nezd meg a PH! idevonatkozo tesztjet, a Z8500 es a Z3735 kozt CPU eroben fingnyi a kulonbseg.
-
Solten
őstag
válasz
interstate76 #3070 üzenetére
Bay Trailt felejtsetek mar el... Tulzottan melegszik. Cherrynel mar orvosoltak es joval fejlettebb a GPU-ja.
-
Solten
őstag
válasz
idegen lény #3062 üzenetére
Meg Januarban a Geekbuyingtol. Ja, a kinaiak aktivaltak rajta...
Szoval a gyari viruskergeto be is gajdult egybol. 32bites.
£58 volt osszvissz (akcios kuponnal) ingyenes szallitassal, jogtiszta Windows mar nem fert bele, tul szep lett volna ennyiert. -
Solten
őstag
válasz
interstate76 #3056 üzenetére
Teljesen jo a Cherry-s, egesz nap nyuztam es nem volt problema.
Mas: ha valakit erdekel, a Jide Mini dobozkaja most akcios: [link]
-
Solten
őstag
válasz
interstate76 #3043 üzenetére
Ja az enyem is aktivalt Windowsal erkezett, aktivatorral...
-
Solten
őstag
válasz
interstate76 #3018 üzenetére
Jo ajanlat es kuponnal most akcios. Sokkal jobb valasztas atomnal szvsz, erre mar siman felmegy barmelyik linux disztro. Szoval nem sajnalom hogy az Intel kukazza ezeket, nagyon Windows-kozpontu volt az egesz (ertheto okokbol termeszetesen, a cel a tablet-szegmens meghoditasa lett volna).
-
Solten
őstag
válasz
idegen lény #3003 üzenetére
En anno £58-ert vettem kinabol es £59-ert adtam el hasznaltan...
Par honapig ismerkedtunk egymassal. A Win 10-nek azert eleg sovanyka a 2GB ram de turelmes embernek eleg hasznalhato keszulek (marmint ha desktop gepkent hasznalja, TV boxnak tokeletes). Sajnos az enyemen csak 32bit-es UEFI volt szinte lehetetlen Linuxot applikalni ra. A linux tamogatas amugy is botranyos a cherry-s gepekhez, pedig hasitana rajta barmilyen disztro.
Ha az ujabb 14nm Celeron-hoz hasonlitjuk, az N3000-et leveri (harmatgyenge 2 magos fosch alacsony orajellel), talan meg az N3050-et is, az N3150 mar joval furgebb nala. -
Solten
őstag
Hello: media creation tool
Mentsd a drivereket, a Linux tamogatas botranyos ezekhez a kutyukhoz (koszonjuk bunko Intel), bele se kezdj inkabb.
a wifi egyseg meg Broadcom sajnos (kb az osszes kinai kutyube ilyet tesznek, biztos 2 szendvics az ara) mire talasz hozza mukodokepes drivert leragod a tiz kormod.
Ha 32bites Windows-al szallitottak kb 100% hogy az UEFI 32 bites Windows-t tamogat csak. Szoval olyat tolts le. -
Solten
őstag
válasz
interstate76 #2967 üzenetére
Ja, a kuponos reszeden valhogy atsiklottam
Talan meg a windoz' is jogtiszta hozza hm.. Csak tenyleg az a baj hogy 32 GB-n osztozik a ket rendszer, ami nem tul szerencses, kicsi, plasztik, rohadtul melegszik, meg Tronsmart. Valamit valamiert.. De valoban piszok olcso
Azert amondo vagyok ha nem akar a juzer cumizni egy csomot dobjon ra egy kis osszeget, es Cherry-s w8 pro.
Mukodik 'out of box' es nem kell a hutessel sz@rakodni. -
Solten
őstag
válasz
interstate76 #2965 üzenetére
Abszolute nem jo vetel, ez bay trail, tulzottan melegszik. Ez a kis doboz meg a tenyeredben elfer plusz meg nem is aluminium.
-
Solten
őstag
válasz
DoItYourself #2939 üzenetére
Core m3-6Y30: $281
Atom x5-Z8300: $21
Egy korszak lezarult.
-
Solten
őstag
Hello
#2723 + #2724: [link]
-
Solten
őstag
válasz
lolchief70 #2719 üzenetére
Geekbuying, holland postaval kuldtek (PostNL), saccperkabe egy het volt. DHL gyorsabb (~3 nap) de nagy az esely ra hogy "megfogjak" a vamon.
(#2720) LógaGéza: 80 dodos eszkoz, nem fert bele. Valahol lattam dragabban, gyari Win 10-el, bele volt epitve a liszensz az arba.
-
Solten
őstag
Mindegy, 32bit-est kapott, egyreszt kevesebb helyet foglal, masreszt buveszkedni kellett volna valami 64bit-es BIOS-al. Alapbol nem tamogatja "a bootoljunk pendrive-rol" frenetikus funkciot, buvarkodnom kellett az Internet melysegeiben es belemerulnom az EFI rejtelmeibe hogy ratelepitsek egy szuz Windowst. Ugyanis Windows 10-el erkezik ami KMS aktivalt..
A keszulek egeszen apro:
Az elelmes kinaiak atcsusszantottak a vamon, rairtak hogy £20-os adapter...
-
Solten
őstag
Uraim, 2GB-s cherry trail dobozkara 32bit-es Win 10 megfelelo-e vagy nyujt-e valami extra performanszt a 64bites?
(#2712) interstate76:
ez a tablet ennyiert tokeletes.
(#2713) tlala: inkabb Hi10, (1920 x 1200 4GB RAM 64GB ROM).
-
Solten
őstag
Azt irtak a kinaiak hogy a lassabb legipostaval ajanlott rendelni, igy meguszhatok az egyeb koltsegek. A gyorsabb (DHL, FedEX stb) szallitas "nem csuszik" at a vamon.
Velemenyek szerint a kinai posta nem tul megbizhato (eddig minden idetalalt btw), a honkongi jo a szingapuri nagyon jo. A wintelt a holland postaval kuldik (ami szuper, mert nekik is van tracking kinabol).
-
Solten
őstag
válasz
instantwater #2632 üzenetére
5005u-m van, egy 15W-os CPU-t siman elbirja passzivan, akarhogy terheled. Osszeszereles kivalo.
-
Solten
őstag
válasz
tibcsi0407 #2562 üzenetére
Na ezt megint nem neztem
Bocs
Kereso hasznalata esetleg: [link]?
-
Solten
őstag
válasz
tibcsi0407 #2560 üzenetére
Mondjuk ebben a tablet-platform-szegmensben varhatsz talan az idok vegezeteig
-
Solten
őstag
válasz
DoItYourself #2539 üzenetére
-
Solten
őstag
Az UK-ban £135 ertekig nem kell fizetni import adot (a hivatalos szoveg szerint, rendeltem mar 200 felett ket telot de siman kezbekaptam oket minden extra koltseg nelkul, a 20% AFA-t meg akkor kell ha a vamosok kinyitjak a csomagot szuroproba-ellenorzeskeppen (rakas dolgot rendeltem mar meg nem fordult elo).
-
Solten
őstag
Vettem is egyet kb egy honapja, valami uj evi akcio kereteben £118 volt (ingyenes DHL szallitassal): [link].
Kivaltotta az asztali PC-met, kellemesen furge SSD-vel, 8 gigaval. Nem kell hozza aktiv hutes: [link]. Ha nyustolod valami 3D-s jatekkal orakig akkor se megy 65 fole. Jo ez a HD 5500, SD World of Tanks-ot szepen viszi full HD-ban. De nyilvan nem jatekra vettem, ahhoz van celhardver. -
Solten
őstag
VOYO V3: [link]
-
Solten
őstag
Ha valakit erdekel (csak) ma az Ali-n 130 jenki dodo az Ara X5 150 helyett.
-
Solten
őstag
Meegoopade aktiv szoval nem hiszem hogy gond lenne a hofokokkal, az Ara passziv de egy meretes alutomb van benne es a tesztek szerint birja a strapat. Jol futnak a jatekok a windows store-bol pl.
Gondolom a hdmi kimenetet kell hasznalnod hazimozihozVan rajtuk 3.5 jack kimenet is.
-
Solten
őstag
válasz
interstate76 #2103 üzenetére
Chrome jutubbal 100%-on porgeti a magokat, zsenialis...
-
Solten
őstag
dupla
-
Solten
őstag
"In addition to the GPU update, the ISP and hardware decode capabilities get a bump as well. There is full hardware acceleration for decode of H.263, MPEG4, H.264, H.265 (HEVC), VP8, VP9, MVC, MPEG2, VC1, and JPEG, as well as hardware encode for H.264, H.263, VP8, MVC, and JPEG. This marks the first Intel product to ship with the company's full, fixed-function HEVC decoder, making Atom the company's most advanced media processor, at least for this short moment."
(Anandtech)
-
Solten
őstag
válasz
interstate76 #2071 üzenetére
Igen, erre gondoltam en is, de a 75 fok sok? Bar nyilvanvaloan romlott a mokolt hutes, 60 fokrol nem igazan mozdult el anno... :/
-
Solten
őstag
válasz
frankdelgado #2061 üzenetére
Hello. Nezz valami J1900-es NUC-ot, bar kell hozza hattertar es memoria. Van kinai is ([link]) de en inkabb maradnek pl egy Gigabyte-nal amihez van normalis support is. Ezek a Z37**-es mini pc-k inkabb mediaboxnak jok, mindennapos felhasznalasra meg turelmes embereknek..
Szoval gyenge ahhoz szvsz hogy kivaltson egy PC-t olyan felhasznalonal aki hozzaszokott a sebesseghez (pl i5+SSD-vel).
Most teszteltem, nemely esetben kohigcsel 1080p youtubnal a pipo...
-
Solten
őstag
válasz
tibcsi0407 #2055 üzenetére
Szvsz soha napjan lesz Cherry Trail-hez Gb LAN, Braswell-es NUC-okon goldolkodtal? Most szemezgetek egy N3150 Beebox-al.
-
Solten
őstag
Megtortent a pipo x7-en a friss win 10 telepites, joval furgebbnek tunik a win8-rol-upgrade verzional.
-
Solten
őstag
válasz
atillaahun #1571 üzenetére
Legy turelmes, a feladassal eltokolnek a postazas mar eleg gyors.
-
Solten
őstag
Egy szep napon (tegnap) boot utan csak egy szurke kep megjeleniteseig jutott el a pipo (windows frissites betett neki?) na gondoltam remek, legutobbi firmware letolt (hivatalos), recovery indit, minden fasza lenne csak cseszik aktivalodni a windows...
Kisebb sz@rakodas utan meguntam az egeszet, fogtam egy windows 8.1 with bing iso-t, letoroltem a recovery particiot (+5GB hely) beszereztem a szukseges drivereket, az op. rendszer meg szepen aktivalta magat. -
Solten
őstag
-
Solten
őstag
-
Solten
őstag
Koszi atillaahun es zsozsoooooo!
-
Solten
őstag
válasz
PeterPH #1428 üzenetére
Youtube-on van egy video, a srac hopasztat kent a chipekre* majd visszatette a perforalt lemezt. Kivancsi vagyok mennyivel effektivebb a hopadnal (rakott bordat is meg egy kis aktiv mokuskereket a hazba szoval agyon-sufnituningolta).
* mekkora a tavolsag a chipek es a lemez kozott, a paszta ki tudja egyenliteni a ket reteg kozti tavolsagot?
A megrendelt hutobordakra varok, az Amazonrol rendeltem de sikeresen Hong Kong-bol jon. A Thermal Pad-ot beszereztem Nemetorszagbol (Akasa).
-
Solten
őstag
Hi, tud kezelni a Pipo 64GB-os microSD-t?
-
Solten
őstag
A gíkbájing dobott egy mailt hogy nincs eppen nekik fekete pipo de majd lesz 2 nap mulva. Aztan megint egyet hogy belathato idon belul megse lesz. Helyette ram akartak sozni ilyen dual-bootos izet.
Megkerdem van-e ezust nekik, es ideer-e meg ebben az evben.Kinai websop ftw...
(termeszetesen minden termek on stock az oldalon...)
-
Solten
őstag
5mm-est hasznalt: [link]
-
Solten
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Játékra optimalizált chipkínálatot tervez a Microsoftnak az AMD
- Microsoft Excel topic
- Milyen házat vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hálózati / IP kamera
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- További aktív témák...
- Gamer PC - R5 2600, RX 580 és 16gb RAM + GARANCIA
- HP ProDesk 600 G2 SFF PC, Intel 6. generációs CPU, SSD és RAM nélkül
- Gamer PC - i5 13400f, RX 6700 XT és 16gb RAM
- i5 10500/ RX6600XT/32GB DDR4/ 512GB m.2 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- i7 8700/ 32GB DDR4/ 512GB gen4 SSD/ R5 430 2GBD5/ HP 400G5 SFF/ garancia/ ingyen foxpost
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest