Hirdetés
- Fórumok
- Egyéb
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- (kiemelt téma)
- iPhone topik
- Minden eddiginél keményebben támadja a csúcskategóriát az új Poco F9 Ultra
- Ennyibe kerül most egy új iPhone – ezek a magyar árak az Apple bejelentése után
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Nagyot megy a Galaxy Z Fold8
- Milyen okostelefont vegyek?
- Netfone
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- One mobilszolgáltatások
-
50339 - 50201
50339 - 50201 50200 - 50101 50100 - 50001 50000 - 49901 49900 - 49801 49800 - 49701 49700 - 49601 49600 - 49501 49500 - 49401 49400 - 49301 49300 - 49201 49200 - 49101 49100 - 49001 49000 - 48901 48900 - 48801 48800 - 48701 48700 - 48601 48600 - 48501 48500 - 48401 48400 - 48301 48300 - 48201 48200 - 48101 48100 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
coco2
őstag
Akkor
1. amikor ír (email, nem automatikus üzenet jött) hogy össze szedték a szarjaim és mehetek érte, jelezze hogy ezt csak kp lehet fizetni
2. amikor odamegyek, mondja azt hogy rossz a terminál és akkor nem gondolok róluk csúnyákat, aztán eldöntöm hogy kifizetem kp (a többi vásárló, mert nálam nincs) vagy otthagyom
3. mondjon egy számlaszámot amire ott helyben át tudom utalni, az nekem költségNekik kötelező az értékhatár nélküli elektronikus fizetési lehetőség biztosítása, nekem kötelező hogy legyen bankszámlám, hogy kapjak fizetést.
Bocs ha nem akarok hetente automatához rohangálni, vagy havonta és otthon dugdosom a pénzt.Ez olyan élethelyzet amit az nem ért meg akinél van kp is, de jajj szegény kereskedő mennyit kell fizetnie.
Ez arról szól hogy a szegény kiskereskedő, a banki költségek miatt nem akarja használni a terminált, számolja bele az árba.
A pont (3.) mondjuk olyasmi, hogy azt tényleg az orruk alá kellene dörgölni. Rakjanak ki egy QR kódor utalási számla számot adni elektronikus fizetéshez.
-
Met
nagyúr
Ok, akkor erre ott lenne a 3. megoldás amit írtam, nem az hogy akkor dupla annyiba kerül.
-
FattyDove
őstag
"Illetve neked sem kötelező számlára kapnod a pénzt. Konkrétan a cégeknek kötelező biztosítani a kp-s kifizetést, akkor is ha a HR azt hazudja, hogy nem. "
Ez már egy ideje nem így van.
2012. évi I. törvény a munka törvénykönyvéről
"158. § (1)191 A munkabért a munkavállaló által megjelölt fizetési számlára utalással kell megfizetni. A felek írásbeli megállapodása esetén a munkabért készpénzben kell megfizetni."Új infó.
-
JóGéza
aktív tag
"Illetve neked sem kötelező számlára kapnod a pénzt. Konkrétan a cégeknek kötelező biztosítani a kp-s kifizetést, akkor is ha a HR azt hazudja, hogy nem. "
Ez már egy ideje nem így van.
2012. évi I. törvény a munka törvénykönyvéről
"158. § (1)191 A munkabért a munkavállaló által megjelölt fizetési számlára utalással kell megfizetni. A felek írásbeli megállapodása esetén a munkabért készpénzben kell megfizetni." -
FattyDove
őstag
Az első ilyen eset tizenévvel ezelőtt volt, akkor még valamennyire, nem azt mondom hogy megértettem de találtam rá indok szerűséget.
De azóta minden boltosnak, kötelezően lehetővé kell tennie a kártyás fizetést. Mindegy hogy milyen összeg. Reggel Aldiban veszek egy kakaós csigát bőven 1000 forint alatt van, és náluk ilyenből elég sok vásárlás jön össze.
Egy csavar és szerszám boltban a vásárlások igen kis százalékát teszi ki szerintem egy ilyen kis vásárlás, egy doboz tipli bőven 1000 forint felett van.Van webshopjuk, ott válogattam ki, akkor megyek a rendelés/fizetés-re, akkor kiírta hogy a minimális összeg 2000 forint. Hogy mi? Miért?
Évek óta nincs nálam kp. mert már mindenhol lehet kártyával fizetni, vagy azonnali utalással. Semmilyen kártya nincs nálam, elég a telefon.
Tévedsz. Az elektronikus fizetés a kötelező nem a kártyás. Ez lehet utalás is.
Illetve neked sem kötelező számlára kapnod a pénzt. Konkrétan a cégeknek kötelező biztosítani a kp-s kifizetést, akkor is ha a HR azt hazudja, hogy nem.
-
8
őstag
-
Met
nagyúr
>Van webshopjuk, ott válogattam ki, akkor megyek a rendelés/fizetés-re, akkor kiírta hogy a minimális összeg 2000 forint. Hogy mi? Miért?
Nem tudom, milyen háttérmegállapodás következménye lehet, talán egyazon üzleti tröszthöz tartoznak a futár céggel vagy valami (elvileg versenyszabály-ellenes a túl nagy üzleti csoportosulás, aztán valami mégis csak van, de pénzmosással bizonyíték nélkül gyanusítani meg bárkit például nem járható út).
Például tegye fel a kezét, aki nem rendelt évekig a dx / aliexpressz / akármi keleti webshopból csak az ingyenes kiszállítás miatt. Egy szem vacak 100 hufos alátét vagy bármi, és a világ másik végéből a keleti shop házhoz küldte ingyen, míg helyi cégtől berendelve csak a futár 2k huf (adott városon belül, távolra még drágább). Az vajon hogyan érhette meg nekik?
Mondjuk ez a fejlemény itt egy kicsit meglepő. A kártyás fizetés a vásárlónak ingyenes, a bolt fizet érte (az elkényeztetett vásárló nem is tudja, mit követel ingyen). A bolt számára valószínűleg az a szabály, hogy vagy csatlakozik a gittegyelthez, vagy extrát fizettetnek vele, amit ha rá nem terhel a vásárlóra, lehúzhatja a rolót. És mindazt a köztudat nem úgy veszi fel, akkor "nem vásárolunk nála", hanem "boszorkány!"
És ahogy olvasom fentebb, ráadásul állami bürökrácia mondja azt, hogy "kötelező"? Vicces irányba halad a világ.
Akkor
1. amikor ír (email, nem automatikus üzenet jött) hogy össze szedték a szarjaim és mehetek érte, jelezze hogy ezt csak kp lehet fizetni
2. amikor odamegyek, mondja azt hogy rossz a terminál és akkor nem gondolok róluk csúnyákat, aztán eldöntöm hogy kifizetem kp (a többi vásárló, mert nálam nincs) vagy otthagyom
3. mondjon egy számlaszámot amire ott helyben át tudom utalni, az nekem költségNekik kötelező az értékhatár nélküli elektronikus fizetési lehetőség biztosítása, nekem kötelező hogy legyen bankszámlám, hogy kapjak fizetést.
Bocs ha nem akarok hetente automatához rohangálni, vagy havonta és otthon dugdosom a pénzt.Ez olyan élethelyzet amit az nem ért meg akinél van kp is, de jajj szegény kereskedő mennyit kell fizetnie.
Ez arról szól hogy a szegény kiskereskedő, a banki költségek miatt nem akarja használni a terminált, számolja bele az árba.
-
Cs1csó
titán
Durva különbség, ez így gáz.
Viszont érdemes valamilyen szinten a másik oldalt is megérteni... Az ilyen párszáz Ft-os tételek után veszteségesek, ha kártyával fizetnek érte. Nincs annyi a nyereség, mint amit a kártyás fizetés elvesz. Ha beleépíti az árba valahogy átalányban, akkor meg nem lesz versenyképes az ár. Nem tudhatja előre, hogy hányan akarják kp-val, vagy kártyával fizetni.
Ettől függetlenül ez a megoldás durva. Finoman szokták terelni a vásárlókat, hogy 500Ft-ot találjon már a tárcájában, mert ugyan egy ilyen vásárlás nem a világvége, de ha sok van, akkor ingyen dolgoznak egy pénzügyileg igen kiélezett helyzetben.
Tényleg nincs nálad 3db 200Ft-os ilyenkor? Ekkora gaztettet követtek el, hogy fel kell őket nyomni? Mindenkinek vannak apróbb kihágásai a szabályok/rendszer ellen a saját érdekében, neked...?Máshol is van ilyen: szabály szerint a visszaváltott palackok árát oda kell adni készpénzben, erre sok bolt csak levásárlást engedi.
-
coco2
őstag
Az első ilyen eset tizenévvel ezelőtt volt, akkor még valamennyire, nem azt mondom hogy megértettem de találtam rá indok szerűséget.
De azóta minden boltosnak, kötelezően lehetővé kell tennie a kártyás fizetést. Mindegy hogy milyen összeg. Reggel Aldiban veszek egy kakaós csigát bőven 1000 forint alatt van, és náluk ilyenből elég sok vásárlás jön össze.
Egy csavar és szerszám boltban a vásárlások igen kis százalékát teszi ki szerintem egy ilyen kis vásárlás, egy doboz tipli bőven 1000 forint felett van.Van webshopjuk, ott válogattam ki, akkor megyek a rendelés/fizetés-re, akkor kiírta hogy a minimális összeg 2000 forint. Hogy mi? Miért?
Évek óta nincs nálam kp. mert már mindenhol lehet kártyával fizetni, vagy azonnali utalással. Semmilyen kártya nincs nálam, elég a telefon.
>Van webshopjuk, ott válogattam ki, akkor megyek a rendelés/fizetés-re, akkor kiírta hogy a minimális összeg 2000 forint. Hogy mi? Miért?
Nem tudom, milyen háttérmegállapodás következménye lehet, talán egyazon üzleti tröszthöz tartoznak a futár céggel vagy valami (elvileg versenyszabály-ellenes a túl nagy üzleti csoportosulás, aztán valami mégis csak van, de pénzmosással bizonyíték nélkül gyanusítani meg bárkit például nem járható út).
Például tegye fel a kezét, aki nem rendelt évekig a dx / aliexpressz / akármi keleti webshopból csak az ingyenes kiszállítás miatt. Egy szem vacak 100 hufos alátét vagy bármi, és a világ másik végéből a keleti shop házhoz küldte ingyen, míg helyi cégtől berendelve csak a futár 2k huf (adott városon belül, távolra még drágább). Az vajon hogyan érhette meg nekik?
Mondjuk ez a fejlemény itt egy kicsit meglepő. A kártyás fizetés a vásárlónak ingyenes, a bolt fizet érte (az elkényeztetett vásárló nem is tudja, mit követel ingyen). A bolt számára valószínűleg az a szabály, hogy vagy csatlakozik a gittegyelthez, vagy extrát fizettetnek vele, amit ha rá nem terhel a vásárlóra, lehúzhatja a rolót. És mindazt a köztudat nem úgy veszi fel, akkor "nem vásárolunk nála", hanem "boszorkány!"
És ahogy olvasom fentebb, ráadásul állami bürökrácia mondja azt, hogy "kötelező"? Vicces irányba halad a világ.
-
Met
nagyúr
Viszont érdemes valamilyen szinten a másik oldalt is megérteni... Az ilyen párszáz Ft-os tételek után veszteségesek, ha kártyával fizetnek érte. Nincs annyi a nyereség, mint amit a kártyás fizetés elvesz. Ha beleépíti az árba valahogy átalányban, akkor meg nem lesz versenyképes az ár. Nem tudhatja előre, hogy hányan akarják kp-val, vagy kártyával fizetni.
Ettől függetlenül ez a megoldás durva. Finoman szokták terelni a vásárlókat, hogy 500Ft-ot találjon már a tárcájában, mert ugyan egy ilyen vásárlás nem a világvége, de ha sok van, akkor ingyen dolgoznak egy pénzügyileg igen kiélezett helyzetben.
Tényleg nincs nálad 3db 200Ft-os ilyenkor? Ekkora gaztettet követtek el, hogy fel kell őket nyomni? Mindenkinek vannak apróbb kihágásai a szabályok/rendszer ellen a saját érdekében, neked...?Az első ilyen eset tizenévvel ezelőtt volt, akkor még valamennyire, nem azt mondom hogy megértettem de találtam rá indok szerűséget.
-
Inhouse
őstag
Tényleg nincs nálad 3db 200Ft-os ilyenkor? Ekkora gaztettet követtek el, hogy fel kell őket nyomni? Mindenkinek vannak apróbb kihágásai a szabályok/rendszer ellen a saját érdekében, neked...? -
EmberXY
veterán
-
Ateszpapa
addikt
-
Met
nagyúr
-
Ateszpapa
addikt
Ez valami kínai bolt, vagy kisbolt?
-
Met
nagyúr
Ha minden igaz, akkor nem, hogy ilyen kitétel nincs, hanem egyenesen tilos:
2009. évi LXXXV. törvény a pénzforgalmi szolgáltatás nyújtásáról:
36. § (4) "A kedvezményezett készpénz-helyettesítő fizetési eszköz használatáért díjat, költséget vagy egyéb fizetési kötelezettséget nem számíthat fel."
Jelenteni elvileg több helyen is tudod:
- MNB (ő felel a pénzforgalmi törvény betartásáért és ellenőrzéséért)
- az érintett pénzforgalmi szolgáltatók (bank, kártyakibocsátó pl.)
- FogyasztóvédelemKöszi, én is így gondoltam.
Írtam a fogyasztóvédelemnek. -
Met
nagyúr
-
EmberXY
veterán
Ha minden igaz, akkor nem, hogy ilyen kitétel nincs, hanem egyenesen tilos:
2009. évi LXXXV. törvény a pénzforgalmi szolgáltatás nyújtásáról:
36. § (4) "A kedvezményezett készpénz-helyettesítő fizetési eszköz használatáért díjat, költséget vagy egyéb fizetési kötelezettséget nem számíthat fel."
Jelenteni elvileg több helyen is tudod:
- MNB (ő felel a pénzforgalmi törvény betartásáért és ellenőrzéséért)
- az érintett pénzforgalmi szolgáltatók (bank, kártyakibocsátó pl.)
- Fogyasztóvédelem -
Nikaré
őstag
Na ilyennel sem találkoztam!

-
Benhill
őstag
Cipőt küldtem gariztni, talp ragasztás elengedett 1 éven belül, visszatérítik az árát. Van értelme boltnak írni, hogy nekem csere cipő kellene vagy úgyis kitalálnak valamit?
Az a helyzet akciósan vettem, viszont most jóval drágább. Most is ugyanúgy kapható náluk az a cipő.
-
Met
nagyúr
Azt lehet valahol jelenteni hogy nézzenek rá egy boltra, a kp-ban fizetett 5xx forintos tételt ha kártyával fizetném miért 1000 forint?
Terminál kibocsájtó bankot már megkérdeztem, nincs ilyen kitétel náluk hogy van minimális fizetési összeg.GVH vagy ilyesmi hatóságra gondoltam.
-
EmberXY
veterán
Az ilyesmi (FB rövid video) engedélyezett lehet a kresz szerint? Zavaró fényjelzések esete, ugye
Szerintem nem, de egy rendőrt érdemes lenne megkérdezni.
KÖHÉM 37. § (1) * " A járművön csak olyan fajta, olyan színű, oly módon elhelyezett és annyi világító-, illetőleg fényjelző berendezést szabad alkalmazni, amilyent és amennyit a rendelet előír vagy megenged. Ez a rendelkezés nem vonatkozik az olyan világítóberendezésekre, amelyeknek a fénye a jármű üzemszerű használata során kívülről sem közvetlenül, sem közvetve nem látható (pl. csomagtér-megvilágító lámpa, szerelőlámpa), továbbá azokra a világító-, illetőleg fényjelző berendezésekre, amelyeket a világító- és fényjelző berendezések elhelyezése tekintetében jóváhagyási jellel * ellátott járműveken gyárilag helyeztek el."
-
coco2
őstag
Az ilyesmi (FB rövid video) engedélyezett lehet a kresz szerint? Zavaró fényjelzések esete, ugye
-
Davidkoma
tag
Van az e-személyinek külön topikja?
Nem boldogulok vele
iPhone11, elvileg van nfc-je + eSzemélyiM app store-ból, és nincsen életjelenség, hogy az alma bármit érzékelne. Kell előtte külön csinálni vele valamit kormányablaknál (annak ellenére, hogy nem írják) ? Vagy lehet, hogy selejtes darabot kaptam? Vagy a telefon ment tönkre? (A kettő közül egyik sem tűnik gyakorlatias feltételezésnek.)Van, de másfél éves a legfrisebb hozzászólás a topikjában: -> [link]
-
coco2
őstag
Van az e-személyinek külön topikja?
Nem boldogulok vele
iPhone11, elvileg van nfc-je + eSzemélyiM app store-ból, és nincsen életjelenség, hogy az alma bármit érzékelne. Kell előtte külön csinálni vele valamit kormányablaknál (annak ellenére, hogy nem írják) ? Vagy lehet, hogy selejtes darabot kaptam? Vagy a telefon ment tönkre? (A kettő közül egyik sem tűnik gyakorlatias feltételezésnek.) -
coco2
őstag
Ez mekkora.. (FB videó a pofátlan macskák kategóriából)
-
pjen
félisten
Az előbb azt momdták a hirekben; a megengedettnél nagyobb sebességgel ütött el egy kerékparost. Mekkora sebességgel szabad elütni a bicikliseket?
-
Davidkoma
tag
El tetszett nézni a dátumot!
20 évvel ezelőtt feltett kérdésre válaszoltál.
Olyannak, aki már nem is fórumtársunk, meg sem tudja köszönni.
De a segítőkészséget respektáljuk!
-
flash-
veterán
Üdv
Érdeklődnék hogy otthoni biztonsági kamerából a xiaomi mennyire jó választás?
Valamiért nem annyira tesztelik mint más márkákat. -
Zsombor99
csendes tag
Sziasztok!
Hogyan tudom formattálni a 2.wichesteremet(secondary slave) win xp-nél?
probáltam command módban az fdisk-et(partícionáláshoz), de nem ismeri.
Az intézőben meg csak a C:/ -t tudnám formattálni.
A setup látja a wincsit, a winxp nem(az intéző), de a rendszerelemek között ott van mindkettő.Start menüben jobb klikk a "Sajátgép"-re, majd válaszd a "Kezelés"-t, itt nézd meg a lemezkezelésnél, hogy egyáltalán van-e partíció azon a HDD-n, hátha csak valamiért nem kapott betűjelet ‒ ugyanitt elvileg a formázását is el kellene tudnod végezni, ha kellene.
-
tserrof77
őstag
-
coco2
őstag
Amikor itt hardveraprón meghirdetek valamit, a fényképek száma korátozva van. Az vajon megengedett, hogy egy google drive linket rakjak a hirdetés szövegébe, ahol további fényképek vannak megosztva?
-
coco2
őstag
-
Met
nagyúr
-
coco2
őstag
Vajon léteznek dark weben közösségi site-ok?
-
MaxxDamage
félisten
Persze hogy üres, választási év jön....
Itt a lista ami alapján fizetnek. A legrövidebb utat veszik figyelembe.
140km-re jár 2520. Oda vissza utat fizetnek, így jön ki, kb 5000. Ennyire mentél?Ez a lista most hol elérhető?
Ismét kezdem a kezeléseket és azon filózom, hogy online rendezzem majd, vagy vigyem be személyesen és akkor azt kapom majd vissza ami a jegyeken szerepel?
🤔 -
Benhill
őstag
Arctic tudjuk milyen jószívű ha gariról van szó és mutatunk nekik számlát....
Megbeszéltem velük kettő csere ventit...aztán csak egyet küldtek dhl express-el
Most mi legyen? -
Met
nagyúr
A .org-on nézed?
-
Beni2360
félisten
-
flash-
veterán
Ez a Mosly vegyszermentes mosólap mosószer tényleg jó?
Facebook gyanusan tolja a reklámjait az arcomba.. De ki tudja inkább itt megkérdezném 😊 -
MaxxDamage
félisten
Valamikor láttam egy youtube videót ilyen elektromos bicikli projektről, ami kickstart-on indult, és brutális bukás lett belőle.
Mielőtt ilyesmit megveszel, nézz utána gyári spec-ekben:
-Kimeneti zaj szint (nem, nem vicc),
-Rásegítés nélkül milyen erővel tudod tekerni (ha elromlik az akku / meghajtás),
-Alkatrész utánpótlás,
-Szervíz lehetőség belföldön,
-Keress YT videókat termék ismertetővel (amit nem a gyártó szponzorált)Igen, ez nagyon nem egyszerű.
-
coco2
őstag
Kérdezném, valaki használ ilyen akksis, elektromos bicajt?
Gondolkodom bicaj vételén, de nem tudom milyet is vegyek...
2 csípő protézis miatt jó is lenne, doki is javasolta a vételt.
Szerintetek ez jó lehet? [link]
(kuponnal most ~431$ / 136 ezer Ft)Valamikor láttam egy youtube videót ilyen elektromos bicikli projektről, ami kickstart-on indult, és brutális bukás lett belőle.
Mielőtt ilyesmit megveszel, nézz utána gyári spec-ekben:
-Kimeneti zaj szint (nem, nem vicc),
-Rásegítés nélkül milyen erővel tudod tekerni (ha elromlik az akku / meghajtás),
-Alkatrész utánpótlás,
-Szervíz lehetőség belföldön,
-Keress YT videókat termék ismertetővel (amit nem a gyártó szponzorált) -
sinick
senior tag
Sziasztok!
Tudja valaki, hogy az OTP Junior bankkártya Japánban gond nélkül használható?
(Elsősorban azoktól kérdezném, akik látták is már működni kint. Vagy van közvetett biztos infójuk. AI szerint igen. Mastercard kártyának minősül és egykét pipa kell az OTP appban.) -
MaxxDamage
félisten
Kérdezném, valaki használ ilyen akksis, elektromos bicajt?
Gondolkodom bicaj vételén, de nem tudom milyet is vegyek...
2 csípő protézis miatt jó is lenne, doki is javasolta a vételt.
Szerintetek ez jó lehet? [link]
(kuponnal most ~431$ / 136 ezer Ft) -
coco2
őstag
A vlc vagy bármelyik másik valami webes api-n keresztül kereshet. Ha a weboldal ugyan azt használná, még mindig lehetne a helyi weboldalon valami karakter konvertálási hiba a ui és az api között. Ha van olyan, és valami fura ékezetes dolgot keresel, az magyarázat lehet a tapasztaltakra. Van viszont egy sokkal gyakorlatiasabb magyarázat. A webes api és a helyi weboldal teljesen eltérő keresőt használnak ugyan arra az adathalmazra. Az egyik meg van írva rendesen, a másik nincs. És nem tudta a jobb kéz, mit csinált a bal. Eszükbe sem jutott beszélni egymással. Tipikus esete lenne a mai világnak, amikor a népek a fejlesztéshez sem értenek, nemhogy fejlesztéshez csapatban.
-
tylerddd
veterán
-
Borisz76
nagyúr
-
tylerddd
veterán
-
coco2
őstag
Alkalmazáshiba?
-
tylerddd
veterán
Üdv! Adott egy androidos media player, amin az opensubtitles oldalán lehet kerestetni feliratokat. Hogy lehet az, hogy amíg a media player talál feliratot, addig az opensubtitles oldalán manuálisan keresve nincs egyáltalán felirat a filmhez?! Köszönöm!
-
MaxxDamage
félisten
-
mmdms
addikt
Ádám keresi Évát?

Az játszódott egy szigeten és meztelenül voltak.Igen ezaz!
-
MaxxDamage
félisten
-
coco2
őstag
-
mmdms
addikt
Én nem találtam, mert nem SD-be kerestem.
Volt egy magyar sori egy nudista szigeten is, mar elfelejtettem a cimet. Parkereso volt az tuti.
-
coco2
őstag
Van itt fent valaki Coub-on?
Volt valami video meg zene forras azonosító topic, de mintha eltűnt volna az a teljes közösségi csatorna rész coub-ról.
-
MaxxDamage
félisten
-
MaxxDamage
félisten
Rákerestem az összesre, ami műsornév szerint ott elérhető. Nos, nem mindenütt vannak fürdőruhában, igazad van. Viszont a tartalom gyengébb minőség, mint a rosszkislányok a piroslámpás weboldalon, ami élőben megvásárolható (ráadásul ott jobb csajokat találni). Szóval kár bánkódni a műsorért. Ami érték volt benne, az nem veszett el

Köszi.
-
Borisz76
nagyúr
Közben meglett.
Aktmodell ami a Cool TV-n ment. (Jáksó is volt benne, mint zsűritag)
Ezt be lehet szerezni valahonnan, vagy letölthető bárhol?
Torrent oldalon ( NC ) fent van.
Aktmodell S01 néven.
8 epizód és összesen 3.87 GB méretben.
Felbontása gyenge SD : 704*576 pixel.
Jelenleg 2 seeder van. -
coco2
őstag
Műsort néztem volna újra, annó emlékszem pár részre.
Asszem éjfél körül/után adták.Rákerestem az összesre, ami műsornév szerint ott elérhető. Nos, nem mindenütt vannak fürdőruhában, igazad van. Viszont a tartalom gyengébb minőség, mint a rosszkislányok a piroslámpás weboldalon, ami élőben megvásárolható (ráadásul ott jobb csajokat találni). Szóval kár bánkódni a műsorért. Ami érték volt benne, az nem veszett el

-
MaxxDamage
félisten
Műsort néztem volna újra, annó emlékszem pár részre.
Asszem éjfél körül/után adták. -
coco2
őstag
Közben meglett.
Aktmodell ami a Cool TV-n ment. (Jáksó is volt benne, mint zsűritag)
Ezt be lehet szerezni valahonnan, vagy letölthető bárhol?
Xvideos-on fent van "Aktmodell - naked Hungarian casting on TV 1" néven. Fürdőruhában vannak. Átlag vagy az alatti lányok. Eridj ki strandra, jobbakat látsz. Ősrégi szétfolyt gagyi képminőség.
-
MaxxDamage
félisten
-
coco2
őstag
Volt egy Magyar sorozatféle amibe szép magyar nők voltak, sokat meztelenül. (vagy szinte végig)
Mi is volt annak a címe?
Ha jól emlékszem akkor a Balatonon is sokat játszódott.
Hmm, ha felnőtt tartalmat keresel, adhatok pár tippet
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Hogy magyar film lenne jó olyan témában, arról nem hallottam.
-
MaxxDamage
félisten
Volt egy Magyar sorozatféle amibe szép magyar nők voltak, sokat meztelenül. (vagy szinte végig)
Mi is volt annak a címe?
Ha jól emlékszem akkor a Balatonon is sokat játszódott.
-
coco2
őstag
-
Andris...
aktív tag
Én éppen az it kkv-kat néztem (mostanra már csak álcázott pénzmosodák léteznek, mindegyik másik rolót húzott le), és valami szeptember 31-ig van határideje az előző kormány által kiírt projekteknek lezárulnia, és számlát nyújtani be. Aztán valami november 30-ig tart el új pályázati "konstrukció kidolgozása" (akármit is jelentsen az), és csak pislogok, hogy az meg miért? Pályázatok ténylegesen kiírva talán jövőre? Szóval nem értem, mi tart el addig. De biztos úgy a jó.
szeptember 31-ig
Szeptember 30 napos
Vagy van szökőszeptember?
-
coco2
őstag
Én sem értettem ezt a cserélt záras dolgot, hogy bementek hozzá (logikailag hülyeség), de nem rokonom, csak egy másik lakó vagyok a lépcsőházból.
Nem régi ajtó, ez a sokfelé elterjedt kinai (talán hi-sec) biztonságinak kinéző, de olcsó barkácsáruházas bejárati ajtó, két cilinderes zárral.
A riasztó azért ha megszólal, főleg egy lépcsőházban, odacsődítene pár szomszádot, és nem tudna a behatoló nyugodtan ténykedni, már ha egyáltalán van-e ilyen, mert erősen benne van a pakliban, hogy ezt csak "fantáziálja" a lakó, hogy jártak nála a távollétében.
Normális lépcsőház sok lakással.
A "feltételezett" behatoló valami eü-s személy, nem drogos vagy ilyesmi.
Nagy érték sincs a lakásban, sőt.Más okból talált meg, bent jártam nála és igy jött elő a problémája.
Ha lenne riasztója, egyrészt valamilyen biztonságérzetet adna neki (ha nem volt riasztás, akkor nem volt nála senki), de hangsúlyozom, nem vagyok a rokona, így én csak annyira akarnék ebbe belefolyni, hogy vázolnám a lehetőségeket, és hogy ez mibe fájna.>A "feltételezett" behatoló valami eü-s személy, nem drogos vagy ilyesmi.
Ijjha.. nem néz ki jól.
Öreg nénike / bácsika, akinek alkalmasint senkije sincsen, pszichológiai eset, valaki ápoló emberbaráti szeretetből néha ránéz, és akkor riasztót beszerelni. Ha abban segítesz neki, az illetőt a következő pillanatban talán a betegszállító viszi el valamelyik halálgyár kórházba. Rövid időn belül korházi fertőzésben fog meghalni. És nem fogod jobban érezni magad tőle. Lehet, ebből inkább ki kellene maradnod.
-
EmberXY
veterán
Én éppen az it kkv-kat néztem (mostanra már csak álcázott pénzmosodák léteznek, mindegyik másik rolót húzott le), és valami szeptember 31-ig van határideje az előző kormány által kiírt projekteknek lezárulnia, és számlát nyújtani be. Aztán valami november 30-ig tart el új pályázati "konstrukció kidolgozása" (akármit is jelentsen az), és csak pislogok, hogy az meg miért? Pályázatok ténylegesen kiírva talán jövőre? Szóval nem értem, mi tart el addig. De biztos úgy a jó.
Ehhez így ebben a formában nem tudok hozzászólni.
-
coco2
őstag
-
EmberXY
veterán
De a tűzifa áfájának csökkentésével együtt már egy szerényebb körülmények között élő nyugdíjas vagy család valószínűleg pozitívumként fogja megélni, de nyilván lesz még több minden is, de azonnal nem lehet csodát tenni.
-
Ateszpapa
addikt
-
Davidkoma
tag
Hogyan tudnak cserélt záron bemenni
És ki megy be?Ha nem valami szétkorhadt múltszázadbeli ajtó ráma és társai, hanem valami jelenkori dolog, kell rajta lennie biztonsági zárnak is. Minimum +1 lakat felszerelési lehetőség stabil statikai ponton.
Ha riasztó. A riasztó feladata riasztani valakit, aki tenni tud a dolgok ügyében. De ugyan kit riasztanál abban az esetben? Profi tolvajok nem ilyednek meg holmi vijjogástól. Leverik egy franciakulccsal és pont. És ha drogosok, aki véletlenül arra jár, lehet, őt is leverik ugyan azzal a lendülettel.
Létezik távfelügyeleti szolgáltatás Budapesten, és még pár másik. Valamelyik országos, valamelyik csak Budapest, helyszínt nem írtál. Némelyik esetben aláírsz 2 év hűségidőt, és kezdő költség nulla, havi költség meg ilyen 5k huf, de ha nem olyan területen laksz, és magadnak kell állnod mindent, egy kényelmetlen esetben akár félmilliós kezdő költség, és utána még havi díj. Szóval annyit számít a helyszín, meg hogy konkrétan mekkora értéket kell védeni?
Én sem értettem ezt a cserélt záras dolgot, hogy bementek hozzá (logikailag hülyeség), de nem rokonom, csak egy másik lakó vagyok a lépcsőházból.
Nem régi ajtó, ez a sokfelé elterjedt kinai (talán hi-sec) biztonságinak kinéző, de olcsó barkácsáruházas bejárati ajtó, két cilinderes zárral.
A riasztó azért ha megszólal, főleg egy lépcsőházban, odacsődítene pár szomszádot, és nem tudna a behatoló nyugodtan ténykedni, már ha egyáltalán van-e ilyen, mert erősen benne van a pakliban, hogy ezt csak "fantáziálja" a lakó, hogy jártak nála a távollétében.
Normális lépcsőház sok lakással.
A "feltételezett" behatoló valami eü-s személy, nem drogos vagy ilyesmi.
Nagy érték sincs a lakásban, sőt.Más okból talált meg, bent jártam nála és igy jött elő a problémája.
Ha lenne riasztója, egyrészt valamilyen biztonságérzetet adna neki (ha nem volt riasztás, akkor nem volt nála senki), de hangsúlyozom, nem vagyok a rokona, így én csak annyira akarnék ebbe belefolyni, hogy vázolnám a lehetőségeket, és hogy ez mibe fájna. -
EmberXY
veterán
-
coco2
őstag
Lakásriasztós (vagy egyáltalán, riasztós) topik van itt a PH-n?
Egyik szomszédomnál lenne aktuális a dolog. Idős, egyedül élő az illető.
Elmondása szerint rendszeresen bejárnak a lakásába, annak ellenére, hogy több alkalommal zárat cseréltetett(?!)Élnek rokonai, de távol, és tökéletesen leszarják.
Olyan riasztóban gondolkodok, ami központ, akku, sziréna, kezelő bill., bejárati ajtó érzékelő, plusz 1 mozgásérzékelő lenne.
Emeleti lakás, így ablak felőli védelem nem szükséges.Mivel nem csak idős, de technikai dolgokban mondjuk úgy „nehéz felfogású”, így az okostelefonnal vezérelhető eleve kiesik, lévén nem is használ ilyet.
Ez ilyen minimál kiépítéssel kb. mekkora összegre rúghat?
Nagyságrendileg kérdezem.Köszi!
Hogyan tudnak cserélt záron bemenni
És ki megy be?Ha nem valami szétkorhadt múltszázadbeli ajtó ráma és társai, hanem valami jelenkori dolog, kell rajta lennie biztonsági zárnak is. Minimum +1 lakat felszerelési lehetőség stabil statikai ponton.
Ha riasztó. A riasztó feladata riasztani valakit, aki tenni tud a dolgok ügyében. De ugyan kit riasztanál abban az esetben? Profi tolvajok nem ilyednek meg holmi vijjogástól. Leverik egy franciakulccsal és pont. És ha drogosok, aki véletlenül arra jár, lehet, őt is leverik ugyan azzal a lendülettel.
Létezik távfelügyeleti szolgáltatás Budapesten, és még pár másik. Valamelyik országos, valamelyik csak Budapest, helyszínt nem írtál. Némelyik esetben aláírsz 2 év hűségidőt, és kezdő költség nulla, havi költség meg ilyen 5k huf, de ha nem olyan területen laksz, és magadnak kell állnod mindent, egy kényelmetlen esetben akár félmilliós kezdő költség, és utána még havi díj. Szóval annyit számít a helyszín, meg hogy konkrétan mekkora értéket kell védeni?
-
coco2
őstag
-
Davidkoma
tag
Lakásriasztós (vagy egyáltalán, riasztós) topik van itt a PH-n?
Egyik szomszédomnál lenne aktuális a dolog. Idős, egyedül élő az illető.
Elmondása szerint rendszeresen bejárnak a lakásába, annak ellenére, hogy több alkalommal zárat cseréltetett(?!)Élnek rokonai, de távol, és tökéletesen leszarják.
Olyan riasztóban gondolkodok, ami központ, akku, sziréna, kezelő bill., bejárati ajtó érzékelő, plusz 1 mozgásérzékelő lenne.
Emeleti lakás, így ablak felőli védelem nem szükséges.Mivel nem csak idős, de technikai dolgokban mondjuk úgy „nehéz felfogású”, így az okostelefonnal vezérelhető eleve kiesik, lévén nem is használ ilyet.
Ez ilyen minimál kiépítéssel kb. mekkora összegre rúghat?
Nagyságrendileg kérdezem.Köszi!
-
EmberXY
veterán
-
coco2
őstag
A közmédia jelenleg egy strukturális átalakítás alatt áll, ez érinti a Petőfi rádiót is. A korábban ilyen-olyan (főleg politikai) okokból mellőzött előadók felé nyitás tapasztalható, valószínűleg ezért változott a zenei repertoár is. Én speciel sem tévét, sem rádiót nem fogyasztok, de a hírekből képben vagyok ezzel a folyamattal, és személy szerint üdvözlöm.
Mi a fene? Tényleg elkezdett helyrebillenni a közélet?
-
EmberXY
veterán
A közmédia jelenleg egy strukturális átalakítás alatt áll, ez érinti a Petőfi rádiót is. A korábban ilyen-olyan (főleg politikai) okokból mellőzött előadók felé nyitás tapasztalható, valószínűleg ezért változott a zenei repertoár is. Én speciel sem tévét, sem rádiót nem fogyasztok, de a hírekből képben vagyok ezzel a folyamattal, és személy szerint üdvözlöm.
-
flash-
veterán
Petőfi rádió kérdés:
Észrevettétek hogy mostanában újra az underground zenéket játsza a Petőfi a Taylor swift,lady gaga szarok helyett ?
Mióta lett ujra ilyen a Petőfi? -
MaxxDamage
félisten
-
Met
nagyúr
Érdekes módon, tegnap a temu feldobott csapra szerelhető szájzuhanyt

Rendeltél?
Ahogy elnéztem, sok fajta van.
Elgondolkoztam rajta mert akkor nem kellene töltögetni sem az akksit, sem a tartályt.
Utóbbi a macerásabb.
De akkor meg a csappal kell szarakodni állandóan.
Jó ez így. -
MaxxDamage
félisten

Rendeltél?
Ahogy elnéztem, sok fajta van.
-
Met
nagyúr
Amire kell, arra van.

60 másodperces használat teli víztartállyal.
60 mp használat*1
A nagy űrtartalmú tartály kb. 200 ml vizet tárol 60 másodpercig tartó használathoz.
* Az ultrasonic szórófej 5-ös víznyomás-beállítása mellett.Tehát úgy van tervezve, 1 használat 1 percig tart és 2 dl vizet fogyaszt 5-s fokozaton.
Akkor nem kell oldalanként nulláról töltögetni.
Nem kell töltögetni, cserébe a perlátort kell letekergetni használathoz.
-
MaxxDamage
félisten
Amire kell, arra van.

60 másodperces használat teli víztartállyal.
60 mp használat*1
A nagy űrtartalmú tartály kb. 200 ml vizet tárol 60 másodpercig tartó használathoz.
* Az ultrasonic szórófej 5-ös víznyomás-beállítása mellett.Tehát úgy van tervezve, 1 használat 1 percig tart és 2 dl vizet fogyaszt 5-s fokozaton.
-
Met
nagyúr
Én ezt a fajtát néztem ki 5 év gari lenne hozzá.(Panasonic) [link]
Gondolom ez is jó fajta, fogkefém Philips SoniCare sorozatból van.
Eddig nagyszerűen tisztítva voltak a fogközök is, de most van 1 olyan rész, ahova nehezen tolom be az Oral-B Superfloss fogselyem végét. (csak 2 fogközre használom ezt , többi helyre pálcikás és U alakú tisztítót)Hát, ha van pénz lóvéra
Víztartály méretét nézd meg, nekem egy külső oldal, alul felül, a Sencor tartálya háromnegyedig ürül, de ez nyilván felhasználástól is függ. -
MaxxDamage
félisten
Én ezt a fajtát néztem ki 5 év gari lenne hozzá.(Panasonic) [link]
Gondolom ez is jó fajta, fogkefém Philips SoniCare sorozatból van.
Eddig nagyszerűen tisztítva voltak a fogközök is, de most van 1 olyan rész, ahova nehezen tolom be az Oral-B Superfloss fogselyem végét. (csak 2 fogközre használom ezt , többi helyre pálcikás és U alakú tisztítót) -
Met
nagyúr
Nem találtam megfelelő topikot, így itt is elfér.
Ki milyen szájzuhanyt javasol, esetleg használ?
Panasonic vehető?Én Sencort használok, hordozhatót mert a tartályosra nincs helyem.
2 év garancia, regisztráció utána adtak még egy évet.
Az elsőt a plusz év alatt kellett gariztatni, nem volt gond vele. -
MaxxDamage
félisten
Nem találtam megfelelő topikot, így itt is elfér.
Ki milyen szájzuhanyt javasol, esetleg használ?
Panasonic vehető? -
coco2
őstag
Horváth tengerparton ismer valaki üdülőhelyet, ami "normális", és nem követel előre lefoglalást (lehet helyben kp-ban fizeni miután ellenőrizte valaki, hogy tényleg minden okés) ?
-
MaxxDamage
félisten
-
ColdMan
aktív tag
Van egy PayPal esetem.
Rég vissza küldtem a csomag tartalmát, elállási dokut is csináltam.
Pénzt nem kaptam vissza, IBAN/GIRO is megadva, minden.PayPal ügyet hogy a francba lehet reklamációvá minősíteni?
Elég nagy sz*r ez a PayPal rendszer...régen ez nem ilyen volt!Kaptam mailt, hogy...
Mi történik az Ön esetével?
Az esetet automatikusan lezárjuk 2026. augusztus 8. napon, ha nem sikerül megállapodásra jutnia az eladóval, és ha az esetet nem minősítik fel.
Felveheti a kapcsolatot az eladóval a probléma megoldása érdekében, de reklamációvá is minősítheti a PayPalnál. Ha 2026. augusztus 8. előtt reklamációvá minősíti, a kapott információk alapján kivizsgáljuk és elbíráljuk az esetet.
Automatikus lezárás után az esetet nem lehet újra megnyitni vagfelminősíteni0i.
A múltkor is hasonló mailt kaptam, akkor felkerestem az ugyfelszolgalati munkatarsat és azt mondta ha nem oldodik meg, akkor majd ők az esetet nézve intézik a pénz vissza szerzését! Ez tényleg így lesz?

Az esetet képekkel is csatolva csináltam és látszik minden...vissza küldve, elállási nyilatkozat, stb...másolat. Az eladó pár napja válaszolt ott, hogy intézik a vissza utalást, persze nem történt semmi! Nem akarom bukni a casht, mert se termék, se cash....!!! -
Davidkoma
tag
Van egy PayPal esetem.
Pénzt nem kaptam vissza, IBAN/GIRO is megadva, minden.PayPal ügyet hogy a francba lehet reklamációvá minősíteni?
Elég nagy sz*r ez a PayPal rendszer...régen ez nem ilyen volt!Kaptam mailt, hogy...
Az esetet automatikusan lezárjuk 2026. augusztus 8. napon, ha nem sikerül megállapodásra jutnia az eladóval, és ha az esetet nem minősítik fel.
Felveheti a kapcsolatot az eladóval a probléma megoldása érdekében, de reklamációvá is minősítheti a PayPalnál. Ha 2026. augusztus 8. előtt reklamációvá minősíti, a kapott információk alapján kivizsgáljuk és elbíráljuk az esetet.
A múltkor is hasonló mailt kaptam, akkor felkerestem az ugyfelszolgalati munkatarsat és azt mondta ha nem oldodik meg, akkor majd ők az esetet nézve intézik a pénz vissza szerzését! Ez tényleg így lesz?

Az esetet képekkel is csatolva csináltam és látszik minden...vissza küldve, elállási nyilatkozat, stb...másolat. Az eladó pár napja válaszolt ott, hogy intézik a vissza utalást, persze nem történt semmi! Nem akarom bukni a casht, mert se termék, se cash....!!!Miért nem kérdezed meg a PayPal topikjában, V/ fórumtárs, (a topik házigazdája) eléggé képben van a témában.
-> [link] -
MaxxDamage
félisten
Van egy PayPal esetem.

Az esetet képekkel is csatolva csináltam és látszik minden...vissza küldve, elállási nyilatkozat, stb...másolat. Az eladó pár napja válaszolt ott, hogy intézik a vissza utalást, persze nem történt semmi! Nem akarom bukni a casht, mert se termék, se cash....!!! -
molnarpeter
nagyúr
Üdv!
Tudtok olyan alkalmazást ajánlani, amivel Olaszországban is kényelmesen és egyszerűen lehet parkolást indítani/leállítani?
Autós topik esetleg?
-
AndrewBlase
senior tag
Üdv!
Tudtok olyan alkalmazást ajánlani, amivel Olaszországban is kényelmesen és egyszerűen lehet parkolást indítani/leállítani?
-
coco2
őstag
POV: Killer's first day at work.. (facebook paródia video)
-
MaxxDamage
félisten
KM (Keyboard, Mouse) switch a kulcsszó, vagy KVM, az a monitort is tudja .
2 gépet az USB csatlakozójuknál fogva összekötni nem lesz szerencsés, a 2db +5V össze fog veszni, amellett, hogy nem fogja tudni, amit te szeretnél.
Ahogy írták, olcsóbb egy bill+egér, de ha nem az ár miatt kéne, hanem hogy ne legyen 2 ilyen eszköz pluszban, akkor értelmet nyer az átkapcsoló.
A dugdosás is működhet.
Illetve a gépekre felraksz egy távoli asztal programot, akár egy ingyenes TightVNC-t és így az egyikről eléred a másikat, nem kell váltani semmit. Ahonnan el akarod érni oda elég a viewer, amelyiket akarod piszkálni, oda kell a server.Még atgondolom a dolgot, köszi neked is.

-
coco2
őstag
2 gépet az USB csatlakozójuknál fogva összekötni nem lesz szerencsés, a 2db +5V össze fog veszni, amellett, hogy nem fogja tudni, amit te szeretnél.
Ahogy írták, olcsóbb egy bill+egér, de ha nem az ár miatt kéne, hanem hogy ne legyen 2 ilyen eszköz pluszban, akkor értelmet nyer az átkapcsoló.
A dugdosás is működhet.
Illetve a gépekre felraksz egy távoli asztal programot, akár egy ingyenes TightVNC-t és így az egyikről eléred a másikat, nem kell váltani semmit. Ahonnan el akarod érni oda elég a viewer, amelyiket akarod piszkálni, oda kell a server.Hmm, távoli asztal is jó ötlet. Viszont a TightVNC-nél Google Chrome környezetben sokkal kényelmesebb a Chrome Remote Desktop. Böngésző plugin, win, linux, macos mindenhol elérhető.
-
Inhouse
őstag
Lehet hülye kérdés, de.
Van egy bill. és egér amit használnék 2 géphez, ezt meglehet úgy oldani, hogy ne kelljen Az USB HUBot ide-oda dugdosni? pl. 1x az egyik gép, másszor a másik van használatban, tehát egyszerre a 2 gép nincs használva.Ez jó választás lehet? [link]
Vagy inkább ez? [link] /bár ez inkább töltés és adat kábel.../
Ha lenne jó megoldás erre, azt előre köszi!
A dugdosás is működhet.
Illetve a gépekre felraksz egy távoli asztal programot, akár egy ingyenes TightVNC-t és így az egyikről eléred a másikat, nem kell váltani semmit. Ahonnan el akarod érni oda elég a viewer, amelyiket akarod piszkálni, oda kell a server. -
MaxxDamage
félisten
Azért ez mekkora
(facebook video link, aktív facebook login token kell a link megnyitásához)Nekem simán megnyitja...
-
coco2
őstag
Köszönöm!
Nem is tudtam van olyan (2 in 4) "replikátor" és azért van ára is, de még átgondolom melyik lenne a jobb.
Ha azt nézem, akkor replikátor lenne a jó, mert helyszűkében vagyok és inkább kiadok érte annyit, majd jó szolgálatot tehet még később is.
Ha olcsón kell, és helyszűkében vagy, lehet barkácsolni. Hosszabbítókkal kivezeted az usb kábel végeket a két gépből az asztal mellé, vagy valahova, és ott csatlakoztatod a billentyűzetet / egeret kézileg. Aztán csak átdugod, amikor a másikhoz kell. Usb 2-es hosszabbítót tucatjával lehet vásárolni - nagyobb tételben olcsóbb. A teljes kábel hossz ne legyen 3 méter fölött (mondja a szabvány).
Vagy ha nagyon barkácsolós kedvedben vagy, és tudsz valahonnét szerezni olyasmi mechanikát, mint 8x több utas kapcsolót (közösített vezérlő karon), azzal lehet átkapcsolni kézi dugiszálás helyett. Csak arra figyelj, hogy legyen kivárási idő az előző kapcsolat megszakítása, és a másik létrejötte között.
-
coco2
őstag
Azért ez mekkora
(facebook video link, aktív facebook login token kell a link megnyitásához) -
MaxxDamage
félisten
Nem!
Mindkettő táp kisegítő kábel olyan esetre, amikor a csatolt perifériának több áramra van szüksége, mert a szabvány szerint egy 2-es usb A port 0.1 A-t tolhat (a 3-as 0.9-et), többet nem lehet garantáltnak venni tőle. Vagy esetleg embedded környezetben külön van az adat forgalom, meg egy 5V-os töltő mellé tápáramnak.
Azokkal közvetlenül gépeket kötsz össze, a zárlati áram tönkre fogja tenni mindkét alaplapodat.
Neked elvileg valami ilyesmi kell, viszont olcsóbb lenne +1 usb bill / egeret venni, ami darabja talán bill 2k / egér 0.7k.
Köszönöm!
Nem is tudtam van olyan (2 in 4) "replikátor" és azért van ára is, de még átgondolom melyik lenne a jobb.
Ha azt nézem, akkor replikátor lenne a jó, mert helyszűkében vagyok és inkább kiadok érte annyit, majd jó szolgálatot tehet még később is.
-
coco2
őstag
Lehet hülye kérdés, de.
Van egy bill. és egér amit használnék 2 géphez, ezt meglehet úgy oldani, hogy ne kelljen Az USB HUBot ide-oda dugdosni? pl. 1x az egyik gép, másszor a másik van használatban, tehát egyszerre a 2 gép nincs használva.Ez jó választás lehet? [link]
Nem!
Mindkettő táp kisegítő kábel olyan esetre, amikor a csatolt perifériának több áramra van szüksége, mert a szabvány szerint egy 2-es usb A port 0.1 A-t tolhat (a 3-as 0.9-et), többet nem lehet garantáltnak venni tőle. Vagy esetleg embedded környezetben külön van az adat forgalom, meg egy 5V-os töltő mellé tápáramnak.
Azokkal közvetlenül gépeket kötsz össze, a zárlati áram tönkre fogja tenni mindkét alaplapodat.
Neked elvileg valami ilyesmi kell, viszont olcsóbb lenne +1 usb bill / egeret venni, ami darabja talán bill 2k / egér 0.7k.
-
MaxxDamage
félisten
Lehet hülye kérdés, de.
-
rgeorge
addikt
Üdvözlet! Hol lehet (nem magyar, hanem pl. belga, norvég) válogatott focimezeket beszerezni manapság? A hivatalos árnál olcsóbban nyilván, és megbízható helyről, utánvétes fizetés bónusz.
-
coco2
őstag
Mi a valódi különbség egy kutya és egy macska között? (aktív FB login cookie kell a link megnyitásához)
-
Top cat
addikt
-
JóGéza
aktív tag
Sziasztok! Tulajdoni lap lekérdezésben tud esetleg valaki segíteni? Évente 2 darab ingyenes ügyfélkapun, sajnos nekem elfogyott most a lehetőség. Hátha valaki nem használja ki…

Szia!
Próbáltad lekérdezni, és nem engedte a rendszer? -
molnarpeter
nagyúr
Sziasztok! Tulajdoni lap lekérdezésben tud esetleg valaki segíteni? Évente 2 darab ingyenes ügyfélkapun, sajnos nekem elfogyott most a lehetőség. Hátha valaki nem használja ki…

-
Hegasus
senior tag
-
coco2
őstag
-
Hegasus
senior tag
-
AndrewBlase
senior tag
Sziasztok! Az alábbi témában kérném egy kis segítséget. A jelenlegi OTP-s bankkártyám ebben a hónapban jár le. Körülbelül 2 hete megkaptam az új kártyámat, de mivel a mostani még ebben a hónapban használható ezért az újat még nem aktiváltam.Az lenne a kérdésem, hogy van-e valami határidő amin belül aktiválni kell az új kártyát? Olvastam olyat is a neten, hogy a kézhezvételtől számítva 14 napon belül aktiválni kell különben biztonsági okokból letiltják és újat kell igényelni.
Nyugodtan aktiválhatod a kártyát. Rajta van a lejárati idő, ami független attól, hogy mikor aktiválod. Amikor megkaptad a kártyát, kellett, hogy kapj hozzá egy papírt, amin le van írva, hogy meddig aktiválhatod. (Ami lehet akár a jelenlegi kártyán túlmutató dátum is.)
Azzal, hogy halogatod az aktiválást, csak magadnak odázod el a dolgokat, később kell átírni a különböző felületen a kártyaadatokat.
-
gameboy
csendes tag
Sziasztok! Az alábbi témában kérném egy kis segítséget. A jelenlegi OTP-s bankkártyám ebben a hónapban jár le. Körülbelül 2 hete megkaptam az új kártyámat, de mivel a mostani még ebben a hónapban használható ezért az újat még nem aktiváltam.Az lenne a kérdésem, hogy van-e valami határidő amin belül aktiválni kell az új kártyát? Olvastam olyat is a neten, hogy a kézhezvételtől számítva 14 napon belül aktiválni kell különben biztonsági okokból letiltják és újat kell igényelni.
-
Inhouse
őstag
Nem annyira nyilvánvaló. Nem vagyok szakértő, de tán van olyan, hogy itt a raktár, de az még nincs vámolva, tehát ugyanaz, mintha kint lenne. Meg van olyan is, hogy mire ide bekerül, le van vámolva. De gyanús, hogy az egyik létjogosultsága az volt a dolognak, hogy ezekre az apróságokra semmit nem kellett fizetni.
Ha olyan kell, ami nincs EU raktáron, akkor Kínából jöhet drágábban.
Ezt az EU-s raktárból drágább jóval, mintha Kínából jön részt nem tudom megerősíteni, ezzel eddig nem is foglakoztam, simán lehetett ilyen is, meg olyan is. Feltűnő volt manapság, hogy sok hétről 1,5-2 hétre rövidült a szállítás, lehet, hogy már innen jöttek? Ennek ellentmond mondjuk, hogy ezek túlnyomórészt Alisok voltak, és ott most rá van dobva mindenre...megg ennyit arról, hogy tétel típusonként... Kíváncsi leszek mit találnak ki, megéri-e nekik valamit tenni, vagy benyelik ezt a visszaesést. Egy darabig nem igazán fogok rendelni. -
S.Y.S.
aktív tag
Üdv!
Hátha tudtok segíteni, egy olyan YouTube videót keresek, ahol egy (magyar)hölgy leült egy padra egy kartonlappal és beszélgetett járókelőkkel. Nem emlékszem már mi volt a pontos szöveg a táblán, talán 'van egy perced?' -
Cs1csó
titán
A Temu válasza az EU-s €-s vámra:
"Nincs importköltségNincsenek importköltségek a helyi raktári tételekre, és nincsenek felárak a szállításkor. A "Helyi raktár" címkével jelölt tételeket az Ön országából vagy régiójából szállítjuk. Ez azt jelenti, hogy nem kell importadókat vagy vámilletékeket fizetnie."
Az Alinál megszűntek a párszáz Ft-os tételek, 2000Ft az induló ár a Bundle-ben. Tehát még tételcsoport sincs, tételenként rárakták.
Most akkor mi van? Nem értem. Az nyilvánvaló, hogy ha Eu-n belül van egy raktár és onnan jön nincs vám, de ez nem sokat ér ha pl. korábban:
- ami kell az nincs EU raktáron
- ami EU raktáros drágább jóval mint amit kínából rendelsz
- a rendelési értékkel stb. maszatolnak -
Inhouse
őstag
A Temu válasza az EU-s €-s vámra:
"Nincs importköltségNincsenek importköltségek a helyi raktári tételekre, és nincsenek felárak a szállításkor. A "Helyi raktár" címkével jelölt tételeket az Ön országából vagy régiójából szállítjuk. Ez azt jelenti, hogy nem kell importadókat vagy vámilletékeket fizetnie."
Az Alinál megszűntek a párszáz Ft-os tételek, 2000Ft az induló ár a Bundle-ben. Tehát még tételcsoport sincs, tételenként rárakták.
-
JoolsNOS
veterán
-
JóGéza
aktív tag
-
JoolsNOS
veterán
Sziasztok! Hogyhogy nincs "aláírás" a kommentek alatt? Tök idegesítő adott topikban mindig leírni a konfigodat, stb stb ami benne lehetne...
-
Beni2360
félisten
Én reggel 7 keltem, géppel begyurtam a linzertésztát kekszhez és késöbb behurcolkodtam a nappaliba kinyújtani meg darabolni a klímás szobába. A 32c°-s konyhába csali kiviszi a tepsiket a tűzhelybe a párom.

-
Cs1csó
titán
Egy folyékony édesítőszert használok ...szigorúan a kévézáshoz csak. Ennek nem érzem a "mellékes" utóízét.
Love Diet Speciális folyékony édesítőszer.
Ennyit tudok róla.
A párom 30 éve ápolónő....
Miatta kellett elmennem terheléses cukor tesztre is....mert azt hitte, hogy kezdődő cukrom van....
Aztán a teszt eredmények szerint minden okés.
Évente 1 alkalommal ....hajnalban felébreszt és még a csipát sem törlöm ki a szememből már a vénámból veszi a vért ....az éves labor vizsgálathoz
Szóval "védve" vagyok.
Bár a magas vérnyomás miatt már 1 éve bogyót szedek....
Így a vérnyomásom 120-130 / 80 körül mozog.
Viszont a pulzus ( percenkénti szívverés ) alacsony....50 és 60 között szokott lenni......tehát mondhatjuk , hogy nem vagyok ideges tipus.Bár ezt már 18 évesen is tudtam , amikor a jogosítványhoz kellett EKG-t csinálni.
Akkor a vizsgáló nővér meg is kérdezte :
" Fiatal ember.....ébren van ? "Mondom : Igen....de miért kérdezi ?
Erre a válasz :
" Azért mert 55-s szívveréssel általában az emberek alszanak ! "Nekem volt 47-es pulzusom is, ha jól tudom 35 körül "esik át" és áll le a szív, úgyhogy gond nincs.
-
Borisz76
nagyúr
>Ő úgy tudja, hogy édesítővel csináltam
Ha ilyen eririt meg mittudomén minek nevezett édesítőkkel találkoznál - asszony mondja majd, az az "egészséges" - azokat első körben hajítsd kukába a saját egészséged érdekében. A kristáycukor legalább természetből kivont cucc, és nem tisztán szintetikus.
Egy folyékony édesítőszert használok ...szigorúan a kévézáshoz csak. Ennek nem érzem a "mellékes" utóízét.
Love Diet Speciális folyékony édesítőszer.
Ennyit tudok róla.
A párom 30 éve ápolónő....
Miatta kellett elmennem terheléses cukor tesztre is....mert azt hitte, hogy kezdődő cukrom van....
Aztán a teszt eredmények szerint minden okés.
Évente 1 alkalommal ....hajnalban felébreszt és még a csipát sem törlöm ki a szememből már a vénámból veszi a vért ....az éves labor vizsgálathoz
Szóval "védve" vagyok.
Bár a magas vérnyomás miatt már 1 éve bogyót szedek....
Így a vérnyomásom 120-130 / 80 körül mozog.
Viszont a pulzus ( percenkénti szívverés ) alacsony....50 és 60 között szokott lenni......tehát mondhatjuk , hogy nem vagyok ideges tipus.Bár ezt már 18 évesen is tudtam , amikor a jogosítványhoz kellett EKG-t csinálni.
Akkor a vizsgáló nővér meg is kérdezte :
" Fiatal ember.....ébren van ? "Mondom : Igen....de miért kérdezi ?
Erre a válasz :
" Azért mert 55-s szívveréssel általában az emberek alszanak ! " -
Cs1csó
titán
Ha ilyen eririt meg mittudomén minek nevezett édesítőkkel találkoznál - asszony mondja majd, az az "egészséges" - azokat első körben hajítsd kukába a saját egészséged érdekében. A kristáycukor legalább természetből kivont cucc, és nem tisztán szintetikus.
A Xilit-et is kikiáltották anno a megváltónak aztán ott is lett gond (amit most olvasok vérrögképződés) az Eritritnél is ott még agyi károsodás stb.
Aztán volt egy idő amikor a szacharóz vagy hogy is hívják aminél a lényeg, hogy az íze olyan mint a cukornak de rendes cukor kémiai képletét módosították és kicserélték az egyik szénatomot talán kénre vagy valami ilyesmi és ezért nem tud felszívódni.
DE a probléma, hogy puffadást okoz meg talán rákot stb. pech.Jelenleg a legoptimálisabb ajánlás, hogy MINDEN cukorból KEVESET kell fogyasztani ennyi a lényeg.
-
coco2
őstag
Bocs de nincs lábtörlő....
Ha Hajdúszoboszló felé jársz megkínállak !Most tettem be a hűtőbe....holnapi fogyasztás a cél.
Már ha a fiam hagy valamit belőle....
Gyerek helyett fekete lyukat nevelünk.....mindent elnyel !
Coco2
Asszonynak füllentettem mert Ő úgy tudja, hogy édesítővel csináltam.....amúgy pedig rendes cukorral. ( Bár fele annyival mint a recept szerint. )
Tehát nem fogyókúrás.....de a 90 kilómnak már mindegy is
-
Top cat
addikt
Azért a rajt a Merdzsó Ferrari szendvics miatt, nem biztos, hogy unalmas lesz.
Na meg ott van Verstappen is mögöttük.
-
Borisz76
nagyúr
Gondoltam....csak nem sejtettem

Siriusb
Mai napomat én is a 4 fal között töltöm....filmet, sorozatot nézek.
Aztán ahogy kezdődik a forma1 ....alvás lesz alatta..
Stephen Hawking már publikálta az eredményeket
-
Top cat
addikt
-
Siriusb
veterán
Bocs de nincs lábtörlő....
Ha Hajdúszoboszló felé jársz megkínállak !Most tettem be a hűtőbe....holnapi fogyasztás a cél.
Már ha a fiam hagy valamit belőle....
Gyerek helyett fekete lyukat nevelünk.....mindent elnyel !
Coco2
Asszonynak füllentettem mert Ő úgy tudja, hogy édesítővel csináltam.....amúgy pedig rendes cukorral. ( Bár fele annyival mint a recept szerint. )
Tehát nem fogyókúrás.....de a 90 kilómnak már mindegy is
Ezentúl tessék szíves lenni úgy kezdeni minden receptet: végy egy lábtörlőt...
Maximum az udvarra megyek ki ma, nem Hajdúszoboszlóra.
Hú, de rég jártam ott!Tudományos publikációkkal hogy állsz, mennyire görbül a gyerek közelében a tér és az idő?

Új hozzászólás Aktív témák
-
50339 - 50201
50339 - 50201 50200 - 50101 50100 - 50001 50000 - 49901 49900 - 49801 49800 - 49701 49700 - 49601 49600 - 49501 49500 - 49401 49400 - 49301 49300 - 49201 49200 - 49101 49100 - 49001 49000 - 48901 48900 - 48801 48800 - 48701 48700 - 48601 48600 - 48501 48500 - 48401 48400 - 48301 48300 - 48201 48200 - 48101 48100 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Egyéb
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- (kiemelt téma)
- Acer Nitro 5 AN517-52 17,3" 120Hz / i7-10750H / GTX 1650Ti / 16GB / 512GB NVMe / magyar bill.
- Zsír HP EliteBook 840 G11 Ultrabook Laptop Fémház Akár suliba 14" -60% Ultra 5 135U 16/512 FHD+
- Acer Predator Helios 300 PH315-54 / i7-11800H / RTX 3050Ti / 16GB / 512GB / 144Hz / magyar bill.
- Szép HP EliteBook 845 G9 Profi Laptop Akár Suliba 14" -60% Ryzen 5 6600U (12.Gen Int) 16/256 Iris Xe
- Macbook Pro 16" A2485 M1 MAX 32GB/1TB 32 GPU (2022)
- BOMBA ÁRON! HP EliteBook 830 G11 Core Ultra 5 / 16 GB / 256 GB / Garancia 2028-ig
- 279 - Lenovo Legion Pro 5 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti (ELKELT)
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 Ryzen 5 PRO 7540U 14" FHD+ 32GB 512GB magyar bill Lenovo gar: 2028.01.07.
- Samsung Galaxy S23FE / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia
- Lenovo X1 Yoga gen. 6. // i7-1185g7 // 32GB // 512GB // ÚJSZERŰ IS!!! // ÚJ ÁRA 1.4mFt!!!!!!
iPhone11, elvileg van nfc-je +
🤔
Vagy van szökőszeptember?

meg melyik állátkertben tud bárki ilyen közel menni,sőt csak úgy benyúlni a rácson a nagy cicákhoz?