- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Ilyen lehet az életlen Galaxy S25 Ultra
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Drasztikusan megváltozhat az iPhone 17 Pro, itt az első fényképes bizonyíték
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iOS alkalmazások
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
EmberXY
veterán
válasz totron #47566 üzenetére
Ha "az a valami" értelmezhető módon osztható (kereskedelmi értelemben, tehát mondjuk nem egy TV-t kell kettévágni, és a maradékot is el lehet adni később), akkor simán. Nem tudom, milyen termékről van szó, feltételezem, hogy valami lédig áruról. A kereskedelemben szinte alapszabály, hogy a vevőnek mindig igaza van, én is kereskedő cégnél dolgozom, igaz, nem kisker, hanem nagyker, de arról az oldalról is ez úgy néz ki, hogy időnként "egy hülye" belefér, annak a nyűgjét még el kell viselni, mert a bevétel lesz a fontos a nap végén, az adott hülyére a kutya se fog emlékezni.
Egyébként meg amelyik kereskedő ilyesmin fennakad, annak tulajdonképpen nem is kell a pénzed, meg is érdemli, hogy ne vásárolj nála.Up the Irons!
-
totron
addikt
Illik-e számoltatni az eladót? A suliban elsajátított nem oly' bonyolult levezetéssel kinyerhető x értéke. Ha nálam már csak bizonyos összeg van és annyiért szeretnék abból a valamiből, akkor parasztság-e azt mondani, hogy annyiért szeretnék? A kérdés egyik fele ez, a másik meg hogy miért áll meg matematikailag a tudomány rendre ezen a ponton... Árulóként biztos felkészülnék erre.
[ Szerkesztve ]
-
coco2
őstag
válasz totron #47561 üzenetére
Hát ugye, a fene tudja, hogy némelyik spar partner üzletben valaki a saját tyúkolját is árulja. Meg amilyen tetkós népeket látok pénztárosnak és árufeltöltőnek, szerintem fogház próbaidősök, vagy valami. Ja, bizony előfordulhatnak dolgok olyan mértékig, hogy inkább eleresztettem azt a problémát, és ördög vigye azt a pár tojást, ennyit nem ér meg problémázni velük
កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។
-
totron
addikt
Van egy EU-s előírás, meg van a valóság, a maga összes tényleges hibahatárával. Nem lehet, hogy termelői piacról vette azt?
#47558De4d, fentebb írta egy fórumtárs, hogy lakott tanyán is, kiváló példa. Az emberek a tevékenység hiányától frusztráltak lesznek. Egy nyugger pár nem tud már triatlonozni, kapálni meg lehet, hogy nem is szerettek sosem, meg azt sem tudnának így, vagyis a vázolt formában élik meg a maguk kis ketrecharcát, amit persze kiterjesztenek. Tényleg tudnak őrjítőek lenni a zajok, alapól is, de egy üres, cél nélküli élet ezt még fel is hatványozza. Az kulcsfontosságú tud lenni, ha beeresztik a szenvedő felet a zajkeltés origójához, ahol láthatja mi mitől van, így jobban el tudja rakni a forrást, amit nem kell onnantól démonizálni már. De legalább is csökken a hatás. Magamból indulok ki ez ügyben, de valamilyen szinten általános is, azt gondolom. -
d.janos
csendes tag
Ilyet merre kapok? Világítós, elemes.
-
totron
addikt
Valamilyen szinten le kell mosni, különben bekapod a tojival együtt a szalmonellát is, ami meg nem túl kellemes. Az általános gyakorlat az, hogy ha a kezdetektől hűtésmentes közegben volt tárolva, akkor a későbbiekben sem kell, ill. ha hűtve volt, akkor a továbbiakban is ildomos. Piacon kell nézelődni, úgy egyébként, tojástól függetlenül is.
-
Cs1csó
félisten
Háztól nem tudtok venni? Valami stabil beszerző helyet találni és onnan venni rendszeresen.
Amúgy igen, ha lemossák fuccs a védőrétegnek, és onnantól hűtőben kell tartani.
Bár szerintem az USA módszer még így is jobb: alaposan megmossák tehát tiszta a tojás, de ott utána a boltba szállításkor, a boltban is hűtőben tárolják, és ugye neked is ott kell. -
coco2
őstag
Tojás szavatossága (ünnepi időszak jön)
Lát valaki tojás üzemet előben rendszeresen? Hogyan megy a foldogozásuk? Mármint nem a YouTube-ra felrakott propaganda videóra gondolok, mert azok még a hivatalos statisztikánál is hazugabbak, hanem a valós gyakorlatra.
Sztori:
Anyámmal veszekedtem, hogy a mai tojások szavatossága azért sem olyan, "mint régen volt", mert típus meg egyéb festés van mindegyiken, szóval tuti lemossák őket előtte, és onnantól a tojás gyorsabban romlik. Akár ha hűtőben van, még mindig gyorsan romlik. Ő annyit mondott rá, hogy elég gyakran veszi ki a tojást a dobozból, és tyúkszaros, szóval kételkedik benne, hogy le lennének mosva.
Kérdés:
Aki lát a saját szemével (vagy közvetlen ismerőse szemével) tényleges tojás feldolgozási gyakorlatot, legyen szíves segítsen valami bölcsességgel, mi a szitu a mosásukkal / festésükkel ?
Előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
EmberXY
veterán
válasz donmackó #47552 üzenetére
Ízlések és pofonok témakör ez kb, mindkettőnek lehetnek előnyei és hátrányai is, objektíven ezt nem lehet megítélni.
Én pl annak örülök, hogy nem kell kertet gondozni, és a házat sem nekem kell tataroznom, stb.. Éltem tanyán régebben, ott pl másképp értelmezendő a szabadidő, mert állandóan van valami meló, ha nem akarod, hogy a gaz megegyen, stb, a panelban megcsinálhatom, hogyha azt akarom, akkor tényleg nem csinálok SEMMIT és pihenek a szabadidőmben.Up the Irons!
-
donmackó
addikt
Hát én örülök hogy világéletemben kertes házban vidéken éltem. Semmi pénzért nem költöznék panelba vagy társasházba.
Ezt csak így itt hagyom ;)
-
I02S3F
addikt
válasz S.Y.S. #47549 üzenetére
Kemény!
Szükséges megvallanom, hogy kamaszként bömböltettem a zenét és feljött a szomszéd. Anyukám volt olyan bölcs és engem küldött ki, mivel én voltam a vétkes. A fazon próbált befenyíteni, de hát mindenki volt kamasz, szartam a fejére, nem tudott megijjeszteni.
így felnőttként már szégyellem a dolgot és bőven lehalkítom a zenét. (most ismét panelban lakok. Az említett eset is panelban volt).
-
S.Y.S.
aktív tag
Mond, hogy te is hallod az ő vécézésüket. Meg ha tudsz valós dologról, amit ők csinálnak akkor azt is, mikor főznek, tv-znek, hallgatnak rádiót.
2. emeleten laktam, este 10-kor kopp-kopp-kopp, minden 2. nap, mondom mi a f@sz. Eltelt egy hónap, lementem a földszintre sötét volt, 1. emelet nem voltak otthon, jó akkor 3. nem voltak otthon, irány a 4. kicsit szkeptikus voltam, hogy onnan jön a hang. Kinyitja a srác, mondom felújítás van nálatok, mondja nem, mondom ok, megfordulok, hogy megyek a dolgomra, hallom, kopp-kopp-kopp, kérdezem ezmiez? Ja a barátnőm főz, áhh, megkeverte a kaját, majd lekocogtatta a lábas szélén a fakanalat és ez lehallatszódott, utána 9-kor csinálták ezt, az már nem annyira zavart, mert akkor még nem aludtam. Ilyen ez a vasbeton...Eladó dolgaim: https://tinyurl.com/46e4fbbn
-
Borisz76
veterán
Mi egy 4 emeletes bérházi épület 2. szintjén laktunk sokáig.
Éjszakánként , hajnalonként pedig dübögést lehetett hallani rendszeresen.Aztán egy alattunk lakó néni mondta, hogy a 4. emeleten lakik egy 3 fős család , ahol a nagylányuk ( 18-20 éves lehetett akkor ) szellemileg sérült vagy valami nagy trauma érhette mert ököllel és/vagy fejjel üti a falat.
Persze a beton falazat mindent átvitt egészen a földszintig.
Nem nagyon akartam elhinni de egy alkalommal a szem és fültanuja voltam annak, hogy a pincében valaki motyog....
Aztán a nagy vasajtót résnyire betoltam és ott volt a csaj egy bugyiban és atlétában egy széken ülve és mint a legjobb thriller / horror filmekben rángatózott a feje , hangosan beszélt "valakihez".
Elég bizar látvány volt.
Így már érthető volt számomra, hogy kb 3 hónapig , éjszakánként , valaki kopogott az ajtón de mire kinyitottam az ajtót már nem volt ott senki.....sőt néha a lépcsőházban található fő kismegszakítót is lenyomta , amivel teljes áramszünetet csinált a lakásban.Megoldás az lett, hogy elköltüztünk.....no nem pont emiatt mert amúgy is terveztük. A lakást meg kiadtam albérletbe ...de mondtam a bérlőnek, hogy vannak itt furcsa dolgok
[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
hockeyapu
aktív tag
Volt nekem is egy aranyos szomszédom, akit zavart, amikor használtam a futópadot a lakásban. Nem alattam, mellettem, fölöttem lakott, azok semmit nem észleltek, azt sem tudták van futópadom ! Ennek valaki elmondta és gonoszkodott, még akkor is, amikor már nem volt meg a futópad ! Már nem él (nem Én voltam !)
Onyx Boox Note Air "Sohase hagyd, hogy az erkölcsi érzéked meggátoljon a helyes cselekedetben" Galactica Enciklopédia...
-
BiP
nagyúr
Esetleg az az út nem pálya, hogy nagyon kedves vagy hozzájuk? Hogy nem ellenállással meg morgással reagálsz, hanem nagyon kedvesen. Beinvitálod, hogy nézzék meg, pont olyan hangos, mint az övék, stb.
És ezzel ki tudod húzni a bosszankodásuk méregfogát, higy ne fajuljon el a dolog. (Ha meg továbbra is hőbörög magában, az ő dolguk).Lehet, hogy pont az a bajuk, hogy home officeban vagy. Így napközben is hallják a létezésed, amikor épp unatkoznak, és ez zavarja őket. De tuti, hogy a wc csak ürügy.
-
De4d
őstag
válasz j.bravo #47539 üzenetére
A kutyára sose panaszkodtak, de nincs életük az biztos, ki se mozdulnak néha látom hogy elmennek boltba, de hozzájuk vendég még nem jött amióta itt lakom. Illetve ha esetleg ilyen bajuk lenne akkor miért a wcvel jönnek?
Az megint csak azt mutatná hogy nem 100asokUI: Amúgy az évek alatt kiderült van pár passzív agyhalott a közésségben, csak nem zavargálnak kb. Van egy öregasszony aki házhoz rendeli a kaját, de nem eszi meg kibontja és kirakja a lépcsőházba, a bejárati ajtóhoz, vagy éppen a virágtartóra, és nem csak a maradékot, a teljes adagot. A földszinten vagy jófej csávó idősebb ő is aki elmondta hogy az az asszony bolond mindig ilyen volt, de ezekről is elmondta a véleményét hogy ezek se normálisak ne törődjek velük.
[ Szerkesztve ]
Minden jó, ha a vége jó!
-
j.bravo
addikt
Remélem, nem a kutyával van valójában bajuk, csak azt nem merik/akarják mondani kutyás topikban írtak régebben olyanról hogy ha egyet-egyet vakkant, vagy indokoltan ugat, akkor a panaszos szerint "0-24 ugat", vagy ahogy írod, hogy kopog a körme a laminált padlón/járólapon...
(teljes mellszélességgel a kutyákkal vagyok - nincs macskájuk véletlen, és macskás-kutyás mondvacsinált, de sokak szerint vérkomoly ellentét?)Szégyellem magam a gondolatért is, de nem kizárt lehet hogy hiányzik az életükből valami történés vagy izgalom, és akkor ez a kreált konfliktus betölti a rést
[ Szerkesztve ]
Miiinden lehetséges. Meg az ellenkezője is.
-
De4d
őstag
válasz EmberXY #47537 üzenetére
Én alapvetően béketűrő vagyok, egyiknek egyszerse szóltam még oda, de ha rendszeres a basztatás akkor robbantok, elszakad a cérna elküldöm az anyjába már mert ez nonszensz. Csoda azzal nem jönnek hogy a kutya járkál a lakásban (parketta van a körmei ahogy csattognak ki tudja azt is figyeli hallgatja) Vagy mivel felmehet az ágyra nyilván ugrással jön le annak van dobbantása, de csak 12 kg a kutya nem egy 40-50kg-s házőrző.
De ez jó ötlet, felhívom a közösképviselőt mit kéne tenni hogy ez abbamaradjon.Minden jó, ha a vége jó!
-
EmberXY
veterán
Panelban az ilyen problémák szinte általánosak. Amíg az alapvető közösségi normákat meg nem haladó mértékben és időszakban bocsát ki valaki háztartási zajokat, azzal szerintem nincs mit tenni, hiszen senki nem tehet arról, hogy minden mindenhová áthallatszik.
Talán a közös képviselőt kellene ebbe bevonni, tiszázni, hogy van-e házirend, azt bárki sérti-e, ha nem, akkor meg neki talán elhiszik, hogy a problémát nem te okozod, hanem a természet és a fizika.
Én is panelban lakom, a felettem lévőnek kb egész napját le tudnám írni, hogy mikor mit csinál, este megágyaz, hajnalban összecsukja az ágyát, éjjel ha recseg az ágy, akkor felkel, 2 perc múlva a szennyvízcsövön adatfolyam érkezik, azt is meg tudnám tippelni, hogy mit és mennyit ivott/evett, stb. De semmi olyat nem csinál, ami csendháborítás lenne, így én sem tudok ezzel mit kezdeni, már megszoktam.Up the Irons!
-
De4d
őstag
válasz I02S3F #47535 üzenetére
Ja gondnok azt mondta igen, ez társasház ezzel nem lehet mit tenni, nincs beázás úgys hogy megmondja nekik ez van.
A villanyóra lekapcsolást úgy értetted hogy ők gonoszkodásból? Azt nem hiszem ezek ki se mozdulnak a lakásból, amúgy ha bármi ilyesmit is tennének na akkor tuti kapnának mivel sokat vagyok homeofficeba, és banki területen dolgozom, szóval pénzes tranzakciókat végzek, csinálnak egy ilyet és valami félre megy nagyon komoly következményei lesznek.ui: még annyit hogy elhiszem hogy átlehet hallani nagyon szar a szigetelés, én is hallom ahogy a szomszéd a függönyt elhúzza, de nem megyek át és szólok, húzza ahogy jól esik. A wczés és annak lehúzása meg szükség és alapvető, ez meg képes ilyenre...
[ Szerkesztve ]
Minden jó, ha a vége jó!
-
I02S3F
addikt
Sajnálom! A poénon kívül mást nem tudok. Remélhetőleg, ha a gondok látja, hogy irracionálisak, akkor ő is szarik a fejükre. Szerintem tényleg ne nyiss nekik ajtót. Remélem akkor meg nem a villanyt fogják lekapcsolni nálad. (az általában kinn van a folyosón, közös térben).
[ Szerkesztve ]
-
De4d
őstag
válasz I02S3F #47533 üzenetére
Sose volt semmi ilyen balhém nem tudom hová fajulhat, amilyen két rosszinudalat ez a kettő, képesek rendőrt hívni, bár lehet körbenevetik őket, de lehet kijönnek. Azt nem akarok megvárni, én nem szívesen tennék ilyen, de valahogy leakarom őket állítnai még most.
Nem az első eset. Elsőre hajnal 1kor jött fel egyszer hogy Zúgólódom, visszakérdeztem nem így csak lényegretőrően mi a fasz? Azt tmond tudja maga jól, mondom nem tudom úgyanis ha megnézi a szótárban a zúgolódás panaszkodást jelent. Kivel panaszkodtam volna? ( Kutyusommal élek) senkivel nem beszélgettem, tv még ment talán azt lehetett hallani max? de akkor meg mondja azt, de nem volt rá képes. Aztán volt egy lefolyó csere az egész házban, akkor feljött a nő hogy hangos a wc ahogy lenyomom a gombot, nem gombos hanem láncos. Akkor a csap ahogy lecsapom, az meg tekerős, találjon ki mást. Azt mondja akkor nem tudja. Ma megint már a gondnokot hívták rám azzal hogy hangos a wc ahogy lehúzom megint. Még ha az is, mit vár? Nem hifi dörömböl. Ne járjak wcre?UI.: Azt tudom esetleg elképzelni de mivel nem tudja elmondani mi a fasz baja is van, hogy azt megfigyeltem néha kattan a wc tartály, de az egy kattanás, nem a lehúzás ami másodpercekig hallható. Illetve gondolom ez meg minden wcnél így van ( moderneknél talán nem) amikor visszatölt akkor a szelep ilyen hangot adhat. De csak találgatni tudok mindenre, mivel értelmesen nem tudnak mit mondani jönnek a csapal wc lehúzással.
[ Szerkesztve ]
Minden jó, ha a vége jó!
-
De4d
őstag
Totál idegbevert az agyhalott két szomszédom( 80 éves házaspár) , nem találtam más topikot, komolyan az ilyen elmebetegekre nem lehet rendőrt hívni hogy zaklatnak?
A sztori kb 3,5 éve költöztem ide egy 4 emeletes panel társasházban, fél éve az alattam lévő két vén elmebeteg kitalál mindig valamit amivel zaklathat, ez a harmadik eset, hogy hangos a wc ahogy lehúzom, ma már a gondnokot is rámhívták. Az ilyen agybetegekkel nem lehet mit kezdeni? Mit gondolnak hogy nem fogok wcre járni? Elsőre maguk jöttek fel, és megpróbálták bemagyarázni hogy durván nyomom le a lehúzúgombot (nem is az van hanem láncos) aztán hogy a csapatod ahogy leütöm (az se lehet mert tekerős) Hogyan lehet az ilyeneket leállítatni? Ilyennel a rendőrséghez fordulni egy vicc kategória lenne.Minden jó, ha a vége jó!
-
totron
addikt
Az adatszerzésnek is vannak törvényes keretei. Ez morális kérdés is, plusz az üzlettársak is akkor fognak veled összeállni, ha ennek hogyanjára van egy elfogadható válaszod. Egyébként pont olyan kérdéseket feszegetsz mint a Cápák között szerencsepróbásai. Nem értek a területhez, de megértem, hogy meg kellene élni és emberek ötletelnek, gurítanának valami nagyot, de legalábbis valami pénzcsinálót. Azt csak részben/bizonyos esetekben tudom megérteni, mikor ki vannak borulva a czápák azon, hogy 100%-ban szentelje a delikvens az egész életét a bizniszének. Ha úgy járulnak eléjük, hogy nem ez van, akkor rendszerint komolytalannak, de legalábbis nem elég elhivatottnak bélyegzik. De hé, az emberek többségének nincsenek tartalékaik. Mégis miből éljen amíg berobban a üzlet? Ha egyáltalán. Ugye ezt nem tudni.
-
BiP
nagyúr
Az adatokkal kereskedőket mindenki rühelli. Erre számíts.
Meg szerintem kicsiben úgyse tudnád megcsinálni úgy, hogy értékes, eladható legyen.
A google, youtube, fb kicsit nagyobb hal. Nem azt mondom, himogy merjünk kicsik lenni, d eazért egy átlag áruház nyereményjátékán is több használható adat gyűlik össze, mint egy valamilyen appból.
Mi az, hogy hipszter app? -
coco2
őstag
válasz totron #47528 üzenetére
Én úgy gondoltam, hogy gyártok egy hipszter appot, felfuttatom, ingyenes lesz, és a felhasználás ára vagy havidíj, vagy eladható reklám célú adatok - ezt csinálják a facebook, a google, a youtube, meg mindenki.
Mondjuk az adatokat összegereblyézni egy dolog, igen, a felvetés valós. De tegyük fel, azt összehozom. Meg lehet az a mondás, hogy ha olyat összehozok, addigra úgyis investor lesz az üzletben, és ő tudni fogja. De az csak mondás. Szeretem tudni, ő mit tenne, ha tehet "bármit". Betársul valami multiba és szerződésben átadja nekik az adatokat? És én azt csak azért nem tudom megtenni, mert "kicsi vagyok"? Vagy egyéb akadályok is vannak?
Szóval ezeken töröm a buksit.
-
-
coco2
őstag
válasz Inhouse #47526 üzenetére
Nem találok ennek a kérdésnek jobb helyet. Aki igen, legyen szíves, igazítson útba. Előre is köszönöm.
Szóval reklám piac. Ha én magam nem reklám szolgáltató vagyok, de tudok felhasználói adatokat szerezni (személyi érdeklődés) azonosítható felhasználókról (google acc), tudok abból valahogyan hasznot húzni? Vagy olyasmi csak a nagyoknak van, akik saját maguk árulnak reklám szolgáltatást, és az a formája az adatok monetizálásának?
Ja, egy kicsit fáradt a kérdés. Bocsi érte
-
Inhouse
őstag
válasz MaxxDamage #47525 üzenetére
A legszűkebb keresztmetszet a 2*2W, de műhelybe, háttérnek elég lehet, jó lesz az.
Üdv Inhouse
-
MaxxDamage
félisten
válasz Inhouse #47524 üzenetére
Igen, van WiFi , Mesh eszköz ott van a mellette lévő garázsban található hűtő tetején.
Ezért IS csináltam neki MESH hálózatot, 4 db eszköz kellett, mert nagy a ház, terület, egyéb ingatlanok, műhelyek, garázsok, udvar, stb..Reméljük megfelel a célnak, ha nem akkor "elállás" ... hisz ezért van.
[ Szerkesztve ]
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Inhouse
őstag
válasz MaxxDamage #47523 üzenetére
Jónak néz ki, de még mindig jó drágák.
Gondolom wifi van neki a műhelyben, mert LAN nincs rajta.
A kijelző nem tűnik túl nagynak, a 65 éves ismerős látása sem lesz jobb idővel, telefonról való vezérlési lehetőségről nem írnak.
Egyébként, ha a további igényeknek megfelel, akkor jó lehet.
De mivel van régi rádió, aminek csak az FM vételével van gond, mehetne rá egy AUX. És kellene még egy kiszuperált okostelefon, vagy tablet, meg egy kábel a 2 közé.
De ha karácsonyra kell, akkor persze ez nem annyira szép ajándék. Viszont minőségben , szolgáltatásban kb. ugyanazt tudná.Üdv Inhouse
-
MaxxDamage
félisten
Elvileg meg is találtam a tökéletes rádiót erre a célra.
[link]◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
MaxxDamage
félisten
Ilyen 15-20 negyzetmeteres műhelybe, személyes használatra.
Van régi rádió de azon 1-2 adó sistereg, ropog meg hasonlók (netes rádión ilyen baj nem lenne)◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
MaxxDamage
félisten
válasz Inhouse #47518 üzenetére
Ennyire nem akarom túl bonyolítani.
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
MaxxDamage
félisten
válasz Cs1csó #47517 üzenetére
Köszi!
Az kimaradt, hogy 65+ férfinak lenne.
BT meg hasonlók nem szempont.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
coco2
őstag
válasz MaxxDamage #47515 üzenetére
Műhelybe személyi használatra, vagy a műhely egészének?
Annak alapján elég csak bt-s fülbogár a mobil telefonhoz, vagy inkább egy bt-s bemenetű hangfal (erősítővel egybeépítve) kell.
-
Inhouse
őstag
Azért vannak variációk a tudásban, teljesítményben. Hangminőségben egy műhelyrádiónak már szinte mindegyik megüti a szintet. De ha komolyabb mélyeket akarsz, akkor vagy hagyományosan nagyobb hangszórók, vagy kisebb gyári BT doboz, de abból minőségi, pl. JBL.
Én nem vennék komplett gyárit, elektroműszerészkedem, van itthon annyi cucc (bontott, vagy olcsó kütyü Kínából), hogy összetákolom ami kell. Pár példa, ami már létezik:
1.
Van egy kisebb hordozható doboz (hulladék pozdorjából), 2 autós nagy ovál hangszóróval. Le lettek cserélve, mert egy keskenyebb részen elvált a perem a kosártól, nem bírta a kalaptartós körülményeket. Viszont bőven megteszi ilyen használatra, egyébként nincs hallható torzítása. Az erősítő egy kis olcsó, kínai erősítő FM rádióval és AUX bemenettel. Erre szoktam dugni a telefont és arról szól az internetrádió. Volt, hogy rádugtam egy pár $-os pendrive alakú BT vevőt és annak a kimenete ment az AUX-ba, de egyszerűbb
közvetlenül rákötni, amíg van a telefonon jack.
2.
Az öregebb egy nagy doboz, 25cm HS90 mély, 2db 13cm-es közép és egy papírmembrános magas. Ezek mind voltak itthon, annyira, hogy a magas egy szirénában lakott, onnan váltott zeneire. Az erősítő egy bontott vetítőgépből van (a tápjával együtt), valamikor a 70-80-as években gyártódhatott, olyan 40W-os kb. Ebbe vagy huszonvalahány éve még autós fejegység került, ezt egy átalakított PC táp eteti. Így volt elsőre rádió és magnó, no meg csináltam rá AUX-ot, mert az akkoriban nem volt divat. Került bele egy PC-s CD lejátszó, ami külső play gombos, így volt benne DAC, meg indítható is volt a lejátszás. Később ez okafogyottá vált, az autós fej CD-s lett. Ez komolyabb hangerő, ritkán kell, külső munkáknál használom. Szintén Jack kábellel telefonról szól.
3.
A padlásműhelyemben van egy házilag épített KaRadio doboz. Ez pár éve még kijött 10$ alatt kompletten Kínából, rá kellett tölteni a KaRadio-s fájlokat és már alapból tud sok száz internetes adót (persze ezeket fel kell tölteni ár, egyéni ízlés szerint), lehet léptetni, vagy telefonról lehet kompletten vezérelni. Persze lehet akár saját kijelzője is, de minek? Akkoriban még 40eFt körül indultak a kis hordozható internetrádiók.
Ehhez van egy kis erősítő egy fém dobozban, ami egy régi fadobozos TV-ből lett bontva. A hangszórók egy kiselejtezett Philips music centerből maradtak, nagyon jól szólnak. Azóta került hozzá Aiwa 2 fajta, borzalmas hangjuk van ehhez képest, pedig nem gondoltam volna. Valószínűleg már alapból csalnak a music center erősítőjénél flatban nem jó, ellenben a Philipsek igen. Nagyon korrekt hang jön ki belőle, ha órákat töltök a műhelyben akkor is végig szól, enélkül nem megy.
4.
Örököltem egy PC- 2.1 "rendszert". A hibái javítva, már szól. Kellett bele egy módosítás is, mert alapból aránytalan volt a kis sztereó hangszórócskák és a mély aránya, nagyon sokat kapott a mély. Egészen jóra be lehetett lőni, hallgatható. Kapott egy 1,5$-os BT panelt. Így lehet AUX-ról és BT-on is hallgatni.
5.
Volt egy leselejtezett duplakazettás rádiós magnóm, ezt rendbe raktam és nekiadtam unokatesómnak. A hangminőség nem az igazi, de gyári állapotában használható, van rajta AUX, telefonnal használja. Ez is kaphatott volna BT panelt, de nem ér annyit.Barátoknak készül még:
Nagy doboz, 3db autó nagy ovál, Clarion autós CD-s fejegység, átalakított PC táp. A fej itt is kapott AUX-ot, az AM nem igazán kell... Meglepően jól szól és kb elég is hangerő.
A másik is nagy doboz, 1db 30cm-es mély, 16cm-es közép, és dóm magas. TDA7294-es erősítő (70W), autós CD fejegység, egy karaoke-s asztali DVD lett még beépítve. Ez is komolyabb hangerő és egészen jól szól. Ebben is van AUX, így telefonról, laptopról, tabletről, stb. mehet.[ Szerkesztve ]
Üdv Inhouse
-
Cs1csó
félisten
"Internetes" ? vannak "melós" rádiók, ha van benne BT akkor nyilván telóról is lehet lejátszani bármit, pl.
[link]
[link]Ip65 besorolása a maximális időjárási és vízállóságnak megfelelő.
a drágábbik ezt is tuudjaAz olcsóbb csak ezt:
Robusztus műanyag ház IP 54 védőosztállyal - a felfröccsenő víztől és portól védett, ütésál
Olyan boltokban is árulnak amik szerszámokat árulnak, tehát akár barkácsáruház.
[ Szerkesztve ]
-
MaxxDamage
félisten
Internetes rádió, AM/FM (ami vesz mindent) ki milyet ajánl? (műhelybe venném, ajándékba - fémport birja azért )
Esetleg van topikja?[ Szerkesztve ]
-
Borisz76
veterán
Töltsd le a megfelelő driver-t a gyártó honlapjáról.
Índítsd újra a Win-t ( ha az van ? ) , CSÖKKENTETT módban.
Mehet az uninstall.
Restart, majd a letöltött driver telepítése.
Csökkentett mód indítása : [link]Nem biztos, hogy beválik de hátha....
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
ToBeY
nagyúr
Hali,hogyan tudnám teljesen letörőlni az audio drivert majd újratelepíteni?!
Ha uninstal majd reinstalt csinálok azt írja már újabb a gépen majd felteszi,de nincs hang Le akarom zúzni az egészet majd a gyárit feltenni mert valahogy összekeveredett minden. -
j.bravo
addikt
Az gondolom nem segít hogy 15-20 éve az Ikeában volt ilyen
Mindenki úgy kezeli, ahogy szeretné, semmi #mindmeghalunk, csak megemlítem, hogy vannak, akik szerint a műanyag vágódeszkáról elkerülhetetlenül leaprít a kés mikroműanyagot, ami az épp felvágott nyersanyaggal együtt a kajába kerül. Tudom, nem lehet mindent elkerülni, illetve a mikroműanyagot is egy sor helyen nem tudjuk elkerülni, ezért csak Off-ban említem.
Miiinden lehetséges. Meg az ellenkezője is.
-
coco2
őstag
Kotorászok olyasmi után, mint műanyag vágódeszka. Konyhafelszerelésnek kell.
A bölcsesség benne annyi, hogy a kemény vágódeszkák nem jók. Hajlítható kell. Olyan, amin ha felvágtam a hagymát, oldalról be tudom hajtani, hogy könnyebb legyen róla a hagymát a lábosba borítani. Mert az a handy, nem a késsel belekotorni (és alkalmasint potyog szanaszét).
Sajnos eddig csak közel papírvékony műanyag "tálcákat" (inkább alátétnek mondanám) találtam. Nem bánom én, ha annak árulják, mert a puha műanyag okés, csak lenne legalább 2-3 mm vastag, és nem 0.5 mm vékony
Aki találkozott a keresésnek megfelelő-féleségekkel bárhol, egy jelzést had kérjek róla. Előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
totron
addikt
válasz Catman #47506 üzenetére
Ami egyébként ma is egy irreális igény, az egó dolgozik csak. Ez talán ide vág: [link] avagy mennyi problémát oldunk meg a megkeltéseken felül. Annyira maszatolás jellegű az egész és se eleje, se vége, hogy nem is értem miért létezünk. Lötyögünk ebben az 1 lépést előre, 2-t hátra című néptáncban.
#47490Samus, de StreetPlay jelleggel ki is teheted az utcára a nyelved egy szuterénből pincelakás. Az elhaladó cipőtulajdonosok pedig meglepetésszerűen kaphatják az instant tisztítást - erre nem gondoltak aznap reggel felébredve, nem számítottak az utcán lépdelve. A begyűjtött anyagok, állagok, formák és ízek szerint pedig megkomponálhatod a Cipőszinfóniát. Fétises zeneszerzők előnyben. Farmernadrágot is játszottak már le magnófejjel, de az még a zajzenék között is különc eredményt hozott, az is kellett a történelmünkbe, így utólag belegondolva, megéri kreatívkodni, önmegvalósítani tehát.
-
totron
addikt
válasz MaxxDamage #47498 üzenetére
Valóban lehet vivő-/tömegnövelő komponensre intolerancia, ami(k)ből csak idővel sokall be a szervezet. Egyénenként változhat, változik és ami talán a legfontosabb: létező mellékhatás. Azzal senki nincs kisegítve, hogy ő a 10000-ből az az 1, akinél jelentkezik. Említendő, mert fergeteges logikák és szinttelen agyi szintek képesek létezni, és harsogni azt, hogy ha nem többséghez tartozol - akik ugye side effect nélkül hamizhatják két marokra - akkor nem lehetsz az az 1 sem, akinél gond van, meg úgy eleve is: csak képzeled az egészet. Lehetsz és nem képzeled.
Rendes gyógyszereknél sem mindegy a körítés, van, hogy egy úgy ment életet egy antibiotikum, hogy van variáns az adott hatóanyag köré, egy többedik, amelyik megfelel. Ha persze a hatóanyagra, mint olyanra allergiás valaki, az már inkább szopóka.Feleslegesen ne terheld és mérgezd magad. Eggyel több ok, hogy természetes forrásból törekedj bevinni a vitaminokat. De tényleg, gondolj bele, a végletekig elcsépelt "nagyanyáink", meg őseink, ősembereink sem mentek a store-ba csicsás címkés, készre szerelt pirulákért. Értelmes beltartalmi értékkel bíró alapanyagokat végy.
#47490Samus, nem mindenkinek való a magosművíszet. A többség mindig fújni fog arra amit nem ért, mindig triggerelődni fog arra, ami trigger lehet. Itt a magas ár világszintűvé dobta az amúgy mindig is körülöttünk lappangó dadaizmust, ha úgy tetszik. Rántotthúsos inkarnációja is volt nemrégen Bécsben (ott is volt banán, mintegy átkötésként, előzményként, forrásmegjelölésként). Lehetetlen objektíven venni a produktumokat, de tényleg kérdéses a beleölt fantázia és az egész létjogosultsága. Viszont az emberi lét nincs művészet és performanszok nélkül, ezek mindig is voltak, remélhetőleg mindig is lesznek, van helyük, van szerepük.
Ha művész szeretnél lenni görgettesd be magad folpakkba és a padlón végezz féregmozgásokat. De ipari Danone-gép alá is fekhetsz szájjal. Műanyag kerti székekre is ültethetsz embereket, köztük nádszálkisasszonyokkal, kik legyezik magukat legyezőikvel, majd ütemes bípek közepette IFA betolat a képbe és a társaságra borít egy megtermett platónyi trágyát. Folytassa a sort, szabadon. Ilyen ez.A csokit nem vágom, de különben is mindegy, mert konyhai antitálentumok napi szinten hoznak ezerszer jobbat, csak őket nem marketingeli meg semmi, nincs felkapottság. Lám, művészet itt minden és mégis semmi sem az, birkai széljárás függvénye.
-
Inhouse
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest