- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Hívószám-hamisítás
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Netfone
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
Új hozzászólás Aktív témák
-
ericssonfan2
tag
Én végigrágtam magam ezeken a dolgokon, még csak nem is kellett volna sokat visszaolvasni.
Lényeg, hogy a hűtésben a legfontosabb, hogy az alaplap alulról össze legyen kötve a házzal, egy kb 4-5mm vastag thermal pad által. Ez a legjobb megoldás. Persze emelett is érdemes bordát tenni a felső lemezre, sőt hőhidat is lehet képezni innen a doboz tetejére.
Így nálam idle 26-28 fok, 1080p lejátszás alatt 35 fok, HD x.264 újratömörítés közben 47 fok, Skyrim alatt 58 fok. Throttling nincs többé. -
ericssonfan2
tag
válasz
atillaahun #1386 üzenetére
ha halk a beszéd, akkor lehet, hogy 5.1-es hangot próbálsz hallgatni, ami a stereo jack-en nem tud normálisan kijönni, hacsak nincs mixelve (pl mpc-hc audio beállításainál)
-
-
ericssonfan2
tag
Megjött a thermal ragacsom a Pipohoz; kétség kívül ez a legjobb hűtési mód, ez már biztos, bő 10 fokot levesz a hőmérsékletből.
Így HD video kódolás közben már az egész ház meleg, a proci pedig nem lépi át az 50 fokot, teljesen passzívban. Idle stabil 26 fok, mindez egy 25 fokos szobában. Így össz. 1205 forintból sikerült végleg megoldani a hűtést.
End of story
-
ericssonfan2
tag
Érdekes felfedezést tettem a Pipo X7-n. Berakva a tlala által ajánlott bordát, poénból kipróbáltam, hogy a procit takaró lemezre ragasztott öntapadós fémlapot hengerbe hajtottam (hogy a külső oldala legyen tapadós), majd a borda és a ház közé tettem.
Namost, nem gondoltam volna, de remekül átadja a hőt az alu háznak! Tapintásra 4k video loopolt lejátszása közben kézmeleggé válik! Ez látható a proci hőmérséklet-csökkenésén is.
-
ericssonfan2
tag
Többször is le lett írva, hogy normális használat mellett (böngészés, filmnézés, stb) nem produkálja a túlmelegedést, de ne zavarjon...
Nekem eddig egyetlen egyszer csinálta, 1080p film konvertálása közben, kb fél óra 100%-os pörgetés után. Ez a kütyü pedig nem erre való. -
ericssonfan2
tag
-
-
ericssonfan2
tag
válasz
Milka 78 #759 üzenetére
Kösz, na ez mérés, számokkal!
Még annyi, én 6.3W-ot úgy mértem a Pipon, hogy egy venti is rá volt kötve 5V-on miközben egy HD video konvertálása zajlott és a feszt egyáltalán nem vette le! A hűtés miatt végig 60 fok alatt maradt, tehát nem lassította be a procit egyáltalán, és úgy ment mind a 4 mag 100%-on.
-
ericssonfan2
tag
Szerintem írtam forrást, amiben egyértelműen látható a J1900-rendszer átlagos fogyasztása. Mi baj a saját mérésemmel? Érdekes világ lenne, ha mindenkinél mást mutatnának a fogyasztásmérők. Ezek alapján én konkrét számokat írtam, Te "körült", forrás nélkül. Úgyhogy nekem kellett G3220 forrást keresnem, ami alapján szintén nem győztél meg, de nyitott vagyok bármire! Kösz!
-
ericssonfan2
tag
válasz
Milka 78 #747 üzenetére
Csak pontosítás végett: ez alapján a J1900 átlagos fogyasztása 28.3W. 40 forintos árammal az egy évben 10e forint.
A Pipo dehogy fogyaszt 10W-ot, magam mértem ki: idle 3W, csúcson 6W! Átlagosan egy évben: 1600 Ft.Szóval azért.... na!
Ja és nálam bizony 24/7 megy, merthogy pont ez az értelme...
-
ericssonfan2
tag
Próbálta esetleg valaki a Pipo biosában bekapcsolni a GFX boostot, ill. növelni a grafikus memória méretét?
Jelent javulást?
kipróbálnám magam is, csak jelenleg nincs billentyűzetem, nem tudom babrálni a biost -
ericssonfan2
tag
válasz
interstate76 #699 üzenetére
Nem. Te nem érdeklődsz, hanem eddig 25-ször leírtad, hogy neked ez mennyire egy kalap szar.
Csak erre itt senki nem kíváncsi.
Mások itt konstruktívan próbálnak tudást átadni.
Te meg trollkodsz.De csak hogy válaszoljak is "roppant nagy érdeklődésedre", nálam éjjel-nappal megy, mert még idle-ben is csak 3W-ot fogyaszt. Torrentezik, 4.5terányi hdd-van rákötve filmekkel, zenékkel, képekkel. Meghajt egy USB DAC-ot, amin a távolról irányított foobar játsza a zenéket. A Kodi pedig a filmeket játsza le. A világon bárhonnan elérhetem, bármikor. Jogtiszta Windows 8.1 van rajta és nekem mindenestül 21e huf volt. Ja és még obliviont és skyrimet is visz némi butítással, bár nem igazán játszom.
Szóval tudsz valami mást, hasonló paraméterekkel? -
ericssonfan2
tag
válasz
interstate76 #691 üzenetére
De ha látszólag senkit nem sikerült meggyőznöd, akkor akár abba is hagyhatnád...
Végezetül, mennyi is egy miniITX-es csúcsfantasztikum min/max fogyasztása?
Merthogy a Pipo 6W-ot fogyaszt csúcsra pörgetve, idle-ben meg 3-at... -
ericssonfan2
tag
tekintve, hogy (rendesen megtervezve) passzívan is normálisan kéne működnie, egy kis alulfeszelt venti kevéske levegője is elég kell legyen neki, hisz nem fagyasztani akarjuk, csak a hülyén megtervezett házban akarunk légáramlást generálni és elvinni a kritikus helyekről a meleget.
én az árnyékoló lemezre tervezem tenni a bordákat, aztán valahogy fölé faragom a ventit.
de a házat nem vagyok hajlandó kivágni... -
ericssonfan2
tag
ilyen bordát és ventit rendeltem, két-három hét míg megjön.
zoltán6: jelenleg oldalról fúj be levegőt egy 8cm-es venti, amit 5v-on hajtok. így nyilván hülyén néz ki, ezért mennek bele a fenti dolgok...
a 2cm-es ventikkel nekem rossz tapasztalatom van, nem találtam még olyat, ami tényleg mozgat is valamennyi levegőt... -
ericssonfan2
tag
Sajnos én is tapasztalom a melegedést a Piponál, de csak ha 100%-on van hajtva mind a négy mag (ami lássuk be, nem igazán életszerű egy ilyen eszköznél). Egy HD konvertálásom emiatt le is állt.
Most egy alulfeszelt (szinte néma) ventivel kap friss levegőt, így 100%-on pörgetve sem megy 60 fok fölé a hőmérséklet.
A filmnézésre mindennek viszont nincs negatív hatása, ahhoz nem kell hűteni. -
ericssonfan2
tag
Na, az én jan 17-én rendelt Pipo X7-em is megérkezett, ez valami zseniális kis cucc!!!
Ráadásul még 210-ért volt a dollárom és úgy volt 97 USDA biztonság kedvéért asszem beleteszek egy alulfeszelt mini ventit, hangja nem lesz nagyobb, ellenben én éjjel-nappal hajtani fogom (média-szerver, torrent, konvertálás, stb).
HD-t, 4K-t röccenés nélkül viszi.
Ennyiből még a rajta lévő aktivált Windows se nagyon jött volna ki!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gamer PC - R5 2600, RX 580 és 16gb RAM + GARANCIA
- HP ProDesk 600 G2 SFF PC, Intel 6. generációs CPU, SSD és RAM nélkül
- Gamer PC - i5 13400f, RX 6700 XT és 16gb RAM
- i5 10500/ RX6600XT/32GB DDR4/ 512GB m.2 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- i7 8700/ 32GB DDR4/ 512GB gen4 SSD/ R5 430 2GBD5/ HP 400G5 SFF/ garancia/ ingyen foxpost
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged