-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
embe
nagyúr
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék. 220x-be hogyan kell belépni a biosba?
Egyszer már sikerült pedig... -
Picco
addikt
Megmernem kockaztatni hogy a BlackBerry Passportom lenyomna hangeroben es basszusban is, ami szerintem ebben az arkategoriaban nem megengedheto. Belefert volna az 5 dolcsis csipogo is a 2 pesos helyett. Ez persze sajat velemeny, lehet sok mas embert nem zavar. Tenyleg tokeletes lenne szerintem a T420 szeria ha lenne IPS-el es jobb hangszoroval ellatott valtozat, vagy legalabb bele lehetne hackelni valahogy.
Apropo, nemreg hasznaltam egy S-es verziot par hetig, nekem nagyon bejott a vekonyitott design.Kerdes: melyik szeriatol kezdodoen csereltek le a jo kis fekete gumiszeru boritast szurket muanyagra?
-
Picco
addikt
válasz
Balinov #89589 üzenetére
Az osszes panel gyenge, de en is olvastam hogy par embernek sikerult valahogy jobba tennie, en pont akkor csereltem.
Audio: T420 egyik gyenge pontja az biztos, en bar irto ritkan hasznaltam a beepitettet, de anno feltettem en is valami hacket. Hangero javulas erezheto volt, minoseg is talan egy picivel. T520 valamivel jobb volt, de baratnom macbook pro-jahoz kepest meg mindig fenyevekkel szarabb volt.Ugy latom te is szereted piszkalni a kutyuidet, nalam is eros perverzio
-
CsakEgySrác
csendes tag
válasz
Bluesummers #89576 üzenetére
Köszi a szép hosszú választ!
-
Balinov
titán
koszi szepen ezt kiprobalom feltetlen. Egyebkent teljesen altalanos, rendszerkarbantartasi celokra. pl wifi/lan/power managementhez. semmi extra
Ujabb kerdes: hwinfo szerint LP140WH2-TLM2 (LG) Panel van benne, ez a gyengebbik TN panel? Hol talalok rola infot? ICC Profilt merre erdemes keresni?
szerk:
(Elobb lemaradt)
nem tudom, volt-e mar, de talaltam 420-asokhoz (is) audio sw mod-ot, ami conexant chipes laposoknal le tudja cserelni az Intel drievert Dolby Home theater v4 felere .minimalis infom van eddig,hogy mi is ez, egy kulfoldi forumban bukkantam ra egy howto/faq/mod gyujtemenyben thinkpadekhez (is).Sokat nem zajongtam, mivel tegnap ment fel a win7,csak par yt-s/vimeo-s klippet neztem meg tegnap, elegge sovanyka a hangzas, de ezzel mintha picit jobban szolnanak zene es film alatt a beepitett recsegok
-
Tim82
félisten
válasz
Balinov #89584 üzenetére
A sokszor emlegetett TPFanControlt szerintem érdemes lehet. Amúgy gyári programokból a Lenovo Power Managert azért hagyd meg.
Mondjuk picit segíthetnél, hogy pontosan milyen célra/funkcióra keresel programot.
-
tomistarkapi
tag
válasz
azbest #89508 üzenetére
ma jött meg a lenovo usb 3.0 dokkolóm
Rádugtam az x 230 tabletemre rádugtam két moncsit bekapcsoltam windows usb hang meg jött a plusz két kijelző és jó napot!
úgyhogy ha valaki ilyen problémára keres megoldást akkor a display linkes cuccok jók lehetnek
-
Balinov
titán
Sracok, tudom, leragott csont es keressek vissza, de T420+w7 ala milyen 3rd party programokat ajanlotok a gyari Lenovo pakkok helyett?
PERFGRAPH megvan, nagyon igeretesnek nez ki, alig varom,hogy kiprobaljam, de azon kivul?
-
GBotond
tag
Ha valaki esetleg hasznát venné pl. cellafelújítással, találtam itthon egy 6 cellás akkut x200s-hez. Már akkor is szinte nullás állapotú volt, amikor hozzám került (eredetileg a géppel együtt, de akkor újat rendeltem hozzá, és azzal adtam el). Pesten belül szívesen átadom ingyen. Érdeklődés PM-ben.
-
-
válasz
#08054973 #89577 üzenetére
minden eszközt kiveszel, s lépésenként mész előre.
amikor "el se indul" az azt jelenti, hogy 1-2mp után kikapcsol? Jó ramok vannak benne? DDR3 DDR3L?Mondjuk elvileg el se szabadna indulnia, ha rossz a memóriatípus. Vegyél ki mindent, ramok, winyó, wlan, wwan (ha van), s mehet a tesztelgetés, keresd a lúdast.
-
RoboGuru
tag
-
Balinov
titán
tegnap megjott a cruicial MX300/275GB, be is cuppantottam, win7prox64sp1. CDM bencsmarkkal meglepoen jo eredmenyeket hozott a T420-as QM67-jeben..ma meg a Guru3d-n tesztelik ugyanebbol a 2TB-ost, egy sokkal, de sokkal combosabb asztali cuccal. Nincs sokkal elmaradtva a regi mobil chipset sataIII vezerloje...
-
törölt tag
T540p. Nincs beragadva semilyen bill.ill.bekapcsoló gomb.Mondjuk a gyári németet lecseréltem magyar vilgítosra,de nem hiszem ez okozná. Ha elindul akkor nincs gond vele. Sőt ha bemelegedett és kikapcsolom majd újra bekapcs. akkor indul elsőre. Elvileg Proc,memória lett tesztelve. Ezzel a hibával már volt szervízben elvileg alaplap csere van a papírra írva. Persze lehet nem cserélték valójában. Nem értem miért csinálja ezt.
-
válasz
CsakEgySrác #89572 üzenetére
Attól függ mire akarod használni.
Előny:
Hosszú akkuidő
Ha IPS akkor szép kijelződ lesz.
LTE-t támogat.
Nincs működési hangja, U-s procival nem is termel hőt
Könnyű
Általában hosszú gari idő, kivéve USA importosak, továbbá ott a honosítást nem tudom hogy kell, de EU-n belüli gépnél nemzetközi garanciális és pont. Nem kell se regeltetned a géped, se számla, minden Service Tag számon megy, tehát erre vigyázz, ne add ki a kezedből!Hátrány:
Nem egy erőmű a processzor, tök mindegy, hogy i3/i5/i7.
Nem lehet CPU-t cserélni. Ram max 16GB
Ha csak HDD/Ram-ot is akarsz cserélni akkor is szét kell szedni egés hátfedelet, bár nem egy nagy kunsztAlapból mondom, hogy nagyon könnyű és gyors szervizelés, ha vele akármilyen gond! Nálam számlát sem kértek tegnapelőtt. (táp bedöglött), azonnal jött a futár egy cserével. A rosszat visszapakoltam nekik. Mondjuk egy szervizesbácsi ha kijön lehet még gyorsabb lett volna, de a probléma bejelentés után 2 órával már a szervizes hívott.
-
Declare
őstag
Sziasztok!
A T530 as gepembe szeretnek memoria bövitest. (2x8Gb)
Tudtok segiteni, hogy melyik lenne jo bele az alabbi listabol?
CT2C8G3S1339MCEU
Crucial 2X8GB 1333MHz DDR3 CL9 SODIMM 1.35V/1.5V for MacCT2C8G3S160BMCEU
Crucial 2x8GB 1600MHz DDR3 CL11 SODIMM for Mac 1.35V/1.5VCT2KIT102464BF160B
Crucial 2X8GB 1600MHz DDR3 CL11 SODIMM 1.35V/1.5VCT204864BF160B
Crucial 16GB 1600MHz, DDR3, CL11, SODIMM 1.35/1.5VCT8G3S1339MCEU
Crucial 8GB 1333MHz DDR3 CL9 SODIMM 1.35V/1.5V for MACCT8G3S186DM
Crucial 8GB 1866MHz DDR3L CL13 SODIMM 1.35V for MACCT8G3W186DM
Crucial 8GB 1866MHz DDR3L CL13 Unbuffered ECC UDIMM for MACA Crucial honlapjan a következöt irjak az enyemhez, de pont ezt nem tudja a bolt, ahol rendelni szeretnem:
Crucial 16GB Kit (2 x 8GB) DDR3-1866 SODIMM
CT7784897
Brand: Crucial
Total Capacity: 16GB kit (8GBx2)
Warranty: Limited Lifetime
Specs: DDR3 PC3-14900 • CL=13 • Unbuffered • NON-ECC • DDR3-1866 • 1.35V • 1024Meg x 64 •
Series: Crucial
Form Factor: SODIMMEsetleg masik jobb lenne?
Szimpatikus lenne a crucial brand
Köszi elöre is
-
törölt tag
Sziasztok. Már dobtam régebben fel ezt a témát ,de még mindig nem értem mi a baj. Adjatok mát tippet mi a fenéért indulgat újra bekapcsoláskor a gép. Van hogy másodikra, de van hogy hatodik indításra indul el. Próbáltam több rendszerrel, BIOS is a legfrissebb. Mi okozhat ilyen anomáliát? Hardverelemek is le vannak tesztelve.
-
CsakEgySrác
csendes tag
Hali!
x260-as gép mennyire vállalható gép? Hallani hideget meleget róluk, érdekelne pár személyes tapasztalat, vélemény. Köszi!
Szerk.: Thinkpad garanciát kell honosítani?
-
Csepi95
csendes tag
-
-
Picco
addikt
en csak a t520-al jatszottam XCOM-oztam, ott melegedett az is termeszetesen, de ugye olyankor az nvidia kari is adta neki. hofokokat nem neztem mondjuk amikor fekve jatszottam akkor kellett valami a noti es a hasam koze
jo kis t420 i7+nv kombomtol megszabaditottak olaszorszagban...azota sem hevertem ki. -
Picco
addikt
jo tudni, en ezeket nemigazan piszkaltam
igaz en nem rendereltem soha, de photoshopot eleg sokat hasznaltam anno a T520-on es nem terhelte kulonosebben a procit. throttlingot es hasonlot talan 1-2 alkalommal tapasztaltam az i7 T420-on, de az leginkabb irodai/netezesre volt hasznalva.
4 magos T520-nak a hutese eleg bivaly volt, legtobbszor a hangjat se hallottam. mindketto kapott egy kis mx4-et amikor hozzam kerult, ez is sokat szamithat. -
HSM
félisten
PM-ben is lehet kapcsolgatni, System performance, és ott van Balanced és Turbo.
Sajna huzamosabb terhelésen kimaxolja a 35W-ot, és elég kellemetlen hőfokokan üzemel, én is ki szoktam kapcsolni emiatt.Netezni pl. jó, mert akkor van ideje hűlni, de huzamosabb többszálú terhelésre ez nem igaz.
-
Kube
senior tag
Ha photoshoppolok vagy bármi olyat használok ami pörgeti a procit, akkor lenyomom a turbót mert nem egészséges. Throttlingot nem szeretem és huzamosabb használatnál bizony előjön / előjöhet. A windows nem tudja eldönteni, hogy most weblapot nyitok meg vagy renderelek, mert az előbbinél rendben van ha pillanatra turbózik egyet, de a másiknál már nem szeretném. Szóval, nem mondanám én ezt annyira okosnak, ha csak meg nem tanítjuk neki, de erre lehetőséget nem tudok.
Energiagazdálkodásban a processzor teljesítményt az egyik profilnál 99% veszem (ebben az esetben a turbo lekapcsolódik), a másiknál 100% hagyom. Magyar nyelvű win 10 esetén: windows + x aztán nyomsz egy c betűt és már át is lőheted a profilt a megfelelőre. Én így szoktam kapcsolgatni, ha kell.
-
Kube
senior tag
válasz
bluekoli #89550 üzenetére
Ugyanebben a cipőben járok én is, de egy 2540-essel. Turbo nélkül elveszik a sebesség. Ha böngészésre behúzom a turbót ami éppen az oldaltöltésnek / rendszernek ad egy kis löketet akkor mindjárt jobb a dolog. Persze a turboval vigyázni kell, csak átlagos dolgoknál kapcsolom be, teljesítménynél ki van véve.
Múltkor volt alkalmam egy U procit kipróbálni... hát nem igazán akarom, hogy a jövőbeli gépem egy megcsonkított vas legyen a fogyasztást elősegítve. IGP-ben egyébként az újabb procik jobbak, de ez a sandy szerintem még mindig rendben van és nem érdemes cserélni.
Egyébként valaki tudja, hogy most a nem túl jó U-s proci felhozatal mellett lesz valami normális is? Nincs velük sok tapasztalatom, de amit eddig láttam az nekem elég lassúnak nézett ki.
Ami még nagyon durva volt mostanában nálam (hátha más is belefutott már) az a hardveres korlát egészen 30%-ig. Ekkora processzorteljesítmény mellett majdnem használhatatlan volt a gép. Ezt jellemzően melegedésnél csinálta, újrapasztázás megoldotta a problémát, most már nem az alja forró hanem a tényleges hűtésrendszer és a kivezető nyíláson távozik a meleg.
-
Chaser
legenda
válasz
Francia91 #89552 üzenetére
nyilván c2c kell őket hasonlítani, persze aki nem ért hozzá, látja i5 jajjjjjjjj mekkora jóság, azt érheti meglepi
mondjuk nem feltétlen, mert nem ért hozzá ( : normál órajeles új genes cpu-k azért elég bivalyok, generációnként 5-10%-kal gyorsabbak kb az elődöknél kisebb fogyasztással, és igazából ez a lényeg
sztem pár év és egész komoly teljesítmény lehet átlag notebookban is, nv vga-k is sokat fejlődtek, már nincs külön mobil szegmens, desktopot kis módosítással tolják beléjük
azért egy ivy genes normál és magas órajelű cpu azért még mindig eléggé odab@sz noteszben egy mainak ha kisebb órajelűalapórajeles 2,7ghz azért küldi rendesen turbo nélkül is
-
bluekoli
tag
válasz
Francia91 #89552 üzenetére
Köszi. Szóval a lényeg az, hogy CPU miatt nem érdemes jelenleg még újabb gépre váltani, mert nem hozna akkora előrelépést. A jelenlegi konfigomból meg az SSD-vel meg 8GB rammal kitudom hozni a maxot. Energiafogyasztás nem érdekel, nem használom akksiról a laptopot fél óránál tovább. Ha jól látom, az én CPU-m is második generációs, mert Sandy Bridge a CPU alias. AIDA64 CPU Queen nekem 20451 pontot hoz, neked mennyit?
-
Tikakukac
titán
-
Francia91
veterán
válasz
bluekoli #89550 üzenetére
Így van. Nekem a HP 8560W-ben szintén 2520M Core i5 van. A minap jött hozzám egy új Acer gép telepítésre valami 5-ös generációs i5U procival, Aida64-gyel néztem CPU Queent és még pár benchmarkot, az én 2. generációs i5-ösöm majdnem a dupláját hozta pontszámban. Aztán kiíváncsiságból ráeresztetttem egy videokonvertálást. Ugyanaz a videó, ugyanaz a program. Az enyém 18 perccel hamarabb végzett az átalakítással. Igaz, hogy ez 85 fokon ment, az Acer U-s procija meg 65 fokon, de akkor is
-
bluekoli
tag
T420-at használok már több mint két éve. 500GB SSD és 8GB RAM van még a gépben. Az OS Win10. A legutóbbi időkig elég gyorsnak éreztem a gépet, de mintha mostanában úgy érezném, hogy böngészés közben a CPU (2520M) fogja vissza a teljesitményt.
Ha viszont vetek egy pillantást az újabb laptokok processzorai, például i7 5500U, ami a tesztek szerint laptop körökben az élmezőnyben szerepel és a CPUBoss-on összehasonlitom őket, akkor azt látom, hogy a 5500U alig 10%-al erősebb a 2520M-nél. Ez egy nem releváns összehasonlitás, ami a való életben sokkal jobb teljesitményt jelentene vagy ilyen sokat feláldoztak az utóbbi időben az energiagazdálkodás oltárán, hogy a legtöbb új architektúrás CPU csak most jár kicsit a régi processzorok fölött?Nem követtem utóbbi időben a processzorok fejlődését, elnézést ha láma a kérdésem.
-
Sziasztok!
T420-at (LM 18 Cinnamon) ha összecsukom, nem akar elmenni aludni. Ha egy apró mágnest teszek a kamerától pár centire jobbra, azonnal elalszik.
Szoftveres, vagy hardveres a gond?
-
beherit
tag
Szóval a múltkor volt valami T420 webkamerás gebaszom, hibernálás után nem érzékelte a kamerát, újraraktam a drivert, akkor jó volt. Most ugyanez történt, csak ha újrarakom akkor se lesz jó. És azt is írja az eszközkezelő, hogy ismeretlen usb-eszköz (sikertelen eszközleíró-kérés), ha ennek köze van hozzá. Valami tipp?
-
Francia91
veterán
Urak!
ThinkPad T szériánál x10-es vagy x20-as szériától van mSATA támogatás? -
1amarr
tag
Nálam így néz ki:
Perfgraph mutatja a CPU terhelését, így egyből látom, hogy miért pörög fel a venti.
-
fungi
aktív tag
válasz
jjeahh #89536 üzenetére
Tpfc-vel is mg tudod csinálni hogy csak mutassa a hőmérsékletet,/mondjuk a tálcán az aktuális legmagasabb cucc hőjét mutatja,rákattintva rpm-.et is látsz/ de ne szóljon bele, a Tim által mellékelt ábrán állítsd az Active-t 0-ra. Én így használom a T500-at, azon netezéskor 3-assal kezdődik a hőfok általában, venti ritkán hallható
-
HSM
félisten
válasz
jjeahh #89536 üzenetére
Szinte mindig megy 2000rpm-en, de hangját nem halani úgy, gyakorlatilag néma. Kisebb terhelésre hamar felmegy 3200-ra, de az is teljesen jó még hangban, és ezt eléggé jól tartja. Ha jobban megnyúzod, akkor megy csak feljebb olyan 3600 magasságába. Ha nagyon nyúzod, turbó, vagy játék, vagy ilyesmi, akkor szépen felmegy 4000-re. Egyedül az nem tökéletes a vezérlésben, hogy hagyja throttlingolni játék vagy nagyon durva proci terhelés alatt turbózva, és csak utána kapcsol a maximális, 4500-as ventifordulatára. De ez igazából ha már ilyen 95 fokokon megy a cucc, akkor már rég vissza kellett volna venni a turbóját, szvsz.
Turbo nélkül szerintem még az i7-esem se melegszik fel benne ilyen brutálisan. A turbo-val viszont simán hosszútávra is kimaxolja a TDP keretet (35W), és azt nem igazán tolerálja a hűtés, szerintem nem egészséges hosszútávon úgy használni. Sajnos 4500-on se lesz már sokkal erősebb a hűtés, szval más irányból érdemes megközelíteni a kérdést, a turbo kikapcsolását ilyenkor. Szerencsére elég könnyen megtehető a PM-ből.
-
Kube
senior tag
válasz
jjeahh #89536 üzenetére
Ez nálam is így van hellyel közzel, de ha turbo be van kapcsolva és valami elkezdi 100 pörgetni a cpu-t akkor így szerintem érthető. Ráadásul nálam még a dokkoló is segít kicsit melegen tartani.
Ha netezek vagy átlagosan használom halk, youtube videónál már elkezdi pörgetni az igp-t ott akkor megindul azért a hűtés, örülök hogy megy az 1080 60fps még ha ezért egy kicsit pörögnie is kell.
-
-
-
jjeahh
nagyúr
Kösz!
HSM: T520-on nálam is, de ha nem írom át a smart módokat nincs gond. Viszont alapértelmezésben smart mode 1-ben 65 fok fölött sem pörgeti eléggé fel a ventit és zavar, hogy meleg meg kezd akadozni, lagolni a rendszer, ezért váltani szoktam ilyenkor smart mode 2-re, mert jobban hűt. Aztán ha lehűlt és nem terhelem, akkor visszakapcsolok mode 1-re... A gond az, hogy a T420-ak apámnak meg a húgomnak lesznek és ők valszeg nem fognak állandóan kapcsolgatni smart mode 1 meg 2 között ha szükség van rá.. ezért gondoltam, hogy jobb lenne smart mode 2-ben indítani. Vagy töröljem a tpfancontrolt és bízzam a windózra? Nem pörgeti fölöslegesen túl nagy fordulatszámon, vagy logikátlanul?
-
jjeahh
nagyúr
Srácok, tpfancontrol-t hogyan kell átállítani, hogy smart mode 2 módban induljon?
-
zsoltix
tag
válasz
donjohnson #89519 üzenetére
köszönöm!
-
Kube
senior tag
Sziasztok!
Ma reggel dokkolom a T420-at, monitorra kimegy a jel, az USB halottak. Se egér se bill se hangkártya. Újraindítom, semmi. Valaki találkozott már hasonlóval, most akkor a dokkolóm USB része halott?
-
powerwade
senior tag
Érdemes itthonról, garival venni utángyártott aksit (x220-höz), vagy ugyanúgy lutri mintha ebay-ről venném?
-
donjohnson
addikt
válasz
zsoltix #89517 üzenetére
én mindhárom helyre tettem anno.
1. msata ssd
2. sata ssd
3. sata hdd caddy-benneked kell eldönteni, hogy melyik összeállítás szimpatikus. msata ssd és sata ssd között nincs érezhető sebességbeli különbség, ha azon gondolkodnál.
viszont az msata ssd-ket kevés eszköz támogatja, szóval emiatt inkább a sima ssd, mert azt szinte bármibe átrakhatod, ha lecseréled a t430s-t. -
zsoltix
tag
válasz
donjohnson #89516 üzenetére
Köszi, mind kettőtöknek. Mi lenne a jobb ha vennék bele egy msata ssd-t és maradna eredeti helyén a hdd vagy hdd helyére ssd és caddybe menne a hdd?
-
zsoltix
tag
Sziasztok T430s kezel M.2-es SSD-t? Köszi
-
RoboGuru
tag
válasz
#59070464 #89454 üzenetére
Én W520-al 4338-as dokkolón használok 2 monitort, a harmadikat meg a dokkoló USB3.0 portján ezzel hajtom meg zökkenőmentesen (felbontás: 1440x900).
Annak ellenére hogy a W520 csak USB2.0 sebességet tud a dokkoló USB3.0 portján!
Ugyanaz az FHD video kb 10%-al eszik többet USB-n mint dokkolón hajtva. -
ToBeY
nagyúr
hello
Be lehet azt állítani valahol win10 alatt,hogy ne induljon el a noti amint felhajtom a kijelzőt?
Régen win7 alatt power gombbal indult el. -
azbest
félisten
válasz
tomistarkapi #89506 üzenetére
Nem járható út az MST HUB, mert az 1.2-es DP-től működik. De a gépünkben még 1.1-es DP van. Ugyanez igaz a daisy chainable-re.
Ha dokkoló kell, akkor a rendes asztali dokkoló jobb megoldás, mint az usb3. Persze az usb3-ast könnyebb lehet hurcolni.
A 30-as sorozathoz a 4337 és 4338 dokkoló változatokkal vga, dvi, dp port is van. A 4338 esetén párban van egy-egy dp és dvi (arra is max három kijelző köthető), legfeljebb dedikált gpu-val is rendelkező változatnál lehet 2-őnél több kijelző aktív. Nálam 4337 dokkok vannak egy dvi-hdmi és egy dp-minidp-hdmi segítségével van rákötve két monitor a t430-ra. Aprón nagyon olcsón ki lehet fogni ilyeneket. Az ultrabase 3-mal nincs tapasztalatom, hogy ott hogy lehet többdigitális kimenetet használni.
A dp-hdmi adapteren működik a hang átadás is a monitornak. Épp hétvégén cseréltem meg őket, mert a hangos monitort kötöttem dvi-re, a némát meg hdmi-re eredetileg -
Csepi95
csendes tag
Sziasztok!
Ha VMware-ben telepítek egy windows 7-et, és arra rakok fel egy power managert, akkor az akkumulátor adatait ugyanúgy ki tudja majd olvasni, mint ha simán fent lenne a win7? Mert Linuxot használok, TLP-ben is ki tudom nyerni az adatokat, de ismerős jobban kiigazodna a Power Manageres képeken.
-
tomistarkapi
tag
válasz
#59070464 #89454 üzenetére
nekem egy x230-ason hasonló problémám van. Sajnos hitelt érdemlően még nem tudtam utána járni, de amit eddig tudok:
az egyik járható út elvileg egy MST HUB mondjuk egy ilyen ezzel 2 darab ugyanolyan moncsit egybe tud virtualizálni magyarul lesz egy 3840X1080 felbontásod ami tud funkciónálni egy kiterjesztett asztalként.
másik ha fogsz valami displaylink kompatibilis usb dokkolót persze ha akarsz sávszélességet akkor nem árt usb 3.0-ban gondolkozni. Minden nagy gyártónak van ilyenje. link
aztán van egy olyan is, hogy daisy chainable monitor amikor meglátod az árát akkor egyből fogod tuni, hogy nem ezt keresed.
fogok csinálni egy updatet. Az USB 3.0 dokkoló már elvileg úton van. Az MST hub meg ha még bele fér ebben a hónapban.
-
azbest
félisten
válasz
#59070464 #89503 üzenetére
ja hát linuxra csak esetleg valamelyik régebbi displaylink lehet kompatibilis. expresscardos külső videokártya is jobb lenne neked, mint usb adapter. De azt sem veszed ölbe
t61-et használtam 2503-as dokkolóval, geforce 610 kártyával
(#89504) Krix
i7-3720qm-mel teljes képernyős youtube videó is mehetett a harmadik monitoron a fapados adapteremmel folyamatosan. Ha elkezdtem fordítani egy program forrását, akkor már dobott pár fekete képkockát és a képe akadozott. A build ideje pedig megduplázódottMinnél jobban mozog a tartalom, annál jobban terhelik a procit, mert szoftveres "videokártya". Kevésbé mocorgó tartalomnál azért nem vészes. Win10 alatt próbáltam ki.
-
azbest
félisten
válasz
azbest #89499 üzenetére
Múltkor én is keresgéltem a neten, hogy nincs e valami expresscard hdmi out kártya, valami nagyon sima 2d framebuffer, ami nem enné a procit. De a régi pc kártyás megoldások óta nem láttam ilyet. Csak usb-s változatot találtam.
Ja és persze, főleg grafikus tartalomnál lehet némi tömörített jpeghez hasonlatos hatása az usb adapternek, mert tömörítve küldi át.
(#89501) NewmanHD
ahogy nézem most 6 dolcsi körül van a freelogic. Hát azt nem ajánlanám. Főleg, ha nincs usb3. Nekem csak ilyenem van.
20 dolcsi alatt mintha valamilyen nxp chipsetes is lenne, de nem tudom, hogy usb2 alatt mit nyújt.
A displaylinkesek pedig 50-150 dolcsi közt lehetnek talán. A régiek közt nem mindegyik tud fhd-t usb2vel, de van amelyik igen.Az usb2 displaylinkesekből látni youtuben videókat, ahol hatot is rákötöttek egy gépre, szóval valami ügyesebb megoldásuk lehet. Főleg, ha régi gépen is ment. pl 14 monitor, 8 montor, de ezeken usb3 is van. De valahol volt még régebbi videó is.
-
törölt tag
Arat tekintve gondolom dokkolo nelkul is mukodne. Es miert ne menne(?), egy dokkolo nem tartom valoszinunek, hogy egy ilyen mutatvanyhoz barmit is hozzatenne. Ennyit talan mar nem erne meg a dolog, de azert nem vetem el. Viszont nagyon kivancsiva tettel, hogy ez miert/mitol kerul ennyibe? Fentebb irta egy forumtars, hogy igy meghajtva egy monitort, az erezhetoen CPU-ba kerul. Ez a magas ar es az eroforrasveszteseg mar tenyleg megkerdojelezi nalam a kivitelezest. Az olcso kinai atalakitok rangatjak meg a CPU-t, vagy az osszes, beleertve a StarTech megoldasat is?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- TCL LCD és LED TV-k
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Lightyear - befektetési app
- Trollok komolyan
- ZIDOO médialejátszók
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- CASIO órák kedvelők topicja!
- További aktív témák...
- Dell kezdő gamer notebook (5th i5, 1 GB GeForce 820M,250 SSD) kiárusítás!!!
- 4db UK billes - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- 145 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- 144 - Lenovo LOQ (15ARP9) - AMD Ryzen 7 7435HS, RTX 4060
- Vadonatúj Alienware m15 R5 Csúcskategóriás Gamer Laptop 1év garancia (Ryzen 9, RTX 3070, 240Hz QHD)
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 17ACH6H Gamer notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R7 5800X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3060 Ti 8GB ZALMAN I3 NEO A-Data 650W
- Lenovo ThinkPad P14s Gen 2 i7-1165G7 32 GB Ram 512 GB SSD 1 év garancia
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8130U 8GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest