Hirdetés
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vegha
senior tag
válasz
kemotox #98526 üzenetére
Én biztosan inkább a felújítást választanám (itthoni, garanciális szaküzletből), ahelyett h. napokon át nyálazzam a netet és stresszeljek h. fake vagy használható cuccra licitáltam.
Mondom ezt úgy, h. anno (4 éve) kiadtam 28k-t az ugy. 9 cellásért, ami a mai napig nagyon jól muzsikál a T61-ben. -
Tikakukac
titán
válasz
kemotox #98141 üzenetére
Kijelző megvesz jó árban, próba, ha nem az, akkor gazdasági totálkár és teljes gépcsere valamint kijelző elad.
Minden más nettó pénzégetés
Ha pedig valóban nem kijelző, amit kétlek, akkor ki lehet nyírni a tesztkijelzőt is, ezért nem szoktam ebbe belemenni. Volt már ilyen sajnos.
Vagy keresel LVDS asztali tesztelős embert. Én már eDP alatt sajnos nem foglalkozok semmivel.
-
-
HSM
félisten
válasz
kemotox #89471 üzenetére
NEM mondtam, hogy bárki hazudna. Azt mondtam, SZERINTEM más okok lehetnek a háttérben, mint típushiba. Ez minden.
Az, hogy valami nagyon gyakori, az is SOKMINDENTŐL lehet. Az okok közül CSAK EGY a szériahiba. Én is kiemeltem a kulcsszavakat.
(#89472) Tikakukac: "Definiáld: terhelés." Most komoly?
Nyilván mindketten nagyon jól tudjuk, hogy a hőterhelési ciklusok terhelik bennük halálra a kötéseket. Elkerülöd a nagy hőingásokat, nem igazán fog megdögleni. Ez pedig erősen használatfüggő. (Mennyit, hogyan, milyen körülmények között.)
Ha már notis szervízes összejövetel... Gondolom nem kell különösebben elmagyarázni, hogy mikor hoznak egy gépet, akkor arra mindig vigyázva volt, még akkor is, amikor látod, hogy kb csak kamionnal nem hajtottak át rajta.
És igen, van gép, ami ezt jobban, van, ami kevésbé bírja. Viszont nem ettől lesz valami típushiba, avagy sem. Persze, nézhetjük úgy is, hogy amelyik gépben csavarozva van az optibay, ott nincs ilyen "típushiba", mert nincs ami letörjön az "asztalon állásban". -
Tim82
félisten
válasz
kemotox #85882 üzenetére
Én lecsekkolnám újra, hogy rendesen az alaplapra van-e dugva a hűtőventi csatlakozója, valamint ugyanezt ellenőrizném a kijelző szalagkábelével, valamint a szalagkábel-inverter kapcsolódást szintén.
(Újra) szétszerelés előtt azt is megnézném, hogy külső monitorra dugva is "zizis"-e a kép.
A hibaüzenet, amit kapsz, nem azt jelenti, hogy lemerült a CMOS elem (ezek azért 8-10 évet legalább ki kellene, hogy bírjanak), hanem azt, hogy mivel le lett húzva szerelés közben (gondolom), a T420-ad elfelejtette a dátum-idő beállításokat. F1-gyel be tudsz lépni a BIOS-ba és be tudod állítani.
-
kemotox
addikt
válasz
kemotox #85881 üzenetére
Új fejlemény! Bocsi a dupláért, de nagyon kivagyok. Előzőt még vonaton írtam, de ahogy hazajöttem eszembe jutott, hogy kipróbálom akksi nélkül, tápról közvetlenül. Nemtom, hogy ezért, de most nem volt annyira "zizis" a kép bekapcsoláskor, és el tudtam olvasni az errort.
Real Time Clock error. Most akkor csak tényleg szimplán lemerült az elem? Vagy ez lehet mástól is? -
kemotox
addikt
-
Tim82
félisten
válasz
kemotox #85816 üzenetére
Lenovo Thinkpad T420/T420i Hardware Maintenance Manual (direktlink, pdf, kattintásra letölti), doksi saját oldalszámozása szerinti 97-100. oldal érdekelhet Téged kifejezetten.
-
RoboGuru
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad T480 - i5 8350u/8GB/256GB SSD/HUN SZép állapot!!!Á++
- Lenovo LOQ 15IRX9, 15,6" FHD gamer laptop , i7-13650HX, RTX 4050,Windows 11
- ASUS Zenbook 14 UX425E i7 1165g7/16GB/512SSD/új akku!/1.14kg
- Dell Latitude 7400 i7 8665U, 16GB RAM, SSD, jó akku, szép állapot, számla, 6 hó gar
- DELL LATITUDE E5490 VILLÁMAKCIÓ! 39.990Ft
- HP Compaq 6830S 17" laptop eladó!
- Asus ROG Strix Scar gamer laptop i7-7700HQ GTX 1050 4GB 16GB DDR4 256GB SSD 1000GB SSHD
- Acer Nitro V Gamer Laptop 33 hó digiprime garancia.
- Lenovo ThinkPad T570 i7-7600u Full HD laptop 8 GB RAM 256 GB SSD
- GARANCIÁS Lenovo LOQ i5 13450HX/ RTX 3050 6 Gb/ 16Gb DDR5/ 500Gb M.2 SSD
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 34 VA 165Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest