- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- One mobilszolgáltatások
- Magisk
- iPhone topik
- Poco M3 - felújított állomás
- Honor Magic V2 - origami
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
RoboGuru
tag
válasz
Kiss67 #91396 üzenetére
"Valaki a WiGig dokkra?
Senkinek nem volt még dolga ilyennel? 91000 hozzászólásból senki??
Hihetetlen !
Miről beszélgettek itt , hogy még ez nem volt beszédtéma??"
Te már itt a jövőről beszélsz, mi meg még a múltban a klasszikus thinkpadok közt derengünk!
Nem írtad melyik Thinkpad, milyen WiGig kártya van bent?
Elvileg a DELL ezt a kettőt támogatja:
Intel® Tri-Band Wireless-AC 17265 WiGig
Intel® Tri-Band Wireless-AC 18260 WiGig -
aDamker
aktív tag
En pont a mult heten rendeltem egy ilyet:
[link]
Ez mar elvileg tudja a 4K-t is. -
SPeti1984
senior tag
Sziasztok!
Adott egy Lenovo T440p illetve egy x230, ezeken nincsen HDMI port csak VGA illetve mini display csatlakozó. Sajnos a tv-n meg csak hdmi van így kellene egy olyan átalakító aminek a segítségével össze tudom kötni a laptopot a tv-vel és filmeket tudok nézni. Ha jól tudom akkor a mini DP-HDMI átalakító jó lehet, de nem tudom hogy ebből jó-e az olcsóbb passzív kivitel vagy az aktív kell?
Konkrétan ezt néztem ki:
-
Kiss67
senior tag
válasz
Gyb001 #91387 üzenetére
Üdv.
Én úgy emlékszem soha nem láttam még T440p érintővel.
Még az FRU listájában sincs Touch panel.
Ne sokat gondolkodj rajta.
T450, T460, ezeket tudod érintővel ami jó is , esetleg T460s .Más:
Valaki a WiGig dokkra?
Senkinek nem volt még dolga ilyennel? 91000 hozzászólásból senki??
Hihetetlen !
Miről beszélgettek itt , hogy még ez nem volt beszédtéma?? -
MrSealRD
veterán
Igazából a közvetlen kábel is jó nekem...csak nem gondoltam, hogy létezik ilyen.
Viszont HDMI kábelem már van plusz az iponos kábel szerintem mocsok drága ennyiért... (persze ez nem feltétlen a kábel/bolt hibája, csak én vagyok árérzékeny)
(#91392) Tim82: Köszi. Pont erre gondoltam.
-
dugo_
veterán
válasz
MrSealRD #91390 üzenetére
DP - HDMI relációban létezik közvetlen kábel.
Pl.: https://ipon.hu/webshop/product/akyga_displayport_hdmi_atalakito_fekete_1.8m_ak_av_05/1401439
Szerintem nem éri meg rendelgetni ennyiért. -
MrSealRD
veterán
Szeretném kitenni a képet HDMI-n keresztül TV-re. 20-as szériánál Displayport van. Elég egy sima átalakítót vennem és már megy is? Van itt valami kockázat, vagy simán berendelhetek egyet ebay/banggood..stb helyekről?
-
Gyb001
senior tag
Sziasztok.
Gondolkodom egy t440p beszerzésén. De nem találom sehol érintőképernyős változatban. Utólagosan ki lehet benne cserélni a kijelzőt?
-
jani0114
tag
Vettem egy ultrabay caddy-t, beraktam a gépbe egy jó merevlemezzel, tökéletesen működik. Beletettem egy rossz' vinyót, az is működik benne. Mert az addig külső USB-s meghajtón nem ment, vagy csak egy pillanatig látta a gép. Kettő merevlemezzel is így jártam. A harmadik működött kívül belül. Pedig az a legnagyobb (500 GB) tárhelyű. Aztán lehet hogy valami nyűg van a winchestereken, mert a rossznak hitt meghajtók után párszor leállt a gép, csak úgy spontán magától.
-
Kiss67
senior tag
Üdv Mindenkinek !
Hiába írtam be a keresőbe, nem beszélt még itt senki erről: WiGig dokkoló Thinkpad-hoz.
Tehát a kérdésem az lenne hogy egy Dell vagy HP Wigig dokk működik e Thinkpad-el, vagy sem?
Remélem valaki már próbálta.
Csak mert a Lenovo dokkolója 250 dollár a Dell meg HP fele ennyi. -
Tikakukac
titán
válasz
tothjozsi96 #91382 üzenetére
Akkor a hirdetők menjenek el kapálni, mert ehhez a szakmához legalább 50-es IQ kell az meg nincs meg. No offense csak baromira kiborít mikor valaki matrázza a baromságát pedig ott a rohadt gugli és 30 másodperc után tudod az infókat.
A T530 i7M és NVS kombóig jött 90W-al (és igen, már ez a konfig is 83W-ot bezabál, és fogy az akksi csúcsra veretve) afölött 135W-os töltővel jöttek a quad procis NV-s gépek.
Az, hogy a lomis nagyker és a német szeméttároló mivel adja az a kutyát sem érdekli.
-
HSM
félisten
válasz
tothjozsi96 #91382 üzenetére
Miért nem nézitek meg Lenovo oldalán, milyen töltő járt gyárilag a géphez? Szériaszám alapján megtalálható a gyári konfig. Mondjuk lehet, gyárilag is 90W volt hozzá, nekik nem baj, ha töltőről is fogyasztod az akksi élettartamát...
De mint írtam, kikapcsolható Power Managerben, csak akkor sanszosan nem lesz elég energia, hogy kifussa magát, vissza fog venni a teljesítményéből. Barátnő T430-asán is van opció erre, hogy használhatja-e az akkut, ha nem elég erős a táp. -
tothjozsi96
addikt
Most ráírtam egy hirdetőre aprón, azt mondta hogy ő is 90W-osal adja a gépét és hogy ezekhez gyárilag is 90W-os töltő járt.
Powermanagerben ezt hol lehet beállítani? 6.36-osban nem találok ilyesmit sajnos.
-
HSM
félisten
válasz
tothjozsi96 #91377 üzenetére
Kevés a kraft.
PowerManagerben tudod kapcsolni, hasznláhat-e ilyenkor akkut, vagy vegye vissza magát.
De tényleg az erősebb töltő kéne.
-
Tikakukac
titán
válasz
tothjozsi96 #91379 üzenetére
Egy kazánház géphez nem ártana
-
Tikakukac
titán
válasz
tothjozsi96 #91377 üzenetére
Fogyó akksi az mondjuk Apple-nél néha feature ugye, de első körben remélem 130-as tápot adtak hozzá.
-
tothjozsi96
addikt
Egyik ismerősöm vásárolt egy T530-at. A gépben valami I7 36xx van, 4GB DDR3 RAM, NVS 5400-as videokártya és 1920x1080-as a kijelzője.
Feltelepítettem neki egy Windows 7-et rá, feltelepítettem a power managert, belőttem 40-80 százalék közé hogy csak akkor töltsön.. Egy akyga adaptert kapott hozzá..... Elkezdett játszani a Call Of Duty 2-vel és elkezdett esni az akkumulátor töltöttsége, rendesen csak néztem hogy mi történik itt? Aztán bevittem az én saját Lenovo adapterem (a tápkábel nem az enyém volt), azzal is esett a töltöttség, de csak játék közben. Amúgy nem, kipróbáltam akku nélkül a gépet és úgy is futott a játék.
Most amikor kikapcsoltam a gépét néztem hogy maga a tápkábel valami nagyon ósdi minőségű, megfogtam és éreztem hogy alig van benne anyag..Az akksi az igazából új, 2015-ös és két ciklus volt benne, egy perform resetet lefuttattam rajta, de akkor is esik az érték játék közben.
Szerintetek ez mitől lehet??
-
-
Tubi2
senior tag
válasz
FoxiestFox #91358 üzenetére
Köszi!
Más: Thinkpad ház/váz magnézium elemeket el lehet adni kilóra vagy nincs értéke és mehet a kukába?
-
jjeahh
nagyúr
válasz
RoboGuru #91368 üzenetére
Köszi
, újraraktam a hotkeyt és most műkszik. Bár ha a Chrome-t rakom a thinkvantage gombra, valamiért így indul.
-
Surfym@n
senior tag
Windows10 alatt van arra esély, hogy bármilyen programot hozzárendeljünk a ThinkVantage gombhoz?
Túrtam a netet ezügyben, de csak Win8-hoz találtam registry-s buherát, ami viszont nem működik win10 alatt.
Valakinek ötlete esetleg?
-
RoboGuru
tag
válasz
tamas.nick #91338 üzenetére
Nem találtam megoldást, ezért készítettem hozzá egy scriptet, ami innen elérhető!
-
lakkusjj
aktív tag
válasz
BobChemistry #91360 üzenetére
-
BobChemistry
őstag
Sziasztok,
sehol sem találom azt a power manager programot, amivel be lehet lőni, hogy mettől meddig töltse az akkut a gép. Tudnátok segíteni?
Köszi.
T400-hoz, Win7 alá.
-
-
SPeti1984
senior tag
Szerintetek melyik gép jobb választás? Én ahogy láttam ez az i5 i7 kb ugyan az a szint.
X230 i7 3520m 8gb
T440p i5 4300m 8gb -
zolko74
tag
válasz
donjohnson #91354 üzenetére
Köszönöm! Sejtettem, hogy valami nem kerek
-
SPeti1984
senior tag
Sziasztok!
Van egy Lenovo x230-as notebookunk aminél már egy ideje nem működik a bekapcsológomb, lényegében meg se lehet nyomni (mintha valami rugó vagy ilyesmi kipattant volna alóla). Ujjlenyomat olvasóval szoktuk indítani, de újra kellene telepíteni és nem merjük mert akkor az ujjlenyomat eltűnik és a gomb sem működik nem lehetne bekapcsolni. Ilyenkor csak az egész billentyűzetet lehetne cserélni vagy mi a teendő?
-
RoboGuru
tag
válasz
CsakEgySrác #91344 üzenetére
-
CsakEgySrác
csendes tag
Hali!
Mi annak a thinkpades proginak a neve ami leszedi az összes drivert illetve más vackokat? Kicsit visszább görgettem, de nem találtam.
-
F.B.I.
veterán
A Thinkpadok, felső fedél, gumiszerű borításából a karcokat meg lehet próbálni eltüntetni ezekkel a csoda szivacsokkal (kínai magic sponge és hasonló, Drogie Markt-ban is kapható termékek)? Nem fogja még jobban megmarni a felületet?
-
RoboGuru
tag
válasz
tamas.nick #91340 üzenetére
Jogos!
Újraindítás után visszakapcsolja, viszont leállítás esetén meg kikapcsolva marad!
Majd megnézem lehet-e valamit ezzel kezdeni. -
RoboGuru
tag
válasz
tamas.nick #91338 üzenetére
x220-al nincs lehetőségem tesztelni, de nálam x201 és W520 esetén is a blogban szereplő hotkey verzióval kikapcsolja a LED-et is!
-
totron
addikt
T500 esetében a microfóne in használható vonalszintű bemenetként? Nem zenei célú felhasználás lenne, de az sem ártana, ha nem full Sokol a feeling, nem próbáltam még soha.
-
totron
addikt
-
-
Tubi2
senior tag
válasz
tamas.nick #91332 üzenetére
És arra, hogy Win7 alatt villogjon a wifi ikon adatátvitelnél? Folyamatosan világít.
-
RoboGuru
tag
válasz
Hotkey Features Integration innen felrakod és Fn+F5-el tudod ki-be kapcsolni!
-
Pubszon
veterán
válasz
T420 esetében a tpfancontrollal ki tudom kapcsolni.
-
tamas.nick
aktív tag
Sziasztok!
Van már arra megoldás, hogy X220 esetében ne világítson folyton a Bluetooth ikonja Windows 10 alatt?
-
válasz
Pubszon #91289 üzenetére
@Pubszon
Köszi válaszod, időközben sikerült kideríteni mi a helyzet.Gondoltam megírom pár szóban, hátha másnak is hasznos lehet. Lenovo T400-hoz két féle HDD keret kapható:
• HDD keret 7mm-es HDD/SSD számára
• HDD keret 9.5 mm-es HDD/SSD számáraA különbség a fenti kettő között annyi, hogy a kerethez tartozó gumicsík vagy 7mm-es eszközre passzol, vagy 9.5 mm-esre. A keret mérete mindkét esetben ugyanaz, csak a gumicsík belső mérete különbözik.
Üdvözlettel,
Bélabácsi -
jubilleum
senior tag
Sziasztok
az alaplap szereléssel párhuzamosan előjött még egy probléma.
Egy T430-ban a wifi néha eldobja a hálózatot és nem is lát semmit.
Elején még újraindítás megoldotta, de néha most már az sem. -
RoboGuru
tag
válasz
Pubszon #91324 üzenetére
Erre gondolt 14.03!
Szoftverével együtt csak Win7 kompatibilis módban települ (c:\DRIVERS\WIN\WLANINT\Autorun.exe).
Külön az illesztőprogramját mindenfajta módosítás nélkül a c:\DRIVERS\WIN\WLANINT\Win7\S64\Drivers\dpinst64.exe-el lehet telepíteni (Win10 64biten)!ui:Telepítés után a Latency fixet újra végre kell hajtani!
-
Pubszon
veterán
válasz
RoboGuru #91323 üzenetére
Van több WiFi is, szám szerint 3.
Leginkább 1-et használok, de kipróbálom egy másikkal is, meg régebbi driverrel.A WiFi driver az, amit a W10 telepített. Hol tudom megnézni, hogy van e régebbi?
Most nézem, 2 hetes a legfrissebb hozzá, ki is próbálom. -
válasz
donjohnson #91319 üzenetére
Utolsó mondatok
Meg azért 50 ezer körül inkább előbb kérdezek.
Annyi cuccmányt láttam már, amit csak megvettünk, mert úgyis jó lesz bele, és...@Többiek : Köszi! Ha a 3,3V-os megy benne, akkor legalább tönkretenni nem tudunk semmit.
-
-
válasz
Pubszon #91314 üzenetére
Azt meg tudod nézni, hogy mik a konrét jellemzők?
Ebayen keresélve pl. láttam olyan mSata kereteket, amiken volt 3,3V-os tápáramkör, és 5Vos tápról is elment benne a 3,3V-ot igénylő SSD, azért érdekelne, hogy maga az mSata csati is lehet-e pl. 5V-os, vagy 3,3V-os egy gépben. -
cadeyrn
aktív tag
Régi motorosok figyelmébe, akik az X200 3G+SSD+HDD kombóját szeretnék megint:
http://thehikaku.net/pc/panasonic/15sz.html - Panasonic Let's Note SZ6Nyilván Japánon kívül nem kapni, és nincs trackpoint, de ez a gép _tényleg_ olyan, mint amilyennek egy business rugged gépnek lennie kéne 2017-ben.
-
-
-
-
KFORboy
senior tag
Halihó...
Sejtem nem szeretett dolog, de már egy ideje kapás nélkül vagyok az adok-veszek részen... : /
Eltörött a T500-am fedlapban lévő magnézium váza/rollcage, amibe a zsanér csatlakozik.
"Megjavítottam" de szeretném cserélni egy eredeti másikra és hátha akad itt valakinek vagy épp tud valakit akinek van normális áron.Illetve még tán HDD takaró műanyagot, Palmrestet is keresnék...
Annak is örülök ha valaki megsúgja melyik más típusokkal kompatibilis ezen alkatrész lista, hogy a saját magam keresésem is könnyítsem !
Nagyon szépen köszönöm ! -
Hello,
T420-ban használ valaki 512GB mSata SSD-t?
Ilyen kiépítés a terv, és kéne tudni, hogy problémsmentesen betehető-e. -
Pubszon
veterán
válasz
RoboGuru #91303 üzenetére
Köszi, nálam majd a gyakorlat megmondja!
Eddig is csak annyi baja volt, hogy néha, elment a rádió 1-2 másodperce. De ma meg még a piszkálás előtt, belső hálón másoltam át egy ISO fájlt az asztali gépről a T420-ra és egyszer, amikor a rádió is megállt, a fájlmásolás is, mert direkt néztem, hogy mennyit tud az 1 antennás D-Link DIR600 routeremmel. -
Pubszon
veterán
válasz
szakallasgy1 #91300 üzenetére
A hangerő szabályzó melletti 2 gomb?
A hang és a mikrofon nemító.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OTP Bank topic
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Proxmox VE
- Személyesen Zuckerberg toborozza a szuperintelligenciát építő AI-csapatot
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- TCL LCD és LED TV-k
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- További aktív témák...
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- ASUS TUF Gaming F15 FX506 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - 1,5 év gari
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest