- iPhone topik
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
#59070464 #93838 üzenetére
Ezek a hamisított akkuk általában egy eredeti használt akkumulátor vezérlőjének a felhasználásával készülnek olyan módon, hogy az akku cellákat cserélik ismeretlen minőségűre.
Találkoztam már belőle olyannal ami 3-4 ciklus után 50-60%-át tudta a tervezett kapacitásnak, olyannal is ami egész jól bírta. -
RoboGuru
tag
válasz
#59070464 #89454 üzenetére
Én W520-al 4338-as dokkolón használok 2 monitort, a harmadikat meg a dokkoló USB3.0 portján ezzel hajtom meg zökkenőmentesen (felbontás: 1440x900).
Annak ellenére hogy a W520 csak USB2.0 sebességet tud a dokkoló USB3.0 portján!
Ugyanaz az FHD video kb 10%-al eszik többet USB-n mint dokkolón hajtva. -
tomistarkapi
tag
válasz
nekem egy x230-ason hasonló problémám van. Sajnos hitelt érdemlően még nem tudtam utána járni, de amit eddig tudok:
az egyik járható út elvileg egy MST HUB mondjuk egy ilyen ezzel 2 darab ugyanolyan moncsit egybe tud virtualizálni magyarul lesz egy 3840X1080 felbontásod ami tud funkciónálni egy kiterjesztett asztalként.
másik ha fogsz valami displaylink kompatibilis usb dokkolót persze ha akarsz sávszélességet akkor nem árt usb 3.0-ban gondolkozni. Minden nagy gyártónak van ilyenje. link
aztán van egy olyan is, hogy daisy chainable monitor amikor meglátod az árát akkor egyből fogod tuni, hogy nem ezt keresed.
fogok csinálni egy updatet. Az USB 3.0 dokkoló már elvileg úton van. Az MST hub meg ha még bele fér ebben a hónapban.
-
azbest
félisten
válasz
#59070464 #89503 üzenetére
ja hát linuxra csak esetleg valamelyik régebbi displaylink lehet kompatibilis. expresscardos külső videokártya is jobb lenne neked, mint usb adapter. De azt sem veszed ölbe
t61-et használtam 2503-as dokkolóval, geforce 610 kártyával
(#89504) Krix
i7-3720qm-mel teljes képernyős youtube videó is mehetett a harmadik monitoron a fapados adapteremmel folyamatosan. Ha elkezdtem fordítani egy program forrását, akkor már dobott pár fekete képkockát és a képe akadozott. A build ideje pedig megduplázódottMinnél jobban mozog a tartalom, annál jobban terhelik a procit, mert szoftveres "videokártya". Kevésbé mocorgó tartalomnál azért nem vészes. Win10 alatt próbáltam ki.
-
azbest
félisten
válasz
A frescologic chipsetes usb3-vga átalakítóm nem működött jól az expresscard slotos usb porton egy t61-ben. Ugrált a kép. Valószínűleg túl kevés volt hozzá a proci, mert a t430 saját usb3 portjában ha valami nagyon cpu terhelő dolgot csinálok, akkor is van hogy villog picit. Érdekes módon a t430-ba dugva ugyanazt az expresscardot és arra kötve az adaptert egyáltalán nem működött. Talán kevés tápot kapott.
A frescologic usb2 -re dugva csak 800x600-at tud. Szóval ha valaki pár dolcsiért akar usb3-asat és új, usb3 core-i procis gépe van, az lehet elmegy egész jól, de túl sokat nem érdemes várni tőle.
Lehet, hogy más fajta chipsetes adapter máshogy működik, de az olcsó usb3 vga-knak erős proci kell. Lehet hogy displaylink chipsetes jobb lenne, de az drágább.
(#89500) Krix : jaja, az displaylinkes. Ha nem videózni akar, hanem szöveget nézni és hasonló ritkábban változó tartalmat, akkor usb2 is jó lehet. Ha gyakran változik a taralom, az eszi a procit és lassíthatja a gépet.
(#89498) Balinov
ha konkrét típushoz hirdeti, akkor illik működnie. 1500 forintért vettem t430-hoz én is.
Ha típus nélkül valami általános hirdetés, azt nem érdemes bántani, mert ha nem thinkpadhez való, akkor lehet a sata csatoló nem működik vele. Vagy ha régebbi modellhez való, akkor a gépbe nem passzol. Plusz, ha típushoz való fiók, akkor szokott lenni hozzá előlap is és akkor nem kell leszedni az optikai tálcájáról a gyárit. Más típushoz való azért sem szerencsés, mert más lehet az előlapja. -
donjohnson
addikt
-
törölt tag
válasz
#59070464 #87650 üzenetére
Az orajellel kapcsolatos kerdest elvileg visszavonom, a tobbi all. Az egyetlen logikus magyarazat, hogy a Linux figyelembe vette, hogy csak par szazalek volt az akkuban. Igy hogy nem engedi 1600 Mhz fole, gyorsabban feltolti. Elvileg. Most charged az akku es AC-val es nelkule is stabilan 2400 MHz-en dolgozik a CPU stress teszt alatt. Ha nem terhelem, akkor 800/1600/2400 MHz kozott. Persze 800 MHz a jellemzo. Holnap lemeritem es csinalok meg egy probat.
(#87652) Tim82
Nem futtatok malware-t, onszantambol. -
Tikakukac
titán
válasz
#59070464 #87524 üzenetére
Modker. Bármit úgy érzel nem okés, menjen.
Más kérdés, hogy a te eseted vihar a biliben max. Tudnék mesélni szép sztorikat top10 eladókról itt aprón miket be nem játszanak, nem caddy árakról beszélek. Én is szétkürtölhetném mindig mikor feltűnik a fórumos részen is, de sokra nem megyek vele, így hát nem is érdekel. Többet nincs vele biznisz és happy.
-
-
-
Tikakukac
titán
-
Tim82
félisten
válasz
#59070464 #87069 üzenetére
Thinkpad T500 (Win 7 Pro x64 SP1, Intel 5300AGN, 2,4 GHz, egy szobában a routerrel) - eredmény
Thinkpad X201 (CentOS 7, Intel 6200AGN, másik szobában, de kb. 2 méter és egy fal, illetve ajtónyílás választja el a routertől) - eredmény
(Asszem, az is különbség, hogy a T500 3 antennás, az X201 pedig csak kettő.)
Ami közös: UPC 120/10-es netcsomag, TP-Link Archer C5 / 2,4 GHz, kb. ilyen szomszédsággal.
[ Módosította: Qru ]
-
Tim82
félisten
válasz
#59070464 #87136 üzenetére
A meghajtó nyitógombjának megnyomása, ellenőrzése annak, hogy kinyílik-e a tálca, illetve beletenni egy lemezt, visszacsukni és megnézni, hogy a rendszered felismeri-e, túl triviális megoldás?
Emlékeim szerint amúgy alapesetben, ha nincsen benne lemez ill. épp nem használja a rendszer/nem nyitod-csukod, akkor nem világít a LED-je.
-
válasz
W500, W7 64, Intel 5100AGN, TP-Link TL-WR743ND (DD-WRT v24-sp2 build 21061)
NG mixed mód (ha only N, és átpakolom valami zajtalan csatornára, sokkal gyorsabb, de akkor a telefonom nem tud kapcsolódni)
Dinamikus 20/40MHz csatornaszélesség. A környezet pedig nagyon zajos, kb 20 másik hálózat van a környéken, ezen a sávon is sok.Így 18/18 jön át wifin a 100/50-es Digiből.
Viszont nekem elég is, mert többnyire dokkban használom a gépet, ha mászkálok vele, max Youtube, Skype, vagy netrádió megy rajta, arra elég, amit megkap így. -
MrSealRD
veterán
válasz
Router: TP-Link WDR-3600@Openwrt 15.05.
Thinkpad T61@Intel7260AC -> 5Ghz és N-es szabvány. UPC 120/10-es net.
Ha a szolgáltató nem baromkodik éppen akkor ezt a sebességet ki is tudja használni teljesen.De egyébként a routernek van egy kb 240Mbit-es limitje az Openwrt hardveres NAT hiánya miatt...
-
-
Gondwana
addikt
válasz
#59070464 #87010 üzenetére
X200/x201/s/t kàrtyaolvasòja USB2.0 buszon ül és nem tud UHS-t, azaz 20MByte/s a teteje. Az SDXC/64GB _nem_ az olvasò függvénye, hanem az ExFAT szoftveres lekezelhetősége. Win7sp1-től működik, neked külön kell exfatfs-t mòkolnod a kernelhez ehhez.
Szerk. USB miatt itt bootolhatsz SD-ről, màs nemX TP-ken nem. Ha kell az UHS, ExpressCard olvasò kell, ami PCIe buszos, nem USB
-
-
Tikakukac
titán
-
Tikakukac
titán
-
-
Chaser
legenda
válasz
#59070464 #86843 üzenetére
átlag felhasználásra teljesen felesleges a pro
annyi előnye talán van, h 5 év garral adják, de 3 év múlva egy 250-es esesdé' már nagyon keveset fog érni, szóval kb mind1Tubi2 igen, talán azok még 100% ibm-ek voltak, ha jól rémlik t42-vel kezdtem, de nekem t41-es lcd bezel volt a gépen
meg asus wlan ami whitelist bios alatt működött, de akkor még azt se tudtam mi az, csak h reset után nem indul a gép a wlan miatt
első találkozásom a töltő elektronika hibával...de nagy szerelem lett belőle
sajnos már elmúlt, majd én is előszedem most már a 15 év körüli gépet restaurálásra amit kaptam
-
Tikakukac
titán
válasz
#59070464 #86836 üzenetére
Felső káva X-eken attól törik le, mert kinyitod. A földrajz nem nagyon érdekes abban, hogy hol nyitod ki, csak nyisd ki
Sima hőtágulás és egyszerű gépelés is tud olyan energiákat kihozni egy-egy elcseszett konstrukcióban, hogy el sem hiszed. Másik topikban meg időnként privátban is kapom az anyázást, hogy hát neki asztalra lesz, semmi baja nem lesz annak a gépnek. Na ja. Gondolják sokan.
-
Francia91
veterán
-
havri1
félisten
válasz
#59070464 #86675 üzenetére
Windows 7-el nekem is gyors. De Win10-nek (nálam) kevés sajnos.
Eleve a boot idő sokkal több, böngésző gondolkodik, befagy, lassabb minden.
Többször figyelem a feladatkezelőt, és 50% - ot megeszik pl dropbox, most az előbb meg a háttérben valamit installált, ami megette a CPU 50%-át.
-
RoboGuru
tag
válasz
#59070464 #86569 üzenetére
Igen, valamennyire lassabb, de így viszont érezhetően gördülékenyebben megy, és ezt többet ér. Mert hiába gyorsabb ha azt akadozva teszi. Mondjuk biztosra azt sem állíthatom hogy az összes W520-nak SSD-vel Win10 alatt ez a gondja. Az is elképzelhető hogy csak nálam áll fent ez, mert még nem tudtam kipróbálni másik SSD-vel, de az is lehet hogy a gép vezérlőjével vannak gondok. Mert ACHI módban Event 129, Compatibility módban pedig Event 11-es hibákat ír. Érdekes módon X201 Win10 alatt alap ACHI vezérlővel nem csinál ilyet.
-
Tim82
félisten
válasz
#59070464 #86242 üzenetére
Inkább kb. méret és célcsoport alapján lehetne őket.
Most kb. az utóbbi 10-15 évet veszem alapul:
Kifutott szériák:
- A széria: eleinte 12", majd főleg 14" és 15" méretű modellek, részben budget, részben egészen komoly workstation jellegű modellekkel (pl. itt volt először IPS panel). Kb. 2003 környékén kifutott, az R széria egy-két modellje talán tekinthető utódnak, meg a p végű T modellek.
- R széria: eleinte kifejezetten budget/small business kategória volt és a korai modelleket az Acer bérgyártotta az IBM-nek. Majd kb. az R40/R50 környékén az IBM visszavette a gyártást is. Onnantól kezdve nem is volt rossz, az R5* szériában volt ráadásul opciósan elérhető olyan workstation modell, amelyik QXGA (2048*1536!) felbontású IPS panel került (R50p egyes változatai). De nyilván ez a B. A. időkben volt (Before Apple), ezért az nem számít.2009-cel megszűnt, az L széria tekinthető az utódjának. 14-15" méretek.
- SL széria: inkább rokon az Edge-kkel meg IdeaPad-ekkel, mint a Thinkpad-ekkel (részben a firmware/BIOS is), de Thinkpad néven futott. 2009-cel megszűnt, ennek is az L széria tekinthető az utódjának. 14-15" méretek.
- Z széria: rövid életű, összesen két generációt futott termékvonal, első widescreen Thinkpad-ek itt jöttek ki + volt egy-két multimédiás feature. Némelyik modell titán fedlapot kapott és itt is volt workstation modell (Z61p). 14-15" méretek.
- W széria: kifejezetten workstation jellegű, 15"-17" modellek (csak itt volt 17" méretben Thinkpad). Ha jól rémlik, akkor ezt a közelmúltban vezették ki, ehelyett kb. a P széria van.Jelenleg is futó szériák:
- L széria: budget/small business, R és SL széria utódja egyben.
- P széria: workstation modellek, akár szerver (Xeon) procikkal és egyéb nyalánkságokkal.
- T széria: 14" és 15" modellek, "thin & light" business gépek. Vannak Ultrabook-jellegű változatok (s végű modellek) és workstation-öknek tekinthető modellek (p végű modellek) is.
- X széria: a subnotebook vonal, jellemzően 12" körüli méretek, illetve X* Carbon néven fut egy Ultrabook-jellegű, 13" körüli méretű modellvonulat is.Edge-ket nem is említem, meg van most mindenféle kutyulás ("Thinkpad Yoga") az utóbbi 1-2 évben, erre nem is veszem a fáradságot, hogy kövessem, mi merre hány méter.
-
Tikakukac
titán
válasz
#59070464 #86242 üzenetére
Termékpaletta áttekintőt akartam írni, mert itthoni is lett pár új típus és gatyába akartam rendezni a dolgokat kicsit a házunk táján.
Nem mernék olyan sorrendet felállítani. Típusonként meg konfigonként is baromi erősen változik. T450-et néztem, mert lenne 1-2 gép kb. olcsón. Megláttam azt a backlight parádét és sírva vertem be a tableten az X-et. E736 Fuji amit nagyon várok, 3 hét múlva kérek egyet, abban van minden bizadalmam.
-
Tikakukac
titán
-
-
stranger2006
tag
válasz
#59070464 #86209 üzenetére
Sziasztok!
Köszi a screenshotot, Windows-osra gondoltam, Linuxnál biztosabb voltam, hogy kezeli, de nekem Win7-re kell.
Sajnos nem jutottam túl a gondon, az még továbbra is fennáll. Amikor még ment, és beletettük a 8G-t, a BIOS és a Windows is látta, csak 2.96-ot írt szabadnak, ezért kérdeztem tőletek.
Próbálom helyrepofozni, mert nagyon hiányoznak a rajta lévő cuccok, és a gép is :-( -
Chaser
legenda
válasz
#59070464 #86209 üzenetére
ettől sztem már nem érzi jobban magát...
jah egy kis vicc a másik oldalról, eszemf@szommegáll' kategória
8570-et néztem most, pwm mentes-e..hát igazából 3 fajta panellel találkoztam, hd+ mind
valami se, színhelyességre az volt talán a legjobb, pasztel színeknél legalábbis, de pwm-es
1-2 auo-t is láttam, semmi extra, pwm-re meg se néztem
lg, de nem lg-p, pasztellekben nem olyan jó, de egyébként korrekt, kicsit hidegebb árnyalatú, ez viszont 100% pwm free
hogy még típuson belül is mért keverik ezt elég pfffffffffff -
Tim82
félisten
válasz
#59070464 #86041 üzenetére
Ha jól emlékszem, ez a melegedés inkább az X61, X61s jellegzetessége. Mindenesetre az szokott le a common fix, hogy no whitelist BIOS fel, gyári Intel 3945B/G vagy 4965AG/N ki, helyette be valamilyen kevésbé melegedős WLAN kártya, mint pl. Intel 6200AGN.
hcl: bármi nyilván nem, csak ami mini PCI-e foglalatba illő kártya. mSATA SSD-t felejtsd el, arra hardveresen sincsen felkészítve a foglalat. Másik WWAN-nak (mert a gyárilag szerelt Gobi 2000 Linux alatti beüzemelése kissé macerás, én is szenvedtem vele), microSD olvasónak, DVB-T tunernek lehet értelme oda.
A konkrét BIOS-szal kapcsolatban nincs tapasztalatom, de ugyanennek az emberkének az X201-re és X220-ra írt moddolt BIOS-ait használom probléma nélkül.
-
Tikakukac
titán
válasz
#59070464 #86004 üzenetére
Anno kigrammoztam, ilyen panellal, olyan gép, ilyen akkuval meg amolyan akkuval meg ilyen kiskutyával meg olyannal. Negyed kiló nincs köztük az betonfix.
Jó lenne még mindig csak na. Mire gatyába van rakva ott van mint egy x220, sőt. Ami azért ha kell sok tab és kell hajtani más dimenzió.
-
Tikakukac
titán
válasz
#59070464 #86002 üzenetére
Az X200s mitől könnyebb az X200-tól 250g-al?
Attól, hogy leírjuk
Anno grammra mértük őket többen is, messze nincs ennyi diffi. Pici baseplate, kicsi hűtés és ennyi. De nem negyed kiló. Szerintem 80 meg pár gramm talán.
Ha nagyon kicsit simogatod megy annyit. Egyébként azért rendes használattal egy mai U-s rendes gép rendesen használva netezve tud ennyit fényerővel, aktívan
-
-
Tikakukac
titán
válasz
#59070464 #85942 üzenetére
131. oldal simán gördítve 139.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Home server / házi szerver építése
- AliExpress tapasztalatok
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- E-book olvasók
- Robogó, kismotor
- World of Tanks - MMO
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- Új Dobozos Lenovo Yoga Slim 6i Gamer Procis Ultrabook 14" -35% i5-13500H 16/512 Iris Xe FHD+ OLED
- Új Dell Inspiron 14 5435 Ultrabook -50% 14" Bivaly AMD Ryzen 7 7730U 8Mag 16GB 512GB FHD+ IPS
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070Ti 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- LG UltraGear Gaming Monitorok: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged