- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Nem lett arányos a fogyókúra
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Bluesummers #102762 üzenetére
Aww.
Akarok egy használtabb T60-at, az enyém jelenleg túl szép.
-
válasz
Bluesummers #102760 üzenetére
Milyen specifikációjú T60-at vált? Ki ne dobd, inkább add nekem!
-
Csabee.
nagyúr
válasz
Bluesummers #102753 üzenetére
Elemet kivetted már alaplapról esetleg?! (írtam facen)
-
vicze
félisten
válasz
Bluesummers #102753 üzenetére
Visszaviszed.
-
Csabee.
nagyúr
válasz
Bluesummers #102750 üzenetére
Szerintem kérd el az admin kódot, bioshoz hozzá kell férni!
-
vicze
félisten
válasz
Bluesummers #102750 üzenetére
Supervisor jelszó van a BIOS-on.
Amennyiben nem lett power on user jelszó állítva read only a BIOS, egyszerű belépésre.
A jelszó kérésnél a admin jelszót kell megadni különben read only marad. -
darvinya
titán
válasz
Bluesummers #98997 üzenetére
Ezeket már egyszerűen gépet fröccsöntik, s már kész is a gép.
Amúgy nem baj, hogy csak műanyagból van.
Inkább letervezett műanyag testtel van a gond, és persze tervezet avulással, hogy biztosan vegyél újat. -
Tikakukac
titán
válasz
Bluesummers #98997 üzenetére
XXXXTRÉÉÉÉÉÉM
Tényleg nem értem néha a világot.
-
törölt tag
válasz
Bluesummers #97916 üzenetére
Megtettem, semmi. Alaplap lesz ez😂 köszi a segítséget, mára feladom
-
törölt tag
válasz
Bluesummers #97913 üzenetére
Ha felnyitom a fedelet, vagy a bekapcsoló gombra nyomok.
-
darvinya
titán
válasz
Bluesummers #97833 üzenetére
Akkor kis javítás.
Volt: az itthoni szabvány hálózati feszültség 230V, kábel 250V tervezve átütés védelem miatt, tehát ennél nem lehet eltérni, mert, akkor egyből károsodik valami.
Eltérő hálózati feszültségű rendszereknél, emiatt nem használható.Amper: amiben eltérhetnek, mert az nem okoz károsodást, max. lassabban tölt, s esetleg kifogy a delejből, egyszerűen kikapcsol.
A gond ezeknél, ha nincs kábel törés, akkor csatlakozó fej érintkezők oxidáltak, emiatt nincs kontaktus.
Erősebb ki/bedugással könnyen leszedhető az oxid réteg. -
Tikakukac
titán
válasz
Leolvasni kevés lesz, vágd is ketté. Kinti garázsos géphez most felkoncoltam egyet. Nos. Kívül jó vastag szigetelés, belül nulla réz. Jó, max 1 A-t vesz fel a gépek 99%-a, de szánalmas.
-
Ed_007
aktív tag
válasz
Megnéztem az egyik kezembe került kábelt. 6-10 A-t "tud" 250 V-on.
Az érintett töltő 1,3 A-t vesz fel 230 V-on.
A kábelnek tehát bírnia kell a terhelést.
Meglepődtem volna, ha egy TP nagyobb áramerősséggel tölt, mint amennyit a hálózati kábel tud, de jó, hogy megnéztem, itt a bizonyosság.
Köszönöm a tippet! -
donjohnson
addikt
válasz
Bluesummers #97809 üzenetére
ez jó ötlet, ha nincs felcserélve, akkor is. ctrl-ből úgyis kettő van.
szóval egy próbát mindenképp megér felcserélni, hátha úgy jó lesz. -
carr
őstag
válasz
Bluesummers #97756 üzenetére
megnézem.
köszi. -
carr
őstag
válasz
Bluesummers #97754 üzenetére
T430s-hez is van?
magellan2600 gépe, resurrection. -
azbest
félisten
válasz
Bluesummers #97743 üzenetére
egyik nélmet kolléga most mondott nein-t a céges t580-ra, mert ő t480s -t beszélt meg a managerekkel, de valami tévedés miatt nem azt rendeltek neki. A legnagyobb panasza a numpados, balra eltolt billentyűzet volt, meg a 600g plusz súly. (mondjuk a beforrasztott 8GB miatt nekem nem feltétlen lenne kedvecem a t480s, aminek 24GB a max ram)
-
válasz
Bluesummers #97743 üzenetére
Nem a gépelési komforttal van bajom, mert a nyomáspont és feedback továbbra is jó, hanem az elrendezéssel, de ezt már ezerszer megbeszéltük itt is többek között, és netszerte. Az F gombok tagolásának megszüntetése, a jobb fenti hatos szétrobbantása gyakorlatilag lehetetlenné teszi bármiféle desktop-közeli beviteli sebesség és komfort elérését.
És normálisan írok 10 ujjal, középen, a numpad miatt pedig a noti bal oldalán kellene gépelnem, ami elég mókás, és ráadásként még a gépet is kibillenti az egyensúlyból, ha az öledbe vennéd esetleg, ami nem túl elrugaszkodott ötlet egy notinál. Desktopnál csak arrébb kell tenni a billt, hogy a képernyőhöz viszonyítva középen legyen a szövegbeviteli rész, notinál ezt nem tudod megtenni. -
magellan2600
tag
válasz
Bluesummers #97320 üzenetére
Nem, sajnos a teszternél sem vált zöldre, ezt korábban én is megnéztem. Nekem is fura, hogy pont ez a két gomb nem működik.
Egyébként ha már fényerő, látom hogy ennek a laptopnak már LED kijelzője van. Az előző gépem egy T400-as volt annak még LCD kijelzője van, és bizony érzi is a szemem a különbséget, mintha ettől jobban fáradna, bár lehet csak bemagyarázom magamnak. Milyen fényerőre érdemes állítani, a szem kímélése érdekében?
Valamint a grafikus tulajdonságoknál érdemes valamit állítani, vagy jók a gyári értékek? -
magellan2600
tag
válasz
Bluesummers #97298 üzenetére
Azt elfelejtettem leírni, hogy a gépen tudom állítani a fényerőt, és a visszajelző indikátor(?) a fokozatokat is mutatja.
-
Tikakukac
titán
válasz
Bluesummers #96939 üzenetére
Igen, ezek tudnak jók lenni. Szerencsére itthon több tonna tartozék és hardver lett elsíbolva az elmúlt pár évben, így kicsit köröm kocc lett a nagyon szabadon küldözgetünk ki mindent és veszünk vissza rendszerből
-
Tikakukac
titán
válasz
Bluesummers #96920 üzenetére
Háááát az a 24 óra az igen optimista. Nekem még soha az életben nem került ki TP-om 5 napnál hamarabb
-
baitsee23
őstag
válasz
Bluesummers #96873 üzenetére
Köszi az infót!
-
Ed_007
aktív tag
válasz
Bluesummers #96867 üzenetére
Van több is, de igazi férfiként eddig nagy csavarhúzókat használtam, ide pedig jóval kisebb kell, mint a meglévők.
Szeretném beszerezni a megfelelő szerszámot, ezért kérdezek, hátha valaki tudja a választ - Ön például, kolléga úr? -
Addel
senior tag
válasz
Bluesummers #96852 üzenetére
Meg össze van kötve a két aksi, szóval miközben a külsőről megy, simán leveheted menet közben, nem kapcsol ki, úgy átvált a belső aksira, Power Bridge Technology -nak hívja ezt a lenovo.
-
válasz
Bluesummers #96215 üzenetére
X1 Carbonom van i7-6600 procival.
Az official dokkolók elég drágák hozzá, ezért keresek alternatív megoldást, de nem mindenáron és nem bármilyen kompromisszummal...
-
metal01
őstag
válasz
Bluesummers #92845 üzenetére
Én nem mennék/megyek semmiképp a 30-as széria fölé. Ha a T420-at valamikor cserélem, akkor max. valamelyik 30-as széria lesz, vagy HP EB, vagy DELL Preci. A VGA upgrade opciója tényleg nagy plusz lenne. De pl. egy W530-ban az Nvidia Qvadro 2000M elég jó cucc. A minden integrált dologtól nagyon ódzkodom. Amíg lehet kerülöm az olyan laposokat. 12-15 óra akkuidő?
Az nem gyenge. A T420 9 cellás Pana akkuja ( Chaser
) bír 5-6 órát nálam. De az teljesen rendben van.
-
scarbantia
aktív tag
válasz
Bluesummers #92839 üzenetére
Anno a W700-ak is nagyon sokba kerültek. Személyes tapasztalatom nincs a P szériával, de több helyen leírták a P50-nél, hogy lényegesen jobb az építési minősége, de az is igaz, hogy a W540 után nem volt nehéz jobbat csinálni.
Viszont örvendetes, hogy kezdenek jó kijelzőket rakni TP-be. Még mindig keresni kell a jót, de legalább már van, egyre több a PWM mentes panel. Pl. most a P51 4K panelje, PWM mentes, 100% sRGB, és 87% AdobeRGB lefedettséggel. Ráadásul ezek egy ideje már 8bites panelek, így tűrhetően lehet grafikázni rajtuk, ráadásul alapvetően jó paneltípusok. (a P50-be még valami béna 4K panel került)
De mindegyik kijelzőméretben van korrekt IPS panel. Viszont persze egyre problémásabb gépek épülnek köré, forrasztott RAM-al, béna hűtéssel, stb...
-
Surfym@n
senior tag
válasz
Bluesummers #91181 üzenetére
Most váltottam T420s-ről T530-ra
egyik oldalt sz@r a chiclet, mert szétbombázták a jobb felső 6-os csoportot
másik oldalt viszont a sz@r chiclet sokkal stabilabb, több benne az anyag (nem rugózik be a nyilbillentyűknél)
+a bill háttérvilágítás jobban bejött mint a thinklight (t420s bill-e fénylett a led alatt, s ezért sokkal nehezebb volt látni a gombokon a feliratokat - pedig nem matricázott volt)
Szóval van jó és kevésbé jó oldala is a bill váltásnak.
Összegezve saját véleményem:
Elrendezést még mindig könnyebb megszokni, kárpótol érte a masszívitás és a háttérvilágítás -
Pubszon
veterán
válasz
Bluesummers #91179 üzenetére
Ez oké, de engem a gombok magassága érdekel, hogy ha kézzel végigsimítod akkor érezhetően magasabban van a 2 felső sor.
Érted? -
Kube
senior tag
válasz
Bluesummers #90948 üzenetére
Nálam is tavaly volt először újrapasztázás, venti kapott olajat és a procit is megkínáltam egy kis MX pasztával. Mondanom se kell, hogy a kis T420-nál totál száraz volt a belső. Most nagyon pöpec a gép, előtte 30%-ra levette a windows a processzort. A gép kábé használhatatlan volt ilyenkor, az alja pedig hihetetlenül forró, most nincs throttling AIDA64 stresszteszt alatt, és nem forró az alja.
Turbo is kikapcsoltam, az nagyon sokat dobott a melegedés szempontjából. Böngészéshez általános dolgokhoz még rendben van, de hosszabb távú terhelést nem tesz szerintem jót neki.
-
Pubszon
veterán
válasz
Bluesummers #90948 üzenetére
Ennek örülök.
Ha nem nyomod folyamatosan, akkor felengedéskor ugye már nincs alatta paszta és levegő kerül a helyére.
Azok nagyon jó hőfokok most, lehet majd pár hét múlva én is megcsinálom, van itthon MX4-em.
Nekem 22% az akku elhasználódása, de még így is bír netezéskor 2.5 órát, mondjuk 20-30% fényerővel. Minimummal lehet meglenne a 3 óra is. -
Pubszon
veterán
válasz
Bluesummers #90944 üzenetére
Ha csinálnám, én nyomnám a közepét míg be nem csavarozom.
A sok paszta nem árt, elfér a die mellett, zárlatot nem okoz, nehéz pont annyit rakni hogy ne menjen mellé, tehát inkább több legyen mint kevesebb. -
válasz
Bluesummers #90942 üzenetére
-
Pubszon
veterán
válasz
Bluesummers #90942 üzenetére
Az nagyon sok, nekem 45-55 fok között van IDLE (10-15% terhelés mert fut pár program, aida, chrome stb) és 2000RPM a hűtő.
A pasztát nem szabad szétkenni a magon, csak a közepére nyomni, majd a hűtő szétnyomja és így levegő sem tud beszorulni. Így csináltad? -
Francia91
veterán
válasz
Bluesummers #90932 üzenetére
A DELL Precision M6600-asban nekem is Sandy Bridge van, i7 2720QM, és 85 fölé nem megy turbo Boost-tal sem. Ez nem mentség. Inkább az, hogy az adott hardver alá milyen hűtést pakolnak
Mondjuk tény és való, hogy a Sandy és Ivy Bridge melegedősebb széria az átlagnál
Kapcsold ki a Turbo Boost órajelet, és szerintem nézd meg úgy. Attól ugrálhat a hőmérséklet szerintem. Én pl nem is használom a turbo Boost-ot, a i7 QM nem is megy 70 fok fölé, és így is bőven elelgendő a teljesítménye számomra. A HP 8560W-ben pedig azért nem használtam Turbo boost-ot, mert azzal 99 fokra is felment. Ugyanaz az i5 2520M volt benne, ami Neked is van, nem éreztem hátrányát, hogy ki volt kapcsolva a Turbo Boost -
jjeahh
nagyúr
válasz
Pfú, laikusként nehéz ennyire szétszedni? A húgom t420-asa is mintha lassabb mint az apámé, meg a saját t520-asom, bár ott nem hiszem ez lenne a probléma, mert hűvös az egész, a proci általában 38-40 fokon van...
-
Pubszon
veterán
válasz
Hány fokot nyertél a tisztítás és pasztázással?
-
Tikakukac
titán
válasz
Bluesummers #90854 üzenetére
Ha böngészéshez zavaróan lassú akkor a makulátlan burkolat alatt megromlott a torta. A problémát kell megoldani ami akkor vagy az SSD-vel van vagy a rendszerrel kisebb esetben valami egyéb hardver.
Nem az e megoldás, hogy mindenbe 4 magos procit rakunk meg i7-el veszünk mindent, amiben órajel van. Le kell sajnos ülni és megkeresni a hibát és örülni, hogy nem került vagyonba, nem kazánházon gépelünk és akksi idő is akad.
-
Pubszon
veterán
válasz
Ahogy Francia91 is írta, ott valami egyedi gond van. Nekem is T420 van i5-el és a böngészés olyan mint az asztali gépemen.
Nekem még SSD nincs, mondjuk 8GB RAM van benne.
Nézd meg valami nem e terheli a CPU-t. Nekem most böngészés közbe 45C fok a CPU. -
Francia91
veterán
válasz
Volt nekem ugyanilyen i5-ösöm, csak egy HP 8560W-ben, szélvész volt SSD-vel. Nem a procival lesz ott probléma.
Visszaemlékezve volt itt szó T420 4 magosításáról, de azthiszem, másik hűtő kell hozgá, na meg egy QM-es i7-est sem filléres dolog szerezni... De nem az i5-ös miatt lassú szerintem -
Chaser
legenda
válasz
Bluesummers #90149 üzenetére
tévedsz
-
Tikakukac
titán
válasz
Bluesummers #90149 üzenetére
Dell játszott már olyat, hogy helye volt, csati is, csak nem volt bekötve vezérlőbe a második hely. Mi sem kicsit néztünk nagyot.
-
1amarr
tag
válasz
Bluesummers #90066 üzenetére
Az én T420-amon: Win 7 Power Managerrel 40-80% threshold-ra belőve. 9 cellás akksim 80%-ra töltve is kibír annyit, hogy ha viszem magammal, akkor ne kelljen aggódnom. Kb. egy éve van meg az akksi, 96%-os állapotban került hozzám, azóta lement 95%-re, szerintem nagyban köszönhetően ennek az ultrakonzervatív konfigurációnak
(Bár hozzáteszem, főleg itthon használom, dokkolóban.)
-
CsakEgySrác
csendes tag
válasz
Bluesummers #89576 üzenetére
Köszi a szép hosszú választ!
-
HSM
félisten
válasz
Bluesummers #89422 üzenetére
Nézd inkább úgy, hogy azonos üzemidőt magasabb fényerőn tud a TN. De úgy látszik, manapság az IPS-ek is felzárkóztak ezen a téren.
-
bads1
aktív tag
válasz
Bluesummers #89247 üzenetére
Tim82 mindent leírt. En anyámék is erre használják, tök fölösleges ide i5 meg csudagyors nagy ssd mikor nem sietnek sehova, az ő tempójukban lepörgetik a híreket, maileznek meg néha a gyerek jutub és ennyi.
Mikor lett véve 3 éve még nem volt így telibaxva a net sok lassító xar reklámmal (persze volt de nem ilyen szinten) akkor a friss win7-tel majdhogynem röpült a masina, most kell csak rá egy ssd-s vérfrissítés hogy minden egy kicsivel gyorsabban töltődjön be.
Nekem ssd-vel is fájna már használni ilyen gépet de mondom a töltési időn kívül még nem panaszkodtak rá.
-
scream
veterán
válasz
"...1600×900 volt, szóval az 1400×1050-nél jobb. "
Jobbnak nem jobb, csak nagyobb. Kényelmesebb a szemnek doksik, weboldalak olvasása a 4:3-on, mint a wide paneleken.
-
Tim82
félisten
válasz
No látod? "szülőknek pont elég" - ez a rossz hozzáállás.
Az én felmenőim kéthetente egyszer kapcsolják be a gépet, megnézik az emailjeiket, megnéznek valami programajánlót, időjárást, receptet és ennyi. Oly mindegy, hogy SSD-vel megpatkolt Core 2 Duo-s vagy SSD-vel megpatkolt Core i5-ös notin teszik ezt...
Egyébként egy kevéssé erőforrásigényes ablakkezelős Linux disztróval máris nem gáz egy T60/T61, csak Windows-zal.
Alapvetően én is úgy gondoltam sokáig, hogy ne kapjanak rosszabb, elavultabb, kevésbé korszerű gépet, mint én, de ha egyszer nem használják ki, akkor felesleges pénzkidobásnak érzem a dolgot.
A 4:3-as képarány miért ennyire fontos?
Dokumentumolvasásra, irodai munkára szerintem még mindig ez a képarány legjobb. YMMV.
-
bads1
aktív tag
válasz
Bluesummers #89238 üzenetére
Mert böngészni nem mindegy hogy egy 8 éves gépet kapnak vagy egy 5 évest? Bár lehet már van 10 is a T60 de eddig tökéletes volt, most is csak egy kis sebesség boost lesz ssd-vel aztán hajtják vele amíg megy.
Nem beszélve az összehasonlíthatatlanul jobb 4:3! IPS 1400x1050 kijelzővel a T420-al szemben, ez volt az egyik fő szempont a vételnél. Igaz a fényereje már nem a régi de még bőven használható, igaz én már a modern asztalikhoz vagyok nekem már lassú lenne de szülőknek pont elég.
-
Tikakukac
titán
válasz
Bluesummers #89234 üzenetére
Utolsó 4:3 gép. Grátisz még a panel fajta is jó. Muterokból meg sok irodista féle, tökéletes az.
-
Sztenly
tag
válasz
Mi pl D630 latit vettünk neki. De ki tudja mi lesz a következő.
-
Aethelstone
addikt
válasz
T410 alatt nem mérgezném a muttert
-
Tikakukac
titán
válasz
Bluesummers #89203 üzenetére
Az a baj, hogy ez a workstation eddig is létezett: sima T meg HP-ban P meg E-s Latik.
Olyan érzésem van, mint a télen is használható nyári gumival. Feltalálták a 4 évszakos gumit újra
Amit leírsz arra eddig is létezett kategória, meg van most is. Tök felesleges volt qrvulni megint.
-
Tikakukac
titán
válasz
Bluesummers #89201 üzenetére
Hadd ne mondjam hogyan vittek már el gépet. Könyörögnöm kellett, hogy Istenem, ramot nézd már meg báttya, hogy annyi-e amennyi. De hát tökös legények kellenek a gátra.
-
Tikakukac
titán
válasz
Bluesummers #89199 üzenetére
Vékony workstation. Hír szintjén is sírtam, de mikor látom, hogy ez tényleg ki lett adva bőgnöm kell.
-
Kbali
nagyúr
válasz
Bluesummers #88779 üzenetére
Innen indultunk. Igen láttam, T-ből is egy párat. Arra jutott a tisztelt társaság, hogy a kívánságokat a Thinkpad-ek nem fedik le. Ezért merült fel a HP, ill. a Dell egy-két normálisabb típusa (merthogy van).
-
Tikakukac
titán
válasz
Bluesummers #88779 üzenetére
Alma vs. körte. A T440 alap kijelzője is egy rakat hulladék.
-
Tikakukac
titán
válasz
Bluesummers #88321 üzenetére
EC-os géminget azért lassan el kell felejteni, 2016 van. TB-ra kell berendezkedni, az EC az már nagyon maszatolás only.
-
b0t0nd
csendes tag
válasz
Bluesummers #88288 üzenetére
Ezt kifejtenéd?
-
b0t0nd
csendes tag
válasz
Bluesummers #88278 üzenetére
A gép nem az enyém, hanem egy barátomé, de továbbítottam felé a kisesszé kérést
A gari körüli bonyodalmakról:
A vásárlás úgy nézett ki, hogy egy Lenovo P50-t bővítettek egy 512GB-os SSD-vel (a vásárlás az usanotebook.hu-ról történt) és telepített os-sel adták át. Amikor jelentkezett a gépen a hiba, először egy Lenovo szervizbe (Nádor rendszerház) került. Ott pár nap után azt az információt kaptuk, hogy a P50 jó, mert másik HDD-vel működik. Ekkor átkerült az usanotebookhoz az ügy, akik először közölték, hogy szerintük a Lenovo szervizben elszakítottak egy kábelt, majd néhány nap után azt is, hogy az SSD rossz és cserélni kell és kérdezték, hogy mehet-e a csere. Rövid tanakodás után úgy döntöttünk, hogy csak elkérjük a rossz SSD-t, mert könnyítené az életünk, ha hozzájuthatnánk a rajta levő adatokhoz. Közben rákérdeztünk, hogy a BIOS-ban látni-e az SSD-t. Erre az a válasz jött, hogy azt nem tudják, mert ők nem ellenőrizték az SSD-t, hanem tovább küldték az SSD-hez kötődő szervizbe (azt még nem sikerült kinyomozni, de rajta vagyunk). A fentiek miatt megcsappant a bizalom a történet szereplőiben (és elfogyott a türelem, mert közben eltelt két hét). Most összeszedünk mindent és kezdjük elölről az egészet. Erre kértem tőletek tanácsot, hogy hol és hogyan?"Most a lakat a szerviz előtt is ott volt, vagy utána jelent meg x napon belül?"
A lakat a szervizelés előtt jelent meg, konkrétan ez volt a hiba ami miatt szervizbe került a gép. -
Chaser
legenda
válasz
Bluesummers #88146 üzenetére
Garnal elvileg ott a típus, lenovot már rég neztem, hpnal soknal már beleirtak a max javítási időtartamot is amit garantálnak, ez mind annak fuggvenye h vette meg a nagyker vagy közvetlenül a ceg
-
MrSealRD
veterán
válasz
Bluesummers #83724 üzenetére
Hú
Nagyon köszönöm a segítséget és a felajánlást.
Tegnap végül MC_Roland fórumtárs készletét mentem el megnézni és találtam egy T420-at amire rábólintottam. -
válasz
Bluesummers #83541 üzenetére
Ennél hogyan lehetne elérhetőbb helyre tenni? Pár csavart kell oldani az alján, két műanyag elemet és billt levenni, és ott a hűtő.
-
csubuka
addikt
válasz
Bluesummers #83420 üzenetére
(#83418) stp1dh és (#83419) Chaser:
Köszönöm válaszaitokat. Igen a vinyó lesz a hibás, merthogy 7200-es, nagyétkű, valamint 3.0-ás házban van, ami 2.0-ás csatiba van dugva
Igazán más vinyókkal nem volt a gond, csak furcsálltam, hogy megy, aztán nem megy...
-
Chaser
legenda
válasz
Bluesummers #83420 üzenetére
Sztem usb3 port usb2 kábelen nem ad le több áramot, ott már futottam bele olyanba hogy usb2 kábelen a vinyó leállt random, vagy csak fel-fel pörgött, usb3-usb3 verziónál viszont nem volt még gondom egyik hdd-nél sem hiába csak egy porttal csatlakozik.
-
válasz
Bluesummers #83240 üzenetére
Kell a handshake, és egy szuperszámítógép, mindennapos tétel.
-
Pszihonaranc
senior tag
válasz
Bluesummers #83106 üzenetére
Mióta írtam ide nem nyúltam hozzá a géphez, de ahogy látom most be van fagyva a thinkvantage rescue and recovery. A kurzor ugyan mozog ha mozgatom, de nem reagál, mindegy mire kattintok.
Most akkor kapcsoljam ki a gépet, vegyem ki az ssdt, és valahogy mentsem le róla az adatokat? (Ezt hogy tudom megtenni, mi kell hozzá? Csak egy másik laptop van a közelben meg egy külső hdd illetve usb kábelek. -
Tim82
félisten
válasz
Bluesummers #83100 üzenetére
a kérdés, hogy valóban kihasználnád-e a 4G-t?
Nem annyira a 4G esetleges fölénye miatt téma ez, hanem azért, mert mindhárom itthoni szolgáltató bejelentette már, hogy nem foglalkoznak a 3G hálózat további fejlesztésével, 4G/LTE-re koncentrálnak már. Tehát a 3G marad úgy, olyan lefedettségi lyukakkal, ahogy eddig, a 4G/LTE-t meg rohamléptekkel fejlesztik.
-
válasz
Bluesummers #83047 üzenetére
Ennyit profitálna a FireGL driverből ez a progi?
-
vikcsi
senior tag
válasz
Bluesummers #82854 üzenetére
Lehet gyártatni - manualban benne van, hogy mekkora s milyen menet.
Habár ha rákeresel, találsz hasonlót, akár hosszabbat, de az orvosolható könnyedén.szerk: közben látom már egy Guru konkrét tippet adott
-
RoboGuru
tag
válasz
Elég sok HP Pavilion, Compaq is az akku és DVD lejátszó alatt ezt a csavartípust használja. Könyebb találni hozzá méretre és nem direkt ehhez a lenovohoz keresve.
-
azbest
félisten
válasz
úgy látom ebay-en is csak usa-ból származó zsanér szettek vannak, külön csavar sem nagyon, majd 20 dolcsi körül, aminek fele szállítás. Hacsak nem találsz a helyi ebayen ott ahol vagy.
-
Tim82
félisten
válasz
Ha legenda-számba megyek, arra nem szolgáltam rá.
Megnézem hétvégén, van-e ilyen csavarom (elképzelhető, hogy nem lesz, X220-nál újabb gép nem járt nálam bontásra/szerelésre).
-
Tim82
félisten
válasz
Bluesummers #82850 üzenetére
Teli vagyok Thinkpad-ekből származó csavarokkal, ha budapesti vagy, összefutunk valamikor és megnézzük, mi illik oda.
-
Chaser
legenda
válasz
Bluesummers #82738 üzenetére
9 cellás 9x %-os panával SSD-vel 4-5 óra akku idő is megvan ha cpu be van szabályozva meg nem yt-ot nézeget az ember
Napokban kicsit ledöbbentem..ugye átálltam most az ezüst színű sötét oldalra - 8540p - és mxm-es vga van benne
T510 ellenében:
USB3
MXM vga - ami alapból erősebb 128 bites nvs5100 -
PWM nélküli nagy színterű LG-P kijelző...nem mindben de majdnem mindben amivel találkoztam.
8 cellás nem kilógós akku 70-75Wh körül
Sztem a HP egyik legjobb újkori gépe.
Billzet uo. jó, sőt, pilács is, design szubjektív de nagyon tankegyedül ez a buta karácsonyfa design ne lenne...de egyelőre inkább együtt élek vele.
-
Dhampir
félisten
válasz
Egy W510 még manapság is jó választás.
-
Francia91
veterán
válasz
Nálam a T500-as 9 cellás Panasonic (eredeti) akkuval 3 órát bír ki netezgetve, az integrált grafikát használva
-
Chaser
legenda
válasz
Bluesummers #82735 üzenetére
Konkrétan T500-ról volt szó. Nem minden igaz a többi utódra sőt egyre kevesebb. Van ott olyan is amiben már ram is forrasztott, lehet ssd is, de már elég sok gyártónál előfordul ultra gépek esetén. T500-ba speciel nehéz belekötni, persze nem full tank de még bőven korrekt.
-
metal01
őstag
válasz
Bluesummers #82665 üzenetére
Új, fóliás? Nem olvastam vissza rendesen
Az igen. Bár akkor is lehet a paszta már kuka. Poros viszont nem nagyon. A procit valóban húzhatja bármi. Bár egy friss telepítés után... Lehet, hogy tényleg egy másik SSD vagy egy vinyó is akár próbának jó lenne.
-
Tikakukac
titán
válasz
Bluesummers #82535 üzenetére
Hát fog a szög csorbulni, mert fényesen nem látod a panelt.
Egyébként nekem asztal ablak mellett van. Bármi ami fényes-->kuka. Egyetemre beviszed ahol nincs roló lehúzva-->kuka. Melóhelyen nem ölték bele a csilliárdot a tökéletes fényelésbe-->kuka.
Hidd el, ügyfelek nem azért jönnek azzal, hogy matt gép kell nekik, mert nonstop parkban ülnek. Hanem mert szimplán tonna olyan tök alap helyzet van amikor megbolondulnának fényessel. Nem is véletlen van/volt matt kb. minden üzleti gép, nem kisujjból szívták ezt.
-
hkari
őstag
válasz
Bluesummers #82535 üzenetére
Én is mindig viszonylag fénymentes helyen használom, szóval nem baj ha fényes. Akkor meg is rendelem, remélem jó lesz
-
hkari
őstag
válasz
Bluesummers #82532 üzenetére
Ne ez jó hír köszi
Hol vetted hozzá a kijelzőt? Fényerőre is combosabb? Nekem a sima HD van benne, az elég halovány sajnos
-
Francia91
veterán
válasz
Bluesummers #82507 üzenetére
így már más, HD3650-esből van MXM modulos verzió is, pl a Toshiba Satellite P300D notinál. Ott egy MXM modul formájában va benne a HD3650-es
-
Grafirka
őstag
válasz
Bluesummers #82489 üzenetére
Fallout 1 & 2 akarmin elmegy
T61, W500 volt es most egy T420 hasznalok. Hat a T61 mindent tulel, mai napig is egy haveromnal a gyerekek nyuzzak.Hetekig nincs kikapcsolva, tobbszor leesett , de rendithetetlenul megy tovabb. -
Tim82
félisten
válasz
Fallout 1-2-re bőven elég a T60-nál, vagy akár a T40-41-42-43-nál sokkal régebbi gép is.
-
Francia91
veterán
válasz
Fullos T60p-m volt, szerettem azt a masinát
-
Chaser
legenda
válasz
Szerezz be egyet, utána elsírod magad és érteni fogod
W500 még csak-csak. Már erősen nem IBM minőség de korrekt. Ilyen régi gépeket nem szokás tuningolni csak ha van pár alaplap tartalékban. Egy T60 is már legalább 8 éves.
-
Dhampir
félisten
válasz
Bluesummers #82462 üzenetére
Gyönyörű.
-
Tikakukac
titán
válasz
Na az első dolog abban a gépben, amiért adnék pénzt. Nice.
Ja, hogy az fényes ami beleraktál. Akkor visszavontam, nincs benne értékelhető dolog.
-
válasz
Szép kijelző, de a gépen ez nem segít.
-
RoboGuru
tag
válasz
Bluesummers #82458 üzenetére
Biztos hogy fényes, mert az elég furcsán hat egy thinkpadbe? Ha a fóliát leszeded akkor milyen?
-
dugo_
veterán
válasz
Bluesummers #82451 üzenetére
Én egy hete borítottam szét a T500-ast, forrasztott az a Radeon benne, csak ezért neked nem kell.
A bal alsó sarokban az ExpressCard slot-ja van.Más:
Érdemes a T500-asban a meglévő P8600-ast processzort T9600-ra cserélni?
Elég gyakran tetőzik 100%-os kihasználtságon, illetve nem nagyon szereti az 1080p videókat. Mondjuk utóbbinál nem tudom, hogy a P8600 vagy a HD3650 a szűk keresztmetszet.T9600-akat tűrhető áron látok ebayen, T9800-ra viszont már nem fizetnék be. Megéri vajon? A gép simán látná a csere után, vagy mókolni kell? (3.22-es a bios, gyárilag jött T500 ilyen konfiggal)
-
Chaser
legenda
válasz
Bluesummers #82452 üzenetére
Egy jó TP sokkal tovább működik/működött. Maiaknál azért sztem 5-6 év is erősen kérdéses lesz. Lassan odajut jó ha garanciát kibírja.
Azért ne szedd szét, valószínűleg nem nálad van az egyetlen példány amibe mxm-es vga-t raktakszerk: T500/W500 meg ugyanaz. A vga-ban tértek el, ami lényegében sw-ben különbözik és több vramot kapott. W500-ból volt még gyárilag nagyobb felbontású, egyébként ugyanaz mindenben. Vga tokozásban is
-
válasz
Bluesummers #82452 üzenetére
Igazából csak mókázunk, nem szabad hinni nekünk szakmai topikban.
-
Francia91
veterán
válasz
Bluesummers #82410 üzenetére
El kell keserítselek, ahogy dying_star kollega is írja, hogy eddig is forrasztott GPU volt az összes TP-ben, leszámítva a 17"-os W700-at és W701-est...
"Nem tetszik pl W500-hoz képest, hogy a Quadro vid.kártya forrasztva van" --> W500-ban is forrasztva van, nem baj... Sőt, a W510/520 és 530-ban is forrasztva van
. A cserélhető MXM -es GPU általában a 17"-os gépek kiváltsága, vagy ami kifejezetten gamer....
Keine problem
-
válasz
Bluesummers #82410 üzenetére
Minden TP-ben forrasztva van, ha van, kivéve W700-701.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP core i5-ös fémházas Folio 9470m kifogástalan állapotban!! AkciÓÓ!
- A legolcsóbb!!! Dell Latitude 6. gen. core i5-ös notebook olcsón!!!! AkciÓÓ!
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- MSI Thin GF63 12VF 15.6" FHD IPS 5-12450H RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Dell Latitude 5400, 14" FHD Touch, I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W11, 1 év garancia
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest