-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balinov
titán
Tikkával mivan?
, régen írt ide, remélem minden oké vele
-
Balinov
titán
Üdv Srácok, t480s wwan slotba milyen 2242 ssd működik? Sata vagy nvme? Belebotlottam egy nvme Samu PM991be az jó lenne? Nem boot drivenak lenne, tárolonak
Üdv Bali
-
Balinov
titán
Srácok, t480s, gyári recoverybol felrakva, vantage frissítve, hogy a viharba lehet a backlitet allandora bekapcsolni ml kézzel kell állandóan elinditani, ami fogalmazzunk úgy, nem valami kényelmes
Köszi
N -
Balinov
titán
-
Balinov
titán
Sracok, T480s (i7, UHD graf, 1080p touch) gyari akkuval kb milyen uzemidore lehet atlagos bongeszeses, office-os hasznalat mellett szamitani? Tudom, ez szubjektiv mindenkinek.
Ugy nez ki, van lehetosegem gyari uj akkisra beruhazni (3rd party akkuk ahogy itt is targyaltatok mind oroszrulett). A jelenlegi gyari kb 2.5-3orat kibir akkurol, balanced-en, W10 alatt. Mennyi eselye, hogy egy kb hasonlo hasznalattal egy uj gyari akkuval kb dupla uzemidot kapjak? Persze a faszmák szerencsefaktoron kivul
B
-
Balinov
titán
Srácok, thinkpad bt egér, 4Y50X88822, megeri a 30eurot? Tecknet patkanyom lassan beszarik 5 év után
-
Balinov
titán
Srácok, i7es, uhds t480sre melyik az ajánlott tpfc verzió?
-
Balinov
titán
Hamár hangszóró, Srácok, t480s, van e valami lehetőség hogy a gyári hangszórókat kixserelje az ember? Tudok vele élni de nem vagyok kibekulve
Ha mondjuk túl macera vagy mission impossible akkor elengedem, nagyon hamar
Vincze, adtál egy tippet, bár pár hete éppen a gyári recoverybol húztam fel a win10et, szoval valszeg lenovo driver van audiora is
-
Balinov
titán
válasz
FoxiestFox #121172 üzenetére
Ez lenne az [link]
-
Balinov
titán
Hamár bf, vásárlás, várható hogy a 30 eurós bt lenovo egér olcsóbb lesz? Annyira kis aranyos és kéne egy a munkás géphez ami bts, mert a teknet patkány kiderult hogy 1xre csak egy eszközhöz képes parosodni
-
Balinov
titán
válasz
donjohnson #120924 üzenetére
-
Balinov
titán
Sracok, t480s-be rendeltem vegre AX210-es kartyat. Mire kell nagyon figyelni, a disable internal battery-n kivul (eselteg elore letolteni es telepiteni win10-en a drivereket)?
-
Balinov
titán
Sziasztok, banális kérdés. T480snel melyik usbc csatira kossem a Dell Wd15 dokkot.?
-
Balinov
titán
válasz
donjohnson #120734 üzenetére
kiprobalom
-
Balinov
titán
válasz
donjohnson #120732 üzenetére
Szerintem arra gondolt, hogy induljon, de ne vágja az User pofajaba a vantage screent. Engem is idegesít néha
-
Balinov
titán
válasz
zsolti75 #119310 üzenetére
kerdezek valami ertelmesebbet inkabb.
T480S akku.
Lenovo US oldalan ilyen 100-120$ kozott van az uj, gyari akku, lenovo UK-n vagy ROI-n belepve ugyanaz tobb, mint 200€
Vantage szerint 800+ ciklus van az enyembe, de azert 2-3 orat lazan elszaladgal (multkor ennyi ideig tartott 2-300 RAW-ot LRCC-ben importalni, elohovni, majd jpeg export).
Viszont jo lenne, ha be lehetne szerezni ertelmes aron egy gyari ujat. Jo, nem ilyen 50GBP-sekre gondolok, amit az amazon.co.uk-n gyari cikkszam alapjan talalok, valahol az US es EU ar kozott tartanam realisnak, szoval aki tud bevallt EU-s forrast, ne tartsa magaban
B
-
Balinov
titán
Hamar w11. ugye 8th gentol felfele hivatalosan tamogatott, T480s-en megis azt irja, hogy not elegible. Kiderult, BIOS-ban (1.53) volt az illetekes kapcsolo atallitva, de helyesen beallitva sem elegible
Na nem mintha mostanaban lenne idom a belakott w10pro-t frissiteni, de ha ugy alakul, mit tehetek?
-
Balinov
titán
Basszus, kisfiam most fedezte fel hogy a t480s fhd panelje touch képes, pedig nem is volt annak hirdetve.
Innét egyenes kérdés, ujjal bokodesen kívül van-e valami pen megoldás kihaszalni a touch featuret? Van egy elfekvo wacom intuosom
-
Balinov
titán
válasz
FoxiestFox #119221 üzenetére
Tudom, van több is, ezért batorkodnek kérdezni hogy nálad, nálatok mi vált be
-
Balinov
titán
válasz
FoxiestFox #119218 üzenetére
tudnál ajánlani pár debloat megoldást?
-
Balinov
titán
válasz
donjohnson #119156 üzenetére
koszi, ezt mar felraktam, szoval akkor TB rakfene fixalva
-
Balinov
titán
válasz
Balinov #119154 üzenetére
bocsi, elment a hsz kep nelkul. Szoval ezeket vagy en kezzel, vagy a Vantage feltettem.
Amugy a masina nem a vart 20L7001PUK,hanem vantage szerint , hanem 20L8S1VD00. 865U-val (ha jol kodolom az Intel ark-ot, akkor ez 100mhzel gyorsab es van vpro) Adobe cuccoknal ez picit jol fog jonni
A 256GB SSD helyett egy SAMSUNG MZVLB512HAJQ-000L7 /512GB kerult, ami jol latom a PM981 kodneve, egyenlore tokeletesen megfelel.
Bios is frano, nincs lejelszavazva es frissitett 1.53-ra.
Erdekes, amit linkeltetek psref oldalt az a Vantage altal jelzett 20L8S1VD00-t nem ismeri fel. SN alapjan meg nem talom hirtelen, hol lehet keresni.
UK Backlit egy alom, mondom 1-2 eve T420, nemi 15" rMBP, ceges Lati 5480 ill. ott dokkon hasznalt kozepkategorias MS billzet utan. Abszolute kenyelmes, es a touchpadot se nyomogatom feletlen.
AX-es Asussal 5Ghz SSID-n lott 500/50-es net a gyari 8265-el 100%-ban atjon, lakas legtavolabbi pontjan is max ilyen 10-15% drop van, szoval most AX-es adapter hanyagolva, nem tudom, milyen elonyet tudnam az ujabb wifi adapternek a kozeljovoben kihasznalni.
Ami kicsit faj, az hogy 3rd party 65W-os toltot adtak hozza, nem gyari lenovo-t. Sajna az Oppo VOOC tolto nem jo hozza (koszonom a tanacsot itt is, amit adtatok 2hete)
Sajnos volt a Lenovo ir oldalan egy akcio, ez volt megjobban, valami 30egypar eurora leakciozva, csak nem akartam megvenni, mig nem jon meg a vas.
Akksi szerintem jol birja, tegnap max 20percet, azelott, meg mikor megjott 1.5 orat porgettem, rendszerfrissites, win10 update, vantage, es ma este is mar vagy 1.5 oraja pufolom, es meg mindig 1 orat jelez 75% brigthnessel, ugy, hogy most better performance-on van.
Szumma szummarum, idaig nagyon elegedett vagyok, es orulok, hogy ujra TP tulaj lettem.
udv
B -
Balinov
titán
Hamár tb fw, t480snel mi az a fw verzió ami már a javított?
-
Balinov
titán
válasz
Tim82 #118888 üzenetére
3 napja reddited, YT-t, a forumot, kulonfele reivjukat olvasok. van egy olyan erzesem, hogy a vetelaron felul ralocsolok meg egy keveset.
2x8GB -vel van DC, de 1-2 YT reviewban mondjak, ha a forrasztott 8GB melle megy egy 16GB-os, akkor nem lesz DC memoriakezeles? Ez tenyleg igy van?
szerk: az elobb elfelejtettem, de a WWAN/2242 SSD-re csupan csak tarolo szinten gondoltam kesobb
-
Balinov
titán
válasz
Balinov #118886 üzenetére
Felistenkent rostellem,de annyira egyerelmu,
Tehat ha jol ertem, barmilyen AX200/210 E/A key belemegy
-
Balinov
titán
válasz
Tim82 #118885 üzenetére
Igazad van, rosszul emelkeztem.
AX200/AX210-re kapcsolatban. Milyen valtozat kell? Alin, Ebayen, Amazonon latok egy valag AX200NGW-t (NGW vajh mit takar?) de van E vagy E/A key valtozat?
Oppo Supervooc toltot megneztem, sajna nem 20/3.25A, 10W/6.5A. viszont nezem lenovotol emberi aron vannak gyari toltok, majd vadaszok egyet ha lesz valami promo. Telot mondjuk merjek-e Lenovo toltovel tolteni, vagy jobb a bekesseg?
Egyebkent meg koszonok minden segito hsz-t. Szuperek vagytok. Nem csak most, olvasom evek ota a topikot, keves ilyen segito szakmai topikban fordulok mostanaban meg.
B
-
Balinov
titán
válasz
fatpingvin #118883 üzenetére
namost akkor T480s-hez melyiket ajanljatok? Nezegettem az AX 210-et, wifi 6 ill. BT5.2 az elonye a 200-ashoz kepest. AX-es halon 500/50 van, igy a wifi 6 nem 6 meg, viszont fejlettebb BT az kesobb elony lehet. Illetve ha valakinek van jo EU-s forrasa barmelyikre, azt szivesen vennem.Barmikor, akar kesobb is.
Amugy meg bocsi mindenkitol, bar tarhellyel egy erdekes diskurzust inditottam akaratlanul is. 1/2TB-os NVME-vel jon a cucc, szoval egy darabig biztos elleszek, aztan ha kezd szukos lenni a hely, majd jon bele egy 1TB-s a mostani meg usb3-as hazban jo lesz tarolni, stb.
Jol gondolom, hogy lehetoleg 1 odlalas 2280-ast erdemes keresni?
Glass touchpad mod-ot probalta valaki? Reddites fotok alapjan eleg sima liba, viszont nem tudom, mennyire serulekeny.
Akksi kerdes: mivel ez viszonylag friss model (legalabbis a t420amhoz kepest) itt is lutri uj akksit vadaszni? Nagyon sokszor targyaltatok a temat, de konkretan a t480s viszonylataban nem ugrik be semmi.
Es hamar kabelban dzsaver a petrol. psref link szerint 65W-os toltovel jon, de pl. az itteni linken nem latok, csak 45W-oshoz FRU-t.
Van egy Realme/Oppo PD-s, 65W-s falitoltom, azzal vajh muxik-e? Jo lenne, ha utazasnal nem kene 2 teglat vinni.
udv
B -
Balinov
titán
válasz
Balinov #118811 üzenetére
Na, addig, addig huztatok az agyam, beneveztem egy T480s-re, i7-8650u, 16GB, 500GB SSD. Kiderult, tavalyi karacsony Awardco-s bonuszt nem hasznaltam el, ez kb 150GBP-nyi amazon.uk vouchert jelent igy kb 200€ sajat lovettaba kerult. Evileg jovo het vege fele meg is kapom
Viszont lenne par kerdesem:
Azt tudom, hogy konkret SN alapjan meglehet nezni, hogy a gyarban milyen speckoval keszult a gep, de modellszam alapjan vajh meg lehet-e ugyanezt? Elvileg 20L7001PUK-cr a tipusa, de egy sold ebay listingen kivul nem sok mindent talalkok google-val.
Azert kerdem, mert lenne par nem tisztazott feature az amazonos listaban.
User review-k backlit UK billzetet sugallnak, de psref alapjan a backlit az opcionalis volt
Kijelzo valszeg FHD, bar ami T480s/I7 rivjut talaltam ott WQHD-t is irnak. Ez nem kulonosebben fontos, csak megol a kivancsisag, Nehany review meg a touch-ot is emliti, ami psref alapjan csak az FHDhoz volt.
Szinten psref szserint WVA panel, pedig azt hittem, ez IPS?
Amit kerdeznek:
AC8265 helyett mijen AX-es modult lehet/erdemes tenni? Van itt is whitelist/blacklist? Jelenleg 500/50-es nethez kene, kb 6-9 honap mulva elvileg elerheto lesz a Gbit optika
512/500GB-os SSD melle lehet-e sata/m2/nvme extra cuccot rakni, vagy az a T480 kivaltsaga?
Koszi
B -
Balinov
titán
válasz
vargas0502 #118804 üzenetére
Ize, teljesen jogos, gondolhattam volna, hogy minden szamit. P51 pl tetszik a bovithetosege, szerelhetoseg miatt, csak 15" kicsit nagy (meloban E5480 van, 6gen i5el)
Amire az altalanos zongezes, tartalomfogyasztas, kis network management (Nas, router) mellett foleg hasznalnam az Lightroom es PS, fotofeldolgozas szoval egy elfogadhato szinteru IPS nem lenne hatrany (bar ugyis tervben van 6-9 honapon belul egy jo szinteru 27"-es ez nem annyira szamit,ugyis privat fotok, nem ebbol elek) nameg hogy 16GB ram legyen es lehetoleg legyen ram slot, meg nvme ssd. DVD,touch scren, meg ilyen uri huncutsagok nem erdekelnek abszolute
T480s volt amit korabban nezegettem
udv
B -
Balinov
titán
Sziasztok, banalis kerdes, the a Thinkpad Pxx szeria (pl P51)-nek mi a megfeleloje 14" meretben?
udv
B -
Balinov
titán
válasz
fatpingvin #116291 üzenetére
Wow. Wow. Wow
. Ha lesz következő rész, ugye brlinkeled?
-
Balinov
titán
Srácok, wwan helyre keresnek ssdt. Mire kell figyelni? Van itt is különféle csatoló, méret, miegymás?
-
Balinov
titán
válasz
fattyu #114639 üzenetére
Hát ez az, ha ssd lenne, simán el lehet lenni a 8gbos lapossal, pláne ha a ram dc, de az 1x8ert meg a hddert még most is csak vakarom a fejem
Amúgy local it, nyse cég, 40-50k alkalmazott, de konkrétan a helyi itstol tudom, hogy a dublini site/Corp Hq saját hatáskörben választja ki, hogy mit rendel a delltol. Láttam én már xps13at, sőt, alienwaret is a kollégáknal
-
Balinov
titán
válasz
Tikakukac #114617 üzenetére
Jaja,csak telorol voltam. CJ5JM_NV14N46 a konkret tipus a BOE-tol (sose hallottam meg).ahogy nezem T460-akat is megaldottak ezzel
Rant ON
Neztem a gyari pdf-et, de az nem, csak az Aida segitett. Amugy meg 2 eszrevetelem van (tudom, nem Dell topik) a Dell mernokoknek es a corp IT-nek.A qrva anyjukert raktak ugy a hdd-t, hogy a hdd caddy melle nem fer meg egy SSD se el.
Oke, hogy medium tier irodista rohangalos gep, de azert egy epkezlababb ips panelt belehanyhattak volna
A corp IT-s rendelosnek meg a jo edes anyukajat, hogy 2017/2018-ban 500GB-os 7.2kRPM-es vinyoval kerte, nem egy nyamvadt 240/256GB-os SSD-vel. A masik pofanvagas szaros szivlapattal az IT-nk fele, hogy miert nyamvadt 1x8GB rammal toltak ,hamar I5-6440HQ-t tettek bele, nem valami U-s vackot...Raadasul mindenfele ceges IT security cuccal, ami miatt a Turion X2-es Win7-es ezereves Toshiba laposom is gyorsabbnak tunt. Tegnap tettem bele egy 8GB-os Crucial SODIMM-et, mintha nem is ugyanazon gepnel ulnekA type-C-s/TB-s dokkolot meg Michael Dell dugja fel a sajat seggebe, regi, beleklikkelos dokkot mer nem birtak meghagyni
Rant OFF
-
Balinov
titán
Srácok, félig off, de annyiszor esik itt szó a különféle ips panelekrol.. Mi az a adatbázis oldal ahol utána lehet nézni egyes panelwknek? Konkrétan egy 5480 14es ips panelek, amit Aida szerint Boc gyártmány
-
Balinov
titán
válasz
S_x96x_S #112197 üzenetére
Vpro matrica van, meg bitlocker on, szintén.
Lehet ha nyugdíjba megyek, csinálok egy külső vinyora egy Win10 install, ezzel a cpuval azért egy irodai munkának hasitani kéne. De nem. Egy word megnyitása 30-40sec, Ms team meeting indítás 2 perc, Edge indulás min 1 perc, ie11 jobban hasít, mint amaz
-
Balinov
titán
Sracok, altalanos kerdes
I5-6440HQ-s cuccnal (14", 2x4GB ram, 320GB HDD!!!) szamit-e telesitmenyben, hogy egy elozo genes markaazonos lapos 65W-os teglaja helyett a gyari 130W-ost hasznalom?
Dokkolon log, (az a fos uj Dell), 1 plantronics usb headset, 1 usb bill meg egy monitor HDMI-n)
Win10x64 enterprise kornyezet. 5-10 Chrome tab. 3 Oracle session, 1 MFG pro telnet klienssel, MST, Outlook es 3-4 kozepes meretu excellel hasznalom, ehet, hogy csak placebo, de mintha miota a gyari teglat hasznalnam kicsit porgosebb lett a cucc. (Mondjuk 1.5ev WFH miatt nem artana kipuccantani az 5480-ast)
Koszi
B -
-
Balinov
titán
Sracok, T420-nal cserelnem mindket ram modult. A Hardware Maintenance Manual (72-ik oldal alapjan ez a billzet alatt van.
Namost SSD bovitesen kivul sosem kaptam szet a TP-t. A HWM 1090-es pontja alapjan nem tunik nagy mutatvanynak, de az eletbol tanulvan (ami egyszernek tunik, azt is el lehet ba*zni) kerdeznem a Szakiktol, van-e valami, amire a HWMM-ban irtakon felul mindenkeppen erdemes figyelni?
Koszi
B -
Balinov
titán
válasz
FoxiestFox #107625 üzenetére
-
Balinov
titán
Megint en, Sracok.
Tobbszor olvastam mar a topikban, hogy a T440/S szeria, mint nem tul jol sikerult rancfelvarras elegge kerulendo, viszont mi a helyzet mondjuk a W540-ekkel?
Ebayen eleg jo valasztek van I5-i7/16GB, FHD/3KIPS, akar Quadro-s valtozatokbol. (mint pl. ez, magyarorszagi eladotol) Egyre inkabb azon vagyok, hogy hamar lapatolni kell a penzt valamibe, akkor legyen valami korszerubb/ jobban idoallo megoldas, mint a 420-ast pofozgatni.B
-
Balinov
titán
Sracok, hol tudnek pontosan utananezni, hogy a T420-ba milyen feszultsegu es orajelu 8GB-os modulokat lehet tenni? Most 2x4GB van benne, de tegnap belefutttam GB/BG-n ilyen huszoneuros aru 8gb/dd3 laptopmodulokba, es a nyavalyas kisordog elkezdett dolgozni, hogy mi lenne ha 4+8 vagy 8+8-ra bovitenem.
Redditen/lenovo forumokon tobben irjak, hogy 2x8GB-al vigan hasznaljak.
koszi
Bali -
Balinov
titán
Sziasztok Sracok,
elso felevben tervezem a HD felbontasu, TN-es T420-am levaltasat egy IPS/FHD paneles Thinkpadre (konkret tipus nincs, kb az 500-600€-s hasznalt arsavban tudok mozogni)
Ebayen, helyi apron eleg sok 30/40/50-es T mozog FHD/IPS panellel szerelve, de par notebookcheck.net-es review-et elolvasa sok helyen irjak, hogy az IPS ellenere az sRGB/AdobeRGB szinter elegge kis reszet tudjak (ilyen 50-60%-ra emlekszem).
Fo terulet a szokasos home felhasznalason kivul LR/PS fotoszerkesztes lenne, szoval jobb szinhelyesseg.
Vannak olyan modellek/szeriak, amik jobban ajanlottak fotofeldolgozasrsa? T-bol, X1 carbon, 4x0/5x0 szeriak, stb. Desktop hely es anyegin miatt nem jatszik, mindenkepp notebook kell. Lehetoleg olyan, amiben 2x8GB-ot minden gond nelkul bele lehet pakolni (es W10 lenne az OS), az sem gond, ha i7, bar e ket Adobe cuccnak inkabb a clock2clock sebesseg szamit..
Thinkpad mellett meg Latitude esetleg Elitebook van a porondon. Cegnel Latitude-okat hasznalnunk, az meg OK is lenne, de a HP EB nekem kepek alapjan a T420-hoz kepest eleg gyatranak nez ki. Uj konzumer kategoriajuak ugyanebben az arsavban nem tudom milyenek, de tipikusan i5-8xxx,8GB,256GB SSD-s, amiket latok ujan
Koszi
BaliHa esetlet tudtok angol/magyar nyelvu tematikus, osszehasonlito oldalt linkelni, annak is szivbol orulnek.
-
Balinov
titán
W7 vs w8. X vs w10 témában :melyik t4xx széria ahol nyugodtan lehet w10et telepíteni? Elkezdtem szemezni i7es 450el és 460al
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MSI Thin A15 B7VF 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7735HS RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- TUF A17 FA706IU 17.3" FHD IPS Ryzen 7 4800H GTX 1660 Ti 16GB 512GB NVMe gar
- Lenovo Thinkpad X13 Gen4 - AMD R5 7450U/32GB/1TB
- ELADÓ - LENOVO LEGION SLIM 7i 16IAHV - 40GB RAM, 1.5 TB SSD
- Dell laptop eladó i5 11. gen, 8GB RAM, 512GB SSD, újszerű állapotban!
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Bomba ár! Lenovo ThinkBook 14s Yoga - i5-1135G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest