- Google Pixel topik
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Poco M3 - felújított állomás
- Térerő gondok, tapasztalatok
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
- Olcsó Galaxyk telepíthetik a One UI 7-et
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
válasz
Bluesummers #89199 üzenetére
Vékony workstation. Hír szintjén is sírtam, de mikor látom, hogy ez tényleg ki lett adva bőgnöm kell.
-
válasz
Csepi95 #89196 üzenetére
Igen, gyári 65W.
Ha 135W-osat akarsz cipelni, felárért adhatokÁltalban Ultra Dock 40A2-őhöz kell, főleg ha 3 külső monitort rá akarsz kötni.
Ez U-s processzor, ezért elég az 65W.
A gépet legutóbb projektorral használtam 2 órán át. Utána még 10-12 órányi időt írt ki.
Tehát CPU vs akku. Döntened kell. Egy HQ-s procival és természetesen erősebb GPU-val mint 64bites architektúrás, jó, ha elmész 3-4 óráig.
Haverom 330W-os tápját láttam nála. Ha 20 méterről fejbetalálnak valakit lehet nem kel fel.Szumma-szumm: Ez a W550s a nevében is jelzett (slim) vékony kivonata, mobil workstation. Üzleti notebook / tervező notebook keveréke. Photoshopra annyira nem ajánlom a TN panel miatt (volt 3K-s IPS panelem, matt és fényes is (fényes = gorilla glass, érintőképernyős), de ez a minőségibb TN panel nem úgy mint a munkahelyi EliteBook G3-am, abban csak 1366×768 van.
-
Csepi95
csendes tag
Sziasztok!
A minap megláttam ezt a hirdetést. Ezek a gépek gyárilag tényleg 65W-os táppal jöttek? Mert tudomásom szerint az előző W modellek 170W-osat használtak.
-
Tikakukac
titán
válasz
somasz #89193 üzenetére
dVGA is, remek.
Mondd meg a kollegának, hogy akkor ha már ilyen agyas volt, kerítsen olyat aki hasonlóan elmebeteg és próbálta már és tudja is mi miért nem jó.
Elvben procinként van tábla mi mikor kapja az ívet, gondolom szerencsétlen gép nem tud vele mit kezdeni. De csak tipp.
-
somasz
addikt
válasz
Tikakukac #89192 üzenetére
Ebayen adtam el a procit, külön felhívva a figyelmet arra, hogy workstationbe, rog gépbe vigyék, erre ír a gyökér, hogy throttlingol a t440p-ben. Méghozzá thermal throttling az intel xtu szerint, de nem meleg.
Van tdp limit vagy nincs? Nvidia kari is van a gépben.
(Én ekkora gépbe csak a 4702mq-t tennék) -
somasz
addikt
Srácok!
T440P-ben az i7-4910MQ-nak throttling nélkül kéne mennie? Vagy visszavesz, mint a dell e6440, ha eléri a TDP limitet?
-
RoboGuru
tag
válasz
tomistarkapi #89188 üzenetére
-
tomistarkapi
tag
ez inkább széria specifikus dolog bár nálam egy x230 tableten probléma. Az intel HD 4000 videó vezérlővel meg lehet-e oldani, hogy a laptop kijelzőjén kívül még két monitort meghajtsak (egyenlőre csak 1280X1024/db). Nem játszom rajta, a legnagyobb megterhelés ami érheti az a videókban kimerül. Ha egy monitort ledugok Dp-on egyet meg vga-n a laptop kijelzőjét nem tudom használni. Egy ilyen megoldás lehet nekem? vagy van esetleg valami olcsobb megoldás?
-
Molk
tag
Csak megosztanám érdekességként a akkumulátor állapotát az 500. életciklusában. (X220)
-
Jarod1
veterán
Sziasztok E531 be i5 ös proci belemehet?
-
Tikakukac
titán
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #89181 üzenetére
Jó tudni, hogy E7440-et nem szabad venni.
Nézd, a legtöbb bajos konfignál eddig mindig jó oka volt, ha valami halomra hullott el. Ettől függetlenül én továbbra sem a "business class"-ért rajongok, hanem azért, ha a gép frankón van megtervezve és megbízható, és jól használható. De tény, ilyen gépek eddig leginkább a business classban fordultak elő.
Remélem, jó sokáig elleszünk én a T420-al, barátnő a T430-al... Amiket manapság látok notebookoknak címkézve, meg amiket hallok róluk, hát attól nem fog el a lelkesedés... -
Tikakukac
titán
értelmesen használva ez nem fog kinyúlni, míg az simán
5 darab E7440-em votl eddig, fél éven belül mind alaplapos lett. 350k+-os konfigok
Semmit nem jelent, semmit. Mondom, a szervizpontban mondták, hogy éppen kijött az akkori sorozatos TP és garmadával öntik befele őket 3 hónapos korukban is. Valamikor egyszer volt még ez általános, hogy üzleti és minden faja. Gari nélkül én már semmit semmiből. Moncsiból is romra gariztam én mindent, pedig 200k-ban mozgott a dolog végig.
-
HSM
félisten
-
Tikakukac
titán
Nem feltétlen ugyanaz a panel. X220-ban vagy 5 féle kijelző volt. Plusz 3 fajta TN, csak amit én bontottam eddig.
Ilyen ez a bulika. E7440-ek IPS-e azt hiszed nem döglik dettó? Bizony azok is mennek a telepre, rendesebb 14" IPS-ből FHD-ban is van úgy 12 féle. Egyébként igen, az ütéstől van elviekben. Adódik a kérdés, hogy 400k-ért is azt kell-e egy géppel művelni, mint egy 90k-s értékűvel. Szvsz nem.
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #89177 üzenetére
99% asztalon foltosodás? Wut? Lol...
Egy árva folt nincs a T420-amon, pedig elég sokat viszem magammal hátizsákban.... A tipikus, sokat szidott nagyfelbontású AUO 900P panel figyel benne, mint a legtöbb T430-ban is....Barátnő LG 900P paneles T430-án van 4-5 világosabb folt, de elnézve a fedlapon lévő néhány mélyebb vájatot nagyon is jó okkal. Érdekes módon ezen dolgok helye is erős korrelációt mutat...
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #89173 üzenetére
A DOA az egy dolog... Számomra az lenne a releváns, hogy ami az első három nap használatot túlélte, azoknak a gépeknek milyenek utána a túlélési statisztikái.
A foltos kijelzőt sem érdemes szvsz ide venni, megnyomódni más gépben is meg tud. Nyilván a fém tetejű notiban nehezebben. Ha "betörik a kijelző", mert mérgesebb lettél a kelleténél a meetingen sem garanciális/minőségi probléma...
A palmrest az igen, az elvileg konstrukciós.
-
Tikakukac
titán
válasz
stickermajom #89174 üzenetére
Akku meg lapcsere nekem is ment TP-ben már sokszor, ha annyiszor kellene márkát váltani ahány gép megmurdel valamiért a környezetemben naponta váltanám őket
-
Tikakukac
titán
T430-ak és T530-ak is voltak DOA szinten nem kicsit, nyekergés ilyen 10 éves T60 szinten nullday korban és hasonlók.
20-asig nincs gond. Vagyis hát, nem olyan sok. De foltos x220-ért meg 30-ért nem kell átmenned a szomszéd városba szerintem. Palmrestből is elficcent 1-2 darab arrafelé.
Kultúra gépépítésben az mondjuk HP. Azért a T430 mellé lepakolod a HP-t és felsír a távolban a tervezője. Nyilván PB után minden baromi állati, de érdemes bekérdezni a szervizbe, hogy mikor volt az a sorozat amire azt mondták, hogy na, ez igen.
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #89171 üzenetére
Jó, a 440-eket ne keverjük ide...
Azért én se adtam volna 80-at.
De komolyan nem értem, ezeket hogyan sikerül? Nekem a régi T410-esem havernál azóta is napi használatban van és szuperül megy, a saját T420-am is hibátlan, pedig egy időben még StarCraft2-őztem is rajta, ami durván 90-97 fok környékére fűtötte a procit, és több, mint egy évig fő gépem is volt, ezenkívül hurcolászásban is volt része bőven...
A barátnőnek vett T430-ról sem éppen az sugárzik, hogy nagyon széthullós fajta lenne....Ezért csodálkozom, hogy nálatok hogy beleződnek ki ennyire a gépek, kivétel nélkül. Mert hogy egy-egy alaplap, akksi, HDD, ODD, vagy hűtőventilátor idővel elhullik az oké (egy-egy!), de hogy a műanyag burkolatig kelljen cserélni halomban ezeket az azért elég kultúráltan megépített gépeket, az nekem még viccnek is erősnek hangzik.
-
Tikakukac
titán
Sehogy, ez ilyen standard. Na vajon miért nincs nálam abból a nem garis T440 halomból amiket 80k-ban adtak volna
Laktárs T430-a is "frissült" egy kisebb kupac alkatrésszel, meg tudok még 3 olyan gépről amiket pár órás állapotban vettem és kb. nincs bennük már gyári cucc.
Most kis HP-zás lesz, meglátjuk mit tud.
-
stickermajom
addikt
válasz
Tikakukac #89168 üzenetére
Ja persze, gari nélkül én sem vettem volna meg, csak örülnék, ha nem kéne élni vele. Főleg, hogy hallottam olyasmit, hogy nincs mindig a toppon a Lenovo supportja ilyen téren.
Amúgy ahogy nézem ezek a dokkolási pontok az összesen ugyanúgy néznek ki, csak nem változtattak rajtuk most hirtelen..
-
Tikakukac
titán
válasz
stickermajom #89167 üzenetére
Hát ha magyar lokos akkor annyira nem gond. Bár alfa erről is tudna beszélni
Gari nélkül semmit. Haver T530-a ment most át garin. Alsó és felső műanyag meg a fedlap maradt. A gépben minden más kuka lett 2 év alatt.
-
Tikakukac
titán
válasz
stickermajom #89165 üzenetére
Elvben EU, gyakorlatban attól függően ki hogyan vette bármit lehet korlátozni jóformán, szerződésfüggő.
Édesjóistenem, ha ez a rengeteg elvben 3 év garis gép elkezd megdőlni, behorpad a topik ajtaja.
-
stickermajom
addikt
Sziasztok!
Nem rég vásároltam egy T460-at, viszont az összefoglalóban található egyik linken sem dob semmit a szériaszámra. UK Site-on viszont igen. Ezek szerint csak UK-ben érvényes rá a garancia?
Illetve tervezem dokkoló beszerzését, az Ultra dock (40A20090EU) nem sokkal drágább, mint a Pro (40A10065EU), de egyik dokumentációjában sem találtam T460-at. Viszont a T460 oldalán hozza mindkettő dokkolót kompatibilis kiegészítőként. Jó vajon mindkettő hozzá? Illetve nem gond az Ultra nagyobb teljesítménye? (90W vs 65W)
Üdv
-
Butcher82
senior tag
Üdv, valakinek van hosszabb távú tapasztalata Win10-el T60-on? Kollégám miatt kérdezem, mindenáron fel akarja rakatattni velem, én ugyan anno kíváncsiságból feltettem, de ment vissza a Win7 (nem tetszett egyszerűen, az asztalin is 7-et használok).Napi használatra alkalmatlan T60-on, jól gondolom?
-
gergobox
tag
Sziasztok! Felteszem mégegyszer a kérdést, hátha valakinek van valami infója, van bármi mód T460-ba (simába nem az S-be) 2 SSD-t rakni (2.5", M.2), úgy, hogy mindkettőn legyen bootolható rendszer?
-
vasalarcos
csendes tag
Sziasztok!
Privátban kérdezhetnék valamelyikőtöktől thinkpad adásvétel, hardveraprós tapasztalatok stb. témában? -
Tikakukac
titán
-
RoboGuru
tag
3 év után új bios a W520-hoz!
-
Tubi2
senior tag
Van valami lelőhely, ahonnan IPS kijelzőt tudok venni az X220-ba?
-
Tikakukac
titán
válasz
scream #89140 üzenetére
Tudtommal semennyire.
Ezt is elmondtuk már ezren, hogy ezek a szétszerkesztetett meg átpakolt hirdetések brutál káoszt csinálnak majd. Esküszöm, egyszer hallanék már érveket miért jó így nyomni ezt az egészet. Bár legutóbb kibukott, hogy még a fővezér sem ismeri a szabályzatot rendesen és így moderáltattak le egy rakat topikot... nem lepődöm meg semmin. Na OFF end, USA garit megkérdezem aztán lesz ami lesz.
-
scream
veterán
válasz
Tikakukac #89136 üzenetére
Sajnos - szándékosan vagy nem, nem tudom - ilyen bulk hirdetésekben árulja a gépeit és mindig frissíti az épp elérhető konfigurációkat, szóval csak egy régi linkem van, amin már tök más (60-as modellek) vannak...
Nem tudom, hogy a modik/házigazdák mennyire tudnak vagy akarnak visszanézni ilyen hirdetés szerkesztéseket.
-
Tikakukac
titán
válasz
scream #89134 üzenetére
Kéne hozzá hirdetés is, mert bármi is történik megint az lesz, hogy jaaahj miért kell sarazni meg hazudsz meg anyám kínja. Épp eléggé felqrtam magam Kalandor hozzáállásán legutóbb, pedig naponta találok tutira lopós/fekete gépeket aprón. Egészen addig amíg nincs 6 köteg papírod, első tulaj, rendőrségi jkönyv meg videó és hangfelvétel, addig minden mindegy. Mire meg ezekből valami megvan régen bebukta van, vagy mint az egyik kollega húzta: bevitték rendőrbácsik kicsit, mert hát lopikázott volt a gép amit sikerült vennie és ő szívott nagyobbat. Vagy bukik valaki 2 millát és berazziázik a rendőrség, mint az egyik ismert használtas boltban legutóbb. Szép világ
-
Csepi95
csendes tag
Az ilyen bizniszek mindig kétségesek. Nem értem azokat, akik az alacsony ár miatt fel akarnak szálni a szöpörollerre. Az oké, hogy sealed box, meg ilyesmi, de ez kinek érné meg ilyen olcsón eladni a bolti árhoz képest? Meg nem hinném, hogy "biztos leesett a kamionról" Thinkpadok ezek...
-
Tikakukac
titán
válasz
scream #89132 üzenetére
Dehogy voltam, aludtam 2 órát zh előtt, örültem, hogy egyben hazaértem.
Kéne valami konkrét SN az lenne a biztos. Mert a leírásokat azt tudjuk, hogy a levegőből szedi a drága, nem létező konfigok és társaiknál konkrétabb kéne. Nálunk legalábbis első kérdés ha bajod van: SN?
-
Tikakukac
titán
120gb-os ssd, bluetooth helyén van szóval az nincs benne
Fullos T420 lehet ha még a BT helyére is mehet az SSD.
Máté94: Kérdés mi volt rögzítve papíron. A hirdetés elég fura a többi meg PH-t ismerve le van ejtve.
Gyorsan átfutottam a dolgokat, 4200M-es sima T440-et is árul, az sem lehet rossz. Erre mondom: komolytalan, de minimum megtévesztő. Bezzeg piszlicsáré hülyeségek miatt agyba-főbe van csesztetve az ember aprón. Kalandorral is keményen összevertem a port ezek miatt, de hát ilyen rendőrséges hozzáállás mellett, tényleg ne várjon sokat az ember. Abban a konkrét ügyben is átvertek egy raklap embert, a legutóbbit amikor beszüntettük a csevegést pedig megindultak a feketék szépen ismét. Nem baj, táptalaj kell az ismeretlen előéletes gépeknek, bios lockos tized árban tolt notiknak és társaiknak.
-
Tikakukac
titán
válasz
Dare2Live #89124 üzenetére
Céges gépekben kb. bármit lehet konfigoltatni, pár százas tételnél meg ezresnél azért eléggé engedékeny tud lenni a gyártó is. Az, hogy ki mit tud, hát bakker. Ott a parts lookup, elvben ott megvan adott gép gyári konfigja.
A kisker az más. Ha meg főleg te is viszed valahova a gépsast, na az a ciki. Jártam már én is így, nem jó, nem is csinálom ideje.
-
Dare2Live
félisten
válasz
scream #89123 üzenetére
Miután kiderült felhívtam direkte rákérdeztem. Jó a hirdetés biztos benne van szedjem le a 7csavart.... El is hiszem ő úgy tudta csak ez nem segít. Mellesleg én is úgy tudtam nincs olyan, hogy ne lenne benne a belső.
Igazad van kényszeríteni nem tudom, ill ebben az értékben biztos nem lépek nagyobbat benyelem.
Az egy ami megtörténhet, hogy megkapja a fekete pontját. Az viszont elég kellemetlen tud lenni, ha nincs mellette minimum 40-50+ piros.
szerk: Az a baj, nem nekem lesz és meg van az esélye, hogy saját zsebből vehetek bele 6cellásat.
-
scream
veterán
válasz
Dare2Live #89116 üzenetére
Ha nincs ilyen kikötés a szerződésben, hogy mikor kell visszavennie vagy kártérítenie, szerintem esélytelen, hogy visszakapj bármennyit is. Sajnos.
Mármint érted, nem tudod mivel kényszeríteni, hogy kompenzáljon. A gépet megnézted, működik, csak nem 100%-ban egyezik a hirdetéssel.Sőt, a hirdetést megnézve, az alsó konfignál (amit valszeg kaptál), csak a 3 cell battery szerepel. Szóval simán elképzelhető, hogy van egy másik, amiben mind a kettő ott van.
Szerk.:
Garanciára S/N alapján rá tudsz keresni, de inkább az MTM alapján kéne belőni, hogy milyen lokalizációja van a konfignak. Ha EU/UK, akkor van, ha US, akkor kérdéses. Bár számla hiányában nem tudom mennyire állnak le problémázni.
-
Jarod1
veterán
Nekem most dobot fel a Lenovo egy frissítés ablakot, biost frissítette.
Másnak is volt ma ilyen? -
Tikakukac
titán
-
Dare2Live
félisten
válasz
scream #89115 üzenetére
adásvételit írtunk.
Az nem számít, hogy rákérdeztem 2. aksira és, hogy kérdeztem, hogy külső 3cellás helyett kaphatom e 6cellással... mert nem tudom bizonyítani.
De a hirdetésében baromira egyértelműen ott van, hogy:
"1st Battery: 3 Cell Li-Polymer battery
2nd Battery: 3 Cell Li-Polymer battery"
[link]Innen vagy visszaveszi, vagy kb 20Kt visszaad, vagy hoz egy X260at 6cellányi kapacitással.
-
scream
veterán
válasz
Dare2Live #89113 üzenetére
Amúgy számlát vagy valami másmilyen papírt már ad? Amikor én vettem még nem tudott adni, azt mondta, hogy másnap megy könyvelőhöz, hogy számlaképes legyen.
Csak érdekelne, hogy végül abból mi lett.
Amúgy nem hiszem, hogy fog bármennyit is kompenzálni. Főleg, hogy, ha jól tudom, akkor ő csak eladja a gépeket és a pénz nem hozzá kerül.
-
Dare2Live
félisten
6 cellás tuti gyári aksit hol kapok mennyiért? Még ezt is be akarom dobni eladónak mint megoldás.
-
scream
veterán
válasz
Dare2Live #89101 üzenetére
Nekem is volt hasonló problémám, mert amikor még a T450-et vettem tőle, 2 akksival hirdette. Direkt rákérdeztem, amikor személyesen találkoztunk, hogy van-e benne, mondta van, Win is mutatja. Mondom a Win 2-t mutat, de csak 1-et lát. Erre mondta, hogy, ja, hát ő nem tudja, neki is csak mondják...
Aztán hazavittem és megnéztem és csak 1 dummy volt a belső akksi helyén. De legalább a gyári dummy.
Meg 2 akksit hozott, egy nagyot, ami kilógott, 54%-os kondival meg egy 75%-os 3 cellásat...
-----
(#89110) Tikakukac
Nevéhez hűtlenül nem USA-ból hozott gépeket árul, hanem általában angolból, cégek által leselejtezett darabokat. Az újakat nem tudom honnan szerzi.
-
Dare2Live
félisten
X260ba tuti eredeti aksikat hol lehet jó áron venni?
Esetleg ha kifizeti belerakom én a belső 3cellást bár nem örülök neki, vagy csak egy 6cellás lesz benne bár az se jobb megoldás...
Tikakukac: Ezt a garis dolgot megköszönöm!
-
Tikakukac
titán
válasz
Dare2Live #89106 üzenetére
Csak igazam lesz a végén
Fránya megérzések mindig.
Nem a dupla akku a legnagyobb gond, hanem, hogy ha elkezdenek besülni a garik ami szinte biztos, akkor mi szitok fog menni.
Holnap úgyis ott leszek, beugrok Smartba aztán megkérdezem már mi a helyzet most USA importtal. -
törölt tag
Sziasztok!
Thinkpad R60!
Bekapcsolásnál elkezd szakaszosan sípolni. A kijelzőn megjelenik a BIOS de nem reagál semmire. Találkoztatok már hasonlóval. Nem hdd, nem ram, nem cmos elem hiba. Fogalmam sincs mi okozhatja. Tegnap este működött. Ma reggel bekapcsolták és ezt produkálja. NEm volt frissítés és rendes leállítás történt.
Köszönöm
-
Dare2Live
félisten
válasz
Orionhilles #89104 üzenetére
Ez a súly mérés meghozta a megoldást:
Ráraktam a +-1%ot tévedeő konyhai mérlegre. 1348gramm. Ezek szerint tényleg csak egy aksi van benne.A baj az, hogy eladó 2db aksival reklámozza. Így 21h után már nem hívom fel írok neki privit.
-
Dare2Live
félisten
Most vettem 20perce egy X260at
Az elképzelhető, hogy nincs belső aksija? Az látom, hogy eladó kettővel reklámozza (1st Battery: 3 Cell Li-Polymer battery 2nd Battery: 3 Cell Li-Polymer battery) de W10 azt írja ki ha eltávolítható aksi nélkül indítom, hogy nincs benne, ha nincs ACre kötve és nem rakom be az eltávolíthatót, nem indul e.
Létezik olyan X260 amiben nincs belső aksi? Vagy vmit elk kéne indítani, bekapcsolni, hogy elkezdje belső aksit használni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Legion 5 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- HP Elitebook 745 G3 érintőképernyős laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD)
- OLCSÓ MONITOROK
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- DUPLA XEON GOLD 6134!!! HP Z8 G4 LEGNAGYOBB WORKSTATION 64GB 2x8 mag 2x16 szál gamer, szerver, munka
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest