Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Nimda
addikt
válasz
Kbali #126264 üzenetére
Sajnos ezeket is végig zongoráztam, nem oldotta meg
A Lenovo fingerprint manager, fent sem volt. A frissítést a vantage alkalmazással csináltam mindvégig. Az Intel SGX is be van kapcsolva. Elavult és inkompatibilis -én erre tippelek. Van akinek működik ilyen laptopon? (T480)
Sajnos a Thinkpad hardvertesztje nem terjed ki a fingerprintre. A windows hello nem lát ujjlenyomat olvasót a gépben.
-
Nimda
addikt
válasz
Kbali #126261 üzenetére
Feltételezem, ha hardveres hiba lenne, akkor nem látná az eszközkezelő sem. Meg a másik, h nem csak én futottam bele 10 -es hibakódba, szóval a probléma nem egyedi.
Amúgy van fent egy ubuntu is, de ahhoz, h itt is működésbe hozzam, sajnos nagyon nem értek a linuxhoz, nekem kínai picit
legalább kiderülne, h működik, csak a win szivat.
-
Nimda
addikt
válasz
Kbali #126261 üzenetére
Nincs, ez alapvető.
Amiket eddig próbáltam ajánlások alapján:
- gyári új és régi driverek
- bios frissítése
- biometrikus szolgáltatások elindítása
- system32 .dat file törlése (database)
- helloface driver telepítése
- mivel ez egy 0km-es laptop, szétkaptam és a kábelezést is megnéztem, ki-be csatlakoztattam, semmi változás.A win10 pro friss telepítés. Mondjuk a legújabb driver 2022 -es, lehet újabb kéne, de nincs.
-
-
Yellow73_a
tag
válasz
Kbali #124896 üzenetére
Köszi.
Az érintőképernyő nem igazán fontos feature nekem, jelenleg a tapipadot sem használom egyáltalán, így nem biztos, hogy a touchscreent használnám, bár ki tudja.És a 12xxP prociról mi a vélekedés? Hallottam olyat, hogy ez egy hibás széria, de nagy általánosságban jókat olvastam róluk.
-
scarbantia
aktív tag
válasz
Kbali #124305 üzenetére
Ha forrfüles cellát használsz, és figyelsz a feszültségkülönbségekre, akkor azért nem lehetetlen küldetés.
Amúgy yt-on van pár videó, van aki simán forraszt közvetlenül a cellára.
Illetve többen simán lekapják a vezérlőt (X220, T410) és gond nélkül túléli.
Ez a legrészletesebb leírás, ő elég alapos volt:
https://hackaday.io/project/245-replacing-lenovo-laptop-lithium-batteries/details
(X130e akku) -
Tikakukac
titán
válasz
Kbali #116730 üzenetére
Dellnél nem, hogy szoftveresen próbáltak javítani tervezési hibát, de az ugyanúgy rossz alkatrészeket is bátran pörgették nem egyszer
Gondold el: mindenki tudja, hogy a gép wifije azért annyira kuka már 3m-ről is, mert el lett kuffantva a tervezéskor a ház, de amikor kimész szervizesként és cseréled a harmadik lapot, wifit, mindent IS miközben tudod, hogy a munkád csak nettó pénzégetés és ez a gép sosem lesz jó
-
i400
senior tag
válasz
Kbali #116725 üzenetére
Az Elitebook G5 szériájában az akksik hibásak, próbálták bios update-el "javítani" de hát hardveres hibát szoftverrel nehezen... Mivel belelátok, más választásuk nincs, vagy kiveszik vagy benne hagyják és ott a rizikó h elpukkan a gépben. A li-ion akksi alapból is szépen ég, de a magnézium házzal karöltve csinál olyan csillagszórózást, hogy eloltani nem fogod. Sajnos történt már ilyen...
Az meg a másik, hogy nemcsak a gépek jönnek 8-12 hónapra hanem sima alkatrészekre is kell várni 2-3 hónapot -
vicze
félisten
-
S_x96x_S
addikt
válasz
Kbali #112651 üzenetére
> Továbbra sem kell ,hogy szempont legyen a választásnál
elviekben egyetértünk.
Szerintem se kellene így lennie, de sajnos a kapitalizmus és a cégek érdekei közbeszólnak.pl. Ha a microsoft kihozza a következő 3 évben
a Win12 ; és a Win13 -at -
( de ha éves release-re visszatér akkor a win14-et is )
akkor sok cég csak az utolsó 2-3 verziót fogja támogatni ..
Venni akarsz egy új nyomtatót - és lehet, hogy ami neked tetszik, arra nem biztos, hogy lesz rá win10 driver.
És kompromisszumot kell kötni ..> , pláne nem elsődleges.
valószínűségekről beszélek.
Mindenki kalkulálja be, hogy milyen kockázatot vállal és döntsön ..
de azt mondani, hogy nincs kockázat
és ha 3 év múlva bemész a boltba,
akkor mindenre lesz win10 támogatás
akkor én csak furcsán nézek - mert én nem vagyok ennyire optimista.mindenki a pénztárcájával dönt..
És legyen neked igazad - és tévedjek én! -
-
S_x96x_S
addikt
válasz
Kbali #112646 üzenetére
> Ezt sosem értem: "azok már garantáltan Windows11 állóak" - minek
> még 4 évig biztosan támogatott a win10.mert nem látunk a jövőbe,
és nem mindenki akarja az előző 4 év szoftvereit
és hardvereit használni a következő 4 évben is.
Bármi új dolog - lutri ..
Nem tudjuk, hogy
- az új programok ( vagy az új program verziók )
- az új perifériák ( driver programok )
mennyire támogatják majd a win10-et
pl. 3 év múlva.
És itt nem csak a Microsoftot értem.
A "biztosan támogatott" csak annyit jelent, hogy a Microsoft a tőle telhető módon fejlesztgeti - figyelve arra is, hogy valami ösztönzés is megmaradjon a win11-re való áttérésre. -
-
-
-
-
Tim82
félisten
válasz
Kbali #111204 üzenetére
"Ajánlani" azért óvatosan szoktam (mint minden utángyártott, nem gyári dolgot), nekem jó tapasztalataim vannak a gyártóval, de statisztikai jellegű merítéshez azért ez még mindig kevés.
-
Hát igen, a rugós ki/be pattintós verzió sokkal jobb. Bár az X1 Carbonban a jó minőségű pattintós foglalat előtt egy ratyi műanyag fedlapocska van, ha nem vigyázol az is leszakad seperc alatt.
Pedig a kompakt fényképezőgépeknél már régen feltalálták a sokkal üzembiztosabb, reteszelt fedlapot, de az nyilván 1 dollárral drágább, az már nem fér bele a költségvetésbe
-
chipesz
őstag
-
-
Fifi
őstag
"Ha eleve 10-et raksz rá, az beaktiválható 7-es és 8-as kulccsal is."
És melyik verziót érdemes egy T410s vagy egy T430s esetében feltelepíteni, ahol a thinkpad sw-k jól működnek? 250 GB SSD, 8GB RAM, ultrabayben HDD az adatoknak.
Mindhárom windows-zal van némi tapasztalatom, már telepítettem ismerősöknek és "belaktam" a számukra, de azok hp, dell és asus gépek voltak és nem hozták vissza, hogy nem működik valami.
Thinkpadet nagyon rég csak linux-al használom, így nem tudom, hogy melyikkel lesz kevesebb gondom és nem igényel majd távsegítséget.
-
jjeahh
nagyúr
Még nem lestem meg az újabb t420-amban milyen panel van, de az egyikben biztos AUO és a t520-ban LTN156KT02401, ha mindhármat bekalibráltam colormunki display-el, tölthetek fel ICC-t ha valakit érdekel, ezek a thinkwikis kalibrálások ahogy elnézem elég gyenge harverekkel vannak belőve... Egy személyre szabott kalibrálást nem helyettesít, de gondolom a semminél biztos sokkal jobb.
-
"HP lesz a géped, ha akarod, ha nem." - egyetértek hito-val. Te láttad ezeknek a kijelzőit?
Mi itt melóban 840 G3-at használunk. Az 1366×768 TN-es paneljeikkel elmehetnek oda ... Nem mondom, hogy 3K mániás vagyok, de van alkalmam egy ilyet gépet használni. Sőt, továbbmegyek. Bár üzleti gépekbe mindig a matt kijelző a divat, de egyszer szereltem egy T440-esbe fényes IPS kijelzővel, avagy ThinkPad W550s Touch verzióban is fényes (üveg) kijelző van, nagyon gyönyörű. Emellett HP-nek a LE/FEL nyilai a billentyűzeten ... nem is kommentelem, mert kitiltanak innét.
Ez mi ez? - kérdem én. Válasz?: Gusztustalanság
[link] -
donjohnson
addikt
pontosabban mini displayport van rajta.
-
HSM
félisten
Az OptiBay rögzítő akkor tud kihullani, ha kap egy pofont a gép, pl. leejtik. Legalábbis amennyire tudom. A tapipadra elvileg lehet venni új borítást olcsón (akár itt a HA-n is), és akkor megint sokáig jó.
A régi is csak egy ráragasztott kopó borítás amúgy. Okosan kitalálták, nem maga a tapipad kopik halálra, hanem egy plusz, cserélhető réteg.
-
Kiss67
senior tag
Az sem segít , de akkor meg nem kell nyomni az Fn gombot.
Pont mindegy.
Szóval , felhívtam egy szervizest a Smart -ból, és ő sem tud megoldást, de tudta hogy miről beszélek.
Csak ettől nem lett jobb, még mindig nem működik a fényerőállítás Lenovo Thinkpad T440,T450,X240 gépeken.
Hát ez nagy gond !
Voltaképpen padló fényerőn megy állandóan. -
thomasrc
tag
Az a gáz, hogy napközben sokat cipelem és bizony kiesik az ultrabayből a CD-író.
Esetleg beragasztom valamivel fixen a CD írót, de ha vissza tudnám tenni a helyére rendesen a rögzítőjét, akkor annak jobban örülnék.
Nem is értem, hogy egy annak idején több mint 200-ba kerülő gépen ilyen gagyi alkatrészeket hogyan engedhettek meg maguknak.
Kicsit csalódás volt nekem a Lenovo az istenítő kommentek után.
-
-
-
CB
senior tag
A ThinkPad Tabletre gyárilag telepített Lenovo Solution Center app megmutatja mikor indult, és mennyi gari van még hivatalosan. Ez világgarancia. Ezt onnét tudom, hogy a Smart Service az USA-ból használtan vett első ThinkPad Tablet 2-es táblagépemnél ezt fogadta el.
Igaz, nem tudták rendesen megcsinálni, ezért inkább vettem szintén USA-ból még egy gépet.
Most meg a 10-est.
Mit lehet tenni, ha kintről féláron be lehet szerezni. -
Árul egy kolléga az aprón ilyen matricát rá, ami elvileg ugyan az mint a gyári. De most nem találom.
A thinklight nem billentyűzet világításra jó, hanem a gépet sötétben használva kíméli a szemet. A billetyűzeten gépelni kell nem nézni.
(#72779) HSM Az fn + akármi is jobb mint azok a gombok amik a T420-on vannak erre
-
HSM
félisten
Kopni kopik elvileg, de mivel főleg a trackpointtal navigálok, így ez nem nagy gond. Ha 0-ra kopik, max veszek egy új palmrestet.
Az FN fordításban meg az a kaka, hogy akkor meg nincs közvetlen hangerőszabályzó gombod pl.Nem az igazi úgy sem.
Én ahogy írtam, elsősorban nem a betűk leolvasására használom a Thinklightot, mivel azt tudom fejből, hanem a munkakörnyezet megvilágításra sötétben.Úgy pedig hogy fénylik-e a gomb, igazából mindegy, kellemesebb környezetet varázsol a ThinkLight.
[link]
-
-
-
-
_ak_
addikt
Fel az intel wifinek telepítős a drivere, de megpróbáltam manuálisan hozzáadni és akkor sem ismerte fel azt az eszközt a kezelőben. (
Nem vagyok teljesen biztos benne, hogy az az, de minden más megvolt.. Kb. fél órát szórakoztam rajta, de nem jutottam előrébb.A TeamVieweren én is gondolkodtam, csak már nagyon nincs ötletem, hogy mit lehetne megpróbálni így távolról. Egészen biztos, hogy azelőtt működött a wifi, hónapokon át nem is látott kábelt. Aki használja nem is hiszem, hogy tudná hogy hol lehet kikapcsolni, driverből is max a win frissítések mentek, de reinstall nem segített semmit.
Azon gondolkodom még, hogy esetleg vmi linux live cdről bootolva meglehetne majd néznem, de ha ott sincs, akkor másra nem tudok gondolni.
Persze még a kábelt ellenőrizhetném, de mondjuk asztalon volt tartva a gép, szóval annak csekély esélyét adnék, hogy esetleg elmozdult. -
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Elektromos autók - motorok
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- Hamarosan megjön az ASUS házak új zászlóshajója
- Formula-1
- sziku69: Szólánc.
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- 0 perces RYZEN laptop, eredeti Win10! FullHD IPS / 12GB DDR4 / 1TB M.2 SSD! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5560 Laptop -70% 15,6" Xeon W-11955M 64/1TB RTX A2000 4GB FHD+
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- Lenovo IdeaPad S10-2 netbook jó akkumulátorral eladó
- Eredeti Lenovo külső akkumulátor eladó: T470 / T480 / T570 / T580 / L470 / L480 / L570 / L580 / P51s
- Gigabyte 15 G5 Gamer FHD IPS 144Hz i5-12500H 12mag 4.5Ghz 16GB 512GB Nvidia RTX 3050 Win11 Garancia
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- LG 27UP850NP-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync
- DELL Precision 7730 i5-8400H Quadro P3200 32GB 1000GB FHD 17 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest