- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- iGO Primo
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
jjeahh
nagyúr
No ha már itt vagyok még egy kérdés: mivel lehet windows 10 alatt beállítani, hogy az akkut ne töltse fel 100%-ig? Ha nem tévedek valamennyire ezzel is kímélném...
-
^Clown
addikt
válasz
^Clown #89729 üzenetére
Ha esetleg érdekel valakit: Kingston UV400 (120Gb) + 2x2Gb Kingston DDR2-667MHz, Windows 7-tel gyönyörűen fut. X1300-hoz még drivert is találtam, így az Aero megy.
Egyedül az infra drivert nem találtam, de eddig sem hiányzott a gazdájának.Netezgetni szerintem még most is jó gép a T60 egy SSD-vel megtámogatva.
-
MrSealRD
veterán
Én így raktam össze a gépet júniusban:
- AUDIO: Conexant 8.32.43.0
- card reader: 2.14.18.1
- VGA: Intel 9.17.10.4229
- Synaptics Ultranav: 19.0.17.85
- LAN: Intel 12.15.31.4
- WLAN: Intel 18.20 -> 15.18.0.1
- SATA AHCI controller: 12.8.10.1005
- PowerManagement Driver: 1.67.12.10
- Lenovo Settings: -> Windows Store
- Lenovos System Interface Foundation: 1.0.59.1
- Thinkpad Settings Dependency: 3.0.1.32
- Hotkey Features Integration: 8.80.10
- Express Card USB3: Renesas 3.0.23.0-Control Panel Sound -> Communications -> Do Nothing
-Fast startup off
-Uninstall onedriveAZ USB3-al még 8.1-nél volt egy ámokfutás... Akkor az volt a gond, hogy ha menet közben eltávolítottam a kártyát akkor visszacsatlakoztatás után rendesen szaggatott az egérmutató...Meg egy rakás egyéb sleep-hez köthető anomália volt...
A megoldás PM alól is állítható illetve BIOS-ból is. PM-ben: Advanced -> Global Power Settings lap alja, PCI Express -> Disabled.Win10 alatt nem volt szükség ilyesmire. De a te problémád miatt most nálam is kiderült valami. Ez a mocsok Anniversary update lenullázott pár dolgot, így a renesas drivert is. Ennek következménye, hogy USB3-as pendrivenál azt dobta ki, hogy nem tudja felismerni. Míg USB2 esetén simán ment minden. Szóval most feldobtam a drivert és rendben van.
-
embe
nagyúr
válasz
MrSealRD #89791 üzenetére
A neten találtam kimondottan ehhez az eszközhöz. A hozzáadott lemezt ott hagytam az ismerősnél, így azt nem tudtam megnézni. De az Ebay-es oldal nem is említi a w10 támogatotságot.
Most éppen működik. Most letiltottam azt a lehetőséget, hogy a w10 frissítse magának a drivert. DELL gépnél is volt 1-2 olyan driver ami ha frissített automatikusan, tána az eszköz nem működött.
Ezekre a driver kérdésemre nincs javaslatod?
-
embe
nagyúr
Az expresss card helyére tettem egy ilyen bővítő kártyát.
Renesas driver telepítve, szépen működik. majd gondol egyet, és eldobja, nem működik.
Használ valaki ilyet, ha igen milyen diverral? -
Balinov
titán
válasz
jjeahh #89782 üzenetére
amzonrol van a crucial, akkor abban a kategoriaban jo ar/ertek/kapacitas aranya volt. lehettem volna fillerb**o, ahogy eleve terveztem es csak egy 120-ast toltam volna a t420-ba,de ugy voltam vele, + 20-25€-ert tobb, mint 2x-es kapacitasert megeri kivenni a tepofogak kozul azt a fillert
-
-
embe
nagyúr
válasz
jjeahh #89773 üzenetére
Emlékeim szerint a v300-as nem igazán ajánlott. Javítsatok ki ha nem így van.
Az asztali gépben egy Samu 830-as van már 4. éve - tökéletes. Nyáron vettem egy Probookba egy Fury-t, de áttértem az SSHD-ra. Gyorsan kellett a hely. Azóta így maradt, az sshd-t rakosgatom. Az ssd meg pihen. -
embe
nagyúr
Illetve még egy olyan kérdésem, csak hogy ne kelljen 20 drivert kipróbálni....
PCI soros port - ez az eszközkezelőben telepítetlenül világít. Van hozzá egy jó driver w1064 alá?Feltettem egy hotkey drivert, de nem működik minden funkció. Például amivel a pöcökegeret vagy a tapi padot lehetne ki-bekacsolni. Erre valami bevált driver ?
Vasy09 Köszi a tanácsot! Ezt eddig nem vettem észre. Én úgy kapcsoltam ki, hogy kivettem belőle a aksit, é a tápkábel is kihúztam. tapasztalatból mondom, ilyenkor szintén nem világított.
-
embe
nagyúr
T420 kijelző jobb alsó részén van a 3 értesítő led. A bluetoth akkor is világit, ha lekapcsolom az eszközök menüpont alatt. W10-et használok egyébként.
Annak ott mindig világítani kell?
W10 alá milyen wifi bluetooth driver javasolt, ami bevált?
Én ezt tettem fel. -
Tikakukac
titán
Háát 95 foknál indul a hőstop, szóval azért inkább lesz az meleg még lapka szinten is, mint hideg.
Emberi oldalról kell nézni mindent. Asztali passzív. Notinál amíg nem hallom a gépet meg nem meleg amihez érek nem érdekel. Ebből a 840 G2 mondjuk remek, tpfancontrol nélkül is tudja azt amit a 20-30-as széria levonóból. Billzetet cseréltem tegnap, és hát sajnos azt kell mondjam, HP elég keményen elhúzott átgondoltságban.
-
embe
nagyúr
-
Tikakukac
titán
Én is megszoktam, de én csakis szétzúzott meg szutyok gépeket veszek már egy ideje, nem ilyeneket. Ha nincs magas hőmérséklet a gépben teljesen mindegy milyen a paszta. Vezet-vezet aztán csók. Asztalit méregettem, ott 1 év alatt is kikészül egy MX2 is lazán, nyilván van hajtva a vas. Az az állag amit alapból látsz az erősen oldószeres állapot. Kérdeztem az okosakat és igen, valójában ha ez kipárolog akkor morzsolósnak kell lennie. De amíg nem piszkálod ez nem morzsa, hanem rendesen összerakott réteg. De te tudod. Az biztos, hogy minden bontás potenciális patent törések halmaza, drága az a műanyag, már én is ha lehet csak porolok
-
embe
nagyúr
válasz
Tikakukac #89754 üzenetére
Nem tudok. De nem is kell ehhez ez a képesség.
Megszokás. Nem ez lesz az első pasztázásom. Megszoktam. Főleg egy több éves gépnél szerintem kötelező, függetlenül attól hogy mennyit ment. Csak morzsalékos pasztát, vagyis annak maradványát találtam már ilyen korú gépeknél. -
Tikakukac
titán
-
-
embe
nagyúr
válasz
donjohnson #89742 üzenetére
Tulajdonképpen halk, csak maga a tudat hogy "feleslegesen" pörög a venti. Egy olyan gépet fogtam be magamnak, hogy a belseje teljesen újszerű. Billentyű csuklótámasz kopásmentes, mint az új olyan.A külső burkolaton - a fedlapon - van 1-2 karc a gumi borításon. A venti is patika benne.
Apropó venti: Azért megszokásból átpasztázom. A felső burkolat lepattintása mennyire "kockázatos"? Könnyen törik?
-
donjohnson
addikt
pedig jó cucc a tpfancontrol.
gyárilag túl érzékenyre van szabályozva bios szinten. nyugodtan használhatod ezt a progit, mert másképp nem lesz halkabb a géped. -
embe
nagyúr
Köszi!
Lenovo gépet még nem használtam, most egy 420-assal kezdem az ismerkedést.A venti ezeken a gépeken soha nem kapcsol ki? A biosban sem találtam ennek állítására semmi lehetőséget. vagy csak figyelmetlen voltam.
Most 44°-os a poci, de egy a venti 1,9-2.0-on pörög most is.
A Notebookfancontrollt mellőzném. -
Tim82
félisten
Nem, ezek opcionálisan feltehető Lenovo-s segédprogramok. A Connect2 szerintem a korábbi ShareIT nevű program utódja (elvileg ez ilyen Lenovo-féle "hogyan kapcsolódjunk más gépekhez - telefon, tablet - és osszunk meg köztük adatokat" jellegű cucc), a többi asszem a Lenovo Settings nevű Win 10-es app-hoz kellhet.
-
embe
nagyúr
Sziasztok!
A Lenovo support oldalán található "System Update" futtatásához kell valami segédprogram pluszba? Ha elindítom, akkor pár másodperc után beszürkül a kijelző, de nem történik semmi. -
-
azbest
félisten
válasz
FoxiestFox #89733 üzenetére
Hát, a cellában lévő fóliarétegek kezdezenek szétmenni. Ha átszakad valahol akkor vuff.
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #89733 üzenetére
Ha elfér elvben nem akkora para. De azért ja, a kémia az móka.
-
Ha egy kicsit megpúposodott az akkum (Pana, W500), fel fog robbanni?
Úgy tudom, li-ion esetén megesik ez (mármint a púp, nem a felrobbanás). Telóakkum is volt már púpos. Semmi hibajelenséget nem mutat egyébként, magas töltöttségtől alacsonyig szépen terhelhető, rendben merül, rendben veszi a töltést. Vagy egy hónapja így van. -
Schuby
aktív tag
vettem egy X230 at, és 3g kártya kell bele. próbáltam a x230t modemét, de azt nem fogadja el. milyen való bele?
-
^Clown
addikt
Sziasztok! Van valakinek elmentve esetleg T60 infra drivere (Win7 32bit)? Nem találok sehol sem... Köszi előre is
-
Veron
addikt
Sziasztok!
T440nel kapcsolatban kérdeznék.
Az F4 billentyűről letört az egyik olyan pici karom, ami rögzíti azt. Magyarul most lifeg az egyik oldala.
Kérdés, hogy vissza lehet-e fogatni valahogy ill. Honnan tudnék pótlást szerezni a laptopkey.comon kívül?Kösz!
-
Tim82
félisten
válasz
Polarstar #89724 üzenetére
Windows alatt kissé hektikus a bluetooth. Nekem eddig minden laptopon az volt, függetlenül típustól, gyártótól, BT modultól. Windows 10 alatt jobb, de ott sem az igazi.
Példa: BT headset, illetve BT hangszóró, hajlamos eldobni őket zenehallgatás közben. Nem kapcsolódik szét, csak épp hirtelen nem szól. Win 7 alatt gyakoribb volt, Win 10 alatt ritkább, de nem szűnt meg.
Mondjuk BT-s egérrel nincsen gondom (Logitech V470-et és Rapoo 6080-at is használok, bár az utóbbit inkább billentyűzetes Lenovo tablethez), szóval inkább audio-specifikus problémáim vannak. Telefon és gép közötti hosszabb, sok fájlos adatátvitelre meg szerintem elég megbízhatatlan a BT kapcsolat úgy általában.
-
Mindenkinek ilyen keservesen szenvedős a bluetooth a laptopokon?
Ritkán szarul megy. Szinte semmi kapcsolat.
Blackberry és t420s. Eddig ment.. most baszik menni. -
Tikakukac
titán
válasz
Ganz-[HUN] #89717 üzenetére
Egy szintig okés, én 50%-ba merek ilyesmiket is keverni és inkább 2 réteg. HP-mat pucoltam most vagyis előző héten, az bírta. TP-ket általában elég volt 1 réteg alkohollal áttörölni aztán clean és kész is. Max ha valaki azon élt akkor sok víz és szivacs meg rendes mosogatószer, az viszi a mocskot.
-
Tikakukac
titán
Szokásos. Clean meg szilvia esetleg mikroszálas.
Karcokat elég nehéz eltüntetni, ez gumis anyag nem lakkos fényezés. Rengeteg alkohol után dobja ki a fedlap a valódiját, évek mocska keményen bele tud szólni a képbe. Ami karcos volt olyan is marad, klasszikus nepper trükkök vannak csak.
-
embe
nagyúr
Sziasztok!
A T420 borítását mivel lehetne, mivel ajánlott tisztítani?
Egy szövettel kicsit megdörzsöltem, olyan volt mintha egy pár karc eltűnt volna. -
Vasy09
őstag
Tudnátok segíteni nekem abban, hogy ez az msata jó lenne a párom T420-as notijába? Fog vele működni?
Válaszotokat előre is köszönöm!
-
1amarr
tag
válasz
1amarr #89710 üzenetére
Na hát ennyit erről. Ilyet se tapasztaltam még. Eladó előbb közli, hogy egyébként a táska már nem tartozik az ajánlathoz, mert azt már odaígérte időközben másnak, majd amikor ennek hallatán indítok egy az eredeti, táskás árhoz kepesti 80%-os ajánlattal, vérig sértve ajtót mutat. Úgyhogy nem lesz 365XD-m
-
1amarr
tag
Csak érdeklődés szintjén kérdezem, ti mennyit adnátok egy teljesen működő, hiánytalan 365XD-ért? (Nem nektek akarom eladni, én fogom megvenni, csak kíváncsi vagyok, hogy mennyire jó áron. Ugye ezeknek főleg eszmei értéke van, használati már viszonylag kevesebb, így kinek-kinek mást érhet.)
-
newmoonlight
senior tag
válasz
donjohnson #89705 üzenetére
-
aclandiae
senior tag
Sziasztok!
A T500 után mi a következő szint? A továbblépésen gondolkozom, amennyiben érdemes.
-
donjohnson
addikt
hát srácok, eddig bírtam tpfancontrol támogatottság nélkül. visszaváltottam egy generációt, E560-ról T550-re, de ez legalább T széria és megy a venti fordulatszám-mókolás
-
Gondwana
addikt
Pana akku-dö-lux X201-ből
A képen ugyan minden látszik, de magyarázom: folyamatosan 150mA-rel meríti magát (három különböző 90W-os és egy 65W-os táppal tesztelve eddig), a töltési limitet nem veszi figyelembe, tehát nem áll meg, csak 100%-on, a dokkoló akkutöltő portján panaszosan villogja a pirosat, csak a gép tudja tölteni, a 4-5 órás aktív használatot így is tudja, de asszonypajtás T60-jában szintén elektronika-megdöglőset játszott egy szintén kiváló állapotú Pana akku (az már töltést se vesz fel, de a gép még megy róla, UPS-nek tökéletes, amikor a gyerkőcök kirántják a tápkábelt)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos cigaretta 🔞
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xbox Series X|S
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- EA Sports WRC '23
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Probook 640 G2 (14FHD/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- HP Probook 640 G2 (14/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- ThinkPad P1 Gen3 15.6" 4K IPS i7-10850H Quadro T1000 32GB 1TB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R3 3100 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500XT 4GB BitFenix Neos Thermaltake 500W
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- Samsung Galaxy A5 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest