-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
scream
veterán
Én anno T500-zal indítottam a saját tapasztalataimat, utána W500, T430, T460, P53 és most P14s Gen2a (AMD).
Sajnos anno kevésbé voltam toleráns a súly/vastagság szegmensben, a mostaninak amúgy kellemes a mérete, de ugye ez a Modern Standby miatti kellemetlenség jelenvan (mmint a battery drain, ha nem S3-on van).
Közben volt más Dell, HP gép is az "üzleti" szériákból - Latitude, Precision, Zbook - de mint nagyjából minden tech kütyü esetén az az érzésem, hogy 1-et előre, 3-4-et hátra lépünk és közben az áruk aránytalanul elszáll.
-
scream
veterán
Hali!
Adott egy T430, i5 (3320M) + 4GB RAM (a spec később lesz érdekes), Win10.
Elvileg reggel még ment a beépített webkamera Teams alatt (látszik is a Win10 camera privacy beállításainál), viszont délutánra meg sem nyikkan már.
Közben nem volt se gép ki/bekapcs, se Win update, DeviceManager-ben ImagingDevice alatt nem szerepel, Vantage nem látja a Display/Camera alatt, dedikált Lenovo Diagnostics se lát kamerát.
Mi történhetett (sw vagy hw hiba inkább)? Hogyan lehetne aránylag fájdalommentesen (napi használatban van, online munkára a gép) orvosolni/javítani (a nyilvánvaló külső webkamera vételt leszámítva)?
Illetve nekem most csak távolról próbáltam feltámasztani a kamerát, de mondjuk úgy, nem volt a legfürgébb a gép, emiatt felmerült bennem pár kérdés:
- RAM-ból van ajánlott modul bele?
- Illetve gondolom default 2.5"-os SATA SSD-t simán eszi, ugye?Takarítás + pasztázás és az említett RAM/SSD kombón felül sokkal többet már nem tudok tenni érte, ha jól sejtem.
Vantage kidobta, hogy 95% körüli a wear level az akkunak, ha az ember szeretné cserélni, akkor honnan érdemes beszerezni?
-
scream
veterán
válasz
donjohnson #117256 üzenetére
+ FoxiestFox, vicze1
Köszi mindenkinek, átraktam S3-ra (Linux)m illetve kikapcsoltam a gyorsindítást.
Cserélni csak a gyári WiFi-t cseréltem, egy Intel AX210-re - nem tudom, hogy honnan tudom megállapítani (mmint a spece alapján), hogy támogatja-e a modern standby-t vagy sem.
-
scream
veterán
Hali!
Adott egy P14s Gen2a (AMD), Win10, gyári akku (Vantage szerint ~10%-os wear level).
A problémám az, hogy kikapcsolt állapotban (Start menu - Shut down) nagyon gyorsan lemerül, teljesen.
Milyen beállításra kellene ránéznem? Kikapcsolt állapotban nincsen rákötve semmi (tehát nem tölt USB-n, nem szívja más periféria az akkut).
Vantage-ban végignéztem ami a Power management-tel kapcsolatos lehet, de nem igazán találtam olyan opciót, ami megoldást jelenthetne.
-
scream
veterán
válasz
Ed_007 #116042 üzenetére
T460-am volt, kb 1-1.5 évig, szerettem, de valami újabban gondolkoznék.
Most, amivel szemezek, egy P14s Gen2 (AMD) - eddig átfutott review-k alapján egészen ígéretesnek néz ki.
Már csak azon töprengek, hogy próbáljam be a P14s-t vagy inkább P53... Árban kb ugyan ott lennék, P14s-hez van értékelhető mennyiségű garancia is és nem féltégla a töltője, P53 meg inkább időtállóbb ki/felépítés + ott a bővíthetősége.
-
scream
veterán
Hali!
Munkához (programozás) keresnék ThinkPad-et - elsősorban használtan (bár nem az ár miatt, hanem a mostani "remek" tulajdonságok és az új modellek "minősége" végett, plusz ott van, ha az ember nem polci konfigot szeretne a hónapos várakozási idők).
Ami kellene - hosszú üzemidő, normális IPS kijelző (250 nit+, FHD, matt, touch nélkül), nem szeretnék sütni/főzni rajta, viszont jó volna, ha nem sikítana a ventije (se coil whine), nem lenne rossz, ha cserélhető lenne: RAM (mind 2/4 modul), WWAN, WiFi/BT, M.2 SSD, mindezt lehetőségekhez mérten kompakt méretben (jöhet 13, 14, 15"), lehetőleg vmilyen linux támogatottsággal. Mi állhat ehhez a legközelebb?
Elsősorban a munkámhoz jelenleg csak a CPU, ami fontos (bár igazából nem létszükséglet se az i7/i9, se a Xeon), VGA nem - az új IGP-k gond nélkül kezelik a 4K-s kijelzőket (mmint most nem interface szempontból, hanem nyers teljesítmény tekintetében), amiből max 1 lenne rákötve, illetve a több/sok RAM - legalább 32GB. TrackPad nem érdekes, mert vagy vezetéknélküli egérrel vagy TrackPoint-tal lenne használva. Viszont dGPU/dVGA nélkül, normális hűtéssel/teljesítménnyel és bővíthetőséggel szerelt gép - főleg az újabbak közül - egészen ritka.
X1C Gen10-re kértem egy árajánlatot (32GB, 1TB, WWAN előkészítés, FHD 400nit low power, 5 év on-site), de csillagászati összeget, meg időt kaptam rá, illetve pár review-t átfutva nem igazán győzött meg, hogy biztos ez kell nekem.
Ti mit vennétek? Én P53-kat nézegettem német ebay-ről, de nem bánnám, ha lenne vmi könnyebb alternatíva, ami megközelíti a P51/52/53 szinvonalát - összeszerelési minőség, megbízhatóság, tartósság szempontjából.
Árban - szerencsére - elég rugalmas tudok lenni, de igyekszem költséghatékony maradni.
-
scream
veterán
válasz
scream #113974 üzenetére
Hát, esélyesen az volt az a gép, mert ugyan itt HA-n még nem, de a honlapjukon fent van megvásárolhatóként.
Vagy megvolt a csere/javítás és elmaradt, hogy keressenek, vagy még nem kerestek vagy van még egy másik kézenfekvő alternatíva is.
-
scream
veterán
válasz
Greg Vinous #113948 üzenetére
Szerintem korrektek voltak. Úgy mentem vissza, hogy valamilyen olyan megoldást szerettem volna találni, hogy megmaradjon nálam a P53, mert nagyon megtetszett, és a kijelzőn kívül amúgy rendben volt a gép. Kommunikációban sem volt fennakadás, először privátban itt PH!-n, majd telefonon és e-mailben is ment, mindenhol normális időn belül válaszoltak/reagáltak.
Így megpróbálták ott helyben (megkértem, hogy ha lehet nézzen rá) megoldani a panel ferdeséget, de a ragasztó eltávolítása nélkül 1 pixelnyit sikerült feljebb hozni, így sajnos nem maradt nálam a gép.
A panel, ami most a gépben van és valamikor/valahogy/valahol bekerült (ezt ők sem tudták megmondani, hogy hogyan volt, csak annyit, hogy ők biztos nem cserélték) a gyári helyett, viszont ez a panel is a helyettesítő termékek listáján van (FRU szerint, korábban rosszul írtam, mert képeknél tisztán látszik ez, hiába nem azonos a specifikáció teljesen a gyári panellal)
Ha minden igaz, akkor visszaküldik és megpróbálják kicseréltetni az eredeti panelnak megfelelőre (100% sRGB, 500nit, HDR400), és ha ez megvolt és egyenes is a panel/nem lóg a káva alá, akkor esélyesen újra hozzámkerül majd.
Összességében boldog ugyan nem vagyok a történtek miatt, de a helyzethez képest elégedetten távoztam és reménykedem, hogy sikerül elintézniük a dolgot, mert tényleg megtetszett a P53.
-
scream
veterán
válasz
Picco #113936 üzenetére
Az oké, de S/N alapján a partspicker oldal is ezt hozta ki, hogy ezzel volt szerelve, illetve a substitue-ok közötti FRU-k alapján se stimmel.
Oké, látom, hogy van még rajta garancia, de ha westnotebook cserélte és nem járt még Lenovo gariban, akkor hiába írja az oldal, ha beküldöm és kiderül, hogy temperálva volt a display-el, feltételezem visszadobják én meg jól megszívom. Ezt szeretném elkerülni.
-
scream
veterán
válasz
zsolti75 #113933 üzenetére
Partspicker szerint is ez a gyári (FRU: 01YN165).
De akkor nem világos, hogy a mostani panel hogyan került bele, miért maradt ki az a határoló és egyáltalán...
Hogy tudom kideríteni, hogy így egyáltalán érvényes-e a gyári garancia rá? Vagy ti mit tennétek? Vigyem vissza westnotebook-ba (pénteken vettem meg)?
(mert nyilván nem volt ez jelezve a hirdetésben, hogy cserélt lett volna, nem gyárira).
-
scream
veterán
Hali - újra én.
Megvettem a P53-at (westnotebook), és sokkal jobban tetszik, mint a HP Zbook Studio G4, ami előtte volt.
Viszont Win10 install után tűnt csak fel, hogy alul a tálcán az aktív app indikátor nem látszódik rendesen, csak ha felülről nézem, így gyorsan összedobtam teszt képeket, hogy megnézzem hány px lóg ki lefelé/a káva mögé - és mint így kiderült a kijelző bal alsó sarka ~2 pixellel lejebb van, mint a jobb (1px magas vonal legalsó sorban jobboldalt (kb a képernyő közepétől) látszik, bal oldalon meg semmi, 2px bal oldalon épphogy valamennyi, 3px-nél már látszik rendesen. Azt gondolnám, hogy gyárilag ilyen - nem látszik a kereten/display-en, hogy piszkálva lett volna.
Ezzel mit tudok kezdeni? Mostmár azon felül, hogy zavar, hogy nem látom az indikátorokat, a tudat is zavar, hogy ferde a display... Garanciában ilyennel vajon foglalkoznak (mert gondolom normálisnak ez nem normális)?
Gyári garanciális (bár nem tudom, hogy S/N és westnotebook-os számlával tudom-e a gyári garit érvényesíteni).
-
scream
veterán
Hali!
Kiváncsi lennék a véleményekre, hogy melyik gép lenne szerintetek jobb, ha hosszútávra tervezek?
ThinkPad P15s vs P53? Vagy minőség szempontjából már egy kutya mind a kettő és örülhetek, ha 1-2 évet elmennek?
-
scream
veterán
válasz
Digitalpimp #113410 üzenetére
Mert attól függ az, hogy mi kiemelkedő árú vagy sem, hogy mennyi a minimálbér? Mert akkor minden kiemelkedő árú Mao-on. Aki minimálbéren van nem hiszem, hogy azon izgul, hogy milyen notebookot vegyen, mivel még az alapvető dolgokra sem elég amit keres, sajnos.
Illetve attól miért kellene eltekinteni, hogy fel lettek most korbácsolva az árak az IT eszközökre? Ez olyan tényező, amit el lehet csak úgy hagyni?
Nem mondtam, hogy ez jó vagy rossz, leírtam, hogy ma, 500e Ft egy notebookért nem számít kiemelkedőnek.
-
scream
veterán
válasz
Tikakukac #113404 üzenetére
Már elég rég elmúlt az az idő, amikor a ThinkPad gépek neve felért a jó minőséggel vagy felsőkategóriával, sajnos.
És nem is arra gondoltam, hogy az eszközbe bedobált hw-k nagyobb teljesítményűek/drágábbak/hajlítható kijelző/stb miatt lenne felsőkategóriás, hanem arra, hogy már nem képviseli a felsőkategóriát, elsilányult (mint amúgy szinte minden más).
Szerintem ez világos, de a mostani árak alapján azért nem mondanám kiemelkedő árúnak - és ha megnézed az aprót, azért elég gyorsan fogynak a hasonló árkategóriában lévő gépek.
-
scream
veterán
-
scream
veterán
Hali!
Olyan kérdésem volna, hogy tudja-e valaki, hogy ez a warranty státusz hogyan állhat elő?
Elvileg ez még egy bontatlan készülék, US keyboard-dal, amit no-ba szállítottak (S/N alapján), de nem igazán világos, hogy a garancia ilyen esetben hogyan alakul - tehát azért írja ezt, mert még nincsen aktiválva vagy mi lehet?
-
scream
veterán
válasz
Tikakukac #108157 üzenetére
Nekem Zbook 15 G5/G6-tal van talasztalatom, ott is BenQ monitorokat villogtatja, HP-t nem. Dokkolóval rendszeres a kékhalál, nélküle sosincs, dokkolóra kötött periféria van hogy megáll, direktbe kötött sose.
Természetesen mindenből a legfrissebb sw/fw/driver feltelepítve.
-
scream
veterán
válasz
zsolti75 #108104 üzenetére
Nem szeretnék lopott TP-t (sajnos volt hozzá szerencsém már, igaz az itthoni aprós vásárlás volt...), és mivel írtad, hogy kint (gondolom németo) olcsóbban megy, gondoltam van forrásod is hozzá, hogy hol érdemes keresni.
S/N-t az említett eset óta mindig checkolok előtte.
-
scream
veterán
válasz
zsolti75 #108098 üzenetére
Köszönöm a részletes választ.
Amitől félek az nem is az, hogy nem tudja lehűteni, hanem hogy ezt mekkora hangerő mellett teszi. Előreláthatólag annyira nem lenne szénné terhelve a CPU.
Kint hol érdemes körbenézni, ami megbízható forrásból származik?
Mostani "céges" HP Zbook 15 G5 úgy búg és forr, mint a veszedelem.
-
scream
veterán
válasz
S_x96x_S #108092 üzenetére
Köszi, igazából ennyit én is ki tudtam deríteni magamtól. De ugye ez a kérésre nem igazán adja meg a választ.
> A xeon-nak magasabb az alap órajele és magasabbra turbóz .. vagyis a xeon-t jobban kell hűteni ..
Vagy csak azok a jobban sikerült egységek, amik azonos fesz mellett magasabb órajelet tudnak és emiatt hiába a magasabb órajel, azonos hőtermelés jellemezheti.
De mivel átfogóbb tesztet P50 tekintetben csak i7-tel szerelt verzióról találtam, nem Xeon-osról, ezért a kérdés.
-
scream
veterán
Hali!
Szerintetek egy i7 6820HQ és egy Xeon E3-1535 v5 között mekkora lehet a különbség hőtermelésben?
P50-ben lenne. Munkára kéne SOS gép, de használtpiac nem igazán van most túltolva P5x választékkal.
-
scream
veterán
válasz
Tikakukac #98839 üzenetére
Hm, én a T430-at (sima TN 1600x900-as, FPR, backlit kbd, 3G modem + GPS + dokkoló + 2 töltő + 256GB SSD) vettem 40k-ért, ahogy most csak gyorsan átfutottam reddites postokat látom, kb 140-150 USD a FHD IPS kit, szóval ~50k az upgrade, illetve még a CPU hűtőt kéne cserélni, mert elég hangos, az kb 12k, így summázva ~102k-nál járok, szerintem ennyiért nem találok FHD IPS-es, FPR-es, 3G modemes, dokkolós T450-et. Vagy rosszul gondolom?
-
scream
veterán
Hali!
T430-ba merre érdemes nézni IPS panelt és melyik típus az ajánlott? Illetve maradjak inkább az 1600x900-as paneleknél vagy FHD kit-et is érdemes?
-
scream
veterán
Hali!
Valakinek van esetleg ötlete, hogy T430-hoz merre érdemes Delta gyártmányű hűtőt keresni?
-
scream
veterán
Hali!
Valaki esetleg fel tud világosítani, hogy mi a túró az az AHS panel?
Privátban nem volt túl segítőkész a kollega...
-
scream
veterán
Hali!
Segítséget szeretnék kérni, hogy T430-ba milyen modem megy bele? Illetve honnan érdemes venni?
Köszi előre is.
-
scream
veterán
Nagyobb linux disztrók alatt milyen az energiagazdálkodása a notinak? Meg a másik a ventiszabályzás, amire kíváncsi lennék.
Felmerült, hogy T460-on kipróbálnám valamelyiket.
-
scream
veterán
Én inkább valami lightweight disztrót raknék fel, mert úgy is csak az infó szerzés a cél, nem kell szépnek lennie. Pl ott a PuppyLinux.
Aida nincsen Linuxra, de van Open Hardware Monitor, meg Hardinf.
Illetve itt van a HDSentinel Linuxra.
További pár hasznos terminal parancs meg itt.
-
scream
veterán
válasz
Xmodule #89621 üzenetére
De van, a Win store-ból lehet letölteni 'Lenovo Settings' néven.
-
scream
veterán
A többiek által utalva van a T440/540 széria a touchpad kialakítása miatt.
Én próbáltam (kb 1 hétig volt nálam egy T440s), de szerintem messze nem annyira vészesen rossz, mint amilyennek lefestették előtte.
Aztán volt egy T450-is, ott már visszatértek a normálisabb touchpadhoz, így inkább az javasolt, ha ez zavarna a 440 esetében.
Amúgy most T460-am van, jelentősebb különbséget nem fedeztem fel 450-hez képest.
-
scream
veterán
-
scream
veterán
Szerintem a hatóságokat kicsit sem hatná meg, hogy nem tudtad, hogy lockos, lopott a gép...
És gyanítom nem véletlenül tudtam megvenni/árulta ár alatt a gépet.
De ha tud eredeti számlát mutatni hozzá, akkor kicsit megnyugodnék, de így szerintem csak a macera lenne vele, ha bármit kéne rajta módosítani vagy esetleg gariztatni.
-
scream
veterán
válasz
Bluesummers #89247 üzenetére
"...1600×900 volt, szóval az 1400×1050-nél jobb. "
Jobbnak nem jobb, csak nagyobb. Kényelmesebb a szemnek doksik, weboldalak olvasása a 4:3-on, mint a wide paneleken.
-
scream
veterán
válasz
Tikakukac #89136 üzenetére
Sajnos - szándékosan vagy nem, nem tudom - ilyen bulk hirdetésekben árulja a gépeit és mindig frissíti az épp elérhető konfigurációkat, szóval csak egy régi linkem van, amin már tök más (60-as modellek) vannak...
Nem tudom, hogy a modik/házigazdák mennyire tudnak vagy akarnak visszanézni ilyen hirdetés szerkesztéseket.
-
scream
veterán
válasz
Dare2Live #89116 üzenetére
Ha nincs ilyen kikötés a szerződésben, hogy mikor kell visszavennie vagy kártérítenie, szerintem esélytelen, hogy visszakapj bármennyit is. Sajnos.
Mármint érted, nem tudod mivel kényszeríteni, hogy kompenzáljon. A gépet megnézted, működik, csak nem 100%-ban egyezik a hirdetéssel.Sőt, a hirdetést megnézve, az alsó konfignál (amit valszeg kaptál), csak a 3 cell battery szerepel. Szóval simán elképzelhető, hogy van egy másik, amiben mind a kettő ott van.
Szerk.:
Garanciára S/N alapján rá tudsz keresni, de inkább az MTM alapján kéne belőni, hogy milyen lokalizációja van a konfignak. Ha EU/UK, akkor van, ha US, akkor kérdéses. Bár számla hiányában nem tudom mennyire állnak le problémázni.
-
scream
veterán
válasz
Dare2Live #89113 üzenetére
Amúgy számlát vagy valami másmilyen papírt már ad? Amikor én vettem még nem tudott adni, azt mondta, hogy másnap megy könyvelőhöz, hogy számlaképes legyen.
Csak érdekelne, hogy végül abból mi lett.
Amúgy nem hiszem, hogy fog bármennyit is kompenzálni. Főleg, hogy, ha jól tudom, akkor ő csak eladja a gépeket és a pénz nem hozzá kerül.
-
scream
veterán
válasz
Dare2Live #89101 üzenetére
Nekem is volt hasonló problémám, mert amikor még a T450-et vettem tőle, 2 akksival hirdette. Direkt rákérdeztem, amikor személyesen találkoztunk, hogy van-e benne, mondta van, Win is mutatja. Mondom a Win 2-t mutat, de csak 1-et lát. Erre mondta, hogy, ja, hát ő nem tudja, neki is csak mondják...
Aztán hazavittem és megnéztem és csak 1 dummy volt a belső akksi helyén. De legalább a gyári dummy.
Meg 2 akksit hozott, egy nagyot, ami kilógott, 54%-os kondival meg egy 75%-os 3 cellásat...
-----
(#89110) Tikakukac
Nevéhez hűtlenül nem USA-ból hozott gépeket árul, hanem általában angolból, cégek által leselejtezett darabokat. Az újakat nem tudom honnan szerzi.
-
scream
veterán
Ja amúgy a billentyűzet cseréhez.
Azért azt egy picit furcsának tartom, hogy a bill miért nem tudja megjegyezni, hogy milyen állapotban (világítás erőssége) volt leállítás/alvás/hibernálás előtt.
Mármint már akkor is kikapcsol, ha a kijelző elmegy aludni, de a gép maga nem, és nem kapcsol automatikusan vissza, hanem manuálisan kell megint bekapcsolni...
Van rá esetleg valami workaround?
-
scream
veterán
válasz
Tikakukac #88967 üzenetére
Na igen, ezen utóbb én is elgondolkoztam...
Viszont szerintem az a 3000 + ÁFA bevizsgálás megérheti, hogy megmondják mi a baja. Hátha fél óra alatt megoldható + alkatrész (mondjuk elég wtf áron volt náluk a gyári magyar világítós bill - 32k + áfa, de dolgoznak vitt alkatrészből is).
-
scream
veterán
válasz
Speeedfire #88963 üzenetére
SmartService-t tudom ajánlani.
Ugyan javítással még nincsen tapasztalatom, nekem bill-t cseréltek T460-ban (vitt anyagból).
-
scream
veterán
válasz
FireKeeper #88579 üzenetére
Hát alapvetően nekem sem nagyon fért ez be (épp esküvőre gyűjtök), de már elegem lett a végére.
TL;DR az a sztori:
A már leírt paraméterekkel kerestem gépet 100ezer Ft körül, találtam is egy T440s-t, de azt visszaadtam, mert lopott (más hihető opció nem nagyon van, hogy miért volt az S/N-je egy Lenovo dokkolóé) volt, aztán jött egy jó állapotú és árú T450, de csak kis felbontással. Gondoltam nem baj, majd kicseréltetem, LCD.hu-ról rendeltem is hozzá FHD IPS panelt, be is szerelték, csak épp nem ment Win alatt a fényerő. Aztán másnap visszarakattam a gyári panelt, de még a felszerelés közben túl lett melegítve a képernyő kerete és elszíneződött (most azt várom a T450-hez, aztán eladom) és már kínomban inkább rászántam ennyit egy tényleg normális, szép állapotú, tiszta hátterű (Alfa-tól van, számlával, stb) gépre.
Így a 100k helyett majdnem 400-at költöttem gépre. De nyilván szükségem volt gépre, azért lett így sürgetve (én is munkához vettem).
Nem könnyű manapság se normális okostelefont, tabletet vagy gépet venni, ami fogyasztható áron van. Szomorú.
-
scream
veterán
válasz
FireKeeper #88575 üzenetére
Na nálam is pont ez volt, hogy 100k körül kerestem gépet és végül 240ért vettem T460-at...
Ilyet kerestem: FullHD IPS kijelző, könnyű, max 14", világító bill, sok gari, pöcökegér. Ennél olcsóbban nem találtam, így ez lett. Nem bántam meg.
-
scream
veterán
válasz
FireKeeper #88556 üzenetére
Nekem volt 6430-am, kívülről 100% gyári új, új display, bill, akku, minden, gyári garival, de nem jött be.
A clit nagyon más, illetve a hozzátartozó "trackpad" gombok nem álltak az ujjaimra, kényelmetlen volt használni, így kénytelen voltam átszokni a tapipadra.
Billentyűzete szintúgy nem jött be (magyar, világítós volt), valahogy olyan fura érzés volt rajta gépelni, meg talán a billentyűzet "kupakok" kialakítása miatt lehetett ez a fura érzésem.
Gyári új, TN HD+ (1600x900) LCD volt benne (LG és ha jól tudom ez volt belőle a csúcs, nincsen se FHD, se IPS), soha senkinek nem kívánok olyat, bár a fényereje jó volt.
Meglepően vastag volt, kb mint egy T500, meg nekem nehéz is (a töltőjével együtt kb 2kg).
Masszív ház, masszív zsanérokkal, ez tetszett, bár volt, hogy télen kellemetlen volt hozzáérni a fedélhez, mert ha állt, akkor eléggé le tudott hűlni.
Nem volt túl forrófejű (sima IGP-s változat), de azért szerette tekerni böngészés alatt is a ventillátort (igaz, ahhoz képest halkan és visszafogottan, de kb sosem állt le).
Akkuból a nagy volt, sokáig bírta (i5 3380M) általános felhasználás (WiFiről netezés, zene, office) ~5 óra körül alakult közepes fényerővel.
Összességében amennyiért és amilyen állapotban szereztem megérte, de ha most jönne velem szembe ugyan az az ajánlat és saját használatra kellene (nem csak keresni rajta), akkor nem biztos, hogy belemennék.
Win10 alatt volt gond a driverek beszerzésével, de azért nem annyira varázslós, mint mondjuk W500-on Win10 alatt a FPR beüzemelése.
Nem lebeszélni akarlak róla, csak a tapasztalatomat írtam le.
Ezek fényében, ha a T430 szép állapotban van és normális panel van benne, akkuja normális tuti azt választanám.
Mondom ezt úgy, hogy csak T/W500 és T440s/T450/T460 tapasztalatom van.
-----
Billentyűzet témához.
Amúgy nem teljesen értem, hogy miért ennyire drágák a billentyűzetek, kértem ajánlatot SmartService-től, ők 32k + ÁFA árban tudnak szerezni magyar világítós billt T460-hoz és 4k + ÁFA áron szerelik be.
-
scream
veterán
válasz
Chaser #88511 üzenetére
Honlap szerint 14 nap elállást biztosítanak, így - szerintem - kötelessége volt visszavenni.
Mondjuk elsőre próbált elhajtani, hogy így nem tudja visszavenni, hogy van 1 beragadt pixel (amit ők biztosítanak pixelgarancia az a 2 pixel felett / millió pixel, és ez nem szerepel sehol sem a honlapon), de mondtam, hogy ha nem számít pixelhibának mert összesen 1 rossz pixel van, akkor vissza kell vennie, vagy ha rossz, akkor cserélje jóra és utána állok el a vásárlástól. Ezt ő is belátta, hogy nincs értelme tovább szivatni. Oké, fiatal(abb) vagyok, de azért nem teljesen hülye.
Összességében az zavar, hogy még kicsit ő volt megsértődve, hogy ott hagytam 1 szerelés díját (5ezer Ft), úgy, hogy jól megszivatott, mert nem ment a fényerőállítás, elcseszte a képernyő keretet és még pixelhiba is előjött az új panelon. Szóval azon felül, hogy hagytam ott nála pénzt és megkárosított (kb 5ezer egy új keret) még haragszik is egy kicsit rám. Na ez az, ami zavar.
-
scream
veterán
válasz
Tikakukac #88497 üzenetére
Milyen gép van kilátásban?
-----
Mennyire nehéz egyedül felrakni a képernyő keretet? Mert az LCD.hu-ra már nem bíznám, ha rendelek újat, akkor megint túlmelegíti és alkoholos filccel színezi ki, hogy az alapból szürke keret, ahol kifehéredett kevésbé látszon, így feketével átmegy rajta...
Szóval kell hozzá valami extra a hőn kívűl?
-
scream
veterán
válasz
Tikakukac #88477 üzenetére
Na, ha minden igaz, holnap délben már a régi kiejlző lesz a gépben. Nem számítottam erre, hogy ilyen macerás lesz a dolog.
Ahogy néztem 5000 Ft körül van az a keret.
(#88476) Tim82:
Köszönöm, valamiért én az ilyeneket sosem találom meg, T500-amhoz, se W500-hoz nem találtam meg
-
scream
veterán
válasz
Tikakukac #88472 üzenetére
Egyetértek, de nem tudom mit tudnék tenni, kicsit tartok attól, hogy el leszek hajtva, mert a kijelző keret túlmelegítés is el lett annyival intézve, hogy bocsi, ez most ilyen lett, most mit csináljon vele.. .
Most az az álláspontom, hogy vegye ki a panelt amit belerakott és adja vissza a pénzt, keresek olyan panelt amivel biztosan megy a fényerő Windows alatt is és nem kell hákolni.
Írtam nekik mailt, de ugye hétvége van és nem jött még válasz...
-
scream
veterán
válasz
donjohnson #88465 üzenetére
Nem tudom, nem használtam a régi kijelzővel.
Csak elég karcsúnak érzem az 1-1,5 órát.
-
scream
veterán
Mennyi lehet a reális akkuidő i5 5200U-val egy 3cellás akksinak?
Általános használat mellett érdekelne (internet, doksi szerkesztés-olvasás, ilyesmi).
-
scream
veterán
válasz
donjohnson #88438 üzenetére
Köszi, ezeket én is megtaláltam.
De nem értem, ha whitelist-es a típus, ami bele lett rakva akkor miért kell így cseszekedni vele, hogy menjen?
-
scream
veterán
Ma volt kijelzőcsere T450-ben, EDID override-ban valaki tudna segíteni? Vagy van esetleg egyéb alternatíva, hogy Win alatt menjen a fényerő állítás?
-
scream
veterán
válasz
Flashcash #88432 üzenetére
Köszönöm, nem is értettem, hogy hogy megy ez náluk...
Azt az infót kaptam, hogy ez van most nekik: B140HAN01.2.
Ez milyennek számít?
-
scream
veterán
válasz
Tikakukac #88425 üzenetére
Értem.
-----
T450-hez keresek FullHD IPS LED matt kijelzőt.
A kettő közül melyik a jobb?
1. versenyző vagy 2. versenyző
Van egyáltalán bármi különbség?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -30% i7-12650H 10Mag 16/512 RTX 4070 8GB FHD 144Hz
- Lenovo Thinkpad L14 G5 (Gen5) AMD Ryzen 5 7535U 16GB RAM 256GB SSD Win11Pro 2,5 év garancia
- P1 Gen3 15.6" 4K UHD OLED érintő i7-10875H T1000 MaxQ 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam új akku gar
- Sword 16 HX 16" FHD+ IPS i7-13700HX RTX 4070 32GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- ZBook Power 15 G10 15.6" FHD IPS i7-13800H RTX A500 32GB 512gb NVMe ujjolv gar
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- Fotó állvány eladó
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest