- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
embe
nagyúr
Sziasztok!
Mi lehet az oka hogy a beállított energia séma "kiegyensúlyozottról" rendszeresen átáll a "teljesítménycentrikusra" ?
Ilyenkor pörög a gép mint a hülye, és melegszik ...
Valami driver baromság lenne? Visszatettem régebbi PM drivert, ezzel jobb lett, de még most is át-átkapcsol.
Alany T490, Win 11-el. -
embe
nagyúr
válasz
FoxiestFox #122646 üzenetére
Jajjjjj!
Ez már olyan összeesküvéselmélet szagú.
-
embe
nagyúr
válasz
ricsip #122522 üzenetére
Barátomnak rendeltem korábban Hilti gépekhez akkumulátorokat, van amit 7-8 éve, és hibátlanul működik most is.
Most rendeltem egyet, 21eFt. 2. töltésnél meghalt. Kicserélte, az új alapból hibás volt. Az Amazonon is megtaláltam ezt az eladót, és olvasva kiderült nem ritka ez. Pedig ez a Trade-Shop korábban kiváló akkukat küldött. Igazán nem találni normális utángyártott akkut. -
embe
nagyúr
A T490-esben a WWAN kártya helyére lehet ssd-t tenni? Felismeri, nem kell semmit sem mókolni?
Pl. egy ilyet? -
embe
nagyúr
válasz
donjohnson #122333 üzenetére
"kellett a hely a "levegőnek" - ez tetszik.
-
embe
nagyúr
válasz
Susana #122291 üzenetére
Nekem ilyen töltőm is van, működik szépen a T490-el. jelzi is hogy 65W-os töltő van hozzácsatlakoztatva. Csak annyi hogy figyelni kell a kábelre, mert sima USBA - USB TypeC kábellel nem tudja, legalábbis ami nekem van.
Olyan kábelt használok, ami USB TypeC csatis mindkét végén, és 100W-ra van hitelesítve. -
embe
nagyúr
válasz
donjohnson #122268 üzenetére
Köszi! Majd ránézek. Csak nem értem miért nincs az egér beállító panelen sem a touchpad állítási lehetőség.
-
embe
nagyúr
Köszi!
Az első nem működik, a 2.-nál nem is tudom mit szedjek le. de ott 6 év körüli feltöltések vannak, nem tudom működik-e w11-el. -
embe
nagyúr
Sziasztok!
Először is boldog új évet kívánok a fórumnak!
Kérdésem, hogy a T490-nél (W11) nem lehet valami gyorsgombbal ki-bekapcsolni a touchpadot?
Ne a gépházban kelljen keresgélni. -
embe
nagyúr
válasz
FoxiestFox #113146 üzenetére
Mindenesetre köszi a tippet! Majd a következő telepítésnél, ha jelentkezik, kipróbálom.
Tikakukac: Remélem az lesz!
-
embe
nagyúr
válasz
donjohnson #113137 üzenetére
Köszi... ki van.
-
embe
nagyúr
Sziasztok!
Van egy hülye jelenség, amivel eddig csak Lenovo laposoknál, és asztali gépeknél találkoztam.
2.3. generációs Intel gépek.Ha Windows 10 van telepítve, nem lehet leállítani őket. Windowsból kilép, kijelző lekapcsol, de a power led világít, a venti pörög.
Mi lehet a nyűg?
Egy ismerős szerint MBR/Legacy módban kellene telepíteni. Csak nincs kedvem újra rakni a gépet.A W10 UEFI-ben, és GPT módban van telepítve.
-
embe
nagyúr
Végig próbáltam minden lehetőséget. Linuxot, és hálózati nyomtatót nem. Ugyanis nem így lenne használva az ismerősömnél.
Eszköz hibát kizárom, mert:
- ugyanazt produkálja 2 Thinkpaden is.
- illetve a Dellen hibátlanul megy.Ez a nyomtató probléma többször jelentkezett már MS frissítéseknél. Itt is megcsináltam amit javasoltak a W10 topicban, de nem vezetett eredményre. Még a TPM chipet is reseteltem ( jól írom? ) az eszközkezelőben.
De az hogy tiszta rendszeren, amit nem frissítettem is produkálja, ráadásul tavalyi iso-ból készített telepítővel .... nem tudom hová tenni. -
embe
nagyúr
válasz
Tikakukac #112503 üzenetére
Az én is így fogtam a fejem ....
2 Lenovo ezt csinálta. Igaz a feleségem T440s gépén nem cserélgettem rendszert, de az L540-es gépen igen. 7, 8.1, 10, 11.... mind alatt az volt az eredmény. Ilyennel még nem találkoztam.
De ahogy írtam a Dellel minden simán ment, és a lényeg az hogy többször is.. -
embe
nagyúr
Előzmény: 1 és 2
Már feltelepítettem a nyomtatót az eszközkezelőből - mint régi hardvert.
De nem enged nyomtatni. Biztosan valami Lenovo fícsör, mert a feleségem T440S gépére feltelepítettem működött vele, frissítgetett a gép, uninstall, vissza, és nem lehet használni.
Ugyanaz a jelenség mint az L540-nél.Volt minden rendszer már rajta, de nem működik a nyomtató.
A Dell E7470-el viszont igen, pedig többször leszedtem, és visszatelepítettem. -
embe
nagyúr
válasz
azbest #112439 üzenetére
Én küszködök vele 1 napja már.
Mint írtam kb.4-5 telepítésen vagyok túl. W10 -2x, W7, W11. És több driver.
Igen tudom hogy egy frissítéssel volt gond ami pont a nyomtatást éritette, de friss rendszerrel, amit nem frissítettem is ez van. Most próbálok régebbi w10 verziót, hátha frissítés nélkül jó lesz! -
embe
nagyúr
Sziasztok!
Nyomtató topicban is kérdeztem, de nem kaptam használható választ, így itt is kérdezek, hátha.
Egyik barátom hívott fel, hogy a Brother HL-1210W nyomtatója nem működik a W10es Lenovo L540-es laptopjával. Eddig hibátlanul működött, majd valamit frissített -talán - és azóta nem.
Ezt írja ki:Az én Dell Windows11-es gépemen szépen települ a driver és egyéb program, működik a nyomtató.
Emiatt egy tiszta W10-et tettem fel. A driver felmegy, nem áll le hibaüzenettel mint korábban. Viszont amikor kéri hogy csatlakoztassam a nyomtatót, akkor "ismeretlen USB-s eszköz" címszóval félbemarad. Így nem is tudom használni.
Sajna nem bírtam működése bírni.
Feltettem a W7-t - és azzal sem működött.De feltettem a a kérdéses laposra a W11-et, és azzal is ezt csinálja, még frissítések előtt.
Igazán nem tudom már mire vélni a dolgot.
Feltettem a feleségem Lenovo T440-esére, amin W10 volt. Szépen felment, működött. A NET keretrendszert lefrissítette a gép - és már nem működik.
Van tippetek, javaslatotok? Köszi előre is! -
embe
nagyúr
Sziasztok!
Érdekes jelenség: X230, W7 van rajta. Tökéletes a hang, semmi gond.
Egy Hikvision program telepítését követően nincs hang a laposon. Bootolásnál még van, de ha bebootolt nincs, hangeszközöknél sem lehet semmit állítani.
Ez a hiba mindig az említett Hikvision program telepítését követően jelentkezik. Van erre valami megoldás? -
embe
nagyúr
Sziasztok!
Most hívott az öcsém, hogy vacakol az X230-as gépe. Hol bekapcsol, hol nem.
Ha nem indul, akkor a power gombban a led felvillan 2x. Tápkábellel és anélkül is, és csak tápkábellel is ugyanaz.
Találkoztatok már ilyennel? Mi lehet a nyűg?
Googliztam, de nem találtam rá megoldást. -
embe
nagyúr
Sziasztok!
Volt már korában téma, de nem találtam rá megoldást.
Win 10 alatt nem lehet biost frissíteni. Korábban belefutottam már ilyenbe, akkor az segített, hogy bedobtam egy másik meghajtót, rátettem egy W7-et, majd azon lefrissítettem.
W10 alatt elindul, a parancsablak is megnyílik, újraindul, de nem frissíti le.
Most egy L540-el jártam ugyanígy.Tudtok valami megoldást? Anno más fórumtárs is beleszaladt ilyen problémába.
Természetesen jó a letöltött bios, sokat frissítettem így Win alól, nem volt gond vele. -
embe
nagyúr
Köszi Urak az infót!
Szép, foltmentes.
Közben rájöttem, azt nézhettem be, hogy csere kijelzőt dobott a Google, és azt jelezte hagyományos tft-nek.
Ahol eredeti kijelzőként árulják, ott már valóban IPS-nek írják, illetve a tesztben is ezt említik, mint IPS. -
embe
nagyúr
Sziasztok!
Az Aida szerint:
Képernyő neve: Lenovo LP125WH2-SLB3,
Képernyő azonosítója: LEN40E2Ez IPS kijelző? Ellentmondó infókat találtam erre vonatkozóan.
Így elnézve annak tűnik. -
embe
nagyúr
Érdekesség.
Ha valakit érintene... -
embe
nagyúr
Sziasztok!
T430-ba amiben HD-s kijelző van, ha cserélném az LCD panelt egy T420 HD+ -ra, akkor a kábelt is cserélni kell ugye?
Vagyis nem annyi a történet ugye, hogy a fedlapban az lcd panelt cserélem, hanem a kábelt is cserélni kell?
Alaplapi csati ugyanaz lehet? Vagyis a T420 HD+ kábele jó a T430 alaplapjához? -
embe
nagyúr
Ezen az új fórumfelületen hogy a bánatban kell keresni? Volt korábban ez a részletes keresés..stb.
-
embe
nagyúr
válasz
donjohnson #103039 üzenetére
-
embe
nagyúr
Sziasztok!
T450-en hogy a bánatban kell a bios beállítást behozni? F1-re nem reagál, Enter nyomkodásra sem.
Köszi! -
embe
nagyúr
Sziasztok!
Egy T520-as lapos, W10 rajta, használatközben rendszeresen kikapcsol, és alvó üzemmódba megy át.
Mi a fenétől lehet?
Természetesen az energiagazdálkodási lehetőségeknél nem ez a pár perc van beállítva, sokkal hosszabb időre.Mindegy hogy akkuról vagy hálózatról megy.
-
embe
nagyúr
válasz
animatrix11 #102526 üzenetére
Nincs rajta valami védelem, mármint a bioson? Én HP-nál futottam bele, hogy jelszóval védett volt a bios. Úgy emlékszem, hogy konfigurálni hagyta magát a gép, de a security beállításokat, és a bios frissítést nem engedte.
-
embe
nagyúr
Bocs Urak nem akartam felesleges feszültséget kelteni!
Csupán érdeklődtem, és a tapasztalataitokról érdeklődtem.Volt egy nekem tetsző T460S . A kijelző az eladó szerint, nehezen észrevehetően, de mintha kicsit vibrálna. Így visszaléptem. Amiatt kérdezem, hogy ha esetleg kijelző csere kellene, vagy átvezető kábel, akkor merjem-e így bevállalni. Természetesen a várható költséggel csökkentett áron.
És ugye itt optimistán állunk hozzá, hogy ez a baja, és minden más ok. -
embe
nagyúr
-
embe
nagyúr
válasz
Tikakukac #102473 üzenetére
Nem kell ezt túl misztifikálni.
Ahogy Silenc3Hun írta, venni akarok egy T460S-t.
Ha használt autót veszel, azt is körbejárod, hogy milyen lehetséges hibák fordulnak elő. Próbálva ezeket elkerülni azokat.
Na most ugye ha nincs rajta gari, akkor ahogy írtad kellemetlen tud lenni egy ilyen művelet. Viszont, ahogy szintén írtad, ha belefutok esetleg egy kijelző hibás példányban, de minden másban jónak tűnik, akkor tudjam mire számíthatok, mi az az összeg amit még érdemes a gépért kiadni.
Ebay-n pl. 20eFt. körül vannak IPS-nek mondott kijelzők, az EU-ból. Azért kérdeztem hogy pl. ezekkel érdemes-e foglalkozni.
Van-e bejáratott eladó az Ebay-n, akivel már van a fórumnak pozitív tapasztalata? -
embe
nagyúr
Én még rammal bővíthető tabot nem láttam. Még a laptopokba is forrasztgatja a Lenovo a ramot. Pl. a 460T-nél 1 slot szabad, a másik forrasztott.
Volt ThinkPad Helix ultrabookom, abban sem lehetett bővíteni.Meg ha szét lehetne szedni, akkor ebben a tesztben mutatnák a belsejét.
-
embe
nagyúr
Nekem is tetszik ez a vékony dizájn, bár a korábbi gépek robosztussságának is megvolt a maga bája.
-
embe
nagyúr
-
embe
nagyúr
Ha már kijelző....
Rákérdezek ismét:
T460S fhd IPS kijelző, nem érintős, mennyire jellemző rá a meghibásodás? -
embe
nagyúr
válasz
Wolfskin #102435 üzenetére
Nem emlékszem a T420 állítási lehetőségeire.
De ha SSD-d van, akkor lehet GPT partició kiosztású, és UEFI-s a Windows.
Ha a bios-t default-ra tetted, akkor lehet a Sata beállítások visszaálltak raidra.Én azzal játszanék a biosban: sata beállítás ahci-ra, és megnézném hogy Uefi-re vagy legacy-ra van állítva.
Valszeg a jó az uefi és az ahci beállítás lesz. -
embe
nagyúr
Sziasztok!
Ez a kérdésem még mindig aktuális... -
embe
nagyúr
válasz
Öcsielvtárs #102403 üzenetére
De az meg nem Thinkpad
A cég szégyene aki így konfigurálta, és vásárolta. 1-2 dollárt lehet ezzel is spórolni. De ha nem újonnan kaptad, lehet már cserélték benne. -
embe
nagyúr
Sziasztok!
T460S-nél, normál nem érintős, FHD kijelző panelek mennyire hajlamosak a meghibásodásra, illetve milyen hibajelenség szokott ezeken a kijelzőkön előfordulni? -
embe
nagyúr
Sziasztok!
Egy gyárilag i5-4300U -s procival szerelt T440-ben a procit le lehet vajon cserélni i5-4310m-re?
Ahogy nézem, ezt csak U-s procikkal szerelték.
Elbírná vajon? Ugye itt 15W vs. 37W. -
embe
nagyúr
válasz
Doki16 #96680 üzenetére
Keress rá a Lenovo Vantage-re! Abban lehet...
-
embe
nagyúr
Sziasztok!
Újraraktam a T430-t, és most nem tudom, nem emlékszem mi volt az a program, amivel be lehetett állítani a töltési küszöbértéket.
Feltettem a Lenovo Vantage-t, de abban nincs ilyen lehetőség.
Hogyan tudnám ezt megtenni? -
embe
nagyúr
Köszi Urak!
Itt még a ár is jó. -
embe
nagyúr
válasz
azbest #94496 üzenetére
Ez nem tévé box, hanem médiaplayer. AC-s wifi van benne. Elég jól felszerelt.De mondjuk kábellel csatlakozik a routerhez.
De igazad van, mert az eszközkezelőben a wifi kártya tulajdonságainál nem lehet 40-re állítani, csak 20-ra vagy autora. Ezeket autora tettem, míg a router giban fix 40-re a sávszélességet.
-
embe
nagyúr
Na ma kipróbáltam a Mikrotik routert, azzal sem változott semmi. Sőt a lanos másolás sebessége csökkent.
Viszont ma jelent meg egy új fw a routerhez. Azt feltettem. Valamint a wifi csatorna sávszélességet ami eddig "auto"-ra volt állítva, átállítottam fix 40MHz-re.
Most a korábbi sebesség duplázódott. És már ez is valami. -
embe
nagyúr
válasz
Multibit #94477 üzenetére
Arra használom, vagy használnám a wifit, amire való. Én így gondolom. Laptopot nem fogok kábelezni.
Nincs nasom. Nem is akarok, egyelőre nem érzem szükségességét. Az én felhasználói szokásaimhoz ez a médiaplayer jobban passzol.
Minden gigabites.
Ma kapok kölcsön ( remélem ) egy Mikrotik AC-s routert. Ha elbírok a "felhasználóbarát" kezelőfelülettel, akkor letesztelem.
Ha megfelel, akkor veszek egy ilyen routert. -
embe
nagyúr
Energiagazdálkodásnál természetesen maximumon van.
Na beszerzek egy AC-s routert egy próba erejéig.
Mint írtam működésileg más problémám nincs, csak ez a másolás a problémám. Ez sem lenne, ha nem 30-40-50 GB-os filmeket mozgatnék. -
embe
nagyúr
válasz
soldi3r #94451 üzenetére
Két gép egymás között is 11-12-vel másolt. Másik gépről - szintén wifin - is annyival másolt.
Kábellel rákötöttem a routerre a lapost, akkor 5-6x sebességgel másolt. 50-60-70-el.
Másik routert is kipróbáltam, akkor nemcsak wifin, hanem kábellel is lassan másolt.
Costum fw-t is próbáltam, nem változott semmi.Most: passz.
Új hozzászólás Aktív témák
- EAFC 25
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen NAS-t vegyek?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- További aktív témák...
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD
- Lenovo T14 Thinkpad G2 FHD IPS i5-1145G7 vPro 4.4Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD
- Gigabyte 15 G5 Gamer FHD IPS 144Hz i5-12500H 12mag 4.5Ghz 16GB 512GB Nvidia RTX 3050 Win11 Garancia
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst mw1g3mg/a - 3 év gari - MAGYAR
- Új MSI 17 Raider GE78 QHD 240Hz i9-13980HX 24mag 32GB 2TB SSD Nvidia RTX 4090 16GB 175W W11 Garancia
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- Samsung Galaxy Watch 7 44mm E-sim / Gyári Garancia 2026.10.22-ig
- Fotó állvány eladó
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest