- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Hívószám-hamisítás
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Netfone
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
donjohnson
addikt
nekem is csak úgy elkezdtek elromlani a régi t570-en a gombok (lapos, fényes gombok vannak rajta). ha még garanciális, akkor cseréltesd a bill-t.
szerintem valami kiszárad benne vagy eltávolodik idővel és nem érzékeli elektromosan a fém, vezető része a lenyomást.egyébként egy usb-s vezeték nélküli külső bill is megoldás lehet, ha asztalon használod.
-
Bizsu1st
aktív tag
Használtan itt aprón találhatsz jó állapotú 55+, 55++(6-9cellás) 70+, 70++(t430 6-9cellás) gyári akkut, jó állapotban, de nehéz kifogni! Utángyártottből a Green Cell egy elfogadható(bár mostanában vannak azért bajok vele) minőségű akku, ha visszaolvasol a hsz.-eim között, találsz kedvezménykupont is hozzá!
-
vicze
félisten
Hát még egy olyat próbálhatsz, hogy teljes újratelepítés és megnézni, hogy Windows gond-e.
Linux Live sajnos nem játszik T480s-el, mert csak 9.gentől ismerik a Linuxok az ujjlenyomatolvasót Thinkpadekben megint.Esetleg egy BIOS reset talán előkeríti, de sok esélyt nem látok rá.
Most nem jut eszembe, hogy touchos olvasó meghalt-e nálunk, de most csak a régebbi típus jut eszembe. -
vicze
félisten
Az adott opciónak nincs köze hozzá. Az csak arra jó, hogy továbbadja Windowsnak, ha a gép jelszavas és ujjlenyomattal oldod fel. (Vagy ha a bekapcs gombban a leolvasó)
Két eset van vagy meghalt (megesik) vagy Windows.
Utóbbi 1évben több Windows update is volt ami bekavart az olvasónak, többnyire csak elfelejtette az ujjlenyomatokat és az egészet újra kellett csinálni, de láttam olyat is hogy ideiglenesen eltűnt.Nincsenek ismeretlen eszközök az Eszközkezelőben? Minden FW updatelve van?(BIOS thunderbolt stb.)
-
HSM
félisten
Egyébként ennyire nem kell az IGP-t sem lesajnálni. Nálam pl. az integrált GPU a T480s-en sima egyvezetékes USB-C-n is meghajtott egy 1440P panelt 120Hz-en és mellé egy régi 1280-ast egy okosabb dokkolóval, natív DP-al, szaggatós szoftveres trükközések nélkül.
Amire figyelni kell, hogy ezek csak 1.2-es DP-osak (és nem minden dokk kezeli a teljes elérhető 4 sávot, hanem a legtöbb néhányat fenntart USB3-nak, így azért gyorsan fogy a monitoroknak elérhető sávszélesség), ami egy felső korlát, illetve nem teljesértékű a TB3 implementációjuk, bár ez nem tudom, mennyire érinti a monitor támogatást, utána kell olvasni.
Ha azt látod valahol kisbetűknél, hogy az X-es valamelyik többet tud TB3-on, az ezért van.
-
SNor
tag
Én csak YT, vagy Netflix böngészőből. Azokkal nincs problémája. Az Intel IGP szokott szenvedni, pl a Zoom megakasztotta már. A 3 monitor úgy van, hogy DP->DP1920x1200@60, HDMI->DVI1600x1200@60 és VGA->VGA1600x1200@60. A dokkoló az 1gen TB3 (40AC), a gép egy t480-as, intel + nvidia-ás konfig.
-
HSM
félisten
Nekem két monitor, és abból az egyik 1440P és 144Hz.
A szoftveres monitor részhez csak annyit, hogy én is elszédültem volna tőle, az is biztos.XTU-nál nálam kellett kis segítség a T480s-nél, hogy felmenjen: [link] , de amúgy működik szépen a 6.5.1.355, amit korábban is használtam a T460s-en.
(#108809) FoxiestFox: Utánanézve a notis felhasználásnak az nem tűnik túl bíztatónak, hogy idővel ötvöződik a gallium a vörösrézzel....
Persze, az egyéb nehézségeken felül. Maradok a Kryonaut-nál.
-
HSM
félisten
Ennyi kb, hogy mindig legyen egy reális TDP limit beállítva XTU-ból, amivel elbír a hűtés.
No, meg nem hátrány egy olyan dokkoló, ami a gép natív videókimenetét adja ki, ez amúgy extrém szívás témakör, ha magasabb az igény, mint max két kijelző és max FHD."Apropó, pasztázni mennyi idő után érdemes egy ilyen notit?"
Gondolom, az sem mindegy, TDP limittel ment-e tipikusan 80 fok alatt, vagy limit nélkül, konstans 95+ fokon...(#108792) genlog: "az s-esről volt szó, ami durván Barbie gép, már a ránézéstől túlmelegszik"
Ez jó nagy marhaság.A T460s, T470s is vidáman meghűt 15-20W-ot, a T480s is, ami untig elég egy 15W-ra limitált CPU mellé. Tudom, ismerem mind, közelről, T460s-ből ráadásul mindkét hűtés típussal, amivel szerelték.
T480s-en egyedül arra kell odafigyelni, hogy ne bugozzon át 44W-ra az eredetileg 15W-os fogyasztási limit, mert akkor nyilván durván specifikáción kívül fog üzemelni, forrón.(#108804) vicze1: T460s-en nekem is érezhetően hozott már az MX4 is, és utána próbáltam Thermal Grizzly Kryonaut-al, az még egy picit hozott az MX4-en felül is.
Ami érdekes, nekem akkor hozta mindkét paszta a legjobb eredményt, ha picit többet raktam rá, mint ami a hajszál vékony fedéshez szükséges, bár gondolom, itt nem mindegy, milyen a hűtő alja és a CPU felülete.(#108805) FoxiestFox: Folyékony fémet notiba, bátor vagy!
"észbontó különbségek vannak még frissen kent MX4-hez képest is"
Erről szívesen olvasnék kicsit több konkrétumot. -
HSM
félisten
Ha T480s-ről van szó, akkor simán lehet vele videót vágni, vagy bármi durván CPU-igényes dolgot, ha nem bugzik be a BIOS és ad magának 44W-os fogyasztási keretet, ami mellett ilyenkor konstans ~100 fok és throttling lenne a CPU... Én XTU-val szoktam helyre rakni, de ha nincs gyors indítás vagy altatva, akkor nem romlik el a gyári 15W-os tartós limit sem, ami mellett teljesen kultúráltan lehet járatni akármi mellett is, nem sül meg, nem fagy le, stb...
-
Tikakukac
titán
El is érkeztünk oda, amit ugatok pár éve. B@szhatod a garidat ha félkész béta hardvereket és meghajtókat kapsz egy köteg pénzért.
Nálam az 5470 Vostro lesz a csúcs amíg élek. Ott kiadtak a srácok vagy 20 féle drivert, firmwaret és BIOS-t, cseréltek több alkalommal több tucat csak általam ismert ügyfélnél alaplapot kompletten mindennel, mikor már 2 hét után megírtam, hogy srácok, konstrukciós hiba van a géppel, nem fogjátok tudni megoldani ezekkel.
Egy pár per végül elcsattant aztán repkedtek a visszafizetések és cseregépek. De erről kuss van, meg minden másról is. Érzéseim szerint nem csak 1 gép és 1 gyártó érintett. -
Tikakukac
titán
intel windows és lenovo update szoftverek is fent vannak, szóval minden garantáltan up to date
Esélyesen ez lesz az első hiba.Ez tipikusan az a hiba, amikor meghajtó gépből ki, másik be, full gyalult oprendszer fel és teszt. Ha nem csinál ilyet akkor szépen egyesével, nem mint a bolond engedve a win10-et is minden sz@rt feltenni megindulsz előre.
Minden ilyen rejtélyes idióta hiba úgy végződik, hogy elmegy rá 3 napod, sík ideg vagy és megoldás piszok ritkán van. Zero értelme van, tanulj a többiek hibájából, ne engedj a javítás csábításának, ez windows, ebben olyat ritkán tudsz
-
vicze
félisten
Lenovo Thunderbolt 3 Graphics Dock kb. a fehér holló szint, illetve egy GTX1050-et kapsz ami 2-3x-os áron cserélhetetlenül. Nem véletlen volt olyan rövid ideig fogalmazva. 100e-t kiadni érte nem feltétlen egy bölcs döntés.
Az olcsó amiről írsz az PCIe-n megy direktbe szallagkábellel, és mivel semmi elektronika nincs csak átalakítók, így olcsó. Nincs hotplug meg kutya füle. WWAN-ba betolhatod, csak minden alkalommal szerelni kell.
TB3 esetében sokkal több elektronika kell a működéséhez, így egyből drágább is.Időtálló megoldás az XY encloser ezzel nem lehet mit kezdeni.
-
cooi11
senior tag
Én a Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek? topikban hp-ra kaptam ajánlást 1600x900 felbontással.
Elmentem az üzletbe, megmondtam mire szeretném használni egy szervizes volt bent és ő ajánlott a thinkpadot, igaz állítása szerint FHD de én pár óra múlva rájöttem hogy nem, de én az alatt annyira megszerettem hogy hogy hálás vagyok azóta is a szervizesnek.
530i -
azbest
félisten
amúgy, ha csak monitor kell és nem kényelmetlen külön bedugni, vannak type-c -> displayport átalakítók. Meg van olyan type-c -> (displayport to) hdmi 2.0 kábel is, ami intel gpu-val is tud 4k@60Hz-et.
A dokkoló port részeként lévő type-c-be dugva szerintem azok működhetnek. Mondjuk gondolom ott a natív kimenet is, szóval pont a dugdosást szeretnéd elkerülni és azért a dokk.És ha kell a dokkoló is (lan, usb eszközök ...), akkor azt be tudod akkor is dugni a sima type-c be, csak a monitort nem abba.
Egyébként meg nézd meg eszközkezelőben, hogy milyen eszközök vannak. Ott lesz a displaylink. Ha kapcsolódás szerinti nézetben listáztatod, akkor látszik, hogy mire van kötve a monitor. Ha displaylinkre, akkor a szoftveres kimenetet használja és azért esik le a teljesítménye.
-
HSM
félisten
A sima USB-C dokk meg nem tud két monitort csak max FHD-n meghajtani 60Hz-en... Szép új USB-C világ.
A TB-nek is megvannak a maga nyűgjei, a rádokkolós Ultra mondjuk még egész értelmesnek tűnik a két USB-C-vel, de azért az is valahol vicc, nem elég egy USB-C, tegyünk rá kettőt. -
HSM
félisten
Van működő megoldás, többféle is. Ha akárhány szálon korlátozni akarod, max mennyit mehessen a turbó, ez az opció pontosan azt csinálja, csak elő kell varázsolni: [link] .
A T460s-emen használom, mert 3,1Ghz-es maximummal lényegesen kedvezőbb az étvágya, mintha hagyom 3,4Ghz-re turbózni, a sebességnek meg annyira nem fáj, mint amennyit nyerek vele.Amúgy erősen ajánlom még az itt is ajánlott XTU alkalmazást is, ott pedig a turbo rövid/hosszú távú maximális Watt értékét és a rövid turbó idejét lehet érdemes állítgatni az igényeknek megfelelően, így részterhelésen magas turbón mehet, míg ha sok mag van terhelve, akkor annyira fogja leszabályozni a CPU-t, hogy beférjen a keretbe.
-
vicze
félisten
A WHQD abszolút vállalható és jó minőségű LG panel, nincs is különösebb gond vele.
T490 esetében a 500nit-es WQHD panel megint csak fényes(még csak nem is touch), így arra nem árt egy matt fólia.
Az Intel 4mag 15W meg Intel 4mag marad 15W-n... Aki tud várni az mindenképp várja meg a Zen2-es Ryzen 4000-eket. Az egy szintlépés lesz Intelhez képest.
-
vicze
félisten
4 panel van, ott a WQHD is és van egy PrivacyGuard FHD, bár az fehér holló kategória.
Az antiglaretől lesz rosszabb a képminőség, mert elmossa a részleteket, minél fényesebb, tisztább egy kijelző, annál szebb a képe és annál rosszabb a láthatósága erős fényében.
A non touch AUO panel lesz, a touch az InfoVision, és itt megjegyezném hogy touch esetén az anti glare elég khm nagyvonalúan kezelendő, kb. nem üveglap és kb. ennyi.
AUO-nak szerintem jobb lesz a képe, de mind a kettő elég szar 45% NTSC panelek. -
-
azbest
félisten
Én nem olajozom a használt ventit, csak beleragad minden por. A t61-eknél anno bevált hogy a szétszedett ventit kitakarítottam, a ventiházból kitöröltem a port, ecsettel mindenhonnan lesöpörtem. A ventiházon belül a mágnes felületére fel szokta kenni a koszt, amitől az összeér a motor fém keféivel. Azt mondjuk valami alkozolos dologgal letsztítom. Szárazra töröltem / hagytam megszáradni tisztítás után. Aztán befújtam prevent szilikon sprével a venti ház beljsejét, a motor tengelyének lyukát, ezzel teljesen megszárad, csúszik és nem ragad bele a por.
A t430-amon most lesz majd aktuális megint egy generál tisztítás, múltkor nem volt itthon spré, úgyhogy csak simán ecsettel kiporoltam a ventit. De azóta előretervezve egy tartalékot is rendetelm 14 dolcsi körül.
Ja és a ventinél arra is kell figyelni, hogy ahhoz a modellhez való legyen. Egyszer az olcsóság elcsábított és utólag kiderült, hogy az nem a 14 -es hanem a 15 colos géphez való, amit nem tudott rendesen kezelni a vezérlés. Amikor lassítani akart, akkor az már megállt és emiatt újra felpörgette. Folyton felpörgött majd leállt és ezt ismételgette.
-
-
Tim82
félisten
Turbo be van kapcsolva ez biztos, a kikapcsolása segítene a problémán? Kipróbáltam volna, ha tudnám, hol is kellene keresgélnem, BIOSban elsőre nem találtam hasonló funkciót. Egy i5-2540M lenne szó.
Win 7-es Power Manager-ben a Power Plan fülön, az általad használt energiasémánál a System Settings alatt állítsd a System Performance opciót Balanced-ra. Win 8-asnál nem tudom, hogyan van, de gondolom, ott is hasonló.
Amúgy ja, nagyon nem ártana egy tisztítás, újrapasztázás sem.
-
-
donjohnson
addikt
nyisd meg a vezérlőpultot és a billentyűzet beállításokban állítgasd a kurzort, aztán vissza eredetire, okézd le, és meg fog szűnni.
nálam segített, amikor előjött ugyanez a hiba. -
metal01
őstag
Nem valószínű, hogy helyben megcsinálják. Be kell a gépet vizsgálni és az alkatrészeket megrendelni. Nem biztos, hogy van nekik helyben raktáron. Anno amíg a T400-am garos volt én a Deltához vittem mindig. Max. egy hetet volt bent, de volt, hogy 2-3 nap múlva vihettem. Változó...
-
HSM
félisten
Ez tényleg az. Erre sajnos nincs ötletem.
(#75655) Tim82: Én is Audigy 2 ZS-el kezdtem, csak én még akkor vettem, amikor nagyon friss volt, majdnem 30 000-ért.
Csak azt aztán eladtam, az akkori asztali gépemmel együtt, inkább másra kölöttem az árát. Aztán mikor megint lett asztali, már egy Audigy 1-et vettem bele inkább, "az a legolcsóbb" alapon.
Aztán már nem volt megállás a lejtőn.
-
HSM
félisten
Ahogy nézem, ki lehet lőni BIOS-ból a csudába az egész ME-t, bár eléggé össze van gyógyítva mindennel.
De sokminden kéne hozzá. Egy ezzel foglalkozó mérnöknek 2 perc lenne. Amiket a kereső kidob viszont régi tool-ok vannak és nagyon kevés infó. Így én inkább hagyom, nem lenne kedvem téglázni a T420-t ezért.Viszont, amit találtam: [link]
Ez segített picit.Szval először ki kell kapcsolni a DHCP-t és be kell állítani egy érvényes IP-t az AMT-nek (én plusszban kikapcsoltam benn mindent, amit csak lehet
) és egy teljes reboot után lelőni BIOS-ból az egészet. Ugyan így is továbbra is ott figyel az eszközkezelőben, de nem okoz gondot, legalábbis LAN-ról tuti a 11.10.84.0-es driverrel.
A szokásos Chrome+HTML5 FHD videó-betöltős DPC Latency-k így alakultak:
AMT + WIFI
AMT OFF + WIFI
AMT OFF + LAN
Utóbbi módon 3 videó tekergetve ide-oda+össze-vissza nyomkodás/netezés közben se ment 600us fölé a max. Ez eddig egyéni rekord is.(#75647) qnadam: Ami a hibákat elrejti, az szvsz a részleteket is.
-
HSM
félisten
BIOS módosítás nélkül nem eszik meg csak Lenovo-s WIFI-ket, úgy tudom. Persze, ez az USB-s WIFI-kre nem vonatkozik.
Lehet próbélkozni, a management technika BIOS-os tiltására, a windózban a futó szolgáltatás tiltásával. driver-variálással. Nekem elég volt BIOS-ban kiakpcsolni a dolgokat, utána már nem voltak hang-gondok, bár szép éppen nem lett a WIFI-s lateny. A LAN-on meg segített a régi HP driver, a 11.10.84.0-s és az AMT kikapcsolása.
(#75618) dying_star: Nálam se recsegett, de amikor ilyen sokezer us a DPC, a képen is meglátszik. 100-200 us-el makulátlanul folyamatos a lejátszás, 1000-2000 között még elmegy, de 4-8000 us-es lagokat már eléggé rontják nálam az élményt.
Az Intel tojik rá, évek óta tudnak róla.
T420 topikokban is régóta téma: [link]De mondom, 99%-ra veszem, hogy az a hulladék backdoor AMT technológia [link] az oka. Szvsz folyamat terheli a kártyákat a csomagok vizsgálatával. Asztali üzleti gépeken is találkoztam a probléma súlyosabb verziójával, és ahogy letiltottam ezt a hulladékot, egyből 100% egészséges lett a gép, ugyanazzal az OS-el és driverekkel.
(#75620) qnadam: Vissza lehet lépni bizonyos határok között. Én is egy 50 000 forintos asztali hangkari után hallgatom a T420 integráltját, és tudom élvezni, és mindezt egy 10 éves nem túl drága fülesen.
Egyszer-egyszer érdemes lehet pár kedvelt zenét meghallgatni komolyabb cuccon, hátha felfedezel benne valami újat is.
De tény, észnél kell lenni, mert hamar kicsusszan pár notebook ára a költségvetésből, ha az ember komolyabban rákattan a hangcuccokra.(#75625) Kube: Én még mindig inkább az AMT-t mondanám, ami szivatja a modult, persze, lehet, a modul drivere se 100-as, azt nem próbáltam még AMT nélküli konfigban.
-
HSM
félisten
Nálam amúgy ilyen értékeket ad a leggázosabb felhasználás, amit találtam eddig:
Chrome browser, HTML5 Youtube player, miközben tölti le a videót. A figyelmeztetések ellenére tökéletes a hang, nem akad se LAN-ról, se WIFI-ről. Lanról extrém háttérhasználat mellett sem. Wifiről csak akkor használom, ha úton vagyok, akkor nem kap úgysem komolyabb gyilkolászást, azt passzolom.
Túl komolyan az első oldalt nem szabad venni, a DPC idők amik igazából érdekesek alul.
Képet kicsit összenyomorgatta a PH, sorry érte. -
HSM
félisten
-
HSM
félisten
Sokmindent elrontottak az újakban.
rudit-t tudom idézni a T450 teszt végéről: "Régi thinkpadesként annyit fűznénk a dologhoz, hogy a T450 a visszahozott pöcökegérgombokkal lépett egyet a jó irányba. Ezzel a tempóval haladva a 90-es sorozat talán már újra olyan lesz, hogy a konkurensekre pillantást se vetve lehessen ajánlani, úgy mint régen. Bízunk benne, hogy a várhatóan pár hónap múlva érkező T450p-vel jobban eltalálják majd a fogyóban lévő ThinkPad-rajongók igényeit." [link]
Nekem az a hatalmas mákom, hogy minden valószínűség szerint még remekül elleszek nagyon sokáig a T420-ammal. Akár túl a T490-eken is. -
soldi3r
veterán
-
HSM
félisten
Nekem is adott ki érdekes hangokat a gyári 7200-as 320GB-os Seagate benne. 3 hónap alatt viszont hibátlanul tette a dolgát, amíg használtam. Kicsit tesztelgesd, ha nem jó, szerintem kiderül.
Viszonyításnak egy HD Tune eredmény:dying_star:Ultrabayba a HDD-t? Hogy hangos és nehéz legyen és még fogyasszon is?
Nekem ez az álom-tartozék oda:
Elvileg volt fullos-FRU-s is belőle. -
-
Tim82
félisten
-
-
HSM
félisten
AG az az AntiGlare, azaz tükröződésmentes réteg, amiről beszéltünk.
A kalibrálás nem nagy cucc: [link]
Ha csak a gammát kicsit megpiszkálod már rengeteget segít, az nálam nagyon el volt mászva az AUO panelen.Én is gondolkoztam X220-on, de nekem is kicsi lett volna, arra jutottam.
-
Szerintem a displayport kimenetet kellene inkább használni. Én az irodában, amikor asztali gépként használom külső monitorral és egérrel-billentyűzettel a gépet, akkor nem zavaróan, de észreveszem, hogy a VGA kábelen keresztül nem olyan éles a kép. Egyszerűen csak nem olyan jó a képminőség (szöveg esetén). Ezt én a VGA kábeles megoldásnak tudom be. Sajnos a displayportot még nem volt alkalmam használni.
-
HSM
félisten
Igen, picit apróak a dolgok, de vállalhatónak tűnik. Sokáig használtam T410-et, annak pont jó volt az 1440*900-as kijelzője, akár programozni is. Az ugye kicsit magasabb, de nem annyira széles. Ugyanakkor a T420 se lehet sokkal rosszabb, kicsivel nagyobb csak a pixelsűrűsége. Nagy tapasztalatom nincs vele, eddig főleg csak külső monitorról használtam. Egyszer próbáltam amúgy programozni 1280*800-as 15"-os notin is, olyat soha többet, egyszerűen kevés a munkaterület.
Ja, igen, ha AUO 1600*900-as panelost fogsz ki, érdemes windóz kalibrálás alól a gammát és színegyensúlyt nagyjából beállítani, úgy egész pofás lesz a képe, bár a durva AG-t nem enyhíti sajnos.
-
HSM
félisten
Érdemes alaposan megnézni a gépeket, 3-4 év használat után elég széles skálán mozog az állapotuk.
A leírt felhasználásra szvsz bőven jó gép.
Programozni nagy előny az 1600*900-as kijelző, mégha amúgy nem is egy túl szép képű darab, ami a legtöbb T420/T430-ban van (AUO), de legalább kellő helye van az embernek dolgozni. Kicsit túl durva a tükröződésmentes bevonata.
-
Tök ugyanilyet használok a megjelenése óta(*), napi szinten, irodai munkára. Nagyon sokat viszem/vittem, semmi baja, tartós, jó gép. Az enyém gyárilag az 500-as hdd-vel és 4 giga rammal volt szerelve, múlt hónapban fejlesztettem ssd-re és +4 giga ramra. Évekig ki fog szolgálni még ezzel a felállással.
Ja, ha ssd-re váltasz, akkor nem csak a sebesség fog feltűnni, hanem sokkal halkabb is lesz a gép. Nem gondoltam, hogy az a kis vinyó ekkora zajforrás.* azaz gondolom, hogy a megjelenés óta, 2011 elején vettem a gépet.
-
metal01
őstag
Ez még egy jó széria. Amennyiben teheted nézd meg személyesen is a gépet. Zsanérok állapota, törés, repedés, pixelhiba, ilyesmi. Valamint néhány teszt, az is jó, ha a ThinkVantage Toolbox tesztjét látod. És azért legalább 1-2 hét gar.-t érdemes leboltolni, ha netán valami hiba előjönne.
Szerk.: Ja, és egy újrapasztázás (pl. MX-4) használt gép esetén csodákra képes
-
btudos
nagyúr
Hordozni akarod a gépet, elég a 4500MHD, és dokkolóba szeretnél HDD-t rakni, én erre X200-at mondanék. A dokkolóban van DVD olvasó, aminek a helyére caddy-ben tudsz HDD-t rakni, és dokkon a DisplayPort is adott. Hordozni kényelmesebb, mert 1,5 kg környékén van, és szerintem nem drágább számottevően egy X200 a T400/T500-nál. T400-hoz képest egyedül felbontásban lennél hátrányban (az 1440*900-as kijelző fehér holló ritkaságú).
-
Tim82
félisten
T400-hoz való, DVI-s dokkolót ki lehet fogni 5k körül. Ilyet nézz.
-
osztraksajt
őstag
Kimegy a fulld dsub-on is, ha normális a kábel meg a monitor nincs azzal gond, csak írtad hogy digitális kimenetet akarsz.
Én még egy 486-oson kezdtem a Thinkpad-es pályafutásomat (gondolhatod a kilencvenes évek végén mekkora szó volt egy ilyen noti), szóval ez már nekem egy hosszabb kapcsolat, és az újabb csilivili dolgokkal én is ugyanúgy vagyok.
-
Tim82
félisten
Ennél azért több a különbség: másféle, a T400-zal nem kompatibilis akkut használ, csak 1,8" microSATA vinyó/SSD tehető bele, valamint pont itt van egy generációváltás a dokkolók között - a T400s már újfajta dokkolóportot használ, mint a T410 és utána jövő modellek. A T400, T500, W500 meg még olyat, amilyet az előzőek - a T/Z/R60-61-es szériák. Meg ezek között még az akkuk és a billentyűzetek is nagyrészt kompatibilisek.
-
Francia91
veterán
Véleményem szerint jó. Attól függ, hogy a T410 mennyivel drágább.
T400 50-70k között megy, T410 pedig 80-105 között, ahogy nézegetem. Mindkettő DDR3-as RAM-okkal van, T400-at 8 GB-ig tudod bővíteni, T410-et már 16 Gb-ig, asszem.
Én a T500-ból kiindulva mondom a T400-ast (csak a mérete különbözik, hardver ugyanaz)
T410 javára szó, hogy abban már Core i szériás processzorok vannak
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ahh! Dell Latitude 7430 "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- Új Dobozos Lenovo Yoga Slim 6i Gamer Procis Ultrabook 14" -35% i5-13500H 16/512 Iris Xe FHD+ OLED
- Új Dell Inspiron 14 5435 Ultrabook -50% 14" Bivaly AMD Ryzen 7 7730U 8Mag 16GB 512GB FHD+ IPS
- MSI Thin - 12450h, RTX 4050 és 16gb RAM + 1tb SSD
- Gamer laptop felvásárlás Magas áron, gyorsan és egyszerűen!
- BESZÁMÍTÁS! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- Apple iPhone X, 256GB, Kártyafüggetlen
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RTX 5070Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged