- Honor 200 Pro - mobilportré
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Január 30-tól Magyarországon is kapható a Vivo X200 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gibo
senior tag
Megjött a gyűjtemény legújabb darabja 😁
Nokia 6101 -> Samsung J700 -> Samsung C5212 -> Samsung S8500 (Wave) -> Samsung S4 Mini -> Honor 7 -> ZUK Edge -> Vivo IQOO Pro
-
Gibo
senior tag
gratulálok! A Penderyn-röl majd írhatnál. Szerintem Ardnamurchin egyre gyengébb...mintha idövel olcsóbb hordókat használtak volna, illetve túl fiatalon palackozzák a whisky-t és így nincs ideje letisztulni a párlatnak. Az áráról meg ne is beszéljünk...
Ettöl függetlenül remélem neked ízleni fog![ Szerkesztve ]
Nokia 6101 -> Samsung J700 -> Samsung C5212 -> Samsung S8500 (Wave) -> Samsung S4 Mini -> Honor 7 -> ZUK Edge -> Vivo IQOO Pro
-
Azie
őstag
Hi, whiskynetre esetleg létezik valamilyen állandó kupon?
"Believe in the ideal, not the idol." - Serra
-
Gibo
senior tag
válasz
bancsi62 #1498 üzenetére
Szia! Én nem találtam ☺️ Cognac/Brandy van még...de szerintem nyugodtan írd ide off topicba, vannak itt páran akik szeretik a rumokat is, nekem is van itthon 10-12 féle...
-
bancsi62
csendes tag
Sziasztok. Van rum topic is? mert nem találom...
-
Gibo
senior tag
Megjött a szülinapi ajándékom magam részéről
-
Gibo
senior tag
válasz
jookomak #1491 üzenetére
Köszönöm szépen! Tervezzük öcsémmel, hogy idén kimegyünk csak mi ketten két-három napra, és akkor abba már belefér legalább két distillery tour ill legalább egy sörfőzde
Remélem nem csak terv marad...
-
jookomak
őstag
-
zsotesz81
senior tag
Idei első loot
-
-
Gibo
senior tag
Szivar szempontból tudom ajánlani a cigarworld.de-t
Merre laksz?
Én a whisk(e)y-vel vagyok így sajnos...egy ismerőssel már vagy 1,5 hónapja tervezzük, hogy összeülünk valamelyik szombaton, de valami mindig közbejön....
Az én itthoni italkészletemre is érkezett.már hasonló reakció mint a tiédre, de ha van otthon 250+ féle whisk(e)y, 20+ féle rum stb, akkor nem is csoda
[ Szerkesztve ]
-
Dr.Zoo
őstag
Köszönöm az ajánlásokat, időnként ki szoktam szaladni a Kauflandba, ott is van néha néhány meglepően jó cucc.
A nagyobb problémám, hogy nincs kivel.
Nemrég elkeztem olvasgatni a szivarokról, jó lenne összekombinálni egy egy jó rumot, cognacot, egy fain szivarral."decretum... Ugros eliminandos esse / rendeljük, hogy a magyarok kiírtassanak."
-
Gibo
senior tag
A Cognac-okhoz kevésbé tudok hozzászólni, de ha elindultál a rumok felé, akkor ajánlom a Ron Matusalem Gran Reserva Solera 23-at, illetve ha az ízesített rumok között nézelődnél, a Chairman's Reserve Spiced egy ár/érték arányban kiváló alternatíva 😊
Érdemes a magyar boltok kínálata mellett megnézni néhány külföldi webshop kínálatát, mert általában lényegesen jobb árakon kínálnak mindent mint itthon. Ilyen a Delicando.at, a Weisshaus.at vagy épp a whisky.de. Ugyan a cognac árakat nem usmerem, de ha a whisk(e)y ill. rum olcsóbb kint, akkor feltételezem az isNokia 6101 -> Samsung J700 -> Samsung C5212 -> Samsung S8500 (Wave) -> Samsung S4 Mini -> Honor 7 -> ZUK Edge -> Vivo IQOO Pro
-
Dr.Zoo
őstag
Hát, annyi piát sikerült összegyűjteni az elmúlt sacc 10 évben, ahogy egy művelt volt kollégám fogalmazott az én pincében szeretne elpatkolni, zombiapokalipszis idején. Csak nincs kivel inni. 🤣
11 hsz-től lefelé, csak a különlegesebb piák a teljesség igénye nélkül.
Szerk.szerk.: legújabbat fel se tettem, pedig az nem is offtopik.
[ Szerkesztve ]
"decretum... Ugros eliminandos esse / rendeljük, hogy a magyarok kiírtassanak."
-
Jhonny06
veterán
Sziasztok!
Félig-meddig a témához kapcsolódik: tudtok BP-en valami olyan helyről, ahol lehet szivarozni (venni is) és whiskyzni? Rákeresve nem igazán találtam semmit. Fontos lenne, hogy ne legyen ez az eröltetett "high-end" körítés hozzá, hogy öltönyös csávók üldögélnek ott, hanem valami barátságosabb hely, ha van ilyen egyáltalán
[ Szerkesztve ]
-
Gibo
senior tag
válasz
zsotesz81 #1469 üzenetére
Szerintem látatlanban is jól jártál a cserével...nekem az Ancnoc 12 csalódás volt...Néztem, hogy most van 12 éves Bushmills is..
mindkettő felkerült a listára...
[ Szerkesztve ]
-
zsotesz81
senior tag
Igen , a bushmills az triple cask, már belenyaltam , így elsőre bejött, jó kis gyümölcsös, de majd hétvégén még tesztelem
. 1776-ra kíváncsi vagyok, viszont az majd csak karácsonykor lesz megbontva.
"..régen szemezgetek vele, de valahogy mindig elmaradt a vásárlás." - nálam ez a higland park, most is gondolkodtam rajta, eredetileg egy ancnoc 12-t rendeltem, de hívtak, hogy az elfogyott, úgyhogy hasonló árban akartam valamit, ez (1776) kb. 1 ezressel drágább lett, de ezt az árkülönbözetet állta a bolt(előre ki volt már fizetve)
[ Szerkesztve ]
-
Gibo
senior tag
válasz
zsotesz81 #1467 üzenetére
Grat. hozzá!
Ez már az új triple cask Bushmills? Majd írj róal miylen volt! Meg az 1772-röl is...régen szemezgetek vele, de valahogy mindig elmaradt a vásárlás...Èn most Rebel-böl vásároltam be, remélem jövö h´tre megjön[ Szerkesztve ]
-
zsotesz81
senior tag
Befutott Jézuska
-
Gibo
senior tag
Sajnos semmi igazán kiemelkedö...Ami kicsit jobb ajánlat, az a 1792 Single Barrel 75,92€-ért, a Dunhill Dead Island 2 whiskey-je 24,95€-ért, Epicurean Lowland blended whisky 19,14€, Proper No 12 - 17,91€, Talsiker Port Ruighe 31,41€. Az M&H -kere van 10-20% kedvezmény ha érdekel az ízraeli whiskey. A Bomberger´s Bourbon sem olyan rossz ajánlat 159,92€-ért de igazából megkapni máshol 169€-ért, szal nem is egy bomba ajánlat.
50% környékén vannak még Annandale whisky-k, de ha jól emlékszem, ezek egyébként is le szoktak lenni árazva.
Illetve Hendrick´s gin van 25,11€-ért (a fekete palackos 44%-os )Nokia 6101 -> Samsung J700 -> Samsung C5212 -> Samsung S8500 (Wave) -> Samsung S4 Mini -> Honor 7 -> ZUK Edge -> Vivo IQOO Pro
-
Gibo
senior tag
Ez ismerös
Nálam is van itthon már több mint 300 palack...de aztán mindig jön valami amit úgy érzem, hogy meg kellene kósotolni és még nincs itthon...
-
Azie
őstag
nekem most kb már csak a bourbon vonal alapjai vannak hátra, a wishlistemről minden megvan (ami emberi áron beszerezhető), ez cca 120 évre elég a jelenlegi fogyasztási ütemmel és hely sincs már semminek.
többen mondták, hogy kóstolókat kéne tartanom o.O
-
Gibo
senior tag
én még a weisshausban reménykedem...mondjuk most a delicando-n sem olyan rosszak az árak így a -11,11%-al...persze nem midnen tételnél, de pla a Port Charlott PMC és SC 90€ alatt határozottan jó áron van...Meg a Kilchoman Sanaig CS is tök jó lenne ennyiért, ha végre lenne megint raktáron...
Topdrinks-töl legutóbb én a Kilchoman Sauternes Cask Matured Limited Edition-t vettem nagyon jó áron, talán 76€ volt, ill. Aberlour 12yo unchillfiltered-et 32€-ért.
[ Szerkesztve ]
-
igi
aktív tag
-
Azie
őstag
2022-es redbreast birdfeeder 35eur, de erre jön a 6 ship +9 mailbox/logoix - így már nem annyira nagy deal. most topdrinks.at-ról tervezek redelni egy evan williams, egy woodford double barrel, morlach12 és jager orange + baileys pakkot, így free ship és anyuknak/csajoknak is van benne tétel
nem nagy akció, de itthoni árakhoz képest...
nem egy nagy eresztés az idei BF eddig - nem csak whisky fronton
[ Szerkesztve ]
-
Gibo
senior tag
Ez könnyen orvosolható mondjuk LogoiX-el. Nekem múltkor két palackot 8,5€-ért küldtek tovább Ausztriába.
Ha valami lényegesen olcsóbb, vagy máshol nem beszerezhető (én pl két palack Mac-Talla Lighthouse -t vettem, ami kizárólag német piacos), akkor simán megéri!
-
Azie
őstag
válasz
Greenranger #1451 üzenetére
illetve sajnos van csomó akció német webshopban, aki csak németbe szállít, ausztriába nem :S
-
Greenranger
újonc
Sziasztok!
Probalkozott valamelyikotok mar whisky aukcioval? Mennyire megbizhatoak? Ahogy lattam, van par palack, amiket itthon nem (sot, igazabol Nemetorszagban vagy Ausztriaban sem) lehet kapni, csak bennem van a felsz jo magyar modjara
Koszi elore is!Udv:
Greenranger -
-
igi
aktív tag
válasz
Infernusz #1445 üzenetére
Hali!
Még kiegészíteném a kolléga ajánlásait:Édes vonalon mindenképpen ajánlom a Diplomatico Reserva Exclusiva rumot. Eddig még minden édesszájú ismerősömnek bejött
Whisk(e)y vonalon az alapok közül talán a Jameson Caskmates Stout edition.
Ami számomra tiszta süti volt, az a Redbreast 12, ezzel már erősen feszegetjük a 20 ezres határt, de talán így, hogy mostanában minden péntek Black Friday, el tudsz csípni egyet.
üdv:igi
this is the beginning of a beautiful friendship
-
Gibo
senior tag
válasz
Infernusz #1445 üzenetére
Szia! Ha édes vonalon mozognál, akkor az elején inkább rumokat ajánlanék, mint pl a Chairman's Reserve Spiced vagy épp a Bumbu (az áttetsző üveges, nem pedig az XO).
Ha mindenképpen whisky, akkor szerintem belépőnek nem rossz a Monkey Shoulder, vagy akár egy West Cork IPA Cask, de a legédesebbek szinte biztos, hogy a bourbon-ök lesznek, azok közül is a Wild Turkey-t ajánlanám (kezdésnek az 81Proof-ot)
A Monkey Shoulder-hez side note: szereti a levegőt, hagyni kell kinyílni. Akkor lesz az igazi, ha már hiányzik belőle kb egy deci, és meg volt nyitva egy-két napja. A West Cork pont az ellentéte, a legfinomabb frissen!A Wild Turkey jó mindenhogy
[ Szerkesztve ]
-
Infernusz
csendes tag
Sziasztok!
Érdekelne valami édes, vagy édesebb vonalon whisky, talán rum. Ezidáig kommersz italokat (Jim Beam, Jack Daniels)fogyasztottam, azt is cola-val. Erre hajazó tiszta italt keresek, 20 ezer forintig. A fenti italok nem izlettek. Thx. -
Gibo
senior tag
Ha esetleg valaki jár Londonban, a Whisky Exchange üzleteibe mindenképpen nézzen be...ha más nem kicsit nyálat csorgatni
Alapvetöen drágább minden, mint a német ill. osztrák webshopokban, de ugyanakkkor van nekik egy csomó ritkaságuk, amiket máshol még nem láttam
[ Szerkesztve ]
-
Gibo
senior tag
Ùj szerzemények
Ezek a november akciók...és még jön a black friday is!
Bocsánat a kicsit rosszabb minöségü képért, de éjszaka löttem
Amik kevésbé kivehetöek:
- Flidais 1st Fill Tawny Port Cask Túatha Dé Danann (whic)
- Aberlour 12yo unchillfiltered
- Jim Beam Black 7yo
- Kilchoman Sauterness Cask[ Szerkesztve ]
-
Gibo
senior tag
alfies.at vagy trinklusiv.at
de ezek neked nagy valószínüséggel nem segítenek. Otthon italnagykereket lehetne felhívni, nem tudom merre laksz, kik vannak a közelben.
[ Szerkesztve ]
-
Dyraxx
tag
Igen, tegnap vettem a spárban én is kínomban 1-1 üveg 2L-es Schweppes és Kinley tonikot, de ha mondjuk csinálok egy kerti partit 40 főre, nyilván minőségi tonic kellene és amit találtam, a 24-es (2dl x 24) pack a Fever-Tree-ből, vagy a hasonlókból, az gyk. egy rémálom súlyra is, meg árban is... 24-es csomag árral számolva is 500 HUF fölött van 2 decije. A Thomas Henry is jó minőség állítólag, bár én sem kóstoltam még, de oda sorolják a hozzáértők. Hol találtál literes kiszerelést? Mert az megoldás lehetne, ha értelmes áron van.
Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Gibo
senior tag
Sajnos a saját márkás + Schweppes + Kinley tonicokon kívül nem igazán van nagy kiszerelés. Amit találtam az Thomas Henry, abból van literres verzió, de kóstolni még nem kóstoltam, hoyg milyen.
-
Dyraxx
tag
Tudom, ez is kicsit offtopik, mint a rum, de érdekelne, tudtok-e olyan boltot, ahol Gin+Tonichoz minőségi tonicot (Fever Tree, J.Gasco, stb, stb) árulnak értelmezhető kiszerelésben? 1liter / 2 liter, ilyesmi. Mindenhol csak ilyen 2 decis üveges változatok vannak, ami valljuk be, nem túl költséghatékony és a szállítása is nehéz.
Előre is köszi, ha van ötlet!
-
Gibo
senior tag
válasz
Jhonny06 #1430 üzenetére
Ha ízlenek a fűszeres rumok, és még esetleg nem kóstoltad, ajánlom a Gentleman's Reserve Spiced Rum-ot
meg ha bejött a pineapple, akkor próbáld ki esetleg a füstös verzióját is
-
Jhonny06
veterán
válasz
Jhonny06 #1339 üzenetére
Folytatódik a rumos kalandozásom, a második egy Plantation Pineapple lett, első kóstolásra telitalálat. Olcsóbb árkategória, mint a Diplomatico, ezért gyengébb nedűt vártam, de baromi gazdag az ízvilága és ezzel együtt nagyon könnyen fogyasztható. Sajnos kb. bármennyit meg lehet inni belőle, annyira csúszik.
Megkockáztatom, hogy még jobban is ízlik, mint a Diplomatico. Egyértelműen trópusi gyümölcsös, bár az ananászt egyelőre nem tudom kivenni belőle. Bátran ajánlom. A következő mellé egy Plantation XO 20th lesz. Nagyon élem most ezeknek az ízvilágát, jó kitekintés a whisky-k világából.
[ Szerkesztve ]
-
Gibo
senior tag
Ùj szerzemények
Juniper Hill-t kóstolt már valaki? Ahonnan rendeltem, ott volt még nekik Murray McDavid-töl Juniper Hill 8 yo Port Madeira Barolo Cask Finish Mystery Malt illetve szintén Juniper Hill 8 yo Moscatel Wine Cask Mystery Malt is...
[ Szerkesztve ]
-
Gibo
senior tag
-
Gibo
senior tag
Új szerzemények
-
Gibo
senior tag
válasz
Anubris #1424 üzenetére
Durva, hogy hogy elment az ára a Rare Breed-nek is...én azt utoljára még 27,90€ -ért vettem...(Mondjuk akkor megvettem a webshopból az utolsó két palackot...
)Annyit bőven megért. Buffalo Trace-ből van itthon mindkettő, kíváncsi leszek, hogy mennyire érezni a különbséget.
[ Szerkesztve ]
-
Gibo
senior tag
válasz
Anubris #1422 üzenetére
Igen, a Michter's-től engem is az tartott vissza idáig, hogy rel. drága mondjuk egy Wild Turkey-hez, vagy Woodford Reserve -höz képest .. Köszönöm szépen a választ, akkor egy darabig ez marad is így szerintem
A Rare Breed rosszul szerepel a listádban, legalábbis emlékeim szerint 58,4 vagy 54,8% az alkoholtartalma 😁
[ Szerkesztve ]
-
Anubris
őstag
Amennyibe egy palack kerül inkább skótot vennék.
Bourbonok-nél én elég nehezen érzem ki azt a különbségeket, ami a megnövekedett árat validálná. Egy 101 wild turkey, buffale trace, eagle rare, knob creek is adja kb azt amit egy bourbonben keresek.
Amúgy a háromból a sour mash tetszett legjobban, annál éreztem valami kis egyediséget, a rye whiskykkel meg kevés tapasztalatom van. -
Anubris
őstag
Facebookon van magyar whisky csoport ahol lehet bontott és bontatlan üveget vásárolni, eladni, cserélni, illetve sokan árulnak mintákat is, és te is megteheted hogy 4-5 palackot csak akkor bontassz meg, ha már a csoportban összejött 4-5 dl-re elegendő jelentkező és csak akkor bontod meg és mintázod nekik a palackokat.
A többség így szokta kipróbálni a sok százezres italokat, de a standard 10 éves whiskyk is szép számmal előfordulnak 1000-1500 ft/ 3 cl áron a csoportban. -
Gibo
senior tag
Sajnos én nem tudok róla , hogy lenne. Esetleg nézd meg, hoyg Ausztriában találsz-e oylan céget, aki postáz tovább Magyarországra. A Weisshaus.at-n pl vizsonylag sok sample van. Tudo,. hoyg drágább mintha teljes üveget rendelnél, de kóstolni még mindig talán a legjobb opció.
-
Azie
őstag
Sziasztok, skóciai utunkat és viszkikóstolót követően elkezdtem rendelgetni/kóstolni, de ugye ár/értékben jobb egész üveget rendelni + elérhetőség is nagyobb ebben a formában - kivéve, ha nem igazán jön be a tétel.
Viszont kicsit aggaszt (és a feleségemet is), hogy mikor iszok meg 20-30-50 üveg viszkit?
+ez a mennyiség már tárolás szempontjából is nagyobb feladat. Van esetleg valami értelmes és megbízható cserefelület, ahol kimérten lehet tradelni/eladni/venni itthon?
Esetleg eventek, ahova lehet/érdemes társulni?"Believe in the ideal, not the idol." - Serra
-
GML
őstag
Gondoltunk erre is. Azt majd a decemberi találkozóra tartogatom. Most 4-5 fő lesz és 2 este.
Tavaly 3-unknak elfogyott majd 4 üveg, egy-két kóbor poharazó segítségével.
Ezért gondolkodok most is a fejenkénti egy üvegben. -
Anubris
őstag
Ruhellem mikor valaki nem arra válaszol amit kérdezek, de most én is ezt fogom csinálni.
Én személy szerint inkább kevesebb országot néznék és ha nem nagy a baráti társaság nem vennék egész palackot hanem minta sorokat.Skocianak annyi régiója van teljesen eltérő ízek sokkal markánsabb különbségeket lehet érzékelni mint mondjuk az amerikai bourbonoknel, ahol inkább arra lehetne rá menni hogy teszel mellé rozs whiskyt is.
Japán whiskyk túlárazottak. -
Gibo
senior tag
Szia! Ebből a keretből Magyarországon összerakni egy 5 palackos Single Barrel/Single Cask csomagot, ami ráadásul még jó is... Nem éppen egy egyszerű feladat.
Én egy ilyet ajánlanék:Írország:
Glendalough SINGLE CASK Irish Whiskey CALVADOS XO CASK FINISH 42% Vol. 0,7l - ca. 35€USA:
Eagle Rare 10yo Single Barrel vagy esetleg egy Evan Williams Single Barrel (ca. 40€)Ausztrália:
Starward COONAWARRA Single Barrel (ca.80€)Skócia:
Port Charlotte PMC:01 Heavily Peated Islay Single Mal (ca. 95€)
-
GML
őstag
Üdv,
Segítséget szeretnék kérni hozzábbértőktől.
Tavaly elidult egy ötlet a baráti társaságban, hogy a pálinka sör kombót lecseréljük valami világmegváltós beszélgetést nem eluraló nedűre. Így esett a választás a whisk(e)y-re. Én hoztam egy Nikka - From the barrel és egy JD - Single barrel select csuprot. . Ezen felbuzdulva a társaság úgy döntött, világörülire bővítjük a túrá, valamint, hogy a minőséget tartva (de inkább némileg emelve) 5 állomásra kellene bővíteni a föld körüli túrát.
Két kitétel van:
-a lehető legtávolabb álljanak egymástól a megállók. Az pedig alap, hogy egy földrészt/nemzetet egyszer látogatunk meg.
- lehetőleg single barrel/cask.Ami benne kell, hogy legyen a megállókban:
-Japán
-Skócia
-Amerika
-ÍrországEmellé jöhet kanada, vagy amit még jónak látunk. A lényeg, hogy 5 jól elkülönülő ízvilágot szeretnénk megtapasztalni.
A keret nagyjából 100-130 k Hufnágel Pista.Egy jó utazásservező jelentkezését várom, hogy tanácsokkal lásson el, akár privátilag, akár a többi érdeklődőt is felcsigázva.
Sajnos "első hozzászólás" hiányában előzetes útitervet sem sikerült készíteni.
Válaszokat és megkerséseket előre is köszönöm!
-
Gibo
senior tag
-
MrSealRD
veterán
válasz
Dan-szan #1409 üzenetére
Ez egy elég finom darab. Mi nagyon szeretjük a feleségemmel. Egyik kedvencünk.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Dan-szan
senior tag
Üdv mindenkinek!
Én is eljutottam abba a korba, hogy komoly innivalónak a whisky-t tartsam.
Még nagyon az elején vagyok mindenféle fogalomnak, tudásnak, és persze tapasztalatnak.
Ismerkedem az ízekkel. Jelen pillanatban Jameson-t fogyasztok, azonban a minap a fiam meglepett.....
Az igazság csak nézőpont kérdése ! ** Xiaomi Mi MIX 3 ** "Mert játszani jó!" #csakaHONDA
-
Dyraxx
tag
Igazából egy Laphroaig 10 Sherry Finish-re vágyom, ami a német/egyéb webshopokban normális áron fut kb.60-65 Euro, de valamiért a magyar forgalmazása el lett cseszve és 50-70 ezer forintokért árulják idehaza mindenhol. Közben valójában ugyanaz az átlag középáras termék, mint a többi. Emiatt keresek külföldi webshopot, ami szállít ide és nem számol fel tizenezer szállítási költséget.
[ Szerkesztve ]
-
Dyraxx
tag
leginkább a delicando.at, weisshaus.at, toprinks.at, whisky.de ill. trinklusiv.at webshopokból.rendelek
Szia! Írtad, hogy ausztriába rendelsz ezektől, mert hu-ba nem szállítanak. Tudsz, tudtok esetleg olyan EU-s webshopról, ami Mo-ra is szállít és elfogadható áron kínálják a whiskyket?
-
baltasar
csendes tag
H
[ Szerkesztve ]
-
baltasar
csendes tag
Köszönöm szépen az ajánlatokat. Dalmore Port Wood lett vásárolva.
[ Szerkesztve ]
-
zsotesz81
senior tag
válasz
baltasar #1400 üzenetére
Szia
Én pl. ezeket ajánlanám:
[Aberlour 12 years]
[Arran Sherry Cask - ez viszont 55%-os, szóval nem gyenge]
[Oban 14 years]
ír whisky-ből meg pl. [Bushmills 10 years Sherry Cask ][ Szerkesztve ]
-
Gibo
senior tag
válasz
baltasar #1400 üzenetére
Szia!
A 12éves helyett Dalmore-ból én inkább a Port Wood Reserve-öt ajánlanám. Egyrészt azt 14 évig érlelik, másrészt a portói hordók szerintem gyümölcsösebbé teszik. Tudom még ajánlani a Craigellachie 13 armagnac hordós kiadását, ez édeskésebb mint a Dalmore. Ha valami kicsit füstösebb édeskés is mehet akkor ajánlom a Talisker Port Ruighe-t.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest