- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- iPhone topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Xiaomi 15 vagy Samsung S25
- Felkészült a Redmi 15C
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One mobilszolgáltatások
Aktív témák
-
hakos1987
őstag
válasz
partymaci #13751 üzenetére
hogy érted konkrétan?! reggel még működött... elmentem itthonról, standby módba volt, be akartam kapcsolni és semmi. Próbáltam kihúzni hosszabb időre az aljzatból, de nem hatott rá. Szétszedtem, biztosítékok rendben.... kifújtam sűrített levegővel, hagytam 10 percet, majd bekapcsolt. Azóta ok. Nem tudom mitől lehetett, de most kicsit beparáztam
Lehet, hogy por miatt kontakt hiba volt? Vagy valahol kontkakt hiba lehet és a sűrített levegővel ,,helyére" fújtam?
-
hakos1987
őstag
helo!
nagy gondom van:
a hk avr 130 erősítőm bármit csinálok, nem kapcsol be. Próbáltam áramtalanítani, távirányító, főkapcsoló, de semmi reakció, narancs-sárgán világít csakötlet?
-
hakos1987
őstag
Én a JBL SCS-178-at és a HK erősítőt is postán keresztül vettem. Mindkettővel megegyeztem próbagariba, vagyis ha vmi nem ok, küldöm vissza.... 2-2 ezer forintból megúsztam a postát, másnapra!! Pedig a JBL 29.5 Kg volt. Szerintem nem kell ódzkodni a dologtól, persze ezt mindenki maga tudja
-
hakos1987
őstag
válasz
Mustármag #12105 üzenetére
én garival vettem használtan, minden tökéletes és 50+45-ből megúsztam azt a dolgot, amire szerintem Neked is szükséged volna. Szerintem nézz egy Harman Kardon AVR 130 vagy 132-es erősítőt, 40 körül találsz is, valamint itt van egy ilyen JBL: [link]
szerintem árban egész baráti, és hidd el, szerintem aki ilyet vesz, nem hajtja szét, ha meg igen, kérj rá ,,próbagarit", vagyis megveszed, kipróbálod, ha nem tetszik, visszaveszi (sztem erre csak ritka esetbe kerül sor)...
erősítőre persze sok más alternatíva van ebben az árkategóriában, én a kinézete miatt is döntöttem a 132-es mellett, meg a tesztben leírtak alapján. Teljesítménnyel sincs gond, nyugi! -
hakos1987
őstag
válasz
Mustármag #12076 üzenetére
Pont most tettem szert én is egy JBL SCS-178-ra HK AVR-132 erősítővel. Használtan találtam JBl-t 45-ért expressz.hu-n. Valahol láttam még ennyiért, szerintem érdemes ott is körbenézned. Szerintem ehhez a hangfal-szetthez fölösleges komolyabb erősítőt venni, esetleg ha később lecseréled a hangfalakat, vagy kell olyan extra (pl. HDMI...).
Én összességébe teljesen elégedett vagyok ezzel a két cuccal, én is azt a tesztet lestem, amelyiket Te is linkelted följebb, no meg itt ajánlották. Az erősítőt pedig 50-ért sikerült amúgy megvennem, szintén használtan. Így ennyi pénzből szerintem egész jó dolgokat sikerült vennem, Nekem tetszik, így utólag se néznék mást (csak ha több pénzem lenne rá) -
hakos1987
őstag
bocs, lejárt a szerk idő.... rájöttem a gondra, azt írja ha bepipálom a spidf-t abba a kis ablakba, hogy not supported
kép: [link]
-
hakos1987
őstag
hali!
lenne egy apró kérdésem:
sz.gépről, optikán tolom az erősítőnek az anyagot, BlueRay lemezeket, dvd-ket stb... külön dvd lejátszóm nincs. Avatart bd-be dts angol hanggal simán jó volt, erősítőn megjelent a dts, minden faca....
a gondom az, hogy leszedtem egy guns&roses albmot DTS-be. A kiterjesztése .dts a fájlnak. Media player classichoz hozzáadtam, lejátsza, ffdshow kodek jele megjelenik az alsó sarokban. Az erősítőn viszont az jelent meg, hogy PCM 44.1khz, és nem az, hogy dts... Rávittem az egeret az ffdshow ikonjára, és ott meg azt írta, hogy input 44100 hz dts, output 441000 pcm. Azaz kodek gondom lesz.... próbálgattam beállítani, acfilterrel is próbáltam, de nem jutottam semmire... volt egy rész, ahol dts-t bekattintottam, utána csak sistergett a hang, de ugyanúgy pcm 44.1khz volt...
van valakinek ötlete, esetleg mivel játszam le, vagy hogy kell belőni a kodeket?
bocs, ha kicsit off! -
hakos1987
őstag
válasz
Vidala #11584 üzenetére
köszi, hú te, én is mióta tervezem már egy harmony beszerzését.... most mondom tök jó lesz, tv, beltéri alapfunkcióit viszi aztán cső... tegnap automata kereséssel sikerült is 3 féle különbözőt hozzátenni, kettővel működött a teltext is, de a legfontosabb, a két HDMI közt a váltogatás nem megy
-
hakos1987
őstag
helo!
Nah, megjött a JBL SCS-178 és a HK AVR-130... eddig nagyon tetszik, bár még csak jack-rca kábellel van a gépre rádugva, optikai kábelt várom hogy érkezzen...
egy dologgal elakadtam, akinek HK erősítője van biztos tud segíteni:A távirányítójára ráprogramozható több eszköz egy kódtáblázat alapján. Én csak a TV-t szeretném, de azt nagyon
Követtem a leírást, megnyomtam együtt a DVD(TV) gombot és a mute-ot, villogot minden, ahogy kell, majd mikor beírtam a 3 jegyű kódot, nem zölden, hanem pirosan villogott
Az összes kódnál ezt csinálja, ami nem 0-val kezdődik. Mit rontok el? Valaki pls segítsen!
-
hakos1987
őstag
ha már a hátsó hangfalak elhelyezésénél tartunk.... az ágy a falak sarkánál van, falnak neki van tolva... fölötte van egy beugró rész (ilyen gipszkarton párkány), oda tudom feltenni. Ez azt jelentené, hogy a két hátsó közt a távolság kb 120cm, fejtől magasságra 30-40cm, ,,hátrafele" pedig kb 15cm
A bal oldalit odébb tudnám rakni, de jobbra ugyebár a fal van (mert sarokban van az ágy).... hogyan érdemes így elhelyezni?
-
hakos1987
őstag
válasz
hattorihanzo #11291 üzenetére
egyébként nem az a jellemző, hogy valaki visszaolvas, hanem egyből kérdez.... lásd: én magam is
Bár olvasgattam vissza, mégis tanácsot kértem, azt meg csak így tudtam, de szerencsére sok segítséget kaptam
-
hakos1987
őstag
válasz
Rejtőfan #11220 üzenetére
egy linket tudnál dobni? természetesen igen
szerk: 55-ért hirdette így is, 50-re alkudtam.... doboza, papírja, újszerű állapotban... mivel hangfalat nagyon szerencsésen épp feltöltöttek tegnap egyet és egyből rácsaptam (spórolván ezzel 20 ropit), így belefér most ez az ár, inkább úgy vagyok vele, hogy csak legyen, mert nincs valami túl nagy kínálat ezekből a fajtákból
-
hakos1987
őstag
nah basszus lassan sorsolással dönthetem el, mit vegyek
-
hakos1987
őstag
erről mi a véleményetek amúgy?
-
hakos1987
őstag
nah, gyűlnek a szavazatok
-
hakos1987
őstag
nah, összekvartok
most akkor szerintetek Harman vagy a Marantz?
-
hakos1987
őstag
hali!
Úgy tűnik, hogy ezt a harman kardon avr 132-t elvitték már itt ph-n.... találtam egy avr 130-ast, 50K+postáért. Ez jó vétel volna nekem? A keretbe beleférne. Mennyire jó az ára?
-
-
hakos1987
őstag
nah, befejezem lassan ám a topik teleszemetelését
találtam egy képet, ahol ha jól veszem ki az van a csatik alatt, hogy ,,speakers 6-16 ohm"
Valahol olvastam, hogy még 6 ohmosra rá lehet dugni a 4ohmosat, csak jobban melegszik, stb... akkor tényleg csak erősítsen meg valaki plíz, hogy működni fog a kettő együtt, aztán már el is tűnökszerk: kép: [link]
-
hakos1987
őstag
válasz
ToxLee #11125 üzenetére
megtaláltam az erősítő használatiját:
[link]a végén a specifications-ba ezt írja:
Effective power output during SURROUND operation
FRONT (40 ~ 20 kHz, 0.7% T.H.D., at 8Ω one channel driven)
............................................................................... 100 W + 100 W
CENTER (40 ~ 20 kHz, 0.7% T.H.D., at 8Ω one channel driven)
.............................................................................................. 100 W
SURROUND (40 ~ 20 kHz, 0.7% T.H.D., at 8Ω one channel driven)
............................................................................... 100 W + 100 W
SURROUND BACK (40 ~ 20 kHz, 0.7% T.H.D., at 8Ω one channel
driven) (VR-906) .................................................................. 100 W
Total harmonic distortion ........................... 0.05% (1 kHz, 50 W, 8Ω)mindenhol 8 ohmokat irogat
szerk: ezzel meg némileg ellent mond az alábbi oldalon:
[link]itt meg 6ohmokat írogat... hát most már nem tudom melyik az igaz...
-
hakos1987
őstag
nah, olvastam egy tesztet és a JBL SCS-178 nagyon megtetszett
Valaki csak annyit mondjon meg, hogy a fentebb említett erősítővel párosítva jó lesz-e. Ha igen, be is szerzem, itt meg ígérem csöndbe maradok egy időre -
hakos1987
őstag
amiket találtam ilyen jellegűeket, a Mission Mv-4, m30i és az Mv-ds, ami árban is belefér. Ezek megfelelőek lennének? Mv-4 vagy m30i jobb? Centerre szükségem van? Ha igen, mit ajánlanál? elhelyezést illetően tudnál tanácsot adni? köszi a sok segítséget!
szerk: a JBL Nekem is nagyon tetszik, de 4ohmos, az erősítő amit meg kinéztem, 8...
szerk2: ez a Wharfedale WH-2 Háttér- és Centersugárzó Szett elég olcsó! Mv-4-el kombinálva még árban is jó lennék. Szerinted?
-
hakos1987
őstag
bakker, mindig kifutok a szerk. időből...
akkor ezek szerint ez bukó? Miért okoz ez amúgy problémát?
szerk: egyébként hova lenne érdemes elhelyeznem a frontokat? falhoz a szekrény miatt amúgy se tudnám tenni...
pár hsz-el ezelőtt raktam be egy alaprajzot a szobámról, arra esetleg berajzolnád? nagy segítség lenne!
-
hakos1987
őstag
készítettem a szobámról rajzot: bár nem nagyon arányos, a lényeg látszódik. Ha már itt tartunk, hova érdemes elhelyezni a hangszórókat? a TV az egyik falon van, a szembe lévőnél pedig a fejem (ágy)... a TV melletti szekrényen lenen az erősítő amúgy...
-
hakos1987
őstag
válasz
Vidala #11095 üzenetére
oksa, egyébként a SAL-ról mi a véleményed? konkrétan most front-ba gondolkoztam:
[link]surroundra, centerre vannak ötleteid? az 5.0-t ki szeretném hozni 75-ből
szerk: impedenciához nem értek annyira, de most látom, hogy ez a sal 4 ohmos, az erősítő meg min 8ohmosat követel, nem? az így akkor nem megoldható gondolom...
-
hakos1987
őstag
esetleg még ez? [link]
-
hakos1987
őstag
most m.helyemen vagyok, nem tudok pontosan adatokat mondani, mindenesetre amúgy is problémás a szoba alakja, ágy/tv elhelyezkedése, de ha hazamegyek, készítek egy részletes képet.... 75 vagy alatta lehet jobb hangfalat kapni akár használtan, mint az a sony? esetleg linkelni tudtok akkor?
-
hakos1987
őstag
helo!
tanácsotokat szeretném kérni!Egy kb. 20-25m2-es szobába szeretnék erősítőt és hangfalat, sz.gépről optikai kábelen keresztül filmeznék, hallgatnék zenét, játszanék....
Nagyon zöldfülű vagyok témában és a keret sem túl nagy... amire gondoltam:
használtan egy Kenwood KRF-V5090D erősítőt (elég olcsón...) 5x100W-os, ehhez keresek nagy lelkesen hangfalakat (5.0+külön majd sub).
Eddig 40-50 közt gondolkoztam, aztán ami megtetszett az ez:
[link]Nem tudom, megfelelő választás volna ez? Ennél többet nem tudok költeni hangfalra... a mostani kis dimarson ,,házimozi"-hoz képest meg azért gondolom jelentős javulást érek el
Szóval várnám tanácsaitokat, főleg a hangfallal kapcsolatban, hogy milyen, esetleg ha nem ok, mit érdemes helyette, stb....
Köszönöm előre is!szerk: hangfalba is jó lenne akár használt is, vaterát és itt is lesegettem, de nem találtam semmi olyat
Aktív témák
Hirdetés
- Gyúrósok ide!
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Diablo IV
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Goddess of Victory: Nikke
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: OAK Mozart Wavetable
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Medence topik
- Milyen notebookot vegyek?
- EAFC 25
- További aktív témák...
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest