- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
válasz Kapanyél #38703 üzenetére
Nálam eddig semmilyen kárt nem okozott sehol. Nem ment tönkre, hiszen a védelmek miatt nem lehet túltölteni ezeket. Sőt azt se tudom mikor cseréltem notiba akksit. 3-5 éves korban általában cserélek notit, (eddig így volt), de egyikben sem kellett akksit cserélni.
2 éves kb most is a notim napi használatban van, amikor lehet töltőn van.
Ez tapasztalat. Én ezt tapasztaltam. -
Kapanyél
őstag
válasz Pyttawrx #38705 üzenetére
Okozott, csak legfeljebb nem vetted észre. A mobil eszközökben alkalmazott akkumulátorok kémiája kifejezetten kényes a hőmérsékletre, a töltési feszültségre, a kivett teljesítményre és a tárolt töltésmennyiségre.
85% fölötti töltöttségnél mind a LiCoO2, mind az NMC összetételű akkumulátorok erős belső késztetést éreznek arra, hogy szétcsesszék magukat. Nem akarok belemenni, számtalan leírás található a neten minden típusú celláról, ahol minden vonatkozásában vizsgálva található róluk élettartam és kivett összteljesítmény görbe is.Hús vagyook, hús, hús, hús, hús, húús!
-
HARDVERAPRÓD
válasz Kapanyél #38707 üzenetére
ŐŐŐŐ, ez megvan?
Van az akksikban ilyen védelem:Túlmelegedés elleni védelem (hővédelem)
Túlfeszültség elleni védelem
Túláram elleni védelem
Túltöltés elleni védelem
ZárlatvédelemUgye jól tudom? Vagy a gyártói leírás hazudik?
Gyári akksikról beszélgetünk, plusz a gyári töltők is védelemmel vannak ellátva, ergo az hogy feltöltöd 100-ra az akksidat abból nem származhat semmilyen hátrányod, vagyis nem teheti ez tönkre az akksit. Én így is használom
Asus zenbook: 22,4% kopásszint 155 ciklus van benne. (2022.09.26-tól)
NEm sokkal bír kevesebbet, mint új korában.
Apple telóm: 2% kopásszint 195 ciklus (2023.10.15-től)
Szintén gyári érték
Szerintem ezek nem arról árulkodnak, hogy kárt okozok bármiben is.
Szóval az akksi azért van hoy normálisan használjuk, nem kell ilyen-olyan kímélés neki. Úgyis merül, meg használódik. azért van. Nem teszek vele jobbat azzal ha kímélő vackokat beállítok!
Vélhetően lett volna bosszúságom, hog ymikor kell 4-6 órát hogy bírjon, akkor hopp csak 3-4-et bír. Na ez nem kell.
Ha tönkre megy 3-5 éven belül, akkor cserélem, megszolgálta az árát, és gyárit veszek bele.[ Szerkesztve ]
-
HARDVERAPRÓD
válasz Mikulásbá #38709 üzenetére
Miért kellene???
Minden nap 7:30-tól használva van a noti 90-95%-ban töltőről. Kb hajnali 1 óráig. Illetve hetente kell használnom akksiról legalább 1x, olyankor 10-20%-ig merül. Ez teljesen megfelel a normál kopásnak.
Ne tegyünk már úgy mintha egy akksi több év használat után is 100 körül kell legyen. Az olyan akksik szoktak behalni hirtelen, oszt megy a fejvakarás.És ismétlem arról beszélünk hogy van használva is az akksi és nem csak heti 2-3x van használva.
Pl sose kapcsolom ki a notit. Hibernálom mindig. Havi 1-2x kapcsolom vagy csak indítom újra.Csak a teljesség kedvéért: kiállított darab volt, így kb 4-6% elhasználódás volt benne ha jól emlékszem, de lehet vol 8 is. Ez passz.
[ Szerkesztve ]
-
Kapanyél
őstag
válasz Pyttawrx #38708 üzenetére
Amiket írtál, azok a cellák és az akkuegység alapvédelmei.
A túltöltés elleni védelem arra szolgál, hogy a kapocsfeszültség ne lépje túl a kémiához beállított (jellemzően 4,22V) értéket.
Ettől teljesen független, hogy bizonyos töltésmennyiség és feszültségszint fölött ezek az anódok exponenciálisan károsulnak.
De mondom, mindenki úgy cseszi szét a cuccait, ahogy akarja. Belefáradtam már, hogy a tények senkit sem érdekelnek, én meg győzködjek bárkit is azokról. Ha neked jó, hát használd úgy, én vastagon…Hús vagyook, hús, hús, hús, hús, húús!
-
HARDVERAPRÓD
válasz Kapanyél #38711 üzenetére
De most írtam tényeket ahogy használom, és ahogy viselkedik a saját eszközöm. Saját tapasztalatok. Tényleg kérdezem, ezek rossz értékek ilyen használat mellett?
Nem vitatkozni szeretnék, de ha rosszul tudok valamit azt is el ismerem. Miért ne? De még ez nem jött el most, hiszen nem volt eddig ebből károm. Mindig szerencsém lenne?Az is rossz hogy minimum 3-5 évig rendben vannak az akksijaim úgy hogy mind napi használatban van? Stabilan megy nem esik a teljesítmény hirtelen… stb.
Igazad van, mindenki úgy használja ahogy szeretné.
De köszönöm hogy írtál. -
gabriel26
tag
Jo nagy vitat inditottam
Bocs mindenkitol en extrem felhasznalo vagyok, nalam csak akkurol megy mert folyton uton vagyok.
Annyit hasznalom a telefonom is, hogy alig birnak ki 2 evet. most a 15 pro maxot is megvettem tavaly, mar most 89%-on az akku van amikor naponta 2-szer toltom ezt is. -
Kiflikoch
kezdő
Üdv.!
Vásároltam egy Asus Vivobook-ot, viszont nem volt rajta Windows.
Letöltöttem a Windows 11-et, elkezdődött a telepítés, és a beállítás folytatásához viszont internetkapcsolat szükséges.
(Nem igazán értem, miért kell internetkapcsolat.)
És innen nem tudok tovább haladni, mivel még nincs fent a Wi-Fi driver, (gondolom ezért) nem enged tovább.A kérdésem, hogy akkor hogyan tovább? 🙃
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
shteer
titán
válasz Kiflikoch #38715 üzenetére
#38513peet05druzil#38511ÚjVálasz2024-07-05 11:18:36
Mikulásbá ötletén kívül még ezt megpróbálhatod, idézek egy fórumtárstól:
"Amugy érdekes hogy telepítékor amikor csatlakozni kell hálózatra nem látott semmit mivel nem volt wifi, shift+f10 bejöt a parancssor oda beirtam:C:\Windows\explorer.exe & exit feljött a fájlkezelő abból már előtudtam csalni az eszközkezelőt és ott ismeretlen wlan hálozatnál tudtam az előzőleg a telepítő pendreivra letőltőtt WiFi-amd mediatekes illesztő dreivert telepíteni utánna már volt wifi (teszem azt Hogy az Asus oldalán nem ez van fent) Szval azért kellett egy kicsit keresgélni."
#38512Mikulásbádruzil#38511ÚjVálasz2024-07-05 11:07:32
Próbáld a telefonod hozzákötni usb kábellel, azon net megosztás kábelen, hátha azt látja és felteszi a megfelelő drivereket. Aztán a többi menni fog.[ Szerkesztve ]
szerintem jónak tűnik..
-
HARDVERAPRÓD
válasz Kiflikoch #38715 üzenetére
Szia.
Amikor az "Ez a megfelelő ország vagy régió?" ablak megjelenik, ahol kiválaszthatod Magyarországot és a magyar nyelvet, nyomd meg a SHIFT + F10 billentyűkombinációt. Ez egy parancssori ablakot nyit meg.
A parancssori ablakba klikkelj bele és utána, gépeld be a következő parancsot: oobe\bypassnro, majd nyomj ENTER-t.
A telepítő rendszer ez után újraindul!
-
modecom1994
tag
Szia lenne egy Asus Vivobook S14 Flip SN szám szerint garanciás még 2026-ig doboza megvan, viszont papírjai nincsenek. a zsanérnél a ház megrepedt. Papírok nélkül foglalkozik velem az asus vagy fejeltsem el?.
[ Szerkesztve ]
A bizalom jó dolog. Az ellenőrzés még jobb.
-
nagyúr
válasz modecom1994 #38720 üzenetére
Amikor jelzed a FixDirekt-nél, hogy beküldenéd javításra, az RMA szám kérésénél be kell küldeni a gép számlamásolatát.
Az sincs meg, honnan vették? Onnan-a boltból-lehet kérni számlamásolatot. -
Trade88
tag
Sziasztok! Adott egy Asus tuf fx504-GD_FX80gd típusú notebook. Az istenért sem tudom alul feszelni a procit.(i5 8300h) thtrottlestopban nem is tudom engedélyezni. Intel xtu-ban tudom állítani az offsetet, alkalmazni, de monitorozom mellette cpuzvel terhelés alatt és semmi nem történik. Ismeri valaki ezt a szériát? Több gépen is sikerült már így szép eredményeket elérnem, de itt semmi.
-
F500
friss újonc
Jó reggelt mindenkinek !
Adott egy Asus VivoBook M3401QC-KM1022 14" , mely egy sajnálatos közlekedési esemény során a hátizsákból a földön landolt. Ennek során a kijelzőjének game over, a háza pedig megrepedt. Monitorra ill. billentyűzetre kötve tökéletesen működik.
Kérdezem, hogy érdemes-e még javítani vagy engedjem el?
Köszi a segítségeteket, ehhez amatőrnek érzem magam ! -
Babetta-X
senior tag
Sziasztok!
Van esetleg valakinél elfekvőben eladó régebbi Asus ROG laptop töltője akár hibásan is? Nekem csak a csatlakozóra lenne szükségem ami egy 6*3,7mm-es kör dugó. Nálam a töltő maga jó csak a fej kopott ki annyira, hogy nem tölti a gépet. Köszi előre is minden infót/segítséget
-
kiskakas
senior tag
Sziasztok
Lenne egy Asus TUF Gaming FA507NV noti (nvidia rtx 4060), hdmi kimenettel és egy samsung odyssey g5 c34g55twwp monitor. Mint kiderült, ez a monitor hdmi-n csak 100hz-et támogat, displayporton 165hz-t, de az istennek nem találok hdmi -> dp kábelt / átalakítót, ami ezt támogatná is. Létezik,h nincs ilyen
-
bmakszim
senior tag
válasz kiskakas #38727 üzenetére
Vegyél inkább USB-C - DisplayPort kábelt! Pl. Ugreen CM556 (minőségi, 1.4-es, olcsó)
Csak figyelj oda, hogy mindenképpen 1.4-es legyen.És javítsatok ki, ha tévedek, de azt hiszem egyébként is a hozzád közelebb eső (G-sync-et támogató) USB-C interfész az, ami direktben kapcsolódik elvileg a 4060-hoz és így megkerülhető az optimus.
[ Szerkesztve ]
-
wéercé
junior tag
Üdvözletem!
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Van a családban 4 db ASUS laptop, ezek közül kettőnél tökéletesen működik a Bluetooth, kettőnél viszont nem sikerül működésre bírni ezt a funkciót.
Az összes gépen Windows 10 operációs rendszer van.
Amelyik kettőn nem tudom működtetni a Bluetooth-t, azokon sem az értesítési sávban nincsen Bluetooth bekapcsoló ikon, sem a beállításoknál (Eszközök > Bluetooth & egyéb eszközök) nincsen a Bluetooth ki-be kapcsoló csúszka.
Ami számomra érdekesség, hogy a két régebbi laptopon működik a dolog, viszont a két újabb és talán modernebben viszont nem.
Van erre valami megoldás, hogy működjön a másik kettő gépen is a dolog?
Köszönöm! -
teptep
aktív tag
válasz wéercé #38730 üzenetére
Az eszköszkezelő listájában van-e Bluetooth sor, amit le tudsz nyitni?
Ha lenyitod, akkor a Bluetooth ikon tiszta kék-fehér, vagy felkiáltójel, X vagy nyilacska van az ikonra tapasztva?
Dupla klikk a Bluetooth ikonon, és az átalános fül Eszközállapot ablakában mit ír az eszközről?
Illesztőprogram fülön mi az eszköz neve, az illesztőprogram gyátrója, program dátuma és verziója?
Mi a laptop pontos típusa? -
nagyúr
válasz wéercé #38732 üzenetére
Menj fel az Asus support oldalára, a géped pontos beírása után ott lesznek a géped driverei, lesz ott bluetooth is, az legfrissebbet szedd le, telepítsd fel. Majd frissülni fog később.
Vagy tedd fel a MyAsus appot, abban is van kereső, minden gépeden lévő komponens legfrissebbjét megkeresi, telepítheted is azonnal.
Ha Intelesek a gépek, szinte kötelező rá az Intel Driver & Support Assistant program.[ Szerkesztve ]
-
Roland861010
addikt
Helló
Minél többet használom a laptopot annál nagyobb a folt.
Eddig csak a sarokban volt alig látható...[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Roland861010 #38740 üzenetére
Kérdezz rá az Asus márkaszervízben (FixDirekt), hogy tudják-e (akarják-e) javítani.
Sajnos ez igazából nem hiba, ilyen az IPS, ez van-én ezért is váltottam OLED-re.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Roland861010 #38742 üzenetére
Ha esetleg az kicsit megnyugtat-a másfél milliós Zephyrus S17 kijelzője csúnyább volt.
[ Szerkesztve ]
-
daninet
veterán
Sziasztok!
Adott egy Asus Vivobook S431F, win11 telepitve
Intel AX200 wifi kártya van benne. Amikor alvóból felébresztem a wifi adapter eltűnik. Megszűnik létezni. Tehát nem csak letiltva van, hanem mint amikor kiveszed a wifikártyát az eszközkezelőben sem látszik. Próbáltam keresgélni a neten de többnyire csak szemét cikkek vannak a tipikus "futtasd le a hibakeresőt" jellegű gondokkal, ilyet nem találtam.
Rendszernaplóban semmi. Csak újrainditás oldja meg.
Ez szerintetek mi? Hardver hiba vagy win11 vircsaft? Telepitsem win10-et vissza?Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
azbest
félisten
válasz Roland861010 #38740 üzenetére
ha fel van nyomva csutkára a fényerő, akkor jobban látszik. Próbáld 50% fényerővel
-
donjohnson
addikt
válasz daninet #38744 üzenetére
biztos olyan wifi driver van fent ami nem képes felkelteni.
állítsd be hogy ne menjen alvóba a wifi adapter.
Start menü / Vezérlőpult (kézzel írd be) / Rendszer és Biztonság / Energiagazdálkodási lehetőségek / Séma beállításainak módosítása / Speciális energiaellátási beállítások / Vezeték nélküli adapter beállításai / telepről és hálózatról legnagyobb teljesítmény legyen.ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
kengyel
nagyúr
Sziasztok !
Még garanciális a Tuf A15 gépem. Gyárilag 16GB- rammal vettem, ezt szeretném 32GB- ra növelni. Pesten hol érdemes ezt megoldani, hogy a garanciát ne bukjam ? Az alaplap támogatja, megnéztem.[ Szerkesztve ]
kengyel
-
kengyel
nagyúr
válasz Roland861010 #38748 üzenetére
Még laptopban nem cseréltem. A ramot is meg kell venni, megnézem hol az érdemes.
Köszi !kengyel
-
kengyel
nagyúr
válasz Roland861010 #38750 üzenetére
Igen, 2x8GB van benne. Most akkor 2x16 kell, vagy van 32GB- os is ?
kengyel
-
kengyel
nagyúr
válasz Roland861010 #38752 üzenetére
Köszi szépen, most megnézem pontosan.
8GBx2 DDR5 4800 SO van benne.[ Szerkesztve ]
kengyel
-
Pioneer
őstag
Sziasztok!
Nincs véletlenül valakinek egy ASUS X509FL laptophoz egy működő bios .bin fájlja?
PROFESSZIONÁLIS Delid / Relid Intel és AMD Processzorokhoz, garantált minőségben! LGA1150-től LGA1851-ig + AM5! Link: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/pioneer/index.html
-
salapp
addikt
Az OLED kijelzős 14"-es Asusok-ra mennyire jellemző a PWM miatti szemirritáció? Ezek teljesen azonosak lehetnek, vagy az egyes példányoknál lehet eltérő, mennyire fárasztják a szemet? Nem tudom, érzékeny vagyok-e rá (a CRT és plazma vibrálására érzékeny a szemem, illetve a mostani TN paneles Lenovo van, hogy három-négy órás munka után azt eredményezi, hogy tompán látok. Utána tornáztatnom kell a szememet közelre és távolra fókuszálással elég sokat, hogy visszatérjen az éleslátásom.
Tv-ben nagyon szeretem az OLED-et (3 db Sony van a családban), szívem szerint ilyet választanék.
Van javasolt típus erre a felhasználásra? 14", rendszeres hordozás, szó szerint semmi játék, irodai használat (grafikai nem, hanem levelezés, táblázatok, kutatások, adatgyűjtés a neten), csak tízujjas gépelés (elég sok) napi szinten, video- és filmnézés. Érintő képernyő nem szükséges, de az jó lenne, ha a saját hangszóróiból normálisabb hangot kapnék (de ezt is át tudom hidalni kis hangszóróval).
KöszönömCathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
gabriel26
tag
válasz salapp #38756 üzenetére
En nemregiben valtottam Macbook-rol Zenbook 14 Oled-re.
Meg vagyok elegedve es ami a legnagyobb param volt egy mac utan, hogy talaljak olyan kijelzot windowsnal ami hasonlo minosegu, de szerintem sikerult.
i7 175h-val elheto akku idom is van.
szinten csak irodai hasznalatban van. -
nagyúr
Én is 14-es Asus Zenbook-ot használok, OLED kijelzővel. Semmi gond, általában ha van PWM, az 80% fényerő alatt jelentkezik, én 81%-ra állítottam, napi több órát bámulom, nem tapasztalok semmi szemet bántó dolgot. Én Intel Ultra 9-el vettem, így még a játékok is mennek elég jól.
-
teptep
aktív tag
A kijelző fényerő szabályozás módját nem nagyon szokták a gyártók közzétenni a termék specifikációs adatlapján. Ha ilyesmi érdekel, akkor a Laptopmédia bemutatói között szoktam keresgélni. Jelen esetben az Asus például összesen közel 20 féle ZenBook és VivoBook szériában szerel 14" OLED kijelzőket. Ha van valamilyen kiválasztott típusod, akkor rákeresek. Most kapásból az UX3405 széria 14" (2880x1800) OLED 120Hz 400nits kjelzőjére kerestem rá:
Laptopmedia: ASUS Zenbook 14 OLED (UX3405) review
A 3. oldal alja foglalkozik a kijelző fényerő szabályozásával. Itt azt írja (illetve méréssel be is mutatja), hogy bár kis amplitúdóval, de a teljes fényerő tartományban van bizonyos pulzálás. A MyAsus alkalmazásban a "Flicker-Free Dimming" funkciót kell bekapcsolni a vibráció zavaró hatásának megszűntetéséhez. -
teptep
aktív tag
válasz Mikulásbá #38761 üzenetére
A két mérés kicsit eltér egymástól. A laptopmedia szerint a teljes fényerő tartományban van egy minimális vibrálás, a notebookcheck szerint pedig 80%-ig. De abban egyértenek, hogy a MyAsus alkalmazással villódzásmentes üzemmód állítható be. Nekem csak IPS Asusom van, abban nincs ilyen funkció. De ha lenne, akkor is műszer kellene hozzá, mert csak nagyon kevés emberre van negatív hatással a 480 Hz vibrálás. Ha neked van telepítve MyAsus, valóban van benne "Flicker-Free Dimming" vagy valami más villódzás csökkentő opció? (Mert akkor használhatnád 81% alatt is? )
-
Albi001
tag
Sziasztok!
Kis segatséget kérnék.
Adott egy Asus UX325. Fájlt másolnék rá (nagy méretű ISO) Nas-ról és elkezdi 108-110 MB/s-sel. Ezt viszi kb 8-10%-ig (egy 48 GB-os fájl esetén), utánna leesik a sebesség kb 2 MB/s-ig 10 másodpercre, utánna meg szépen visszamegy fullra. Eltelik megint kb 10 másodperc és kezdődik előlről és ezt ismételgeti. Így gyakorlatilag az idő felében nem nagyon van adat átvitel. Akkumulátoros és konnektoros üzemről is ugyan ez a szitu.Kábellel van összekötve a gép és a NAS-sal, de kipróbáltam wifi-n és ott is ugyan ez van.. Felfelé töltésnél stabil 108-110 MB/s.
Kipróbáltam egy másik (régebbi, minden tekintetben kisebb teljesítményű) laptoppal a letöltést és viszi lefele is fullon a másolást.
Mi lehet a gond?
[ Szerkesztve ]
-
-
Albi001
tag
Azt írja, hogy 153 GB foglalt, 321 GB szabad a tárhelyből. Gondolom nem ez lesz a gond.
Új hozzászólás Aktív témák
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
- Precision 3560 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-1165G7 T500 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest