- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Huawei P20 - ez is kétkezes lett
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Yettel topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nekton
aktív tag
Gépenként változik, hogy milyen beállítási lehetőségek vannak. Régebben volt 60-80-100%, újabban 80-100 és ki lehet tenni egy azonnali feltöltés gombot.
-
junior11
veterán
válasz
$atirka #39253 üzenetére
Igen, fel van téve a MyAsus, de most hirtelen nem emlékszem hány %-ra van ott beállítva. Bekapcsolt állapotban töltötte fel magát 100%-ra, amíg a Windowst állítottam be, akkor vettem észre. Gyárilag talán 60%-on? lehetett, onnan ugrott fel 100-ra, de már pontosan nem emlékszem.
-
$atirka
őstag
válasz
junior11 #39252 üzenetére
Szia
Én is mostanában barátkoztam meg egy vivobook-kal. Feltételezem, hogy feltetted a my asust is, amiben be lehet állítani, hogy meddig töltse az akkut. Én is 80ra állítottam, mert néha azért menne aksiról is, de ha Te csak hálózatról működteted, akkor ha jól emlékszem 60ra is lehet maximalizálni.
Gondolom kikapcsolt állapotban töltötted, így 100ra fel fog menni, majd "menet közben" szép lassan vissza esik 80ra, majd ott meg fog állni. -
junior11
veterán
Sziasztok, a minap beszereztem egy Vivobook 15-öst (i3-31315U 8GB ram), beállítottam, telepítettem ami szükséges számomra, minden ok, az akksi miatt viszont lenne pár dolog, amihez adhatnátok tanácsot.
Nos, mivel többnyire hálózatról megy a masina, az akksit 100%-ra töltötte fel a rendszer, kiengyensúlyozott állapoton van beállítva, ma viszont szép lassan elkezdett csökkenni a %-os kapacitása (jelenleg 96%-ot mutat), továbbra is hálozatról használva, ez majd megáll egy bizonyos értéken? Pl. 80% Úgy rémlik, a korábbi Z500-as Lenovo-m 60-80%-on tartotta magát, hacsak hálózatról használtam. Néha érdemes "lemeríteni" és újból feltölteni?
Köszi. -
G0mby
friss újonc
Sziasztok!
Új vagyok még ezen az oldalon! Azért regisztráltam, mert notebookot szeretnék majd venni nyár vége fele. Amennyire tudtam beleástam magam a témába, és találkoztam az l.ASUS Vivobook 15 Go-val. Nekem elméletileg tökéletes lenne (nagyrészt tanulásra kell, max alacsonyabb gépigényű játékokra pl LoL), azonban nem nagyon találtam róla sok véleményt, főleg nem magyart, és amit találtam, azok között is nagy volt a szórás. 2 modellt találtam, ami nekem tetszik, a ASUS Vivobook Go E1504FA-NJ007 -ot és a ASUS Vivobook Go E1504FA-NJ474-et. Mind a kettő Ryzen 5 7520U processzort használ, 512GB-os SSD-vel rendelkezik, a különbség csak az, hogy a 007-esnek 8GB RAM-ja van, még a 474-esnek 16GB (Szerintem ez megéri azt a pár ezer forintot, de nem nagyon értek hozzá). A problémám csak az, hogy nem értem miért van az, hogy látszólag sokkal olcsóbban adják el, mint amennyit érne a leírások alapján, és félek hogy ez egy csapda lenne. Ha valakinek van ilyen gépje, tudna mondani róla vélményt, ajánlást?A válaszokat előre is köszönöm! : D
-
azbest
félisten
válasz
junior11 #39246 üzenetére
valsz elég lehet általános dolgokra.
Viszont ezek a takarékos U procik lehet takarékos sebességre váltanak rövid terhelés után. Az u-sból az i5 is csak 2 gyors magot tartalmaz. Az i3 2p + 4e , az i5 is csak 2p +8e magos.Nem vagyok túl elégedett itt az cégnél a dell notikbaan lévő i5 1335u és 1235u procik sebességérzetével, valsz mert alapbeállításon takarékos módban mennek és így van, hogy a windows elgondolkodik mielőtt megnyitna dolgokat. Lehet érdemes teljesítmény módban használni, hogy ne vegye picire az órajelet energia spórolás miatt. Van minipécém amiben csak 4e mag van és az teljesítmény módban nem gondolkodik annyit.
-
cs.zs.
veterán
válasz
junior11 #39242 üzenetére
Szia,
ha beírod gugliba hogy Asus X1504VA full specs,
elvisz a gyári termékoldalra, és ott magad is láthatod/olvashatod: 8GB alaplapi fix + 1 db slot
[kép]Wifi 6, 6E kártya lehet benne, és az gyorsabb, mintha 1 gigabites adaptert dugsz bele, mert abból vélhetően az 1 gigabites lesz a max amit a boltokban találsz - de az is egy lehetőség.
[kép] [kép] -
Nekton
aktív tag
válasz
junior11 #39242 üzenetére
Szia!
1 db SODIMM DDR4 foglalat van benne. Abban lehet cserélni, ha eleve foglalt, vagy bővíteni, ha üres. Csak szétszedéskor derül ki.USB-LAN adapterrel működik. Nekem ASUS van, amivel próbáltam. Azt még egy Zenbook- hoz kaptam.
Gyári honlapon:
8 GB DDR4 SO-DIMM
Memória bővíthetősége maximum:16GB
*Dual-channel memory support requires at least one SO-DIMM module.
8GB DDR4 on board
Memória bővíthetősége maximum:16GB
*Dual-channel memory support requires at least one SO-DIMM module.
8GB DDR4 on boardSzóval lehet is, meg nem is on board RAM.
-
junior11
veterán
Sziasztok, tudnátok segíteni? Keresem e neten közben én is az infót, de fontos lenne tudni, hogy bővíthető +8GB rammal ez a tipusú Vivobook? Valamint usb csatin keresztül adapterrel működik az internet kábelen?
A tipus: Asus Vivobook 15 (X1504VA-NJ015W)
Köszi. -
cs.zs.
veterán
válasz
NoOne92 #39240 üzenetére
A rendszer okos, tudja mire van szükség, ez csak egy finomhangolás, ami vagy fog segíteni egy adott problémán, vagy nem. Megpróbálni meg lehet.
A proci százalékos teljesítménybeállításai az egyéni igényeket szolgálják ki. Pl akkus módban ha lefelé mégy, az üzemidő fog nőni. Pl böngészéshez nem kell 3-4 GHz, ott 1 GHz-ig is le lehet menni - igaz 1 GHz-en már fájdalmasan lassú a rendszerindítás - több órányi használat nyerhető vele. Mindenki ki tudja kisérletezni, akkuról mekkora teljesítmény elég neki.
Hálózati módban (bedugott tápkábel) ha 100-ról 99%-ra leveszed, már nem fog turbózni. Ha itt haladsz lefelé, a hőfokot is csökkented, meg ugye a hűtés zaját ha zavar - de játék esetén nem biztos hogy lejjebb mehetsz, mert lehet hogy nem lesz elég a kakaó, pláne ha CPU-igényes játékkal nyomod.
-
NoOne92
csendes tag
Szia,
bocsi, hogy csak így ide és rá írok....
Elolvastam az említett HSZ-t.
Miért jó ez a CPU összes mag használata a gépnek? (Beállítottam én is magamnak. )
De félig meddig kőbunkó vagyok az ilyen beállításokhoz, hogy mit miért? Miért jó vagy éppen rossz... stb Mit éri meg beállítani...
Egyébként ha vannak még ien trükkök azokat szívesen meghallgatom. Én a kis gépemet játékra használom.... -
cs.zs.
veterán
válasz
szabo.csabi #39238 üzenetére
Szia,
tekerj vissza a 39118 hsz-re, abban van 2 tipp processzorműködésre, és minimum-maximum teljesítmény beállítására is.
Hátha változik vele valami, egy próbát megér. -
szabo.csabi
tag
Van bármi ötletetek, hogy egy Zenbook Pro 16X OLED (UX7602ZM) mi miatt eszi a memóriát és produkál olyan tüneteket mintha nem is fotó- és videószerkesztésre (azaz erőforrásigényes feladatokra) teremtették volna hanem kizárólag böngészésre de arra is csak kb. max 10 db egyidejűleg megnyitott böngészőablakkal?
Munkára is használom a gépet, elsősorban Lightroom és Photoshop. Ezek közül is inkább előbbi szoftvert de ami korábban 10 perc volt az most van hogy 30-40 perc. Persze, a Lightroom sem tökéletes de ha egyszer minden klappolt akkor mitől lassúlhat be ennyire a gép?
Másrészt akksiról kb. használhatatlan mert még inkább belassul, videólejátszás (VLC) közben random apró fura, pattogó hangot ad ki a hanszóró és még egy rakás ehhez hasonló apró de annál idegesítőbb "hiba" merült fel az utóbbi időben és már kezdem nagyon unni, hogy még egy ilyen drága gép sem működik, ahogy kéne.
Vagy még mindig ott tartunk, hogy mindenféle segédprogramot kellene letöltsek vagy optimális beállítás kombók után kellene kutassak az internet bugyraiban, mint 20 éve hogy összességében rendesen működjön?
-
junior11
veterán
válasz
teptep #39236 üzenetére
Bilentyűzet világítás nekem nem fontos, de akinél igen, megértem. Az Acer miatt ma hívtak, már nincs, csak horriblis áron, annyiért nem éri meg, úgyhogy marad az X-es Vivibook vagy megvárok valami újabb akciót. Esetleg gondolkozom refurbished laptopon is (ThinkPad T14 Gen1 i5 16GB ram Win11 lenne 332€-ért, 2év gari, A. kat.), de majd még meglátom, egyelőre nézelődök, régóta nem követtem a fejlődést és az eseményeket a laptop/PC piacon.
-
teptep
senior tag
válasz
junior11 #39235 üzenetére
Én úgy látom, hogy az Aspire Go minősége és felszereltsége az Aspire 3-al egyezik meg. A műanyag burkolat még elfogadható, de a fedél már hajlékony, óvatosan kell vele bánni. (Notebookcheck, Laptopmedia). 2023 környékén dobták piacra - érthetetlen módon billentyűzet világítás nélkül! Magyarországi árazása viszont az Aspire 5-el egyezik meg. Ez utóbbi alu fedlapos, megbízható márka. Árazása és kialakítása miatt az Aspire Go nálunk nem túl ismert, alig vásárolják. A Vivobook X széria sokkal szélesebb választékkal van jelen a piacon. A konzumer kategóriában ismert, megbízható és népszerű márka. 2022 környékén kinőtte a korábbiakban jellemző zsanérszakadásos problémákat is: [kép] [kép] Ha nálatok az Aspire Go árazása megfelelő, meg lehet vele próbálkozni. Én nem venném meg, mert bárhol is használom a lakásban (asztalon, fotelben, ágyban), a billentyűzet világítás nekem nélkülözhetetlen.
-
teptep
senior tag
válasz
junior11 #39233 üzenetére
Aspir Go IPS verzió: [Műszaki adatok] A [Laptopmedia] oldalán Intel verzót teszteltek. A burkolatról nem írtak sok rosszatt, csak a fedlapot érezték nagyon hajlékonynak. (Az Aspire 5 például alumínium fedlapos) Átlagos konzumer laptopnak megfelelne, de nálam ez kizáró ok: "Billentyűzet megvilágítás: Nincs" Szerintem általában az Asus kiforrottabb. De ott meg a kijelzők jellemzően csak IPS-Level, azaz valamilyen alternatív, az IPS-t megközelítő technológia. Ha úgyis kijelzőre lesz kötve, meg az Asus olcsóbb is...
-
junior11
veterán
Sziasztok, milyen minőség manapság a Vivobook széria? Megfelel általános felhasználásra (nem játék), net, filmek, YouTube, irodai munka? i3-1315u 8/512GB, később +8GB-tal bővítve. Köszi.
-
$atirka
őstag
Végül megvettem ezt a vivobook-ot.
Azt szeretném kérdezni, hogy ehhez érdemes használni ilyen utility appot, mint pl az armoury crate?
Két dolog miatt lenne fontos, hogy az oled ne égjen be és, hogy a töltés megálljon 80%-on. -
cs.zs.
veterán
válasz
$atirka #39219 üzenetére
Szia,
nem igazán rangsor, inkább csak másra való.Zenbook a szuperlapos, fém házban, minőségi kijelzők, hosszú üzemidő. Hozni-vinni, egyetemre, kitűnő.
Expertbook az igásló, bővíthetőség, sok csatlakozó (RJ45), a legolcsóbbtól a prémiumig minden játszik. Leginkább intel.
Vivobook az általános, hétköznapi, RJ45 nincs, sokféle kijelző, sokféle akku, van ami bővíthető, van ami nem, olcsó gagyi is van belőle, és kifejezetten jó is.
-
$atirka
őstag
válasz
Lewzke #39218 üzenetére
Jojó, féltem is beírni, hogy játék is lesz. De komolyan, semmi extra, csak egy kis Party Animals vagy hasonló, nem ez a lényeg. Mellesleg többre is képes egy ilyen igpu, mint hinnéd. Konkrétan egyszer kiküldetésben unatkoztam és feldobtam erre az öreg 8 éves irodai gépre az Euro Truck simulator 2-t. Meglepően élvezhető volt.
De mondom ezt úgy, hogy ott van a 2060rtx-es gépem is, ha játék kell.
Amúgy mi az Asus rangsorolása?
Vivobook, Expertbook, Zenbook stb...
Melyik számít ezek közül gagyinak és prémiumnak? -
-
$atirka
őstag
válasz
donjohnson #39216 üzenetére
Igen, ezekkel tisztában vagyok, de azt gondolom egy 5 (4) éves gép még nem őskövület, meg minek égessek el 3x annyi pénzt, ha megfelel az elvtársoknak. A T580ast meg mondjuk egy családtagom kisajátította
.
-
$atirka
őstag
Sziasztok!
Ezzel a vivobook-al vagy valami hasonlóval van valakinek tapasztalata?
Használtan vennék ilyet, gondoltam rákérdezek, hátha lebeszéltek róla
Állítólag makulátlan és nincs oled beégés.
Elsődlegesen filmet néznék rajta futás közben, de néha leverném a kölyköt 1-2 kisebb multiban. Tudom, ez messze nem gamer gép, de az integrált IRIS elegendő, amire néha kellhet. Mellesleg van egy ROG Scar II GL704GV, ha játszani kéne, sok problémám nincs vele, ezért gondoltam egy másik Asus-ra.
Volt egy T580-as Lenovo-m nemrég, imádtam, de annak tényleg kevés volt az Intel HD 620.
Szóval nyugodt lehetek vele, vagy nézzek inkább más márka/típus I5 1135g7 CPU-val szerelt gépet? Ezt a szintet lőttem be magamnak, kb ennél többet nem nagyon szeretnék érte fizetni (~90-100K). -
garcia66
tag
Sziasztok!
3 hónapja kaptam egy TUF Gaming A15-ös laptopot. Az a gondom, hogy pár napja csak kéken világít a billentyűzet, de én a pirosat szeretem. Nem találtam sehol leírást, hogy hol, és hogyan lehetne megváltoztatni a világítás színét.
Tudtok segíteni?
Köszönöm! -
Jarod1
veterán
Sziasztok!
Prime videó app elindulásakor elsötétül a Külső monitor, ha csak a külső monitoron van aktiválva akkor is ugyanez, valamit pár hónapja a Disney Appnál is ugyanez a hibajelenség volt. ha csak a laptop kijelzője aktív akkor nem megy el a kép..
Van ötletek mitől lehet ez? win11 Asus Fx504gd -
milkabrams
őstag
válasz
azbest #39207 üzenetére
A gyári töltöt használom, nem látok rajta sérülést, reprodukálni sem tudom, illetve a játékok indítása után nem sokkal random módon jelentkezik, ilyenkor a már említetteken kívül leesik a gpu hőmérséklete ~74 fokra a korábbi 84 körüliről és megugrik a cpu használat. A többit nem tudom, de nem vettem észre merülést vagy egyéb anomáliát.
-
azbest
félisten
válasz
milkabrams #39206 üzenetére
hát abból szeirntem sokat nem fogsz kibogozni, pláne, ha a cpu terhelés nő meg, amikor a belassul a grafika. A hwinfo tud grafikonokat is rajzolni az értékekből, amikor szenzoros nézetben van és jobb klikk az értéknél.
Tápegységből a gyárit használod? Nem cserélted át valami másik fajtára, ami kisebb teljesítményt tud vagy type-c dokkon/donglen át kap áramot? A cpu órajele nem gyanúsan alacsony? Akku nem merül játék közben bedugott táp mellett?
Véletlenszerűen jelentkezik vagy könnyen reprodukálható?
Mintha panaszkodnának a régebbi nvidia gpu-knál az újabb driverekre. Teljesítményre, alvás utáni problémákra... desktopon legalábbis
I think NVIDIA is doing this on purpose now... New driver issues. BEWARE!!! [link]
Get It Together, NVIDIA | Terrible GPU Driver Stability [link]Néhány játékkészítő cég már külön meghatározott régebbi driver ajánl a 30 és 40 szériához. DDU-val takarítani és úgy telepíteni a régebbit, windowsban meg kikapcsolni hogy drivereket frissítsen.
Azt hiszem ezt például [link]
566.36 a 30as szériához -
milkabrams
őstag
válasz
azbest #39205 üzenetére
Vírus a keresések szerint nincs, nem is bányászik semmit. Majd átköltöztetem valamire a cuccaim és csinálok egy tiszta telepítést. Ha ezután oké akkor boldogság, ha nem akkor szerviz. Minden játékban csinálja. Próbáltam már mindenféle szoftveres mókolást, de semmi sem volt rá hatással. Most épp a fenti log fájlból próbálok megérteni valamit.
-
azbest
félisten
válasz
milkabrams #39204 üzenetére
nem volt valami driver update? A win11 maga is telepítget driver frissítéseket alapból.
Csak egy játékban csinálja? Ahhoz nem jött frissítést, ami elronthatta?A hiba képen a cpu maxon pörög, nem fut a háttérben valami más program? Bányászik vagy windows updatel vagy vírust keres?
-
milkabrams
őstag
válasz
cs.zs. #39203 üzenetére
Eddig nem volt ilyen, gond, újabban meg a fenti problémát produkálja, ez egyértelműen egy hiba. Ha újkorától ez van akkor oké, illetve akkor sem. Kipörgettem rajta Cyberpunkot, God of Wart és még sok AAA játékot, kihazva a hardverből mindent amit tud és nem volt ilyen gondom, azt az fps-t amit tudott, azt tudta 3 óra múlva is.
-
cs.zs.
veterán
válasz
milkabrams #39200 üzenetére
Szia,
nekem az jutott eszembe, hogy
esetleg csak túl sokat vársz el egy Vivobooktól. Ez egy jó gép, de nem egy gamer-eszköz, és te annyit vársz el tőle, mintha az lenne.
Folyamatosan nyomva max 35 wattos GPU-ja van, ami átmenetileg, rövid ideig akár 50 is lehet. A normál képednél épp 37,1 watton van, tehát már boostol, és amit hibának vélsz, azon a képen 25,4 watt (normál állapot).
Be kellene lőnöd a játék beállításait úgy, hogy soha ne menjen mondjuk 30 watt fölé.
Ha az autód 190-es végsebességre képes, mennyi az, amit tartósan kivennél belőle? 140-150?
Itt is rendezkedj be arra, hogy nem kellene padlógázzal menni Párizsig.Ez egy 1 ventillátoros, rövid hőcsöves Vivobook,
nem pedig egy 2 ventis , 5 hőcsöves ROG, ami 75-115 wattnyi hőt is el tudna szállítani a GPU-ról... -
milkabrams
őstag
válasz
donjohnson #39201 üzenetére
Kipróbáltam. Durván belassult a gép, a játékban meg kb 20%-os kihasználtsággal ment a dedikált gpu ránézésre 5 fps-t tudott. Több alkalommal is ellenőriztem, biztosan az integráltat tiltottam le.
-
donjohnson
addikt
válasz
milkabrams #39200 üzenetére
játék előtt tiltsd le az integrált vga-t Eszközkezelőben.
olyankor mit csinál? kifagy vagy megy tovább?
játék után újra engedélyezheted, hogy kevesebbet fogyasszon a gép.
Új hozzászólás Aktív témák
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- Dell Vostro 5590
- ASUS ROG Zephyrus M16 RTX 3070
- Új Lenovo Thinkpad T16 G2 (Gen2) AMD Ryzen 7 PRO 7840U 16GB RAM 512GB SSD Win11Pro 3 év garancia
- Beszámítás! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! AOC 24P1 24 FHD 60Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 / 128 GB / 89% akkumulátor / 12 Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest