- Netfone
- Színpompás Galaxy S25 széria érkezik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Mit tudunk a Pitaka márkáról, és milyenek a kiegészítőik?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- iPhone topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
NoOne92
kezdő
Hellotok,
ezekről mi a véleményetek?
Ezzel az olcsó külső videokártyával a laptopod bármilyen játékot gond nélkül futtat – Tesztarena.huAsus TUF A17 FA706IU, Galaxy S20 Ultra,
-
teptep
senior tag
válasz Nescafé #38853 üzenetére
Ez azt jelenti, hogy a Win 11 Home 21H2 oprendszert használod, amelyik ezen túl már nem kap több frissítést. Elvileg már évek óta kellett volna kapnod üzeneteket, hogy frissítsél a 22H2, 23H2 és most már a 24H2 verzióra. Le kell töltened a 24H2 telepítő ISO fájlt, megnyitod, és klikkelsz a setup.exe telepítőre. Gépedtől függően fél vagy 1 óra alatt végez.
Safer Web: DNS vagy forgalom szűrés alapján korlátozza, hogy NE érhessél el kártékony weblapokat.
RAV EndPoint: antivírus szoftver, a letöltött tartalmakat ellenőrzi.Ha van más aktív védelmed a gépen, és ezek csak úgy feltelepültek klikkelgetés közben, akkor törölhető.
-
Nescafé
őstag
üdv
gyárilag telepített win 11 home.
ez mit jelentene?
Szolgáltatási időszak vége..
köszönöm
[kép]
Valamint ez a safer web meg ez a rav endpoint protection ez fontos vagy lehet törölni?[ Szerkesztve ]
iPhone 15 Pro , IOS 18.2 , Fénix 7 Pro Solar, PS5 Pro
-
blueye
veterán
válasz blueye #38843 üzenetére
Erre egy kamera driver újratelepítés volt a megoldás.
[ Szerkesztve ]
-
teptep
senior tag
válasz kovta23 #38848 üzenetére
Hú! Ez elég régi bútordarab. Nem is hiszem, hogy a MyAsus vagy a G-Helper ezt tudja kezelni. De az akkumulátort nem is kell szerelni, a rugós retesz eltolása után egyszerűen kifordítható a helyéről. Anno a 2010-es években akkumkímélés érdekében így használtuk, hogy az akku félre volt téve. Tehát vedd ki nyugodtan.
Gyári adatok szerint 120W-os töltő adapter szükséges hozzá. És bárhol rákeresek cseredarabra, mindenhol a 120W töltőt kínálják. A beírt adatok szerint, viszont csak 90W-os a töltőd! Eléggé necces! De próbáld meg, mert ha üzem közben nem kell az aksit is töltenie, akkor a laptop tápolásához akár elegendő is lehet.
-
kovta23
tag
válasz teptep #38844 üzenetére
Szia!
A gép:
Asus n551jx
Töltő pedig:
FSPGROUP INC.
Switching Power Adapter
MODEL NO.: FSPO90-DVCA1
P/N.:40041688
AC INPUT: 100-240V~,1.5A,50-60Hz
DC OUTPUT:
19.0V===4.74A MAX(90W MAX)
CAUTION
FOR INDOOR USE ONLY
For use with information
Technology Equipment.
ATTENTION/ ACHTUNG
Nur innerhalb von Gebäuden benutzen.
Nur zur Verwendung mit
informationstechnischen Einrichtungen.
Address:
FORTRON/SOURCE(EUROPA)
GmbH
Jakobshöhe 16
41066 Mönchengladbach
Germany
N136
NSW25088
RoHS
EFFICIENCY LEVEL:
MADE
IN CHINA
LL0787007GP F-1 -
teptep
senior tag
válasz Medocsabi #38846 üzenetére
Például ezt a [TP3402VA] laptopot 359.900 pénzért veszed meg ceruzával együtt.
A ceruza típusa: ASUS SA203H Active Stylus [árukereső] [árukereső]
Azt nem tudom, hogy jó, vagy ajánlott-e, csak azt, hogy kompatibilis és használható.
A Windows felismeri, és külön program nélkül natívan használható az alkalmazásokban.
Természetesen vannak külön kiegészítő szoftverek is, amelyek kiemelik a ceruza használatának előnyeit. -
Medocsabi
addikt
Sziasztok!
Adott egy asus-vivobook-s-14-flip-tp3402va gép amit cégesként használok. Ehhez szeretnék érintő ceruzát vásárolni jegyzetek készítéséhez. Használ valaki ilyet? MIlyen program, és milyen tolllal érdemes próbálkozni? Teljesen laikus vagyoka témában, soha nem használtam még ilyen megoldást. -
-
-
Semin
senior tag
válasz kovta23 #38833 üzenetére
A G-Helper is lehet alternatíva, itt bármilyen %-ot be lehet állítani amit tarthat az akku.
Ebben a videóban elég jól részletezik a funkcióit: [link]
Nekem minden szempontból jobban bevált mint az AC.
( többek között tud FN lockot is. )
[ Szerkesztve ]
-
teptep
senior tag
válasz kovta23 #38833 üzenetére
Szoftveresen csak olyan lehetőséged van, hogy a boltból letöltöd a MyAsus alkalmazást, és bekapcsolod, hogy az aksi csak 80%-ig töltődjön. A laptopot folyamatosan a töltő tápolja, az akkumulátort nem terheli.
-
kovta23
tag
Sziasztok!
Lehet off téma de a laptop legalább Asus.
Olyanba kérném a segítségeteket,hogy van arra szoftveres megoldás, hogy a laptop csak hálózatról működjön és ne használja az akksit?
Nem szeretném megbontani kivenni belőle.
Viszont idegesítő,hogy kapcsolgat a két mód között.
Köszönöm -
blueye
veterán
M3402QA néha csak akkor kapcsol be ha toltore teszem (utána rögtön kihuzhatom), fel van töltve, mi a megoldás?
-
Pferi
senior tag
válasz wéercé #38827 üzenetére
Szia!
Én egy Asus TUF-ba ezt rendeltem:
G.SKILL SO-DIMM 32GB KIT DDR5 4800MT/s CL40 Ripjaws 35.990.-
Tökéletesen működik, nincs semmi gond vele.
[link]Gigabyte B650M DS3H ; Amd Ryzen 7 7800X3D; CoolerMaster ML 120 Lite; Patriot Viper Elite 5 48GB KIT DDR5 6000MHz; Asrock 6900XT OC Formula; 2 Hdd 2 db SSD ; FD ION + 2 Platinum 860W; CoolerMaster HAF XB ház
-
wéercé
junior tag
válasz wéercé #38819 üzenetére
Sziasztok!
ASUS ROG Strix G17-hez melyik memóriát ajánlanátok az alábbiak közül?
Kingston FURY SO-DIMM 32GB KIT DDR5 5600MHz CL40 Impact - RAM memória | Alza.hu
Kingston FURY SO-DIMM 32GB KIT DDR5 4800MHz CL38 Impact - RAM memória | Alza.hu
Árban nincs nagy differencia, csak nem tudom mi a különbség köztük, melyiket érdemesebb megvásárolni?
Köszönöm! -
-
sarkany92
tag
válasz azbest #38824 üzenetére
ezeken végig mentem már :\
Asus Adapter kellene neki.. na mindegy beadtam szervízbe, kíváncsian várom hogy mit hoznak ki belőle.
(A Cloud Recovery LAN hálózati csatlakozást támogat. Amennyiben számítógépe nem rendelkezik RJ45 interfésszel, ASUS RJ45 - USB adaptert kell használnia. Jelenleg kompatibilitás-probléma miatt a nem ASUS RJ45 - USB adapter nem támogatható).Viszont ha valóban asus adapter kell hozzá, lehet beruházok egyre legalább nem kell újratelepítés miatt 3órát kocsikázzak hogy más megcsinálja
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz sarkany92 #38823 üzenetére
lan, hálózatot nem látja?
Ha net kell neki, akkor telefonról usb megosztással lehet látja a netet, ha nincs kéznél usb-lan adaptered.Ha olyan gépre telepítek windowst, aminek a telepítő alapból nem látja a lan chipsetét, mert külön driver kellene hozzá, akkor is a telefonról usb kábellel megosztás az egyik opció.
[ Szerkesztve ]
-
-
azbest
félisten
válasz sarkany92 #38820 üzenetére
nem biztos, hogy támogatja az usb-ről indítást.
"A Qualcomm platformú (ARM architektúrájú) laptopok nem támogatják az operációs rendszerek önálló telepítését" https://www.asus.com/hu/support/faq/1053585/
A Qualcomm platformú (ARM architektúrájú) laptopok nem támogatják az operációs rendszerek önálló telepítését
※A B3000DQ1A nem támogatja az USB flash meghajtók használatát a Windows operációs rendszer újratelepítéséhez vagy az operációs rendszer visszaállításához az ASUS Cloud Recovery funkcióval. Ha a B3000DQ1A operációs rendszere nem használható, forduljon az ASUS ügyfélszolgálati központjához.A Qualcomm platformú (ARM architektúrájú) laptopok nem támogatják a Windows operációs rendszerek önálló telepítését, ezért kérjük, ne formázza a rendszert saját maga.
Ha helyre kell állítania a rendszert, használja az ASUS Cloud Recovery funkciót. A részletekért lásd: Cloud Recovery a MyASUS in WinRE környezetben - Bevezetés | Hivatalos támogatás | ASUS GlobalNeked melyik van? a B3000DQ1A azt írja, nem tud cloud recovery-t, hanem szerviz kell.
De találtam egy leírást, kézzel kell valamit matatni hogy a pendriveről bootolni tudhasson
How to reinstall Windows 11 Home on a Snapdragon X Elite device [link]Persze előfordulhat, hogy már van hivatalos, egyszerűbb módi is. A rufus nem biztos, hogy jó telepítőt hoz létre armoshoz.
Például itt amiket írnak, lehet nem települ simán az armos isoból sem, ha kell valami gyártói driver. [link] Szóval szerintem kérdezd meg az asust ügyfélszolgálatot, hogyan kell vagy vissza kell-e küldeni szervizbe.Az is lehet, hogy ha van már egy működő géped, akkor azon tudsz csinálni telepítő pendrivet, amit el tudsz tenni későbbre, baj esetére.
[ Szerkesztve ]
-
sarkany92
tag
Sziasztok!
Adott egy Asus Vivobook S15 Oled laptop snapdragon procival.
Boot menüt megtaláltam már rajta, viszont bebootolni semmi féle képpen nem akar pendrive-ról.
Előzmény hogy visszaállítás közben hibára ment. Jelenleg nincs oprendszer a gépen.
Microsoft oldaláról letőltöttem a ARM Win11-et Rufus-al megcsináltam telepítőt, viszont a Asus logón tovább nem akar menni valamiért.
Asus oldaláról letőltött winre diag, és cloud helyreállító nem működik mivel keres valami adaptert.. gondolom RJ45..
Mi lehet a probléma ? -
wéercé
junior tag
Sziasztok!
ASUS ROG Strix G17-hez melyik memóriát ajánlanátok az alábbiak közül?
Termékek összehasonlítása | Alza.hu
Köszönöm! -
nagyúr
válasz honlapos5 #38816 üzenetére
Tedd fel a MyAsus appot, abban is driver kereső és frissítő. Mindent tegyél fel, amit ajánl, szerintem már BIOS frissítés is lesz.
Ha ez sem oldja meg a hibáid, csinálnék egy rendszer helyreállítást az adatok megtartásával, majd újra minden drivert, frissítést feltolni. -
honlapos5
csendes tag
Szevasztok, egy Zenbook UM5302TA gyári win11-el, folyamatos frissítések ellenére fagy. Van hogy fokozatos áll meg, pl először leesnek róla a BT eszközök, aztán a videó kártya lefagy, kimerevedik a kép de a hang megy tovább. Folyatosan visszatérő probléma, hogy egy BT egér időnként nem éri el a notit. (Márkája Trust, ez volt az egyetlen BT képes egér, azért ezt vettem, mert egy stick-es wireless egérhez még kellene egy USB-C-s adapter is, mert csak USB-C van a laptopon...)
Szóval mi az első lépés? Sem Asus notim, sem AMD procis gépem, sem Win11-em nem volt még...
Megjegyzem, a gyári oldalukon a nyilvános felhasználói vélemények közt is sokan panaszkodnak random fagyásokra, meg különböző bosszantó hibákra.
Találtam letölthető frissítéseket. Ezeket az ASUS oldaláról bátran telepíthetem? Ezt nem kapja meg a Windows Update-n keresztül a noti?
Erre gonolok:
https://www.asus.com/us/supportonly/um5302ta/helpdesk_download/
Ha ezeket telepítem, ezek segíthetnek a folyamatos fagyás megszüntetésében?[ Szerkesztve ]
-
kispx
addikt
Sziasztok,
Intel ultra core 155H-s processzorral ellátott ExpertBook van valakinek? Mennyire melegszik? Mennyire hangos? Esetleg valaki talált róla normális tesztet? -
Remiel
őstag
van egy "kis" hangproblémám... ha a laptopon hallgatnék valamit, vagy filmet nézek, vagy YT videót néha a hang össze vissza állíttódik magától... hol hangosabb lesz, hol elhalkul
driver frissítve, nem segített
minden hangbeállítást átnéztem, nem találtam problémáta gép egy rog G16
van valakinek ötlete mit lehetne tenni?
"Never stop dreaming" - Freddy Krueger - ELADÓ ASUS ROG STRIX SCAR III G531GU-AL001 gamer laptop(15,6'' FHD/Core i7/16GB/512 GB SSD/1TB HDD/GTX1660Ti 6GB
-
bmakszim
senior tag
válasz teptep #38812 üzenetére
Edgével nem. Talán Edge-dzsel.
De miért zárjuk ki, hogy az Adobe a szar? Itt például azt javasolják, hogy Menu - Disable new acrobat. Vagy Preferences > Security (Enhanced). Turned off Enhanced Security and Protect Mode. Sokaknak megoldotta.
Egyébként gondoltam jól jön egy esetleges work-around, amíg megoldódik.[ Szerkesztve ]
-
teptep
senior tag
válasz gabriel26 #38807 üzenetére
Én is hasonlót akartam javasolni: Intel Driver Support Assistant
Miután összeszedte és frissítette a drivereket, akár el is távolíthatod. -
gabriel26
tag
Sziasztok!
Van egy Zenbook Oled-em 185h procival es 16gb rammal.
Nem tudok olyan PDF programot felrakni ami normalisan mukodne. Adobe, PDF gear kiprobalva.
Ha megynitok egy akar 2-3 oldalas file-t ossze fossa magat a gep es ha gorgetek a dokumentumban szaggat es laggol az egesz.
Ha lerakom talcara, minden megy frankon es problema mentesen.
Szuz Win 11, semmi sincs rajta, feladatkezeloben a terhelest nezve semmi kiemelkedot nem mutat, szimplan csak sz@r....
Valami otlet esetleg? -
csabiks
senior tag
Sziasztok,
gondolkozok egy zenbookon,
üzemidőben lehet különbség egy ultra 7 155h / ultra 5 125h között?
csak filmnézés lenne rajta, meg max cloud gaming, így inkább a hosszabb üzemidőnek örülnék.
"The loudest one in the room is the weakest one in the room."
-
peet05
aktív tag
válasz rokefeller #38803 üzenetére
Ha 125H/155H/185H-s a proci, akkor az Intel ARC driver is kell.
-
rokefeller
senior tag
válasz peet05 #38802 üzenetére
Hát pont ezaz, hogy semmit, érdemben. Szerintem a videókártya driver vagy annak a teljesítménye lehet a probléma, asszem az a gép natív 4k-s kijelzős, és ha az van felbontásnak, akkor ratyi, ha full hd, akkor egész értelmesnek érződik. Megnézem a Malwarebytest, lehet valamit talál, aztán szerintem újrahúzom, hátha segít valamit.
A télapó nem a régi már...
-
peet05
aktív tag
válasz rokefeller #38801 üzenetére
Szia!
A "ragadós" érzésre a feladatkezelő mit mutat?
Ha nagyon nem jó, akkor egy friss Win install nem árthat. Előtte lefuttathatsz egy Malwarebytes-t.
MyAsust felteheted, mert pl. regisztrálni tudod a gépet (gari), és egyéb beállításokat is abban tudsz megadni.Én régebben az Intel Driver & Support Assistant használtam, igaz nem telepítve, hanem böngészőből futtatva. Leszedett mindent, amit kellett.
-
rokefeller
senior tag
Sziasztok, van két Zenbook a családi körben, mindkettőnek vannak problémái (az egyik olyan mintha lassú lenne, de semmi nem fut, de mégis ilyen "ragadós" érzésre, a másikon az audio szarik be állandóan) ami miatt felmerült hogy újrainstallálom a windowst (win 11-van mindkettőn, ezzel lettek véve), az lenne a kérdésem, hogy mi most az ajánlott út?
Tegyem fel a MyAsust és azzal a drivereket, vagy inkább direkt menjek a chipgyártók oldalára (egyik intel, másik amd, stb.) és onnan a chipgyártói drivereket? Vagy bízzam a windowsra? Van erre most valami bevett jógyakorlat? Régen nekem csak a szopás volt a laptop gyártó drivereivel, de most fórumokon azt láttam hogy azt ajánlják. Köszi a segítséget.
A télapó nem a régi már...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Rog strix g17 360hz
- Asus TUF A15 FA507 - 15,6"QHD 165Hz - Ryzen 9 7940HS - 16GB - 1TB - RTX 4070 8GB - 2,5év garancia
- Dell Latitude 7480, I5-7300u, 8GB, 256GB M.2, POOR, FHD, Számla, Gari
- Lenovo ThinkPad x280, i5-8350U, 8GB RAM, 256GB SSD, FHD, 1 év garancia, Áfás számla!
- Dell (Ryzen 7,FHD, 512 M.2, 16 GB, 1 év gyári gar) notebook egyszerűbb játékokhoz!!!AkciÓÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest