- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Huawei Watch Ultimate - dizájnultimátum
- Milyen okostelefont vegyek?
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
Aktív témák
-
zozy84
senior tag
Én meg nyitok egy BBéci topikot.
-
zozy84
senior tag
Persze még én is vásárlás elött állok. De majd ha otthon leszek (külföldi meló) veszek egy rendszert. Már nagyon várom.
Addig meg a Yamaha soundbaron hallgatok majd nem mindent.
A srácok meg olyanokból tudnának itt ki indulni , hogy : 18nm-es szobába , 42es plazma tv mellé keresek házimozi rendszert , rock, pop és mondjuk jazz zenére , ps3ra és 50%ban film nézésre BD-lejátszóról vagy média lejátszóról, és 3 méterre ülök a tvtől és max.163,597 ft-om van rá.
Valami ilyesmiféle kérdésre már jönnének a válaszok.De szivesen.
Na erre meg már leirod magadtól!
Lassan gépeltem.
-
zozy84
senior tag
Először is azért nehéz körül irni hogy miért Szar egy 50eftos rendszer mert tényleg szar és nehéz körül irni.
Pl. : Nézz végig egy filmet egy szutyok LCD tv-én a tv hanszóróin, aztán ugyan azt hallgasd meg egy Yamaha soundbarral. Sokkal jobb. Lesz benne mély, hallasz minden beszélgetést de nem süketülsz meg, st-stb-stb-stb. Ez igaz az 5.0, 5.1, 7.0 (és így tovább) rendszerekre is. Jó minőségű rendszernél csukott szemmel rá tudsz mutatni az énekesre meg hogy hol áll a gitáros , stb. Filmnézés közben meg olyan élethű lesz az egész hogy körülnézel a szobában , vagy lehúzod a fejed az éppen leszakadó törmelék elől.
Az 50eftoson meg csak hallod hogy mi történik de ennyi, semmi "élményt" nem nyújt. (meg műanyag bögre nagyságú dobozkákból milyen hangra számíthat az ember? Szarra!)
Ezért van az , hogy sokan 1-200 eftért akarnak venni egy rendszert aztán addig-addig nézelődnek-hallgatóznak, hogy a végén inkább 400eftért vesznek (inkább nem esznek) mert olyan élményt nyújt hogy nem akarja lejjebb adni.
Hát nagyából ennyi így röviden az én kis baba nyelvemen.
Persze itt majd a többiek jobban kifejtik neked. -
zozy84
senior tag
válasz
fatallerror #21697 üzenetére
Hónapok óta olvasom a fórumot de sajnos nem sok rendszert hallottam még, de a Kef IQ70et igen és nagyon tetszett.
-
zozy84
senior tag
válasz
MaTTeS #20943 üzenetére
De én vinném a fontot haza és ott adnám el (váltanám be) és nem venném a fontot! Tehát 320 körül van most a font de mindig változik.
130-150 eftot szánnék max. erősítőre és max. 1000 font körül hangfal szettre. Itt ebből nem nagyon jönne ki. Otthon pl. KEF IQ70 szettben sincs még 300eft sem. Itt meg 600-700 font csak a front pár.
-
zozy84
senior tag
Lehet hogy nem veszek itt angliában HM rendszert.
Kef IQ70 szettben akciósan is átszámolva 400eft, ugyan ez a Streamaudioban 330eft körül van.Ennyiért otthon már IQ90es szettet vagy RTi A7 szettet lehet venni.
Más. Marantz 5005ről vélemény? Tudom hogy nem 608 meg H/K 260 kategória már. Vagy nekem tök felesleges lenne egy Kef Iq70hez hasonló hangfal családhoz?
-
zozy84
senior tag
Nem azt mondtam, hogy csak internet rádiót hallgatok. Például most is eredeti CDről Depeche Mode - The Best of-ot hallgatok.
De most kezdjük előröl. Sok BD (inkább mkv.) filmhez + ps3, sok internet rádióhoz és kevesebb zenére CDről (depeche mode, maroon 5, iron maiden, stb.)-hez keresek renszert. Akármilyen márka akármelyik termékét ajálhatod. Eddig 608 vagy 260 vagy 1911et néztem de örömmel vennék más alternatívát is. (az ár annyira nem kötött de nagyából ez az árkategória legyen) Ha szerinted mondjuk egy Marantz vagy Pioneer jobb választás lenne akkor szólj légyszi.
Itt a Polkokról allig hallottak, De sok a KEF, Monitor Audio Wharfedale, stb.
Nekem a "parasztvakítós" MM-hez hasonló árúházban a KEF IQ70 tetszett, de azt mondják hogy az már régi tipus. A sima Q700 meg kicsit drágább. De az IQ90et is néztem már.
A Monitor Audio RX6 annyira nem tetszett de lehet hogy ha még meghallgatnám párszor akkor már tetszene, nem tudom.
18-20nm-es szobába lenne majd.Persze mások véleményére is kiváncsi vagyok.
-
zozy84
senior tag
Most meló után itt ülök a nappaliban és azon agyalok, hogy mikor ülnék le akusztikus zenét hallgani meg koncert BD-t. Valószínű fél évente egyszer. De minden nap hallgatok RiseFm-et. Mondjuk a Depeche Mode vagy Maroon 5 és hasonló CD-imet azért hallgatnám néha.
De sokkal-sokkal többet használnám film nézésre és játékra (ps3).
Vagy a 2 front mellé rögtön vegyekek egy subot, majd a centert majd a surroundokat?Ha már fél millió lesz a vége akkor legalább örüljek neki.
(Paraszt vakítás ide vagy oda, a Kef nekem jobban bejött és a Monitor Audiok hangja is jobban tetszett sima Stereo módban)
-
zozy84
senior tag
válasz
AMDFan #20493 üzenetére
Persze, de Kef IQ70re ott a boltban azt mondták hogy "óó az már régi darab, talán nem is gyárgyák már és ezért nekik nincsen már több mint fél éve". Az MM szintü boltban meg szóltak hogy 1 pár van csak belőle az is feketében (ami nem tetszik) és Pioneerről szólt. De sokkal dinamikusabb volt. (na ezt a szót kerestem
)
A MA olyan volt mint ha ki akartam volna kapcsolni valamit az erősítőn ami miatt nem szól rendesen.
Mint pl ahogy kikapcsoltam a Pure Audiot, sokkal jobb lett.
de most mennem kell melóba.
-
zozy84
senior tag
válasz
AMDFan #20490 üzenetére
Nem. De az itthoni Yamahám is jobb mélyet produkál. Olyat, hogy nem remeg minden a mélytől de még is érzed hogy ott van. A Kef is ilyen volt. Nem remegett a tüdőm a mélytől de még is jobb mélység érzetem volt (vagy hogy mondjam
) Ez amit próbálok körbe irni a freki miatt lehet vagy mitől?
-
zozy84
senior tag
Na meg volt az első értékelhető hallgatózásom!!
Onkyo 608B és Monitor Audio RX6.
Csak a frontok voltak először bekötve zenére. Mivel nem volt időpontom ezért nem vittem CDket, de szóltak hogy várjak fél órát és össze rakják nekem. Addig elmentem a Currys-be (bazi nagy MM) mert ott van IQ70 meg 608 is. Valami szutyok Harry Potter BD ment rajta. Ami feltűnt nekem hogy olyan telt , öblös hangja van, jó a mély és szépen szólt. Simán behangosította azt a nagy teret is. Jó volt. Igaz asszem Pioneer (2020on) szólt.
Ezek után vissza rohantam a másik boltba az RX6oshoz.
Erőtlennek és gyengének hatott 60as hangerőn is. Aztán kikapcsoltam a Pure Audio-t és simán Stereoban hallgattam. Na úgy sokkal-sokkal jobb volt. Adtak pár CD hallgatózni. Először tudtam volna rámutatni hogy hol van a gitáros meg az énekes.
De még is valahogy "üresen" szólt. Nem tudom rendesen elmagyarázni.
Aztán berakattam pár BD filmet és bekötötték a hozzá való centert és 2 surroundot hátra, majd mikrofonnal belőtték. Avatar ment először asszem DTS HD masterrel. Ismét erőtlennek meg olyan üresnek hatott. Az eladók meg el voltak szállva hogy ez pedig mennyire egy fasza rendszer és hogy ebben a kategóriában az egyik legjobb.
A mély volt a legfurább nekem. Kintről csukott ajtón keresztül is hallották és jöttek volna be hogy mi szól , a mélytől remegett néha a pulcsim DE még sem éreztem hogy szólna a mély. Tudom hülyén hangzik. Olyan volt mint ha a frekvencia miatt beremegnek a tárgyak tőle de még sem hallod. Pedig rendes mozi szoba volt, rendes kábelekkel meg minden.Az eladó azt mondta hogy ha kipróbálnám egy Onkyo 808al akkor sokkal jobban szólna és extra kedvezményt is adna.
Mert az Rx6hoz már az illene.
Hát ennyi így frissen haza érve. Szóval nem volt az az érzésem hogy azonnal meg akarom rendelni mert annyira fasza.
Denonról meg azt mondták hogy lágy a hangzása, kevésebbet tud és kevés a csatlakozója. (1911) Pioneerek vannak még meg Marantz-ok ott.
-
zozy84
senior tag
-
zozy84
senior tag
Hú de jó amikor elkezdenek vitázni egy témán.
Ilyenkor lehet a legtöbbet megtudni egy adott termékről itt.
Én állok erősítő és hanfal szett vásárlás elött és ezért kérdeztem hogy 608 vagy 260 vagy 1911 legyen.Itt (anglia) 608B van otthon meg 608E. Ez mit jelent??? Mert itt vettem G20B tvt és otthon asszem az is E, nem pedig B. Ez annyit jelentett hogy a menüben nincsenek megszámozva a "csúszkák" és a menüje kicsit más. (mondjuk néha idegesítő volt)
Többet használnám filmre meg ps3ra. Zenére kb 25%ban használnám.(internet rádiót nem vettem ide, pl RiseFM, CDről Depeche Mode, Maroon 5, Iron Maiden meg össze vissza minden)
Most egy kb tizen pár négyzetméteres a nappali, otthon majd jövőre a nappalim 18nm asszem. Nem lesz felesleges ekkora helyre KEF IQ70??
Mert hajlamos vagyok abba a hibába esni hogy ha veszek valamit akkor megpróbálom a pénzemhez mért legjobbat venni, sokszor tök fölöslegesen. -
zozy84
senior tag
BBéci.
Találtam 5-600 font (160'000-180'000 ft körül) körül IQ70est párban. Gondolom megérné ugye? De csak netről megrendelni tudnám.
Erősítő : Még mindig vacilálok (nem tudom meghallgatni őket, pláne nem IQ70el) a Denon 1911 (most csak 300 font) , Onkyo 608 (400 font) . H/K 255/260 (400 font) vagy Pioneer 920 (330 font).
Nem tudom miért de a Denon meg a Harman Kardon név nekem jobban "cseng". Tudom hogy ez így hülyeség, és semmi alapja nincsen. De ebben a kategóriában miért a legtöbben az Onkyót veszik/vennék?(a 608at és a 920at még meg tudnám hallgatni IQ70el de csak egy "csarnokban")
-
zozy84
senior tag
Szerintetek?
Denon 1911 ------ 300 fontért
Pioneer 920 ------ 330 fontért
Onkyo 608 ------- 400 fontért(ha minden jól megy akkor talán Kef IQ70 vagy Monitor Audio RX6-tal)
-
zozy84
senior tag
ez tényleg a plafon már árban (sőt már padlás)
Itt az IQ70 pár 800 font az RX6 750 font. De most lennének akciók. Az egyik boltban ahol van 608 meg 1911 ott vannak a Monitor Audiok és adnának 20% kedvezményt a hangfalakból. (meg talán az erősítőből is) Ezért kellen eldöntenem végre hogy mi lesz.
Sőt ugyan abban a boltban vannak Kef-ek is de pont IQ nincsen csak Q700 és társai, de lehet rendelni tudnának de akkor gondolom meg is kellene vennem. Mindegyikhez a center 300 font körül lenne. Szóval 1100-1200 font körül a kedvezménnyel erősítővel meg kellen állnia. Mondjuk a BX 5.1 is meg állna ennyiből. (ilyenkor mindig elgondolkodok hogy minek nekem lassan fél milláért HM renszer)
-
zozy84
senior tag
Ott pont elég hülyén van megoldva. Minimum 200 négyzetméteres csarnok de a zene része egy külön beményített részen van de hátra felé nyitott a csarnok felé. Más nem nagyon szólt a környéken meg max kikapcsolnám a pi..ába őket. Hősugárzóért mentem tesómmal és egyszer csak hallottam hogy valami nem kicsit szól "arra hátrébb" és lehetett hallani hogy nem bögreszett. Akkor láttam hogy mik vannak ott és hogy 2 db IQ70 szólt "csak".
Ja és hozzá tenném, hogy az előző 5.1em amit hallgattam otthon az egy Samsung 1000 wattos egybe rendszer volt (50eft körül) meg anyámék 10 éves Sony bögreszettje. Tehát akármelyik ilyen középkategóriás renszert meghallanám bekönnyeznék szerintem.
-
zozy84
senior tag
Hát ez remek. Egyre valószínübb számomra hogy az ideális meghallgatás és hasonlítgatás nem megoldható nekem. Ha találok egy rendes HM boltot ott tuti hogy nincsenek olyan hangfalak amik engem érdekelnének (milliós árkategóriák álltalában) vagy csak ilyen MM szintü nagy cégek ahol meg nincs külön szoba erre, maximum 2 sorral arrébb vannak a sütőktől meg porszívóktól.
El fogok roppani és bemegyek az első boltba és veszek egy 608at vagy 1911et (ezeket találtam itteni boltokban "kézzelfoghatóan" és veszek hozzá egy pár IQ70et centerrel meg kábelekkel (ez még így bele is férne a keretbe) és megveszem. Ennyi!!!
A Streamaudios srácoknál is csak a frontok lennének meghallgathatók azt mondták nekem és nem is mindig van olyan erősítőjük amiket néztem , meg hangfalak sem. Tehát erre alapozni és várni hónapokat, hogy eljussak oda végre vidékről (Kaposvár-Cambridge) , háááát ......
Kezd már idegesítő válni a HM vásárlásom. -
zozy84
senior tag
Egy baromi nagy térben lenne értelme meghallgatni egy 608ast KEF IQ70es frontokkal?
Nagy műszaki cikkes boltban (olyan mint otthon az MM ).
Pont vannak Onkyo-k meg Wödörfedelek meg KEF-ek meg Pioneerek.
Vagy akkora nyitott térben nem igazán mérvadó? -
zozy84
senior tag
válasz
#09634560 #19912 üzenetére
De nem lesznek zabosak a srácok, hogy 3 erősítőt meg legalább 3 hangfalszettet akarok majd kipróbálni minden féle variációban ezeket? Mert csak egyszer tudok majd elmenni mert Kaposvárról megyek majd fel és ha 2szer kellene mennem akkor lassan meg lenne a center ára.
Mik jöhetnének szóba még IQ70 és a Polk mellé?
-
zozy84
senior tag
válasz
#09634560 #19910 üzenetére
Az IQ70 vagy RTi A7 az már nekem erősen a magasabb kategória.
Mondjuk Wharfedal 10.4 és társai volt először a határ a maga 150eft körüli szett árával.
De azokhoz is ezeket az erősítőket választottam volna. Gondolom hiba lett volna.
Az lesz szerintem hogy otthon majd bemegyek a Streamaudioba és meghallgatom a kiszemelteket (IQ70 , RTi A7 , 608 vagy 1911 vagy 260).
Aztán utána gyorsan eldöntöm, hogy melyik legyen mert már begolyózok! -
zozy84
senior tag
válasz
#09634560 #19908 üzenetére
az elöbb említett erősítők egyik lesz.
Csak azt nem tudom még hogy melyik 5.0 vagy 5.1 lesz.
Azon is agyaltam hogy egyszerre sok lenne nagyon és úgy is angliában vagyok még. Szóval , hogy megveszem az erősítőt meg a 2 frontot és utána a többit.
A 2 front után mit kellen venni elsőként? Centert majd sub és utána a 2 db hátsót?Mondjuk az IQ70 olyan mélyet adott hogy leesett az állam.
-
zozy84
senior tag
-
zozy84
senior tag
Filmre szinte csak az A.C.Ryan-t használom. Egyszerübb letölteni a tizen gb-os filmeket mind BD filmeket venni. De azért van néhány. Csak gondolom később olcsobbak lesznek a filmek akkor meg már meg venném őket. Ps3 és Dune (vagy valami más jobb BD lejátszó) között lenne különbség? Playon meg Dune között? Vagy ha lenne akkor is fél milliós vagy jobb renszeren látnám csak?
-
zozy84
senior tag
Ha van egy ps3-asom amit blúúréj lejátszónak is használok és van mellette egy Play!on HD mini média lejátszóm akkor érdemes nekem egy "rendes" blúréj lejátszóval kiváltanom vagy egy Dune Prime 3.0-val kiváltanom vagy teljesen felesleges lenne mert semmi javulás nem lenne??
-
zozy84
senior tag
válasz
xtremetuning #19626 üzenetére
Na mondjuk az nem mind1!
(mindenkinek jó lenne egy ilyen barát
)
-
zozy84
senior tag
-
zozy84
senior tag
válasz
ricsik #19614 üzenetére
ÁÁÁ a pi..ba! Bele se kellett volna kezdeni.
Ennek tényleg soha sem lesz vége.
Pedig még se erősítőm se hangfal rendszerem nincs de minden nap olvasom a fórumot lassan hónapok óta. Gondoltam elég lesz egy Yamaha YHT-S400 is. Hát nagyon nem!
Az első megszabott felső határ a 300eft volt mindenre, mondjuk Denon 1611el és társaival. Most már 1911 vagy 2311et nézegetek meg 608 vagy 255.
Már látom hogy nem lesz elég 300eft. -
zozy84
senior tag
Ha nem fogok tudni soha fél milliót költeni 5.1re csak 200-250eft , akkor lenne értelme erősítőben mondjuk Denon 1911 helyett 2311ben gondolkodni vagy Onkyo 608 helyett 708ban (és így tovább) ? Vagy igazából tök mind1?
-
zozy84
senior tag
A Kef IQ70es hanfalakkal melyik hangfalak vannak "egy szinten"?
Mert a Kef IQ70 nekem nagyon tetszett és ha már veszek (majd) egyszer akkor nem szivesen vennék alacsonyabb kategóriásat.
Mondjuk "Wederfedél" 10.5 vagy Polk tsi400 vagy 500?(vissza olvasva de hülye kérdés lett
)
-
zozy84
senior tag
Monitor Audio Bxfx-eknél jobbak?
Vagy nem érzékelhető különbség? (5eft a különbség köztük)Húúú ne is mond!
Tisztára "transzba" estem úgy hallgattam meg nézegettem őket.
Mondjuk 250eft körül van az 5.0ás rendszer és akkor még nincs erősítőm meg kábelek meg sub. Itt asszem 700font volt a pár.
-
zozy84
senior tag
Ma sikeresen elköltöttem a házimozi árát motoros felszerélsekre. (Alpinestars verseny bőr ruha , verseny kesztyü meg ilyenek) szóval tényleg elöbb bemegyek majd február elején a Streamaudioba hallgatózni és majd utána veszek valamit.
Ma egy nagy műszaki cikkes boltban (Currys) láttam, hogy nyílt hifis szoba és tele volt Onkyo meg Pioneer cuccokkal, és ott szólt 2 db KEF IQ70es. Nekem naaaagyon tetszettek!!Valami rock zene ment éppen de nagyon szépen szóltak. Én nem is gondoltam , hogy sub nélkül ilyen mélyet tud.
De voltak még wederfedelek is de csak 10.3asok.
-
zozy84
senior tag
válasz
xtremetuning #19137 üzenetére
Kaposvári vagyok. Szóval nem tudom , hogy a Streamaudios srácok hány rendszert raknak nekem össze egy nap. Mert nem fogok 2 naponta 500km utazni oda vissza pest-kaposvár között. Jó lenne egy napot rászánni Pesten.
3 erősítő meg 2-3 hangfal szett remélem bele fér majd. (H/K 255, Denon 1911/2311 , Onkyo 608, Polk, Monitor Audio, "wederfedél") -
zozy84
senior tag
válasz
xtremetuning #19120 üzenetére
Igen az otthoni lakásom alaprajza ami most ki van adva de kb 1 év múlva remélem már otthon fogok lakni. Milyen ötleted lenne a berendezésére a nappalinak? Pana 42G20 a tv-m. Azért kérdezem mert butorokat is kell majd vennem meg ülőgarnitúrát , stb és akkor már jó lenne "megtervezni" a szobát.
Találtam neten egy csomó boltot ahol meg lehet venni vagy rendelni DE sehol sem lehet meghallgatni!!!!
Találtam 1911et 320 fontért, 2311et 550 fontért, H/K 255öt 410 fontért, Onkyo 608at 410-450 font.
Monitor Audio Bx 5.1et 1050 fontért, stb.
De nem veszem meg meghallgatás nélkül és sehol sem lehet meghallgatni!!!!Január végén megyek haza 3 hétre, lehet, hogy majd otthon elmegyek a streamaudiohoz és meghallgatom az összes kiszemeltet, majd vissza jövök és megveszem. (mondjuk ez bunkóság lenne
) Persze addigra a karácsonyi akciók már nem lesznek.
-
zozy84
senior tag
válasz
xtremetuning #19088 üzenetére
Cambrige-ben vagyok. Londonban 2x voltam 4 év alatt (tudod "nézzétek, parlament, Big-Ben"
)
MonitorAudio-kat néztem. BX 5.0 vagy 5.1et. Jövő héten talán meg tudom hallgatni őket, de azt mondták a boltban , hogy az egész rendszert nem tudják össze rakni nekem de a frontokat igen. Denon 1911 vagy Onkyo 608as erősítővel. Egy nappal ez elött az egyik eladó az Onkyót erőltette ma egy másik a Denont.
Majd meg hallgatom mind 2vel.Megérné inkább 5.0 venni viszont 2311el a1911 helyett vagy 1911et 5.1el?
Vagy a MA BX5 , BX c, BXfx-hez a 1911 is elég lenne? (és legalább a sub is meg lenne)
25% zene, 40% film, 35% ps3.És a szoba. Hát igen, azon már gondolkodok egy ideje, hogy hogyan fogom elrendezni.
Lenne ötleted? -
zozy84
senior tag
válasz
xtremetuning #19083 üzenetére
-
zozy84
senior tag
Meg azért nyüglődök ennyit mert a rászánt pénzből a lehető legjobbat akarom megvenni mert utána 5-10 évig az lesz! Nem lesz pénzem mondjuk 2 év múlva lecserélni a 150-200eft-os hang rendzert egy 300eft-osra. De gondolom sokan vannak vele így.
Olyan boltot meg mint pl a Streamaudio olyat nem találok itt sehol. Arra gondolok hogy szinte minden nagyobb világ márkát megtalálod egy helyen és ki is lehet próbálni őket.
Múltkor egy boltban már hülyén néztek rám a 300eftos bűdzsémmel. (majd nem milliótól indultak a frontok)
Tehát ezért kérdezek ennyit.
-
zozy84
senior tag
válasz
xtremetuning #19081 üzenetére
De most nincsen házi-mozi rendszerem csak egy Yamaha soundbar, az meg ugye nem 5.0.
A boltban csak KEF bögreszettek vannak meg MonitorAudio meg pár olyan amiről itt sem írt soha senki.
Zenét meg itt a laptopról hallgatok (eredeti CD-t is) JBL 2.1en.
CD-t majd viszek de filmet vigyek pendrive-on?Erősítő Onkyo 608 vagy Denon 1911 lesz mert nincs H/K a boltban. www.ssav.com
Monitor Audio Bx 5.0 néztem. Hátra BXFX helyett BX2 jobb választás lenne?
-
zozy84
senior tag
Ha elmegyek meghallgatni egy rendszert (erősítő + 5.0) akkor mire figyeljek oda?
Mivel ez lesz az első igazi HM rendszerem ezért gondolom ahogy meghallom a boltban valami BD filmen vagy zenén biztos le fog esni az állam. Persze a boltban a hangzás nem olyan mint itthon nálam, de van valami amire oda kell figyelni?Meg most egy fele akkora szobába kerülne (angliai albérlet papír falakkal) mind amekkorába otthon fog kb 1 év múlva. Gondolom ezért hosszabb kábeleket kell vennem. Ennyi?
-
zozy84
senior tag
Meg hallgatom persze!!! Csak ma találtam ezt a boltot és gondoltam meg kérdezlek titeket. Meg nem hiszem hogy az angol pali úgy tudna elmagyarázni a dolgokat hogy azt meg is értsem, pláne a szakszavakat.
Pl.: H/K 255-t nézegettem de az itt pont nincsen. A másik kettő amit néztem (Denon 1911 meg Onkyo 608) az van. Denon 320 font Onkyo 450 font. Vélemények? Meg fogom hallgatni őket persze de 130 fonttal "jobb" (többet tud) az Onkyo a Denonnál?
Monitor Audiokról meg álltalánosságban kérdeztem mert itt nem nagyon irtok róluk, inkább Polk , "Wederfedél", Mission és társaikról irtok, Monitorokról annyira nem.
És mivel sokkal-sokkal többet tudtok erről a "világról" mint én, ezért kédezlek titeket. (Néha hülyeségeket is) -
zozy84
senior tag
Sőt a Denon 1911 csak 320 font!!
-
zozy84
senior tag
Véleményeket szeretnék a következőkről.
Monitor Audio BX5
Monitor Audio BX c
Monitor Audio BX fxA boltban Onkyo 608ast (449 font) ajánlották hozzá és nem a Denon 1911est (380 font).
Azt mondták jobb az onkyo és szebben szól mint a Denon. Ebben lehet valami vagy csak az extra 70 font miatt mondták az Onkyo-t?A bolt ahol voltam. [link]
És most lenne 20% kedvezmény az erősítőből. az egész 1150 font lenne vagy az körül.
-
zozy84
senior tag
Tudom,hogy milliószor ki lett tárgyalva de nem tudok dönteni.
Denon 1911 vagy Onkyo 608 vagy H/K 255????
(árbeli különbség szinte lényegtelen)Szerintetek melyik?
-
zozy84
senior tag
ps3on jelenleg, meg laptopon. De majd otthon talán lesz más is. Dune-n gondolkodtam de ps3 meg Play!on HD mini médialejátszó mellé megérné másikat is venni?
Már annak is örülnék ha normális erősítüm lenne normális 5.1el.
(többet játszok ps3on mint hallgatok zenét, meg sok filmet is nézek)300eft körül meg kellen állnia az erősítő , hangfal szettnek.
Streamaudionál vannak jó akciók. Ott szoktam nézni tájékozódásból. -
zozy84
senior tag
Ilyen a lakásom alaprajza. Most ki van adva de hamarosan (kb.fél év, egy év múlva) be szeretnék költözni.
Szóval abban kérnék ötleteket , hogy majd hogyan lehetne berendezni a nappalit házimozis szempontból???
Mivel a tv-m Panasonic 42G20 és a 42es tv-kre 2-3 méteres nézési távolságot irnak, hogyan kellen elhelyezni az ülőgarnitúrát meg a tv-t és az 5.0 vagy 5.1-es rendszert??Mivel most angliában vagyok és ez az első lakásom ezért a bútorokat is meg a házimozi rendszert is még meg kell vennem és akkor már jó lenne "össze tervezni".
Ekkora szobába (nappali) én H/K 255 vagy denon 1911 vagy Onkyo 608ra gondoltam Polk Tsi 300 vagy Wharfedale Diamond 10.4 vagy 10.5 vagy KEF c5el.
Persze elötte tervezek egy Streamaudio-s látogatást.Ötletek?
-
zozy84
senior tag
-
zozy84
senior tag
Harman Kardon AVR 255 vagy Onkyo TX-SR608 vagy Denon AVR 1911?
Szerintetek?
Még csak nézelődés stádiumban vagyok. Pana G20as tv, ps3, AC ryan Playon!HD mellé lenne és persze mellé 5.0 vagy ha maradna pénzem akkor 5.1 hangfalak.
Mondjuk Whafedale Diamond 10.5 szett vagy Polk Audio TSI 300 szett.
Igazából az erősítő-hangfal szett párosra max.300eftot szánnék.
40% film 40% játék 20% zene. -
zozy84
senior tag
pl ilyen.
-
zozy84
senior tag
válasz
#72042496 #14908 üzenetére
Először is nagy
, mert végre válaszolt valaki!
Az a baj hogy jelenleg külföldön vagyok és csak jövőre megyek haz. Van egy Pana G20as tvm meg médialejátszó meg ps3, DE nagyon szeretnék egy normális házimozi rendszert összerakni majd otthon.
Denon AVR 1611et vagy Harman Kardon AVR 160at néztem eddig. De nem tudom melyik lenne a jobb és milyen hangfal szettel. Keveset hallgatnék zenét rajta, inkább blu-ray filmek meg játék.Max.300eft-ot szánnék az 5.1re meg az avr-re!
-
zozy84
senior tag
Helló mindenki.
Milyen 5.1es hangfal szettet ajánlotok 150 eft-ig? Zenére kevésbé lenne használva. -
zozy84
senior tag
Na akkor neki futok még 1x.
Harman-Kardon AVR-155 vagy Denon AVR-1611?
JBL Balboa vagy Jamo s 606?Szerintetek melyik és milyen párosításban lenne jó? Esetleg hasonló árban más?
(Átlagos nappaliba, film nézésre + játékra inkább) -
zozy84
senior tag
Sziasztok.
Denon AV 1611 mellé szerintetek melyik a jobb. JBL Balboa 5.1es szett vagy Jamo S 606
(meg nekem a Denon a szinpatikus de ha tudtok jobb alternatívát akkor ...)
-
zozy84
senior tag
Hello mindenki.
Házimozit szeretnék (majd) venni és csak szeretném tudni hogy ti mit ajánlotok.
Nos, adott egy Pana G20as tv és A.C.Ryan Playon!HD mini , PS3. Van egy Yamaha YHT-S400 is de az menne a kis szobába (és köze sincs a térhangzáshoz).
Film (és tv) nézésre és játékra kellen. Zenére nem igazán, úgy sem koncerteket hallgatok.
Samsung és társait nem szertnék. Mondjuk Denon AVR-1611re gondoltam csak nem tudom milyen hangszóró szettet vegyek mellé. Nyugodtan lehetnek a frontok állók. (nem nagyon hiszem el hogy egy kis dobozból szép tiszta erőteljes hang távozzon)
Hangszorókra max.150eftot szánnék. (talán 180eft)
Lejátszónak meg ott PS3 meg a médialejátszó.
Szóval átlagos nappaliba kellene jóféle 5.1es rendszer amitől úgy érzem hogy felettem köröz a helikopter és a fülem mellett süvít minden golyó!!!
(játék közben is)
Elöre is köszi.
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Energiaital topic
- Drón topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen alaplapot vegyek?
- Autós topik
- Interactive Brokers társalgó
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Fotó állvány eladó
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14"FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest